سازمان ملل درباره اوضاع بحرانی بیمارستان‌های نوار غزه هشدار داد و از نیاز به منابع مالی برای تأمین آب و خدمات درمانی در غزه خبر داد. سازمان ملل متحد با بیان اینکه سوخت لازم برای ژنراتورهای اضطراری در داخل بیمارستان‌ها و همچنین شبکه‌های فاضلاب غزه به زودی پایان خواهد یافت، خواستار حمایت فوری در این زمینه شد. در چنین وضعی به شش‌ونیم میلیون دلار پول برای سوخت مورد استفاده در تأمین آب و تأسیسات بهداشتی نیاز است. دبیرکل‌ سازمان ملل نیز هشدار داد، غزه تا سال 2020 به دلیل اوضاع بحرانی محاصره دیگر قابل سکونت نخواهد بود.


 قاسم غفوری/یمن نزدیک به سه سال است که آماج حملات گسترده ائتلاف آمریکایی‌ـ سعودی است. هر چند که غرب تلاش دارد تا خود را پشت نقاب ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان پنهان سازد؛ اما واقعیت آن است که کشورهای غربی به ویژه آمریکا و انگلیس کانون اصلی این تجاوزات هستند که هم منافع سیاسی و هم اقتصادی خود را در لوای آن تأمین می‌کنند. عربستان سعودی از فروردین سال 1394 با تشکیل ائتلافی متشکل از برخی کشورهای عربی و با حمایت دولت آمریکا، تجاوز هوایی و محاصره یمن را به بهانه بازگرداندن عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت آغاز کرد که این تجاوز نتیجه‌ای جز کشتار بی‌رحمانه هزاران زن و کودک و شهروند یمنی و مجروح شدن ده‌ها هزار نفر دیگر و آواره شدن صدها هزار نفر دیگر نداشته است. تداوم مقاومت ارتش، نیروهای امنیتی و مردمی یمن در برابر دشمن متجاوز سعودی در حالی است که با نگاه به شکست نظامی عربستان و هم‌پیمانان آن در یمن، تمایل رژیم سعودی به تجاوزات نظامی در سال‌های اخیر را باید در رویکرد غلط حاکمان جدید آن در عرصه سیاست خارجی و اقتصاد بین‌الملل جست‌وجو کرد. آنها با محوریت بن‌سلمان بر این گمانند که با کشتارهای گسترده می‌توانند یمنی‌ها را تسلیم و چهره یک فاتح را از خود به نمایش بگذارند؛ رویکردی که البته با سوء‌استفاده کشورهای غربی به ویژه آمریکا، انگلیس و فرانسه همراه شده و از این مسئله به عنوان مؤلفه‌ای برای فروش گسترده تسلیحات به عربستان و دیگر کشورهای عربی بهره می‌گیرند. نکته قابل توجه تحرکات اخیر سعودی در قالب رسانه‌ای و جهانی برای متهم‌سازی یمن مبنی بر دریافت موشک از برخی کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران است. از یک‌‌سو محافل رسانه‌ای و سیاسی عربستان، بحرین و امارات که محور اصلی ائتلاف ضد یمن هستند چنین ادعاهایی را مطرح ساخته و حتی بر این ادعایند که جنگ یمن برای مقابله با ایران است. همزمان مقامات ارشد آمریکا و انگلیس ایران را متهم به دخالت موشکی در یمن کرده و حتی نشست به اصطلاح صلح خاورمیانه با محوریت آمریکا، انگلیس، امارات و عربستان در فرانسه را با همین ادعا برگزار کردند. همزمان در داخل یمن نیز جریان‌های وابسته به منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی و فراری که تحت حمایت سعودی است با چنین اتهاماتی هدف قرار داده است. حال این سؤال مطرح می‌شود که چرا آنها چنین رویکردی در پیش گرفته‌اند. بخشی از این تحرکات در قالب پنهان‌سازی شکست ائتلاف عربی، صهیونیستی و غربی علیه ملت یمن است که با وجود برخورداری از تمام امکانات نتوانسته‌اند اقدامی علیه ملت مقاوم یمن جز ویران‌سازی و کشتار مردم دستاوردی داشته باشند. 
