محمد البخیتی یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن گفت: کسی که مسئول اعلان جنگ علیه یمن است و بر ادامه آن اصرار دارد، مسئول وخامت اوضاع کنونی انسانی در یمن نیز است. عربستان علیه یمن اعلان جنگ کرد و بر ادامه آن اصرار دارد، بنابراین باید مسئولیت پیامد‌ها و عواقب ناشی از آن را به طور کامل بپذیرد. عربستان به طور عمدی برای وخامت اوضاع اقتصادی یمن تلاش می‌کند؛ زیرا محاصره شدید و فراگیری علیه این کشور اعمال کرده است و بندر «الحدیده» نیز به‌رغم ادعای سعودی‌ها همچنان در محاصره قرار دارد.


 رضا اشرفي/ ماه آينده در مصر انتخابات رياست‌جمهوري برگزار خواهد شد. مقامات فعلي مصر در سطوح گوناگون در حال مديريت و آماده‌سازي انتخاباتي هستند كه از نظر بسياري از منتقدان و حتي موافقان السيسي،‌ رئيس‌جمهور نظامي مصر، پيروز انتخابات مشخص است و السيسي بار ديگر اين كرسي را در اختيار خواهد گرفت. از اين منظر از هم اكنون اين انتخابات را نمايشي ناميده‌اند؛ زیرا بايد فضايي شكل بگيرد تا گفته شود السيسي طي مبارزه انتخاباتي اين پست را بار ديگر در اختيار گرفته است. 
اين همان مسئله‌اي است كه آمريكا و رژيم صهيونيستي نيز به دنبال آن هستند. عبدالفتاح السيسي بهترين گزينه‌اي بود كه تل‌آويو به واشنگتن پيشنهاد داد تا براي پس از كودتاي سفيد عليه محمد مرسي، جايگاه رياست‌جمهوري را در اختيار بگيرد. به هر جهت حضور اخوان‌المسلمين در رأس امور سياسي مصر براي رژیم صهیونیستی و همچنين آمريكا خوشايند نبود؛ زیرا اين طيف طي سال‌هاي متمادي عليه سياست‌هاي صهيونيستي مبارزه كرده بودند و هنوز بخشي از سياست‌هاي ضدصهيونيستي را با خود به همراه دارند. به همين منظور باید از قدرت كنار گذاشته مي‌شدند. 
اين مسئله و همچنين تهديدات منطقه‌اي كه از سوي اخواني‌ها در حال رشد يافتن بود، آمريكا و رژیم صهیونیستی را بر آن داشت تا با همراهي مالي عربستان سعودي عليه اخوان در قدرت مصر اقدام كنند. همين مسئله تركيه و قطر را در برابر اين طيف قرار داد؛ اگر چه تا مدت‌ها اين مخالفت‌ها پنهان نگاه داشته شد و سعي شد اختلافات به گونه‌اي حل شود يا اينكه دست‌كم كاهش پيدا كند؛ اما جريان‌های بعدي به ویژه در ماه‌هاي اخير نشان داده است، اين اختلافات سر باز كرده است كه رويارويي كلامي و سياسي قطر و عربستان سعودي و همچنين تركيه با آمريكا در همين سطح قابل تحليل است. 
در كنار همه اين جريان‌ها آمريكا، رژیم صهیونیستی و عربستان در داخل مصر، فعلاً بازي قدرت را پيروز شده‌اند و توانسته‌اند يك ديكتاتوري نظامي‌ـ امنيتي را جایگزین ديكتاتوري سياسي حسني مبارك كنند. بنابراين، در اين كشور يك گام رو به جلو گذاشته‌اند و براي امنيت تل‌آويو ديوار محافظتي ايجاد كرده‌اند. 
بحث كودتاي سفيد در مصر و روي كار آمدن يك ديكتاتور نظامي‌ـ امنيتي در اين كشور وقتي جدي‌تر مي‌شود كه قدرت در آمريكا در اختيار جمهوريخواهان قرار گرفته و رياست آن نيز به عهده دونالد ترامپ است. به گونه‌اي كه با حمله شديد به باراك اوباما همه تلاش خود را براي حمايت بي چون و چراي رژيم صهيونيستي انجام مي‌دهد و طي اقدامات خاص به دنبال تقويت بي‌چون و چراي اين رژيم است كه بارزترين نمونه آن موافقت انتقال پايتخت آمريكا به بيت‌المقدس است. 
