صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷  ، 
کد خبر : ۲۹۹۲۷۳

نشریه اخبار و تحلیل‌ها دوشنبه 25 بهمن

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): انجام کارهای بزرگ در انقلاب به‌خاطر انسان‌هایی بود که دارای ثبات قدم در مسیر دین و انقلاب بودند. از افراد متزلزل در راه دین و انقلاب باید حذر کرد.( 13/10/1395)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf
     
▼ حرف روز
آشتی ملی تنها با توبه میسر است

این روزها در فضای سیاسی داخلی کشور و به مدد رسانه‌های بیرونی و داخلی متعلق به یک جریان سیاسی خاص که در علاقه به غرب و مخالفت و حداقل نقد انقلاب و نظام اسلامی اشتراک‌نظر دارند، طرحی موسوم به «آشتی ملی»! از سوی یکی از مؤثرین در این جریان که همزمان در فتنه 88 نیز نقش حمایتی از فتنه‌گران داشت، مطرح شده که بازتاب‌ها، تحلیل‌ها و سؤالات زیادی را به در پی داشته است. در فضای فعلی که آرام آرام گروه‌ها و جریانات سیاسی با شکل دادن به ائتلاف‌ها و سیاست‌ها و کمیته‌های درونی وارد بحث انتخابات می‌شوند، از زوایای مختلفی می‌شود به این موضوع نگاه کرد. اینکه پشت صحنه این طرح چیست؟ اهداف و انگیزه‌های طراحان و نشردهندگان آن چه می‌باشد؟ راهبرد نیروهای انقلابی و مدافعان ارزش‌های جامعه اسلامی چگونه باید باشد؟ و... اما به اقتضای این نوشته نکاتی از باب ورود به موضوع طرح می‌شود تا در سایر مکتوبات و فرصت‌ها بیشتر و مبسوط‌تر به آن پرداخته شود.

منظور از آشتی ملی چیست؟ مگر ملت با هم قهرند که کسی بخواهد آنها را آشتی دهد؟ صفوف به هم پیوسته مردم در مناسبت‌هایی چون 22 بهمن نشان می‌دهد که مردم پیوستگی عمیقی با هم دارند. پس به یقین مراد از واژه ملی، مردم نیستند.
اگر جریانی سیاسی می‌خواهد به نام مردم، بر گذشته‌ای سیاه که در آن حقوق مردم در فتنه‌ای طراحی شده در بیرون مرزهای کشور ضایع شده نقطه پایان بگذارد، باید از مسیر خودش وارد شود؛ مسیری که تنها با توبه صریح بازیگران و حامیان فتنه 88 جبران می‌شود.
سینه‌چاکی رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی و صدای آمریکا برای بیان طرح آشتی ملی مشکوک و ابهام‌ساز است. از این منظر برخی از تحلیلگران حل مسئله ورود به ساختار قدرت و بازیابی مجاری نفوذ خود در مراکز حساس تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را از سوی جریانی که در فتنه خیانت‌ها کرد و هنوز هم توبه نکرده و از گذشته خود نادم نیست، مطرح می‌کنند.
به نظر می‌رسد، پوشش گسترده آشتی ملی از سوی رسانه‌های منسوب به جبهه اصلاحات و اعتدال، برای فرار از مشکلات و به نوعی فرافکنی باشد.

▼ گزارش روز
لطفاً کمی نگران باشید!

سی‌و‌هشتمین جشن پیروزی انقلاب اسلامی ایران هم با شکوهی بی‌نظیر برگزار شد؛ آنچنان که حتی رسانه‌های آمریکایی و اروپایی هم ناگزیر به اعتراف شدند که حضور اقشار مختلف مردم در راه‌پیمایی بیست‌و‌دوم بهمن امسال ایران چشمگیرتر و گسترده‌تر از همیشه بوده است. چاره‌ای برای‌شان نماند جز آنکه بنویسند، با درخواست رهبر عالی ایران میلیون‌ها ایرانی به خیابان‌ها آمدند و از جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند. اما در میان این همه شکوه و عظمت، یکی از نکات ویژه دست‌نوشته‌هایی بود که مردم در خیابان‌های شهرهای مختلف کشور به دست گرفته بودند، که در میان همه آنها نوشته‌ای بیش از همه توجه‌ها را به خود جلب‌ها می‌کرد؛ جوانی کاغذی در دست داشت که درشت بر روی آن نوشته شده بود: «ما به عشق رهبر معظم انقلاب و برای حفظ نظام آمده‌ایم، مسئولان ذوق نکنند!»
جمله‌ای کوتاه و ساده که در دل خود ناگفته‌های بسیاری دارد. این جمله به روشنی نشان می‌دهد مردم  ایران پای انقلاب اسلامی و آرمان‌هایش چون کوه ایستاده‌اند، اما از مدیران نجومی‌بگیر از مانور تجمل مسئولان خسته‌اند و گله دارند. ملت مسلمان ایران با جان و دل پاسدار راه شهیدان انقلاب اسلامی هستند؛ اما از وعده‌های تو خالی و شعارهای بی‌عمل پرتکرار جریان‌های مختلف سیاسی و امتداد مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناامید شده‌اند؛ دست‌نوشته‌ای که با زبان بی‌زبانی می‌گفت، این ملت شریف هرگز رهبرشان را تنها نخواهند گذاشت؛ اما از اعتماد برخی مسئولان به دشمن، از زد و بندها، از وزیران متمول، از مفاسد اقتصادی و سیاست‌زدگی‌ها، از قبیله‌گرایی‌ها و باندبازی‌ها نگران و کلافه‌اند. نگران آینده انقلاب‌ اسلامی هستند؛ نگرانی و دلواپسی‌ای که ای کاش در دل برخی از مسئولان دولتی و غیر دولتی کشور هم به وجود آید.