بخش دیگر تحرکات ائتلاف برگرفته از مطالبات جهانی آنهاست که نوعی ابزار فشار بر یمن و توجیه‌کننده ادامه کشتار‌ها است. سعودی‌ها در اقدامی جدید به دنبال استفاده از ظرفیت قطعنامه 2216 شورای امنیت در تحریم تسلیحاتی یمن هستند؛ بنابراین فضاسازی سیاسی و تبلیغاتی خود را متمرکز بر ارسال موشک از ایران به یمن ساخته‌اند. ادعایی که عقلاً و منطقاً مردود است؛ چرا که با توجه به محاصره شدید و چندلایه یمن، حتی امکان فرستادن غذا و دارو نیز وجود ندارد. مدارک جعلی و ساختگی از درج آرم صنایع دفاعی ایران بر برخی قطعات باقی‌مانده از موشک‌ها کاملاً غیر قابل استناد است. در گزارش اولیه کمیته نظارت بر تحریم سازمان ملل نیز این مسئله اثبات نشده و فقط در حد احتمال باقی مانده است. نکته مهم آنکه نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل بارها بر ابعاد جنایات سعودی تأکید کرده‌اند. در این گزارش‌ها آمده هواپیماهای جنگنده عربستان و امارات، چندین تُن از بمب‌های خریداری شده از ایالات متحده و انگلیس را بر فراز شهرهای یمن و بر سر غیر نظامیان خالی کرده‌اند. «مارک لاوکاک» هماهنگ‌کننده امور انسان‌دوستانه سازمان ملل در یمن می‌گوید که هفت تا هشت میلیون یمنی تنها یک گام با گرسنگی فاصله دارند. بیش از 80 درصد یمنی‌ها از دسترسی به غذا، سوخت، آب و مراقبت‌های بهداشتی محرومند. دو میلیارد دلار هزینه اولیه خسارت به دارایی‌ها و زیرساخت‌های عمومی و مسکن تخمین ‌زده می‌شود که 83/19 میلیارد دلار هزینه اولیه آسیب به مناطق مسکونی و شهرها تا ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی است و 2/5 میلیارد خسارت وارده به نیروگاه‌های برق در این ۱۰۰۰ روز است. 62 سازمان حقوق بشری از جنایات عربستان در یمن شکایت کرده‌اند. نکته مهم آنکه به موجب این فشارها برخی کشورها مانند آلمان فروش سلاح به عربستان و امارات را متوقف کرده‌اند. تا کنون دست‌کم 10 هزار غیر نظامی یمنی از جمله زنان و کودکان بی‌دفاع کشته شده‌اند.
مجموع این گزارش‌ها نشان می‌دهد که ائتلاف سعودی‌ـ آمریکایی در یمن یک برنامه بیشتر ندارد و آن کشتار مردم و ویران‌سازی سراسری است، در حالی که در برنامه خود تجزیه یمن و حتی زمینه‌سازی برای ایجاد مرکزی امن برای گروه‌های تروریستی را نیز طراحی و در حال اجرا دارد؛ البته طولانی شدن جنگ بخش‌های مهمی از این رؤیاها را بر باد داده و حتی زمینه‌ساز اختلافات شدید میان امارات و عربستان بر سر تقسیم مناطق نفوذ به مثابه دو عامل اصلی جنگ شده است. در همین حال برخی منابع خبری بر این عقیده‌اند که ناکامی سعودی و اعتراض‌های افکار عمومی جهان موجب شده تا تحرکاتی برای حل سیاسی بحران یمن و فرار سعودی از این باتلاق صورت گیرد که معرفی نماینده جدید سازمان ملل در امور یمن و نیز اعلام رایزنی جانسون، وزیر خارجه انگلیس با عمان همزمان با سفر هیئت یمنی به عمان می‌تواند گام‌هایی در این زمینه باشد. رویکردی که قطعاً تحقق آن نیازمند پیش‌زمینه‌هایی است که پایان تجاوز ائتلاف آمریکایی‌ـ سعودی به یمن و بازگشایی مسیرها برای ارسال کمک‌های بشردوستانه و تعهد سعودی به تکرار نکردن تجاوز به این کشور محورهای اولیه آن را تشکیل می‌دهد. 

