به گزارش صدای آمریکا، مایکل روبین، مشاور پیشین پنتاگون گفته است؛ اگر ما برای بهره‌برداری از اختلافات درونی در ایران و نفوذ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تلاش نکنیم، یعنی دستگاه اطلاعاتی و سیاست‌گذاری ما ناقص است. تغییر در ایران بدون سقوط سپاه پاسداران و نیروهای مسلح قابل انجام نیست.

گزارش خبری تحلیلی صبح صادق از شکست تجاوز صهیونیست به سوریه و بازتاب‌های آن

   محمد سیروس/ در آغازین ساعات بامداد شنبه 21 بهمن ماه رسانه‌های رژیم صهیونیستی از سقوط یک جنگنده «اف‌ـ 16» بر فراز منطقه «الجلیل» در نزدیکی جولان اشغالی در عمق خاک فلسطین اشغالی خبر دادند. این خبر زلزله‌ای ویرانگر در شکستن قدرت پوشالی هوایی این رژیم محسوب می‌شود که سبب اعلام حالت آماده‌باش برای نيروی هوايی، تعطیلی فرودگاه‌ها، بستن حریم هوایی بر روی پروازهای غیرنظامی، تشکیل فوری کابینه امنیتی و از همه مهم‌تر به صدا درآوردن آژیر خطر در شهرک‌ها و فرستادن صهیونیست‌ها به پناهگاه شد.
همزمان خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از منابع نظامی اعلام کرد که «دشمن اسرائیلی بامداد امروز اقدام به تجاوز به یکی از مقرهای نظامی در منطقه میانی (کشور) کرد و پدافند هوایی سوریه با آن مقابله و بیش از یک پرنده را هدف قرار داده است.»
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ابتدا از مقابله با یک «پهپاد» که آن را ایرانی توصیف کرد، خبر داد و مدعی شد که پهپادی ایرانی وارد حریم فلسطین اشغالی شده و یک بالگرد با آن مقابله و آن را ساقط کرده است. همزمان چهار هواپیمای ارتش صهیونیستی برای حمله به اهدافی در سوریه به پرواز درمی‌آیند و پدافند هوایی سوریه واکنشی سخت نشان می‌دهد که به گفته منابع نظامی سوری بیش از یک فروند پرنده آسیب‌دیده است. رسانه‌های صهیونیستی همچنین گزارش دادند که یک فروند بالگرد اسرائیلی بر فراز مزارع «شبعا» در لبنان ساقط شده است.

دروغ‌پراکنی و عملیات روانی
اما خیلی زود منابع ارتش رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با روزنامه «یدیعوت آحارونوت» مدعی شدند که جنگنده‌های اسرائیلی در کمینگاهی که ایرانی‌ها برای‌شان طراحی کرده بودند، گرفتار شدند. به گفته آنها ارسال پهپاد به سمت سرزمین‌های اشغالی در واقع ایجاد طعمه‌ای بود که با استفاده از فرصت پیش آمده اف‌ـ 16 اسرائیلی را شکار کنند. علاوه بر این ادعاها، ارتش پوشالی رژیم اشغالگر قدس شروع به بیانیه پراکنی کرد که به تلافی هدف قرار گرفتن اف‌ـ 16، دوازده پایگاه ایرانی و سوری را در خاک سوریه با موشک و هواپیما مورد اصابت قرار دادیم.

اطلاعیه فرماندهی محور مقاومت
اما از این‌سو فرمانده اتاق عملیات هم‌پیمانان سوریه در ارتباط با تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به سوریه بیانیه‌ای صادر و تأکید کرد که هرگونه تجاوز جدید اسرائیل بی‌پاسخ نخواهد ماند. در این بیانیه آمده است: «جنگنده‌های اسرائیلی ایستگاه پهپادها در فرودگاه T4 را هدف قرار دادند. این پهپادها برای جمع‌آوری اطلاعات درباره گروه‌های تروریستی و داعش مورد استفاده قرار می‌گرفتند.» این بیانیه می‌افزاید: «پهپادهای هدف قرار گرفته‌ شده توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی، نقش زیادی در پاک‌سازی منطقه شرقی سوریه از لوث داعش ایفا کرده‌اند.» فرمانده اتاق عملیات هم‌پیمانان سوریه در ادامه این بیانیه افزود که ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه پهپاد سوریه وارد حریم هوایی فلسطین اشغالی شده، کذب است. در ادامه این بیانیه آمده است که رژیم صهیونیستی و آمریکا نقش بسیاری در حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه ایفا می‌کنند و آمریکا همچنان برای برآورده کردن مایحتاج داعش تلاش می‌کند. این بیانیه می‌افزاید که آمریکایی‌ها، داعشی‌ها را از شرق فرات به التنف و پایگاه‌های خود در عراق می‌برند و در آنجا آنها را آموزش می‌دهند.
این بیانیه تأکید کرد که این اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی بی‌پاسخ نخواهد ماند و هرگونه حمله جدید اسرائیل، با واکنشی سخت و جدی مواجه خواهد شد. فرمانده اتاق عملیات هم‌پیمانان سوریه گفت: «ما از تلاش‌های ارتش عربی سوریه برای مقابله با حملات رژیم صهیونیستی قدردانی و از دولت سوریه و تصمیم شجاعانه آن برای واکنش به این حمله حمایت می‌کنیم.»

