دختر شیخ «ابراهیم زکزاکی» رهبر شیعیان نیجریه از حمله نیروهای پلیس به تظاهرات‌کنندگانی که خواستار  آزادی شیخ بودند خبر داد. بنا بر اعلام وی نیروهای نیجریه به سمت تظاهرات‌کنندگان تیراندازی کرده و از گاز اشک‌آور استفاده کردند، ولی از تعداد زخمی‌شدگان و شهدا خبری در دسترس نیست. وی همچنین از دستگیری بیش از صد نفر از جمله ۵۹ زن و ۵۲ مرد خبر داد.



 رضا اشرفي/ اتحاد و ائتلاف مقاومت و ضد هژمون شرايطي را ايجاد كرد كه داعش پس از سه سال در پاييز 96 در كشورهاي سوريه و عراق با شكست مواجه شود؛ گروهي سازمان‌يافته، خطرناك و ضد انساني كه خشونت عريان تنها روش آن بود. پس از حضور داعش در منطقه گروه‌هايي كه پيشتر تحت فرمان عربستان سعودي، رژيم صهيونيستي و آمريكا بودند، فعاليت كمتري داشتند و در زيرمجموعه آن قرار گرفتند که جبهه النصره و ارتش آزاد سوريه، از جمله آنها بودند. بنابراين ديده شد، پس از شكست داعش اين گروه‌ها نيز عملاً از بين رفتند و حتي حق اعتراض نداشتند؛ زيرا حاميان‌شان خواسته بودند با حضور داعش به كمك آن بروند و هويت تروريستي خود را در قالب آن تعريف كنند. بنابراين، يك سؤال مهم اين است كه چگونه با شكست داعش، هیچ اثری از ارتش آزاد سوريه نماند كه سال‌ها به طور رسمي و علني تحت حمايت رياض، تل‌آويو و واشنگتن بود؟ 
البته اين همه ماجرا نيست. اگرچه داعش در غرب آسيا با شكست مواجه شد؛ اما حاميان‌ آن نتوانسته‌اند تغيير موازنه قوايي را كه در منطقه ایجاد شده است، تحمل كنند. از سویی نمي‌توانند به ديگر گروه‌هاي تروريستي خود همچون ارتش آزاد و جبهه النصره رجوع كنند؛ زيرا توان دفاع از خود در افكار عمومي را بيش از اين نخواهند داشت؛ به همين دليل به دنبال حفظ نسبي داعش در ديگر كشورها برآمده‌اند. از سوی ديگر داعش نيز كه طي چند سال گذشته نيروهاي قابل توجهي را آموزش داده، نمي‌خواهد با شكست در سوريه و عراق، بي‌سرزمين بماند. 
افغانستان و ليبي از جمله كشورهايي هستند كه براي اين گروه ضد انساني در نظر گرفته شده است. در آخرين روزهايي كه داعش در حال شكست نهايي بود، چند خبر در جهان منتشر شد مبني بر اينكه آمريكا بخش‌هايي از داعش را حمايت كرده و اجازه داده است از مناطق خطرناك خارج شوند. اگرچه آمريكا به سرعت اين خبر را تكذيب كرد؛ اما يك ماه پس از آنكه گروهي از داعش در افغانستان نمايان شدند، انتقال سلاح از طريق بالگردهای ناشناس براي اين گروه وضعيت را روشن مي‌كند كه فراري‌هاي تحت حمايت داعش به كجا گريخته‌اند. افغانستان سال‌ها است كه با پيمان امنيتي ايجاد شده با آمريكا زير نفوذ اين كشور است. 
همزمان در برخي از خبرها آمد، روسيه قصد دارد بار ديگر به افغانستان بازگردد. اين خبري بود كه بيش از همه از واشنگتن مخابره مي‌شد؛ زيرا آنها ترس داشتند كه اين كشور به همراه ديگر متحدانش همچون ايران و چين، منافع آمریکا در افغانستان را به خطر بيندازند. به هر ترتیب، اين سه كشور از نزديك‌ترين همسايه‌هاي افغانستان هستند كه طي چند سال گذشته به طور جدي و نه اعلاني و نمايشي با تروريسم مبارزه كرده‌اند. ضمن اينكه با حضور داعش در افغانستان بيش از همه ضرر خواهند ديد. 
