یکی از نمایندگان مجلس در تذکری گفت: یکی از بانک‌های دولتی به بهانه خدمات پیامکی اقدام به برداشت پول از حساب بانکی عده‌ای از روستاییان، کشاورزان و خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) در سراسر کشور کرده است؛ صاحبان حسابی که بعضاً تلفن همراه ندارند، یا در فرم افتتاح حساب شماره همراه قید نکرده‌اند. باید منتظر بود و دید این بانک در پاسخ به چرایی این اقدامش که بدون اجازه و از حساب کسانی که اصلاً تلفن همراه نداشته‌اند به بهانه خدمات پیامکی پول برداشته است، چه سخنی برای گفتن خواهند داشت.
 فرهاد مهدوی/  از هم‌اکنون پیداست که دوقطبی آینده انتخابات سال ۹۶ چیست؟ ترامپ از یک سو با توئیت‌ها و جنجال‌های خود در موضوع موشکی و توانایی‌های ایران در منطقه درصدد است دامنه وحشت از ایران را به گونه‌ای وسعت دهد که فقط یک هیولای پاگنده توانایی بر هم زدن آرامش آن را دارد و از سوی دیگر اصلاح‌طلبان با بزرگ کردن این جانور این تعبیر را به مخاطبان مخابره می‌کنند که ترامپ هیولایی است که هم شاخ دارد و هم عقل ندارد؛ اگرچه ترامپ تعدادی از بازی‌های کری ـ ظریف یا روحانی ـ اوباما را در حالت فریز نگه داشته است، اما اصلاح‌طلبان به همراه لابی‌های درون قدرت آمریکا پیام‌های مهمی را به گروه مشاوران ترامپ مخابره کرده‌اند تا با افزایش دامنه‌دار ادبیات تند علیه حاکمیت و بخش‌های دفاعی آن در نیروی دریایی، هوایی و موشکی سپاه، میوه انتخابات آینده را از هم‌اکنون پیش‌فروش کنند. برخی از پیام‌های مخابره شده این اهداف را دنبال می‌کنند: ۱ـ تشدید حملات لفظی دولت ترامپ علیه نهادها و ارکان انقلابی نظام سبب تقویت اعتدالگرایان در ایران می‌شود.
 ۲ـ‌ بخت حسن روحانی برای پیروزی در انتخابات آینده به اندازه زیاد به نحوه ارزیابی ایرانی‌ها از منافع حاصل از تعامل با غرب و نتایج حاصل از توافق هسته‌ای یا برجام بستگی خواهد داشت. ۳ـ با وجود فقدان دسترسی به پیشرفت در زمینه‌های اقتصادی، روحانی هنوز هم معتبرترین نامزد انتخابات به شمار می‌رود و تنها او است که می‌تواند تعامل با غرب را ادامه دهد. ۴ـ جمهوری اسلامی ایران در بیشتر موارد یک عامل دردسرساز برای آمریکا بوده است که بهتر است بدرفتاری آن از طریق تعامل و نه تهدیدات و حملات لفظی تعدیل شده و کاهش یابد. در پیش گرفتن این رویه به واشنگتن کمک خواهد کرد تا همواره افکار عمومی ایران را در کنار خود داشته باشد، به جای اینکه خشم مردم ایران را برانگیزد و آنها را از خود دور کند و با این کار موجب شود مردم بیشتر دور محافظه‌کاران ایران جمع شوند. ۵ـ آمریکا باید راه‌های ارتباطی خود با مسئولان ایران را حفظ کند تا در صورت لزوم آنها را به عقب براند. ۶ـ از آنجا که حمله نظامی سبب خواهد شد جناح‌های میانه‌رو در ایران تضعیف شوند، زمانی که اصلاح‌طلبان در رأس کار هستند، نباید هیچ‌گونه حمله‌ای علیه ایران صورت بگیرد. ۷ـ دولت آمریکا باید تهدیدات لفظی را قاطعانه با توسل به راه‌های دیپلماتیک و با همکاری اتحادیه اروپا و دیگر شرکای کلیدی خود انجام دهد. ۸ـ حمله ترامپ به توافق هسته‌ای همچنین پایبندی جمهوری اسلامی ایران به آن را نشان می‌دهد.