▼ خبر ویژه
بازگشت 511 نفر از نخبگان به ایران

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور اعلام کرد: ظرف ۱۸ ماه گذشته ۵۱۱ نفر از نخبگان مقیم خارج به ایران بازگشته‌اند. وی با تأکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان به طور جدی تعاملات بین‌المللی با نخبگان خارج از کشور را پیگیری می‌کند، افزود: با ایجاد کارگاه‌ها و برقراری تبادلات در تلاش هستیم این تعاملات را افزایش دهیم که این طرح در قالب همکاری با ایرانیان غیر مقیم ۱۸ ماه است که در حال پیگیری است. این افراد بیشتر در شرکت‌های دانش‌بنیانی که خود تأسیس کرده‌اند، یا در هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها مشغول هستند. ستاری در ادامه با اشاره به اقدامات این معاونت برای فراهم‌سازی زمینه بازگشت نخبگان به کشور گفت: افراد با مشاهده فراهم بودن شرایط در ایران، برای بازگشت به کشور داوطلب شده‌اند و در حال حاضر میزان تقاضا برای بازگشت بالا رفته است و بیش از ۴۰ مرکز جذب در حال بررسی درخواست‌ها هستند. همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان با هدف انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به کشور و ایجاد ارتباط مؤثر با همتایان داخلی، طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان غیر مقیم را به اجرا گذاشته است.
 
▼اخبار
1ـ سامانه امنیتی مشترک ایران، روسیه و کشورهای خلیج‌فارس
 وزارت خارجه کویت با تأیید خبرهای مطرح شده در زمینه رایزنی‌ها با روسیه برای تشکیل سامانه امنیتی مشترک با حضور جمهوری اسلامی ایران، ضمن حمایت از این طرح بر اهمیت اجرای آن نیز تأکید کرد. جارالله قائم‌مقام وزیر خارجه کویت اعلام کرد: روسیه روابطی نزدیک با کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس دارد و پیشنهادی در زمینه تشکیل این سامانه امنیتی با مشارکت تهران مطرح شده است که در حال حاضر مسکو و شورای همکاری درباره آن بحث و گفت‌وگو می‌کنند. وی پیش از این نیز در اظهاراتی تأکید کرده بود که اکنون هیچ کشمکشی میان ایران و شورای همکاری خلیج‌فارس وجود ندارد و دو طرف تلاش می‌کنند روابط‌شان را بر اساس آنچه به آن اعتقاد دارند، پایه‌ریزی کنند. وی تصریح کرد: ما امیدواریم که پاسخ مثبتی از ایران در قبال پیام ارسالی امیر کویت به تهران دریافت کنیم تا شرایط برای پایان تنش میان ایران و شورای همکاری فراهم شود.

2ـ تحریم ایران با حفظ برجام
خبرگزاری رویترز با اشاره به تحریم‌های تازه ترامپ علیه ایران در تحلیلی نوشت: به نظر می‌‌رسد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور تازه‌‌کار آمریکا شعارهای انتخاباتی خود برای برهم زدن برجام را بسیار زیرکانه پیش می‌برد. وی با امضای قانون‌های تحریمی جدید که به گونه‌ای نوشته شده تا برجام را نقض نکند، شرایطی برای شرکت‌های خارجی رقم زده که دچار تردید شوند، یا از ترس روبه‌رو شدن با مجازات‌های آمریکا خود به شرایط این کشور در رابطه با ایران تن دهند و به این وسیله بدون اینکه تحریم‌ها لغو شدند برجام بازگردد، یا به صورت خودکار دوباره ایران با همان تحریم‌ها مواجه شود.

3ـ «پادشاهی وحشت» به دنبال گسترش وهابیسم
سفیر سابق نروژ در ریاض با اشاره به توهمات متعصبانه وهابیت تأکید کرد، عربستان با دلارهای نفتی به دنبال گسترش وهابیسم به سراسر جهان است. بریت بارت، سفیر سابق نروژ در عربستان سعودی گفت: پادشاهی آل‌سعود نفوذ خارق‌العاده‌ای در گسترش ایدئولوژی اسلام افراطی دارد. وی افزود: یکی از نگرانی‌ها این است که غرب چشمان خود را به روی این واقعیت خطرناک ببندد. وی همچنین تأکید کرد، نروژ باید با این پدیده مقابله کند و در این راه باید این ایدئولوژی (وهابیسم) را مرور کرده و آن را از هر جایی که می‌آید، اصلاح کنیم.