واکنش‌های داخلی
جانشین فرمانده سپاه در واکنش به ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر سرنگونی پهپاد ایران اظهار داشت: «ما هیچ خبری از جانب اسرائیل را تأیید نمی‌کنیم اگر سوری‌ها تأیید کنند ما نیز تأیید خواهیم کرد چون اسرائیلی‌ها دروغگو هستند.» سردار حسین سلامی افزود: «ما در سوریه حضور نظامی نداشته و فقط به صورت مستشاری در سوریه حضور داریم و حضور ارتش سوریه برای دفاع از سرزمین‌های خود کافی است.» وی قاطعانه تصریح کرد که می‌توانیم جهنمی برای صهیونیست‌ها ایجاد کنیم.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه، ادعای رژیم صهیونیستی را مضحک خواند و گفت: «دولت و ارتش سوریه به عنوان یک کشور مستقل، حق دفاع مشروع از تمامیت ارضی و مقابله با هر نوع تجاوز خارجی را داراست و ایران نیز به درخواست دولت قانونی این کشور حضوری مستشاری در سوریه دارد.» قاسمی اضافه کرد: «رژیم صهیونیستی نمی‌تواند با فرافکنی و دروغ‌پردازی‌های همیشگی که همزاد این رژیم نامشروع است، بر تجاوزات و جنایات خود علیه ملت‌های مسلمان منطقه سرپوش بگذارد.» وی تأکید کرد که ادعای پرواز پهپاد ایرانی و نیز دخالت ایران در سرنگونی جنگنده متجاوز صهیونیستی مضحک‌تر از آن است که به آن پرداخته شود.

واکنش‌های خارجی
سرلشکر بازنشسته و یکی از مشاوران ارتش سوریه در این باره اظهار عقیده کرد و گفت: «تل‌آویو پیام را دریافت کرد؛ جنگ آینده میان اسرائیل و تمام محور مقاومت خواهد بود.» مسکو که از این درگیری راضی نیست و اخیراً رفت و آمدهای نظامی بسیاری با ارتش اشغالگر داشته است، اعلام کرد که آمریکا ممکن است تدابیر جدیدی علیه ایران در شورای امنیت به کار بگیرد. از سویی مدیر مرکز مطالعات و رسانه‌های خاور جدید لبنان گفت: «سرنگونی جنگنده صهیونیستی پیام ممنوعیت تجاوز به سوریه است.» رئيس کميته‌عالی انقلابی یمن، سرنگون شدن جنگنده رژيم صهيونيستی را به سوريه تبريک گفت و جنبش فلسطينی الاحرار اظهار امیدواری کرد که سرنگونی جنگنده اف‌ـ 16 آغاز رويکرد جدی اعراب برای مقابله با اشغالگری رژيم صهيونيستی باشد. سخنگوی حماس هم سرنگونی جنگنده رژيم صهيونيستی با موشک ارتش سوريه بر فراز جولان را نتيجه طبيعی تجاوز اين رژيم دانست. جنبش فلسطينی المجاهدين بیانیه داد که رژيم صهيونيستی فقط زبان زور را مي‌فهمد و اقدام سوریه را طبيعی‌ترين پاسخ به سياست‌های رژيم سفاک عنوان کرد. جبهه خلق برای آزادی فلسطين اعلام کرد که سرنگونی اف‌ـ 16 نشانه توانايی سوريه برای مقابله با تل‌‌آويو است.

