شیخ احمد‌بدرالدین حسون، مفتی سوریه گفت: آمریکا درصدد فتنه‌گری میان عرب‌ها و کردها و همچنین عرب‌ها و فارس‌ها به بهانه تنوع و گوناگونی مذهبی است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، باید در صدر فهرست تروریسم قرار بگیرد، بعد از وی باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و سپس همه حاکمانی که جنگ‌طلب و خشونت‌طلب بوده‌اند. سران عرب با ترامپ دیدار کردند ولی جرئت نکردند حتی یک کلمه درباره اسرائیل بگویند.
 رضا اشرفي/ تشديد فضاي امنيتي نظام بين‌الملل باعث شده تا كشورهاي تأثيرگذار در بسياري از مواقع فعالانه در تحركات و تحولات جهاني نقش ایفا كنند. اين مسئله زمينه‌اي را ايجاد كرده تا درگيري‌ها به شكل چشمگیری شدت پيدا كند. در اين ميان سازمان ناتو نقش بسياري هم در تشديد تنش‌ها دارد و هم اينكه به ميزان تحركات امنيتي در سطح بين‌المللي مي‌افزايد. از سوي ديگر همواره سعي در تحريك رقيب از طريق اتهام‌زني دارد. 
با اينكه باراك اوباما،‌ رئيس‌جمهور پيشين آمريكا در روزها و ماه‌هاي اوليه رياست خود اعلام كرده بود كه خواهان روابط نزديك با روسيه است؛ اما در سال‌ها و ماه‌هاي پاياني حضورش در كاخ سفيد ثابت كرد كه به‌دنبال افزايش درگيري و تنش با مسكو است. اين موضوع را مي‌توان در تنش‌سازي عمدي و آشكار در اوكراين و شرق اروپا كه كل اتحاديه اروپا را درگير ماجرا كرد،‌ مشاهده كرد. در حالي كه تنها يك ‌سال به پايان دوره رياست‌جمهوري،‌ ويكتور يانووكويچ مانده بود، واشنگتن با حمايت از مخالفان غربگرا شرايط انقلاب را در اين كشور فراهم كرد تا زمينه براي واكنش روسيه فراهم شود. اين موضوع در هر صورت ناتو و روسيه را در برابر هم قرار مي‌داد، به گونه‌اي كه حتي برخي از تحليلگران به صراحت اعلام مي‌كردند در صورت تشديد تنش در اوكراين،‌ روسيه و ناتو (غرب) عليه يكديگر دست به اسلحه مي‌برند. اگر چه اين اتفاق نيفتاد؛ اما نه تنها زمينه‌هاي تنش را افزايش داد؛ بلكه با افزايش فضاي امنيتي جهان،‌ تنش‌ها را به ديگر مناطق جهان گسترش داد. 
اين مسئله زماني جدي‌تر دنبال شد كه تحولات و انقلاب‌های غرب آسيا، در سوريه متمركز شد. سياستي كه آمریکا آن را مديريت كرد،‌ رژيم صهيونيستي برنامه ريخت و عربستان با تيم‌هاي تروريستي خود آن را پياده كرد. بنابراين سطح تنش ناتو و غرب با روسيه و متحدانش به اين حوزه كشانده شد. منطقه‌اي كه با توجه به حساسيت بالا،‌ تمايلات رژيم صهيونيستي و تحركات عربستان سعودي، بيش از اين نيز زمينه تنش وجود داشت؛ اما غرب از اين فضا براي مقابله با افزايش قدرت روسيه استفاده كرد، به گونه‌اي كه حتي به تحريك ناتو، به‌ جنگنده روسي از سوي تركيه به منزله يكي از متحدان و اعضاي ناتو حمله شد. اگر چه بعد از آن روسيه توانست تركيه را به اشكال مختلف به ویژه با آگاه‌سازي از طرح غرب در منطقه،‌ متقاعد كند كه راه را اشتباه رفته است. در این میان حضور فعال روسیه در کنار جبهه مقاومت برای مبارزه با تروریسم در سوریه و البته حمایت‌های مسکو از عراق و نیز هشدارهای آن در باب جنایات ائتلاف آمریکایی‌ـ سعودی علیه مردم یمن به ارتقای جایگاه جهانی مسکو و تنزل موقعیت جهانی ناتو منجر شده است. 