در اين شرايط ديده مي‌شود، يك ماه پیش از انتخابات نمايشي مصر، ركس تيلرسون، وزير خارجه آمريكا به قاهره سفر مي‌كند تا از عملكرد السيسي براي پس از انتخابات تضمین‌های لازم را بگيرد. 
در همين زمینه، تيلرسون در اولين سفر دوره مأموريت خود به قاهره تأكيد مي‌كند: «مصر شریک مهمی برای آمریکاست»؛ زیرا همه مناسبات سياسي و امنيتي واشنگتن و تل‌آويو را در منطقه رعايت مي‌كند. بنابراين در آينده آمريكا همان‌گونه كه به دنبال كم كردن نگراني‌هاي خود از امنيت رژیم صهیونیستی است،‌ براي بالا بردن سطح اقتصادي مصر نيز مي‌كوشد.
نقش السیسی در بقای رژیم صهیونیستی زمانی آشکارتر می‌شود که بدانیم طبق قراردادی که به امضا رسید، این رژیم  قرار است به مدت 10 سال مبلغ 15 میلیارد دلار به مصر گاز بفروشد. شرکت حفاری «دیلک» اعلام کرد، توانسته است با شرکت «دولفینوز» مصر توافق صادرات گاز به مصر را به میزان 64 میلیارد متر مکعب و در طول 10 سال به ارزش 15 میلیارد دلار به امضا برساند. پس از این توافق، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی این توافق را تاریخی خواند. همچنین رسانه‌های صهیونیستی و مصری اعلام کردند، ارزش این قرارداد تا پایان آن به 20 میلیارد دلار خواهد رسید. بسیاری از ناظران سیاسی بر این امر تأکید دارند که انتخاب این مقطع زمانی برای نجات نتانیاهو از اعتراض‌های داخلی به سیاست‌ها و البته فساد مالی وی است. 
هر چند که ادعا می‌شود این اقدام در چارچوب تأمین نیازهای گازی مصر بوده؛ اما پیامدهای این اقدام ورای این مسئله را نشان می‌دهد. نخست آنکه این تبادل گازی وابستگی مصر به رژیم صهیونیستی را در پی دارد و موجب می‌شود مصر عملاً دیگر آزادی عملی در برابر این رژیم و زیاده‌خواهی آن نداشته باشد؛ به ویژه اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال اقدام علیه مصر در سینا است. 
دوم آنکه این توافق در حالی صورت می‌گیرد که میان لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر منابع نفت و گاز در مناطق مرزی تنش‌های گسترده‌ای روی داده و لبنان حاضر به کوتاه آمدن در برابر سلطه‌گری صهیونیست‌ها نیست. نکته مهم آن است که وقتی مصر چنین توافقی را امضا می‌کند، این بهانه را برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند که با نام اجرای تعهداتش به مصر دست‌اندازی به منابع لبنان، سوریه و حتی دیگر کشورهای حوزه مدیترانه را توجیه کند. به هر تقدیر اين بده و بستان‌ها نيازمند آن است كه السيسي بار ديگر براي آمريكا و رژیم صهیونیستی،‌ در انتخابات ماه آينده پيروز شود.  

حفظ برجام برای اروپا و تمام جهان اهمیت دارد
خبرگزاری مهر: جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا در پنلی در کنفرانس امنیتی مونیخ تأکید کرد که ادعاهای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره فاصله 10 ساله ایران با ساخت زرادخانه هسته‌ای صحت ندارد. جان کری به دستاوردهای توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به‌علاوه‌ آلمان) اشاره کرد و گفت: «کسانی هستند که محل سانتریفیوژها را بازرسی می‌کنند. جامعه جهانی اقدامات هسته‌ای ایران را محدود کرده است. برای اروپا و تمامی جهان اهمیت دارد که این توافق حفظ شود.» کری در مقابله با ادعاهای نتانیاهو گفت؛ جزئیات برجام شامل واگذاری امتیاز به ایران نبود؛ بلکه یک «تفکر راهبردی بر اساس تجربه دولت بوش در سال‌های پیشین و زمانی بود که آنها به دنبال سیاست غنی‌سازی صفر بودند. این سیاست راه به جایی نبود و کاری از پیش نبرد... اگر خانه شما در آتش باشد، آیا صرف اینکه ممکن است 15 سال دیگر مجدداً خانه‌تان آتش بگیرد، از مهار این آتش‌سوزی صرف‌نظر می‌کنید.»
