صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۲  ، 
کد خبر : ۳۱۲۹۶۲

اخبار ویژه روزنامه‌ها 1 آذر ماه

روزنامه کیهان **

ده‌ها میلیون دلار رشوه نفتی چگونه پولشویی و خرج انتخابات شد؟!

رئیس‌جمهور در توجیه سخنان ظریف گفت: «متاسفانه مواد مخدر در کشور وجود دارد و باید با آن مبارزه کنیم؛ وقتی مواد مخدر هست، پول کثیف هم هست؛ این پول کثیف کجا می‌رود، یعنی یک گوشه و کناری پولشویی انجام می‌گیرد».

آقای روحانی همچنین گفت: چرا راجع به مسائل روشن می‌جنگیم. بله همه دنیا گرفتار پولشویی است. شما به من نشان دهید یک کشور در دنیا هست که در آن پولشویی انجام نمی‌گیرد و یک کشور در دنیا به من نشان دهید که فساد، مواد مخدر و جنس تقلبی در آن نیست. همه باید تلاش کنیم مفاسد را کم کنیم و راه پولشویی را ببندیم. چرا اینقدر جر و بحث می‌کنیم.

وی افزود: باید با مواد مخدر بجنگیم ولی معتاد داریم. باید با دزدی بجنگیم متأسفانه دزد داریم، حالا در اقلیت ولی آدم‌های ناسالم و ناپاک هم داریم. باید با فساد بجنگیم. متأسفانه رشوه داریم و نباید از بیان آن عصبانی بشویم.

البته سخنان جفاکارانه و خلاف واقع آقای ظریف، رفع و رجوع کردنی نیست. محل بحث و اعتراض به آقای ظریف، درباره بود و نبود پولشویی نیست. بلکه اعتراض به چند سخن خلاف واقع و دروغ در این اظهارات است. اولا او وسط مصاحبه درباره FATF و CFT، پولشویی را پیش می‌کشد و برای زدن منتقدان، آنها را متهم به پولشویی مدعی می‌کند. یعنی هزاران منتقد کارشناس و صاحب نظر را به قاچاقچیان مواد مخدر و سوخت و مفسدان اقتصادی می‌چسباند تا از پاسخگویی به قصور و تقصیرهای پر خسارت وزارت خارجه در این چند سال شانه خالی کند!

ثانیا ظریف از «دستگاه‌های فرهنگی با بودجه‌های چند برابر وزارت خارجه» سخن می‌راند که منتقدند و آنها را هم متهم به آلودگی به همین جرم قاچاقچیان می‌کند، آن هم به شکل عام. ثالثا ادعا می‌کند پولشویی‌هایی وجود دارد که یک قلم آن 30 هزار میلیارد تومان است اما کمترین سند و نشانه و مدرکی ارائه نمی‌کند.

بنابراین او با این اظهارات بی‌سند و مبهم و دوپهلو -که نشانه بی‌صداقتی است- عملا مجرمان و مفسدان واقعی را در حاشیه امنیت قرار می‌دهد اما نظام را به اعتبار ادعای بی‌سند «گستردگی پولشویی» در حجمی که یک قلم آن 30 هزار میلیارد تومان است!!!) در موضع اتهام قرار می‌دهد و ضمنا برای دعاوی آمریکا و اروپا که متهمان اول پولشویی در دنیا هستند، مستمسک فراهم می‌کند.

عجیب و تاسف‌بار اینکه، اتفاقا برخی از مفسدان و پولشویان واقعی (مانند مهدی هاشمی و شهرام جزایری و...) به ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات نسبت می‌رسانند. پرسش این است که دولتمردان چرا در پرونده‌های فساد و رشوه و پولشویی در قراردادهایی مثل توتال و کرسنت و استات اویل و دانشگاه آزاد و بهینه‌سازی مصرف سوخت، حاضر به پیگیری نیستند؟ رشوه‌های کلان چند صد میلیون دلاری کجاها رفته، چگونه پولشویی شده و در انتخابات، خرج کدام نامزدهای مدعی اصلاحات و اعتدال شده است؟ اخیرا پرونده رشوه شرکت توتال دوباره در فرانسه به جریان افتاد اما هیچ مدیر دولتی یا رسانه‌های آنها، کمترین ‌اشاره‌ای به ماجرا و نقش برخی مدعیان آلوده و دروغین اعتدال و اصلاح‌طلبی در این داستان نکردند. آیا آقای ظریف از این ماجرا و قبیل آن خبر ندارد؟