در تمام اين مدت ناتو در حال تمرين بوده است كه آيا در صورت لزوم و فراهم شدن شرايط مي‌تواند با روسيه روبه‌رو شود يا خير؟ تخيلاتي كه در بسياري از موارد از سوي بسياري از جمله برخي از اعضاي ناتو از آن پرهيز شده است؛ اما اين همه ماجرا نيست. در طول اين مدت ناتو همواره به دنبال تحريك‌سازي رقيب به ویژه روسيه برای انجام تحركات ضد غربي بوده تا با استفاده از قدرت رسانه بتواند از آن عليه مسكو بهره ببرد. اين موضوع طي ماه‌ها و روزهاي اخير بيشتر نمايان است. به ویژه كه دونالد ترامپ جنگ طلب و هرج‌و‌مرج خواه،‌ اعتقاد چنداني به ناتو ندارد.
اتفاقاً به همين دليل است كه سران ناتو سعي دارند با تحريك روسيه به آمریکا اثبات كنند كه در شرايط خطر قرار دارند، بنابراين بايد بيش از گذشته به ناتو بها داد. ژنرال پتر پاول، یک مقام ارشد ناتو در اين زمينه گفته است: «ما تهدید را بر مبناي دو عنصر مهم تعیین می‌کنیم، یکی قابلیت و دیگری نیت است. در ارتباط با قابلیت بی‌تردید روسیه در حال گسترش قابلیت‌هایش هم در حوزه متعارف و هم در حوزه هسته‌ای است. ما تردیدی نداریم که آنها قابلیت استقرار نظامیان برای فاصله دور و استفاده مؤثر از آنها در جایی بسیار دور از خاک کشورشان را دارند. نیت‌های کرملین کمتر مشخص است. در ارتباط با نیت، این چندان روشن نیست. زیرا نمی‌توانیم به وضوح بگوییم روسیه نیات تجاوزگرانه علیه ناتو دارد.»
اين مقام ارشد ناتو در حالي چنين مواضعي را اعلام مي‌كند كه طي حدود سه دهه گذشته ناتو از هر ابزاري براي نفوذ به خارج نزديك روسيه و حوزه‌هاي امنيتي آن استفاده كرده است. اين موضوع نه تنها با گرايش به تنش‌سازي با روسيه مشاهده می‌شود؛ بلكه در نوع و روش گسترش ناتو به شرق و نزديكي به مرزهاي روسيه نمايان است. سياستي كه در ادامه نيز از سوي ناتو ادامه پيدا مي‌كند و خواه و ناخواه زمينه‌هاي تنش را افزايش مي‌دهد؛ اما غرب تمايل دارد آن را به نام ديگري تمام كند. 
با توجه به این شرایط می‌توان گفت که اقدامات ناتو در صحنه جهانی از غرب آسیا گرفته تا اروپای شرقی و حتی شرق آسیا نه، برگرفته از رویکرد به امنیت جهانی؛ بلکه برگرفته از رویکرد نظامی‌گرایانه آن برای حفظ دیدگاه پلیس جهان بودن این پیمان است که بخش عمده‌ای از آن را مقابله با روسیه و البته مهار قدرت‌هایی همچون چین و جمهوری اسلامی ایران تشکیل می‌دهد که در جایگاه قدرت‌های منطقه‌ای در حال افزایش قدرت روزافزون خود هستند.

  قاسم غفوری / بحران همچنان اصل اولی است که در معادلات جهانی به چشم می‌آید و در این میان غرب آسیا در حالی اصلی‌ترین کانون بحران‌های جهانی است که در ورای این بحران‌ها، تشدید تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی امری چشمگیر است. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی چندین موضع گروه‌های فلسطینی در نوار غزه را هدف قرار دادند. 
ارتش رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه در «ریف قنیطره» حمله و اعلام کرد؛ بلندی‌های جولان (اشغالی) نزدیک مرز سوریه به صورت موقت تا اطلاع ثانوی به روی غیر نظامیان بسته خواهد بود. نظامیان رژیم صهیونیستی با یورش به شهرک ابودیس در بیت‌المقدس دو جوان فلسطینی را بازداشت کردند. در همین حال رژیم صهیونیستی رزمایش‌های نظامی نیز در مناطق مرزی با لبنان و سوریه برگزار کرده است. محافل رسانه‌ای رژیم صهیونیستی نیز در گزارش‌های متعددی ادعا کرده‌اند؛ آمریکا آماده اقدام نظامی پیشدستانه علیه سوریه است.  