 هشدار سناتور آمریکایی درباره تعامل اقتصادی با ایران
خبرگزاری فارس: یک سناتور آمریکایی در ادامه مواضع ضد ایرانی مقام‌های واشنگتن در کنفرانس امنیتی مونیخ، به کشورهای اروپایی و غیر اروپایی درباره تعامل با ایران هشدار داد؛ هشداری که خلاف تعهدات آمریکا در برجام است. سناتور «وایتهوس» گفت: «به شرکت‌های تجاری که در حال تعامل با ایران هستند، باید بگویم که باید در تصمیم‌های خود بازنگری کنند. تا زمانی که ایران فعالیت‌های موشکی خود را متوقف نکند و آغاز به اقدامات برای توقف اقداماتش در منطقه نکند، نباید با ایران تعامل کرد.»
اروپا تعهد بدهد که مسئله موشکی ایران را حل می‌کند!
خبرگزاری تسنیم: «جان سالیوان» معاون وزیر خارجه آمریکا که برجام را یک توافق معیوب می‌داند، گفته که کلید راضی شدن ترامپ به ادامه تعلیق تحریم‌های ایران، حل مسئله موشکی ایرانی‌ها توسط مذاکره‌کنندگان اروپایی است. سالیوان در پاسخ به پرسشی درباره نحوه کاهش نگرانی متحدان اروپایی از احتمال خروج واشنگتن از برجام، ابتدا با استناد به سخنان «جیمز متیس» وزیر دفاع کشورش، برجام را یک «توافق معیوب برای کنترل تسلیحات» خواند و گفت: «به متحدان اروپایی خود پیشنهاد داده‌ایم که بحث موشک‌های بالستیک را تا پیش از 12 ماه مِی با ایران مطرح کنند تا به این ترتیب بتوانیم علاوه بر حفظ برجام، نقایص کنترل تسلیحاتی آن را هم حل کنیم.»
توئیت انتقادآمیز ترامپ از اوباما
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از عملکرد کنگره، اف‌بی‌آی و وزارت دادگستری این کشور به دلیل عدم تحقیق درباره پرداخت صدها میلیون دلاری سال 2016 میلادی توسط دولت «باراک اوباما» به دولت ایران در راستای توافق هسته‌ای انتقاد کرد. ترامپ در حساب کاربری خود در شبکه «توئیتر» نوشت: «هیچ‌گاه نمی‌توان منکر این واقعیت شد که اوباما توانست 7/1 میلیارد دلار پول نقد را به ایران بدهد و هیچ کسی در کنگره، اف‌بی‌آی و وزارت دادگستری خواستار تحقیقی در این باره نشد.»
ایران قابل اعتماد نیست!
خبرگزاری تسنیم: نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در یادداشتی در یک روزنامه آمریکایی بار دیگر ادعاهای بی‌پایه خود را تکرار کرد و نوشت: «حکومت ایران قابل اعتماد نیست.» «نیکی هیلی»، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد در یادداشتی بار دیگر به تکرار اتهامات اثبات‌نشده خود علیه ایران پرداخت و تهران را به نقض قطعنامه شورای امنیت متهم کرد. «هیلی» با بیان این ادعا که گزارش سازمان ملل متحد هم ایران را به ارسال سلاح به یمن متهم می‌کند از اعضای جامعه بین‌الملل خواسته از این گزارش برای پایان دادن به درگیری‌ها در یمن استفاده کنند. وی نوشته است: «ضرورت دارد که از این فرصت استفاده کنیم. موشک‌های ایرانی همین حالا به هدف قرار دادن مواضع شهری در عربستان سعودی نزدیک شده‌اند.»

  علی تتماج/ در فضاي سياسي دوران جدال انتخاباتي آمريكا برخي از تحليلگران تأكيد داشتند كه روسيه بين دونالد ترامپ و هيلاري كلينتون، علاقه‌مند است ترامپ پيروز انتخابات رياست‌جمهوري شود. همين مسئله سبب شد برخي از مقامات آمريكايي كه هنوز هم بر آن اصرار دارند، به‌ اين سمت گرايش پيدا كنند كه مسكو در انتخابات آمريكا تلاش و دستكاري كرد تا ترامپ را به پیروزی برساند.