نکته دیگر این است که در موضوعاتی مانند مبارزه با رانت، قاچاق کالا و سوخت و مخدر، فرار مالیاتی و از این قبیل، دولت مسئول اصلی است و در صورت کوتاهی، متهم و مقصر اول است. بنابراین مدیران دولتی باید پاسخگو و عذرخواه باشند؛ نه اینکه به خاطر تهیدستی در پاسخ به صاحب نظران منتقد برجام و FATF و CFT و...، قیافه طلبکار بگیرند و تصور کنند با ترور شخصیت منتقدان، می‌توانند از پاسخگویی شانه خالی کند.

رادیو فردا: ایران منزوی نشد به اقتدار صفویه بازگشت

تحلیلگر «رادیو فردا» (وابسته به سازمان سیا) تصریح کرد: برخلاف میل آمریکا و فشارهای تحریمی، نفوذ منطقه‌ای ایران رو به گسترش نهاده به نحوی که نفوذ امروز ایران با روزگار اقتدار و نفوذ حکومت صفویه در منطقه قابل مقایسه است.

علی افشاری از عناصر دارای گرایش به نهضت آزادی و حزب منحله مشارکت که زمانی در دفتر تحکیم نفوذ کرده بود و در فتنه 88 نقش‌آفرینی می‌کرد، در یادداشت سایت رادیو فردا می‌نویسد: یکی از استدلال‌های مدافعان داخلی و خارجی بازگشت تحریم‌های یک‌جانبه ماقبل برجامی آمریکا اثر بازدارنده آن در برابر نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی است. به باور آنها برداشته شدن تحریم‌ها و آزادشدن مبالغ مالی مصادره شده دست جمهوری اسلامی در خاورمیانه را بازتر کرده و قدرت آن را افزایش داده است. این ادعا نادرست است. ایران بعد از انقلاب به دلیل تغییرات گسترده در سیاست خارجی که شامل قرار گرفتن در مدار تقابل با آمریکا و اتخاذ سیاست عدم تعهد با شکاف کمتر با بلوک شرق بود، میراث حکومت پهلوی در خلیج‌فارس را از دست داد.

وی بدون اشاره به از دست رفتن حاکمیت ایران بر بحرین در همین دوره می‌افزاید: اما شکل‌گیری حزب‌الله لبنان و گسترش روابط با دولت سوریه باعث شد تا ایران جاپای محکمی در عرصه سیاسی لبنان به دست آورده و از این کارت در جلو بردن سیاست‌های مدنظر در منطقه استفاده کند. همچنین حمله شوروی به افغانستان و شکل‌گیری مقاومت اسلامی در این کشور نیز عرصه را برای نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی مساعد کرد. جنگ با عراق نیز باعث شد تا ایران مجددا به سمت همکاری با کردهای عراقی مخالف حکومت حزب بعث روی آورد که بعد از قرارداد 1975 الجزایر به تعلیق درآمده بود.

بدین‌ترتیب بعد از پایان جنگ و تنش‌زدایی با کشورهای عربی متحد آمریکا در منطقه، جمهوری اسلامی نفوذ نه‌چندان پردامنه‌ای در خاورمیانه داشت. حمله نظامی آمریکا به افغانستان و عراق نقطه عطفی در رشد قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی شد.

سقوط حزب بعث در عراق و خلأ قدرت باعث شد تا گروه‌های شیعه همسو با جمهوری اسلامی قدرت در عراق را به دست بگیرد. از سوی دیگر نیروهای عراقی که در زمان جنگ در داخل ایران در قالب مجلس اعلای عراق فعالیت می‌کردند. در قالب سپاه بدر به عراق برگشته و اهرم نظامی- امنیتی قوی برای جمهوری اسلامی شدند. از سال 1382 به بعد جمهوری اسلامی گام به گام در عراق نفوذش را گسترش داد.