حال این سؤال مطرح می‌شود که ریشه این تحرکات چیست و رژیم صهیونیستی از تشدید نظامی‌گری‌ چه اهدافی را پیگیری می‌کند؟
در کنار انحراف افکار عمومی از تحرکات اشغالگرایانه این رژیم در قدس و کرانه باختری و نیز پنهان‌سازی بحران در ارتش این رژیم با محوریت فرار گسترده نظامیان از خدمت، چند نکته مهم دیگر چشمگیر است. 
نخست آنکه در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان در بسیاری از کشورهای جهان به مناسبت روز قدس ملت‌ها علیه رژیم صهیونیستی تظاهرات برگزار کردند. رویکردی جهانی که نشان‌دهنده جایگاه فلسطین و نگاه منفی جهانی به این رژیم است. اهمیت‌زدایی از این روز با ایجاد حاشیه‌ها را از اهداف تحرکات نظامی صهیونیست‌ها می‌توان دانست. 
دوم آنکه تحولات منطقه برخلاف خواست صهیونیست‌ها به سمت نابودی تروریست‌ها پیش می‌رود که دستاوردهای ارتش عراق در موصل و رسیدن آنها به مرزهای سوریه در کنار پیشروی گسترده ارتش سوریه در مناطق مختلف در کنار اقدام ایران و روسیه در موشک‌باران مواضع تروریست‌ها، زمینه‌ساز تلفات سنگین تروریست‌ها شده است. 
این مسئله قطعاً برای رژیم صهیونیستی هزینه‌های بسیاری به همراه دارد که موجب شده است سراسیمه برای حمایت از تروریست‌ها دست به کار شود. 
در همین حال گروه‌های تروریستی سوری به رسانه‌های رژیم صهیونیستی گفتند؛ ما خواستار همکاری با این رژیم هستیم و از آن می‌خواهیم در جنگ دخالت کند. رژیم صهیونیستی و البته برخی کشورهای عربی در کنار آمریکا با اقدامات نظامی موقت در مناطقی خاص برآنند تا چنین القا کنند که توان حمایت از گروه‌های مذکور را دارند تا شاید با این حربه از یک سو روحیه تروریست‌ها برای ادامه ماندن در میدان جنگ را حفظ کنند و از سوی دیگر با بالابردن هزینه‌های سوریه در فرآیند سیاسی در آستانه ژنو به امتیازگیری از دمشق و متحدانش بپردازند. 
سوم آنکه این روزها تحرکات ائتلاف آمریکایی، صهیونیستی و ارتجاع عربی برای فشار بر مقاومت شدت گرفته که ادعای سعودی علیه حمایت قطر از حماس و فشارهای اقتصاد آمریکا علیه ارکان مقاومت نمودی از آن است. تجاوز صهیونیست‌ها به غزه و بحران‌سازی در منطقه را می‌توان حلقه تکمیلی این تحرکات دانست، به گونه‌ای که با ادعای آمادگی برای گزینه نظامی به دنبال باج‌گیری از جهانیان علیه مقاومت به ویژه فلسطینی‌ها هستند. به عبارتی می‌توان گفت، آنچه در ورای تحرکات سعودی و صهیونیست‌ها در منطقه در جریان است برخلاف ادعاهای‌شان نه برای مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت؛ بلکه در چارچوب دشمنی با مقاومت است که برای تحقق آن حتی از قطع برق غزه که به شهادت چندین کودک منجر شده نیز ابایی ندارند.
با توجه به آنچه گفته شد، می‌توان گفت که اقدامات نظامی صهیونیست‌ها نه از روی قدرت؛ بلکه ناشی از تزلزل و چالش‌های درونی و بیرونی آنان است.