تحلیل رخداد و نتیجه‌گیری
از سه هفته پیش اخبار جدیدی از رسانه‌های منطقه منتشر می‌شد که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه درباره مورد هجوم قرار گرفتن حاکمیت و مراکز مختلف خود پیام جدیدی را از طریق ثالث به طرف صهیونیست ابلاغ کرده که مضمون آن مقابله جدی با تهاجمات هوایی و موشکی بی‌پرواگونه رژیم صهیونیستی به خاک سوریه است.
در چارچوب بررسی آثار این پیام، برخی کارشناسان این خط و نشان کشیدن را به دلیل اینکه سوریه در وضعیت خاصی که مشغول مبارزه جدی و اضمحلال تروریست‌ها در چندین جبهه و پیروزی‌های گسترده به سر می‌برد، بیشتر پیامی بر حد و مرز دادن و مقابله با طمع‌ورزی‌های تصاعدی صهیونیست‌ها و بسط قدرت و اعمال حاکمیت خود ارزیابی می‌کردند تا اینکه این پیام جنبه عینی به خود گرفت. 
سرنگونی اف‌ـ 16 پیامی جدی را برای تل‌آویو به دنبال دارد تا جایی که نتانیاهو را سراسیمه به منطقه مورد اصابت و جولان کشیده و رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی کابینه اضطراری را خواستار شد تا این رخداد و نحوه تعامل با آن را بررسی کند که البته به عقب‌نشینی، توقف عملیات و درخواست از روسیه برای میانجی‌گری منجر شد.
 به طور طبیعی تل‌آویو باید پدیده جدید رویکرد تهاجمی دفاع از مرز حاکمیتی و هوایی سوریه که از چندی پیش مقابله مؤثر با پرتاب چندین موشک به سمت هواپیماهای جنگی صهیونیست‌ها شروع شده را با راهبرد جدید بررسی کند. 
بدیهی است اسقاط یک جنگنده اف‌ـ 16 پیام پرمعنا و کاملاً جدی را به تل‌آویو ابلاغ می‌دارد که دمشق برای شروع یک مرحله چالش سخت برای گردنکشی تل‌آویو به طور جدی آماده شده است. 
بنابراین در این صحنه پیام‌ها و اهداف مختلفی وجود دارد، یکی توان دفاع مؤثر ارتش سوریه و محور مقاومت در مقابله و دفاع مؤثر در برابر گستاخی تل‌آویو که از ظرفیت موازنه‌ای بیشتری تاکنون برخوردار بوده و آمادگی واضح برای مخاطرات بیشتر برای تل‌آویو را می‌رساند و دیگری ادامه رویکرد گذشته هوایی صهیونیست‌ها با نشان دادن به اصطلاح اقدامات تلافی‌جویانه جدید که قاعدتاً باید منتظر زمان ماند؛ اما تجربه نشان داده است که توقف این رژیم وحشی تنها زمانی صورت می‌گیرد که سرش به سنگ بخورد. 
نکته حائز اهمیت این است که اگر صهیونیست‌ها در این معادله نوین به‌گونه‌ای واقع‌بینانه به ارزیابی صحنه نپردازند و درک درستی از این مرحله نداشته باشند و دچار اشتباه محاسباتی شوند و به اقدامات بی‌محابای خود پایان ندهند، عوارض سخت و عملگرایانه‌ای در انتظار آنهاست و به اصطلاح «دوران بزن، در رویی، گذشته است» و اشتباهات آینده ممکن است کیان این رژیم را به مخاطره جدی انداخته و نابودی‌اش را بسیار جلو اندازد.

