سردار غیب‌پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: پای ولایت ایستاده‌ایم تا ریشه‌های دشمن را بخشکانیم تا در نهایت این انقلاب نورانی با دستان با کفایت رهبری عزیز، به دستان مبارک حضرت ولی‌عصر(عج) برسد. استقلال، خوداتکایی و روی پای خود ایستادن، از جمله دستاوردهایی است که بحمدالله بعد از چهل سال می‌توانیم در دنیا با افتخار سر خود را بالا بگیریم.

جاسوسی صنعتی (قسمت نهم)

  محمدحسین مصطفوی/ پس از آنکه دشمن در زمینه استاکس‌نت به اهداف مورد نظر خود دست نیافت، پروژه دیگری را با هدایت مستقیم علیه ایران در دستور کار قرار داد. در این برنامه آمریکا درصدد بود در بسیاری از شبکه‌های ایران، مانند شبکه‌های برق، حمل‌ونقل، مخابرات و شبکه مالی نفوذ کند تا در مواقع لزوم دست به اقدامات خرابکارانه بزند. به گزارش تِک اینسایدر، این عملیات سایبری که «نیترو زئوس»(Nitro Zeus) نام دارد، شامل تأسیسات صنعتی ایران، فرماندهی و کنترل، شبکه‌های برق، دفاع هوایی و حمل‌ونقل می‌شود؛ بدون اینکه هیچ ردی از مهاجمان بر جای بگذارد. یک منبع ناشناس از آژانس امنیت ملی می‌گوید، ما صدها میلیون و شاید یک میلیارد دلار برای این پروژه صرف کرده‌ایم و برای ایجاد اختلال و نابود کردن این شبکه‌‌ها با حملات سایبری آماده هستیم.
رسانه‌های آمریکایی درباره کارآیی‌های این کِرم اینترنتی در فواصل گوناگون اطلاعات ذیل را بروز داده‌اند:
1ـ ژنرال‌های آمریکایی در دهه 1950، تسلیحات هسته‌ای را در طرح‌های جنگی خود برای حفاظت از اروپا یا مقابله با شوروی گنجاندند و طی 15 سال گذشته، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین مسلح را به منزله بخش حیاتی از تلاش‌های نظامی در پاکستان، افغانستان و دیگر کشورها در نظر گرفتند. به همین ترتیب، جنگ سایبری به یک مؤلفه استاندارد در زرادخانه آمریکا برای آنچه در حال حاضر درگیری‌های «ترکیبی» نام دارد، تبدیل شد.
2ـ نیترو زئوس در زمان ریاست‌جمهوری جرج دبلیو بوش ریشه دارد؛ اما طی سال‌های 2009 و 2010 حیات تازه‌ای یافت؛ زیرا باراک اوباما از ژنرال جان آلن در فرماندهی مرکزی آمریکا خواست یک طرح نظامی مفصل را برای ایران در صورت شکست دیپلماسی در نظر داشته باشد.
3ـ در آن زمان، مشاوران اوباما بر این باور بودند که او یک طرح نظامی قاطعانه را مد نظر ندارد. رابرت گیتس، وزیر دفاع سابق آمریکا نگرانی‌های خود را در ژانویه سال 2010 طی یادداشتی به کاخ سفید اعلام کرد و گفت مقامات بلندپایه امنیتی آمریکا حتی گفت‌وگو را درباره نشان دادن یک واکنش سریع به ایران آغاز نکرده‌اند.
4ـ هزاران نفر از کارکنان نظامی و اطلاعاتی آمریکایی در این طرح ده‌ها میلیون دلاری مشارکت داشتند تا با کار گذاشتن بدافزار در شبکه‌های رایانه‌ای ایرانی زمینه را برای «میدان نبرد» آماده کنند.
