سردار مرتضی صفاری در گفت‌وگو با صبح‌صادق تبیین کرد
همزمان با سوم خرداد، سالروز عملیات افتخارآفرین الی‌بیت‌المقدس و فتح خرمشهر، مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین(ع) با حضور فرمانده معظم کل قوا برگزار شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنان مهمی به تبیین منطق قرآنی و اسلامی «جهاد کبیر» به معنای «ایستادگی و تبعیت نکردن از جبهه استکبار» و ابعاد و الزامات آن در نظام جمهوری اسلامی پرداختند و نسبت به تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های گسترده جبهه استکبار برای نفوذ و تغییر هویت نظام اسلامی هشدار دادند.
برای تبیین و تشریح ابعاد بیانات امام خامنه‌ای به سراغ سردار سرتیپ پاسدار مرتضی صفاری، فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) رفتیم.
سردار صفاری در گفت‌وگو با خبرنگار صبح‌صادق در این زمینه گفت: امام(ره) اصل و اساس سپاه را بر پاسداری انقلاب بنا نهاد. این مسئله در اصل ۱۵۰ قانون هم آمده است؛ از این جهت روحیه انقلابی یکی از موضوعات اساسی است که باید در همه خواص، از جمله پاسداران وجود داشته باشد.
وی افزود: بر اساس بیانات حضرت امام(ره) و حضرت آقا روحیه انقلابی به معنای مرعوب نشدن در برابر دشمن است، اعتقاد به اینکه نصرت و پیروزی به دست خداست و ما مأمور انجام وظیفه هستیم. اصل و پایه اعتقاد ما در دوران غیبت، قرآن کریم است. کسی که بر اساس اعتقادات و آموزش‌های قرآن حرکت کند و با تجزیه و تحلیل‌های دیگر کاری نداشته باشد، روحیه انقلابی دارد.
فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) با اشاره به اینکه پاسدار انقلابی باید حق را بگوید، هر چند این حق گفتن به ضرر خودش تمام شود، بیان کرد: از این جهت تأکید حضرت آقا بسیار بجا است که می‌فرمایند، پاسداران جمهوری اسلامی باید روحیه انقلابی را در خود حفظ و تقویت کنند، یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه مأموریت بزرگ سپاه، پاسداری از انقلاب، ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب است، گفت: داشتن روحیه انقلابی برای سپاهیان، به ویژه در شرایط فعلی یک تکلیف بزرگ است. در این شرایط حساس پاسداران انقلاب اسلامی باید به وظیفه انقلابی و روشنگرانه خود پایبند باشند. پاسدار انقلابی باید توجه داشته باشد که وظیفه پاسداری از انقلاب را به درستی انجام دهد.
سردار صفاری افزود: اگر پاسداران ساکت باشند و امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر نکنند، قطعاً روحیه انقلابی خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند وظیفه پاسداری خود را به درستی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه معنویت و بصیرت‌افزایی از موضوعات مورد تأکید حضرت آقاست، گفت: یکی از گفتمان‌های اصلی ما در کار با دانشجویان بحث معنویت‌افزایی است. معنویت ابعاد مختلفی دارد. تعابیری در این زمینه از حضرت امام(ره)، حضرت آقا و علمای دین وجود دارد و مبحث معنویت، بصیرت، آگاهی از مسائل روز و دشمن‌شناسی، یکی از موضوعات درسی دانشجویان است؛ چراکه تقویت ایمان یکی از مهم‌ترین کارها و وظایف پاسداران است.
سردار صفاری درباره اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: ما در دانشگاه امام حسین(ع) جلسات هفتگی قرارگاه فرهنگی را در دستور کار قرار داده‌ایم که اساس کار این جلسات، افزایش ایمان و معنویت بچه‌هاست. افراد زیادی را از درون و بیرون مجموعه با هدف معنویت‌افزایی آورده‌ایم و بسته‌های فرهنگی و اقدامات فرهنگی و معنوی را به منزله یک کار اساسی و مهم و حتی مهم‌تر از مباحث آموزشی دیگر در دستور کار قرار داده‌ایم. در این راستا هر ساله این بسته‌ها را واکاوی می‌کنیم تا آن مواردی را که نتیجه کمتری داشته، حذف کرده و موارد دیگری را جایگزین آن کنیم.