در افغانستان نیز فضا برای میدان داری جمهوری اسلامی مساعد شد. بنابراین پیامدهای ناخواسته سیاست دولت وقت آمریکا، فرصتی طلایی را در اختیار جمهوری اسلامی قرار داد تا با رفع مزاحمت صدام و طالبان به عنوان دو نیروی رقیب و مهارکننده، اقداماتی را برای بالا بردن توان منطقه‌ای خود سامان دهد.

اتفاق دیگر جنگ سوریه بود که ابتدا تهدیدی را متوجه جمهوری اسلامی کرد. منتهی در ادامه جمهوری اسلامی توانست نه‌تنها تهدید را برطرف سازد، بلکه از آن فرصتی برای بسط نفوذ منطقه‌ای خود نیز بسازد.

اتفاق مهم بعدی ظهور داعش در عراق و سوریه بود که به جمهوری اسلامی اولا امکان داد تا نفوذ منطقه‌ای خود را جلو ببرد و از سوی دیگر در عراق نیروهای شبه‌نظامی حشدالشعبی را با میدان‌داری سپاه قدس تشکیل دهد.

گسترش قدرت حوثی‌ها در یمن نیز فرصت دیگری در اختیار جمهوری اسلامی داد در نتیجه سپاه قدس و فرمانده آن قاسم سلیمانی با هدایت حزب‌الله لبنان، حشدالشعبی، شبه‌نظامیان سوری و حوثی‌ها توانست از سال 1390 به بعد به یکی از ارکان قدرت در منطقه تبدیل شوند.

همان‌گونه که در این مرور اجمالی تاریخی مشاهده شد، تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و تحریم‌های چندجانبه سازمان ملل که جمهوری اسلامی را در محدودیت‌های خرید تسلیحات و مراودات گسترده‌تری قرار داده بود، در ایجاد بازدارندگی ناکام بود. تحریم‌های هسته‌ای از سال 1390 با گسترش تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا و بخصوص تحریم بانک مرکزی و محدود کردن فروش نفت فشار سنگینی را به جمهوری اسلامی تحمیل کرد.

اما درهمین سال‌ها یعنی 90 تا 94 که برجام تصویب شد، قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی در حدی افزایش یافت که توانست اسد را از سقوط در سوریه نجات داده و مخالفان را عقب براند. در یمن نیز حوثی‌ها صنعا را تصرف کرده و باعث فرار منصور عبدربه به عربستان شدند. این میزان از نفوذ در تاریخ معاصر ایران بی‌سابقه بوده و می‌توان آن را با دوران میانه صفویه مقایسه کرد.

دومین شهردار اصلاح‌طلب هم سیاسی‌کاری می‌کرد

ارگان حزب کارگزاران می‌گوید شهردار بازنشسته و کنار گذاشته شده، سرگرم انتصابات حزبی و قومی بوده است.

سازندگی با اشاره به کنار رفتن افشانی از شهرداری به خاطر قانون منع به کارگیری بازنشستگان نوشت: اگرچه او طی این مدت تمام تلاشش را برای حفظ این جایگاه و فرار از قانون انجام داد، اما افشانی و حامیانش هرقدر قوانین مختلف را زیرورو کردند نتوانستند روزنه‌ای برای نجات بیابند. اما این پایان ماجرا نبود. محمدعلی افشانی که حالا باید او را شهردار سابق تهران بنامیم، در آخرین لحظات حضور خود در شهرداری هم به وعده‌اش عمل کرد و انتصاباتش را ادامه داد. اتفاقی که باعث شد اعضای شورای شهر تهران تصمیم بگیرند پیش از پایان مهلت قانونی سرپرست جدیدی را برای شهرداری تهران تعیین کنند. می‌توان گفت محمدعلی افشانی از بستر یکی از سیاسی‌ترین عملکردهای شورای شهر پنجم به صندلی شهرداری رسید. افشانی از ابتدا گزینه مورد حمایت حزب اعتماد ملی بود. محمدعلی افشانی، عضو حزب اعتماد ملی بود و از همین منظر شاید بعید نبود که بیشترین انتصاب‌هایش از همین حزب انجام شود. اگرچه شایعاتی درباره قومی‌گرایی در انتصاب‌های شهرداری هم بر سر زبان‌ها بود.