با انتقال داعش به افغانستان اين اميد در آمريكا و متحدانش زنده مي‌ماند كه نيروي سازمان‌يافته آنها طي چند سال گذشته به طور کامل از بين نرفته است. از سوی ديگر نيز مي‌تواند رقباي واشنگتن را با بحران روبه‌رو كند. شمال غربي چين مستعد پرورش تحركات اين چنيني است. در حالي كه روسيه نگران نفوذ داعش،‌ افراطي‌ها و تكفيري‌ها در حوزه آسياي مركزي است، به هر حال طي چند سال اخير پنج هزار نيرو از روسيه و اين منطقه به جنگ داعش رفته‌اند؛ اما عربستان سعودي با زمینه‌سازي آمريكا و رژیم صهیونیستی در اين مناطق علاقه دارد كه نفوذ كند. 
بنابراين، حضور داعش در افغانستان كه فعلاً بيش از ليبي براي آن برنامه‌ريزي شده است،‌ تنها به مرزهاي اين كشور محدود نخواهد بود؛ بلكه مهم‌ترين رقبا و دشمنان آن را در برخواهد گرفت كه ايران،‌ چين و روسيه هستند. از اين منظر پس از شكست داعش در غرب آسيا به نظر می‌رسد، فعلاً بهترين نقطه جهان براي آمريكا كه نيروي سازمان‌يافته خود را حمايت کند،‌ شبه‌قاره و كشور افغانستان است؛ به ویژه آنکه طي چند سال اخير طيفي با جدا شدن از طالبان به داعش پيوسته بودند. داعش در زماني كه به عمليات تروريستي خود در غرب آسيا ادامه مي‌داد، اين منطقه را با عنوان ولايت خراسان بخشي از سرزمين خود معرفي كرده بود. اين مسائل كار را براي آمريكا به منظور حفظ فعلي داعش راحت‌تر كرده است. در چنين شرايطي تنها راهي كه جلوي رشد و تثبيت داعش را در افغانستان مي‌گيرد، جدي‌تر عمل كردن ائتلاف ايران، روسيه، چين و حتي تركيه در اين منطقه است. ضمن اينكه افكار عمومي جهان بايد از اين بازي تكراري و خطرناك آمريكا و متحدانش مطلع شوند تا بار ديگر تروريسم بين‌المللي در سطح كلان اجازه رشد در اين حوزه را نداشته باشد.
رفتارهای آمریکا در قبال داعش در افغانستان چنان بوده که اعتراض‌های گسترده پاکستان را نیز به همراه داشته است؛ به‌گونه‌ای که اسلام‌آباد بر پایان اتحاد با واشنگتن تأکید کرده و خواستار اتمام رفتارهای بحران‌ساز آمریکا در منطقه شده است. جهانیان بر این امر تأکید دارند که سیاست‌های حمایتی آمریکا از تروریسم جز تهدید امنیت جهانی پیامدی به همراه ندارد و راهکار برقراری امنیت جهانی، مقابله با رفتارهای بحران‌ساز آمریکا در سراسر عرصه بین‌الملل است. 

 قدردانی از اقدام ضد ایرانی
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا پس از جلسه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا با «الیوت انگل» و «اد رویس» که از بانیان تدوین قطعنامه ضد ایرانی بودند، دیدار کرد. وی در این دیدار از این افراد و دیگر قانونگذاران آمریکایی به دلیل تصویب قطعنامه ضد ایرانی تشکر ویژه کرد و در حساب توئیتری خود نوشت: «امروز مجلس به حمایت از آزادی بیان مردم ایران و اعتراضات مسالمت‌آمیز رأی داد. از رهبران هر دو حزب در این زمینه تشکر می‌کنم.»