5ـ نیترو زئوس به سرعت به منزله یک واکنش احتمالی اوباما به ایران و راهی برای فلج کردن بخش‌های حیاتی تأسیسات ایرانی بدون شلیک حتی یک گلوله ظهور کرد. یکی از مقامات آمریکایی اعلام کرد در حالی که عملیات سایبری در دیگر سناریوهای مرتبط با جنگ‌ها در نظر گرفته می‌شد، نیترو زئوس «این سناریو را به سطحی جدید» رساند.
6ـ براساس ادعای منابع آمریکایی، نیترو زئوس توانایی هک و غیرفعال کردن شبکه دفاع هوایی را داشته و شبکه‌هایی، نظیر شبکه برق، شبکه‌های ارتباطات و شبکه‌های مالی را در زمان جنگ آلوده و غیرفعال می‌کند.
7ـ اهداف آمریکا از انجام عملیات سایبری به نام «نیترو زئوس» شامل حمله به نیروگاه‌ها، زیرساخت‌های حمل‌ونقل و دفاع هوایی می‌شد و عاملان این حمله شب هنگام وارد این شبکه‌های حفاظت شده می‌شدند تا مطمئن شوند این حملات همچنان قابل انجام است.
8ـ رژیم صهیونیستی کرم استاکس‌نت را با هدف حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران اصلاح و آن را به ویروسی تهاجمی‌تر تبدیل کرد و سپس به صورت یکجانبه این نسخه جدید را آماده کرد. محققان امنیتی نخستین بار به این موضوع پی بردند و در نهایت آن را ردیابی کرده و دریافتند این ویروس از نهادهای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی نشئت می‌گیرد.
9ـ این برنامه را مرکز فرماندهی سایبری آمریکا هدایت می‌کرد؛ اما عملیات آن در خارج از مرکز کنترل راه دور در فورت مید با کمک شماری از کارمندان نظامی و غیر نظامی انجام می‌شد.
با توجه به اینکه آمریکا با هدف حمله به زیرساخت‌های دفاعی و مخابراتی کشور پروژه‌ای را کلید زده که نیترو زئوس نام دارد و بر اساس بررسی‌هایی که انجام شده، این پروژه به مراتب خطرناک‌تر از پروژه استاکس‌نت ارزیابی می‌شود. برای نمونه، از طريق فناوري سنجش از راه دور (RS)‌، دولت‌هاي صاحب فناوري مي‌توانند از مسافت‌هاي دور بر كشورهاي ديگر نظارت کرده و فعاليت‌هاي آنها را رصد كنند.
این تهدیدات باید مسئولان را به تقویت زیرساخت‌های اینترنت کشور ببرد و با راه‌اندازی اینترنت ملی پیش از وقوع چنین عملیات‌هایی دشمن را از رسیدن به اهدافش مأیوس کنند؛ زیرا مسائل امنیتی در ارتباط بین دستگاه‌های دولتی و همچنین مراکز نظامی با توجه به تهدیدات و نفوذهایی که از سمت کشورهای دشمن در چند سال اخیر صورت گرفته، ارزش و اهمیت پیاده‌سازی طرح اینترنت ملی را آشکار می‌کند.
برنامه پنجم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را ملزم به ایجاد شبکه ملی اطلاعات کرده است. در ماده 46 برنامه پنجم توسعه، این وزارتخانه مکلف شده است نسبت به ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات و مراکز داده داخلی امن و پایدار با پهناي باند مناسب با رعایت موازین شرعی و امنیتی کشور اقدام مناسب صورت داده و با استفاده از توان و ظرفیت بخش‌هاي عمومی غیردولتی، خصوصی و تعاونی، امکان دسترسی پرسرعت را فراهم کند.
