«مجتهد» فعال عربستانی در توئیتری از مردم کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خواست تا فریب سروصدای سران خود را نخورند. وی گفت: «اگر جنگی میان عربستان و ایران یا حتی میان همه کشورهای حوزه خلیج [فارس] و ایران صورت گیرد، در عرض دو دقیقه و در کمترین زمان ممکن، عربستان و دیگر پایتخت‌های این کشورها به دست بسیجی‌های ایران خواهد افتاد. من ایرانی نیستم، ولی گفته باشم که اگر جنگی میان ایران و عربستان صورت گیرد، شاه عربستان با لباس‌های زنانه فرار خواهد کرد. 


  محمد رضا مرادی/  «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در حالی توانست سکان هدایت کاخ سفید را به دست گیرد که وی مدام بر شعارهای اقتصادی و دوری از جنگ تأکید می‌کرد. در واقع، وی با این روش توانست آرای مردم آمریکا را به سبد خود بریزد. یکی از این شعارهای متفاوت دونالد ترامپ که مورد توجه مردم آمریکا قرار گفت، خارج کردن آمریکا از مناطق درگیری و پایان حمله این کشور به کشورهای دیگر بود؛ موضوعی که به شدت مورد پذیرش رأی‌دهندگان آمریکایی قرار گرفت. وی بارها پس از پیروزی در انتخابات نیز بر موضوع وارد نشدن آمریکا به درگیری‌های منطقه تأکید کرد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به تازگی در کارولینای شمالی متعهد شد که مداخله‌های نظامی این کشور در خاورمیانه را کاهش دهد و در مقابل به تشدید جنگ علیه داعش در خاورمیانه بپردازد. وی با تأکید بر اینکه باید چرخه مخرب مداخله و هرج‌ومرج به پایان برسد، در ادامه سخنرانی خود برای مردم کارولینای شمالی گفت، آمریکا باید از مداخله و مشارکت در درگیری‌های سراسر جهان عقب‌نشینی کند؛ زیرا چنین مداخله‌گری‌هایی به ‌نفع منافع ملی حیاتی آمریکا نیست؛ اما آیا این شعارهای ترامپ در حال اجرا شدن است یا اینکه وی نیز به دنبال تداوم جنگ‌های آمریکا در مناطق مختلف است؟
به نظر می‌رسد، ترامپ نیز مانند سایر رؤسای جمهور آمریکا شیفته جنگ و دخالت نظامی در کشورهای دیگر است. به تازگی، یمن اولین میدان نبرد دونالد ترامپ انتخاب شده است؛ در حالی که طی دو هفته اخیر، سه محموله نظامی تسلیحاتی به دست القاعده در جنوب یمن افتاده است، اکنون «اسپوتنیک» گزارش داده که دونالد ترامپ دستور تشدید حملات نظامی به گروه تروریستی القاعده در شبه‌جزیره عرب در یمن را داده است. به نظر نمی‌رسد این مقدار تسلیحاتی و اقدام نظامی صرفاً برای القاعده باشد. ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر مقابله با القاعده در یمن در حالی مطرح شده است که درباره مواضع واقعی این کشور در یمن، پرسش‌ها و تردیدهای جدی مطرح شده است. بر همین اساس، برخی رسانه‌های یمنی در گزارش‌هایی تأکید کردند، آمریکا از طریق ائتلاف عربستان در حال تغذیه تسلیحاتی القاعده در یمن است. کارشناسان سیاسی یمن معتقدند، نقض حاکمیت ملی یمن به وسیله پهپادهای آمریکایی زمینه‌ساز اشغال این کشور به دست آمریکاست. هواپیماهای بدون خلبان آمریکا بیش از 30  بار به مواضع به اصطلاح القاعده و داعش در استان‌های ابین، شبوه و البیضاء در جنوب یمن حمله کرده و افزون بر آن نیروهای چترباز آمریکایی در این استان‌ها عملیات فرود انجام داده‌اند. 