 استقبال از ماندن ایران در فهرست سیاه FATF
خبرگزاری ایرنا: مقامات دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی از تصمیم «کارگروه اقدام مالی» (FATF) برای نگه داشتن نام ایران در فهرست سیاه این مؤسسه استقبال کردند.مقامات وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا به پایگاه المانیتور گفته‌اند که از تصمیم این گروه برای هشدار درباره مخاطرات مراودات مالی با ایران استقبال می‌کنند. یک مقام وزارت خارجه آمریکا به المانیتور گفت: «ما از تصمیم FATF که طبق آن نام ایران در جدیدترین بیانیه عمومی FATF ـ که در جایگاه لیست سیاه شناخته می‌شود ـ باقی می‌ماند و اقدامات تقابلی علیه این کشور را تعلیق می‌کند، حمایت می‌کنیم. ایالات متحده، در نگرانی‌های مربوط به تأمین مالی تروریسم از جانب ایران با FATF اشتراک‌نظر دارد.» وزارت خزانه‌داری آمریکا هم گفته که این وزارتخانه، از اینکه نقش نظارتی FATF تداوم خواهد یافت تا نهادهای مالی بتوانند درباره روابط تجاری با ایران، هوشیاری به خرج دهند، استقبال می‌کند.
 دوست داریم ایران را تحریم کنیم
خبرگزاری ایسنا: نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که هدف بیانیه تهدیدآمیز کاخ سفید علیه سوریه، اخطار به ایران و روسیه هم است.
 «نیکی هیلی»، گفت: «هدف ما نه تنها ارسال پیام به (بشار) اسد، (رئیس‌جمهور سوریه)، بلکه ارسال پیام به ایران و سوریه نیز است که اگر این اتفاق دوباره بیفتد، ما به شما اخطار می‌دهیم.» «نیکی هیلی» در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی درباره اینکه واشنگتن چه اقداماتی برای جلوگیری از نقض قطعنامه شورای امنیت از سوی ایران در دستور کار دارد، گفت: «دوست داریم ایران را تحریم کنیم.» نماینده آمریکا در سازمان ملل در ادامه در واکنش به سؤال یک نماینده کنگره مبنی بر اینکه، «آیا تغییر نظام ایران جزء گزینه‌های در دستور کار (دولت آمریکا) است؟» گفت: «نمی‌دانم.»
اتهام وزارت خارجه آمریکا 
خبرگزاری تسنیم: وزارت خارجه آمریکا در ادامه رویکرد خصمانه علیه ایران در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، تهران را در فهرست کشورهای «سطح سوم» از حیث قاچاق انسان قرار داد. در گزارش وزارت خارجه آمریکا کشورها براساس تلاش در راستای رفع مشکل قاچاق انسان در چهار سطح رده‌بندی شده‌اند: سطح اول، کشورهایی که وجود مشکل قاچاق انسان را پذیرفته‌اند و در حال تلاش برای رفع آن هستند. آخرین سطح (موارد ویژه) در سوی دیگر این طیف کشورهایی را تشکیل می‌دهند که از حیث دچار بودن به این معضل، وضعیت خاصی دارند. لیبی، سومالی و یمن در این فهرست قرار دارند. واشنگتن در این گزارش مدعی شده ایران با وجود آنکه تلاش محسوسی برای رفع این معضل انجام نداده، گام‌هایی مانند راه‌اندازی مراکزی برای کمک به قربانیان قاچاق انسان را هم راه‌اندازی کرده است. 
مصادره دیگر آمریکا
خبرگزاری مهر: دستیار دادستان کل آمریکا با ادعای اینکه بنیاد علوی با ایران مرتبط است، خواستار مصادره این بنیاد شد. «مایکل لاکارد» دستیار دادستان کل آمریکا در بررسی پایانی پرونده نهایی بنیاد علوی مدعی شد که شواهدی در دست است که نشان می‌دهد بنیاد علوی تحریم‌های وضع شده علیه ایران در سال ۱۹۹۵ میلادی را نقض کرده است. وی با طرح دوباره این ادعا که بنیاد علوی با ایران مرتبط است، از هیئت منصفه دادگاهی در آمریکا خواسته است رأی به مصادره ساختمان این سازمان غیرانتفاعی خصوصی، واقع در منطقه «منهتن» شهر نیویورک بدهد. براساس ادعای لاکارد ایران به طور مخفیانه ساختمان ۳۶ طبقه منهتن را کنترل می‌کند.
