دکتر حسین اسماعیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آیت‌الله بروجردی گفت: در 2030 تصریح شده که باید نظارتی بر اجرای سند 2030 در کشورها وجود داشته باشد و این موجب می‌شود که کاملاً بر شئون کشور مسلط باشند. باید تک‌تک دستورها اجرایی شود؛ که با استقلال کشور منافات دارد. وقتی به صراحت می‌گویند هدف یکپارچه شدن و یکی شدن فرهنگ تمامی ملل‌ها است، پس حق تحفظ گذاشتن کمی دور از منطق است. 
 احمدرضا هدایتی/حدود دو هفته از عملیات تروریستی داعش در تهران و کمتر از یک هفته از پاسخ موشکی و کوبنده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این اقدام جنایتکارانه تروریست‌ها می‌گذرد، با این‌ حال هنوز بخش عمده‌ای از خبر رسانه‌ها به ‌ویژه در فضای مجازی به پیامدهای جانبی این دو واقعه اختصاص دارد. 
از واکنش جامعه و روال جاری و عادی فعالیت‌های اداری و اجتماعی مردم و مسئولان در روز حادثه، تا اقدام قاطع و سریع نیروهای نظامی و انتظامی در برخورد با تروریست‌ها و از سکوت خبری دولت در روزهای نخستِ پاسخ موشکی سپاه به داعش و مصادره بعدی فعالیت‌های اطلاعاتی و حتی فرمان اجرای این عملیات به نام خود، تا واکنش ناشی از عجز داعش نسبت به نتایج کار و همچنین بازتاب گسترده این خبر از طریق رسانه‌های داخلی و خارجی، همگی نشان‌ از اهمیت و عظمت پاسخ قاطعانه ایران و پیام‌ها و پیامدهای این واقعه داشته است. 

الف‌‌ـ پیامدها
به یقین این عملیات (حمله موشکی به مواضع داعش) در بُعد بین‌المللی توانسته است، با نمایش قدرت و قاطعیت ایران در برخورد با تهدید خارجی، نقش تعیین‌کننده‌ای در ایجاد بازدارندگی دفاعی ایفا کند.
عملیات لیله‌القدر سبب شد نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی و حتی مردم با هوشیاری بیشتری فعالیت‌های دشمنان اسلام را در داخل و خارج کشور رصد کرده و از ماهیت ضد انسانی آنها آگاه شوند.
عملیات لیله‌القدر فصل نوین و نقطه عطف درخشانی در عرصه نظامی است، که خودکفایی و خوداتکایی در تهیه و طراحی تجهیزات بومی را تقویت کرده و به خودباوری در دیگر بخش‌ها کمک خواهد کرد.
این اقدام کور و بزدلانه داعش سبب شد تا تکلیف ایجاد فرصت برای توبه و بازگشت معدود افراد فریب‌خورده‌ ایرانی که جذب گروه‌های تروریستی شده بودند و نیز حامیان و کسانی که نسبت به جذب و آموزش آنها در داخل کشور مبادرت کرده بودند، از دوش نظام برداشته شده و حجت بر آنها تمام شود.
حمله کور دشمن بار دیگر اثبات کرد که مردم فهیم و بصیر ایران اسلامی، در برابر تهدیدات دشمن و به‌ هنگام رویارویی با مشکلات منسجم و متحد عمل کرده و قدرتمندانه در عرصه دفاع از نظام حضور خواهند یافت.
حمله تروریستی داعش که در پی تهدید حکام عربستان مبنی بر کشاندن جنگ به داخل ایران صورت گرفت، بار دیگر و بیش از پیش، ماهیت تروریستی عربستان در حمایت از داعش و استفاده ابزاری از گروه‌های تروریستی و متقابلاً مظلومیت ایران اسلامی را برای افکار عمومی جهان روشن کرد.

ب‌ـ پیام‌ها
امنیت کشور ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و ایران اسلامی در برخورد با تهدیدات نظامی و امنیتی، هیچ‌گونه مسامحه‌ای نخواهد کرد و تردیدی به خود راه نخواهد داد و این پیامی آشکار برای آمریکا و همپالگی‌هایش در منطقه بود که هر از گاهی اقدام به رجزخوانی و یاوه‌گویی علیه ایران اسلامی می‌کنند.