وی در ادامه گفت: ما در این زمینه در میانه راه هستیم و تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم. دشمنان ما به شدت کار می‌کنند، ما هم باید تلاش خود را در این زمینه و با محور ترویج معنویت و تدین افزایش بدهیم. فرماندهان و استادان سپاه، به ویژه  کسانی که ارتباط بیشتری با دانشجویان دارند، در این مسئله وظیفه ویژه‌تری دارند. 
سردار صفاری افزود: دو سال پیش حضرت آقا یکی از مأموریت‌های سپاه و به ویژه این دانشگاه را کادرسازی برای نظام دانستند، نه فقط برای مجموعه سپاه. بر همین اساس ما اصل را بر گزینش نیروهای مستعد قرار دادیم. 
بنابراین، نکته اول عضوگیری بر اساس استعداد است و نکته دیگر آموزش‌های متناسب با استعداد افراد است که اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر در دانشگاه آموزش‌های متناسب با استعداد دانشجویان صورت بگیرد و پس از آن هم آموزش‌های تکمیلی به درستی انجام شود، قطعاً نتیجه مطلوب که همان خواسته حضرت آقا در زمینه کادرسازی برای نظام است، حاصل خواهد شد. 
وی تصریح کرد: جهاد به دو صورت جهاد اکبر و جهاد اصغر اتفاق می‌افتد؛ اما تعریف جدیدی که حضرت آقا در بیانات‌شان به آن اشاره کردند، تعریف جهاد کبیر بود. در این چند سال اخیر حضرت آقا بارها این دغدغه را مطرح کردند که مسئولان و دولتمردان چندان به مسئله جهاد کبیر توجه نمی‌کنند و متأسفانه برخی دولتمردان احساس می‌کنند که باید مرعوب استکبار جهانی بشوند تا شاید وضع‌شان بهتر شود؛ در حالی که فرهنگ قرآن و فرهنگ جهاد کبیر مخالف این تفکر و اندیشه است. 
فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) در ادامه یادآور شد: حقیقت این است که عده‌ای هستند که روحیه انقلابی ندارند، واداده‌اند و مرعوب دشمن شده‌اند. همین افراد به ظاهر می‌گویند که حضرت آقا فصل‌الخطاب است و بیانات حضرت آقا صحیح است؛ اما به دلیل اینکه در دل خود مرعوب دشمن هستند، تفکر و روحیه انقلابی و دینی ندارند.
 وی گفت: این مسئولان به دغدغه‌های حضرت آقا توجه نمی‌کنند؛ بر اساس این حضرت آقا در مراسم دانشگاه حرکت جدیدی انجام دادند؛ ایشان بچه‌ها را از حالت نظامی خارج کردند و فرمودند که به جلوی جایگاه بیایند و روی زمین بنشینند. شاید حضرت آقا بچه‌ها را نشاندند که بتوانند این موضوع را برای آنها جا بیندازند. اگر بچه‌ها ایستاده به صحبت‌های ایشان گوش می‌دادند، شاید حواس‌شان از موضوع پرت شده یا در حالت ایستاده خسته می‌شدند و نمی‌توانستند به طور دقیق به صحبت‌های ایشان گوش بدهند. حضرت آقا این مطلب را به سپاه و پاسداران تعلیم کردند که وظیفه اصلی شما افزون بر جهاد اکبر، جهاد کبیر به همان معنایی است که در قرآن آمده است.