الیاس حضرتی در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که حتی یک آبدارچی هم از حزب اعتماد ملی جذب شهرداری تهران نشده است. این ادعا در حالی گفته شده که باید تنها بخش «آبدارچی» گفته الیاس حضرتی را باور داشت، چراکه برخی از اعضای ارشد و وابسته به حزب اعتماد ملی وارد شهرداری تهران شده و حکم گرفته‌اند. رئوف قادری عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و مسئول نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب، آقای سیدرحیم ابوالحسنی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و رئیس کمیته تحقیقات شهرداری تهران و قائم‌مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی شهر تهران، آقایان امینی و محمدجواد حق‌شناس از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و از اعضای کمیته انتصابات شهرداری تهران، سرکار خانم‌ها سقطی و نجمه گودرزی از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و مشاوران فرهنگی شهرداری تهران، آقای محمد جلیلیان (وکیل دادگستری) عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و مشاور حقوقی شهرداری تهران ازجمله چهره‌های این حزب بودند که به شهرداری رفتند. این روند در حالی همچنان در حال عملیاتی شدن بود که حتی در آخرین لحظات شهرداری هم افشانی نشان داد از هم‌حزبی‌هایش غافل نشده است. به آذرماه آخر پاییز نزدیک می‌شویم و همه می‌دانند زمستان تهران با آلودگی عجین شده است. به ترافیک هم عادت کرده‌ایم و شاید کسی به یاد نیاورد که چند خط از متروی تهران قرار بود افتتاح شود. اما انگار تمام این مسایل پشت کشمکش‌های سیاسی فراموش شده است و باید منتظر نشست و دید که آیا شهردار سوم اصلاح‌طلبان برای تهران معجزه‌ای در آستین خود برای حل مشکلات دارد؟

روحانی نامزد حداقلی بود و آبروی ما اصلاح‌طلبان را برد(!)

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان مدعی شد روحانی، نامزد حداقلی بود و اصلاح‌طلبان دیگر نباید به نامزد حداقلی روی بیاورند.

علی صوفی ضمن سخنانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه استان کرمان گفت: کاندیدای حداکثری اصلاح‌طلبان، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود در حالی که حسن روحانی، یک کاندیدای حداقلی است.

وزیر تعاون دولت اصلاحات افزود: اصلاح‌طلبان هیچ‌گاه نباید لیست حداقلی ارائه کنند.

وی عنوان کرد: باید موانع برداشته شود تا بتوانیم کاندیدای حداکثری خود را معرفی کنیم و محکم روی این قضیه ایستاده‌ایم و اگر قرار است که اینگونه نباشد، به ما اعلام کنند که به انتخابات ورود نکنیم.

صوفی ادامه داد: دلیلی ندارد که با کاندیدای حداقلی بیاییم و پس از یکی دو سال، آبروی خود را ببریم.

دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات تصریح کرد: روحانی اصلا قابل قیاس با مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیست چرا که آیت‌الله رفسنجانی نیروی حداکثری ما بود و روحانی نیروی حداقلی ماست. صوفی اضافه کرد: روحانی، هرگز هاشمی‌رفسنجانی نیست و تجربه نشان داد که کاندیدای حداقلی در دور اول مسئولیتش، خوب عمل می‌کند و در دور دوم نمی‌تواند مطلوب واقع شود.

خالی‌بندی این عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در حالی است که طبق نظرسنجی‌های همین طیف، عارف 3 روز مانده، به انتخابات سال 92، تنها 8 درصد رأی داشت و اصلاح‌طلبان مجبور بودند از روحانی حمایت کنند.

خبر ندارید که دولت واحد اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی دارد؟!

معاون حقوقی ریاست جمهوری در اظهاراتی عجیب ادعا کرد اطلاعاتی درباره مبدأ و مقصد پولشویی در کشور در دسترس نیست!

لعیا جنیدی با طرح ادعای مذکور گفت: همین عامل موجب می‌شود پول حاصل از جرایم سازمان یافته وارد سیستم بانکی کشور شود. ما باید کنترل‌های لازم را داشته باشیم تا پول ناشی از جرایم سازمان یافته؛ قاچاق و تامین مالی تروریسم وارد سیستم بانکی ما نشود.