پیشرفت صنایع نظامی و به‌ ویژه قدرت موشکی ایران، واقعیتی است که از قابلیت لازم برای دفاع و تقابل در هر وضعیتی حتی از داخل کشور در فراسوی مرزها برخوردار است و صبوری ایران در برخورد با اقدامات تحریک‌آمیز حکام همسایه، نه از سر ضعف و ناتوانی و نیاز به کسب مجوز از غرب و شرق صورت می‌گیرد؛ بلکه همواره در جهت رعایت منافع جهان اسلام و حفظ جان مسلمانان و مستضعفان است.
اهرم‌های قدرت اسلام و گزینه‌های روی میز ایران اسلامی فقط به توان هسته‌های مقاومت در کشورهای مختلف جهان محدود نمی‌شود؛ بلکه تجهیزات و تسلیحات نظامی قدرتمند و در عین‌ حال بومی نیز، ابزار دیگری است که در صورت لزوم برای سرکوب متجاوزان و جنگ‌افروزان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
برخلاف نیت پلید استکبار جهانی و اهداف توسعه‌طلبانه حکام قدرت‌طلب و متکبر منطقه، قدرت نظامی ایران با همه ظرفیت‌هایی که دارد، تنها جنبه دفاعی داشته و در جهت حفظ صلح و آرامش و ایجاد امنیت با‌ثبات و پایدار در منطقه شکل گرفته و با اتکا به توان داخلی توسعه‌یافته است.
عملیات تروریستی داعش و حمله موشکی سپاه، بار دیگر ثابت کرد که برخلاف حامیان واقعی تروریست‌ها، انقلاب اسلامی ایران نه تنها هیچ‌گونه رابطه‌ای با تروریست ندارد؛ بلکه در تقابل جدی با آنها بوده و در هر شرایطی به مبارزه با آنها ادامه خواهد داد.
حمایت پرشور مردم از عملیات لیله‌القدر اثبات کرد که برخلاف راهبرد مورد استفاده برخی از نامزدها در جریان رقابت‌های انتخاباتی اخیر کشور، برخورد قدرتمندانه و پاسخ کوبنده و قاطعانه به دشمن، نه‌تنها هیچ‌گونه نگرانی در مردم ایجاد نمی‌کند؛ بلکه غرور ملی را در آنها تقویت کرده و دوستان انقلاب را شاد و امیدوار و دشمنان اسلام را ناامید، نگران و مستأصل می‌کند.
پیام دیگر حمله موشکی سپاه این بود که جمهوری اسلامی ایران هرگز مرعوب تهدیدات نشده و تسلیم تحریم‌های ظالمانه و غیر انسانی دشمنان نخواهد شد و در همراهی و همکاری با جبهه‌ مقاومت، همچنان مصمم و به شکل متحد و منسجم به مبارزه بی‌اَمان خود با تروریست‌ها ادامه خواهد داد.
در این عملیات از موشک‌های میان‌بُرد و نقطه‌زن ذوالفقار استفاده شد؛ موشک‌هایی که از سکوهای سیار شلیک شد و در صورت بروز هرگونه شرارت از سوی رژیم صهیونیستی، به ‌راحتی می‌تواند، اهداف موردنظر در شهرهای مختلف و در عین ‌حال، محدود مناطق اشغالی را آماج حملات گسترده خود قرار دهد.
اهمیت تقویت و توسعه اتحاد اسلامی بین کشورهای جهان اسلام و ضرورت اجتناب از قوه قهریه و ابزار نظامی برای تهدید و تخریب یکدیگر، از دیگر پیام‌هایی است، که می‌توان از این عملیات استنباط کرد.
با این توصیف باید گفت که اقدام تروریستی دشمن رفتاری منفعلانه و خطایی راهبردی و برخورد ایران برخوردی بجا، عزتمندانه‌ای و هوشمندانه بود که در ورای آن، عنایت و مصلحت الهی کاملاً مشهود است.

   محمد علیان/ 
1ـ خانه طراحان مسجدی: یکی از کارکردهای مسجد، معرفی ایام دینی و مذهبی و فرهنگ‌سازی آن ایام در سطح جامعه است. تحقق چنین کارکردی منوط به تعریف وظایف رسانه‌ای و هنری برای مسجد است. مسجدی که دارای واحد رسانه و مرکز آفرینش‌های هنری است می‌تواند زمینه حضور متخصصان هنری و آموزشی را در خود فراهم کرده و از توانمندی‌های آنها برای پشتیبانی امور فرهنگی ـ مذهبی مسجد بهره بگیرد:
ایده: تشکیل خانه طراحان مسجدی با هدف طراحی، چاپ و توزیع پوسترهای گرافیکی با موضوع مسجد و مناسبت‌های دینی.