بر اساس مصوبه شورای‌ عالی الزامات حاکم بر تحقق شبکه ملی اطلاعات به منزله زیرساخت ارتباط فضای مجازی کشور به شرح زیر اعلام شد:
ـ‌ شبکه‌ای متشکل از زیرساخت‌های ارتباطی با مدیریت مستقل کاملاً داخلی؛
ـ شبکه‌ای کاملاً مستقل و حفاظت شده نسبت به دیگر شبکه‌ها (از جمله اینترنت) با امکان تعامل مدیریت شده با آنها؛
ـ شبکه‌ای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم با تضمین کیفیت، از جمله قابلیت تحرک؛
ـ شبکه‌ای با قابلیت عرضه انواع خدمات امن، اعم از رمزنگاری و امضای دیجیتالی به کلیه کاربران؛
ـ شبکه‌ای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاه‌ها و مراکز حیاتی کشور؛
ـ شبکه‌ای پرظرفیت، پهن باند و با تعرفه رقابتی شامل مراکز داده و میزبانی داخلی.
اگر دولت بتواند به اهداف طراحی شده در شبکه ملی اطلاعات جامه عمل بپوشاند، بسیاری از طراحی‌های سایبری دشمن برای حمله به زیرساخت‌ها و فعالیت‌های تروریسم سایبری ناکام می‌ماند و در غیر این‌ صورت باید عواقب هرگونه فعالیت براندازانه، جاسوسی و خرابکاری را بپذیرد.

 ابوذر احمدی/ در شرایطی که سیاستمداران جناح‌های نمادین سیاسی مخالف کابینه نتانیاهو، واکنش‌های تندی را علیه فسادهای رئیس دولت جعلی رژیم صهیونیستی اتخاذ می‌کنند و در  مواضعی پر طمطراق درب خروج  از کابینه را به نتانیاهو نشان می‌دهند، فعالان اجتماعی و منتقدان داخلی رژیم صهیونیستی از چالش‌های فزاینده در لایه‌های زیرین جامعه صهیونیستی سخن به میان می‌آورند که در لابه‌لای فضای خبری گسترده پرونده‌های فساد نتانیاهو و خانواده‌اش گم شده است. 
بنا به اذعان فعالان اجتماعی، طی بیش از یک سالی که تظاهراتی به بهانه مخالفت با فساد کابینه برگزار می‌شد؛ تظاهراتی که ابتدا در پتخ تیکوا برگزار می‌شد و سپس به تل‌آویو گسترش یافت، آنچه مطالبه عمومی و اصلی جامعه صهیونیستی را تشکیل می‌داد، مبارزه برای عدالت اجتماعی و بازگرداندن امنیت روانی شهرک‌نشینان(صهیونیست) بود که دیگر امید یهودیان را به ایدئولوژیک صهیونیسم و دفاع از دولت یهودی ناامید کرده بود. 
بر اساس یافته مراکز مطالعات اجتماعی در اراضی اشغالی، درگیری‌های دائم با فلسطینیان در اراضی اشغالی  و نیز اقدامات نظامی دولت(جعلی) رژیم صهیونیستی علیه همسایگان شمالی خود، یعنی سوریه و لبنان سبب بروز پدیده‌ای روانی به نام احساس عدم امنیت شده است. این یافته‌های مراکز اجتماعی صهیونیستی که در پی سقوط جنگنده متجاوز صهیونیستی در مرز بلندی‌های جولان منتشر شده است، این پدیده جدید را مایه اضطراب و نگرانی شهرک‌نشینان یهودی دانسته و از آن به «خارج شدن خون از تن اسرائیل» یاد کرده‌اند.
به اعتراف برخی کارشناسان صهیونیستی، اگر دیروز رژیم صهیونیستی یک دژ امنیتی تسخیرناپذیر بود، امروز امنیت یک کیمیای دور از دسترس برای جامعه یهودی در اراضی اشغالی فلسطین است. نبود امنیت روانی از دید یهودیان که بر اثر انتفاضه سوم و افزایش امواج عملیات‌های انفرادی(شهادت‌طلبانه) در سراسر فلسطین خودنمایی می‌کند، رژیم صهیونیستی را با بحران حیاتی روبه‌رو کرده است. از این نظر، اسرائیل (سراسر فلسطین اشغالی) امروز ناامن‌ترین مکان برای یهودیان در کُلّ جهان است. این بحران امنیتی، موجودیت رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.
