آیت‌الله جوادی‌آملی در دیدار با رئیس و معاونان سازمان اطلاعات سپاه گفت: توکل به خدا رمز موفقیت سازمان اطلاعات سپاه است. کار شما آقایان خیلی سنگین است. قبلاً عرض می‌کردیم خوب است که انسان هر کاری را به نیابت حضرت حجت(عج) بکند؛ الآن عرض می‌کنیم کارهای‌تان را به نیت حضرت، به اذن حضرت و به کمک حضرت انجام دهید.


گزارش خبری صبح صادق از ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون و هشتمین کنگره علمی طب رزم

 حسن ابراهیمی/  ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون در اردوگاه شهید باکری خرمشهر و هشتمین کنگره ملی طب رزم و تروما در بیمارستان صحرایی علی‌ابن‌ابی‌طالب(ع) آبادان برگزار شد.
در ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون سردار سرلشکر صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، سردار عبداللهی، معاون بهداشت، امداد، درمان و آموزش پزشکی سپاه پاسداران و مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی کردند و از کتاب «آن یک نفر» زندگینامه شهید دکتر احمد آتش‌دوست رونمایی شد. همچنین از 25 خانواده شهید و جانبازان عرصه بهداشت و درمان دفاع مقدس تقدیر به عمل آمد. در پایان این مراسم، رزمایش امداد و انتقال و جنگ نوین بهداری رزمی معاونت بهداشت بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیمارستان امام حسین(ع) آبادان برگزار شد.

100 هزار نفر کادر پزشکی 
در دفاع مقدس حضور داشتند
سرلشکر صفوی در این آیین درباره نقش و حماسه جامعه پزشکی در دفاع مقدس، اظهار داشت: «کار پزشکان در دفاع مقدس افتخاری برای تمام ملت ایران و جامعه پزشکی است؛ چرا که انسان‌هایی در این مجموعه حضور داشتند که شاخص و برگزیده خداوند متعال بودند و دارای تخصص و احساس مسئولیت، شجاعت و شهامت نیز بودند.»
دستیار و مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا یادآور شد: «در هشت سال دفاع مقدس حدود ۱۰۰ هزار نفر از پزشکان، داروسازان، جراحان و امدادگران و به طور کلی کادر پزشکی در جنگ شرکت کردند و آنها در دوران دفاع مقدس سه هزار شهید را نیز تقدیم انقلاب کرده‌اند.»
وی اضافه کرد: «کمک 100 هزار کادر پزشکی در دوران دفاع مقدس به 900 هزار نفر از رزمندگان حماسه بزرگی است که روی داده است. در همین دوران ۱۰۰ هزار عمل جراحی حیات‌بخش صورت گرفته که در تاریخ جنگ‌های طولانی بی‌سابقه است؛ چرا که آمریکا در جنگ ویتنام که ۴۸ هزار کشته داد، در زمانی که می‌خواستند مجروحی را به عقب منتقل کنند، حداقل دو ساعت و نیم زمان می‌برد و این در حالی است که ما برای نمونه در کربلای ۵ مجروحان را به فاصله زمانی یک ساعت به عقب منتقل می‌کردیم و بیمارستان‌های صحرایی را در نزدیک‌ترین فاصله ممکن از خط مقدم جبهه‌ها احداث کرده بودیم.»

پزشکان دفاع مقدس همچنان
 در متن انقلاب اسلامی حضور دارند
سردار احمد عبداللهی، معاون امداد، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه اظهار داشت: «ما در بیمارستان‌های صحرایی دوران دفاع مقدس، برای اولین بار در جهان اقدامات و جراحی‌های بسیار پیچیده از جمله جراحی مغز و اعصاب انجام می‌دادیم.»
وی در تشریح اهداف برگزاری آیین اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون گفت: «یکی از مهم‌ترین اهداف و مقاصدی که در برگزاری این آیین داریم، پاسداشت مقام شامخ شهدای عرصه بهداشت و درمان کشور است.»
وی با برشماری شرایط و شاخصه‌های انتخاب برگزیدگان برای دریافت جایزه ملی شهید رهنمون، افزود: «شاخص‌های عمومی ما مشهور بودن به اخلاق اسلامی است. فرد باید اسوه و الگوی اخلاق، ایثارگری و فداکاری و به تعبیری مدافع و مروج ارزش‌های دینی باشد. یک پزشک متدین باید با اندیشه، اخلاق و عملکرد خود، ارزش‌های دینی و انسانی را ترویج دهد.»