اقدام کنگره برای تحریم‌های بیشتر
خبرگزاری مهر: مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامه‌ای با اکثریت قریب به اتفاق آرا، جمهوری اسلامی را به نقض حقوق بشر متهم و از ناآرامی‌های اخیر در برخی شهرهای ایران ابراز حمایت کرد. قطعنامه 675 به بهانه حمایت از آزادى بیان مردم ایران، محکومیت سرکوب اعتراضات مشروع و دسترسى به فناورى‌هاى ارتباطى تدوین و با 415 رأی مثبت در صحن مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده است. این قطعنامه آنچه را که نقض حقوق بشر از سوی ایران، فساد و فعالیت‌های بی‌ثبات‌ساز آن در خارج از جمله حمایت از گروه‌هایی، مانند حزب‌الله و حمایت ایران از سوریه خوانده شده، محکوم کرده است. قطعنامه 675 را «اد رویس» نماینده جمهوریخواه ارائه داده بود و در آن از ناآرامی در ایران حمایت و از دولت آمریکا خواسته شده است تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کند.
ترامپ هیچ راهبرد روشنی در قبال ایران ندارد
خبرگزاری فارس: «جرت بلانک» عضو ارشد برنامه ژئواکونومیک و راهبرد مؤسسه «کارنگی» گفت: «مشکل اصلی ترامپ، نداشتن راهبرد است.» بلانک گفت: «رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، اولویت‌بندی سیاسی خوبی در هیچ زمینه‌ای و از جمله در زمینه (روابط با) ایران ندارد و حالا که هیچ دستورالعمل شفافی از بالا درباره اهداف اصلی و اولویت‌های آمریکا صادر نمی‌شود، نظام بوروکراسی کار سختی برای تدوین یک راهبرد مقبول خواهد داشت.» این استراتژیست آمریکایی در ادامه پرداختن به مشکلات ملتش در زمان زمامداری ترامپ گفت: « آمریکا از یک سو، در مواجهه با ایران اولویت بسیار مشخصی دارد و آن، ادامه ایجاد اطمینان از دسترسی نداشتن ایرانیان به سلاح اتمی است؛ اطمینانی که دستاورد بزرگ برجام است؛ توافقی که در دوره [باراک] اوباما (رئیس‌جمهور سابق آمریکا) حاصل شد.»
باید از ابهامات برجام برای تحریم‌ها استفاده کرد
خبرگزاری ایسنا: مشاور سابق «باراک اوباما» و مشاور اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» به رئیس‌جمهور آمریکا توصیه کرده‌اند با استفاده از ابهامات برجام، تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کند. «دنیس راس» با «ریچارد گلدبرگ» مشاور اندیشکده ضد ایرانی و «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» به ترامپ توصیه کرده است با در پیش گرفتن «یک مسیر میانه» بین لغو و حفظ برجام، برخی از نهادها و افرادی را که بر اساس توافق هسته‌ای از فهرست تحریم خارج شده‌اند، به بهانه‌های دیگر تحریم کند. همان‌طور که رژیم ایران با وجود برجام در گسترش قدرت و نفوذش در منطقه احساس آزادی عمل می‌کند، ایالات متحده و اروپا هم باید با وجود برجام برای اعمال تحریم‌های مرتبط با حقوق بشر، تروریسم و برنامه موشکی آزادی عمل داشته باشند.
پیشرفت‌هایی برای اصلاح برجام د‌اشتیم
خبرگزاری فارس: سناتور باب کورکر می‌گوید، در زمینه اصلاح برجام با دیگر نمایندگان کنگره و مقامات اروپایی پیشرفت‌هایی حاصل شده است؛ اما تکمیل آن هنوز نیازمند زمان است. باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هشدار داد خروج از توافق هسته‌ای با ایران تأثیرات مخربی بر بحران کره شمالی و هرگونه تلاش برای حل این بحران خواهد گذاشت. وی به خبرنگاران گفت: «در رایزنی با نمایندگان کنگره و مقامات اروپایی پیشرفت‌هایی در زمینه قانون اصلاح برجام حاصل شده است؛ اما این روند هنوز تکمیل نشده است و به ضرب‌الاجل هفته جاری برای تمدید تعلیق تحریم‌های ایران نمی‌رسد.»


  علی تتماج/ انقلابيون چين در طول سال‌هاي پيروزي به دنبال اين بودند كه نقش پررنگي در تحولات جهاني داشته باشند. آنها همواره سعي می‌کردند با محور قرار دادن انديشه‌هاي مائو ديدگاه‌هاي انقلابي را زنده نگه دارند؛ اما افزون  بر نظام سرمايه‌داري كه آمريكا رهبري آن را برعهده داشت، با شوروي سابق نيز وارد چالش شدند. اين موضوع شرايطي را فراهم كرد تا بخشي از انرژي چين و شوروي در مبارزه با نظام سرمايه‌داري صرف رقابت بين خودشان شود. 