‌اين مسئله بعد از مشخص شدن پيروز انتخابات تا كنون به يكي از چالش‌هاي اساسي آمريكا و روسيه تبديل شده و به تازگی آمريكا 13 شهروند روسيه را متهم كرده است كه در انتخابات آمريكا دخالت مستقيم داشته‌اند. اتهامي ‌كه روسيه همواره آن را تكذيب مي‌كند؛ اما فضاي به وجود آمده به شكلي است كه ديگر كشورهاي غربي نيز بر ‌اين مسئله تأكيد دارند و حتي عنوان مي‌كنند كه روس‌ها در همه‌پرسي خروج انگليس از اتحاديه اروپا دست داشته‌اند. ‌اين پايان ماجرا نيست؛ بلكه برخي از تحليل‌ها و تأكيدات به‌ اين سمت پيش رفته است كه مسكو در انتخابات عمده كشورهاي اروپايي براي پيروز كردن مخالفان اتحاديه اروپا نقش دارد.
اين رويكرد كه روسيه خواهان پيروزي ترامپ بوده و به همين دليل جلوي فعاليت‌هاي مبارزاتي هيلاري كلينتون سد‌ ايجاد كرده است،‌ سبب شد تا تحليل‌ها به سمتي پيش برود كه گفته شود در دوران ترامپ مناسبات و روابط سياسي بين مسكو و واشنگتن خوب خواهد شد، حتي بعد از پيروزي ترامپ چنين تمايلاتي به چشم آمد كه موجب خشم دموكرات‌ها و حتي برخي از جمهوريخواهان شد. ‌اين طيف معتقد بوده‌اند كه ترامپ با آبروي سياسي آمريكا بازي مي‌كند. 
در حالي كه نمونه‌هاي فراواني وجود دارد كه نشان مي‌دهد روابط بين روسيه و آمريكا در 14 ماه گذشته نه تنها بهبود پيدا نكرده، بلكه بدتر از دوران اوباما شده است، ‌اين در حالي است كه تنش بين دو كشور در دوره اوباما نسبت به دوره بوش پسر به سمت كمتر شدن پيش مي‌رفت. اگرچه روسيه در دوران بوش پسر به شكلي كه اكنون در حال فعاليت در نظام بين‌الملل است،‌ وارد نشده بود. 
اما بحث تحريم‌هاي مجدد و يكجانبه آمريكا عليه روسيه، تهديدات و آمادگي نظامي ‌در حوزه شرق آسيا، تهديد كره شمالي از سوي آمريكا و همچنين چالش‌هاي بين دو كشور در سوريه و غرب آسيا نشان مي‌دهد كه برخلاف برخي از تحليل‌ها و مواضع مقامات آمريكايي، روابط بين روسيه و آمريكا در دوران ترامپ بدتر شده و چشم‌انداز مناسبي هم براي آن متصور نيست. 
اگرچه تحريم‌هاي غرب ‌عليه روسيه پس از بحران اوكراين و شبه‌جزيره كريمه، يعني در دوره باراك اوباما ‌ايجاد شد؛ اما در دوران ترامپ،‌ آمريكا به شكل يكجانبه به‌گونه‌اي برای تحريم روسيه گرايش پيدا كرد و برخي از آنها را اعمال كرد كه اروپا نيز نسبت به آن واكنش نشان داد.‌ اين چالشي است كه هنوز هم وجود دارد و تمايلات يكجانبه‌گرايانه آمريكا براي تحريم عليه روسيه ادامه‌دار خواهد بود. 
نمونه ديگر تنش و چالش بين دو كشور به نوع برخورد دولت ترامپ با كره شمالي و افزايش توان نظامي‌ واشنگتن در حوزه آسيا‌ـ پاسيفيك برمي‌گردد؛ يعني جايي كه روسيه در آن مرزهاي مشترك و منافع مشخص دارد.  
اختلاف و چالش مهم‌تر بين روسيه و آمريكا در حال حاضر در غرب آسيا و در سوريه است. جايي كه روسيه براي آن سرمايه‌گذاري كرده و براي بازگشت به خاورميانه و ائتلاف‌سازي‌هاي جديد برنامه بلندمدت دارد. به همين مناسبت به طور مستقيم عليه داعش وارد جنگ شد و به همراه متحدان خود سبب نابودي ‌اين طيف تروريسم بين‌المللي شد. در چنين شرايطي كه تروریسم در ‌اين منطقه در حال ريشه‌كن شدن بود،‌ آمريكا براي‌ اينكه به همراه متحدان منطقه‌اي خود قافيه را كاملاً نبازد، دست به سناريوي جديد زد و با علم كردن طيف‌هايي از كردهاي منطقه به ويژه در شمال سوريه، به دنبال جداسازي سرزميني در ‌اين منطقه است كه مي‌تواند بحراني بلندمدت را در غرب آسيا‌ ايجاد كند كه كشورهاي مختلف را با خود درگير كند. از ‌اين منظر نه تنها مناسبات بين مسكو و واشنگتن بهبود نخواهد يافت؛ بلكه به سمت چالش‌هاي جديد و عميق‌تر پيش خواهد رفت.