 رضا اشرفي/ اگرچه انتخابات پارلماني آلمان در 24 سپتامبر (2 مهر) وضعيت احزاب و ميزان آراء و قدرت آنها را مشخص كرد؛ اما از دل ‌اين انتخابات، بحراني بيرون آمد كه هنوز به نتيجه لازم نرسيده است. پيش‌بيني‌ها حكايت از آن دارد كه ‌اين وضعيت تا چند ماه آینده نيز ادامه خواهد داشت؛‌ ولی شواهد نشان مي‌دهد پس از گذشت چند ماه و بلاتكليفي در تشكيل دولت و انتخاب صدراعظم،‌‌ اين‌بار شرايط به سمتي پيش مي‌رود كه آنگلا مركل و آلمان بتوانند از ‌اين وضعيت عبور كنند. 
پیش از هر چيز بايد به ‌اين مسئله اشاره كرد كه بر اساس قانون اساسي آلمان، يك شخص مي‌تواند در دوره‌هاي مختلف با سمت كانديداي صدراعظمي‌ وارد انتخابات شود. به همين دليل مركل براي چهارمين دوره متوالي خود را آماده كرد تا در جايگاه صدراعظمی ‌باقي بماند. ‌اين مسئله‌اي است كه تا كنون در آلمان اتفاق نيفتاده است. جداي از ‌اينكه ‌اين رويه مي‌تواند شبهاتي براي دموكراسي و محدوديت دو دوره‌اي دولت‌ها ‌ايجاد كند،‌ مركل را در وضعیت سختي قرار داده است. به ‌اين دليل كه وي در چهارمين دوره خود با مشكلاتي مواجه است كه تاكنون با آن مواجه نبوده است. به همين دليل برخي از كارشناسان معتقد هستند كه حتي اگر بتواند براي دور چهارم نيز به صدراعظمی انتخاب شود با مشكلات سياسي عديده‌اي مواجه خواهد شد به گونه‌اي كه اقتدار پيشين را نخواهد داشت و همواره مجبور است عصا به دست حركت كند. 
اما بحران شكل گرفته براي‌ اينكه دولت نتواند بعد از چند ماه شكل بگيرد به زمان پيش از انتخابات و بين دولت ائتلافي ‌ايجاد شد. دولت كنوني با ائتلاف احزاب دموکرات‌ مسیحی و سوسیال ‌مسیحی و همچنين سوسیال ‌دموکرات‌ها ‌ايجاد شده است. ‌اين در حالي است كه در سال‌هاي گذشته به ویژه در زمينه بحث پذيرش مهاجران و همچنين موضوع چگونگي اتخاذ ماليات بين احزاب اختلافي صورت گرفت تا‌ اينكه سوسيال دموكرات‌ها تأکید كردند كه در دولت بعدي وارد ائتلاف نخواهند شد. نتيجه انتخابات دوم مهر نيز نشان داد كه ‌اين سه حزب بار ديگر از آرای بيشتري برخوردار هستند و به لحاظ عددي مي‌توانند ائتلاف بزرگ را تشكيل دهند. ‌اين در حالي است كه حزب سوم به شكل علني، حتي در دوره مبارزاتي تأکید كرده بود كه در صورتي كه خود نتواند دولت تشكيل دهد با احزاب دموکرات ‌مسیحی و سوسیال‌ مسیحی كه نزديك صدراعظم هستند، ائتلاف نخواهد كرد. 