اما آنچه در این میان حائز اهمیت است، این است که روند مقاومت طی سال جاری به وضوح اثبات کرد با وجود همه توطئه‌ها، دسیسه‌ها و جنگ‌افروزی‌ها در جهان اسلام، از سوریه تا عراق، یمن و...، که طراح و برنامه‌ریز اصلی و پشت پرده آن صهیونیست‌ها هستند، جبهه مقاومت معادله و موازنه قدرت را در منطقه به هم زده است. گروه‌های مقاومت اسلامی در سرزمین فلسطین، از کرانه غربی تا نوار غزه، امروزه افزون بر برخورداری از انگیزه متعالی برای آزادی سرزمین خود، به سلاح‌ها و جنگ‌افزارهای پیشرفته دست‌ یافته‌اند و به یک قدرت بازدارنده در برابر تجاوزطلبی‌های رژیم صهیونیستی تبدیل شده‌اند که تا پیش از این سابقه نداشته است. واقعیتی که حتی فرماندهان نظامی و مقامات بلندپایه اطلاعاتی و امنیتی رژیم غاصب صهیونیستی به آن اعتراف کرده و آن را خطری جدی برای حیات این رژیم برشمرده‌اند. 
در پایان باید این نکته مهم را از نظر دور نداشت که برخی از خیمه‌شب‌بازی‌های سیاسی دولت جعلی رژیم صهیونیستی که مهم‌ترین آن پرونده‌های فساد نتانیاهو است، چیزی جز انحراف افکار عمومی جامعه صهیونیستی از واقعیتی تلخ به نام «پایان اسرائیل» نیست؛ واقعیتی که نشان از سست شدن پایه‌های دولت غاصب و جعلی رژیم صهیونیستی دارد و از وحشت‌زدگی سران جانی صهیونیستی حکایت می‌کند.


 منصوره خداوردی/ کاووس سیدامامی، متولد سال 1332 در خانواده‌ای سرشناس و متمول بود. سال‌ها در دانشگاه اورگان آمریکا در رشته جامعه‌شناسی درس خوانده و در دانشگاه امام صادق(ع) استاد بود و تألیفاتی در حوزه علوم سیاسی داشت. همچنین عضو هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) نیز بوده است. در زمینه فعالیت‌های زیست محیطی از مؤسسان مؤسسه «حیات‌وحش میراث پارسیان» بود، در حوزه محافظت از گونه نادر حیوانات فعالیت داشت. این عبارت‌ها خلاصه‌ای از مشخصاتی است که تا پیش از 20 بهمن ماه 1396 در دسترس بود؛ اما پس از آن رامین سیدامامی فرزند کاووس سیدامامی در صفحه خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی اعلام می‌کند مأموران امنیتی زندان اوین با مادرش تماس گرفته و گفته‌اند کاووس سیدامامی در زندان «خودکشی» کرده است. خبری که نشان داد سیدامامی در جمع افرادی است که چندی پیش دادستان تهران اعلام کرده بود به اتهام جاسوسی دستگیر شده بودند. همین خبر کوتاه کافی بود تا جنجال‌سازی جریان ضد انقلابی و برخی از سیاسیون در داخل آغاز شود و تلاش کنند از این ماجرا دستاویزی برای حمله به دستگاه اطلاعاتی و قضایی کشور بسازند. اولین واکنش آنها تکیه بر فعالیت دانشگاهی و زیست‌محیطی‌اش بود که بر اساس این مدعی شدند ممکن نیست یک فرد با این سوابق جاسوس باشد یا خودکشی کند! اما به تدریج واقعیت خلاف این جنجال‌ها را به اثبات رساند.