شرح تفصیلی
یکی از مهم‌ترین واحدهای هر مسجدی، واحد تبلیغات و اطلاع‌رسانی برنامه‌های مسجد است که به طور معمول درون کانون‌های فرهنگی ـ هنری مسجد ساماندهی و پشتیبانی می‌شود. مسئولیت مهم این واحد، معرفی برنامه‌های مسجد در قالب‌های گوناگون، از جمله پوستر و عکس است.
پیشنهاد می‌شود برای مدیریت بهتر تبلیغات رسانه‌ای مسجد، واحدی به نام خانه طراحان مسجدی تشکیل شود و تمام برنامه‌های مسجد از طریق طراحی، چاپ و توزیع پوسترهای گرافیکی و حرفه‌ای به مخاطبان مسجدی ارائه شود. با این طرح می‌توان کلیه مناسبت‌های دینی را تحت پوشش قرار داد.
بایدها و نبایدها
ـ به کارگیری متخصصان گرافیک و طراحان متعهد در خانه طراحان؛
ـ برنامه‌ریزی برای تدوین محصولات از طریق مشخص کردن اولویت‌های دینی و فرهنگی مسجد؛
ـ زینت‌ها و مستحبات؛
ـ برگزاری فراخوان‌های شهری با هدف طراحی پوسترهای مذهبی به میزبانی خانه طراحان مسجد؛
ـ برگزاری کلاس‌های سواد رسانه‌ای برای فراهم کردن زمینه لازم.
دستاوردهای ایده
ـ ورود تخصص، نوآوری و خلاقیت در طراحی پوسترهای مذهبی؛
ـ پشتیبانی کامل مناسبت‌های دینی، ملی و مذهبی مسجد؛
ـ ایجاد زمینه‌های بهتر برای فرهنگ‌سازی ایامی که هنوز به طورکافی جانیفتاده‌اند، مانند نهم ربیع‌الاول.
2ـ فعالیت رسانه‌ای: مسجد برای نوجوانان کلاس‌های رسانه برگزار کند تا خود نوجوانان بتوانند نماهنگ تولید کنند، یا هر برنامه جذاب دیگری که می‌شود در مسجد اجرا کرد را به نمایش درآورده و به مردم ارائه دهند. در حقیقت، مسجد به دلیل برخورداری از ناب‌ترین لحظات عرفانی و حضور مردم در خود می‌تواند گنجینه‌ای از معانی و مفاهیم ارزنده باشد که خود مؤلفه مهم تولیدات رسانه‌ای است.
3ـ جشن تقدیر از دانش‌آموزان در مسجد: با ارتباط و هماهنگی فعالان مسجد و انجمن اولیا و مربیان مدرسه، توافق شود که جشن تقدیر از دانش‌آموزان نخبه در مسجد برگزار شود.
دستاوردهای ایده: ترغیب دانش‌آموزان مسجدی به نخبه بودن، ایجاد رقابت علمی بین دانش‌آموزان مسجدی، حضور بیشتر و مستمر دانش‌آموزان نخبه در مسجد، کارآمدی بیشتر مسجد، انس بیشتر دانش‌آموزان با مسجد و روحانیت پیوند مسجد و مدرسه.
پیشنهادها
در این جشن در کنار عموم دانش‌آموزان، خانواده‌ها و دیگر نمازگزاران هم حضور داشته باشند.
برنامه‌های مراسم تقدیر می‌تواند صحبت یکی از اعضای انجمن اولیا مربیان، صحبت امام جماعت، صحبت مدیر مدرسه، صحبت یکی از دانش‌آموزان، تقدیر، اهدای جوایز و پذیرایی باشد. بهتر است با چند مدرسه که نزدیک مسجد هستند، صحبت شود و یک جشن برای چند مدرسه گرفته شود. با این کار مسجد محور وحدت و حلقه وصل مدارس محل و منطقه می‌شود. بهتر است این طرح همزمان با یکی از اعیاد یا میلاد ائمه(ع) برگزار شود.