وی در حاشیه جلسه هیئت دولت با بیان این که لایحه مقابله با جرایم سازمان یافته و همچنین لایحه مقابله با تروریسم برای مقابله با تطهیر پول ناشی از انواع جرایم است اظهار کرد: پول جرائم سازمان یافته یا قاچاق مواد مخدر اکنون بدون شفافیت وارد سیستم بانکی شده و اطلاعاتی از مبدأ و مقصد این پول‌ها در دست نیست.

وی ادامه داد: جرایم مالی به انگیزه تحصیل پول انجام شده و فقدان شفافیت و معاهده‌های مقابله با پولشویی موجب می‌شود که مبدأ و مقصد این پول‌ها شناسایی نشود و وقتی هم که منشأ و مقصد این پول شناسایی نشده است، پول حاصل از جرایم وارد سیستم بانکی می‌شود و این به معنای پولشویی است.

جنیدی در پایان تاکید کرد: ما باید کنترل‌های لازم را داشته باشیم تا پول ناشی از جرایم سازمان یافته؛ قاچاق و تامین مالی تروریسم وارد سیستم بانکی ما نشود.

این اظهارات در حالی است که اولا واحد اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی با حضور چند وزیر، اساسا برای همین کار (شناسایی پولشویی) تشکیل شده است. ثانیا بسیاری از جرائم مالی و اقتصادی آمیخته با پولشویی، از طریق راه‌اندازی سامانه‌های شفافیت‌ساز اطلاعاتی، مالی، معاملاتی و مالیاتی قابل شناسایی و ردیابی است. ثالثا اگر خانم جنیدی مبدأ و مقصد پولشویی را نمی‌داند، چگونه ادعا می‌کند که پولشویی وجود دارد؟! رابعا اظهار ناتوانی و توجیه تراشی برای الحاق به ‌FATF در حالی است که 77 درصد پولشویی ها در دنیا در کشورهای اروپایی و آمریکایی انجام می‌شود اما هیئت حاکمه این کشورها با 99 درصد آن کاری ندارند؛ چرا که خود درگیر اصل ماجرا هستند. با این وصف ‌FATF، صرفا حربه‌ای برای تولید حاشیه امنیت پولشویان و در عین حال فشار اقتصادی و سیاسی به کشورهای مستقل است. رابعا ترجمه غلط برخی لوایح و کنوانسیون‌های مرتبط با ‌FATF و ارائه آن به نمایندگان مجلس، از دست‌پخت‌های معاونت حقوقی ریاست جمهوری است که در خوش‌بینانه‌ترین احتمال، نشانه بی‌سوادی اوست.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* حمایت رئیس‌جمهور آمریکا از شاه و ولیعهد عربستان برای تبرئه کردن آنها از قتل جمال قاشقچی واکنش تند رسانه‌های آمریکائی را به همراه داشت. در این باره، سی ان ان نوشته: موضع اخیر ترامپ در تبرئه ولیعهد سعودی این واقعیت را آشکار می‌کند که کشورها همپیمان آمریکا هر کاری حتی قتل هم می‌توانند انجام دهند؛ یعنی طرف آمریکا باشید و هر کس را که دوست داشتید بکشید. ترامپ این پیام را به کشورهای جهان فرستاد که برای آمریکا اول پول و تجارت مهم است. ترامپ یک موضوع دیگر را هم به دنیا نشان داده و آن اینکه آمریکا قیمت خودش را دارد؛ اگر میلیاردها دلار در این کشور سرمایه‌گذاری کنید دیگر با شما کاری نخواهد داشت. دیروز هم ترامپ از عربستان به خاطر کاهش قیمت نفت تشکر کرد.

* انور خامه ای، آخرین بازمانده رهبران نسل نخست حزب توده در 102 سالگی درگذشت. ملیحه خامه‌ای، دیروز در گفت و گو با ایرنا گفت: دوشنبه شب با مشاهده حالت تهوع و افت فشار، پدرم را به بیمارستان منتقل کردم اما تلاش‌های کادر پزشکی بیمارستان بی‌نتیجه ماند و وی صبح سه شنبه درگذشت. انور خامه‌ای متولد 29 اسفند ماه 1295 خورشیدی در تهران بود که از وی یک فرزند به جا مانده است. حزب توده ایران با گرایش سوسیالیستی در سال 1320 تاسیس شد، بنیانگذاران این حزب 53 تن از جمله انور خامه ای، سلیمان میرزا اسکندری، ایرج اسکندری، بزرگ علوی، احسان طبری، خلیل ملکی، فریدون کشاورز، عبدالحسین نوشین و رضا رادمنش بودند که اغلب در دوره رضا خان پهلوی تحت پیگرد یا در زندان بودند. پس از کودتای 28 مرداد حزب توده با سرکوب گسترده‌ای از سوی رژیم پهلوی روبرو شد و صدها افسر ارتش به دلیل عضویت در این حزب به اعدام، زندان و تبعید محکوم شدند. این حزب که از سال 1327 غیرقانونی اعلام شده بود تا پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت مخفی خود ادامه داد. این حزب، در دهه 60 درصدد کودتا علیه نظام جمهوری اسلامی برآمد اما قبل از انجام، سران آن بازداشت شدند.