در اين ميان، مقامات چين از سال 1979 تصميم گرفتند با تقويت بسترهاي اقتصادي كشور، هم به انباشت سرمايه اقدام کنند و هم اينكه بخشي از رقابت و ضديت ضدسرمايه‌داري را به سمت اقتصادي سوق دهند. از زماني كه چنين تصميمي در چين گرفته شد، آمريكا و متحدانش به دو دليل احساس خطري نسبت به اين مسئله نكردند. ابتدا اينكه در حال مبارزه با رويكردهاي شوروي سابق بودند؛ چون نخستين و مهم‌ترين دشمن خود را در مسكو مي‌ديدند و به همين دلیل سال‌هاي 1989 و 1991 كه شوروي از هم فروپاشيد، بهترين سال‌هاي غرب نام گرفت. دوم اينكه به هيچ وجه فكر نمي‌كردند چين به گونه‌اي در حوزه اقتصادي تقويت شود كه روزي تهديد تلقي به شمار آید.   
اما چنين فضايي پس از حدود سه دهه ایجاد شد و چين با پشت سرگذاشتن بسياري از كشورهاي جهان، مقام دومي قدرت اقتصادي جهان را به دست آورد و حتي آمريكا را براي عبور اقتصادي از آن و به دست آوردن اولين اقتصاد جهان تهديد مي‌كند. اين همان چشم‌اندازي است كه بسياري از تحليلگران اقتصادي بر آن اعتقاد دارند. اتفاقاً به همين دليل است كه آمريكا خود را براي جنگ اقتصادي با چين آماده كرده و در اين مسير به قدري جدي است كه مقامات چين هشدار دادند بايد براي جنگ با آمريكا آماده باشند. 
البته اين همه ماجرا نيست؛ زیرا چين از ابتدا قصد داشت با تقويت اقتصادي و رشد روزافزون،‌ برداشت‌هاي سياسي داشته باشد. اين مسئله از حدود دو دهه پيش خود را نشان داده است؛ اما مهم‌ترين برداشت‌هاي سياسي چين از تقويت اقتصادي به سال‌هاي اخير بازمي‌گردد كه در برابر آمريكا از متحدان خود حمايت مي‌كند. اين مسئله را مي‌توان در استفاده از حق وتو در شوراي امنيت سازمان ملل مشاهده كرد كه طي همين چند سال اخير دو بار قطعنامه پيشنهادي آمريكا عليه سوريه را وتو كرده است. 
نگاهي به اقدامات يك سال اخير چين حكايت از آن دارد كه مقامات اين كشور در حال برداشتن گام جدي ديگر در عرصه بين‌المللي هستند كه رويكردي كاملاً ضدهژمونيك دارد و مي‌توان گفت همزمان كه موجب تقويت عملكردي و تصميم‌گيري پكن مي‌شود،‌ به طور مستقيم آمريكا را هدف گرفته است. تأسيس پايگاه‌هاي نظامي چين در بيرون مرزهاي آن به گونه‌اي است كه اين كشور را از نظر نظامي نيز به قدرتي بين‌المللي تبديل مي‌كند. 
در سال ميلادي گذشته اعلام شد، چين اولين پايگاه نظامي خود را در نودمین سال تشکیل ارتش آزادی‌بخش خلق در كشور آفريقايي جيبوتي، كه ميزبان پايگاه عملياتي آمريكا است، تأسيس مي‌كند. پكن اين اقدامات را با پشتوانه اقتصادي انجام مي‌دهد و عموماً سعي دارد با سرمايه‌گذاري‌هاي اقتصادي چنين شرايطي را براي خود فراهم كند. 
اخبار روزهاي اخير نشان مي‌دهد، چين دومين پايگاه نظامي خود را در پاكستان افتتاح مي‌كند. پاكستان از جمله كشورهايي است كه چين همواره سعي دارد از آن حمايت كند. اين در حالي است كه طي سال‌هاي اخير و پس از فروپاشي نظام دو قطبي، آمريكا گام به گام از آن فاصله گرفته است. حتي طي روزهاي اخير به طور رسمي اعلام شد، بين پاكستان و آمريكا اتحادي وجود ندارد. در چنين شرايطي چين به دنبال تأسيس دومين پايگاه نظامي خود در اين كشور است. 