   احمدرضا هدایتی/ تاریخ جهان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، شاهد تحولات شگرفی بوده که باید آنها را نقطه عطفی در ساختار سیاسی دنیای معاصر دانست؛ انقلابی که سبب شد «نقشه از نیل تا فرات» رژیم اشغالگر قدس به زباله‌دان تاریخ سپرده شود و توطئه تشکیل دولت متحجر و خشونت‌طلب داعش و صدها توطئه خُرد و کلان دیگر غربی‌ها علیه کشورهای اسلامی با شکست مواجه شود.
اکنون سال‌هاست که انقلاب اسلامی ایران با اتکا به عنایت الهی و دیگر مؤلفه‌های قدرت مادی و معنوی خود، به کابوس و چالشی بزرگ برای نظام استکباری تبدیل شده و در دکترین نظامی و امنیتی کشورهای سلطه‌گر غربی، در ردیف یکی از سه تهدید اصلی در کنار کشورهای بزرگ جهان، مانند روسیه و چین قرار گرفته است.
این همه در شرایطی رخ می‌دهد که به یمن و برکت ظهور انقلاب اسلامی و هوشیاری و بیداری مردم مستضعف و آزاده در کشورهای گوناگون، دیگر نه آمریکا و اروپا و دیگر کشورهای سلطه‌گر از موقعیت و جایگاه قبلی خود در نظام سیاسی جهان برخوردارند و نه ایران، مانند گذشته دست‌‌نشانده آنها محسوب می‌شود و درست به همین دلیل است که اکنون وقت پاسخگویی زورگویان و ظالمان زمانه به افکار عمومی جهان فرا رسیده است، پاسخ به پرسش‌هایی از این دست:
چگونه موضع جمهوری اسلامی ایران که با هدف حراست از صلح جهانی و پیشگیری از تکرار اشغال‌گری و تعدی به دیگر کشورها، خواستار حذف یک رژیم جعلی و جنایتکار شده، نشانه جنگ‌طلبی و خلاف مقررات بین‌المللی اعلام می‌شود، اما «نقشه از نیل تا فرات» این رژیم اشغالگر که به طور رسمی و آشکارا، کشورگشایی و سلطه بر خاک دیگر کشورها (از مصر تا عراق و کنار مرزهای ایران) و چه بسا بیش از آن را هدف قرار داده، جنگ‌طلبی محسوب نمی‌شود؟ 
چه چیزی سبب می‌شود آمریکا و دیگر همپالگی‌های این کشور به‌ خود اجازه ‌دهند که بدون دعوت و به شکل کاملاً غیرقانونی، از آن‌سوی جهان در کشورهایی، مانند عراق و سوریه و دیگر نقاط جهان حضور یافته و به بهانه کمک به صلح و ثبات جهانی، آشکارا به آموزش، سازماندهی و حمایت از تروریست‌ها برای جنگ و آتش‌افروزی دست بزنند و رفتار خود را مشروع جلوه دهند؛ اما حضور ایران در عراق و سوریه را که با دعوت رسمی دولت‌های قانونی این کشورها و در جهت کمک به مبارزه با تروریست‌ها و دفع خطر از جهان اسلام و خاک خود صورت گرفته، برنتابند و بی‌شرمانه از آن به حمایت از تروریسم نام ببرند؟
 چرا اروپا و آمریکا با وجود در اختیار داشتن زرادخانه‌های متعدد سلاح‌های متعارف و نامتعارف کشتار جمعی در آن‌سوی جهان حق دارند خود را نگران سلاحی که واقعیت ندارد (سلاح هسته‌ای در ایران) یا موشک‌هایی که کاملاً جنبه دفاعی و بازدارندگی دارد، بدانند؟
چرا در حالی ‌که غربی‌ها، معترضان اروپایی و آمریکایی در کشورهایی، مانند آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان را آشوبگر تعریف و آنها را به جرم ایجاد اغتشاش و ضربه زدن به منافع ملی خود دستگیر و زندانی کرده و حتی به طرق گوناگون آنها را به قتل می‌رسانند، اقدام خود را مغایر با دموکراسی ادعایی نمی‌دانند، اما برخورد نظام اسلامی ایران با آشوبگرانی که با سوءاستفاده از شرایط، مردم را به قتل رسانده و اموال عمومی کشور را به آتش کشیده و تخریب می‌کنند، آزادی‌خواه معرفی و برخورد با آنها را مغایر آزادی اندیشه اعلام می‌کنند؟
چرا برای غربی‌ها، حقوق بشر و آزادی اندیشه در رژیم‌های دیکتاتور و مرتجع عربی که عمدتاً حتی یک انتخابات مردمی را هم تجربه نکرده‌اند، از جمله حکومت عربستان، امارات و بحرین، مفهوم خود را از دست می‌دهد؛ اما هرگونه اقدام ایران، زیر ذره‌بین شعار دروغین حقوق‌بشر و دموکراسی ادعایی غرب قرار می‌گیرد؟
چرا غربی‌ها فکر می‌کنند وجود صدها پایگاه نظامی و زندان و بازداشتگاه بین‌المللی متعلق به آنها در نقاط گوناگون جهان یا برای نمونه وجود بیش از دو میلیون و 200 هزار نفر زندانی و حدود پنج میلیون متهم با قرار وثیقه در آمریکا را نتیجه تمدن و پیشرفت می‌دانند و در عین‌ حال، مجازات قاچاقچیان و متعرضان به قانون در دیگر کشورها را دیکتاتوری و عدم دموکراسی توصیف می‌کنند؟ به راستی با همه ظرفیت‌های اقتصادی و سیاسی و ابزار و امکانات نوین تبلیغاتی و تسلیحاتی که غربی‌ها برای تهدید و مسخ افکار عمومی جهان در اختیار دارند، علت نگرانی آنها چیست؟  