سردار صفاری یکی از جهات اصلی جهاد کبیر را مرعوب نشدن در برابر دشمن و توجه کردن به نصرت الهی دانست و افزود: ما باید به وعده خداوند اعتماد داشته باشیم، نه به وعده دشمن که قطعاً به آن عمل نخواهد کرد و از خوی استکباری دشمن بیشتر از این هم نمی‌توان انتظار داشت. 
وی گفت: این بار حضرت آقا، سپاه را که وظیفه اصلی‌اش پاسداری از انقلاب است، مورد خطاب قرار می‌دهند و می‌فرمایند: شما که آینده‌ساز این انقلاب و نظام هستید، باید به موضوع جهاد اکبر و جهاد کبیر توجه ویژه داشته باشید که اگر این باور را در خود تقویت کنید، در جنگ نرمی که دشمن آغازگر آن بوده است، پیروز خواهید شد. پاسداران انقلاب اسلامی اگر روحیه جهاد کبیر را در خود حفظ و تقویت کنند، می‌توانند این روحیه را به عموم مردم نیز منتقل کنند.
وی با بیان اینکه جهاد اکبر و جهاد کبیر انقلاب و نظام را بیمه می‌کند، گفت: اگر پاسداران انقلاب اسلامی با این روحیه در صحنه باشند، دشمن نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.


 نخستين نشست علني دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي صبح روز شنبه هشتم خرداد ماه 95 در صحن علني مجموعه بهارستان و با حضور رؤساي قواي مجريه و قضائيه، مسئولان لشکري و کشوري، فرماندهان سپاه و ارتش، جمعي از خانواده‌هاي شهداي هسته‌اي، شهداي مجلس و شهداي مدافع حرم، اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام، وزرا و معاونان رئيس‌جمهور و جمع ديگري از میهمانان داخلي و خارجي آغاز شد. 
پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز زينت‌بخش اين مجلس بود و اولويت‌ها و جهت‌گيري کلي آن را نمايان ساخت. معظم‌له با تأکيد بر آنکه شناخت اولويت‌هاي کشور از مهم‌ترين وظايف نمايندگان است؛ از دو اولويت فوري کشور چنين ياد کردند: «تحقق بخشيدن به اقتصاد مقاوم با همه الزامات قطعي آن و نيز تلاش مجدّانه براي گسترش و ژرف‌سازي فرهنگ اسلامي، دو اولويت فوري کنوني است.»
اين دو موضوع فوريت‌هايي است که مدت‌هاست رهبر حکيم و فرزانه انقلاب اسلامي آنها را رصد کرده و در فرصت‌هاي مختلف به مسئولان ذي‌ربط گوشزد کرده‌اند. مجلس دهم نيز که در آغاز راه است بايد با تمام توان و انرژي خيلي زود سوار بر کار شده و وظيفه خطير برشمرده را پيگيري کند.
حقيقت آن است که مجلس مجموعه‌اي سياسي است که مغز و رکن تصميم‌گيري کشور به شمار مي‌آيد. وظيفه خطير قانون‌گذاري و نظارت بر عملکرد قوه مجريه را برعهده دارد. اين ویژگی سياسي بودن، هم مي‌تواند به فرصتي در خدمت نمايندگان و هم به تهديدي پيش روي آنان بدل شود. فرصت از آن جهت که انتظار می‌رود تصميمات و اقدامات مجلس مبتني بر شناخت موقعيت کنوني کشور در جهان و منطقه و متناسب با سناريوهاي دشمن اتخاذ شود که لازمه آن هوشمندي، بصيرت و سياسي بودن است. بدون داشتن تيزبيني و هوش سياسي نماينده مجلس فردی منفعل خواهد بود که تصميماتش با شرايط زمانه بيگانه خواهد بود.