زمان اجرای ایده: سالیانه مثلاً بعد از تعطیلی و اعلام نتایج مدارس/ یا هر ترم یک بار
پشتوانه نظری: ميان مسجد و مراکز آموزشي در هر محل، همکاري و پيوند تعريف شده و شايسته‌‌اي برقرار شود. (پيام رهبر معظم انقلاب به نوزدهمين اجلاس سراسري نماز، 18 مهر 89) 

پای صحبت‌های سیدبهنام ذبیحی پرورش‌دهنده قرقاول
 اکبر کریمی/ قرقاول علاوه بر اینکه از زیبایی فراوانی برخوردار است، گوشت لذیذی دارد که برای مصارف خانگی و درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است و کم‌کم وارد سبد غذایی مردم شده است. زمان تخم‌گذاری تمامی قرقاول‌ها از اول فروردین است. در ایران چندین گونه قرقاول وجود دارد، از جمله قرقاول خزری، قرقاول سیلور، قرقاول لیمویی، قرقاول بلژیکی، قرقاول ریوز و... .
پرورش قرقاول درآمد خوبی عاید تولیدکنندگان آن می‌کند. بنده تولید قرقاول آمریکایی را به دیگران توصیه می‌کنم، چون هم می‌توان از گوشت آن استفاده کرد، هم جنبه تزیینی دارد. البته، در تولید این پرنده نکاتی وجود دارد که باید رعایت شود، برای نمونه حتماً باید در زمان ورود و خروج به قفسه پرنده‌ها بهداشت را در نظر گرفت. غذای اصلی این پرنده پلیت می‌باشد، ولی می‌توان در کنار آن از گندم، سبزیجات، برگ کاهو، شبدر، یونجه وحشی و سبوس گندم و سبوس برنج نیز استفاده کرد و می‌توان با چنین برنامه غذایی هزینه غذای این پرنده را پایین آورد. زمان بالغ شدن این پرنده 6 ماه است که طی آن به وزن معینی می‌رسد. البته، گوشت آن بسیار لذیذ و خوشمزه است و خاصیت دارویی نیز دارد.

فضای نگهداری قرقاول
قرقاول را می‌توان حتی در جایی با مساحت کم هم پرورش داد، به طوری که با قفسه‌بندی می‌توان علاوه بر فضای پایین از فضای بالای قفسه‌ها هم  بهره برد.
بستر پرورش باید تا حد ممکن سر پوشیده و دارای کف بتنی باشد. اما برای جوجه‌ها یا گله‌های محدود، کف چوبی هم مناسب به نظر می‌رسد، اما به شرط کیفیت چوب و فواصل تمیزکاری کف آن. در صورتی که پیشتر محل نگهداری ماکیانی از قبیل مرغ یا بوقلمون بوده، باید کاملاً کف بستر را از هرگونه مواد ضایعاتی و کود زدوده و گندزدایی کرد. به هر حال، پس از هر نوبت پرورش باید سالن را تمیز و ضدعفونی کرد و چند روزی قبل از جایگزین جوجه‌های جدید، دمای آن را به حد مطلوب رساند و بستر را خشک و بدون رطوبت نگه داشت؛ چراکه بستر خیس یا مرطوب عامل شیوع بیماری‌هایی نظیر کوکسدیوز بوده که درمان آن چندان سهل نیست. 
سیدبهنام ذبیحی یکی از پرورش‌دهنگان موفق پرنده قرقاول در کشور است. او که دانش‌آموخته رشته حسابداری است، در منزل خود مشغول پرورش 150 رأس قرقاول است و هر سال در فصل بهار فقط از محل فروش تخم قرقاول‌هایش، 20 میلیون تومان سود خالص کسب می‌کند. ذبیحی در گفت‌وگو با خبرنگار ما به بیان جزئیات مهمی درباره پرورش قرقاول پرداخته و تجربه موفقش را در این عرصه به اشتراک گذاشته است.
قرقاول یکی از زیباترین گونه‌های پرندگان است که در نقاط مختلف ایران به صورت وحشی یافت می‌شود. با وجود علاقه زیاد مردم به مصرف گوشت قرقاول و نیز نگهداری این پرنده به صورت زینتی، تولید و پرورش آن در سطح بسیار محدودی در کشور انجام می‌شود.