جاسوسی:شاید یک سرنخ بسیار مهم که پیش از هر توضیحی درباره مسئولان قضایی و اطلاعاتی روشنگر بود، دوتابعیتی بودن سیدامامی بود که  و حتی کشور کانادا نسبت به این ماجرا واکنش نشان دهد. «کریستیا فریلند» وزیر خارجه کانادا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما درباره دستگیری و مرگ آقای سیدامامی، جداً نگران هستیم. ما از دولت ایران انتظار داریم که درباره وضعیت پیرامون این تراژدی و واقعه تأسف‌بار، اطلاعات و پاسخ‌هایی ارائه دهد. ما به استفاده از همه ابزارهای در دسترس کانادا به منظور جست‌وجو برای دریافت اطلاعات بیشتر ادامه خواهیم داد.»؛ نکته دیگر درباره زندگی شخصی وی که نشان می‌داد زمینه‌هایی برای ارتباط میان این چهره و سازمان‌های اطلاعاتی خارجی بود، انتشار مشخصات پدر او بود که مشخص شد، احمد سیدامامی، پدر کاووس سیدامامی از سناتورهای رژیم شاهنشاهی بوده و از سوی شخص شاه در حوزه سیاست خارجی نیز مسئولیت داشته و ترددهای بسیاری میان تهران‌ـ تل‌آویو داشته است. در کنار این زمینه‌ها، مسئولان نیز تنها بخشی از پرونده قطور این تیم جاسوسی را منتشر کردند که بر اساس این اگر چه پوشش سیدامامی و تیم همراه وی مباحث محیط زیستی بوده؛ ولی دوربین‌هایی که وی و تیم همکارش در قسمت‌های گوناگون کشور تحت عنوان رصد حیوانات کمیاب کشور و همچنین اکوسیستم گیاهی کشور نصب کرده‌اند، برای رصد مراکز نظامی جمهوری اسلامی به ویژه نیروگاه‌های موشکی کشور کاربرد داشته است. همچنین متهمان این پرونده به انجام سفرهای متعدد به سرزمین‌های اشغالی به ‌منظور شرکت در نشست «منارید» که با حضور افسر اطلاعاتی موساد در رژیم صهیونیستی برگزار شده، اقرار و اذعان کرده‌اند که هدف کلی پروژه مشترک سازمان سیا و موساد، ایجاد بحران در برخی از حوزه‌های زیست‌محیطی ایران بوده و اطلاعات جمع‌آوری‌شده از طریق عوامل پنهان به آمریکا انتقال می‌یافته است.
خودکشی:با وجود جنجال‌آفرینی‌ها و ایجاد تشکیک از سوی جریان‌های رسانه‌ای ضد انقلاب، هم پزشکی قانونی و هم قاضی ویژه دادسرای جنایی و هم خانواده متوفی اعلام کرده‌اند این موضوع خودکشی بوده است. موضوعی که از سوی نمایندگان مجلس نیز در جلسه ویژه با مسئولان اطلاعاتی و پس از بازبینی فیلم دوربین‌های مداربسته زندان بر آن صحه گذاشته شد.

گزارشی از ابتکارات یک شرکت دانش‌بنیان

 اکبر کریمی/ امروزه تأمین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی یکی از سازوکارهای سنجش سلامت و پیشرفت اقتصادی جوامع است. هر جا سخن از آلودگی محیط زیست به میان می‌آید، آنچه بیش از هر چیز ذهن را به خود مشغول می‌کند، موضوع آلودگی آب است. آلودگی آب به مراتب دیرتر از انواع آلودگی‌ها از جمله هوا زایل می‌شود و آسیب‌های بهداشتی آن بر جوامع بسیار خطرناک و پرهزینه است، به طوری که امروزه یکی از دلایل عمده مرگ و میرها در سراسر جهان را مصرف آب‌های آلوده دانسته‌اند. مطابق آمارهای جهانی، روزانه بیش از 14 هزار نفر در اثر آلودگی آب می‌میرند. از این رو، روش‌های گندزدایی آب برای حفاظت جوامع از میکرو اورگانیزم‌های بیماری‌زای آبزی از جمله روش‌های جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌ها و مرگ و میرها بر اثر مصرف آب‌های آلوده به شمار می‌رود؛ روشی که مورد توجه سازمان ملل نیز قرار دارد.