اين مسئله زمينه بحران را فراهم كرد؛ زيرا مركل و متحدانش مي‌دانستند كه به راحتي نمي‌توانند با ديگر احزاب كوچك دست به دولت اقليتي بزنند با‌ اين وجود طي چند ماه با سبزها و لیبرال‌ها وارد مذاكره شدند و در آخر راهي براي تشكيل دولت پيدا نكردند. ‌اين شرايط فضاي سياسي آلمان را به سمت بحران پيش برد؛ بنابراين آنگلا مركل بار ديگر تصميم گرفت براي تشكيل دولت به سمت سوسيال دموكرات‌ها سوق پيدا كند. طبيعي است كه در چنين وضعیتی،‌ اين حزب زمينه‌هاي لازم را پيدا مي‌كند تا در دولت بعدي از قدرت بيشتري بهره‌مند شود و هرگاه دولت نخواهد از ‌اين موضوع استقبال كند از ائتلاف خارج مي‌شود و دولت آلمان را در بحران قرار مي‌دهد. 
خبرها حاكي است كه پس از مذاكرات طولاني‌مدت، مركل نيز پذيرفته است تا درباره مهاجران و پناه‌جويان نظر منفي حزب سوسيال دموكرات را در نظر بگيرد؛ البته هنوز نتيجه نهايي حاصل نشده است. 
مسئله‌ اين است كه اگر آلمان نتواند دولت جديد تشكيل دهد بار ديگر مجبور است كه انتخابات را تكرار كند‌ اين در حالي است كه عمده نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد كه پيروز بعدي انتخابات نيز همين احزاب خواهند بود و حتي‌ اين امكان وجود دارد كه شرايط ‌ايجاد شده به سمتي پيش برود كه راديكال‌ها و ملي‌گرايان تندروي آلماني موقعيت بهتري براي خود رقم بزنند و بار ديگر بحث نازيسم و انديشه نئونازي‌گري در ‌اين كشور اوج بگيرد؛ بنابراين به راحتي ديده مي‌شود كه بحران شكل گرفته در حوزه غرب آسيا كه بخش بسیاری از آن به دلیل سياست‌ها و دخالت‌هاي كشورهاي غربي از جمله اروپايي و آلمان است،‌ چه تأثیری مي‌تواند در سياست داخلي يك كشور اروپايي بگذارد و حتي متأثر از آن كل اروپا و همچنين غرب از ‌اين موضوع ضربه بخورند.‌ اين مسئله‌اي است كه اروپا با حضور پررنگ مهاجران، به عينه آن را لمس و درك كرده؛ اما هنوز اراده لازم را براي كنار كشيدن از دخالت در ديگر كشورها به ویژه در غرب آسيا ندارد. 


 متیس: تهدید واقعی بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران است!
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا در جلسه استماع کمیته نیرو‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران نیز تهدیدی واقعی به شمار می‌رود. وزیر دفاع آمریکا گفت: «تهدید واقعی بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران است.» وی درباره ایران و کره شمالی تصریح کرد: «اقدامات کره شمالی صلح جهانی را تهدید می‌کند؛ همچنین بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران نیز تهدیدی واقعی به شمار می‌رود.» متیس گفت: «ما به تلاش برای بازداشتن و مقابله با رژیم‌های سرکشی چون کره شمالی و ایران ادامه می‌دهیم؛ چرا که به هر حال آمال هسته‌ای ایران همچنان دغدغه‌ای حل‌نشده برای ما باقی مانده است.»
 ۱۴ سناتور خواستار وضع تحریم‌ها علیه ایران شدند
خبرگزاری مهر: ۱۴ سناتور جمهوریخواه آمریکا در نامه‌ای خطاب به «دونالد ترامپ»، از وضع تحریم‌ها علیه ایران به بهانه آنچه «پیگیری برنامه‌های موشک بالستیک از سوی تهران» خواندند، حمایت کردند. دو سناتور جمهوریخواه آمریکا به نام‌های «تاد یانگ» از ایالت ایندیانا و «مارکو روبیو» از ایالت فلوریدا از امضاکنندگان نامه‌ای خطاب به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بودند که در آن، به بهانه آنچه که «پیگیری مداوم برنامه‌های موشک بالستیک از سوی تهران خوانده و آن را تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا و متحدان آن قلمداد کردند(!)» از وضع تحریم‌ها علیه ایران حمایت نمودند.