 كاملاً مشخص است كه چين اين رويه خود را در آينده نيز ادامه خواهد داد. بنابراين، در سال‌هاي آينده مي‌توان شاهد آن بود كه مناطق استراتژيك نظام بين‌الملل را در نظر گرفته و با سرمايه‌گذاري اقتصادي از آن بهره‌هاي سياسي و نظامي خواهد برد. اين همان مسئله‌اي است كه آمريكا را به شدت نگران كرده است. 

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام ـ 49

  عبدالله عبادی/ پیشینه روابط:روابط آمریکا و اندونزی از سال 1949 آغاز شد، اما در دهه 1950 و زمانی که سوکارنو برنامه «محور ضد امپریالیستی» را اعلام کرد، روابط دو کشور تحت تأثیر قرار گرفت. 
در این دوره، مقامات رسمی و نظامی آمریکا ارتباط با همتایان اندونزیایی که مخالف سوکارنو بودند را حفظ کردند و پس از دوران سوکارنو، روابط آمریکا و اندونزی در زمینه‌های آموزشی، نظامی و اقتصادی توسعه یافت. 
اکنون با وجود مخالفت اندونزی با برخی از سیاست‌های آمریکا، به ویژه در قبال فلسطین و منطقه خاورمیانه، روابط دو کشور همچنان برقرار است. در دوره ریاست‌جمهوری «باراک اوباما»، وی در سال1393 به جاکارتا سفر کرد و «جوکو ویدودو» رئیس‌جمهور اندونزی نیز سال بعد از آن در واشنگتن با همتای آمریکایی خود دیدار و رایزنی کرد.
براساس نظرسنجی صورت گرفته در سال 2002، 61 درصد از مردم این کشور با برقراری روابط با آمریکا موافق بودند، اما در نظرسنجی سال 2011 این آمار به 54 درصد کاهش یافت و در سال 2014 به 59 درصد و در سال 2015 به 62 درصد تغییر پیدا کرد.
اندونزی به دلایل اقتصادی‌، تجاری و امنیتی برای آمریکا دارای اهمیت است و قرار گرفتن این کشور در نزدیکی تنگه استراتژیک مالاکا سبب شده تا آمریکا به این کشور علاقه‌مند شود و به این طریق نفوذ خود را در آن گسترش دهد.
تنگه مالاکا یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های دریایی جهان شناخته می‌شود و از مهم‌ترین بندرهای آن می‌توان به بندر بِلاوان دراندونزی و بندرهای ملاکا و پِنانگ در مالزی اشاره کرد. نزدیک به یک‌چهارم از محموله‌های نفت خام جهان از این تنگه عبور می‌کنند که پس از تنگه هرمز مهم‌ترین شاهراه حمل‌و‌نقل دریایی نفت در جهان به‌شمار می‌رود.
 این تنگه در طول تاریخ تحت تسلط اعراب، هلندی‌ها، پرتغالی‌ها و انگلیسی‌ها بود و در سده ۱۹ میلادی، دزدان دریایی از آن به عنوان پناهگاهی برای تهدید کشتی‌های تجاری هلندی و انگلیسی استفاده می‌کردند. مشکل دزدی دریایی حتی در آغاز دهه ۲۰۰۰ میلادی نیز ادامه داشت.
آمریکا در کسب استقلال اندونزی نقش مهمی ایفا کرد و پس از استقلال نیز با نفوذ در آن مانع از پیوستن این کشور به کشورهای بلوک شرق به رهبری شوروی شد. هدف مشترک هر دو کشور در حال حاضر برقراری صلح و امنیت و ثبات در منطقه جنوب شرق آسیا است؛ از این رو پس از وقوع حوادث بالی در سال‌های 2002 و 2005 روابط امنیتی و نظامی دو کشور در قالب نبرد با تروریسم رشد چشمگیری داشت.