نفوذ آل‌سعود در جهان اسلام ـ 5
  عبدالله عبادی/ جمهوری موریتانی کشوری است در شمال غرب آفریقا و پایتخت آن شهر «نواکشوت» است. بیش از 90 درصد از مساحت این کشور را بیابان پوشانده است، جمعیت این کشور حدود 3/3 میلیون نفر است.
فقر و بی‌سوادی شدید سبب شده تا برده‌داری همچنان در موریتانی رواج داشته باشد، این کشور از نظر درصد جمعیت برده رتبه اول در جهان را دارد. بر اساس گزارش سی‌ان‌ان در سال 2012 حدود 10 تا 20 درصد از جمعیت موریتانی را بردگان (به معنای واقعی کلمه) تشکیل داده‌اند. بیشتر برده‌ها سیاه‌پوستانی هستند که اجدادشان قرن‌ها پیش به اسارت بربرها درآمده‌اند. خرید و فروش برده در این کشور معمول نیست؛ اما هدیه دادن آن رواج دارد به‌ویژه هدیه دادن کودکان برده به تازه عروس و دامادها.
فقر اقتصادی و معنوی موجب شده تا این کشور به کشوری فقیر و نیازمند کمک‌های خارجی تبدیل شود و مقامات کشورهای ثروتمند با بهره‌برداری از این موضوع سعی در نفوذ در ارکان این کشور دارند، بر این اساس در اردیبهشت سال 1393 رسانه‌های عربستان اعلام کردند؛ رژیم ریاض کمک‌های مالی و اقتصادی به دولت موریتانی را در اولویت اول خود قرار داده است. در این راستا منابع خبری گفتند که دولت آل‌سعود مبلغ 30 میلیون دلار برای احداث دانشکده‌ای در نواکشوت اختصاص داده است.
در اوایل سال 1390 و با تغییر رژیم حاکم بر این کشور روابط جمهوری اسلامی ایران با موریتانی سیر صعودی پیدا کرد و جدا از سفرهای مقامات دو کشور، کمک‌های انسانی جمهوری اسلامی ایران در زمینه غذایی و دارویی در چند نوبت به نواکشوت ارسال شد. با گرم شدن روابط دو جانبه رژیم عربستان به عنوان محور ترویج آموزه‌های سلفی و وهابی و نماد اسلام آمریکایی از بیم گسترش مذهب تشیع که به دنبال اقبال و علاقه مردم این کشور ایجاد شده بود، تحرکات جدید خود علیه کشورمان را در این کشور آغاز کرد.
با تحریک مقامات مذهبی عربستان «احمد ولد المرابط» خطیب مسجد و مفتی موریتانیایی در خطبه نماز عید قربان آن سال با تکرار ادعاهای مفتی‌های عربستان درباره نفوذ جریان‌های شیعه وابسته به ایران هشدار داد.
به دنبال احساس خطر عربستان از نفوذ ایران سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی این کشور با اعزام کارشناسان خود به موریتانی سعی در جلوگیری از رشد تشیع در بین مردم این کشور گرفتند، بر این اساس برای اولین بار تیمی از پزشکان سازمان رابطه العالم اسلامی با سفر به مناطق دورافتاده موریتانی به معالجه بیماران اقدام کردند علاوه بر این مقامات نظامی آل‌سعود با سفر به این کشور چندین موافقت‌نامه نظامی با ارتش به امضا رساندند.
 
تیم پزشکی سازمان رابطه العالم اسلامی در موریتانی 
مقامات موریتانی که از توجه آل‌سعود به کشورشان مطلع شده بودند فضا را مناسب دیده و محمد‌بن‌عامر،  معاون آموزش و پرورش را به عربستان فرستادند. وی در دیدار با محسن الترکی، رئیس سازمان رابطه العالم اسلامی خواستار افزایش مدارس اسلامی وابسته به عربستان در کشورش شد. در این دیدار الترکی آمادگی این سازمان برای افزایش مدارس اسلامی در موریتانی را اعلام کرد.