مکان‌های پرورش
طی چند دهه اخیر گرایش‌های زیادی به مصرف گوشت قرقاول در جوامع غربی مشاهده شده است که علت آن مشخص شدن خواص زیادی گوشت و تخم قرقاول است. پرورش قرقاول با توجه به وجود تقاضای بسیار زیاد برای آن در کشور، ناچیز بودن هزینه‌های تولید و نگهداری و نیز امکان پرورش آن به صورت خانگی، در حال حاضر سودآورترین عرصه تولید طیور محسوب می‌شود.

فضای پرورش
سیدبهنام ذبیحی درباره علت ورودش به عرصه پرورش قرقاول، می‌گوید: «کار پرورش را با خرید هفت عدد قرقاول مولد و نگهداری از آنها در منزل شروع کردم. عمداً کار را با تعداد کم شروع کردم تا به مرور تجربه پیدا کنیم و وضعیت بازار و هزینه‌های تولید نیز مشخص شود. در منطقه ما وسعت خانه‌ها بین 1000 تا 2000 متر است. در حال حاضر 150 عدد قرقاول دارم و 500 متر از فضای خانه را به آنها اختصاص داده‌ام.»

قیمت‌ قرقاول
 ذبیحی خاطرنشان می‌کند: «تفاوت قرقاول با دیگر پرندگان این است که از اواخر زمستان تا اواسط تابستان تخم‌گذاری می‌کند و هر عدد تخم قرقاول بسته به شرایط بین 5 تا 35 هزار تومان به فروش می‌رسد. تخم قرقاول در حال حاضر گران‌ترین تخم در میان پرندگان است و علت آن هم تقاضای زیاد و تولید کم است. من فقط از فروش تخم قرقاول در سه ماه اول سال 20 میلیون تومان سود خالص دریافت کردم.»
او درباره هزینه‌های تولید قرقاول می‌گوید: «هزینه پرورش قرقاول به قدری اندک است که تقریباً می‌توان آن را صفر در نظر گرفت. هزینه غذای 150 قرقاول مولد در سال رقمی کمتر از 2 میلیون تومان است. غذای قرقاول همان غذای مرغ است، با این تفاوت که قرقاول بی‌نیاز از واکسن است و فقط خوب است برای تأمین نیازهایش مولتی‌ویتامین دریافت کند. نگهداری از قرقاول هم بسیار آسان است.»
ذبیحی محوطه پرورش قرقاول را با استفاده از وام اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی، بنا کرده است. او در این باره می‌گوید: «قرقاول در برابر سرما و گرما کاملاً مقاوم است و به همین دلیل نیازمند سالنی برای نگهداری و وسایل سرمایشی و گرمایشی نیست.»

سودها چطور است؟
او در پاسخ به این پرسش که با پایان فصل سه ماهه تخم‌گذاری و دریافت سود 20 میلیون تومانی حاصل از فروش تخم قرقاول در مابقی ایام سال چگونه از قرقاول‌ها درآمدزایی می‌کند، خاطرنشان می‌کند: «با پایان فصل تخم‌گذاری مشغول به پرورش جوجه‌های یک روزه می‌شویم و هر جفت قرقاول مولد را 150 هزار تومان به فروش می‌رسانیم آن هم که سود بسیار بالایی دارد. کار فروش تخم قرقاول و قرقاول‌های مولد را کاملاً به صورت اینترنتی انجام می‌دهیم، از طریق وبگاه سفارش می‌گیریم و به سراسر کشور می‌فرستیم.»
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ ۴۴
شروط و تعهدات معاملات و قراردادها
معامله: معامله کلمه‌ای است به معنای عملی کردن متقابل و در اصطلاح حقوقی دو معنا دارد که از فقه گرفته شده است. قسمتی از مقررات فقهی مربوط به روابط بین فرد و خداست که عبادات نام دارد و دسته دیگر راجع به رابطه بین فرد و فرد است که جنبه اجتماعی داشته و معاملات نام دارد. معامله یک معنای اخص نیز دارد که به هر نوع ماهیت حقوقی که موضوعش امور مالی باشد، اطلاق می‌شود و در این معنا، نکاح  از شمول آن خارج است.
تعهد: تعهد به معنی به عهده گرفتن یا «التزام» می‌باشد. نتیجه پیدایش تعهد التزام است که عبارت است از؛ اجبار قانونی بر انجام مورد تعهد.
عقد: عقد عبارت است از اینکه یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری کنند و مورد قبول آنها باشد.