 ایران روی خوش نشان نداد
«وال‌استریت‌ژورنال» می‌گوید کاخ سفید در دسامبر ۲۰۱۷ به دنبال ایجاد کانالی مستقیم برای مذاکره با ایران درباره آزادی زندانیان دو طرف بوده است. چنانچه این گزارش صحت داشته باشد، می‌توان آن را به منزله نخستین تلاش دیپلماتیک دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا در این زمینه تلقی کرد. وال‌استریت‌ژورنال تأکید می‌کند، با وجود حداقل سه بار تلاش واشنگتن برای باز کردن این کانال ارتباطی، ایران به پیشنهاد ارائه شده روی خوش نشان نداده و همچنان از تعامل با آمریکا امتناع می‌کند. گفته می‌شود در حاشیه نشست وین که اواسط ماه دسامبر برگزار شد، «تام شانون» معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا موضوع زندانیان خارجی را با مقامات ایرانی در میان گذاشته است.
موعظه‌گری به جای پاسخ‌گویی
رئیس‌جمهور در هر نشست یا اظهاراتی که از ایشان منتشر می‌شود، چندین بار به جای پاسخ‌گویی به مشکلات و معضلات معیشتی و اقتصادی، افکار عمومی را به آینده و بایدها حواله می‌دهد. در همین مصاحبه رئیس‌جمهور، وی بیش از 70 بار از کلمه باید استفاده کرده است. بایدهایی که وی یا به خود گفته یا اکثراً به دیگر دستگاه‌ها و حتی مردم حواله داده است. بیشتر به نظر می‌رسد، روحانی موعظه‌گر و مطالبه‌گر خوبی به جای پاسخ‌گوی خوب باشد. وی درباره اینکه در پنج سال گذشته برای حل این بایدها و صدها مطالبه و حتی وعده‌هایی که دولت داده چه کاری انجام داده، باید پاسخگو باشد. در حال حاضر نه ایام انتخابات است که نامزدی قصد داشته باشد وعده دهد و نه تریبون ریاست‌جمهوری، تریبون مطالبه یا موعظه است که بخواهد خود را در مسیری قرار دهد که دیگران را مقصر فرض کند.
پاتک ایران به اغتشاش
برخلاف انقلاب‌هایی که در لیبی و سوریه شکل گرفت، تلاش واشنگتن برای تحریک ناآرامی‌ها در ایران نتوانست این کشور را متزلزل کند. به نوشته ژورنال نئو، اعتراضات اولیه ماهیت اقتصادی داشت؛ اما با وارد عمل شدن ائتلاف عجیب و غریب مورد حمایت واشنگتن متشکل از سلطنت‌طلب‌ها، مجاهدین خلق و...، اعتراضات اولیه به سرعت به فراموشی سپرده شد. حمایت پر سر و صدای ترامپ از اعتراضات در ایران در نهایت نتوانست کمکی به معترضان بکند و آرزوی آمریکایی‌ها برای تکرار اعتراضات 2009 راه به جایی نبرد؛ اما جمهوری اسلامی ایران واکنشی راهبردی و درخشان در قبال این ناآرامی‌ها داشت و بین اعتراض و خشونت فرق قائل شد و از سوی دیگر تظاهرات وسیع در حمایت از جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
احترام نظام به علمای اهل سنت
عبدالجلیل فرهمند، مدرس و مدیر حوزه اهل سنت گلستان در زمینه شایعه‌های جریان ضد انقلاب درباره علمای اهل سنت گفت: «الآن اگر مثلاً مولوی عبدالحمید قصد سفر به استان دیگری را داشته باشد، چقدر تدابیر امنیتی می‌چینند و محافظت به خوبی صورت می‌گیرد؛ دلیلش چیست؟ به خاطر اینکه برای علمای اهل سنت شخصیت قائل هستند و احترام می‌گذارند. در کنفرانس وحدت شاهد هستیم که قدم به قدم جوانان و بسیجیان اهل تشیع چگونه در سرما و گرما برای محافظت جان علمای اهل سنت می‌ایستند و زحمات زیادی می‌کشند.» مولوی شیخ‌یعقوب دریانورد، امام جمعه اهل سنت قشم هم گفت: «این رسانه‌ها هدفی جز تفرقه میان مسلمانان به ویژه اهل سنت و تشیع ندارند؛ در یک مقایسه ساده می‌بینید که در زمان قبل از انقلاب مدارس دینی اهل سنت به تعداد انگشتان دست هم نبود، اما الآن ده‌ها مدرسه دینی داریم.»