انتقال مؤثر پیام ایران با گزینه موشکی
خبرگزاری فارس: اندیشکده آمریکایی نوشت: به کار نگرفتن موشک‌هایی چون «شهاب ـ 3» یا «قدر» در حمله به داعش به این مفهوم نیست که ایران در رویارویی‌های آینده از این موشک‌ها استفاده نخواهد کرد.  اندیشکده «واشنگتن» در تحلیلی درباره شلیک موشک‌های «ذوالفقار» ایران به مواضع داعش در دیرالزور سوریه نوشت: «ایران در دهه 90 میلادی نیز با موشک‌های «اسکاد» مواضع مجاهدین (گروهک منافقین) در خاک عراق را هدف گرفت، اما در جدیدترین مورد این کشور یکی از موشک‌های بومی پیشرفته‌تر خود را در شرایط عملیات واقعی آزمایش کرد.»

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ 23
  عبدالله عبادی/سنگال یکی از مهم‌ترین شرکای سیاسی آمریکا در غرب آفریقاست. در سال 2012، 69 درصد از مردم این کشور طرفدار سیاست‌های آمریکا در کشورشان بودند که در سال 2013 این رقم به 81 درصد رسید؛ اما در سال 2014 این آمار سیر نزولی داشته  و به 74 درصد رسیده است.

تاریخچه روابط
طی 40 سال گذشته، آمریکا از بزرگ‌ترین شرکای سنگال در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فنی بوده است. هر ساله حدود 300 دانشجوی سنگالی به منظور ادامه تحصیل به آمریکا سفر می‌کنند. در سال 1983 عبدودیوف، اولین رئیس‌جمهور سنگال عازم واشنگتن شد و از آن زمان تا به امروز رؤسای‌جمهور این کشور بارها به آمریکا سفر کرده و با مقامات کاخ سفید مذاکره کرده‌اند.
در سال 2003 جرج دبلیو بوش، دومین رئیس‌جمهور آمریکا پس از بیل کلینتون عازم «داکار» پایتخت سنگال شد و با عبدالله واد، رئیس‌جمهور سنگال در زمینه مسائل مهم منطقه‌ای مذاکره کرد؛ اما پیش از وی بیل کلینتون در سال 1998 به سنگال سفر کرده بود که سرآغاز گسترش روابط دو کشور در بسیاری از زمینه‌ها بود. به فاصله یک سال از این سفر هیلاری کلینتون، بانوی اول آمریکا عازم داکار شد که این نشان از اهمیت سنگال در راهبرد آمریکا در غرب آفریقا داشت.
پس از وقایع 11 سپتامبر 2001 و گسترش حضور القاعده در آفریقا، سنگال یکی از مهم‌ترین حامیان آمریکا در جنگ علیه تروریسم در منطقه غرب آفریقا بود. در این راستا به فاصله چند ماه پس از 11 سپتامبر سنگال در حمایت از آمریکا اجلاسی را با عنوان «African Pact Against Terrorism» برگزار کرد.
یکی از سازمان‌های آمریکایی که نقش مهمی در اجرای سیاست‌های آمریکا در سنگال دارد، سازمان توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) است. تمرکز این سازمان بر بهبود وضعیت اقتصادی، حمایت از بخش خصوصی، حمایت از اقتصاد خرد، بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی، بهبود وضعیت آموزش و پرورش و کمک به برقراری صلح و ثبات است.
در اجرای این سیاست‌ها و به ویژه بند آخر آن، سازمان توسعه بین‌المللی آمریکا تلاش فراوانی در حمایت از برقراری صلح و ثبات در منطقه جنوب سنگال که شورشیان کازامانس در آن مستقر هستند، کرده است. در سال 2005، این سازمان مبلغ 30 میلیون دلار برای بهبود وضعیت آموزشی مدارس ایالت کازامانس که جزء فقیرترین ایالت‌های سنگال است، هزینه کرده است.

زمینه‌های همکاری آمریکا و سنگال 
سنگال از جمله کشورهایی است که تروریست‌های منطقه مغرب عربی همواره به آن چشم دوخته‌اند. هم‌مرز بودن این کشور با موریتانی که از جمله پایگاه‌های مهم تروریست‌های شمال آفریقا است، سبب شده تا نفوذپذیری این کشور در برابر اقدامات تروریستی بسیار بالا باشد؛ از سوی دیگر وجود هزاران جوان بیکار از دیگر عواملی است که زمینه رشد افراط‌گرایی را در سنگال بالا برده است.