 کنگره موافق خروج از برجام نیست
خبرگزاری ایرنا: ‎جیمز جرج جترس، مشاور سابق حزب جمهوریخواه در سنای آمریکا می‌گوید؛ کنگره با خروج از برجام موافق نیست؛ اما در حال ارزیابی مواضع اروپایی‌ها برای تغییر توافق هسته‌ای با ایران است.‏ وی با اشاره به حضور پررنگ چهره‌های ضد ایرانی در کنگره گفت: «در صورتی ‏که اروپایی‌ها با درخواست ترامپ برای تغییر برجام کنار بیایند، نمایندگان کنگره هم وارد عمل خواهند شد.‏»
این کارشناس روابط بین‌الملل تأکید کرد: «موضع روسیه و چین اهمیت داشته و برای همین برجام یک توافق پایدار بین‌المللی بوده است.»
 مداخله‌ آمریکا درباره مجرمان امنیتی در ایران
خبرگزاری فارس: وزارت خارجه آمریکا با ابراز تأسف از تداوم حبس مجرمان امنیتی آمریکایی در ایران، خواستار آزادی آنها شد. «هثر نوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی مداخله‌جویانه خواستار آزادی اتباع آمریکایی که به جرایم امنیتی در ایران به حبس محکوم هستند،‌ شد. وی در ادامه با ادعای اینکه چندین آمریکایی برای مدت زیادی در ایران زندانی هستند، افزود: «ایران باید این آمریکایی‌ها را آزاد کند اگر می‌خواهد به عنوان بخشی از جامعه جهانی شناخته شده و مورد احترام قرار گیرند.»
 صحنه‌آرایی‌های نیکی هیلی درباره ایران سندیت ندارند
خبرگزاری تسنیم: یک مقام اسبق دولت آمریکا در یادداشتی تلاش‌های سفیر فعلی این کشور در سازمان ملل متحد را بدون اعتبار و سندیت دانسته است. «لاورنس ویلکرسون»، رئیس دفتر «کالین پاول»، وزیر خارجه اسبق آمریکا به نقش خودش در صحنه‌آرایی‌ها برای آغاز جنگ عراق در سال 2003 اعتراف کرد و اعتبار ادعاهای دولت فعلی آمریکا علیه ایران را زیر سؤال برد. این مقام اسبق آمریکایی سپس به نمایش تبلیغاتی «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد علیه ایران پرداخته و آنها را مردود دانسته است.
 برجام را شکل انعقادش به خطر انداخت نه سیاست‌های ترامپ
خبرگزاری العالم: «مایکل سینگ»، عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا بین سال‌های 2005 تا 2008 نوشته است: «خواه حامی رویکرد ترامپ به برجام باشیم یا مخالف آن، مهم است که بدانیم که توافق هسته‌ای صرفاً به دلیل تهدیدهای رئیس‌جمهور برای لغو آن نیست که به خطر افتاده است.» وی اضافه کرد: «این توافق، از روز نخست به دلیل نداشتن حمایت‌های فراحزبی و منفصل بودنش از سیاست‌های در قبال ایران، در معرض خطر قرار گرفت. پرداختن به این مشکلات در راستای منافع هم مدافعان و هم منتقدان برجام است.»


  عبدالله عبادی/شکل‌گیری فرقه وهابیت در الجزایر به سال 1980 میلادی برمی‌گردد، یعنی زمانی که رئیس‌جمهور وقت الجزایر، شاذلی‌بن‌جدید، به طور رسمی فعالیت فِرق مذهبی و گروه‌های دینی را در الجزایر آزاد اعلام کرد که این تحول با پیروزی انقلاب اسلامی همراه بود. همین مسئله موجب گرایش مردم الجزایر به سمت اسلام انقلابی شد و حساسیت روزافزون افراطیون اهل سنت، به ویژه وهابیون را برانگیخت؛ از این رو برای مبارزه با رشد شیعه‌گرایی، به وهابیون میدان دادند تا علیه شیعه فعالیت کنند. در الجزایر که زمینه‌های تمایل به تشیع فراهم بود، با رسوخ تفکرات وهابیت درصدد مقابله با این تفکر پیشرو برآمدند و به این ترتیب با کمک مالی حکومت وهابی عربستان و دیگر بلاد هم‌فکر آن، موج وهابیت در الجزایر به سرعت گسترش یافت. از جمله برنامه‌های مبلغان وهابی در الجزایر، اعزام جوانان الجزایری به مکه و مدینه برای آموزش دروس دینی و فراگیری تفکرات وهابی بود.