 
بن‌عامر در دیدار با الترکی 
در اکتبر سال 2013 برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد محموله خرمایی به وزن 202 تن و به ارزش بیش از 285 هزار دلار آمریکا از کشور عربستان سعودی برای کمک به گرسنگان موریتانی دریافت کرد.
این محموله اهدایی بین حدود 27 هزار نفر از خانوارهای آسیب‌پذیر در هشت نقطه توزیع شد.
از دیگر سازمان‌های وهابی که نقش مهمی در توسعه نفوذ عربستان در آفریقا دارند، صندوق توسعه سعودی است. صندوق توسعه سعودی در سال 1974 میلادی با فرمان پادشاه وقت عربستان تأسیس شد و فعالیت‌ خود را به ‌طور رسمی از ابتدای مارس سال 1975 آغاز کرد. این صندوق فعالیت خود را با سرمایه‌ دولتی به‌ میزان 10 میلیارد ریال آغاز کرد و در سه مرحله به شرح زیر، سرمایه‌ آن افزایش یافت و به 31 میلیارد ریال سعودی رسید. این صندوق از طریق اعطا‌ی وام‌های بلندمدت با بهره‌ کم در پروژه‌های مذکور مشارکت می‌کند. فعالیت این صندوق محدود به منطقه‌ جغرافیایی خاصی نیست و از نظر ارتباطی نیز مستقیماً با دولت‌های کشورهای در حال توسعه برای کمک به پروژه‌های توسعه‌ای اولویت‌دار همکاری می‌کند. این صندوق اولویت کاری خود را تأمین مالی کشورهای کمتر توسعه‌یافته و کم‌درآمد اعلام کرده است. فعالیت‌های این صندوق بر پروژه‌های توسعه‌ای تمرکز دارد که پیشرفت اقتصادی و اجتماعی را در کشورهای با درآمد پایین به ارمغان آورد.
در سال 2014 صندوق توسعه سعودی پروژه انتقال برق در موریتانی را آغاز کرد و توانست در مدت کمتر از دو سال  نقش مهمی در انتقال برق در این کشور داشته باشد.
 خطوط برق بین نواکشوت، پایتخت موریتانی و نواذیبو، دومین شهر این کشور احداث شد تا علاوه‌ بر برق‌رسانی به واحدهای صنعتی و معدنی در شمال این کشور، از یک‌سو خطوط ارتباطی میان شبکه‌های جنوبی و غربی موریتانی را که از تولید برق حاصل از رود سنگال استفاده می‌کنند، برقرار می‌کند و از سوی دیگر شبکه‌‌ برق‌رسانی شمال این کشور را به شبکه‌های برقی مغرب عربی و اروپا متصل می‌کند. علاوه بر تأمین مالی 150 میلیون دلاری صندوق برای این پروژه، این صندوق در قالب برنامه‌ صادرات، کابل‌ها، برج‌های برق و دیگر قطعات لازم را به این کشور صادر کرده است.
از دیگر اقدامات عربستان برای نفوذ در بین قلوب مردم این کشور اعطای بورسیه تحصیلی به دانش‌آموزان موریتانیایی است. مسئولان سفارت عربستان در نواکشوت هرساله عده‌ای از دانش‌آموزان موریتانی را در دانشگاه‌ها بورسیه می‌کنند تا از این طریق طبقه‌ای وابسته به خود در تحصیلکردگان بومی ایجاد کنند. هزینه تحصیلی این دانش‌آموزان تا پایان مقطع کارشناسی از سوی دولت عربستان پرداخت می‌شود و تعداد بسیاری از آنان برای تحصیلات تکمیلی به دانشگاه‌های ریاض اعزام می‌شوند.