شکافی عمیق نسبت به آرمان‌های شهدا در جامعه قابل قبول نیست
مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی در این آیین اظهار داشت: «وظیفه داریم که راه شهدا، ارزش‌ها و خواست‌های شهدا را ادامه داده تا شرمنده آنها نشویم.»
وی افزود: «جامعه ما و پزشکی در وضعیتی قرار داریم که با شعارها، فکرها و ایده‌هایی که شهدا داشتند، فاصله و شکاف عمیقی وجود دارد و این قابل قبول نبوده و خدا از ما نخواهد پذیرفت.»

همایش طب نظامی در آسیا 
و اقیانوسیه سال آینده در تهران
هشتمین کنگره علمی طب رزم نیز در بیمارستان صحرایی علی‌ابن‌ابی‌طالب(ع) آبادان با حضور فرماندهان و مسئولان بهداشت و درمان نیروهای مسلح و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی استان خوزستان برگزار شد.
در این کنگره سردار حسن عراقی‌زاده، رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح، سردار احمد عبداللهی، معاون بهداشت، امداد، درمان و آموزش پزشکی سپاه و دکتر رئیس‌زاده، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور سخنرانی کردند و سه نشست تخصصی برگزار شد. سردار حسن عراقی‌زاده، رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در آیین افتتاحیه این کنگره اظهار داشت: «طب نظامی و تروما با یکدیگر عجین هستند، کنگره‌های طب رزم و تروما تحت عناوین گوناگون در جهان برگزار می‌شود و ما تاکنون بیش از 10 کنگره بین‌المللی درباره حوادث غیرمترقبه برگزار کرده‌ایم و در این زمینه پیشرو هستیم. همچنین تاکنون حدود پنج کنگره تخصصی تروما برگزار کرده‌ایم که متخصصان ایرانی و خارجی در آن شرکت کردند.»
سردار عراقی‌زاده در ادامه با اشاره اینکه ایران از نظر تعداد مقاله جزء برترین کشورها در کنگره‌های برگزار شده تروما و طب رزم بوده است، بیان کرد: «همایش بین‌المللی طب نظامی در آسیا و اقیانوسیه در مهر ماه سال آینده در تهران برگزار خواهد شد.»
وی افزود: «با توجه به تجارب دفاع مقدس و همچنین جبهه مقاومت اسلامی در منطقه، جمهوری اسلامی ایران در حوزه طب رزم جزء برترین کشورهای جهان به شمار می‌رود.»

جامعه پزشکی 
نیازمند فراگیری طب رزم
محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور هم در این کنگره تصریح کرد: «اگر چه جنگ تحمیلی به پایان رسیده، ولی کشورمان همواره درگیر تروما در اقسام و ابعاد مختلف بوده است. جامعه پزشکی و مردم نیازمند این هستند که در هر مکانی موضوع برخورد با بیمار ترومایی را به عنوان یک مهارت فرا گیرند.» وی گفت: «حضور جامعه پزشکی در جبهه مقاومت در پنج سال اخیر همچون دوران دفاع مقدس، تجربه گران‌بهایی در حوزه امداد و نجات،  انتقال و مداوای مصدومان در جنگ‌های نوین را نصیب پزشکان و متخصصان کشور کرده است.»

جراحی‌های پیچیده در بیمارستان‌های صحرایی
سردار احمد عبداللهی نیز در این کنگره گفت: «ما در بیمارستان‌های صحرایی دوران دفاع مقدس، برای اولین بار در جهان اقدامات و جراحی‌های بسیار پیچیده از جمله جراحی مغز و اعصاب انجام می‌دادیم.» وی اظهار داشت: «با توجه به سوابق ارزشمند و قابل تحسین جامعه جراحان در دوران دفاع مقدس و نجات جان مجروحان، از چند سال پیش تصمیم گرفته شده است، کنگره‌های علمی جامعه جراحان در همان بیمارستان‌های صحرایی که زمانی جلوه‌گاه خدمت مقدس جامعه پزشکی به ویژه جراحان بوده است، برگزار شود.» دبیر این کنگره افزود: «همین ایده به پایه‌گذاری یک حرکت حماسی و جهادی با صبغه علمی منجر شد که به فضل الهی تاکنون ادامه یافته و امسال هشتمین دوره کنگره علمی طب رزم به همت عزیزان‌مان در جامعه جراحان و قطب ترومای دانشگاه بقیه‌الله(عج) در بیمارستان صحرایی حضرت علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) در آبادان در حال برگزاری است.»