دانشجویان اعزامی پس از پنج سال، از عربستان به الجزایر مراجعت می‌کردند، در حالی که حامل تفکرات محمد‌بن‌عبدالوهاب بودند. از سویی، حکومت سعودی با ارسال کتب وهابی به الجزایر به صورت رایگان و با تطمیع برخی از علمای این کشور به سرعت تفکرات وهابی‌گری را در الجزایر رشد و نشر داد. از جمله کتب ارسالی، «موسوعه» ابن تیمیه بود که منشور تفکرات وهابی‌گری است و 45 جلد دارد. این کتاب به همه مساجد و کتابخانه‌های الجزایر اهدا شد و به این ترتیب، گروه‌های وهابی عملاً مساجد را به دست گرفتند، تفکرات وهابی‌گری در الجزایر را تبلیغ کردند و در ایام خاص، به میان مردم رفتند و اذهان مردم را به سمت این تفکر خطرناک سوق دادند؛ در حالی که دولت الجزایر کوچک‌ترین مقابله‌ای با نشر این تفکر نکرد و عملاً زمینه‌ها و بسترهای گسترش آن را نیز فراهم کرد. از جمله کسانی که تفکرات وهابی را در الجزایر نشر دادند، شیخ علی تیجانی بود که به داشتن تعصبات کور سلفی مشهور است.
گروه‌های مذهبی وهابی در طول ده سال، آزادانه وهابی‌گری را تبلیغ کردند تا اینکه در سال 1990 همزمان با تحرکات اسلامی در الجزایر و مقابله دولت این کشور با این تحرکات، فعالیت‌های این فرقه نیز محدود شد. اگرچه فعالیت‌های آنان اکنون نیز ادامه دارد؛ اما از شکل تبلیغ تحمیلی همراه با زور و تهدید، تجدید نظر کرده‌اند و با روی آوردن به مطالب ظاهراً علمی و مباحث کلامی، درصدد نشر و گسترش این تفکر در الجزایر هستند. نوعاً طبقه فقیر و جاهل به این تفکر گرایش پیدا می‌کنند.
 عواملی که موجب گسترش وهابیت در الجزایر شد، عبارتند از:
1ـ نفوذ سعودی‌ها در سیاست‌ کشورهای عربی؛
2ـ تأثیرپذیری و ضعف علمی علمای الجزایر و نیز خودباختگی، تمایل به مادیات و انعطاف در مقابل تطمیع سعودی‌ها؛
3ـ وجود بدعت‌های فراوان در میان فرق دیگر اسلامی در الجزایر که موجب تمایل مردم به نظریات ظاهراً توحیدی وهابیون شد؛
4ـ نقش کشورهای استعمارگر در دامن زدن به اختلافات مذهبی و استفاده از وهابیت در مقابله با مذاهب دیگر از طریق این تفکر، به گونه‌ای که دولت‌های استعماری با چراغ سبز نشان دادن به گسترش این تفکر، اختلاف شدیدی میان مسلمانان ایجاد کردند.