اما از منظري ديگر اين سياسي بودن اگر آن‌قدر پررنگ شود که به سياسي‌کاري تغيير ماهيت داده و بر وظايف اصلي مجلس که رفع مشکلات کشور از طريق قانون‌گذاري و نظارت است سايه اندازد، آن‌گاه مي‌توان چنين گفت که سياسي بودن خود به مانعي براي کارآمدي مجلس بدل شده است. غلبه سياسي‌کاري بر فضاي مجلس شوراي اسلامي حتي نگاه حقيقت‌بين را بر نمايندگان تار کرده و امکان تشخيص صحيح اولويت‌هاي کشور را نيز از بين خواهد برد؛ لذا مجلس را مشغول به بررسي طرح‌ها و لوايحي خواهد کرد که تناسب چندانی با نيازها، فوريت‌ها و اولويت‌هاي کشور ندارند. تجربه تلخ مجلس ششم که مجلسي کاملاً سياسي بود، به خوبي نشان داد که چطور عمر و فرصت نمايندگان مردم با مشغول بودن به موضوعاتي انحرافي و کم‌اهميت اتلاف شد!
در اين ميان آنچه قابل توجه است این است که در مجلس دهم وزن جريان‌هاي سياسي به يکديگر نزديک بوده و تصميمات و اعلام‌نظرها در مباحث مختلف چندان قابل پيش‌بيني نیست. اين وضعيت و خصوصيت مجلس سبب می‌شود رقابت بين نمايندگان دو طيف سياسي حاضر تنگاتنگ بوده و شايد به آن منجر شود که بخش عمده‌اي از وقت و توان مجلس به رقابت‌هاي جناحي و سياسي بگذرد. اين آفتي است که از هم‌اکنون نمايندگان مجلس باید براي جلوگيري از شکل‌گيري آن تدبير کنند. بحث‌هاي تند و پرحاشيه و کم‌اثر درباره انتخاب رئيس مجلس در هفته‌هاي گذشته، نشانه نامطلوبي است از تهديدي که ممکن است مجلس دهم به آن گرفتار شود!
از ديگر ويژگي‌هاي مجلس دهم آن است که از همسويي سياسي بيشتري با دولت يازدهم برخوردار است. اين وضعيت مي‌تواند به هماهنگي و همکاري بيشتر در رفع مشکلات کشور مدد رساند. طبيعي است که پس از اين، اعتراض به عدم همياري و همسويي مجلس نمي‌تواند دليل خوبي براي عدم رفع کمبودها و کاستي‌ها به شمار آيد.
به هر حال، کارهاي بر زمين مانده در کشور و تلاش براي عبور از کمبودها و رفع تبعيض‌ها و حرکت در مسير پيشرفت و عدالت نيازمند تلاش، تدبير و اخلاص نمايندگان مجلسي است که پرتوان و پرانرژي بر کرسي قانون‌گذاري نشسته‌اند و خود را مستظهر به هدايت و نصرت الهي و حمايت ملت مي‌دانند.


نکته: شادی صدر یکی از نویسندگان و فعالان مطبوعاتی وابسته به فتنه‌گران که به گفته خودش چندین سال در خارج از کشور به دنبال دفاع از حقوق زنان است، با انتشار عکسی در حال نوشیدن مسکرات و اهانت به امام حسین(ع) جوهره مدرنیته را نشان داد. شادی صدر همچنین درباره این توهین خود در فیس‌بوکش نوشت: «تقدس‌زدایی از امر مقدس و فرو ریختن هر آنچه مقدس است، جوهره مدرنیته است.» شوخی با امر مقدس و تابوزدایی هم جزئی از همین روند مدرن شدن جامعه است. جریان دوم خرداد  افرادی را در درون خود رشد داد که اهانت به مقدسات را مایه پیشرفت خود بدانند. او همان کاری را کرده است که اکنون داعش با قبور و مراقد ائمه و اولیاء‌الله می‌کند.