در حوادث تروریستی بالی که با دخالت مستقیم القاعده صورت گرفت و در اثر انفجار بمب در کلوپ گردشگران خارجی در سال‌های فوق‌الذکر صدها جهانگرد خارجی کشته و زخمی شدند و اقتصاد این منطقه به به شدت به توریست متکی بود صدمات جدی دید، به طوری که تا ماه‌ها بعد هیچ جهانگردی به این منطقه سفر نکرد، به همین دلیل اندونزی برای جلوگیری از اقدامات مشابه با آمریکا قرارداد امنیتی منعقد و به شدت از  نفوذ القاعده در این کشور جلوگیری کرد.
از سوی دیگر، اندونزی طی یک دهه گذشته با عدم نقض حقوق بشر و برقراری دموکراسی مورد نظر آمریکا، توجه مسئولان کاخ سفید را به خود جلب کرده و این موضوع سبب شده تا محدودیت‌هایی که در دهه 1990 برای این کشور وضع شده بود، برطرف شود. در دهه 1990 مسئولان آمریکایی بارها دولت اندونزی را به نقض حقوق بشر و عدم وجود دموکراسی محکوم کردند. با وقوع حوادث تیمور شرقی در سال 1999 که طی آن ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند، دولت آمریکا محدودیت‌هایی در زمینه فروش سلاح و تجهیزات برای ارتش این کشور ایجاد کرد.
تحکیم روابط دو کشور سبب شده تا صدها شرکت و سازمان آمریکایی در اندونزی فعالیت داشته باشند و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی این کشور ایفا کنند. یکی از مهم‌ترین سازمان‌های آمریکایی حاضر در اندونزی سازمان (یو‌‌اس‌اید) می‌باشد. حضور این سازمان به سال 1950 بازمی‌گردد. این سازمان طی 60 سال گذشته اقدامات فراوانی در زمینه توزیع مواد غذایی در مناطق فقیرنشین، تأمین زیرساخت‌ها، افزایش بهداشت عمومی و آموزش داشته است. در دهه 1970 که روابط اقتصادی دو کشور رشد بالایی داشت، اقدامات این سازمان سبب شد تا اندونزی در زمینه تولید برنج به خودکفایی کامل برسد. اکنون تمرکز این سازمان بر آموزش، ایجاد دموکراسی، حضور در مناطق بحران‌زده (نظیر مناطق تحت تأثیر سونامی) گسترش بهداشت، تأمین آب و موادغذایی و بهداشت محیط‌ زیست است.
در حوزه اقتصادی نیز روابط دو کشور بسیار مهم است؛ اندونزی با جمعیتی بیش از 260 میلیون نفر که چهارمین کشور پر جمعیت جهان و پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان دنیاست، علاوه بر زمینه‌های سیاسی و امنیتی از نظر اقتصادی نیز مورد توجه مسئولان کاخ سفید بوده است و طی دو دهه اخیر از رشد اقتصادی بسیار مطلوبی برخوردار بوده است.
حجم روابط اقتصادی دو کشور در سال 2015، حدود 90 میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود طی پنج سال آینده این رقم تا 50 درصد رشد داشته باشد.
در پایان متذکر می‌شویم پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا و اقدام به جلوگیری از ورود مسلمانان هفت کشور، از جمله شهروندان جمهوری اسلامی ایران، وزارت خارجه اندونزی با وجود روابط مستحکمی که با آمریکا داشت، از این تصمیم واشنگتن به شدت ابراز تأسف کرد. «رتنو مرسودی»، وزیر امور خارجۀ اندونزی، یک‌شنبه(10 بهمن 95) گفت، برنامه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای «نظارت شدید» بر افرادی که از برخی کشورهای اسلامی وارد آمریکا می‌شوند، اغلب مسلمانان را به شدت متأسف کرده است.


 انگلیس: تشدید اسلام‌هراسی رسانه‌ها
فضای رسانه‌ای ضد اسلامی در انگلیس به شدت افزایش یافته است؛ به‌گونه‌ای که هارون خان، دبیرکل شورای مسلمانان انگلیس تأکید می‌کند؛ بسیاری از مطالبی که رسانه‌های انگلیس درباره مسلمانان منتشر می‌کنند، سبب تقویت اسلام‌هراسی می‌شود. دیدگاه بسیاری از افراد در انگلیس درباره مسجد، دیدگاهی کاملاً منفی است و این به دلیل اخباری است که در رسانه‌ها منتشر می‌شود. اسلام‌هراسی در طول سال‌ها به طور دائم در حال رشد بوده و بسیار شایع شده است. افراد تحت تأثیر مطالب رسانه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند و به مساجد حمله می‌کنند. ما شاهد شکسته شدن پنجره مساجد و کشیدن روسری از سر زنان هستیم. ما حتی شاهد به قتل رسیدن افراد هم بوده‌ایم. این اقدامات به دلیل متأثر شدن افراد از پخش اخبار نادرست درباره مسلمانان صورت می‌گیرند.