روابط گرم این کشور با کشورهای غربی، به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی و حضور صدها تاجر، کارشناس و متخصص آمریکایی و صهیونیستی در این کشور از جمله مواردی است که امکان عملیات تروریستی را در سنگال افزایش داده است. ناگفته نماند که فرودگاه بین‌المللی این کشور در داکار یکی از پایگاه‌های نظامی آمریکا در غرب آفریقاست که دولت آمریکا در مواقع لزوم نظیر برگزاری رزمایش یا حمایت از عملیات‌های نظامی از آن استفاده می‌کند. وجود این پایگاه نظامی سبب شده است ده‌ها نفر از نیروهای هوایی ارتش آمریکا به طور دائم در این فرودگاه حضور داشته باشند.
این موارد سبب شده است از یک سو القاعده همواره به چشم یک هدف به سنگال نگاه کند و از سوی دیگر آمریکا برای حفظ منافع خود روابط نظامی و امنیتی خود را با سنگال گسترش دهد.
با توجه به پایبندی ارتش سنگال به قانون اساسی این کشور طی 60 سال گذشته و به وقوع نپیوستن هیچ کودتایی درآن از زمان استقلال از فرانسه، آمریکا برای ادامه این روند ـ دور نگه داشتن ارتش از سیاست ـ آموزش‌ها و دوره‌های ویژه‌ای برای نظامیان سنگالی در نظر گرفته است. همچنین نزدیکی این کشور به مرزهای آبی آمریکا و امکان قاچاق مواد مخدر، سلاح و انسان به آن موجب شده است تا دوره‌های خاص مبارزه با قاچاق برای نظامیان سنگالی برگزار شود و آنان از هر جهت برای جلوگیری از این مشکل آماده شوند.
هر چند سنگال در زمینه حقوق بشر بهترین کارنامه را در میان کشورهای منطقه غرب آفریقا دارد؛ اما گزارش حقوق بشر سال 2012 موارد متعددی از نقض حقوق بشر را در این کشور برملا کرده است. این موارد عموماً شامل بدرفتاری نظامیان، کاهش آزادی مطبوعات و آزادی بیان، فساد اداری و دولتی، مستقل نبودن قوه قضائیه، شکنجه زنان و بدرفتاری شدید با آنان، سوءاستفاده و بدرفتاری با کودکان و مواردی از این دست است. بر اساس گزارش حقوق بشر، در روستاها و شهرهای دورافتاده این کشور بسیاری از دختران از رفتن به مدرسه منع شده و بسیاری از دختران در سنین پایین به ازدواج مجبور می‌شوند. همچنین موارد متعددی از نقض حقوق بشر از سوی شورشیان کازامانس دیده شده که سبب شده است منطقه کازامانس جزء عقب‌مانده‌ترین استان‌ها از نظر آموزشی و بهداشتی باشد.
دولت آمریکا به منظور مقابله با این موارد سپاه صلح «peace corps» را در این کشور فعال کرده است. این سازمان 150 عضو بومی دارد که همگی از جوانان مستعد سنگالی هستند که دوره‌های خاصی را زیر نظر کارشناسان فرهنگی آمریکا گذرانده و در چارچوب اجرای برنامه‌های به اصطلاح حقوق بشر آمریکا آماده شده‌اند. گفتنی است، دامنه فعالیت سپاه صلح در زمینه آموزش و پرورش، بهداشت و کشاورزی و اقتصاد خرد است.
در سال 2014 و با شیوع بیماری مهلک ابولا در غرب آفریقا که هزاران قربانی گرفت، دولت آمریکا به منظور جلوگیری از گسترش این بیماری در غرب آفریقا مبلغ یک میلیون دلار بودجه اختصاص داد که بخشی از آن صرف مبارزه با ابولا در سنگال شد. بر اساس این، سپاه صلح در اجرای این سیاست اعضای خود را به مناطق مختلف سنگال فرستاد و مردم این کشور را با کمک نیروهای دولتی واکسیناسیون کرد.

تبعيض نژادي و رفتارهاي نژادپرستانه پليس آمريكا همچنان قرباني مي‌گيرد، چنانكه برای نمونه، پلیس سیاتل آمریکا یک زن سیاه‌پوست باردار را در مقابل چشم سه کودک وی به قتل رساند. تیراندازی مأموران پلیس سیاتل در شمال غربی آمریکا به طرف یک زن سیاه‌پوست باردار که به قیمت جان او تمام شد، مشاجره و هیاهوی زیادی درباره عملکرد پلیس این منطقه در آمریکا به راه انداخته است. گفته می‌شود این زن سیاه‌پوست باردار در تماسی تلفنی یک سرقت را به پلیس گزارش کرده بود. نهادهاي حقوق بشري بارها اعلام کرده‌اند پلیس سیاتل به تکرار و به طور بی‌رویه و نامتناسب در برخورد با مظنونان از زور استفاده کرده است. كشتار سياه‌پوستان به دست پليس سفيدپوست آمريكا به امري طبيعي در ساختار آمريكا مبدل شده، به‌گونه‌اي كه بسياري از نهادهاي حقوق بشري اين رفتارها را برابر با دوران برده‌داري دانسته‌اند، با اين تفاوت كه در آن دوران سياه‌پوستان به بردگي گرفته مي‌شدند؛ اما اكنون به قتل مي‌رسند. 
 اروپا: افزایش احساسات اسلام‌ستیزانه
نتایج جدیدترین نظرسنجی از افزایش احساسات اسلام‌ستیزانه در بین شهروندان اروپایی خبر داده و نشان می‌دهد که بیشتر آنها خواستار توقف مهاجرت از کشورهای عمدتاً مسلمان هستند. بیشتر شهروندان اروپایی معتقدند که حدود 20 سال پیش همه چیز بهتر بود. حدود چندین دهه است که یک نگرش بدبینانه در بین شهروندان مشاهده می‌شود. در سال 2017 مسائل بسیار متفاوت دیگری، شهروندان و اتحادیه اروپا را درگیر خود کرده است.  بر این اساس 55 درصد شهروندان اروپایی روش زندگی اسلامی و اروپایی را با هم ناسازگار می‌دانند. حدود 56 درصد شهروندان اروپایی هم خواستار توقف مهاجرت‌ها از کشورهای عمدتاً مسلمان هستند. بر این اساس احساسات ضداسلامی در بین شهروندان اتریشی بیشتر است و 65درصد آنها خواستار توقف این‌گونه مهاجرت‌ها هستند. بسياري سياست‌هاي تبليغاتي دولتمردان غربي عليه اسلام را زمينه‌ساز اين اسلام‌ستيزي مي‌دانند.
ميانمار: آوارگي نیم میلیون مسلمان
براساس گزارش جدید سازمان ملل نزدیک به نیم میلیون مسلمان روهینگیا از میانمار به دلیل ده‌ها سرکوب در جنوب غرب این کشور آواره و بی‌خانمان شده‌اند. تا پایان سال ۲۰۱۶ تعداد آوارگان روهینگیا به ۴۹۰ هزار و ۳۰۰ نفر افزایش یافته است. این در حالی است که این آمار در سال گذشته ۴۵۱ هزار و ۸۰۰ نفر بوده است.دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد؛ اقلیت روهینگیا یکی از مظلوم‌ترین و ستمدیده‌ترین جوامع در جهان است چراکه آنها سال‌هاست که از یک عملیات پاک‌سازی آهسته در استان راخین واقع در جنوب غرب میانمار رنج می‌برند. لازم به ذكر است؛ سركوب و كشتار مسلمانان ميانمار در حالي صورت مي‌گيرد كه دولت‌هاي غربي مدعي حقوق بشر براي منافع سياسي خود از واكنش به آن خودداري كرده و حتي از اين كشتارها حمایت می‌کنند. 
اتریش: ممنوعيت وجود مهد کودک اسلامی
اسلام‌ستيزي و اعلام محدوديت عليه مسلمانان هر روز در اتريش بيشتر مي‌شود، چنانكه وزیر خارجه اتریش در گفت‌وگو با یک روزنامه محلی گفته است؛ هیچ نیازی به وجود مهدهای کودک و پیش‌دبستانی‌های اسلامی در این کشور نیست و قصد تعطیلی آنها را دارد. سباستین کورتز مدعی شد چنین مراکزی به انزوای کودکان منجر شده و سبب می‌شود از نظر زبانی و فرهنگی از جامعه جدا شوند، در حالی ‌که پول مالیات‌دهندگان خرج آنها می‌شود. بر اساس آمار همین روزنامه، حدود 10 هزار کودک تنها در شهر وین به مهدهای کودک و پیش‌دبستانی‌های اسلامی می‌روند. اتريش به تازگی حضور در مراكز دولتي با حجاب را نيز ممنوع كرده است.