به همین منظور، امروزه گندزدایی شیمیایی با کلر روشی فراگیر برای تصفیه آب شرب شهری است که اکثر دولت‌ها آن را به کار می‌برند. با توجه به تجربیات علمی فزاینده در زمینه افزایش مقاومت روز به روز میکروب‌ها در مقابل گندزداهای شیمیایی و بالا رفتن آگاهی و حساسیت عمومی نسبت به موضوعات بهداشتی و آسیب‌های این مواد شیمیایی بر سلامتی انسان‌ها و محیط زیست پیرامونی، ضرورت یافتن فرآیند پیشرفته تصفیه آب با به کارگیری روش‌های گندزدایی غیر شیمیایی و حذف کامل گندزداهای شیمیایی ماندگار از شبکه‌های توزیع آب، بیش از پیش شده است و در این میان، انرژی خورشید یکی از منابع تأمین انرژی رایگان، پاک و عاری از اثرات مخرب زیست محیطی است که مورد توجه دانشمندان و مخترعان این عرصه قرار گرفته است.
مقدمه فوق به این دلیل بیان شد تا بیشتر به اهمیت اختراع رآکتور تصفیه آب خورشیدی شرکت علم و فناوری آریابُد نوین پی ببریم.

دغدغه مشترک
شرکت علم و فناوری آریا بُد نوین با نگاه اقتصادی دانش‌محور در زمینه‌های نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، طراحی و اجرای سیستم‌های هوشمند با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک، فعالیت خود را از اردیبهشت ماه 1391 در استان خراسان جنوبی آغاز کرد.
علی برات‌زاده مدرس دانشگاه و از اعضای این شرکت دانش‌بنیان، از دغدغه مشترکی می‌گوید که در نهایت به گردهم‌آیی گروه متخصص جوان و راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان منجر شده است:«دغدغه مشترک ما تبدیل ایده‌های دانشگاهی به محصول صنعتی و رفع مشکلات پیش روی کشور با بهره‌گیری از دانش‌های نوین بود.»
دکتر محمدمهدی نصرآبادی عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس هیئت مدیره، تعدادی دانشجو و نخبه علمی را در این شرکت دور هم جمع کرده تا با به کارگیری خلاقیت‌های هم‌افزا و مکمل، تراوشات ذهنی خلاقانه به عمل بنشیند و به محصول تبدیل شود. تخصص اعضای شرکت در حوزه‌های فیزیک، شیمی، ریاضی و الکترونیک است. این گروه تاکنون موفق به ثبت اختراع سه محصول دانش‌بنیان شده‌اند.

اختراع رآکتور تصفیه آب خورشیدی
اختراع اول شرکت آریابد نوین رآکتور تصفیه آب خورشیدی است. گندزدایی آب با این روش، عاری از هر نوع اثر مخرب زیست‌محیطی بوده و در چرخه آن فقط از انرژی خورشیدی استفاده می‌شود. در این سیستم تمام تابش خورشیدی، اشعه‌های گندزدای فرودی از نور خورشید بر آب درون مخزن تابانده می‌شود. مزیت دیگر این دستگاه، قابلیت حمل آسان و کاربرد در مناطق صعب‌العبور بوده و به ویژه در شرایط بحرانی از قبیل زلزله، سیل، شرایط ویژه نظامی و... بسیار کارآمد است. طراحی این سیستم به گونه‌ای است که بیشترین بازدهی را در مدت زمانی کوتاه دارد.
با استفاده از این سیستم، در مراحل تصفیه آب، مقدار بسیاری از حجم کلر استفاده شده، کاهش پیدا خواهد کرد که می‌تواند در حفظ طعم اصلی آب و همچنین کاهش هزینه‌ها و افزایش سلامت مردم مؤثر باشد.