سه نشست تخصصی
گفتنی است، هشتمین کنگره علمی طب رزم با ارائه مقالات پزشکان شاخص و ممتاز کشور و بهداران جبهه مقاومت اسلامی، در سه نشست تخصصی با موضوعات «امداد و نجات»، «طب و قانون» و «مدیریت بحران» در بیمارستان صحرایی علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) آبادان برگزار شد.

همسر شهید مدافع حرم عبدالصالح زارع


 احسان امیری/ شهید مدافع حرم «عبدالصالح زارع» در 18 بهمن ماه 1394 در سوریه به شهادت رسید. پیکر مطهرش پس از انتقال به میهن اسلامی ابتدا در استان مازندران و سپس در قم تشییع و پس از اقامه نماز به امامت آیت‌الله نوری‌همدانی، مرجع تقلید شیعیان در گلزار شهدای امامزاده علی‌بن‌جعفر(ع) به خاک سپرده شد. 
سرکار بانو «زهرا کمالی» همسر شهید زارع است. وی در ادامه از دوران کوتاه زندگی با همسر شهیدش می‌گوید: «بسیار آدم ساده‌زیست، باگذشت، شوخ‌طبع، پرتلاش و اهل خدمت به دیگران بود. وقتی از محل کار به خانه می‌آمد، خستگی کار را پشت در خانه می‌گذاشت و با حالت مهربانی و چهره‌ای خندان و بشاش وارد می‌شد. با ورود ایشان فضای ساکت منزل کاملاً شکسته می‌شد. همه اعضای خانواده او را دوست داشتند. برای مادرم مثل پسر بود، نه داماد. همیشه دوست داشت به دیگران خدمت کند و تا جایی که در توانش بود دستگیری می‌کرد. می‌گفت: «خشنودی خدا در خدمت به خلقِ اوست.» به طور ویژه به پدربزرگ و مادربزرگش کمک می‌کرد و آنها حتی بیشتر از فرزندان خودشان او را دوست داشتند. از قبل‌ها، ایام محرم را به منطقه عملیاتی فکه می‌رفت. این روند بعد از ازدواج هم ادامه داشت و تا شهادتش ترک نشد. با دوستانش به آن منطقه می‌رفتند تا مقدمات پذیرایی اعم از علم کردن خیمه‌ها، آب‌رسانی، تهیه غذا، اجرای برنامه‌های فرهنگی و... را برای مهمانان شهدا مهیا کنند. به شدت عاشق شب عاشورای منطقه فکه بود.  سفر اولم با ایشان سفر به مشهد مقدس بود. بیشتر از ساعات کاری خود فعالیت می‌کرد. برای ساعات اضافه، برگه مأموریت پر نمی‌کرد و داوطلبانه آن ساعات را می‌گذراند و هیچ پاداشی قبول نمی‌کرد. البته اهل تفریح و مسافرت بود و در همین مدت کوتاه زندگی‌مان برای معیشت و تفریح بنده از هیچ چیزی دریغ نکرد.
قرار بود اربعین به کربلا برود. روز چهارشنبه 26 آبان ماه ۱۳۹۴ بود که گفت: «هماهنگی‌هایی با دوستانم انجام شده و ان‌شاءالله دو روز بعد راهی کربلا هستیم...» من هم دوست داشتم در این سفر زیارتی همراه ایشان باشم؛ ولی متأسفانه به خاطر فرزند خردسالم این همراهی برایم امکان‌پذیر نبود. از طرفی به شهید هم نمی‌توانستم بگویم که به کربلا نرود. به او گفتم: «صالح جان، دلم نیست که تنها به کربلا بروی. دوست دارم با هم به زیارت امام حسین(ع) برویم. اما اگر مانع رفتن تو شوم، حس می‌کنم نمی‌توانم روز قیامت مسئولیت این کار را به عهده بگیرم و جوابگو باشم... .»
ظهر پنج‌شنبه 27 آبان ماه ۱۳۹۴ با ذوق و شوق به خانه آمد و گفت: «بالاخره کارم درست شد.» من با تعجب سؤال کردم مگر در سفرتان به کربلا مشکلی بود که حالا می‌گویی کارم درست شد! ایشان با قدری مکث‌ گفت: «کربلا که ان‌شاءالله ردیفه، اما شاید از همانجا، جای دیگری هم بروم» که من با تعجب پرسیدم کجا؟ و ایشان گفت: سوریه... یک لحظه جا خوردم و انتظار شنیدنش را نداشتم. دقیقاً روز جمعه 28 آبان ماه ۱۳۹۴ که قرار بود به کربلا برود، به سوریه اعزام شد. دیگر قدرت تصمیم‌گیری نداشتم. شروع کرد با من حرف زدن و تلاش داشت مرا آرام کند. از وضعیت سوریه برایم می‌گفت و همین حرف‌های منطقی و قانع‌کننده او بود که جای حرف برای من باقی نگذاشت. لحظه‌ رفتنش آرامش خاصی داشت. آرامشی عجیب و دوست‌داشتنی که آن لحظه همیشه جلوی چشمانم است. قرآن را بالای سرش گرفتم و با صلوات بدرقه‌اش کردم. پس از شهادتش، فقط به حضرت زینب(س) گفتم: «من بهترین‌ها را برای شما داده‌ام، از من پذیرا باشید.»