 فرانسه: طرح سختگیرانه علیه پناه‌جویان
غرب همچنان در راه مقابله با حقوق پناه‌جویان حرکت کرده و حاضر به اجرای قوانین بین‌المللی در این زمینه نیست، چنانکه دولت فرانسه طرحی را در زمینه پناه‌جویان و مهاجران به پارلمان ارائه می‌کند که انتقادات بسیاری را در محافل داخلی علیه امانوئل مکرون برانگیخته است. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه قصد دارد قوانین مهاجرتی و پناهندگی این کشور را تغییر دهد و تدابیر سختگیرانه‌تری علیه پناه‌جویان اعمال کند. این قانون مهلت بازداشت مهاجران را از 45 روز به 90 روز افزایش خواهد داد و همچنین دوره نام‌نویسی برای پناهندگی را کوتاه‌تر خواهد کرد. مؤسسات حامی حقوق مهاجران در فرانسه نیز می‌گویند که طرح مکرون نشان‌دهنده سقوط عمیق حقوق مهاجران و پناه‌جویان در فرانسه است. دولت فرانسه دو سال پیش کمپ «کاله» که محل تجمع هزاران پناه‌جو بود را با نیروی قهریه پلیس تعطیل کرد و بسیاری از پناه‌جویان که قصد داشتند به بریتانیا بروند را به صورت اجباری به مناطق دیگر فرانسه برد. 
 آمریکا: گوانتانامو و پذيرش زندانيان جديد
با وجود مخالفت‌های جهانی با ادامه کار زندان گوانتانامو که از مخوف‌ترین زندان‌های جهان نامیده می‌شود دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري آمريکا ماه ژانويه گذشته فرماني را امضا کرد که دستور باراک اوباما، سلف خود را مبني بر تعطيلي زندان گوانتانامو در جزيره کوبا، لغو کرد. درياسالار کرت تيد، فرمانده ستاد فرماندهي عملياتي (ارتش آمريکا) در آمريکاي جنوبي، گفت: «در حال حاضر، 41 نفر در آنجا (زندان گوانتانامو) در بازداشت به‌سر مي‌برند. ما آمادگي داريم در صورت لزوم زندانيان ديگري را در اين بازداشتگاه بپذيريم.» ترامپ در سخنراني سالیانه رياست‌جمهوري، اظهار داشت: «بيشتر اعضاي زنداني داعش به گوانتانامو خواهند رفت. این ادعاها در حالی مطرح شده که بسیاری از این زندانیان هرگز جرم‌شان به اثبات نرسیده و حتی بسیاری از آنها پس از بازگشت به کشورشان آزاد شده‌اند.»
 انگلیس: تشدید اسلام‌ستیزی
حمله به مسلمانان و نادیده گرفتن حقوق آنها به یکی از موارد عادی در انگلیس مبدل شده است، به‌گونه‌ای که هر روز تهدیدی علیه مسلمانان مشاهده می‌شود، برای نمونه در ادامه افزایش جرایم بر پایه نفرت علیه مسلمانان در انگلیس و حمله به مساجد و نمازگزاران، یک نوجوان انگلیسی با تصاویری از سلاح‌های دستی تهدید کرد مسلمانان را خواهد کشت. این نوجوان،‌ اولین انگلیسی نیست که مسلمانان را تهدید به مرگ می‌کند. پیش از این هم یک انگلیسی، با ورود به یک فروشگاه، کارکنان آن فروشگاه اسلامی در لندن را تهدید به کشتن کرده بود. ماه رمضان نیز نمازگزارانی در شهر لندن هنگام برگزاری نماز صبح، مورد حمله یک ون قرار گرفتند که در نتیجه آن 11 نفر به شدت مجروح شدند. پلیس انگلیس این اقدام را حمله تروریستی نامید و فرد مجرم به پلیس گفته بود قصد دارد مسلمانان بسیاری را به قتل برساند. 
 میانمار: گورهای جمعی روهینگیایی‌
جنایت علیه مسلمانان میانمار همچنان ادامه دارد، چنانکه به گفته یک گروه ناظر حقوق بشر، دولت میانمار برای از میان برداشتن شواهد مربوط به قتل عامل روهینگیایی‌ها توسط نیروهای ارتش، اقدام به نابود کردن یک گور دسته جمعی با بولدوزر کرده است. کریس لوا، مدیر پروژه آراکان گفت: «استفاده از بولدوزر نشان‌دهنده بخشی از تلاش دولت برای مخفی کردن شواهد مربوط به گور دسته‌جمعی است که گزارش‌هایی از آن در رسانه‌ها و آژانس‌های خبری منتشر شد.» وی ادامه داد: «دو مورد از این گورهای دسته‌جمعی که ما از آنها مطلع هستیم، گزارش‌هایی درباره‌ آنها در رسانه‌ها آمده است؛ اما یکی از گورها توسط بولدوزر تخریب شد. به این ترتیب، مشخص است که دولت میانمار درصدد مخفی کردن شواهد است.»