*********************************

روزنامه خراسان**

تقدیر آیت ا... جنتی از نقش ناجا در مقابله با آشوب های دی 96

دبیر شورای نگهبان با بیان این که «نیروهای انتظامی در سرما و گرما به صورت شبانه‌روز در جای‌جای کشور به منظور برقراری امنیت حضور دارند» به آشوب‌های دی سال گذشته اشاره و اظهارکرد: تلاش‌های نیروی انتظامی توانست این غائله را جمع و با آشوب‌طلبان برخورد کند تا اوضاع به امنیت، آرامش و ثبات برسد. وی تاکید کرد: اگر خدمات نیروی انتظامی نبود، کارِ براندازان و آشوب‌طلبان عملی می‌شد اما اول به لطف خداوند متعال و بعد نیروی انتظامی به عنوان ابزار مقدرات الهی که جزو نیروهای الهی هستند، چنین اتفاقی نیفتاد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیت‌ا... جنتی که در دیدار سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی و تعدادی از فرماندهان ارشد ناجا سخن می گفت، افزود: اگر در یک جامعه امنیت نباشد، آسایشی وجود نخواهد داشت تا مردم بتوانند کار خود را به موقع و بدون دغدغه انجام دهند.

سردار غیب پرور: 80 میلیون بسیجی داریم

محمداکبری- همزمان با آغاز هفته بسیج، رئیس سازمان بسیج مستضعفین مهمان بهارستان نشینان شد و گزارشی از پیشرفت های بسیج به عنوان گسترده ترین شبکه مردمی به نمایندگان ارائه داد.سردارغلامحسین غیب پرور با بیان این که محک بسیجی بودن دلدادگی به اصول انقلاب، رهبری ،‌ راه شهیدان والامقام و منافع ملی است افزود: خوشحالیم که بگوییم ۸۰ میلیون بسیجی در کشور داریم. نزدیک به 152 هزار رده بسیج در کشور وجود دارد که در عمل باید گفت ما بزرگ ترین و گسترده ترین شبکه مردمی هستیم. مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته پس از نواختن زنگ آغاز جلسه طی نطق پیش از دستور خود با تاکید بر این که برای حل مشکلات کشور به همان باور بسیجی نیازمندیم خاطرنشان کرد: هر زمان مردم به این باور برسند که برای حفظ ارزش‌ها به صحنه بیایند می‌توانند پیروز شوند و باید به این باور برسیم که با بسیج می‌توان مشکلات پیش رو را حل کرد. همچنین روز گذشته نمایندگان نیز در مطلع نطق ها وبعضا تذکرات خود آغاز هفته بسیج و تقارن آن با هفته وحدت را یادآوری کردند و تبریک گفتند.

*********************************

روزنامه ایران**

تکذیب پیشنهاد لغو تحریم‌ها در ازای خروج نیروهای ایران از سوریه

خبر اول اینکه ، معاون وزیر امورخارجه روسیه گزارشات مبنی بر پیشنهاد مسکو برای لغو برخی تحریم‌های ایران در ازای خروج از سوریه را تکذیب کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی ریابکوف در جمع خبرنگاران گفت که نمی‌تواند گزارشات رسانه‌های امریکایی را مبنی بر اینکه مسکو به امریکا و رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده است که برخی تحریم‌های ایران در ازای خروج نیروهای این کشور از سوریه لغو شود، تأیید کند. وی در این باره اظهار داشت: درخصوص این جنبه خاص لغو تحریم‌ها در ازای اقدامی خاص، من نمی‌توانم این موضوع را تأیید کنم. شاید ایده‌های نزدیکی مطرح بوده باشد که هیچ‌کدام توسعه نیافته است اما چنین طرحی اصلاً ارائه نشده است. این واکنش پس از آن صورت گرفته است که پایگاه خبری اکسیوس به نقل از نمایندگان کنست در گزارشی ادعایی اعلام کرد، مسکو به امریکا و رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده است که یک سری تحریم‌ها علیه ایران در ازای خروج نیروهای این کشور از سوریه لغو شوند.