  علیرضا جلالیان/ ورزش در بعد آموزش و تربیت نیروهای مسلح یکی از بنیادین‌ترین موضوعاتی است که می‌تواند نسبت مستقیمی با توان رزم و سلامت روحی کارکنان داشته باشد. آنچه که امروز در نیروهای مسلح به عنوان موضوع تربیت بدنی مطرح است تلفیقی از دستاوردهای ارتش‌های جهان در بستر ورزش و تجربیات بومی بوده است؛ اما در برخی موارد جنبه غیر نظامی پیدا کرده و به سمت ورزش‌های توپی هم رفته است. عمده این موضوع به دلیل وجه باشگاه‌داری در نیروهای مسلح بوده که سبب شده است تا نیروهای مسلح در حوزه ورزش‌های کشوری هم حضور داشته باشند و عملکرد موفقی را به نمایش بگذارند؛ ولی آنچه که می‌توان به نیروهای مسلح در حوزه ورزش نسبت داد و نیاز آنها است ورزش‌هایی را شامل می‌شود که با آمادگی رزم، نسبت مستقیمی داشته باشد. برای این منظور در یک دهه گذشته تعاریف ورزش‌های نیروهای مسلح در ارتش‌های پیشرفته جهان در حال تغییر است؛ به صورتی که دیده می‌شود بسیاری از ارتش‌ها رو به سمت ورزش‌ها و مسابقات تخصصی مرتبط با رزم آورده و مسابقاتی مبتنی بر این، در حال رواج است. در ساده‌ترین حالت مسابقات عبور از موانع، جهت‌یابی، زندگی در شرایط سخت و... تا مسابقات کار با تجهیزات سنگین زرهی و... در نیروهای مسلح رواج یافته و همواره مبتنی بر نیاز و ابتکار، انواع جدیدی از مسابقات مهارتی در این حوزه برگزار می‌شود. در کنار این تیراندازی، شنا و ورزش‌های رزمی هم از دیرباز در این نیروها رواج دارد؛ اما نکته اصلی در این میان که در فرهنگ بومی ایرانی دارای جایگاه ارزشی والایی است، ورزش‌های پهلوانی است که از دیرباز با منش پهلوانی و در زورخانه‌ها با رویکردهای اخلاقی و مذهبی انجام می‌گرفته و خروجی آن پهلوانان بامرامی بودند که هم در میدان رزم و هم در میدان مردم‌داری زبانزد خاص و عام بوده‌اند. گود زورخانه در یک نگاه نمی‌تواند تنها یک محل برای تمرین و نرمش و ارائه هنرهای این ورزش باشد؛ بلکه در صحنه به صحنه این گود می‌توان درس‌های اخلاقی گرفت. گود زورخانه می‌تواند یک کلاس عقیدتی باشد که فرد باید در صحنه عمل نسبت به آموزش و اجرای اعتقادات خویش در آن همت گمارد، رفتار علوی مایه اصلی این ورزش است و هر لحظه این ورزش با یاد خدا و اسامی ائمه(ع) صورت می‌گیرد، کاری که عده‌‌ای از رزمی‌کاران ارزشی در تغییر آیین ورزش‌های ژاپنی و چینی برای تطبیق با ارزش‌های اسلامی انجام داده‌اند در ذات این ورزش گنجانده شده است. مهم‌تر از همه نبود محدودیت سنی در این ورزش است. در بعد ورزیدگی نیز می‌توان گفت؛ حرکت‌ها و نرمش‌های این ورزش قابلیت ایجاد ورزیدگی در فرد ورزشکار را دارا است و حتی می‌توان بخش‌هایی دیگر را به حرکات این ورزش افزود. به طور کلی تمام ابعاد این ورزش می‌خواهد یک پاسدار انقلاب اسلامی را تربیت کند. با این اوصاف به نظر می‌رسد این ورزش باید در سپاه به عنوان ورزش همه‌گیر و سازمانی اجرا شود. چیزی که روند آن آغاز شده و در بخش بسیاری از رده‌ها زورخانه احداث شده است؛ اما نیاز به توجه بیشتر فرماندهان سطوح بالای نیروهای مسلح دارد.