نظر: متوکل عباسى 17 مرتبه قبر امام حسین(ع) را خراب کرد، باز به صورت اول برگشت. طبق روایتى، دیزج ملعون قبر مطهر را بشکافت و دید بوریاى تازه‌اى که بنى‌اسد هنگام دفن آورده بودند، هنوز باقى است و جسد مطهر بر روى آن است؛ اما به متوکل نوشت: «قبر را نبش نمودم چیزى نیافتم.» همه اراضى کربلا را آب بستند و در آن زراعت کردند، گاهى آب جاری نمی‌شد و گاهى گاوهایى که برای شخم و شیار بسته بودند پیش نمی‌رفتند و گاهى قبر مطهر در آسمان و زمین معلق می‌شد و گاهى تیرهاى غیبى  مى‌رسید.

سرلشکر باقری در اولین یادواره شهدای اطلاعات
 معاون ارکان ستاد کل نیروهای مسلح  در دفاع مقدس با اشاره به تشکیل واحدهای اطلاعات عملیات در ابتدای جنگ تحمیلی در مناطق مختلف خوزستان، اظهار داشت: «عملیات‌های بزرگی نظیر خیبر و بدر، در منطقه هور خوزستان انجام شد که نقش واحدهای اطلاعات عملیات در روند موفقیت‌آمیز این عملیات‌ها برجسته بود.»
سرلشکر محمد باقری، در اولین یادواره 387 شهید اطلاعات قرارگاه کربلای نیروی زمینی سپاه گفت: «کشورهای حاشیه جنوب خلیج‌فارس در زمان جنگ تحمیلی بیش از 50 میلیارد دلار به رژیم بعث کمک کردند که این حمایت‌ها در کنار کمک مالی آمریکا، انگلیس، فرانسه و شوروی سابق کار را برای رزمندگان ما دشوار کرده بود، اما این ملت با دست خالی در برابر متجاوزان ایستاد.»
وی با بیان اینکه هم‌اکنون به برکت خون شهیدان، انقلاب اسلامی ایران با افتخار مسیر خود را ادامه داده و آرمان‌های خود را دنبال می‌کند، افزود: «آنها فریب‌خوردگانی را با عنوان تکفیری دور هم جمع کرده‌اند و در سوریه و عراق دست به کشتار مردم می‌زنند و در کنار آن نیز از عربستان برای حمله به یمن حمایت می‌کنند، اما سرنوشت آنها روشن است و جبهه حق با پایداری و ایستادگی، مقاومت، اخلاص و استعانت الهی پیروز است.»

معاون روابط عمومی و تبلیغات نیروی زمینی سپاه
سرهنگ‌ قهرمانی گفت: امروز باید برای مصونیت‌بخشی انقلاب در برابر معاندین و دشمنان برنامه داشته باشیم که اگر در میدان نبرد سایبری، هوشمندانه عمل نکنیم، دچار مشکل می‌‎شویم.
به گزارش خبرنگار صبح‌صادق، سرهنگ محمدجواد قهرمانی، معاون روابط عمومی و تبلیغات نیروی زمینی سپاه در همایش تخصصی روابط عمومی و تبلیغات این نیرو حضور فعالانه در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را یک وظیفه مهم برای متولیان امر دانست و تصریح کرد: «امروز مدیران روابط عمومی ما به عنوان چشمان باز مجموعه‌ها و متولیان تبلیغات و فرهنگی باید کار زیربنایی انجام دهند؛ چرا‌که دشمن برای عملیات روانی جامعه ما، خاصه جوانان سرمایه، امکانات و تجهیزات مدرن به کار گرفته تا در این میدان ما را زمین‌گیر کند، اگر به خودمان نیاییم و این نقش را جدی نگیریم، دچار مشکل می‌شویم.» وی افزود: «ما باید در مسیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی هوشمندانه و مدبرانه گام برداریم تا با ارائه الگویی به این جبهه انسجام ببخشیم؛ این مهم میسر نمی‌شود، مگر بتوانیم از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود به نحو شایسته‌ بهره ببریم. امیدواریم مسئولان دغدغه‌های حضرت ‌آقا در این زمینه را به خوبی بشناسند تا جلوی تشدید توطئه‌های سایبری و تبلیغاتی دشمن گرفته شود.»