حملات هوایی آمریکا پس از ریاست‌جمهوری ترامپ شدت گرفته است و نشان می‌دهد یمن بار دیگر به نقطه هدف‌گیری مستقیم آمریکا بازگشته است؛ زیرا واشنگتن مشاهده کرد که عربستان و امارات در تجاوز خود علیه یمن نتوانستند هیچ یک از اهداف شوم خود را تحقق بخشند. 
دونالد ترامپ در همین مدت کوتاه کمتر از دو ماه که سکان ریاست‌جمهوری آمریکا را در دست گرفته، نشان داده است شعارهای وی مبنی بر اینکه مسائل داخلی آمریکا باید در صدر مسائل مهم باشند و آمریکا نباید به کشورهای دیگر حمله کند، همه تنها ابزارهایی برای پیروزی بوده است. ترامپ در این مدت اولین جنگ خود را کلید زده و به یمن به صورت محدود حمله کرده است. هلی برن نیروهای آمریکایی و حمله پهپادها به یمن در حالی به بهانه مبارزه با القاعده صورت می‌گیرد که کارشناسان معتقدند یمن می‌تواند دروازه ورود ترامپ به سلسله‌ای از جنگ‌ها باشد. 
واقعیت آن است که ترکیب و نوع چینش کابینه ترامپ به گونه‌ای است که نمی‌توان اظهارات وی درباره دوری از جنگ را چندان جدی گرفت. در واقع، منافع آمریکا در مناطق مختلف با ایجاد درگیری و دخالت در کشورهای دیگر عجین شده است و ترامپ نیز مانند دیگر رؤسای‌جمهور آمریکا شیفته جنگ است. از یک سو حضور نظامی آمریکا در مناطق مختلف با ایجاد درگیری ارتباط مستقیم دارد و از سوی دیگر لابی‌های اسلحه‌سازی سود سرشاری را از این نوع سیاست در آمریکا نصیب خود می‌کنند و می‌توانند تسلیحات بیشتری به کشورهای منطقه بفروشند.

   حسین عبداللهی‌فر/ پس از اعلام کاندیداتوری حمید بقایی، تحرکات رسانه‌ای احمدی‌نژاد در قالب نامه‌نگاری به کشورهای خارجی و راه‌اندازی نهضت بیانیه‌نویسی به منظور دیده شدن پیش‌بینی می‌شد؛ زیرا بخشی از ورود انتخاباتی احمدی‌نژاد در ایجاد فضای دوقطبی است که در آن جناح حاکم بتواند قشر خاکستری را با احمدی‌نژادهراسی به میدان بکشاند. از این رو، هرگونه ورود رسانه‌ای احمدی‌نژاد با استقبال مخالفان وی روبه‌رو شده تا بتوانند ضمن بزرگنمایی خطر وی، سبب تحریک افکار عمومی به نفع خود شده و در راستای ریزش آرای رقبای خود با ایجاد تصویری متشتت و متفرق از آنها تلاش کنند.
بر همین اساس، از همان لحظات آغازین انتشار بیانیه احمدی‌نژاد، رسانه‌های حقیقی و مجازی وابسته به اصلاحات دست به کار شده و به استقبال آن رفتند. روزنامه «ابتکار» با برجسته کردن «تطهیر خرابی‌ها با بیانیه» در تیتر یک نخستین روز کاری خود در هفته گذشته به استقبال این بیانیه رفت و «صدای اصلاحات» با اختصاص تیتر و تصویر اول خود از «آغاز نهضت بیانیه‌نویسی» خبر داد.
روزنامه «آفتاب یزد» در سرمقاله خود اهداف این اقدامات احمدی‌نژاد را تشریح کرد و با قلم علی صوفی نوشت: «رابطه بقایی با احمدی‌نژاد همان رابطه مشایی با احمدی‌نژاد است و این امر نشان می‌دهد که بقایی افکار رئیس دولت سابق را ادامه می‌دهد و همان‌طور که از تیم حامی بقایی نیز پیداست، او احمدی‌نژاد دوم است. از همین رو جریان احمدی‌نژاد سعی دارد به هر شکلی فضایی را برای مطرح شدن در این برهه انتخاباتی فراهم کند. بیانیه اخیر احمدی‌نژاد نیز در امتداد این فضاسازی و ابراز وجود انتخاباتی است. آنها تلاش دارند تا کاندیداتوری بقایی را کاملاً جدی جلوه دهند. بیانیه احمدی‌نژاد نیز در همین خط و یکی از مراحل تبلیغات انتخاباتی بقایی است. البته فراموش نکنیم احمدی‌نژاد قصد تقابل و برخورد با اصولگرایان را نیز دارد. او به طور کلی با این بیانیه نشان داده که می‌تواند باز هم یادآور مناظرات جنجالی‌اش باشد!»
این روند در سایر روزهای هفته ادامه یافت و در روز پایانی هفته به اوج خود رسید؛ روزی که احمدی‌نژاد به تیتر اول بسیاری از روزنامه‌های اصلاحاتی و دولتی درآمده بود. «آفتاب یزد» هم که روز دوشنبه (16/12/) به استقبال اصلاح‌طلبان از ماندن بقایی اشاره کرده بود، در روز آخر هفته «گاف‌های هفت‌گانه احمدی‌نژاد» را تیتر یک خود کرد و درباره انگیزه وی نوشت: «10 روزی است که محمود احمدی‌نژاد و یارانش توانسته‌اند به آرزوی همیشگی خود دست یابند و پس از یک دوره دوری از لنزهای دوربین و صدر‌نشینی در اخبار روز، دوباره تاپ نیوز رسانه‌ها را به تسخیر خود درآورند. چگونگی استیلا بر رأس خبرها برای آنها از اهمیت خارج است و آنچه در این میان برای احمدی‌نژادی‌ها مهم جلوه می‌کند تنها، دیده شدن و خوانده شدن
 است.»
روزنامه «آرمان» هم «دست و پا زدن برای فراموش نشدن» را تیتر اول خود کرد و نوشت: «دبیرکل حزب سبز درباره حرکت انتخاباتی مثلث احمدی‌نژاد، مشایی و بقایی گفت: با توجه به فیلمی که از این سه بزرگوار پخش شد، می‌توان دریافت که پروژه دوقطبی کردن انتخابات توسط این افراد با توجه به توصیه رهبری در مورد انتخابات آینده در حال کلید خوردن است.»
«قانون» هم در تیتر یک خود «سفارت، پستخانه نیست» به نپذیرفتن نامه احمدی‌نژاد از سوی سفارت سوئیس اشاره کرد و نوشت: «نامه رئیس دولت‌های نهم و دهم خطاب به رئیس‌جمهور آمریکا، تحویل نگهبان سفارت سوئیس در تهران (به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران) شده است. چند روز بعد هم سفارت سوئیس با اعلام این خبر به وزارت خارجه ایران گفته است كه این سفارت و کشور متبوعش، نقش نامه‌رسان ندارند. این خبر از سوی احمدی‌نژاد و رسانه‌های حامی‌اش مسکوت مانده است.»

   حسن خدادی/ همان‌طور که در شماره‌های پیشین تبیین کردیم، از دیدگاه امام خامنه‌ای تحولی که کشورهای اسلامی به آن نیاز دارند، نتیجه تحولی اساسی در زمینه نگرش به سه بعد «اسلام تحول‌آفرین»، «انسان تحول‌آفرین» و «جامعه تحول‌آفرین» است که با نگاه نو به اسلام اصیل صورت می‌پذیرد و در آن معنویت، معرفت الهی، انسان‌دوستی و عواطف بشری با نگاه اسلامی، پایه و اساس پیشرفت در جوامع اسلامی، را تشکیل خواهد داد.
2ـ انسان تحول‌آفرین
بخشی از تحول، از خود انسان شروع می‌شود که مقدمه‌ای برای رشد، تعالی و تکامل جامعه اسلامی است. از دیدگاه امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)، طی چندین قرن، تفکر و اندیشه غربی توانسته بود انسان مسلمان را از خود اسلامی‌اش دور کند و انسانی با تفکرات و آرمان‌های غربی بسازد. رهبر معظم انقلاب اعتقاد دارند، باید تلاش کرد تا انسانی را که با آموزه‌های غربی رشد کرده است، به «انسان اسلامی» متحول کنیم. راه رهایی انسان‌ها از بی‌عدالتی‌ها و تبعیض‌های نظام سلطه این است که خود و حقیقت را دریابند و به سوی خود حقیقی گام بردارند. این مرحله مقدمه‌ای برای تکامل و انقلاب و خیزش علیه ستمکاری ستمگران، استبداد و دیکتاتوری و علیه استکبار‌ورزی است. اساس دیدگاه تحول‌گرانه رهبری را «باور انسان» تشکیل می‌دهد. در این نگرش، باور انسان بنیان تمامی امور در زمینه‌های فردی و اجتماعی است و از جمله بیداری به شمار می‌آید.
انسان‌شناسی اسلامی یکی از مبانی و ارکان فلسفه نظام سیاسی اسلام است. از دیدگاه رهبری، برجستگی‌های فکری و علمی یک جامعه، باید در خدمت تعالی انسان باشد: «برجستگی‌های یک جامعه در زمینه‌های ذهنی، فکری و علمی باید در خدمت تعالی انسان قرار بگیرد.» (26/7/1390) 
ایشان با تبیین نگاه فلسفی ـ اسلامی نسبت به انسان، تفاوت‌های اساسی نگرش اسلامی و غربی در نگاه به انسان را این‌گونه بیان می‌کنند: «... انسان در الگو و نگاه اسلامی موجودی است هم طبیعی و هم الهی؛ دو بُعدی است؛ اما در نگاه غربی، انسان یک موجود مادی محض است و هدف او لذت‌جویی، کام‌جویی، بهره‌مندی از لذایذ زندگی دنیاست، که محور پیشرفت و توسعه در غرب است؛ انسان سودمحور. اما در جهان‌بینی اسلام، ثروت و قدرت و علم، وسیله‌اند برای تعالی انسان... .» (حدیث ولایت، بیانات، 1386، ص 31 ـ 30)
از دیدگاه رهبری، نگرش اسلام به انسان را از دو زاویه می‌توان بررسی کرد: 1ـ نگاه به انسان به منزله فرد؛ 2ـ نگاه به انسان به مثابه یک کل و مجموعه‌ای از انسان‌ها. (همان)
ایشان در توضیح نگرش اولیه اسلام به انسان می‌فرمایند: «... در یک جمله‌ کوتاه می‌شود گفت این راه، عبارت است از مسیر خودپرستی تا خداپرستی. انسان از خودپرستی به سمت خداپرستی حرکت کند... مسئولیت فرد انسان در این نگاه، این است که این مسیر را طی کند. یکایک ما مخاطب به این خطاب هستیم... وظیفه‌ هر فردی به مثابه یک فرد این است که در این راه حرکت کند...) (همان)
نگرش ثانویه اسلام به انسان عبارت است از: «در زاویه‌ای دیگر در نگاه کلان، همین انسانی که مخاطب به خطابِ فردی است، خلیفه خدا در زمین معرفی شده؛ یک وظیفه‌ دیگری به او واگذار شده و آن عبارت است از وظیفه‌ مدیریت دنیا که باید آن را آباد کند... یعنی انسان در این نگاه دوم، وظیفه دارد استعدادهای درونی انسان را استخراج کند؛ خرد انسانی، حکمت انسانی، دانش انسانی و توانایی‌های عجیبی که در وجود روان انسان گذاشته شده، که انسان را به یک موجود مقتدر تبدیل می‌کند. این هم نگاه کلان است... .» (همان)
نگرش اسلام به انسان (نگاه خرد و نگاه کلان) در زمینه‌سازی ایجاد تحول و تغییر و تکامل، نقش اساسی و تأثیرگذاری دارد. (همان) بیداری و تحول فردی ـ اسلامی، مقدمه‌ای برای تحول اجتماعی به شمار می‌آید. که بیداری اسلامی نمود بارز آن است. خیزش‌ها و انقلاب‌ها علیه نظام سلطه یکی از نتایج تحول انسانی ـ اسلامی محسوب می‌شود که برای بشر «سنت لایتغیر الهی» است و عزم انسان تمامی تحولات و خیزش علیه نظام سلطه را رقم خواهد زد. (18/8/1385)


 توصیه هیئت‌رئیسه به روحانی
غلامرضا انصاری، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران گفت: «کاندیدای اصلی و اول و آخر ما آقای روحانی خواهد بود و اگر قرار باشد شخص دیگری نامزد شود با هماهنگی آقای روحانی صورت خواهد گرفت.» انصاری با بیان اینکه هیئت رئیسه شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در دیدار با آقای روحانی ضرورت وجود چند نامزد اصلاح‌طلب را به وی گوشزد کرده‌اند، خاطرنشان کرد: «گفت‌وگوی مقدماتی با آقای روحانی صورت گرفته است و هیئت‌رئیسه شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به آقای روحانی توصیه کرده‌اند که نامزد اصلاح‌طلب دیگری در کنار آقای روحانی برای 96 حضور داشته باشد.»

تور اروپاگردی
کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت روحانی در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم، به این نتیجه رسیده که چون در عرصه داخلی کارنامه خوبی ندارد، بر روی سیاست خارجی مانور دهد. در همین زمینه مأموریت ویژه‌ای به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سپرده شده و قرار است حسن روحانی رئیس‌جمهور از دوره زمانی 15 فروردین تا 20 اردیبهشت به چندین کشور مهم اروپایی سفر کند و این سفرها طوری تنظیم شود که یک روز پیش از مناظرات انتخاباتی ریاست‌جمهوری به اتمام برسد. وی گفت: «آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ، ایتالیا، لهستان و... از جمله کشورهای مد نظر هستند که تاکنون فقط کشور لهستان با انجام این سفر موافقت کرده و بقیه کشورها هنوز پاسخی نداده‌اند.»

طومار دعوت به نامزدی
قشرهای مختلف مردم شهرستان زاهدان پس از اقامه نماز جمعه با امضای طوماری خواستار نامزدی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری شدند. در این طومار نوشته شده است: «امروز ایران اسلامی نیازمند دولتی مقتدر و انقلابی است که در مقابل همه‌ آسیب‌های یاد شده ایستادگی کند و در رسیدگی به درد و رنج مستضعفین، این وارثان حقیقی انقلاب، رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم همیشه در صحنه، اهتمام ورزد و به آن افتخار نماید.»

احمدی‌نژاد: مستقیم وارد نمی‌شوم
محمود احمدی‌نژاد در جمع شوراهای بازخوانی خط امام(ره) گفت: «همه حق دارند نامزد انتخابات شوند و کسی نباید بگوید چه کسی بیاید، چه کسی نیاید.» وی افزود: «چهار ماه پیش می‌خواستند یک عده را بیاورند و به اسم ما قالب کنند. من خودم فعلاً و البته موضوع در مقوله انتخابات مستقیم وارد نمی‌شوم، ولی بقیه دوستان که منعی ندارند. اینکه رهبری عزیز فرمودند تو کاندیدا نشو، معنی‌اش این نیست که من نسبت به انقلاب و وضعیت کشور بی‌تفاوت باشم و سکوت کنم. سکوت کنم که کشور را دو دستی بدهند به آمریکا؟!»

پخش زنده اینستاگرام
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا در حالی تب‌وتاب اظهارات انتخاباتی افزایش یافته است که بی‌شک شبکه‌های اجتماعی این تب‌وتاب را در دو ماه آینده داغ‌تر و جدی‌تر خواهند کرد. این شبکه‌ها به تازگی قابلیتی به نام پخش زنده را در اختیار کاربران خود قرار داده‌اند.

نامزد نمی‌شوم
مصطفی معین، وزیر علوم دولت اصلاحات در پاسخ به پرسشی درباره نامزدی‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری 96، گفت: «قرار نبود در مورد نامزدی من صحبتی شود و من اکنون در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی فعالیت می‌کنم و به همین دلیل هیچ برنامه و قصدی برای کاندیداتوری ندارم.»

موشک ماهواره‌بر ایران با تشر آمریکا به انبار رفته است
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: «ما در داخل کارهای بزرگی می‌کنیم که رسانه‌ای نمی‌شود. می‌ترسیم که تهمت و افترا به ما بزنند. مثلاً چندی پیش هلی‌کوپتری که وزیر محترم دفاع آن را معرفی کرد، در رسانه‌ها و در گوشه‌ای از اخبار پخش شد و در مقابل هواپیمایی را که از غرب خریداری شد، در همه شهرها گرداندند و به آن شکل از آن استقبال کردند.» سردار حاجی‌زاده ادامه داد: «آیا برای ایران و ایرانی تحقیرآمیز نیست که ایران با تمدن چند هزار ساله سرنوشت خود را به آمریکایی با قدمت 250 سال گره بزند؟» سردار امیرعلی حاجی‌زاده افزود: «امروز آمریکا، انگلیس و فرانسه در خلیج‌فارس رزمایش برگزار می‌کنند و رسانه‌ها آن را پوشش می‌دهند؛ اما ما می‌ترسیم رزمایش‌های‌مان را رسانه‌ای کنیم و هیچ اعتراضی هم نمی‌کنیم.» وی ادامه داد: «چرا باید موشک ماهواره‌بر که دارای اهداف غیر نظامی بوده و آماده پرتاب است، با تشر آمریکا به انبار برود. تا کی باید باج دهیم و کوتاه بیاییم؟» سردار حاجی‌زاده گفت: «اگر ما بخواهیم به دستورات برخی از خواص به گل نشسته‌ عمل کنیم، روز‌به‌روز وضعیت‌مان خراب‌تر می‌شود.» فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه از آزمایش جدید موشکی در کشور خبر داد و افزود: «ما بعد از موشک خلیج‌فارس و موشک هرمز ١، موشک بالستیک هرمز ٢ را آزمایش کردیم که از فاصله 250 کیلومتری هدف بسیار کوچکی را مورد اصابت قرار داد.»

اقدامات غیر حرفه‌ای آمریکا در خلیج فارس
در پی انتشار خبر نادرستی از قول یک مقام آمریکایی پیرامون ناو «usns invincible»، ناوسالار سوم پاسدار مهدی هاشمی، فرمانده ناوتیپ رزمی 112 ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «به دنبال حضور نامشروع شناورهای مربوط به قدرت‌های فرامنطقه‌ای در خلیج فارس و تنگه هرمز، در مورخ 14/12/95 از ساعت ۱۰:۲۰ تا 11 صبح، یک فروند ناو آمریکایی از ناوگروه آمریکایی و انگلیسی که در حال عبور از ترافیک زون تنگه هرمز بود، از مسیر بین‌المللی خارج شد و به سمت شناورهای حاضر نیروی دریایی سپاه در منطقه تغییر مسیر داد و در اقدامی غیر حرفه‌ای و حرکت توأم با اخطار تا مسافت 550 متری نزدیک شناورهای ما شد.» وی افزود: «حضور شناورهای آمریکایی و انگلیسی در خلیج‌فارس و تنگه هرمز که همراه با ترس و وحشت است، امنیت این منطقه راهبردی را که تأمین‌کننده بخش اعظم انرژی جهان است، به مخاطره انداخته است و اقدامات غیر حرفه‌ای آنها تشنج و ناامنی را دامن زده و می‌تواند پیامد‌های جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.» وی خاطر نشان کرد: «قراین نشان می‌دهد آنها علاقه‌مند هستند منطقه در وضعیت خطرناک قرار داشته باشد و دروغگویی اخیر مقام آمریکایی و تصویرسازی غیر واقعی او از اتفاق اخیر با تاکتیک فرافکنی و فرار رو به جلو مؤید همین موضوع است.»

پروژه انتخاباتی دولت در حوزه‌های علمیه
دولت یازدهم در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96، تلاش می‌کند ارتباط خود را با حوزه‌های علمیه برای بهره‌گیری از ظرفیت این نهاد با نفوذ، در جهت تبلیغات انتخاباتی به کار گیرد. بر همین اساس چندی پیش اتاق فکر پشت پرده انتخابات که برخی چهره‌های خاص در آن حضور دارند، پیشنهادی را مبنی بر گسترش ارتباط با روحانیت و برگزاری تور‌های تبلیغاتی برای روحانیون و طلاب حوزه‌های علمیه، ارائه داد. مرکز کانونی مدیریت و سازماندهی این فعالیت‌ها، مرکز ارتباطات دولت و روحانیت در قم و برخی مؤسسات آموزشی و پژوهشی حوزوی که تاکنون به حمایت تئوریک و فقهی از عملکرد دولت مشغول بوده و حالا در قامت ستاد انتخاباتی دولت به میدان اجرا آمده‌اند. در همین راستا و به منزله اولین سفر نیز تعدادی از روحانیون حوزه علمیه قم برای دیدار از پروژه‌های پارس جنوبی و عسلویه اعزام شدند که در این سفر مسئولان برگزاری تمامی اقدامات انجام شده در این مجموعه را به دولت یازدهم و نتایج اجرای برجام نسبت دادند. در این بین، دو نفر از روحانیون این تشکل به نام‌های «محمدعلی ایازی» و «کاظم قاضی‌زاده» که در سفر به عسلویه نیز حضور داشتند، بیشترین نقش را در ساماندهی و اجرای این پروژه برعهده دارند و در راستای همراهی برخی طلاب حوزه‌های علمیه با این طرح دولت، تلاش می‌کنند.

برنامه علنی جریان نفوذ در شیراز
به تازگی «جشن بزرگ منتخبین جوانان جهان اسلام» به همت وزارت جوانان در شیراز، پایتخت دوم جهان اسلام برگزار شده است که اطلاعات کسب شده حکایت از آن دارد که این جشن برنامه‌ای آمریکایی ـ صهیونیستی با هدف نفوذ است؛ در این زمینه حجت‌الاسلام احمد سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجمع رهبران جوان جهان، زیرمجموعه مجمع جهانی اقتصاد جهانی است که با هدف جذب و تربیت جوانان شاخص برای شکل‌دهی آینده جهان به سلیقه آمریکا تشکیل شده است،‌ گفت: «مجمع رهبران جهان، فعالیت خود را به هشت منطقه تقسیم کرده است و این طرح در سال 2015 جزء سند امنیت ملی آمریکا قرار گرفته است.» وی با ذکر این نکته که فعالیت شبکه رهبران جوان جهان از سال 2005 در کشور ما شروع شد، اظهار داشت: «فعالیت این شبکه در ایران، مصداقی از شبکه نفوذ است که در تهران در پوشش شرکت‌های کارآفرینی و تجاری تداوم یافت و در چارچوب آن، شرکت‌های بین‌المللی مختلفی را ترتیب دادند.» نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از فعالیت این جریان در صد کشور جهان سخن گفت و بیان داشت: «از جمله کسانی که در ایران در ارتباط با این شرکت فعال هستند، شادی صدر، بهمن قبادی و محمدعلی شعبانی، فاطمه حقیقت‌جو نماینده خارج‌نشین دوره ششم مجلس و سیامک نمازی ـ بازداشت‌شده به جرم جاسوسی ـ هستند.»


   محمدرضا بلوردی/  در حالی که اغلب کشورهای عربی و به طور خاص کشور عرب حوزه خلیج‌فارس برای نزدیکی با رژیم صهیونیستی و به نوعی عادی‌سازی روابط خود با این رژیم،‌ در رقابت با هم هستند،‌ اوضاع در لبنان رویکردی کاملاً متفاوت دارد. از همین‌رو روزنامه صهیونیستی «معاریو» در گزارشی با ابراز نگرانی از این وضعیت،‌ اعلام کرده است که چنانچه جنگ دیگری بین اسرائیل و حزب‌الله رخ دهد،‌ ارتش لبنان نیز در کنار مقاومت وارد این جنگ خواهد شد و دو طرف هماهنگی کاملی با یکدیگر خواهند داشت. این روزنامه در گزارشی به نقل از منابع امنیتی عالی‌رتبه صهیونیستی اعلام می‌کند که ارتش لبنان برخلاف سال 2006 (که از قدرت کمتری هم برخوردار بود)،‌ در قامت یک دشمن در برابر اسرائیل قرار خواهد گرفت؛ به ویژه اینکه در سال‌های اخیر با استفاده از منابع متعدد توانسته است در زمینه‌های مختلف خود را تقویت کند. 
با این حال خطر اول برای رژیم صهیونیستی مقاومت لبنان است که در حزب‌الله نمود پیدا می‌کند و بر اساس گزارش‌هایی که منابع صهیونیستی منتشر کرده‌اند،‌ این رژیم نگران «جنگ سوم لبنان» است؛ چرا که در این جنگ حزب‌الله با توان نظامی کاملاً متفاوتی وارد خواهد شد. از همین‌رو رهبران سیاسی و نظامی طرح‌های متعددی را برای این جنگ احتمالی در نظر گرفته‌اند که تخلیه شهرک‌های شمالی، اقدام برای جابه‌جایی مخازن آمونیاک حیفا (که پیشتر سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله آن را تهدید کرده بود) و... را شامل می‌شود. در همین راستا «عاموس هرئیل»‌ تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه هاآرتص تأکید می‌کند که در سال‌های اخیر ارتش رژیم صهیونیستی با توجه به پیشرفت‌هایی که حزب‌الله داشته، طرح‌های عملیاتی خود را تغییر داده است و به دنبال این است که در یک جنگ احتمالی بتواند با عملیاتی برق‌آسا یک شهر یا یک پایگاه نظامی نزدیک به مرز را تحت کنترل خود درآورد.
آنچه دغدغه‌ صهیونیست‌ها را نسبت به اوضاع در لبنان بیش از پیش کرده،‌ سخنان اخیر میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان،‌ است که در فوریه گذشته و پس از سفری که به برخی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس داشت، بر حمایت از حزب‌الله و مشروعیت سلاح مقاومت تأکید کرد. این در حالی است که صهیونیست‌ها امیدوار بودند با توجه به فشارهای سیاسی و اقتصادی که از سوی هم‌پیمانان آنها (ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس و به طور خاص عربستان سعودی) وارد می‌شود،‌ با ریاست‌جمهوری میشل عون استراتژی لبنان تغییر کند. البته، سخنان عون واکنش‌هایی را هم در بین رهبران صهیونیست‌ها به دنبال داشت‌؛‌ از جمله اینکه «یسرائیل کاتس»،‌ وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی، تصریح کرد، اگر حزب‌الله گلوله‌ای به سمت اسرائیل شلیک کند،‌ تمام لبنان هدف حمله اسرائیل خواهد بود. 
به هر حال،‌ اظهارات رئیس‌جمهور لبنان در حمایت از مقاومت و حزب‌الله و واکنش‌های متعددی که رسانه‌های مختلف صهیونیستی به آن نشان دادند، در حالی مطرح می‌شود که «یوسف شاپیرا» بازرس کابینه رژیم صهیونیستی به تازگی گزارش خود درباره جنگ 50 روزه اسرائیل علیه حماس (2014) را منتشر کرده است و در آن بر کوتاهی رهبران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در برآورد توان و قدرت نظامی حماس تأکید شده است. از همین‌رو اکنون این سؤال برای جامعه صهیونیستی مطرح است که وقتی رهبران آنها در برآورد قدرت حماس،‌ که نسبت به حزب‌الله به مراتب در سطحی پایین‌تر قرار دارد،‌ مرتکب این اشتباهات شده‌اند، در مقابل حزب‌الله که حامی قدرتمندی مثل ایران دارد چه خواهند کرد؟ اگر ارتش لبنان در کنار حزب‌الله قرار گیرد،‌ چه شرایطی پیدا خواهند کرد و آیا می‌توانند امنیت شهرک‌نشینان را تأمین کنند؟