   علی محمدیان/ رژیم صهیونیستی در چند سال گذشته بارها به مواضع سوریه حمله کرده و خاک این کشور را مورد تجاوز قرار داده؛ این رژیم اشغالگر که به دنبال حمایت و پشتیبانی از نیروهای داعشی بوده است همواره ادعا کرده که مجموعه انبارها و سوله‌های حزب‌الله لبنان یا ایران را در نزدیکی مرز خود هدف قرار داده است.
رژیم صهیونیستی 21 بهمن سال 1396 مناطقی از سوریه را بمباران کرد که با پاسخ سخت محور مقاومت مواجه شد و جنگنده F16  آن به دست ارتش سوریه ساقط شد.
دلایل حملات رژیم صهیونیستی به مواضع دولت سوریه
1ـ زمان تجاوز رژیم صهیونیستی به سوریه با شرایط حاکم بر داخل سرزمین‌های اشغالی ارتباط پیدا می‌کند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در منجلابی گرفتار شده است و برای احیای روحیه نیاز به این‌گونه عملیات‌ها دارد، حتی برخی معتقدند؛ وی این حمله را برای جلب توجه مردم انجام داده و او برای رسیدن به اهدافش و کسب قدرت هیچ ابایی برای به آتش کشیدن کل منطقه خاورمیانه ندارد.
2ـ عملیات جنگنده‌های صهیونیستی زمانی ترتیب داده شد که ارتش سوریه در جبهه‌های مختلف پیروزی‌های بی‌شماری را به دست آورده است و مردم این کشور شاهد به شماره افتادن نفس تروریست‌ها در سوریه هستند. 
3ـ رژیم صهیونیستی به دنبال آن بود که با این حملات میزان حمایت سران کشور عربستان سعودی و برخی از حامیان تروریست‌ها را به خود جلب کند؛ اما با سقوط این جنگنده، موج شادی و حمایت به محور مقاومت امید پیروزی بر رژیم صهیونیستی را نیز وعده داد.
این موضوع پیامدهایی برای مقامات رژیم صهیونیستی به دنبال خواهد داشت:
1ـ رژیم صهیونیستی دریافته ‌است که معادله‌ای جدید در منطقه به وجود آمده است و در سوریه اراده‌ و  توان مواجهه با اشغالگری ایجاد شده و هر حرکت متجاوزانه‌ای پاسخی درخور را به دنبال خواهد داشت.
2ـ سقوط جنگنده صهیونیستی در بلندی‌های جولان، دارای پیامی مبتنی بر عزم محور مقاومت برای فعال کردن جبهه‌ جولان و نیز گشوده شدن راهی برای مبارزه با رژیم صهیونیستی در این منطقه است.
3ـ رژیم صهیونیستی دریافت که سامانه‌های بازدارنده‌اش تا حدی قدرت بازدارندگی را از دست داده‌اند و باید تجدید نظر اساسی در روند استفاده از جنگنده‌های سطح F16 داشته باشد.
4ـ رژیم صهیونیستی احتمالاً برای جبران آبروی بر باد رفته‌ خود، حملاتی را علیه سوریه در مناطق مختلف این کشور انجام دهد؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که شکست بزرگی را متحمل شده و باید در محاسبات خود بازنگری جدی کند؛ همچنان که ارتش سوریه نیز اعلام کرده است هیچ تجاوزی بی‌پاسخ نخواهد ماند.


فرماندار حامی صهیونیست
برخی از مدیران دولتی که صبغه اصلاح‌طلبی دارند، روز به روز بیشتر افکار واقعی خود را نمایان می‌کنند؛ ذهنیتی که با موضوع استکبارستیزی متناقض است. یک نمونه آن را می‌توان در رفتار فرماندار سیروان یافت. بنا بر این گزارش، در مراسمی تحت عنوان جشن پیروزی انقلاب در شهرستان سیروان که شماری از مسئولان شهرستان حضور داشتند، «بهمن جلیلیان» فرماندار سیروان در اقدامی حیرت‌انگیز در حین بریدن روبان از پا گذاشتن بر روی پرچم رژیم صهیونیستی و آمریکا ممانعت کرد. این اقدام که شبیه حرکت «صادق زیباکلام»، فعال اصلاح‌طلبان است، از سوی بسیاری از رسانه‌ها و فعالان سیاسی استان ایلام تقبیح و سرزنش شد و انتقاد شدید به دنبال داشت. 
این رشد نظام است
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: «افشا و انعکاس خبری اختلاس‌ها و انحرافات سیاسی و اقتصادی آن‌ هم از سوی خود نظام، در یک نگاه عمیق‌تر نشان‌دهنده رشد و توسعه سیاسی اقتدار نظام است.» سلیمی‌نمین اظهار داشت: «نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، هرچه جلوتر آمده‌ایم، در زمینه افشا و مبارزه با فساد رشد خوبی داشته‌ و محاکمه و مبارزه با این‌گونه انحرافات در نظام بیشتر شده و ظرفیت لازم در جامعه نیز ایجاد شده است.»

حامیان بی‌حجابی
در موج رسانه‌ای بی‌حجابی برخی زنان اجاره‌ای فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب به حمایت از آنان برخاسته‌اند. آذر منصوری، فعال اصلاح‌طلب درباره چرایی این حرکت‌ها نوشته است: «به نظرم ربط این اعتراض مدنی که اشکال و ‌نمادهای مختلف پیدا و پنهان دارد به بیرون از مرزها، فقط و فقط پاک کردن صورت‌مسئله است.» آمنه شیرافکن، خبرنگار اصلاح‌طلب در توئیتی نوشته است: «رویش دختران امروز که ایستاده‌اند و حجاب از سر برداشته‌اند، واکنش به سال‌ها تحقیر زنان ایران است.» حاشیه‌سازی‌هایی شاذ، مانند کشف حجاب یا اصرار برخی برای بازدید از اوین موضوعی برای پرت کردن حواس مردم است.