استفاده از فرصت
پیاده کردن چنین سناریویی در انتخابات اگرچه استقلال کشور را با خطر مواجهه می‌کند، اما فرصتی برای مردم بصیر نیز فراهم می‌آورد که چهره کسانی که زمینه را برای باج‌گیری و تهدید دشمن فراهم می‌کنند، بیشتر آشکار شود. به یقین در این عرصه روشنگری و بصیرت‌افزایی و نشان دادن مهره‌های نفوذی دشمن در دل نیروها و دستگاه‌های و حتی مراکز پژوهشی می‌تواند خطر تهدیدات دشمن را کمتر کند.
تهدید مقابله
 در صورت هرگونه مماشات یا رودربایستی سیاسی، کیان میهنِ عزیزمان در مسیر تهدیدات قرار خواهد گرفت؛ زیرا این عناصر در شرایط فعلی به مثابه عناصر پیاده‌نظام دشمن، هم نشانگاه‌های مقاومت ملی در برابر تهدیدات را تضعیف می‌کنند و هم در یک برنامه حساب شده به نشانگاه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در درون دولت‌های مستکبر نشانه‌هایی از ترس، عقب‌نشینی و انفعال و آمادگی مذاکره برای سطوح بالاتر از بازرسی‌های پیشین ارسال می‌کند.
در چنین اوضاعی که کشور در معرض یک تهاجم تهدید از درون قرار گرفته است، دشمن روز به روز بر تهدیدات و همچنین تحریم‌های خود می‌افزاید تا بتواند ضمن ایجاد انسجام در بدنه خود، به فروپاشی سیاسی در ایران دامن بزند و به عبارت روشن‌تر انسجام سیاسی را مضمحل کند.
تشدید حمایت از فتنه‌گران
همه این عوامل سبب شده است که پیام‌های روشنی از سوی ترامپ به اصلاح‌طلبان مخابره شود؛ یکی از این پیام‌ها حمایت وزارت خارجه وی از سران فتنه بود؛ مارک تونر سخنگوی این وزارتخانه در بیانیه‌ای نوشت: «این هفته ششمین سالگرد بازداشت بدون اتهام رسمی مهدی کروبی و میرحسین موسوی، مقامات سابق ارشد ایران و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۹ و زهرا رهنورد همسر موسوی و فعال حقوق زنان است. همه آنها در جمهوری اسلامی ایران در حصر خانگی هستند.» در این بیانیه ادعا شده است: «ما خواهان آزادی فوری این افراد و همه زندانیان عقیدتی هستیم که به صورت غیر منصفانه در ایران بازداشت شده‌اند.»
در ایام انتخابات آمریکا، ترامپ از اوباما به دلیل کم‌کاری در حمایت از فتنه‌گران انتقاد کرد و معتقد بود که اوباما باید با تشدید حمایت‌هایش کار انقلاب را یکسره می‌کرد. وی در آن ایام گفت: «اگر اوباما دو سال پیش که این کشور یک مشکل بزرگِ بزرگ داشت ـ و معترضان داشتند پیشروی می‌کردند ـ از مردم ایران حمایت می‌کرد ـ همان‌طور که از معترضان در آمریکا که خودشان را (جنبش) اشغال (وال‌استریت) می‌نامند، حمایت کرد ـ ما هیچ مشکلی در ایران نداشتیم. باور کنید.» وی افزود: «کار این کشور، خیلی سریع تمام می‌شد، در عوض او (اوباما) آن مردم را رها کرد و معلوم است که نتیجه نهایی چیست. ایران، فقط قوی‌تر شده است. این مرد، نمی‌داند دارد چکار می‌کند.»

نکته پایانی
مطالعه رفتار ترامپ و اصلاح‌طلبان این موضوع را نشان می‌دهد که بازی انتخابات آینده بسیار پیچیده و با ریسک بالا است؛ زیرا از یک سو ترامپ هرگونه ارتباط را با داخل ایران انکار می‌کند و همزمان به تهدیدات خود ادامه می‌دهد و از سوی دیگر جریان فتنه، اعتدال و اصلاحات می‌خواهد از این شرایط استفاده کند.

 محسن مقصودی*/  آرایش کشور جنگ اقتصادی نیست؛ یعنی حس نمی‌کنیم که یک جنگ اقتصادی در حال رخ دادن است و آرایش اقتصادی ما هم باید متناسب با همان باشد. اگر جنگ نظامی بود ما رسانه‌ای‌ها، همه کلاهخود به سر و لباس نظامی بر تن در مقرهای خط مقدم حضور داشتیم و واحد رسانه‌ای در آنجا راه می‌انداختیم، چون جنگ نظامی را می‌فهمیم؛ اما گویا جنگ اقتصادی را هنوز نفهمیده‌ایم و متوجه اهمیت آن نشده‌ایم. رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات اخیر خود فرمودند که جنگ اصلی ما جنگ اقتصادی است. اگر شما به فضای رسانه‌ها نگاه کنید، می‌بینید که ما هنوز در فضای دعواهای سیاسی هستیم.
 اگر به اقتصاد هم می‌پردازیم، از ناحیه دعواهای سیاسی است که به نظر من جواب نمی‌دهد؛ یعنی عینک سیاسی زدن روی مسائل اقتصادی جواب نمی‌دهد؛ ‌اگرچه عینک اعتقادی را باید داشت، یعنی نگاه وابستگی و نگاه عدم خودباوری را باید به شدت نقد کرد، اما بدون عینک سیاسی چپ و 
راست.
 در واقع، نگاه اعتقادی با نگاه سیاست‌زده و جناح‌بازی متفاوت است. میدان خالی جهاد در این حوزه بسیار زیاد است. ما در حوزه نظام بانکی چه کرده‌ایم؟ چند مستند خوب و گزارش تحلیلی خوب جریان‌ساز، وجود دارد؟ رسانه‌ها در حوزه اقتصاد مقاومتی در استان‌های کشور و در شبکه‌های استانی و ظرفیت‌های رسانه‌ای استان‌ها، چقدر کار کرده‌اند؟ رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند، کلید حل مسائل کشور در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، بلکه در داخل کشور است. حال این راه‌حل را ما اهالی رسانه چگونه نشان داده‌ایم؟ آیا گفته‌ایم که برای نمونه هرمزگان ما چه ظرفیتی دارد؟ چند مستند و برنامه برای این حوزه ساخته‌ایم؟ آیا گفته‌ایم در بوشهر، گیلان و... چه ظرفیت‌هایی وجود دارد؟ هر یک بر مبنای مزیت‌های آن منطقه، مردم همان منطقه و توانمندی‌های بومی همان منطقه و منابع همان منطقه.
 مزیت یک استان شیلات است، یکی کشاورزی و دامداری است، یکی صنعت است و... . متأسفانه فضای تخصصی به این نحو اصلاً در رسانه‌های کشور نمی‌بینیم که یک کارنامه و برنامه عملیاتی فعال داشته باشند. باید درست همانند میدان جنگ، فرماندهی داشته باشیم و اول هر سال مطالبه بکنیم؛ برای نمونه از استاندار که برنامه شما برای امسال چیست و تا آخر سال ماه به ماه مطالبه بکنیم. متأسفانه، چنین نگاهی در رسانه‌های ما وجود ندارد. یک نگاهی در بین مسئولان محافظه‌کار رسانه‌ای وجود دارد که فکر می‌کنند راه جلوگیری از سیاه‌نمایی نشدن مسائل این است که واقعیت‌ها را کتمان بکنیم و فکر می‌کنند امیدآفرینی یعنی اینکه شما بیایید مسائل و مشکلات مردم را نگویید و دائماً می‌گویند نقطه مثبت‌ها را بگو، امیدآفرینی‌ها را بگو و... .
 با یک نگاه شعاری که فقط شما بروی و فلان نقطه قوتی را محور کار خود قرار بدهی که شاید خیلی از آنها هم نقطه قوت نیست و به مرور زمان متوجه این قضیه می‌شویم که فلان طرحی که نقطه قوت می‌گفتیم، اتفاقاً نقطه ضعف بوده است. امیدآفرینی توهمی خودش به شدت سیاه‌نمایی است و به شدت سبب ناامیدی می‌شود. امیدآفرینی از جنس برجام که در آن گفته می‌شد اگر برجام اتفاق بیفتد، همه مشکلات کشور حل می‌شود، تحریم برداشته می‌شود، مشکل آب کشور حل می‌شود، مشکلات بیکاری و ازدواج مردم حل می‌شود و...، ما می‌گفتیم این راهی که می‌رویم، اشتباه
 است.
* کارگردان و تهیه‌کننده مستند ثریا

 ابوذر احمدی/  این روزها در پی شکست­های پی‌درپی گروه­های صهیونیستی ـ تکفیری در سوریه و عراق، شاهد تشدید تحرکات برخی از گروه­های تکفیری، به ویژه داعش در صحرای «سینا» هستیم. صحرای سینا با وسعتی زیاد و جمعیتی کم و از سویی با دارا بودن ناهمواری‌ها و کوه‌های فراوان، مکانی امن برای حضور «داعش» و فعالیت­های تروریستی آنها شده است؛ به گونه‌ای که به تازگی داعش با انتشار ویدئویی تبلیغاتی، پادگان آموزش نظامی خود به نام «الشیخ أبی هاجر المصری» را در صحرای سینا در مصر در معرض نمایش قرار داده است. در این ویدئو، تعدادی از نیروهای این گروه تکفیری و مزدوران خارجی دیده می­‌شوند که آموزش کار با سلاح، شیوه هجوم به اماکن و دفاع شخصی و تیراندازی را فرا می‌­گیرند. پیش از این نیز تصاویری از پادگان­های نظامی داعش در عراق و سوریه منتشر شده بود.
اما آنچه در این میان تأمل‌برانگیز و حائز اهمیت است، اینکه داعش هدف از حضور تروریستی خود در این منطقه را فتح بیت‌المقدس و جنگ با یهودیان توصیف می­کند. رهبران عقیدتی داعش سینا با تأکید بر اینکه داعش سراسر فلسطین را سرزمین اسلامی می­داند و یهودیان هیچ حقی در آن ندارند، از اهالی سینا خواسته‌­اند که با حمایت از داعش، زمینه شکست رژیم صهیونیستی و ضربه زدن به آن و آزادی بیت‌المقدس را فراهم کنند.  
این ادعای هدف‌دار داعش در حالی مطرح می‌شود که بیمارستان­های صهیونیستی همچنان پذیرای مجروحان گروه­های تکفیری بوده و عوامل اطلاعاتی و نظامی صهیونیستی در محورهای مختلف سوریه و عراق، تروریست‌های تکفیری را مدیریت و هدایت می­‌کنند.   
گفتنی است گروه تروریستی داعش، از صحرای سینا به «ولایت سینا» یاد می‌کند؛ البته عقبه گروه­های تروریستی این منطقه به سال 2011 برمی­‌گردد که پس از انقلاب 25 ژانویه، با نام «انصار بیت‌المقدس» اعلام موجودیت کرده و در تابستان 2012 اولین بیانیه خود را با نام «و ان عدتم عدنا» به همراه یک ویدئوی 30 دقیقه‌ای صادر و در آن جزئیات و مراحل انفجار در خطوط لوله گاز را تشریح کرده است. این در حالی است که پیش از آن در سال 2004  در بندر «طابا» و در سال 2005 در شهر «شرم‌الشیخ» اقدام به بمب‌گذاری کرده بودند؛ اما با اسم رسمی «انصار بیت‌المقدس» نبود و در اوایل پیروزی انقلاب مصر نیز سبب انفجار چندین باره لوله‌های انتقال گاز مصر به رژیم صهیونیستی شده بودند.
طبق گزارش رسانه‌های مصری، گروهک «انصار بیت‌المقدس» و «شورای المجاهدین» دو گروه اصلی تروریستی در سینا بودند که پس از بیعت با گروه تکفیری «داعش» نام خود را به «ولایت سینا» تغییر دادند.
حال اینکه در ورای پرداختن به ماهیت گروه‌های تروریستی در صحرای سینا و چند و چون آن، لازم است اهداف پشت پرده حضور گروهک تروریستی داعش در این منطقه جغرافیایی بررسی و ادعای جدید آنها در مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی و آزادی بیت‌المقدس مورد تحلیل و تبیین قرار گیرد. به همین منظور ذکر چند نکته مهم ضرورت می­‌یابد؛
نخست اینکه، در پی شکست پروژه صهیونیستی - آمریکایی گروه­های تکفیری که تکمیل کردن طرح عقیم «خاورمیانه بزرگ» و در نهایت تأمین هرچه بیشتر امنیت رژیم جعلی صهیونیستی را دنبال می­‌کرد، طراحان و استراتژیست‌­های صهیونیستی در ابتکاری چند منظوره، متمرکز کردن گروه­‌های تکفیری در صحرای سینا را در دستور کار قرار داده‌­اند که در پس آن، اهدافی چون مقابله با گروه‌­های مقاومت فلسطینی در غزه، انحراف افکار عمومی از پیوند عقیدتی و ایدئولوژیک میان داعش و دولت جعلی صهیونیستی و همچنین به چالش کشاندن مسئله «اشغال فلسطین» دنبال می­‌شود.
دوم اینکه، مقامات صهیونیستی با رسانه‌­ای کردن انتقال فلسطینیان و حکومت فلسطینی به صحرای سینا، در تلاشند تا به نوعی گروه‌های مقاومت فلسطینی را با گروه­های تکفیری، به ویژه داعش درگیر کرده و از سویی، جبهه مقاومت فلسطین را به خارج از مرزهای اراضی اشغالی منتقل کنند. 
 نکته پایانی اینکه سران صهیونیستی با حمایت اربابان انگلو - صهیونیست خود سعی دارند تا طرح عقیم خاورمیانه بزرگ را در راستای امنیت هر چه تمام‌­تر رژیم غاصب صهیونیستی و آن هم در محیط پیرامونی اراضی اشغالی کلید بزنند. موافقت نتانیاهو و ترامپ با طرح السیسی، رئیس‌جمهور مصر درباره انتقال دولت فلسطین به غزه و سینا به جای کرانه باختری مؤید این ادعاست.  


هنرمند معلول تهرانی در گفت‌وگو با صبح صادق
 اکبر کریمی/ در وضعیت فعلی جامعه که تداوم رکود و نیمه فعال بودن اکثر شرکت‌های صنعتی از یک سو مطرح است و از سوی دیگر تزریق نیروی انسانی جویای کار طی سال‌های اخیر و انباشت این نیروی انسانی در کشور (که به نوبه خود موجب افزایش آمار بیکاری در بین نسل جوان، به ویژه جوانان نخبه و تحصیلکرده شده است)، تصور اینکه فردی معلول بتواند برای خود شغلی دست و پا کند و چرخ‌های زندگی‌اش را به تنهایی بچرخاند دور از ذهن به نظر می‌رسد.
«فاطمه داروغه» 49 ساله و ساکن پایتخت است. او معلول جسمی حرکتی است، ولی با اعتماد و اعتقاد به توانمندی‌های خدادادی توانسته است امر محال اشتغالزایی که ممکن است ذهنیت بسیاری از جوانان بیکار کشورمان باشد را به باور توانستن بدل کند. وی در 13 سالگی در سانحه جاده‌ای به ضایعه نخاعی دچار شد. این اتفاق تأثیر منفی خود را بر زندگی این خانم مستعد گذاشت، ولی نتوانست در اراده او برای ادامه زندگی شرافتمندانه و انگیزه بالایش در عرصه‌های مختلف هنری خللی ایجاد کند.
آثار پیکرتراشی این خانم هنرمند را می‌توان در بازارچه زیرگذر چهار راه ولی‌عصر‌(عج) دید. بدون اغراق می‌توان گفت او از چوب‌های ساده آثار فاخر و گرانبها آفریده است، به طوری که هنر دست او هر بیننده علاقه‌مند به آثار هنری را مجذوب خود می‌کند. خانم داروغه سوابق کاری بالایی در رشته‌های هنری مختلف دارد. طراحی و تزئین سرویس‌های عروس، هشت سال سابقه معرق‌کاری آیات قرآن کریم، پنج سال نقاشی روی شیشه، سه سال پیکرتراشی و یک سال خراش روی فلز و ... از جمله فعالیت‌های او است.

چگونگی بهره‌مندی از هنر پیکرتراشی
هنر پیکرتراشی را نزد استاد سیاوشی که خودشان نیز معلول هستند، یاد گرفتم. به دلیل علاقه زیادی که به کار با چوب و زمینه قبلی کارم روی چوب داشتم توانستم در مدت یک ماه هنر پیکرتراشی را نزد استادم آموزش ببینم، ولی برای افراد علاقه‌مند مبتدی دوره‌های آموزشی مقدماتی و پیشرفته برگزار می‌شود که روی هم رفته این دوره‌های پیکرتراشی شش ماه به طول می‌انجامد.