▼ تا انتخابات
مرعشی عضو ارشد و سخنگوی حزب کارگزاران در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها اعلام کرد: کارگزاران برای حمایت از آقای روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ سه شرط دارند که باید عملی شود؛ 1ـ رئیس‌جمهوری با رهبری هماهنگ باشد، 2ـ هماهنگی قوا برای یک هدف مشترک در جهت خدمت به مردم باشد و 3ـ بهترین و توانمندترین نیروهای کشور به کار گرفته شوند. رئیس ‌جمهوری می‌خواهیم که برود زانو به زانوی رهبری بنشیند، مسائل را با ایشان هماهنگ کند تا قدرت رهبری را پشت دولت بیاورد که مشکلات مردم حل شود.
قاضی‌زاده هاشمی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی و عضو جبهه پایداری با تأکید بر اینکه اگر چه از تشکیل پارلمان بزرگ مردمی اصولگرایی استقبال می‌کند، اما در نهایت پایداری به گزینه «اصلح» رأی خواهد داد؛ حتی اگر با گزینه معرفی شده جبهه مردمی نیروهای انقلاب متفاوت باشد، گفت: (نگاه ما) وحدت را آسان می‌کند؛ چرا که ما همیشه اصلح را رها کرده‌ایم و بدون حجت و دلیلی به فردی دیگر که تصور می‌کردیم رأی‌آوری بیشتری دارد، چسبیده‌ایم و برای او سینه زده‌ایم.

▼ اخبار کوتاه

«هاشم یکه‌زارع» مدیر عامل گروه صنعتی ایران‌خودرو اعلام کرد: تا ۲۵ روز آینده قراردادی برای طراحی و تولید پلت فرم، میان ایران‌خودرو با یک شرکت آلمانی ـ ایتالیایی به امضا خواهد رسید. وی افزود: قرارداد در قالب تولید پلت فرم ملی است که بر اساس آن، موتور اولیه را شرکت‌های خارجی تولید  می‌کند. موتور دوم با طراحی ایران‌خودرو در کنار همین شرکت‌ها تولید می‌شود و موتور سوم را نیز ایران خودرو به تنهایی تولید خواهد کرد.
«محمدحسن عصاره» رئیس مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور گفت: در دو سال گذشته نرم‌افزار کنترل مزارع با استفاده از سیستم‌های گیرنده، فرستنده و تبادل اطلاعات زیر نظر این مؤسسه طراحی شد که کارشناس مربوط تصاویر لحظه‌‌به‌لحظه از مزارع را به مرکز مخابره می‌کند و اطلاعات دقیق درباره روندها در دسترس قرار می‌گیرد. وی افزود: سازمان‌های دیگر مانند محیط زیست برای نظارت بر محیط‌بانان و جنگل‌بانان می‌توانند از این سیستم بهره بگیرند.
سردار اهوازیان فرمانده قرارگاه نصرت در دوران دفاع مقدس، به اهمیت آزادسازی حلب اشاره کرد و گفت: ما در خرمشهر طی هشت سال با ۴۸ کشور جنگیدیم و ۲۱۴ هزار شهید دادیم، در حالی که در حلب طی شش سال با ۱۱۶ کشور در حال جنگ بودیم و ۱۰۰۰ شهید دادیم و بی‌تردید آزادی حلب به باشکوه آزادی خرمشهر است.
دکتر ظریف وزیر امور خارجه ایران درباره سردار سلیمانی می‌گوید: من بیش از ۲۰ سال است که با سردار سلیمانی ارتباط نزدیک دارم. وقتی که درباره عراق و افغانستان مذاکره می‌شد و من مسئول هیئت ایرانی بودم، ارتباط بسیار خوبی با او داشتم. سردار سلیمانی را یک شخصیت بسیار فهیم و دلیر می‌دانم.
روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت از طرح « گالانت»، وزیر مسکن این رژیم برای پایان دادن به بحران سوریه پرده برداشت و نوشت: پیشنهاد می‌شود در مقابل به رسمیت شناختن بلندی‌های جولان اشغالی در قالب بخشی از خاک فلسطین اشغالی، کار بازسازی سوریه شروع شود. همچنین از نفوذ ایران در سوریه جلوگیری به عمل آید.
به گزارش نشریه میدل‌ایست اکونومیک سروی (میس)، واردات نفت خام ژاپن در سال ۲۰۱۶ به سه میلیون و ۳۱۱ هزار بشکه در روز رسید. ایران با صادرات بیش از ۲۲۷ هزار بشکه در روز به ژاپن و سهم ۸/۶ درصدی از واردات نفت، در جایگاه چهارمین صادرکننده نفت به این کشور قرار دارد.


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات