خراسان رضوی >>  عمومی >> یادداشت سیاسی
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۹  ، 
کد خبر : ۳۱۴۱۱۷

چرا دور دوم ریاست جمهوری همیشه تورم‌زا است؟

چرا همه دولت ها پس از دفاع مقدس در اوایل مسئولیت، توانمند در غلبه بر مشکلات اقتصادی و تحریم ها هستند، اما در دوره دوم خدمتشان ناکام در استمرار وضعیت دوره اول خود هستند.
پایگاه بصیرت / موسی سلیمانی
پرسشی که این روزها ذهن ملت را درگیر کرده است، توانمندی مسئولان در مهار تورم و گرانی های افسار گسیخته است. واقعیت بیرونی و افزایش لحظه ای بهای کالاها همگان را شگفت زده کرده است. از سویی خریدهای ملیونی چند دقیقه ای و بسته شدن فروش  پنجره های فروش سایت ها و از سوی دیگر فشار بیش از حد اقتصادی بر روی جامعه، مردم و مسئولان را به اظهار نظرهای متضاد واداشته است. 
تلاطم بازار و آرامش ذهنی نداشتن مردم و افزایش لحظه به لحظه قیمت ها، زیبنده نظام نیست. بدبینی به مسئولان، تبلیغات سوء رسانه های غربی، شبهه کارآمد نبودن نظام، امنیت نداشتن سرمایه گذاری از پیامدهای تلاطم بازار است.
نگاهی به کارنامه های دولت های متعدد از اول انقلاب اسلامی به ویژه بعد از هشت سال دفاع مقدس تجربه خوبی را به ما می آموزد.
پس از دفاع مقدس دولت کارگزاران به ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی روی کار  آمد، این دولت در چهار سال اول ریاست جمهوری با جدیت و مدیریت تورم را مدیریت کرد، اما در چهار سال دوم با افزایش تورم مواجه شد. پس از آن دولت محمد خاتمی با شعار توسعه سیاسی روی کار آمد، چهار سال اول با مدیریت و تلاش مسئولان نرخ تورم کاهش پیدا کرد و بازار از تلاطم باز ایستاد ولی در چهار سال دوم با افزایش نرخ تورم و تلاطم در بازار مواجه شد. پس از آن دولت محمود احمدی نژاد با شعار عدالت اجتماعی روی کار آمد این دولت نیز با برنامه ریزی، توانمندی خود را در کاهش تورم نشان داد. ولی در چهار سال دوم باز شاهد افزایش قیمت ها و تورم و سختی زندگی مردم بودیم. پس از آن دولت حسن روحانی به ریاست جمهوری با شعال اعتدال سکان دولت را به عهده گرفت. در چهار سال اول مردم آرامش را در بازار چشیدند ولی متأسفانه با آغاز چهار سال دوم تورم و تلاطم به بازار بازگشته است.
این تجربه تاریخی نیاز به بررسی از سوی کارشناسان اقتصادی دارد که چرا همه دولت ها پس از دفاع مقدس در اوایل مسئولیت  توانمند در غلبه بر مشکلات اقتصادی و تحریم ها هستند، اما در دوره دوم خدمتشان ناکام در استمرار وضعیت دوره اول خود هستند.
به نظر نگارنده  فراز و فرود اقتصاد در دولت های متعدد پیام های زیر را می تواند داشته باشد.
1.مدیران نظام جمهوری اسلامی در صورتی که خواسته باشند، توانمند در غلبه بر مشکلات اقتصادی هستند.
2.دولت ها در چهار سال اول با توجه به کاستی های دولت های قبل و شناسایی نقایص ها و برنامه ریزی درست توانسته اند بر مشکلات دولت های قبل فایق آیند.
3.دولت ها در سال های اولیه رسیدن به مسئولیت، با جدیت و تلاش مستمر شبانه روزی توانسته اند شعارهای خودشان را در وعده های اقتصادی تحقق بخشند.
4.دولت ها برنامه برای گذشته دارند ولی برای آینده با توجه به شرایط مختلفی که  برای نظام جمهوری اسلامی پیش می آید، برنامه منسجمی ندارند.
5.دولت ها در چهار سال دوم بیشتر برای ماندگاری فکر و ایده خودشان، به نوعی فضای جامعه را سیاست زده می کنند و به جای رفع مشکلات مردم، برای آینده خود تلاش می کنند.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات