سرلشکر محمدعلی جعفری گفت: اولین عامل کارآمدی نظام اسلامی، ایمان است که در نیروهای بسیج و سپاه و بسیاری از بخش‌های نظام وجود دارد و بسیار تعیین‌کننده است. عامل دوم تعهد انقلابی و باور داشتن انقلاب اسلامی و تلاش برای نشان دادن کارآمدی نظام اسلامی است. عامل سوم جهاد است که از دوران دفاع مقدس به یادگار مانده است.


گزارشی از رزمایش پیامبر اعظم(ص) 11 نیروی زمینی سپاه
  حسن ابراهیمی/ هفته گذشته یکی از هفته‌های پر خبر سپاه در رسانه‌ها بود. افتتاح خط 2 قطار شهری مشهد، افتتاح مسکن محرومان، افتتاح طرح‌های اقتصاد مقاومتی و اشتغال‌زایی و مهم‌تر از همه رزمایش پیامبر اعظم(ص) 11 نیروی زمینی سپاه، از جمله این خبرها بود. به نظر می‌رسد، در این میان رزمایش پیامبر اعظم(ص) 11 در شرق کشور اهمیت دو چندانی داشته باشد. باید توجه داشت که پس از شکست محاصره 360 درجه جمهوری اسلامی از سوی ایالات متحده در دهه اخیر و قوت گرفتن جبهه مقاومت مرزهای راهبردی جمهوری اسلامی از سمت غرب به دریای مدیترانه رسید. 

خطر گروه‌های تکفیری
رژیم صهیونیستی، ترکیه، ایالات متحده و ارتجاع عربی در منطقه با تربیت و مدیریت گروه‌های تکفیری جایگزینی برای تهدید مرزهای جمهوری اسلامی ایجاد کردند. با کم رنگ شدن این تهدید در مرزهای غربی، به نظر می‌رسد این گروه‌های تکفیری در افغانستان، تاجیکستان و لیبی مستقر شوند. این گروه‌ها در مرزهای پاکستان نیز حضور سنتی دارند و از سویی با مدیریت نکردن عمدی یا سهوی ترکیه و ناتوانی عراق بر مدیریت مرزهای کردنشین خود در تلاقی مرزهای ایران، عراق و ترکیه تا منطقه سردشت در کشور ترکیه گروه‌های جدایی‌طلب برای استان‌های کردنشین کشور تهدید ایجاد کرده‌اند. بخشی از داعش هم در نزدیکی مرزهای عراق و ایران مستقر هستند. 

تمرین انهدام در غرب
افزون بر رزمایش بزرگ پیامبر اعظم(ص) 11 نیروی زمینی سپاه که ماه جاری در منطقه کویر مرکزی و شرق کشور حدود مرز تایباد برگزار شد، رزمایش امام علی(ع) نیروی زمینی سپاه نیز ماه گذشته در منطقه دالاهو برای مقابله با دشمنان در منطقه غرب و شمال غرب انجام شد که این دو رزمایش در واقع تمرینی برای مقابله احتمالی با هر گونه اقدام به تجاوز نیروهای تروریست تکفیری به کشور بود.

رزمایشی برای مقابله با تهدیدات شرقی
رزمایش پیامبر اعظم(ص) 11 نیروی زمینی سپاه در سه روز و طی چند مرحله برگزار و در آن بخشی از توان نیروی زمینی سپاه برای مقابله با هر نوع تهدید زمینی آزمایش شد. توان پهپادی، توان هوانیروز، توان یگان‌های مردم پایه، توان یگان‌های ویژه صابرین، توپخانه و موشکی، پدافند عامل، جنگال و... در این رزمایش به میدان آمد.

انهدام از دور
مرحله ابتدایی رزمایش که به سبب آزمایش راکت‌های دوربرد توپخانه و موشکی نیروی زمینی سپاه در منطقه کویر مرکزی ایران انجام شد، یکی از مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین مراحل این رزمایش بود. در واقع، در این رزمایش راکت‌های دوربرد سپاه با قدرت بالا و نقطه‌زنی آزمایش شدند که بردی حدود 100 کیلومتر دارند و توان اجرای آتش بسیار بالایی را روی اهداف دور خواهند داشت. به نظر می‌رسد، در صورتی که گروه‌های تروریستی بخواهند از خطوط قرمز دفاعی ایران در کشورهایی که در آن مستقر هستند عبور کنند، این توان به نابودی آنها منجر خواهد شد. این توانایی همچنین می‌تواند در جبهه مقاومت تهدیدی بزرگ برای گنبد آهنین رژیم صهیونیستی به شمار آید.

پدافند و عملیات در کوی و برزن
مرحله دوم این رزمایش بنا به اظهارات سخنگوی آن، سردار پورجمشیدیان به شلیک سامانه‌های دوش‌پرتاب «میثاق» و توپخانه پیشرفته دقیق‌زن پدافند هوایی، عملیات رهایی گروگان و رزمایش دفاع از کوی و برزن اختصاص داشت که در این امر گردان‌های لشکر 5 نصر، گردان‌های مردم‌پایه امام حسین(ع) و گردان‌های بیت‌المقدس بسیج حضور داشتند.

مرحله اصلی با حضور صابرین
مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم(ص) 11 نیروی زمینی سپاه نیز با اجرای عملیات رزمندگان یگان ویژه صابرین برگزار شد. در این مرحله که فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح حضور داشتند، عملیات دفاع مرزی در مقابل تهاجم دشمن، آتش‌بار سنگین توپخانه بر روی مواضع دشمن، اقدامات شناسایی و اطلاعاتی با استفاده از پهپاد، پشتیبانی هوایی یگان‌ها با استفاده از بالگردها، شلیک راکت‌های پیشرفته و دقیق‌زن از مواضع ثابت و متحرک انجام شد. عملیات هلی‌برن و حرکت گروه رزمی و عملیات تعقیب با پشتیبانی هوایی بالگردها هم از دیگر برنامه‌های مرحله سوم این رزمایش بود که با هدف هلی‌برن نیروها به عقبه دشمن و محاصره آنها و همچنین ورود به منطقه دشمن و اجرای تک‌های سنگین به آنها انجام شد. واحدهای مختلف نیروی زمینی سپاه، از جمله قرارگاه منطقه‌ای ثامن‌الائمه و لشکر مردم‌پایه 5 نصر به همراه نیروهای یگان ویژه صابرین و واحدهای توپخانه، پهپاد و جنگال  در این رزمایش حضور داشتند.

عملیاتی کردن دو نوع مین
در خلال این رزمایش نیز مین‌ «صاعقه» که با کنترل از راه دور می‌تواند خساراتی به اهداف پرنده با ارتفاع پرواز کم (نظیر بالگردهای در ارتفاع پایین) وارد کند و مین زمینی جهنده «سجّیل» که در ارتفاع ۱۰ متری زمین منفجر می‌شود، عملیاتی شد.

قلع ‌و قمع کامل متجاوز
در بخش اول روز سوم رزمایش، رزمندگان یگان صابرین عملیات خود را با یورش به تجمع نیروهای دشمن فرضی آغاز کردند. در ادامه رزمایش واحدهای توپخانه حجم انبوهی از آتش را به سوی دشمن فرضی گشودند؛ در این بخش اصل بر این بود که دشمن متجاوز به مرزهای کشورمان، با پاسخ سنگین و مقتدرانه رزمندگان در مرزها روبه‌رو شده و فرار می‌کند. عملیات هلی‌برن در ادامه این رزمایش با هدف بستن عقبه دشمن در داخل خاک کشور مهاجم انجام شده و مهاجمان به طور کامل منهدم می‌شوند. در واقع، این رزمایش با شناسایی درست تهدید در منطقه به صورتی طراحی شده است که در آن هدف نه تنها دفع حمله مهاجمان، بلکه قلع و قمع کامل آنهاست.

وجه مردم‌یاری و محرومیت‌زدایی
 اما تمام رزمایش سپاه در این قالب نمی‌گنجد، در واقع سپاه با توجه به مأموریت‌های محرومیت‌زدایی و مردم‌یاری خود موظف است به امدادرسانی در مواقع بحرانی و محرومیت‌زدایی از مناطق محروم همت گمارد. بر اساس این در این رزمایش مأموریت مردم‌یاری و محرومیت‌زدایی هم اجرا شد که برپایی بیمارستان صحرایی و رسیدگی به امور محرومان منطقه از یک سو و کمک به سیل‌زدگان در منطقه از سوی دیگر با همت سپاه صورت گرفت. در این راستا، بیمارستان صحرایی «شهید نورعلی شوشتری» در بخش «کاریز» شهرستان مرزی تایباد افتتاح شد. این بیمارستان صحرایی بسیار مجهز به سرعت در منطقه مستقر شد و انواع خدمات فوق تخصصی و تخصصی پزشکی را به مدت یک هفته به مردم محروم این منطقه مرزی ارائه داد. همچنین یگان‌ها و تجهیزات مهندسی شرکت‌کننده در رزمایش پیامبر اعظم(ص) 11 به یاری گرفتارشدگان در سیل در مناطق مرزی شرق کشور رفتند. در این راستا، خارج از برنامه‌ریزی‌های رزمایش حتی از نفربرهای نیروی زمینی سپاه نیز افزون بر امکانات مهندسی استفاده شد. 


  علیرضا جلالیان/ سردار پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه در نشست خبری خود پیش از اجرای رزمایش پیامبر اعظم ۱۱ در بخشی از سخنانش گفت: «با توجه به مأموریت‌های نیروی زمینی و نیاز اساسی در زمینه به‌کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین، امروزه تمام مأموریت‌های این نیرو چه در حوزه شناسایی و چه در حوزه رزمی به وسیله سازمان پهپادی انجام می‌شود.» وی رده‌بندی این پهپادها را شامل انواع پهپادهای رزمی، شناسایی و انتحاری دانست که بر اساس این، ذکر چند نکته ضروری است. 
در گذشته از حضور ربات‌ها در عرصه جنگ‌های آینده سخن گفته می‌شد و بانیان این دیدگاه با تأثیر بر روی سینماگران موجب شده بودند تصویری موحش از حضور ربات‌ها و نتایج آن در جنگ‌ها پیش روی مخاطبان قرار گیرد؛ اما این تصورات، همانند تصوراتی که «ژولورن» در رمان‌های تخیلی خود داشت، با رسیدن زمان آینده برهم ریخت و امروز وضعیت حضور ربات‌ها در جنگ‌ها و درگیری‌ها کم‌وبیش روشن شده و در این عرصه انسان نقش سازنده، هدایت‌کننده و قوه عاقله ربات‌ها را بر عهده دارد. در جمهوری اسلامی به سبب احساس نیاز به موضوع شناسایی و دسترسی نداشتن به ماهواره‌ها و تجهیزات شناسایی ماهواره‌ای در زمان نزدیک، موضوع پهپادها در اولویت قرار گرفت. این روند در ایالات متحده نیز پیگیری می‌شد و در این شرایط کارآمدی پهپادها در عملیات‌های شناسایی به اثبات رسید. در کنار این تجربیات محدودی هم از به‌کارگیری پهپادها در فضای عملیاتی و رزمی به وجود آمد که موجب شد تحقیقات در این حوزه فزونی یافته و جنگنده بمب‌افکن‌های بدون سرنشین یا پهپادهای رزمی هم وارد عرصه نبردها شوند که اگرچه ایالات متحده سردمدار استفاده از این نوع تجهیزات بود، اما به سبب احساس نیاز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، کشورمان به سرعت در این حوزه در حال سبقت گرفتن از ایالات متحده است و در واقع در یکی دو سال آینده، جمهوری اسلامی ایران به سبب مجاهدت دانشمندان جوان خود در مقام قدرت اول پهپادی در جهان مطرح خواهد بود. 
گفتنی است، نیروی زمینی سپاه در حوزه پهپادهای شناسایی توانسته است با توان مستشاری خود در نبردهای جبهه مقاومت نقش مهمی را در پیروزی‌های این جبهه ایفا کند. در حوزه پهپادهای عملیاتی و رزمی نیز این نقش در جبهه مقاومت هرچند کم‌رنگ‌تر از نقش شناسایی بوده، ولی موفق عمل کرده است؛ اما حوزه دیگری که نیروی زمینی سپاه توانسته است در آن از توان پهپادی برای انهدام دقیق اهداف استفاده کند، عملیات‌های انتحاری است. در واقع در این حوزه پهپاد با قابلیت بالای هدایت‌شوندگی و دقت بالا، مانند یک موشک با کلاهک‌های انفجاری بزرگ عمل کرده، هدف را تعقیب می‌کند. سرانجام به جای شلیک موشک‌های کوچک، خود را به هدف زده، موجب انهدام قطعی اهداف متحرک و ثابت خواهد شد. هزینه چنین پهپادهایی تفاوت چندانی با هزینه موشک‌های کروز و بالستیک ندارد؛ اما دقت و قابلیت هدایت در ۳۶۰ درجه مزیت اصلی این نوع پهپاد به شمار می‌آید. در این راستا به نظر می‌رسد، نیروی زمینی سپاه به ایجاد واحد پهپادی هم‌سطح با هوانیروز خود نیاز دارد تا بتواند به شکل بهتری این مأموریت‌ها را انجام دهد.

خاطرات فرمانده گردان «حضرت اباالفضل علیه‌السلام» با عنوان «آب هرگز نمی‌میرد» کتابی است مزین به تقریظ رهبر معظم انقلاب که به تازگی در ششمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت رونمایی شد. در مقدمه کتاب آمده است: «از روزی که در شش سالگی روضه‌ مشک و سقا را از پدرم شنیدم تا زمانی که دستم به داس و خوشه‌های گندم گره خورد، رد این بوی خوش را گرفتم تا به زیر علم عباس(علیه‌السلام) رسیدم، اتفاقی نبود. در دفتر تقدیر الهی همه‌چیز حساب و کتاب داشت که با شروع جنگ تحمیلی و تأسیس یگان رزمی استان همدان ـ انصارالحسن علیه‌السلام ـ به نوکری گردان حضرت اباالفضل(علیه‌السلام) منصوب شدم و تشنه آب؛ آب حیاتی که هنوز از مشک اباالفضل علیه‌السلام می‌ریخت و به تاریخ آبرو می‌داد.»
«آب هرگز نمی‌میرد» روایت خاطرات سردار جانباز میرزامحمد سُلگی است. نویسنده‌ کتاب، «حمید حسام»، در بیان ویژگی‌های فردی او نوشته است: «سردار میرزامحمد سلگی فرمانده‌ شهیدانی است که خون قلب‌شان را نثار حسین(علیه‌السلام) کرده‌اند. او از تبار انصارالحسین(علیه‌السلام) است و حاضر نیست سرمایه‌ گمنامی را در این دنیا با هیچ چیزی معاوضه کند. مشکل کار اینجاست که او بیان خاطرات خود را نوعی «حدیث نفس» می‌داند و از نظر او باید همچنان مهر سکوت بر لب زد و گمنام ماند و این معامله یعنی عملکرد خود در هشت سال دفاع مقدس را برای فردای خود و قیامت «یوم تبلی السرائر» گذاشت.»
کتاب آب هرگز نمی‌میرد اگرچه در زمره کتاب‌های خاطره‌نگاری است، اما از اسلوبی تازه و نو بهره برده است. به این ترتیب که اگرچه محوریت کتاب، بازگویی خاطرات میرزامحمد سلگی است، اما برای جامعیت روایت و تواتر و تکمیل خاطرات، از روایت و خاطرات عده‌ای از رزمندگان و فرماندهان لشکر همدان نیز بهره برده است. ویژگی دیگر کتاب، بیان صریح و شفاف و بدون اغراق راوی و نویسنده از وقایع جنگ است، به طوری که خواننده تصور می‌کند در گرماگرم وقایع و رخدادهای جنگ قرار دارد.

وقتي خبردار مي‌شديم كه آقامهدي مي‌خواهد درباره تفسير نهج‌البلاغه سخن بگويد، همه بچه‌ها گوشه سنگر جمع می‌شدیم و با حرص و ولع خاصي به گفته‌های آقامهدی گوش مي‌دادیم. گرچه آقامهدي بارها خطبه همام و ويژگي پرهيزكاران را از زبان حضرت امير(ع) نقل كرده بود؛ اما هر بار نيروها و سربازان ايراني با تشنگي و عطش خاصي جمع مي‌شدند و برای شنیدن سخنان وی دورش حلقه می‌زدند.  خطبه جهاد را هم با خلوص بالايي براي‌مان شرح مي‌داد. خصيصه‌هايي كه حضرت امير(ع) از مؤمنان بيان مي‌كردند، همگي در وجود او زنده بود و من آنها را مي‌ديدم. او سمبلی بود از هر آنچه اميرالمؤمنين علی(ع) درباره پرهيزكاران در نهج‌البلاغه بيان کرده است.
حاج‌حميد پارسا يكي از همرزمان شهيد
مهدی شرع‌پسند سال ۱۳۳۳ در شهر کرج چشم به جهان گشود. سال ۱۳۵۲ موفق به دریافت مدرک دیپلم شد و پس از آن به سربازی رفت. در سربازی، به ماهیت رژیم ستمشاهی پی ‌برد. در سال دوم سربازی، در هر فراغت و فرصت مناسبی که به‌دست می‌‌آورد، به مطالعه و تقویت بنیه فکری و عقیدتی خود می‌‌پرداخت. این روند پس از پایان سربازی هم ادامه یافت. برای دستیابی به سرچشمه علوم دینی، به شهر مقدس قم عزیمت کرد. همزمان الفبای مبارزات سیاسی را نیز فرا گرفت. به دلیل فعالیت‌های انقلابی‌اش،  دو هفته بازداشت و تمام کتاب‌هایش نیز مصادره ‌شد. مهدی شرع‌پسند با اوج‌گیری مبارزات مردمی، به مبارزات خود شدت ‌داد. با پیروزی انقلاب اسلامی پس از مدتی فعالیت در کمیته انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ وارد سپاه شد و مسئولیت بسیج شهرستان کرج را به عهده گرفت. با شروع دفاع مقدس راهی جبهه‌های غرب و جنوب شد. در غرب، فرماندهی گروهی از دلاورمردان کرج را برعهده داشت و توانست به یاری دوستانش، سنندج را از لوث ضد انقلاب پاکسازی کند. فرماندهی گردان و مسئولیت عملیات تیپ المهدی(عج)، فرماندهی تیپ سلمان فارسی از لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص)، سرپرستی عملیات تیپ نبی‌اکرم(ص) و...، از جمله مسئولیت‌های او بود تا اینکه سرانجام روز سی‌ام بهمن‌ماه سال ۱۳۶۲ در عملیات والفجر ۵ به خیل یاران شهیدش پیوست.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی در اختتامیه مسابقات سراسری قرآن کریم در سپاه
  حسن فلاح/ جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه گفت فلسفه وجودی قرآن این تلاوت‌ها یا رسیدن به مفاهیم و... نیست؛ بلکه «يَهْدي لِلَّتي هِيَ أَقْوَمُ»؛ یعنی هدایت و تعالی انسان است.
به گزارش صبح صادق حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالله حاجی‌صادقی، جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه در اختتامیه سی‌وپنجمین مسابقات سراسری قرآن سپاه با اشاره به اینکه نعمت‌هایی که خداوند متعال عنایت کرده است دو دسته هستند، اظهار داشت: «برخی نعمت‌ها باطنی و برخی نیز ظاهری هستند. این نعمت‌ها تفاوت‌هایی با هم دارند که البته نعمت‌های ماندگارتر همان نعمت‌های باطنی هستند و خداوند از ما خواسته است تا شکرگزار و قدردان این نعمت‌ها باشیم.»
حجت‌الاسلام حاجی‌صادقی با اشاره به اینکه هر نعمت دارای سه عمل 1ـ دیدن نعمت، ‌2ـ دیدن صاحب نعمت و 3ـ ادای حق نعمت است،‌‌ افزود: «خداوند در دنیا به قارون و حضرت سلیمان(ع) همه چیز داد، اما قارون همه نعمت‌های به دست آمده را بر اساس تلاش خود و متعلق به خود دانست، در صورتی که حضرت سلیمان(ع) همه نعمت‌ها را متعلق به خداوند دانست و سرنوشت این دو شخصیت در تاریخ برای همه روشن است.»
جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه به برخی اشاره کرد که اگرچه در زندگی پیشرفت کرده‌اند؛ اما پیشرفت آنها همراه با سقوط بوده است، وی گفت: «از جمله نعمت‌هایی که خداوند عطا کرده است یکی همین تلاوت‌های زیباست و یکی هم حفظ قرآن.»
وی با تأکید بر اینکه حدود چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی سپری شده است، گفت: «چهل سال گذشته است، اما آیا توانسته‌ایم قرآن را از مهجوریت خارج کنیم،‌ آیا پیامبر(ص) از ما راضی است؟»
حاجی‌صادقی افزود: «پیشنهاد من این است که مسئولان برگزاری مسابقات هر سال یک موضوع را معرفی کنند تا تمام فعالیت‌ها بر اساس آن باشد تا آن بخش و موضوع از قرآن کریم از مهجوریت خارج شود. برای نمونه یک سال را به بررسی سیاست خارجی در قرآن اختصاص دهند و آیات مربوط به آن را استخراج کنند.»
وی بیان کرد: «قرآن در همه زمینه‌ها به صورت شفاف نظرات خود را بیان کرده است. به این ترتیب اگر سیاست اسلامی می‌خواهیم باید به قرآن مراجعه کنیم، اگر اقتصاد مقاومتی می‌خواهیم پاسخ آن در قرآن هست و اگر در زندگی به آرامش نیاز داریم باید به قرآن مراجعه کنیم.»
در پایان این مراسم نیز از برگزیدگان رشته‌های مختلف این دوره از مسابقات با اهدای لوح یادبود و هدایای نقدی تقدیر شد. گفتنی است، نفرات برگزیده این مسابقات به رقابت‌های قرآنی نیروهای مسلح که سال آینده و به میزبانی ارتش برگزار می‌شود، راه خواهند یافت.

اعتراض داشت که چرا من نامه‌های اداری داخلی رو روی کاغذ یک رو سفید چاپ می‌کنم، مسئول مستقیم من بود، می‌گفت چرا این قدر کادر نامه رو باز می‌کنی، خیلی کاغذ شلوغ می‌شه. می‌گفت نامه‌های اداری باید تمیز و مرتب باشه تا راحت بشه خوندش. من باهاش مخالف بودم چون اسراف بود. یه روز نهج‌البلاغه رو برداشتم و شروع کردم به خوندن. اتفاقی به اینجا رسیدم که امام علی(ع) گفته بود؛ فاصله سطرهای نامه‌هایت را کم کن و از یک کاغذ حداکثر استفاده را ببر... سریع سند رو بردم نشونش دادم.
به نظر شما اولویت دولت دوازدهم در عرصه سیاست خارجی چیست؟
در حالی که حدود دو ماه به آغاز رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری دوازدهم مانده است، تریبون بیست‌وسوم را به موضوع اولویت‌های سیاست خارجی دولت آینده اختصاص داده‌ایم که در ادامه نظرات شما همراهان گرامی را جمع‌بندی می‌کنیم.
لغو برجام؛ «جعفر صابر»، «محمود کوچکي‌دليوند» و «حمزه گياهی» هر سه از صومعه‌سرا، «صاحب‌نظر» از اصفهان، «نبي‌ الهي» و «معصومه آقايي» از علي‌آباد کتول لغو و کنار گذاشتن برجام را در عرصه سیاست خارجی اولویت دولت دوازدهم دانسته‌اند.
جبهه مقاومت؛ تقويت محور مقاومت در پیام «فؤاد جميل‌پور» از کرج، «مصطفي صالحي» از کهنوج، «علي آبدوني» از بوشهر، «جهانبين درويشي» از شوشتر، «عيدي سوري» از رومشگان لرستان، «مهدي نبي‌تبار» از بابلسر، «رضا ولي‌پور» از ايوان، «اميريان» از کرمانشاه و «علي صدر» از بروجرد بیان شده است. 
به نتيجه رساندن برجام؛ «داود کاوسي‌قافي» از ايذه، «رسول پاک» از تبريز، «مرتضي اميري‌نژاد» از بوئين‌زهرا و «سعيده غفارزاده‌ملکي» از تبريز پیگیری برجام و به نتیجه رساندن آن را مطرح کرده‌اند.
عزت، حکمت و مصلحت؛ «اکرم برزگر» از ميبد، «جهان چاوشي» و «حميد آفرين» از بردسير در نظر خود عمل مبتنی بر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت را بیان داشته‌اند.
پرهیز از وابستگی به غرب؛ «شيرزاد صحرايي»، «منيره درستیان»، «محمدحسين شهريار»، «محمدمهدي خداويسي» و «سليمان رحيمي‌نژاد» همگی از صحنه و «سيدمحمد خدايي» از اردکان پرهیز از وابستگی به غرب را اولویت دولت دوازدهم دانسته و بر آن تأکید کرده‌اند.
ترویج گفتمان انقلاب اسلامی؛ «سيدمحمد ميرنبي‌زاده» از محمودآباد، «عيسي رحيمي‌نيا» از زاهدان و «عبدالعلي شيرعلي» از هنديجان بر انقلابی‌گری و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی تأکید کرده‌اند.
مبارزه با صهيونيسم و آزادي فلسطين؛ «موسي‌الرضا حيدري» از مشهد و «محمد رضایی» از سبزوار به مبارزه همه‌جانبه با صهیونیسم و آزادی قدس شریف اشاره داشته و آن را اولویت دولت دوازدهم دانسته‌اند.
احيا و حفظ عزت ملي در عرصه بين‌المللي؛  «بهمن مقني‌زاده»، «مهدي رمضان‌پور» و «محمدرضا زاهد» هر سه از بيرجند، «شهربانو اکبري» از کرج و «اسدالله حسنى» از بندرعباس مسئله اصلی را احیای عزت ملی جمهوری اسلامی در عرصه بین‌الملل در جایگاه یک کشور انقلابی دانسته‌اند.
ائتلاف منطقه‌ای؛ ایجاد ائتلاف منطقه‌ای با مدیریت کشورمان هم در پیام‌های «عليرضا فيروزي» از خرم‌دره، «حسين حسنوند» و «دلکش محمدي» از کرمانشاه، «حسين پورشاهرودي» از مشهد، «مهدي شاكري» از قوچان و «کرمانی» از بجنورد مطرح شده است. 
تقویت حضور در منطقه و جهان؛ تقويت حضور در منطقه و تأثیر بر تحولات جهانی هم از جمله اولویت‌هایی است که «وحيد احمدي» از زنجان، «محمدي» از نهبندان و «سيدمحسن اژدري» از بندرعباس به آن اشاره کرده‌اند.
اقتدار ديپلماتيک؛  ایجاد اقتدار دیپلماتیک و توجه به کشورهاي هم‌راستا با ما هم از جانب «سميرا فيروزي» از خرمدره، «اکبر سياهي» از يامچي، «ميثم اماني» از سمنان، «مالک بازدار» از سيرجان، «مجيد سيفي» از دولت‌آباد مرند، «جهانعلي پورفتحي» و «حميده محمدي‌کردعليوند» از خرم‌آباد مطرح شده است.
سایر نظرات؛ «محمد تاجي» از کرج حفظ خطوط قرمز نظام را مطرح کرده و «محمد زارعي‌برآبادي» از خواف دفاع از ارزش‌هاي اسلامي و مردم مظلوم عالم را اولویت دولت دوازدهم دانسته است. «محمدرضا شعباني» از هنديجان نیز حفظ دستاوردهاي انقلاب اسلامی را مهم دانسته و «روح‌الله ابراهيمي» از ارسنجان معتقد است، بايد خرابکاري‌های آقاي روحاني در عرصه بین‌‌الملل اصلاح شود و «غلامرضا شولي» از هنديجان هم بر این نکته تأکید کرده است که چهار سال گذشت تا بفهمیم در ادامه کار باز هم نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد. 
برندگان تریبون 
«سميرا فيروزي» از خرمدره/ «وحيد احمدي» از زنجان/ «علي آبدوني» از بوشهر
پرسش تریبون۲۴
اصلی‌ترین کارکرد زنان در جامعه اسلامی چیست؟

مبينا نامني همسر شهيد عليرضا مشجري
 احسان امیری/ شهيد عليرضا مشجري یکی از اولين شهدای سپاه پاسداران است كه در دفاع از كربلاي معلي و مقدسات اسلامي در خاك عراق به شهادت رسيد. خانم مبينا نامني همسر شهيد درباره او می‌گوید: عليرضا متولد سال 1367 در تهران بود. چون شغل نظامي داشت از ابتداي آشنايي‌مان براي من از مسيري كه پيش رو خواهيم داشت، صحبت كرد. از سختي راه، از مأموريت‌ها و نبودن‌هاي گاه و بي‌گاهش، از شرايط كاري‌اش گفت. خدا را شاكرم كه همسنگري با عليرضا را نصيب من كرد. تنها خواسته‌اش از من اين بود كه در برابر همه سختي‌ها و پستي و بلندي‌هاي زندگي صبر و تحمل داشته باشم. هشتم ارديبهشت سال 1391 زندگي مشترك‌مان را در نهايت سادگي شروع كرديم. هر پنج‌شنبه به گلزار شهدا مي‌رفتيم و به مزار دایی‌اش شهيد «اصغر نظري» سر مي‌زديم. عليرضا به شهداي جنگ تحميلي ارادت خاصي داشت و هميشه كتاب‌هاي دفاع مقدسي را مطالعه مي‌كرد و برای نبودن‌هاي خود در آن روزهاي حماسه و شهادت غبطه مي‌خورد. دو سال و نیم با هم زندگي كرديم و حاصل آن دختري به نام محدثه است كه در زمان شهادت پدرش يك سال داشت. محدثه براي من يك هديه بهشتي است كه از شهيدم به يادگار مانده است.
اولين باري كه صحبت از رفتن به ميان آمد بسيار نگران شدم. براي رفتن به اين مأموريت بسيار عجله داشت. من محدثه را بار‌دار بودم. ابتدا با رفتنش مخالفت كردم و گفتم با اين وضعیتی که من دارم فكر نمي‌كنم ضرورتي داشته باشد كه شما به مأموريت برون‌مرزي برويد، اما عليرضا با حرف‌ها و دلايلي كه برايم آورد، توانست من را براي رفتن راضي كند و اين‌طور بود كه اولين مأموريتش رقم خورد. عليرضا دو بار به منطقه اعزام شد. مرتبه دوم جنس حرف‌هايش با هميشه فرق داشت. براي مراقبت از محدثه بسيار سفارش كرد. از من هم خواست كه صبور باشم و مشكلات و سختي‌ها را تحمل كنم. دفاع از حرم را بسيار واجب مي‌دانست و مي‌گفت ما در اين زمان اهل بيت(ع) را تنها نخواهيم گذاشت. به پشتيباني از آرمان‌هاي انقلاب و به خصوص ولايت‌فقيه توجه ويژه داشت. آخرين مرتبه‌اي كه به عراق اعزام شد، ما نتوانستيم یکديگر را ببينيم و خداحافظي كنيم. او از محل كار اعزام شد و فرصتي براي بدرقه و خداحافظي پيش نيامد.
من خبر شهادت او را از پدرم شنيدم؛ خبري كه بسيار دردناك بود. پدر ابتدا به من گفت كه از ناحيه پا مجروح شده، اما پس از چند ساعت تماسی با پدر حاصل شد که خبر از به كما رفتن علي آقا داشت، در حالي كه همه اين مدت همسرم شهيد شده بود. وقتي خبر شهادت عليرضايم را شنيدم ذكر «لااله‌الاانت سبحانك اني كنت من الظالمين» را زمزمه كردم و با هر بار تكرار آن گریستم. عليرضاي من در گلزار شهداي بهشت زهرای تهران قطعه 26 به خاك سپرده شد.
عليرضا جزو اولين شهدای مدافع حرم حضرت سيدالشهدا(ع) ‌است. دو بار به سوريه رفت؛ اما قسمتش شهادت در عراق بود. او جزو اولين گروهي بود كه از نیروی قدس عازم عراق شد و در راه دفاع از حرم حضرت سيدالشهدا(ع) پنج روز بعد از اعزام در روز جمعه 23 خرداد سال ۹۳ (مصادف با روز نيمه شعبان) به جمع شهدا پيوست.