خانم داروغه در حال حاضر به همراه عده‌ای از معلولان هنرمند دیگر در مؤسسه خیریه نگین تهران دوره‌های مختلف آموزشی برای کارآموزان برگزار می‌کنند. معلولان عضو این مؤسسه دوره‌ پیکرتراشی و کار روی چوب را به صورت رایگان آموزش می‌بینند و افراد سالم نیز می‌توانند تنها با پرداخت 300 هزار تومان در دوره کامل این هنر دستی شرکت کنند.
این مؤسسه خیریه از سه سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است و در حوزه‌های مختلف آموزشی و فرهنگی به اعضای معلول خود خدمات رایگان ارائه می‌دهد. هزینه‌های این مؤسسه با کمک‌های خیرین مردمی تأمین می‌شود و وابستگی مالی به نهادهای دولتی ندارد.
خانم داروغه، مدرس رشته پیکرتراشی در این مؤسسه خیریه معتقد است: «‌برای یادگیری هنر چوب باید عاشق کار با چوب باشی. با چوب نباید جنگ کنی، بلکه باید با چوب اخت شوی. هنر پیکرتراشی افزون بر هزینه دوره آموزشی هزینه تقریبی چهار میلیون تومان برای خرید دستگاه برش چوب و دسته تیغ، تیغ‌های برش‌زنی و ... نیاز دارد. این هنر را در محیط منزل نیز می‌توان انجام داد.»
خانم داروغه خود نیز آثار دستی‌اش را در مؤسسه نگین و در منزل استیجاری‌اش تولید می‌کند و با شرکت در نمایشگاه‌های فصلی مختلف به فروش می‌رساند. نمایشگاه‌های برج میلاد، نمایشگاه‌های بین‌المللی، نمایشگاه‌های مصلی، نمایشگاه قرآن، نمایشگاه‌های شهر آفتاب، نمایشگاه‌های زیرگذر چهار راه ولی‌عصر(عج) و... از جمله نمایشگاه‌هایی است که آثار خانم داروغه در آنها به معرض نمایش علاقه‌مندان کارهای هنری گذاشته شده و به فروش می‌رسد.

مشکلات یک معلول از زبان خودش
هزینه اجاره غرفه در برخی نمایشگاه‌ها چون برج میلاد و نمایشگاه بین‌المللی خیلی بالاست و برای نمایش و فروش فعالیت‌های هنری مقرون به صرفه نیست، از سوی دیگر فرد معلولی مثل من نمی‌تواند در هر نمایشگاهی حضور یابد. به دلیل وضعیت جسمانی که ما معلولان داریم و وضعیت معابر شهری که به هیچ‌وجه مناسب حال معلولان نیست، تردد در شهر از پله‌های برقی، پل‌های زیرگذر و روگذر پیاده گرفته تا هر مانع شهری و مصنوعی دیگر برای‌مان به شدت زجرآور و سخت است. این عوامل باعث می‌شود که یک معلول جسمی حرکتی در انجام امور و فعالیت‌های اجتماعی، از جمله شرکت در نمایشگاه‌ها و فروش آثارش دچار مشکل شود؛ ولی من با این ناتوانی جسمی کنار آمده‌ام و امور زندگی‌ام را به تنهایی می‌گذرانم. یکی از مشکلات دیگر عرصه هنری، اشباع بازار با جنس‌های اغلب چینی بی‌کیفیت و ارزان است. خانم داروغه نیز به این موضوع اشاره کرد و از گسترش این روند که ضربه اساسی به تولیدات داخلی می‌زند، گله داشت.

خواسته یک ویلچرنشین از مسئولان
تولیدات او در حوزه کالاهای تزئینی و ویترینی جای می‌گیرد و انواع تابلوها، لوح‌های تقدیر، پیکرها و مجسمه‌های تزئینی کوچک و بزرگ حیوانات را شامل می‌شود. نهادهای دولتی می‌توانند برای تشویق کارکنان خود یا تهیه لوح‌های تقدیر از توانمندی‌های هنرمندانی چون خانم داروغه بهره بگیرند تا این‌گونه هم شاهد رونق استفاده از هنر دستی در کشورمان باشیم و هم با این شیوه به تولیدکنندگان داخلی کمک کنیم.