گفتنی است، وهابیون در الجزایر به دو صورت، فعالیت‌های خود را متمرکز کردند: گروهی صرفاً به فعالیت‌های علمی و تبلیغی برای گسترش وهابیت دست زدند و گروهی دیگر با شکل دادن گروه‌های مبارزاتی، درصدد به دست گرفتن قدرت در الجزایر برآمدند. گروه اول مورد حمایت دولت سعودی بودند و با تفکر پیروی از سلاطین و اطاعت مطلق از حاکمان وقت، عملاً در خدمت حکومت الجزایر و منویات آن قرار گرفتند. فعالیت این گروه صرفاً مقابله و مبارزه با تفکرات شیعی، تکفیر شیعیان و... بود و همه همّ و غم آنان تبلیغ علیه شیعه بود؛ اما گروه مبارز وهابی، بر اساس تفکرات جهادی خود، علیه حکومت وقت قیام کرده و ضد حکومت الجزایر مبارزه کردند؛ البته این گروه نیز در مبارزات خود حتی نسبت به فرق دیگر اسلامی رحم و شفقتی نداشتند و همه فرق را کافر دانسته، مال، جان و ناموس آنان را حلال می‌دانستند. سرانجام این گروه در مقابله با دولت الجزایر متلاشی شد.
 
فعالیت شبکه وهابی اقرأ
شبکه‌های وهابی، مانند «اقرأ» از نخستین کانال‌هایی بودند که به بهانه دفاع از حقانیت مذهب سنی در برابر پیروان اباضیه به تحریک الجزایری‌ها و دشمنی آنان با یکدیگر دست زدند.
لابی وهابی همچنین این قدرت را داشت که بر مساجد و شبکه‌های رسمی وابسته به وزارت امور دینی الجزایر و همچنین عقل و فکر معلمان و دانشجویان سیطره یابد و این خود سیطره تفکر فرقه‌گرایانه در جامعه این کشور را به شکل واقعیتی انکارناپذیر نشان داد.
سیطره وهابیت در الجزایر تا اندازه‌ای پیش رفت که خانم «سمیره مواقی» که برای پوشش جنایت‌های داعش به عراق رفته بود، به همراهی با نیروهای «حشد الشعبی»(بسیج مردمی عراق) متهم شد و حتی تکفیر نامیده شد و با بدترین شکل و شنیع‌ترین صفت‌ها از او یاد شد؛ زیرا به زعم اتهام‌زنندگان او از شیعه طرفداری کرده و به رافضی‌ها(شیعیان) یاری رسانده و با کمک حشد الشعبی حوادث عرصه نبرد با داعش را رسانه‌ای کرده بود.
 همان‌طور که توضیح داده شد، دهه 1990 که از آن به دهه سیاه در الجزایر یاد می‌شود، اوج حضور سلفی‌ها در صحنه اجتماعی الجزایر بود که با واکنش شدید دولت بوتفلیقه روبه‌رو شد. سلفی‌ها در آن زمان برای دست برداشتن از مبارزه با دولت و اینکه خود را به نیروهای امنیتی تسلیم کنند، شرط‌هایی گذاشتند که یکی از این شروط، واگذاری برخی مساجد به علما و مشایخ وهابی بود که دولت وقت مجبور به اجرای این شرط شد و هم اکنون افراطی‌ها در مساجد حاکم بوده و دولت هم کاری علیه آنها انجام نمی‌دهد. حضور دو دهه شیوخ سلفی در رأس امور مساجد این کشور سبب شد بسیاری از جوانان این کشور به سلفی‌گری روی آورند؛ به گونه‌ای که پس از قدرت یافتن داعش در منطقه شامات، شیخ حمدان از رهبران وهابی الجزایر گفته بود اگر کار دست من بود، سفارت داعش را در الجزایر افتتاح می‌کردم.


 آلمان: افزایش موارد آزار جنسی در ارتش
بنابرگزارش «فونکه مدین گروپ»، موارد آزار جنسی در سال 2017 در ارتش آلمان  234 مورد گزارش شده است. تعداد موارد این‌چنینی در سال پیش از آن، 128 مورد بود. همچنین 14 مورد هم از تجاوز یا اقدام به تجاوز در سال گذشته گزارش شده است که تقریباً سه برابر تعداد سال گذشته است. با این حال وزارت دفاع این کشور اعلام کرده که تعداد موارد آزار جنسی و تجاوز افزایش نداشته و این آمار ناشی از افزایش حساسیت‌ها و بیشتر شدن گزارش‌ها در این باره است. گزارش‌ها نشان می‌دهد وضعیت زنان در ارتش آلمان مانند ارتش آمریکا همچنان در حال بدتر شدن است و رسیدگی نکردن مراجع قضایی و رده‌های بالای فرماندهی بر این امر دامن زده است به‌گونه‌ای که بسیاری از قربانیان جرئت شکایت نداشته یا شکایت را بی‌فایده می‌دانند. 