با خودسرها برخورد جدی شود

خبر دیگر اینکه، سایت تابناک نزدیک به محسن رضایی خواستار برخورد با برهم زنندگان برنامه‌های قانونی شد. تابناک در مطلبی با اشاره به بر هم خوردن همایش «من بهشتی هستم» در چهارشنبه هفته گذشته و در دانشگاه اصفهان به بهانه مخالفت عده‌ای با حضور فرزند شهید بهشتی در این همایش نوشت: «همه این مسائل و موضوعات نشان می‌دهد نیروهای خودسری که چنین اقداماتی می‌کنند را نه تنها نباید ملتزم به قانون دانست، بلکه آنها با چنین اقداماتی به توصیه‌های اکید و مکرر رهبر معظم انقلاب نیز بی توجهند. لذا انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول علاوه بر ایستادگی مقابل چنین اقداماتی، با افرادی که مرتکب این فعل می‌شوند، باید با جدیت برخورد کنند.»

واکنش یک امام جمعه پس از جریمه شدن

شنیدیم که، امام جمعه شهر بهاباد یزد از نیروی انتظامی به دلیل جریمه شدن خودرو خود توسط افسر راهنمایی و رانندگی قدردانی کرد.به گزارش ایرنا، در نامه حجت‌الاسلام «علی اکبر ابراهیمی بشکانی» که برای فرمانده انتظامی این شهرستان ارسال شد و در شبکه‌های اجتماعی استان یزد بازتاب داشت، از افسری که خودرو وی را به علت تخلف، جریمه کرده است، تقدیر شده است. امام جمعه بهاباد در نامه خود از اینکه مأمور راهنمایی و رانندگی بدون توجه به جایگاه افراد به وظیفه قانونی خود عمل کرده، تقدیر شده است. وی اظهار امیدواری کرده «با آگاهی از قانون، از این به بعد هیچ تخلفی برای بنده تکرار نشود.» بهاباد با 20 هزار نفر جمعیت در 200 کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد واقع شده است.

عبدالفتاح سلطانی آزاد شد

دست آخر اینکه ، عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری به صورت مشروط از زندان آزاد شد.سعید دهقان، وکیل مدافع عبدالفتاح سلطانی با اعلام این خبر به ایرنا گفت: مرجع ذی صلاح روز گذشته با آزادی مشروط موکلم موافقت کرد. به گفته دهقان، پیرو موافقت صورت گرفته با آزادی مشروط موکلش، سلطانی عصر دیروز از زندان اوین آزاد شد.دهقانی گفت: پرونده از سه‌شنبه هفته پیش به شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر مستقر در دادگاه انقلاب رفته بود و چون دادستان با آزادی مشروط موافقت کرده بود، نهایتاً رسیدگی و دستور آزادی سلطانی با آزادی مشروط داده شد.عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری، عضو سابق هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری از شهریور سال 90 به اتهام تبلیغ علیه نظام و مشارکت در تأسیس کانون مدافعان حقوق بشر در زندان است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