این سیستم در ضد عفونی آبی صنایع مختلف، از جمله صنایع غذایی، دارویی، الکترونیک و همچنین برای گندزدایی آب پساب‌های شهری قابلیت استفاده دارد. ضد عفونی و کاهش میزان کلر به کار برده شده در آب استخرهای شنا یکی دیگر از مصارف این دستگاه است. شکل هندسی صفحه متمرکزکننده این دستگاه طوری طراحی شده که هزینه اولیه ساخت آن را به نسبت محصولات مشابه خارجی کاهش می‌دهد و از سوی دیگر کاربردی آسان، بدون نیاز به هیچ‌گونه تخصصی دارد.
این دستگاه تمامی تست‌های آزمایشی خود را در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با موفقیت سپری کرده و اکنون آماده تولید تجاری، با حجم مخزنی دلخواه است. گفتنی است این اختراع در نخستین جشنواره و نمایشگاه توانمندی‌های بهره‌برداری در صنعت آب و فاضلاب کشور‌(آبان ماه 91) به نمایش گذاشته شد و مورد توجه مسئولان بازدید کننده از نمایشگاه قرار گرفت.

دیگر اختراعات
لعاب آنتی باکتریال، ضد خش و با استحکام و جلای بالا دیگر اختراع این شرکت است. این اختراع با فناوری نانو اختراع شده و وقتی روی کاشی و سرامیک قرار می‌گیرد، سطح مقاوم‌ با ویژگی از بین برندگی باکتری‌ها و میکروب‌های مضر به محصول می‌دهد. بیمارستان‌ها، مدارس و دیگر اماکنی که در آنها موضوع بهداشت محیطی از اهمیت بالایی برخوردار است، با بهره‌گیری از این نوع کاشی‌ها و سرامیک‌ها دیگر نیازی به استفاده از مواد شیمیایی مخرب محیط زیست و آسیب‌زا برای سلامتی ندارند.
اختراع دیگر این شرکت دستگاه کشت هیدروپونیک است که تنظیم هوشمند آب‌رسانی و تغذیه محصول از طریق آن انجام می‌شود و نسبت به محصولات مشابه خارجی، از ویژگی‌های برتری چون استفاده از نور خورشید به جای انرژی برق، کاهش مصرف آب، افزایش بازدهی و کیفیت محصول تولیدی و... برخوردار است.

موانع پیش‌رو
همانند اکثر شرکت‌های دانش‌بنیان، تنها مشکل بزرگ این شرکت برای تجاری‌سازی محصولات، نبود سرمایه‌گذار و حامی مالی مناسب می‌باشد. با توجه به اهمیت راهبردی محصولات تولیدی شرکت، به خصوص در زمینه رآکتور تصفیه آب، لازم است نهادهای ذی‌نفع از این محصول، از جمله ستاد بحران کشور، شرکت آب و فاضلاب و نهادهای نظامی در صدد حمایت و تجاری‌سازی این اختراع برآیند.
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981  تماس بگیرید. 

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ 7۴
 شهریار اقتصاد/ 
*‌ آیا طرفین معامله در تعهد به نفع شخص ثالث می‌توانند پس از تشکیل تعهد بدون جلب نظر ثالث، آن را منحل کنند؟  با توجه به اینکه منشأ اصلی پیدایش چنین حقی به نفع شخص ثالث، طرفین معامله هستند و طبق قاعده کلی طرفین معامله می‌توانند همواره معامله تشکیل شده را اقاله کنند و به ‌عبارتی دیگر با لحاظ اینکه حق شخص ثالث از لحاظ پیدایش استقلال ندارد، بلکه منبع اراده طرفین به وجود آمده است، طرفین خواهند توانست بدون رضایت ثالث معامله مزبور را به ‌هم بزنند، در این صورت حق شخص نیز به تبع از بین خواهد رفت.