قزاقستان: جریمه داشتن حجاب اسلامی
روند کم‌رنگ‌سازی ارزش‌های اسلامی در قزاقستان هر روز ابعاد بیشتری می‌گیرد، چنانکه «ارکین آنگاربایف» رئیس کمیته ادیان وزارت دین و جامعه مدنی قزاقستان از جریمه 338 دلاری برای پوشیدن نقاب و برقع در این کشور خبر داد. وی افزود: «پوشیدن نقاب، برقع در اماکن عمومی مانع شناسایی شخص از سوی مقامات انتظامی شده و اثربخشی اقدامات در زمینه تأمین امنیت عمومی را کاهش می‌دهند.» گزارش‌ها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر روند مقابله با اسلام و نمادهای اسلامی در قزاقستان شدت گرفته است و با تصویب قوانین به اصطلاح امنیتی به مقابله با اسلام پرداخته می‌شود. دین ۷۰ درصد از مردم اسلام است؛ بنابراین خواسته مردم، آزادی در انجام اصول دینی است؛ اما ساختار حاکم، از اجرای آن خودداری می‌کند.
آمریکا: پلیس قاتل شهروندان
بررسی گزارش‌های مربوط به شلیک‌های مرگبار افسران پلیس آمریکا نشان می‌دهد که در سال گذشته میلادی ۹۸۷ شهروند این کشور در این تیراندازی‌ها کشته شده‌اند. پلیس در سال گذشته 987 نفر را با شلیک گلوله کشت که حدود 20 نفر بیشتر از سال 2016 است. در سه سال اخیر، افسران پلیس آمریکا در مجموع ۲ هزار و ۹۴۵ نفر را با شلیک گلوله کشته‌اند. گئوف آلبرت، استاد جرم‌شناسی دانشگاه کارولینای جنوبی می‌گوید که «این تعداد نشان‌دهنده یک روند نیست، بلکه نشان‌دهنده یک میزان ثابت از این تیراندازی‌ها است. ما اطلاعاتی درباره حدود سه هزار مورد شلیک داریم و می‌توانیم درک بهتری را از شلیک‌های مرگبار افسران پلیس به عامه مردم ارائه کنیم». نکته مهم آن است که بسیاری از این قربانیان سیاه‌پوستان و البته افراد بی‌گناهی هستند که هرگز جرمی مرتکب نشده‌اند. برخی بر این عقیده‌اند که پلیس آمریکا به پشتوانه دستگاه قضایی جز کشتار هیچ مأموریتی برای خود قائل نیست. 
امارات: درخواست اخراج از شورای حقوق بشر
کمپین بین‌المللی «تحریم امارات» از مجمع عمومی سازمان ملل و آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان خواست امارات را از عضویت شورای بین‌المللی حقوق بشر خارج کند. کمپین بین‌المللی تحریم امارات با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که درخواستش برای اخراج امارات از شورای بین‌المللی حقوق بشر که در آن با سِمت ناظر عضویت دارد به دلیل رفتار  سرکوبگرانه و شنیع این کشور با پناه‌جویان سوری است که به تازگی از خاکش بیرون کرد و به این ترتیب تعداد پناه‌جویان سوری که در سه ماه اخیر از امارات اخراج شده‌اند به ۷ هزار نفر رسید. در این بیانیه تأکید شد، امارات به کشوری سرکش تبدیل شده که هیچ توجهی به حقوق بشر یا اصول آن نداشته و اقدامات شنیعی را علیه پناه‌جویان سوری انجام می‌دهد که امکان بازگشت به کشورشان را نداشته و در میان آنها کودکان، نوزادان و سالمندان به چشم می‌خورند.