 آمریکا: سه برابر شدن شمار گروه‌های ضد اسلامی
کارشناسان اعلام کردند؛ از زمانی که دونالد ترامپ برای ورود به کاخ سفید کمپین خود را آغاز کرد، شمار گروه‌های ضد اسلامی سه برابر شد. همچنین جرایم مرتبط با تنفر و آزار و اذیت هم افزایش یافت.
در پشت پرده کمپین انتخاباتی آمریکا که دونالد ترامپ بیشتر مسلمانان را هدف انتقادات خود قرار می‌داد و متعهد شد تا ورود آنها را منع کند، هم شمار گروه‌های ضد مسلمانان و هم شمار جرایم مرتبط با تنفر علیه مسلمانان افزایش یافت. یک وکیل متخصص در گروه «حامیان مسلمانان» می‌گوید؛ این تحولات شامل آزار و اذیت کودکان مسلمان در مدارس، آزار زنان محجبه مسلمان و تخریب مساجد می‌شود. او در سالروز صدور دستور اجرایی ترامپ برای منع ورود مسافرانی از هفت کشور به طور عمده مسلمان به خاک آمریکا، گفت: «این‌گونه احساس می‌شود که هیچ بعدی از جامعه از افزایش احساسات ضد مسلمانان در امان نمانده باشد.»  
 آمریکا: نگرانی از وضعیت بی‌خانمان‌ها
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در دیدار از برخی شهرهای آمریکا به وضعیت بسیار بد اسکان، وضعیت بد بهداشتی و افزایش آمار بی‌خانمان‌های این کشور اشاره کرد. گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حوزه مسکن و بررسی وضعیت زندگی ناخوشایند و ارزیابی انطباق آن با قوانین بین‌المللی حقوق بشر در سفری به آمریکا از موج بی‌خانمان‌ها در برخی ایالت‌های این کشور به ویژه کالیفرنیا خبر داد. وی در بازدیدی غیر رسمی از شهر سانفرانسیسکو که به دعوت فرهیختگان و طرفداران حقوق بشر صورت گرفت با مشاهده اوضاع اسفناک بی‌خانمان‌های این شهر و بیان نگرانی بسیار شدید از این مسئله گفت: «وضعیت در این کشور ثروتمند غیرقابل پذیرش است.» در آمریکا تقریباً هیچ جای مناسب برای افراد با حداقل دستمزد وجود ندارد. در این کشور حدود هفت‌ونیم میلیون مسکن برای اجاره‌دهندگان بسیار کم‌درآمد نیاز است. در سانفرانسیسکو، نام بیش از هزار بی‌خانمان برای استفاده از سرپناه موقت مشاهده می‌شود.
 سازمان ملل: آماری جدید از آزار جنسی کارکنان
یک نظرسنجی درون سازمان ملل نشان می‌دهد تقریباً ۱۰ درصد از کارکنان زن این سازمان درجه‌ای از آزار و اذیت جنسی را تجربه کرده‌اند. تحقیقات اندکی درباره فراوانی آزار جنسی درون سازمان ملل وجود دارد. یک نظرسنجی درون این نهاد بین‌المللی نشان می‌دهد که تقریباً 10 درصد از 427 مصاحبه‌شونده آزار و اذیت جنسی را تجربه کرده‌اند؛ اما فقط دو نفر آن را گزارش کرده‌اند. از 15 نفری که با «گاردین» گفت‌وگو کرده‌اند، هفت نفر اعلام کرده‌اند در پنج سال گذشته به طور مستمر یا مقطعی تحت آزار یا سوءاستفاده بوده‌اند؛ ولی ترس از دست دادن شغل و البته بی‌اعتمادی به سازمان رسیدگی به شکایات سبب شده تا آنها در این باره اقدامی نکنند.