* هرگاه مورد تعهد به نفع ثالث انتقال ملکیت مالی باشد، آیا بدون اینکه این انتقال مورد قبول ثالث قرار گیرد، مال مورد تعهد داخل در ملک او خواهد شد؟  پاسخی که می‌توان با توجه به قواعد کلی ابراز داشت، منفی است؛ زیرا هیچ مالی را نمی‌توان بدون اراده شخصی در ملک او وارد کرد و ماده‌های 196 و 768 قانون مدنی نیز بر این نکته دلالتی ندارند که مورد تعهد بدون قبول ثالث در ملک او وارد شود و موارد مزبور بیش از این مقدار دلالت ندارد که بر اثر تعهد حقی در اختیار ثالث قرار داده می‌شود.  به این ترتیب، ورود مال در ملک او یا به‌طور کلی فعالیت یافتن حق موکول به اراده ثالث خواهد بود. 
*‌ درباره تعهد به نفع شخص ثالث آیا متعهدله ثالث به طور مستقیم خواهند توانست برای اجرای تعهد علیه متعهد اقامه دعوی کند؟  پاسخ مثبت است؛ زیرا پس از تشکیل تعهد به طور مستقیم حقی به ‌سود ثالث به‌وجود می‌آید و متعهد در برابر شخص ثالث بدهکار می‌شود و این شخص می‌تواند به طور مستقیم اجرای تعهد را از متعهد مطالبه کرده و در صورت استنکاف متعهد برای احقاق حق خود به مقامات صالحه قانونی مراجعه کند.  در صورتی که اجبار متعهد برای تعهد ممکن نباشد و مورد تعهد هم از اعمالی نباشد که دیگری بتواند از جانب او انجام دهد، شخص ثالث نمی‌تواند قرارداد را فسخ کند؛ چرا که این حق برخلاف اصل لزوم است و به استناد ماده 239 قانون مدنی فقط به طرف قرارداد این حق داده شده است و شخص ثالث که طرف قرارداد محسوب نمی‌شود، نمی‌تواند از این حق استفاده کند. 
* آیا برای ایجاد تعهد به نفع شخص ثالث قبول شخص ثالث شرط است؟  برای ایجاد حق به نفع شخص ثالث قبول او شرط نیست و صرف تحقق عقد برای ایجاد حق به ‌نفع شخص ثالث کافی است؛ ولی استقلال حقوقی و احترام به اراده شخص ثالث ایجاب می‌کند که حقی برای او برخلاف میل و اراده‌اش قائل نشویم و بگوییم که شخص ثالث می‌تواند حقی را که به ‌نفع او ایجاد شده است، رد کند.  بنابراین قبول شخص ثالث شرط استقرار حق است؛ به این معنا که حق پیش از قبول او به ‌طور متزلزل به ‌وجود می‌آید؛ ولی در صورتی مستقر می‌شود که شخص ثالث آن را قبول کند.  در صورت ردّ شخص ثالث حقی که به ‌نفع او ایجاد شده، به ‌شرط‌کننده یا قائم مقام او یا شخص دیگری که احیاناً در قرارداد تعیین شده است، تعلق خواهد گرفت. 
* آیا موجود بودن شخص ثالث در تعهد به نفع شخص ثالث الزامی است؟  در پاسخ این پرسش بحث این است که آیا همانند مورد وقف یا حق انتفاع موجود بودن منتفع در هنگام عقد شرط صحت عقد است یا خیر؟ در ردّ این نظر باید گفت، اگر در عقودی نظیر وقف یا انتفاع موجود بودن منتفع شرط صحت باشد، دلیل آن است که منتفع در این عقود خود طرف عقد محسوب می‌شود و باید وجود داشته باشد؛ در صورتی که در تعهد به نفع ثالث، ثالث طرف عقد محسوب نیست که وجودش هنگام عقد ضروری باشد، بلکه کافی است که هنگام تحقق شرط وجود داشته باشد.