نکته: راننده در دل شب برفی راه را گم کرد و بعد از مدتی ناگهان موتورش خاموش شد... همان جا شروع کرد به شکایت از خدا.
که خدایا پس تو آن بالا چه کار می‌کنی، چرا به داد من نمی‌رسی؟ و از همین قبیل شکایات... چون خسته بود، خوابش برد. وقتی صبح از خواب بلند شد، از شکایت‌های دیشبش شرمنده شد، چون موتورش دقیقاً نزدیک یک پرتگاه خطرناک خاموش شده بود و اگر چند قدمی دیگر می‌رفت امکان سقوطش حتمی بود! به «خداوند کریم و رحیم» اعتماد داشته باشیم. اگر خداوند دری را می‌بندد، دست از کوبیدنش بردارید. هر چه در پشت آن بود قسمت شما نبود. به این بیندیشید که او آن در را بست چون می‌دانست ارزش شما بیشتر از آن است.
نظر: در مسیر زندگی خودمان بارها با این امتحانات ریز و درشت مواجه بوده‌ایم و پس از طی ایام یا حتی سال‌هایی متوجه شده‌ایم که خیر الهی در این بوده است که آن انتظار اولیه ما برآورده نشود. اکنون در دوران سیاسی حیات انقلاب‌مان در این 39 سال اتفاقاتی برای کشور یا حتی کشورهای محور مقاومت افتاده است که در ابتدا بسیار نگران بوده‌ایم و حتی در مواردی برخی از آدم‌های فاقد تحلیل، ‌خواهان عقب‌نشینی یا حتی تسلیم شده‌اند؛ اما پس از گذشت ایامی همان تنگناها، تحریم‌ها و تهدیدها و حتی آن شکست‌های مقطعی سبب پیروزی برای انقلاب اسلامی، نفوذ و قدرت شده است. جای آن دارد که خودمان با توجه به سن و شناختی که داریم در چهلمین سال انقلاب این موارد را فهرست کنیم و برای جوان‌ترها هدیه بدهیم؛ البته با زبان خوش و اطلاعات کامل؛ مانند دفاع مقدس، جنگ 33 روزه حزب‌الله لبنان، جنگ 22 روزه و... .

محمدرضا بلوردی/  روزها و هفته‌های اخیر مقامات رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانان آمریکایی آنها به شکل بی‌سابقه‌ای علیه جبهه بزرگ مقاومت از حزب‌الله لبنان گرفته تا سوریه و ایران موضع‌ گرفتند و این جبهه به ویژه لبنان را نسبت به وقوع تهاجمی گسترده از ناحیه این رژیم تهدید کردند.
این تهدیدات در وهله اول زبانی و رسانه‌ای بود و حتی کارشناسان امنیتی‌ـ نظامی رژیم صهیونیستی بحث جدیدی تحت عنوان «جنگ بعدی رژیم صهیونیستی و حزب‌الله به چه شکلی خواهد بود؟» را در مباحث خود گشودند و رئیس پروژه تحولات منطقه‌ای خاورمیانه در اندیشکده اورشلیم ضمن تأکید بر تغییر موازنه نظامی کنونی در منطقه نسبت به سال‌های گذشته، تأکید می‌کند: «حزب‌الله هزاران هزار راکت و موشک دارد که طی ساعات اولیه نبرد به سمت شهر‌ها، روستاها، نیروگاه‌های تولید انرژی و زیرساخت‌های نظامی ‌اسرائیل شلیک خواهد کرد.»
و «یعکوف عمید رور» مشاور امنیت داخلی پیشین اسرائیل نیز درباره رفع این نگرانی نوشت: «ما باید آنها را به سرعت نابود کنیم.»
این مواضع کارشناسی در حالی اتخاذ می‌شود که «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ این رژیم نیز پیشتر طی سخنرانی در همایش سالیانه اندیشکده مطالعات امنیت داخلی این رژیم تهدید کرده بود: «اگر نبرد دیگری در شمال اسرائیل رخ دهد، جبهه ما فقط لبنان نخواهد بود، بلکه سوریه را نیز شامل می‌شود. آنها یک جبهه واحد هستند.»
اما این لفاظی‌ها بامداد ‌شنبه با تکرار حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مرزهای سوریه و فلسطین در شمال شرق کشور شکل جدی‌تری به خود گرفت که با پاسخ قاطع ارتش سوریه مواجه شد و یک فروند جنگنده اف 16 اسرائیلی و بالگرد آپاچی از سوی پدافند هوایی این کشور ساقط و به زودی به خبر اول رسانه‌های جهان تبدیل شد و پای تحلیل‌هایی را در خصوص چرایی و پیامدهای امنیتی‌ آن به رسانه‌ها باز کرد، اما سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در توئیتر خود نوشت: «عملیات برای ما تمام شده است.» همچنین شبکه 10 تلویزیون این رژیم به نقل از یک مسئول بلندپایه اعلام کرد که اسرائیل قصد تشدید وضعیت را ندارد.
بررسی وضعیت موجود و فراز و فرودهای سیاسی و نظامی مسئولان رژیم صهیونیستی حاکی از این است که این نوع موضع‌گیری‌ها بیشتر از آنکه بیان‌کننده تصمیم رژیم صهیونیستی برای اقدام نظامی علیه جبهه مقاومت ضد صهیونیستی باشد، نشان‌دهنده ناتوانی آن در مقابله با قدرت مقاومت است؛ مقاومتی که توانسته است با ایجاد نوعی توازن در بازدارندگی، راهبرد معروف و شناخته شده صهیونیست‌ها، یعنی جنگ برق‌آسا و تعیین‌کننده را باطل کند. در همین راستا، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی مدعی شد که اسرائیل به دنبال جنگ نیست، اما برای دفاع از خود هر کاری را انجام خواهد داد. طرح این‌گونه سخنان ازسوی نخست‌وزیر جنگ‌طلب رژیم صهیونیستی حاکی از تردیدهایی است که او نسبت به پیروزی در هرگونه جنگ احتمالی دارد. ضمن اینکه پیروزی محور مقاومت در صحنه سوریه سبب شده است این تردیدها بیش از پیش شود.
اهمیت سخنان مسئولان رژیم صهیونیستی که سعی می‌کنند فضا را آرام کنند، در این است که این سخنان در حالی پس از تهدیدنمایی‌های اخیر مسئولان رژیم صهیونیستی و اقدام عملی آنها در حمله به شمال شرق سوریه مطرح می‌شود که آنها خود شروع‌کننده جنگ بوده‌اند؛ اما از چگونگی پیش رفتن آن و نحوه اتمام آن با توجه به روند قدرت‌یابی جبهه بزرگ مقاومت مطمئن نیستند و در نوعی سردرگمی راهبردی قرار دارند، به گونه‌ای که بخش دیگری از کارشناسان صهیونیستی از بازدارندگی متقابل در جبهه شمالی سخن می‌گویند و برخی هم بر وجود زرادخانه موشکی حزب‌الله تأکید می‌کنند که توان هدف قراردادن سراسر سرزمین‌های اشغالی را دارد.
از نگاه صاحب‌نظران، جنگ در سوریه که هدف آن ساقط کردن حکومت این کشور و از بین بردن یکی از حلقه‌های محور مقاومت بود، در نهایت به تحقق خواسته‌های صهیونیست‌ها منجر نشد                                      ادامه در صفحه۲