این خانم میانسال، با وجود فعالیت نزدیک به دو دهه در حوزه هنرهای دستی، همچنان نگران فروش محصولاتش است. تمامی دغدغه او تأمین مخارج زندگی و اجاره بهای 650 هزار تومانی منزل استیجاری‌اش از طریق فروش آثارش است و برای این کار تنها به یک نمایشگاه و محل دائمی برای معرفی و فروش نیاز دارد. 
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ‌31
 شهریار اقتصاد/ به موجب تصویب قانون روابط موجر و مستأجر مورخ 26/5/1376 کلیه قواعد و مقررات پیشین که با این قانون مغایرت داشت، لغو و از درجه اعتبار ساقط شد.
طبق ماده ۱ قانون مذکور و از زمان لاز‌‌م‌الاجرا شدن آن، اجاره کلیه اماکن اعم از مسکونی، تجاری، محل کسب و پیشه، اماکن آموزشی، خوابگاه‌های دانشجویی و ساختمان‌های دولتی و نظایر آن با قرارداد رسمی یا عادی منعقد می‌شود و تابع مقررات قانون مدنی و مقررات مندرج در این قانون و شرایط مقرر بین موجر و مستأجر خواهد بود. 
قانون مذکور به شهادت افراد درباره تنظیم قرارداد اجاره اعتبار و اصالت خاص می‌دهد و منظور خود را در ماده ۲ قانون به این نحو اشاره می‌کند که قراردادهای عادی اجاره باید با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم و به امضای موجر و مستأجر برسد و به وسیله دو نفر مورد اعتماد طرفین به منزله شهود گواهی شود. حتی بند ۵ ماده 1 آیین‌نامه اجرایی قانون موجر و مستأجر به این امر تأکید می‌کند و در صورتی مقررات مزبور را جاری و ساری می‌داند که سند اجاره به تأیید دو نفر شهود مورد اعتماد طرفین برسد؛ البته این مورد یکی از موارد تصریح شده در بند ۵ ماده 1 آیین‌نامه اجرایی قانون مزبور است. در صورت انقضای مدت اجاره به موجب تقاضای موجر یا قائم‌مقام قانونی وی تخلیه عین مستأجر در اجاره با سند رسمی از طریق دوایر اجرایی ثبت ظرف یک هفته و در اجاره با سند عادی ظرف یک هفته پس از تقدیم تقاضای تخلیه به دستور مقام قضایی در مرجع قضایی از طریق ضابطان قوه قضائیه انجام خواهد گرفت.
طبق ماده ۴۶۶ قانون مدنی، اجاره، عقدی است که به موجب آن مستأجر مالک منافع عین مستأجره می‌شود، اجاره‌دهنده را «موجر»، اجاره‌کننده را «مستأجر» و مورد اجاره را «عین مستأجره» گویند. گفتنی است، طبق قواعد و مقررات قانون مدنی، عقد اجاره عقد لازم است که فقط به اراده طرفین قابل فسخ است و اراده یکی از طرفین نمی‌تواند قرارداد را از درجه اعتبار ساقط کند؛ مگر اینکه حق فسخ به نفع یکی از طرفین قرارداد پیش‌بینی شده باشد. شایان ذکر است، در صورتی که موجر مبلغی را به عنوان ودیعه، تضمین، قرض‌الحسنه یا سند تعهدآور و مشابه آن از مستأجر دریافت کرده باشد، تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد سند یا وجه مذکور به مستأجر یا سپردن آن به دایره اجراست. چنانچه موجر مدعی ورود خسارت به عین مستأجر از ناحیه مستأجر یا عدم پرداخت مال‌الاجاره یا بدهی بابت قبوض تلفن، آب، برق و گاز مصرفی بوده و متقاضی جبران خسارت وارد شده یا پرداخت بدهی‌های فوق از محل وجوه یاد شده باشد، موظف است همزمان با تودیع وجه یا سند، گواهی دفتر شعبه دادگاه صالح را مبنی بر تسلیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مورد ادعا به دایره اجرا تحویل دهد. در این صورت دایره اجرا از تسلیم وجه یا سند به مستأجر به همان میزان خودداری کرده و پس از صدور رأی دادگاه و کسر مطالبات موجر اقدام به رد آن به مستأجر خواهد کرد.
منبع: قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۷۶