توضیح وزارت خارجه آمریکا درباره تحریم‌های جدید ایران

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تحریم‌های جدید این کشور علیه چند فرد و نهاد ایرانی را بخشی از سیاست آمریکا برای فشار حداکثری بر ایران توصیف کرد. به ‌گزارش ایسنا، هیتر نائورت پس از آنکه وزارت خزانه‌داری این کشور اعلام کرد چند نهاد و فرد ایرانی و روسی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است، یک بیانیه منتشر کرد و به تکرار ادعاهای بی‌اساس واشنگتن علیه ایران پرداخت. نائورت ضمن انتشار این بیانیه در پیامی در صفحه توئیتر خود مدعی شد: این تحریم‌ها بخشی از کمپین فشار حداکثری برای مقابله با فعالیت‌های مخرب ایران است که این کشور را از منابع تامین تروریسم محروم و تضمین می‌کند که تمام نیروهای ایرانی از سوریه خارج شوند. ما با نفوذ ایران در سوریه و منطقه مقابله خواهیم کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه مدعی شد ایران و روسیه از طریق یک شبکه پیچیده بین‌المللی میلیون‌ها بشکه نفت به سوریه منتقل کرده‌اند و به همین دلیل چند نهاد و فرد ایرانی و روسی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. این اتهام‌پراکنی‌ها در حالی به‌طور مرتب از سوی مقامات آمریکایی علیه کشورمان انجام می‌شود که واشنگتن و همپیمانان منطقه‌ای‌اش عاملان اصلی ظهور و توسعه تروریسم در منطقه و جهان هستند اما همواره تلاش می‌کنند با ادعاهای واهی خود ایران را در تمام حوادث و مشکلات منطقه مقصر جلوه دهند.

عراقچی: ابتکارات جدیدی درباره SPV در حال طراحی است

سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در صفحه توئیترش نوشت: «دیروز و امروز با مدیران سیاسی و مذاکره‌کنندگان هسته‌ای انگلستان و فرانسه دیدارهای خوبی در تهران داشتم». وی با بیان اینکه اراده سیاسی اتحادیه اروپایی و 3 کشور اروپایی برای حفظ برجام همچنان جدی است، خاطرنشان کرد: ابتکارات جدیدی درباره SPV (کانال ویژه مالی اروپا) در حال طراحی است و مذاکرات کارشناسی ما با آنها ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، عراقچی 3 روز پیش در همایش تحولات منطقه و نظام بین‌الملل گفته بود: هنوز هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی سازوکار مالی بین ایران و اروپا را قبول کند؛ اتریش و لوکزامبورگ قبول نکردند و اروپا ناتوان از ثبت SPV است.

سفیر انگلیس در یمن، ایران را «بخشی از مشکل یمن» توصیف کرد

سفیر بریتانیا در یمن مدعی شد تهران بخشی از بحران و مشکل یمن است و تاکید کرد قطعنامه 2216 شورای امنیت اساس حل بحران یمن است و لندن به دنبال یافتن جایگزین برای آن نیست. به گزارش فارس، در آستانه مذاکرات طرف‌های یمنی در «استکهلم» سوئد که قرار است اواخر ماه میلادی جاری آغاز شود، سفیر بریتانیا در یمن، انصارالله را به مانع‌تراشی در روند رساندن مواد غذایی و گندم به مردم یمن و تشدید بحران انسانی در این کشور متهم کرد. «مایکل ارون» سفیر بریتانیا در یمن در گفت‌وگویی تلفنی از عمان با روزنامه الشرق‌الاوسط تاکید کرد: آتش‌بس اعلام نشده از سوی طرف‌های درگیر در یمن، بیانگر آن است که زمینه برای آغاز مذاکرات قریب‌الوقوع، فراهم و فرصت مهمی برای تحقق صلح و ثبات برای ملت یمن ایجاد شده است. وی بدون اشاره به مانع‌تراشی‌ها و محدودیت‌هایی که هر بار عربستان برای سفر هیأت مذاکره‌کننده انصارالله به کشور ثالث ایجاد می‌کند، افزود: فرستاده سازمان ملل به یمن، جامعه بین‌الملل و شورای امنیت مدت زیادی برای مذاکرات بدون حضور دو طرف درگیر در یمن منتظر نخواهند ماند و در صورت عدم حضور حوثی‌ها در استکهلم، واکنش جامعه بین‌المللی بسیار تند خواهد بود. ارون در ادامه ابراز امیدواری کرد تیم مذاکره‌کننده انصارالله نیز با توجه به توقف شلیک موشک و حملات پهپادی علیه عربستان که از 2 روز پیش آن را اجرایی کرده‌، در این مذاکرات حضور یابد. وی درباره پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی کشورش در شورای امنیت گفت این یک قطعنامه انسانی است نه سیاسی، لذا جایگزین قطعنامه 2216 که اساس حل و فصل بحران یمن و مذاکرات است، نیست.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات