در بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فرهنگیان آمده است: سند آموزش 2030، فقط یکی از 17 هدفی است که در سند «توسعه پایدار 2030» ذکر شده است. اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فرهنگیان کشور، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را خطاب قرار داده و اضافه کردند: چگونه می‌شود که بیش از یک سال از اجرایی شدن سند آموزش 2030 در ایران بگذرد و حتی ایران را به خاطر اجرا کردن آن، به عنوان کشور نمونه معرفی کنند و شما همچنان در خواب غفلت باشید؟! 


در بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فرهنگیان آمده است: سند آموزش 2030، فقط یکی از 17 هدفی است که در سند «توسعه پایدار 2030» ذکر شده است. اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فرهنگیان کشور، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را خطاب قرار داده و اضافه کردند: چگونه می‌شود که بیش از یک سال از اجرایی شدن سند آموزش 2030 در ایران بگذرد و حتی ایران را به خاطر اجرا کردن آن، به عنوان کشور نمونه معرفی کنند و شما همچنان در خواب غفلت باشید؟! 


   پوریا بگری/
مقدمه/ در هر قشری نخبگانی هستند که افزون بر کشف آنها، بیاید زمینه شکوفایی استعداد آنها نیز فراهم شود؛ در میان حلقه‌های صالحین نیز به طور حتم نخبگانی هستند که باید آنها را شناخت تا از استعداد‌های آنها در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... بهره برد. در طرح حلقه نخبگان صالحین با کشف و جذب این نخبگان تلاش می‌شود این افراد تحت حلقه‌ای جدید مأموریت‌های محوله را به سرانجام برسانند.
تاریخچه‌ای از طرح: حلقه نخبگان صالحین یکی از ایده‌های صالحین خراسان رضوی است. در این طرح در بین اعضای حلقه‌های صالحین ناحیه مقاومت افراد نخبه و زبده انتخاب و در یک حلقه جدید به نام حلقه نخبگان صالحین سازماندهی می‌شوند که مسئول صالحین ناحیه سرگروهی این حلقه را بر عهده دارد و آن را مدیریت می‌کند. در حلقه نخبگان صالحین که از نقاط مختلف شهر حضور دارند، مشکلات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... بررسی می‌شود و هر جلسه بنا به پیشنهاد یکی از اعضا یک مسئله مطرح خواهد شد و دیگر اعضا آسیب‌شناسی کرده و راهکار ارائه می‌دهند. در این جلسه مصوباتی تعیین و به نهاد یا اداره مربوطه ارجاع داده می‌شود. برای نمونه، آسیب‌های اجتماعی که نوجوانان در یک محله با آن روبه‌رو هستند و در معرض خطر بزهکاری قرار دارند، بررسی و ضمن ارائه راهکار، به اداره بهزیستی شهرستان مربوطه و دیگر مراکز ذی‌صلاح ارجاع داده می‌شود. با این اقدام افزون بر اینکه مسئولان با صالحین بیشتر آشنا می‌شوند، زمینه شکوفایی و استعدادهای نخبگان عضو حلقه‌های صالحین نیز فراهم می‌شود.
فصل اول
اهداف: ـ کشف استعدادهای نخبگان و شکوفایی آنها در قالب صالحین؛ ـ ارجاع مشکلات و معضلات و آسیب‌های اجتماعی نقاط مختلف شهر با ارائه راهکار به مسئولان مربوطه؛ ـ مطلع شدن مسئولان از فعالیت‌های صالحین؛ ـ بررسی آسیب‌ها و مشکلات مناطق در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی.
تعاریف و اختصارات
اختصارات: ـ ناحیه: ناحیه مقاومت بسیج شهرستان؛ ـ نخبگان صالحین: افراد زبده و نخبه در بین حلقه‌های صالحین شهرستان؛
تعاریف:حلقه نخبگان به منظور کشف استعدادها و نخبگان عضو حلقه‌های صالحین، سازماندهی در حلقه‌ای جدید و ارائه راهکار و ایده برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهرستان است.
جمعیت هدف: نخبگان عضو حلقه‌های صالحین(مستقیم) و اهالی مناطق مختلف شهر(غیر مستقیم).
فصل دوم
دستورهای اجرایی: بزرگ‌ترین ثروت جمهوری اسلامی، نیروی انسانی او است؛ یعنی همین جوان‌های هوشمند، متعهد، علاقه‌مند، درس‌خوان و آینده‌دار. خب، این جزء مسلّمات ما است.
«این توانایی‌ها را، [این‌] «هر کاری می‌توانید بکنید» را از انقلاب و نیز از تأمین‌کنندگان امنیت کشور بدانید. این شهید همدانی که چند روز قبل شهید شد، شما دیدید وقتی [پیکرش‌] رفت به همدان، همه‌ شهر آمدند و تشییع جنازه‌اش کردند؛ این قدردانی است. اینها اسمی هم ندارند؛ یک تعدادی‌شان معروف می‌شوند و شناخته می‌شوند، اکثرشان معروفیتی هم ندارند؛ اما اینها دارند امنیت را برای من و شما حفظ می‌کنند. اگر امنیت نباشد، دانشگاه نیست، تحقیق نیست، پژوهش نیست، نخبه‌سازی نیست.» (امام خامنه‌ای، 94/7/22)
مدت و زمان اجرا: حلقه نخبگان صالحین هر دو هفته یک بار برگزار می‌شود و مکان اجرای آن برای الگو گرفتن از شهدا در گلزار شهدا پیشنهاد شده است.
مرحله اول: شناسایی نخبگان عضو حلقه‌های صالحین از طریق اطلاع‌رسانی و جذب و سازماندهی آنها در حلقه نخبگان صالحین. مرحله دوم: بررسی آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نقاط مختلف شهر در این حلقه و تعیین مصوبات به منظور ارجاع به مسئولان و نهادهای مربوطه. مرحله سوم: برطرف کردن مشکلات و معضلات به کمک نهادها و ادارات.
محتوای آموزشی: ـ بررسی مشکلات شهرستان در ابعاد مختلف؛ ـ آسیب‌شناسی نقاط مختلف شهر.
اهداف مورد انتظار: ـ آشنایی مسئولان با روند فعالیت‌های چشمگیر صالحین در زمینه‌های مختلف؛ ـ کشف استعدادهای نخبه در حلقه‌های صالحین.   

 ابوذر احمدی/ چندی پیش بود که ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا وارد فلسطین اشغالی شد و طی تشریفات نظامی رسمی در وزارت جنگ رژیم غاصب صهیونیستی، مورد استقبال «گادی ایزنکوت» رئیس ستاد مشترک ارتش و دیگر مقامات نظامی و امنیتی این رژیم قرار گرفت. 
ژنرال «دانفورد» در این سفر افزون بر دیدار با «بنیامین نتانیاهو»، رئیس دولت جعلی صهیونیستی با «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ و «گادی آیزنکوت» همتای خود دیدار کرد. در حالی که رسانه‎های غربی علت سفر وی را که محرمانه عنوان شده بود، فراهم کردن شرایط برای سفر بیست‌ودوم ماه می «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به فلسطین اشغالی اعلام کردند؛ اما منابع صهیونیستی هدف سفر این ژنرال آمریکایی را بررسی زمینه­های همکاری مشترک نظامی و بحث و تبادل نظر در زمینه چالش‌های امنیتی منطقه، وضعیت سوریه، عملیات انتقال سلاح به حزب‌الله و تحولات منطقه سینا ارزیابی کردند. 
گفتنی است، این ژنرال چهار ستاره آمریکایی که سابقاً فرماندهی تفنگداران دریایی آمریکا را برعهده داشته و در جنگ­های عراق و افغانستان حضور داشته است، یهودی‌تبار بوده و به محافل صهیونیستی نزدیک است. 
اظهارات نتانیاهو در دیدار با ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از ماهیت سفر این ژنرال آمریکایی به اراضی اشغالی پرده برداشت. رئیس دولت جعلی صهیونیستی با تأکید بر اینکه اسرائیل و آمریکا ائتلاف امنیتی مستحکمی میان خود دارند، گفت که در این دیدار درباره مسئله تداوم تعمیق روابط امنیتی میان دو طرف و چالش­های مشترک بحث و تبادل نظر شده است. نتانیاهو همچنین ائتلاف میان ارتش‌های آمریکا و اسرائیل را «بزرگ و مستحکم» توصیف کرد. 
قابل توجه است که از اکتبر سال 2015 تاکنون این سومین سفر «جوزف دانفورد»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به سرزمین‌های اشغالی فلسطین است.
با ملاحظه اظهارات نتانیاهو، همزمانی سفر رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به اراضی اشغالی با تحرکات گسترده نظامی آمریکا، انگلیس و اردن در مرز سوریه گمانه‌­زنی‌ها درباره اهداف متفاوت ژنرال «دانفورد» در سفر به فلسطین اشغالی را تقویت کرده و از واقعیت‌های دیگری نشان دارد؛ از این رو برای واکاوی دقیق سفر این ژنرال چهار ستاره آمریکایی به اراضی اشغالی و دیدار با مقامات بلندپایه سیاسی و امنیتی صهیونیستی ضروری است چند نکته مهم بررسی و تبیین شود.
نخست اینکه برخی منابع خبری منطقه از تحرکات گسترده نظامی ائتلاف غربی ـ عربی در نزدیکی مرزهای سوریه و همچنین استقرار حدود چهار هزار تروریست مسلح در مرزهای سوریه خبر می­‌دهند. همزمانی این تحرکات با سفر ژنرال «دانفورد» به اراضی اشغالی از شروع عملیاتی جدید در سوریه حکایت دارد که در پی شکست­های سنگین گروه­های تکفیری ـ صهیونیستی طرح­ریزی شده است.
دوم اینکه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور نارنجی آمریکا پس از ورود به کاخ سفید به انحای مختلف درصدد نشان دادن حمایت خود به صهیونیست‌ها بوده است و در این زمینه برای جبران حمایت­های جریان صهیونیسم، انعقاد قراردادهای نظامی متعدد در جهت حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا از این رژیم را در اولویت­های منطقه‌­ای خود قرار داده است؛ از این‌ رو به اعتقاد برخی از تحلیلگران سیاسی، سفر دانفورد آن هم در آستانه سفر ترامپ به اراضی اشغالی در چارچوب فراهم کردن مقدمات اجرایی شدن این کمک­های نظامی به رژیم جعلی صهیونیستی ارزیابی می‌­شود.
نکته پایانی اینکه بنا به باور محافل سیاسی آزاداندیش، این سفر در حالی انجام می‌شود که درگیری‌ها در سوریه با ورود نیروی هوایی روسیه به خاک سوریه و حمله به مواضع گروه‌ تروریستی «داعش» وارد مرحله جدیدی شده است؛ از این‌رو یکی از اهداف احتمالی دیدار رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با مقامات نظامی و امنیتی صهیونیستی در تدوین رویکردی سیاسی در سایه ورود روسیه در درگیری‌های سوریه خلاصه می‌­شود. 


گزارش صبح صادق از نتیجه اقدام و عمل دو فعال اقتصادی در خراسان شمالی
 اکبر کریمی/ خوردن گوشت‌های پرچرب و دیرهضم در بین خانواده‌های ایرانی بیشتر از خوردن ماهی رواج دارد؛ زیرا هنوز ماهی به منزله یک غذای رسمی و مناسبتی شناخته نشده است. یکی از مواد غذایی که از نظر ارزش غذایی در رده بالایی قرار دارد، انواع ماهی‌ها هستند. بر اساس تحقیقاتی که برای نخستین بار در شیراز روی 30 نوع ماهی انجام شد، ماهی قزل‌آلا بیشترین میزان امگا 3 را دارد. این نوع از ماهی اسید چرب، خستگی، درد عضلانی، خشکی و خارش پوست، سردرد، بی‌خوابی، شکنندگی مو و ناخن‌ها و عدم تمرکز را کاهش می‌دهد و برای التیام بیماری‌های قلبی ـ عروقی، رماتیسم مفصلی، آسم و کاهش التهاب آرتریت روماتوئید مؤثر است و در زنان باردار از طریق گردش خون به جنین رسیده و موجب رشد مغزی و افزایش ضریب هوشی نوزاد می‌شود. 
«رزقانه» روستایی از توابع بخش «حصار گرمخان» شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی و بخشی از دهستان گیفان است. دهستان گيفان با مساحت 836 کيلومتر مربع و 23 روستا جمعيتي بيش از 13 هزار نفر را در خود جاي داده است. بيشتر روستاهاي اين دهستان در حاشيه خط مرزي ايران و ترکمنستان قرار دارند که روستای سرسبز و زیبای «رزقانه» از جمله این روستاهاست. این روستا قابلیت بالقوه بسیار مناسبی برای جذب توریست و اشتغالزایی در این حوزه دارد؛ اما در حال حاضر اهالی روستا همچون قدیم برای امرار معاش خود کشاورزی و دامداری می‌کنند. در سال‌های اخیر، فعالیت متفاوتی در روستا پا گرفته و روز به روز در حال افزایش است؛ زمینه این فعالیت جدید که پرورش ماهی سرد آبی است، به برکت عبور رودخانه «آسیازو» از روستا فراهم شده است.
امین‌الله محمدیان یکی از افرادی است که این فعالیت را در روستا راه‌اندازی کرده است. وی کارمند دولتی است و 17 سال در تهران و شهرستان بجنورد در این حوزه فعالیت کرده است؛ ولی علاقه زیاد به فعالیت و سرمایه‌گذاری در امور دام‌پروری و کشاورزی سبب شده است از چهار سال پیش به موطن پدری برگردد و ظرفیت تعطیل شده اقتصادی در این روستا را احیا کند. او می‌گوید: «روستای ما به دلیل داشتن ویژگی‌های لازم برای پرورش ماهی، ظرفیت بالایی برای فعالیت در این حوزه دارد. طی سال‌های گذشته یکی از دوستانم استخر پرورش ماهی سنتی در این روستا راه انداخته بود؛ ولی به دلیل مشکلاتی چون طغیان آب رودخانه، تلفات بالای تولید و به صرفه نبودن آن، حدود هشت سالی بود که پرورش ماهی را تعطیل کرده بود.
از سال 92 سازمان بسیج سازندگی نیز به درستی این ظرفیت اقتصادی در روستا را شناسایی کرد و مقداری تسهیلات برای شروع مجدد فعالیت به آقای رزم‌دار دادند. من نیز با او شراکت کردم و سرمایه بیشتری به این پروژه وارد کردم. با پیگیری‌های زیاد و صرف وقت بالا در سیکل‌های اداری دست و پاگیر توانستیم مجوز‌های لازم اداری را بگیریم و سپس با ایجاد استخرهای بتنی برای پرورش در محیط امن، لوله‌کشی آب از رودخانه و انتقال برق تا استخرها توانستیم مجموعه پرورشی ماهی قزل‌آلا را در روستا عملیاتی کنیم.»
مساحت فعلی استخرهای پرورش ماهی این دو شریک 700 متر مربع، با توان تولید 25 تن ماهی قزل‌آلا در سال است. در این مجموعه، چهار نفر به صورت مستقیم صاحب شغل شده‌اند. در روستای رزقانه افزون بر این مجموعه، چهار مجموعه مشابه دیگر نیز فعالیت دارند و بخشی از نیاز مصرفی استان را تأمین می‌کنند.
آقای محمدیان می‌گوید: «علاقه‌مندان به پرورش ماهی با گذراندن دوره‌های آموزشی پرورش ماهی و کسب تجربه یک دوره پرورش، می‌توانند با سرمایه اولیه حدود 50 میلیون تومان و کسب مجوز تولید 10 تنی، فعالیت اقتصادی با سودآوری مناسبی را در این حوزه راه‌اندازی کنند.»
این فعال حوزه اقتصاد مقاومتی مهم‌ترین مشکل در مسیر راه‌اندازی مشاغل تولیدی را تشریفات خسته‌کننده اداری به منظور صدور مجوزهای مورد نیاز برای تولیدکنندگان می‌داند. او می‌گوید: «برخی مسئولان اداری نه تنها دغدغه‌ای برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ندارند، بلکه دائماً با سازوکار بسته اداری در مسیر راه‌اندازی مشاغل تولیدی سنگ‌اندازی می‌کنند.»
اخذ پروانه بهره‌برداری مجموعه پرورش ماهی از نظام مهندسی کشاورزی، مجوز بهره‌برداری از آب به میزان مورد نیاز از اداره آب منطقه‌ای و تأییدیه‌های زیست‌محیطی، بخشی از مجوزهای ضروری برای راه‌اندازی این فعالیت است.
در طول دوره پرورش، ماهی قزل‌آلا باید به وزن نرمال برای فروش، یعنی یک کیلوگرم برسد که این دوره بدون هوادهی و با استفاده از شیوه آب جاری، حدود هشت ماه طول می‌کشد. علی و امین‌الله با کسب مجوزهای لازم و انتقال برق به مجموعه توانسته‌اند، دستگاه هوادهی به استخرها را راه‌اندازی کرده و دوره پرورش را دو ماه کاهش دهند.
هدف‌گذاری آقای محمدیان برای سال‌های آینده پرورش ماهی به میزان 100 تن است و برای این منظور افزون بر افزایش وسعت سطح پرورش، فرهنگ‌سازی و معرفی منافع مصرف گوشت ماهی برای اهالی در روستاهای منطقه و ایجاد زمینه‌های بازاریابی منطقه‌ای برای رساندن محصول روز و با قیمت مناسب به دست مصرف‌کنندگان خراسان شمالی را در دستور کار خود دارد. او معتقد است با کمترین هزینه‌ها می‌توان مشاغل تولیدی سودآور پایدار در کشور راه‌اندازی کرد که شرط آن حمایت ادارات و مسئولان دولتی از سرمایه‌گذار و مانع نتراشیدن بر سر ایده‌های کارآفرینان است. «متأسفانه همین ساختار اداری امروزه بزرگ‌ترین مانع بر سر ایجاد شغل در کشور است. انتظاراتی که ما از دولت داریم و زمین مانده است، امروز از سوی بسیج سازندگی در اقصی نقاط کشور دنبال می‌شود. بسیج در روستاها فرصت‌های اشتغالزایی را شناسایی می‌کند و با کمک‌های تسهیلاتی و تشویق تولیدکنندگان، به آنان دلگرمی می‌دهد و با پیگیری حل مشکلات پیش‌رو و آموزش کارآفرینان بخشی از خلأهای مدیریتی دولتی را در این زمینه‌ها جبران می‌کند.»
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ 38
 شهریار اقتصاد/   انواع دعاوی/ دعاوی با توجه به خصوصیات آنها بسیار متنوع هستند؛ اما می‌توان آنها را با توجه به ماهیت حق مورد اجرا، به دعاوی عینی، شخصی و مختلط تفکیک کرد.
دعوای عینی/ هرگاه عین معین مورد مطالبه باشد، دعوا را «عینی» گویند. برای نمونه شیئی معین موضوع حق قرار دارد و حکم دادگاه ناظر به عین معین است. دعاوی عینی بیشتر درباره مالکیت اعم از عین یا منفعت، حق انتفاع، حق ارتفاق، مطالبه تخلیه عین مستأجره و اعیان مرهونه، دعاوی مالکیت و حقوق درباره آن است. حق عینی حقی است که شخص به طور مستقیم و بی‌واسطه نسبت به چیزی پیدا می‌کند و می‌تواند از آن استفاده کند، کامل‌ترین نوع حق عین مالکیت است که به موجب آن مالک حق هرگونه انتفاع و تصرف را در ملک خود پیدا می‌کند.
دعوای شخصی/ دعوا در صورتی شخصی تلقی می‌شود که ماهیت حق اصلی مورد اجرای شخصی و به عبارت دیگر عهدی است مانند مطالبه دین یا دعوای الزام به انجام عملی یا خودداری از انجام عملی که حق اصلی مورد اجرا معمولاً براساس قرارداد و بعضاً قانون بر عهده خوانده حسب ادعا، مستقر شده است. بنابراین، با توجه به وسعت دایره حقوق و الزامات که از جمله بر آزادی اشخاص در انعقاد قراردادهایی که مخالف صریح قوانین نباشد، مبتنی است، دعاوی صور مختلف داشته و احصای آنها برخلاف دعاوی عینی امکان‌پذیر نیست. حق دینی یا شخصی حقی است که شخص نسبت به دیگری پیدا می‌کند و به موجب آن می‌تواند انجام دادن کاری را از او بخواهد، صاحب این حق را «داین» یا «طلبکار» و کسی که ملزم است «مدیون» یا «بدهکار» می‌نامند. اصل حق نیز به اعتبار صاحب آن «طلب» است و از نظر مدیون «تعهد» یا «دین» نام دارد.
دعوای مختلط/ دعوای مختلط به دعوایی اطلاق می‌شود که دارنده آن در شرایطی است که در عین حال مجاز به اجرای حق عینی و حق شخصی است. در حقیقت، حق منشأ دعوا اگرچه بر عمل حقوقی واحدی مبتنی است، اما به دارنده قدرت، اجرای حق عینی و حق دینی را به ترتیبی اعطا می‌نماید که می‌کند با اجرای هر یک به منظور خود نایل آید.
عین/ اموالی که وجود خارجی داشته و با حس لامسه قابل ادراک باشد، «عین» نامیده می‌شود. عین معین که عین شخصی و خارجی نیز نامیده می‌شود، مالی است که در عالم خارج، جدای از دیگر اموال، مشخص و قابل اشاره باشد؛ مانند این کتاب یا آن زمین، عین معین ممکن است «مفروز» یا «مشاع» باشد. «مفروز» عین معینی است که همه آن متعلق به یک مالک باشد. «مشاع» مالی است که چند مالک در آن شریک باشند و سهام شریکان را در عالم خارج نتوان تمییز داد. در مال مشاع، هر یک از اجزای عین، موضوع حق تمام شریکان است و هیچ‌یک از مالکان نمی‌توانند ادعا کنند که بخش معین تنها به او تعلق دارد، هر چند که معلوم باشد پس از افراز معادل همان اندازه به او اختصاص می‌یابد. 
منفعت/ مقصود از منفعت ثمره حاصل است که به تدریج از اعیان اموال به دست می‌آید بی‌آنکه از عین مال به‌گونه‌ای محسوس بکاهد، خواه این ثمره مانند میوه درخت عین مادی باشد یا وصفی که عین مال از آن جهت قابل انتفاع است، مانند صلاحیت حیوانات برای سواری و باربری و خانه برای سکنی.
اموال منقول/ اشیایی که نقل آن از محلی به محل دیگر ممکن باشد بدون اینکه به خود یا محل آن خرابی وارد آید، منقول است. کلیه دیون از قبیل قرض و ثمن مبیع و مال‌الاجاره عین مستأجره از نظر صلاحیت محاکم در حکم منقول است ولو اینکه مبیع یا عین مستأجره از اموال غیر منقول باشد.
مصالح بنّایی از قبیل سنگ و آجر و... که برای بنّایی تهیه شده یا به واسطه خرابی از بنا جدا شده باشد، مادامی که در بنا به کار نرفته، داخل منقول است.