و این خود نشان‌دهنده ناتوانی رژیم اشغالگر قدس در تغییر موازنه قوایی است که محور مقاومت به این رژیم تحمیل کرده است. این در حالی است که در طول حدود هفت سالی که از بحران سوریه می‌گذرد و به‌رغم تقویت محور مقاومت در مناطق جنوبی سوریه و در همسایگی سرزمین‌های اشغالی، رژیم صهیونیستی جرئت دخالت نظامی مستقیم در سوریه را نداشت و تنها در چارچوب جنگ نیابتی از گروه‌های به اصطلاح معارض سوری حمایت کرد.
در عراق هم اوضاع طبق خواسته صهیونیست‌ها پیش نرفته است و همکاری دولت عراق و جمهوری اسلامی ایران برای از بین بردن داعش در نهایت به ناکام ماندن پروژه صهیونیست‌ها برای تجزیه عراق و حمایت تل‌آویو از طرح جدایی کردستان از عراق منجر شد.
عمق نگرانی‌های رژیم صهیونیستی از قدرت گرفتن محور مقاومت را می‌توان در تمهیدات عجولانه آنها برای برگزاری رزمایشی دید که این رژیم قصد دارد در ماه جاری میلادی با مشارکت آمریکا‌یی‌ها برای شبیه‌سازی جنگی تمام‌عیار علیه صهیونیست‌ها که در آن روزانه هزاران موشک به اراضی اشغالی شلیک شود، برگزار کند و نیروهای صهیونیستی را برای دفاع در برابر حمله احتمالی آماده سازد.
کلام پایانی اینکه در اوضاع کنونی این اقدامات نظامی و لفاظی‌ها و ورود نیروهای چترباز صهیونیستی (که از سال 2012 در هیچ مانوری شرکت نکرده‌اند) به رزمایش‌ها ناشی از هراس راهبردی رژیم و ارزیابی‌های دستگاه‌های امنیتی آن است که مدعی‌اند جمهوری اسلامی ایران با گسترش نفوذ خود در بین همسایگان رژیم صهیونیستی، حلقه حصر این رژیم را تنگ‌تر کرده و گام‌های عملی خود را برای 25 سال بعد که دیگر از این رژیم خبری نخواهد بود، برمی‌دارد.