شرایط اساسی صحت معامله
«برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است:  ۱ـ قصد طرفین و رضای آنها؛ ۲ـ اهلیت طرفین؛ ۳ـ موضوع معین که مورد معامله باشد؛ ۴ـ مشروعیت جهت معامله.
فقدان اکثر شرایط مزبور، سبب بطلان عقد است و فقدان بعضی از آنها عقد را باطل نمی‌گرداند؛ بلکه صرفاً عدم نفوذ معامله را به دنبال دارد. مثلاً فقدان قصد، عقد را باطل می‌کند ولی فقدان رضا و اهلیت (در بعضی موارد) سبب عدم نفوذ معامله می‌باشد. بنابراین می‌توان مجموعاً عقود را از حیث تأثیر وجود و عدم شرایط اساسی به سه دسته تقسیم کرد:
عقد صحیح و نافذ: عقدی است که علاوه بر شرایط اختصاصی خود، تمام شرایط اساسی معاملات را دارا باشد. عقد صحیح و نافذ تمام آثار حقوقی خود را ایجاد می‌کند.
عقد باطل: عقدی است که فاقد بعضی از شرایط اساسی عقد (ماده 190 قانون مدنی) باشد، مانند عقدی که مورد آن مبهم یا مردد باشد.
عقد غیر نافذ: عقدی است که فاقد بعضی دیگر از شرایط باشد، مانند عقدی که مکره واقع می‌سازد که به علت فقدان رضا نیز غیر نافذ است. عقد غیر نافذ نیز باطل و کان لم یکن نیست ولی مؤثر و معتبر نیز نمی‌باشد و در حالت عدم نفوذ هیچ‌گونه اثر حقوقی نخواهد داشت. این عقد می‌تواند با الحاق رضایت بعدی کسی که رضایت او شرط است کامل شده و آثار حقوقی خود را ایجاد کند.
عقد قابل فسخ: عقد لازمی است که به جهتی از جهات قانونی قابل انحلال است. این جهات قانونی را در صورتی که مربوط به طرف معامله باشد، خیارات گویند. عقد قابل فسخ کامل بوده و فقط حق انحلالی برای یکی از دو طرف یا هر دو طرف آن شناخته شده است که با اعمال آن فقط از ادامه موجودیت و تأثیر آن جلوگیری می‌شود. 
شروط ضمن عقد: شروط ضمن عقد ماهیت حقوقی مستقل نیست و ماهیت تبعی و وابسته به عقد دارد. شروط ضمن عقد در حقیقت از جهت انشا استقلالی ندارد، به این معنی که برخلاف عقود اصلی به طور مستقل انشا نمی‌شود؛ بلکه در مرحله پیدایش، تابع قرارداد اصلی است که شرط ضمن آن گنجانیده می‌گردد. بنابراین شروط مذکور، خارج از ارکان عقد اصلی است و در واقع به منزله یک زائده حقوقی می‌باشد که از قرارداد اصلی کسب اعتبار نفوذ می‌کند. این وضعیت نتایجی را در بردارد که عبارتند از:  ۱ـ وابستگی شرط به قرارداد اصلی از جهت صحت و نفوذ: شرط ضمن عقد اصلی سبب می‌شود که شرط از جهت صحت و نفوذ، تابع قرارداد اصلی باشد. در صورتی که عقدی باطل باشد، تعهد فرعی ناشی از شرط نیز باطل خواهد بود و هر گاه عقد اصلی صحیح بوده، شرط مندرج در آن نیز چنانچه با مقررات مربوط به خود منطبق باشد صحیح است. ۲ـ مقتضای تبعیت شرط از عقد اصلی  ۳ـ وابستگی شرط به عقد اصلی از حیث لزوم  ۴ـ نحوه انضمام شرط به عقد: به این معنا که یا ضمن ایجاب و قبول عقد اصلی صریحاً مندرج شود یا آن که طرفین قبلاً نسبت به آن توافق کرده و ایجاب و قبول عقد را بنابر آن انشا کنند. 
منبع: حقوق مدنی 3، تعهدات، دکتر مهدی مشهدی، 1384

 ابوذر احمدی/ در شرایطی که «داعش» به پایان دوره خود نزدیک می‌شود، رسانه‌ها و تحلیلگران صهیونیستی به تکاپو افتاده و سناریوهای دوره بعد از داعش را بررسی می‌کنند. پایگاه خبری «مدیا» رژیم صهیونیستی در این رابطه نوشت: هم‌اکنون ما در شرایطی مشابه با ماه‌های آخر جنگ جهانی دوم هستیم که همگان می‌دانستند که آلمان نازی در حال شکست است، امروز هم همه می‌دانند که داعش رو به افول نهاده است؛ اما ایدئولوژی آن از بین نخواهد رفت و می‌تواند منجر به ادامه عملیات آن شود.
این خبرگزاری عبری زبان صهیونیستی تأکید داشت که شکست «داعش» و پیروزی ائتلاف «بشار اسد» و متحدانش به آن معنی است که ایران به کرانه‌های دریای مدیترانه خواهد رسید و آنچه را که ظرف 2300 سال گذشته وجود نداشت را محقق سازد؛ هرچند که سناریوی دیگری وجود دارد که احتمال تقسیم شدن سوریه به چند دولت کوچک‌تر را در پی دارد، به نحوی که نیروهای وفادار به عربستان، اردن، ایالات متحده آمریکا و ترکیه نیز بتوانند در مناطقی خاص از سوریه حکومت کنند.
این در حالی است که «موشه یعلون»، وزیر جنگ سابق رژیم غاصب صهیونیستی در همایش امنیتی «مارگارت تاچر» در لندن اذعان می‌کند: «ما در خاورمیانه ایدئولوژی شیعه ایران را داریم. شیعیان ایران تلاش می‌کنند هر طور که شده بر منطقه حاکم شوند. ایرانی‌ها تلاش کرده‌اند تا گذرگاهی ایجاد کنند که از تهران آغاز شود و با عبور از بغداد که البته دولتی شیعی بر پایتخت عراق تسلط دارد، به دمشق برسند که در آنجا هم نظامی علوی و همسوی ایران حاکم است، سپس از آنجا به بیروت برسند، جایی که حزب‌الله حضور دارد.»
جالب توجه آنجا بود که این مقام جانی صهیونیستی تصریح می‌کند که مهم این است که نظام‌های عربی سنی در دشمنی با ایران با ما هستند. نظام‌های عربی سنی همچنین در مقابله با اخوان‌المسلمین با ما هستند.
اما آنچه که در این شرایط حائز اهمیت است؛ اینکه مقامات جانی صهیونیستی همگام با پایگاه‌های خبرپراکنی خود با ملتهب کردن منطقه و فرافکنی درباره محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران تلاش دارند تا ضریب امنیتی خود را در منطقه توسعه داده و زمینه‌های عملیاتی کردن ناتوی عبری ـ عربی را هموار سازند. در این میان بررسی و تبیین اهداف و مقاصد رژیم غاصب صهیونیستی ضرورت می‌یابد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. 
در وهله اول، صهیونیست‌ها با تقویت گروه‌های تکفیری درصددند که با دامنه‌دار کردن جنگ مذهبی در منطقه ضمن تضعیف محور مقاومت، دول عربی غربگرا را زیر سلطه خود قرار داده و از این رهگذر بر فضای امنیتی منطقه حاکم شوند.
دوم اینکه مقامات جانی صهیونیستی در حرکتی هوشمند و مزورانه تلاش کرده‌اند تا دول عربی منطقه ازجمله رژیم تکفیری سعودی و اردن را در مسئله فلسطین و مقابله با گروه‌های مقاومت فلسطین درگیر سازند و از طرفی دیگر، تشکیلات خودفروخته و خودگردان فلسطین را در مقابل گروه‌های مقاومت از جمله حماس قرار دهند تا از این رهگذر رژیم پوشالی صهیونیستی را تا حدی از چالش‌های امنیتی رها سازند.
نکته پایانی اینکه، همان‌طوری که «موشه یعلون» طی اظهار نظری اذعان می‌دارد که رژیم صهیونیستی عامل تنش‌ها و درگیری‌ها در خاورمیانه نیست و درگیری‌ها در کشورهای عربی به ما هیچ ارتباطی ندارد، به خوبی می‌توان فهمید که روابط یک سویه دولت جعلی صهیونیستی با دول عربی هم سناریویی است که تقویت هر چه بیشتر امنیت رژیم غاصب صهیونیستی را در پی دارد. سناریویی که حتی به سردمداران ابله عربستان، امارات، مصر و اردن هم رحم نخواهد کرد.