جامعه ارامنه ایران با شروع جنگ تحمیلی در جبهه‌ها حضور داشته و شهدای گرانقدری را تقدیم ایران اسلامی کردند. توجه به این شهدا و خانواده‌های معظم آنان نه تنها بخشی از حفظ و اشاعه ارزش‌های دفاع مقدس است؛ بلکه گامی مهم در جهت حفظ وحدت و همدلی ملی نیز محسوب می‌شود. کتاب «کردار اهل صومعه» در همین راستا گردآوری و تدوین شده است. این اثر حاوی خاطرات هشت سال دفاع، پشتیبانی و حضور هم‌وطنان ارمنی در دفاع مقدس است. در پشت جلد این کتاب از قول رهبر معظم انقلاب در دیدار شورای خلیفه‌گری آمده است: «هرگز فراموش نمی‌کنم زمانی که در اهواز در سنگر با سربازان گفت‌وگو داشتم و از وضع آنها جویا می‌شدم، یکی از سربازها رو به من کرد و گفت که من ارمنی هستم. من فوق‌العاده احساس شادی کردم که این ارمنی در کنار مسلمانان می‌جنگد. چنان برادرانه و صمیمانه در کنار هم می‌جنگیدند که او هیچ احساس نمی‌کرد که در کنار این همه مسلمان قرار دارد و دیگران هم در فکر نبودند که همرزم آنها یک ارمنی است و هر دو نیز برای یک هدف می‌جنگند.» «کردار اهل صومعه» به کوشش «اعظم حمزه‌ای‌خسرقی» در ۲۰۰ صفحه مصور نوشته شده و نشر «پلاک هشت» در سه هزار نسخه منتشر کرده است. در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «یک سال از آغاز جنگ گذشته بود. توی کتابخانه مربوط به انجمن ارامنه نشسته بودیم که آقای سمبات آبکاریان آمد و گفت: پطروس! می‌آیی برویم جبهه؟من فکر کردم دارد شوخی می‌کند. گفتم که لابد منظورش این است که برویم باغ، سیب بچینیم! ... از این شوخی‌ها می‌کرد و آدم را سر کار می‌گذاشت! همین طوری فکر کردم. ساعت شش صبح بود که آمد دنبالم. در زد و پرسید که حاضری؟ گفتم: بله. کجا برویم؟ گفت: بیا برویم، توی راه برایت می‌گویم. رفتم باهاش؛ تا هجده کیلومتری کرج که مقر سپاه بود. آنجا تازه شستم خبردار شد...»


شهید دوست داشت کسی را برای زندگی انتخاب کند که در همه شرایط همراه وی باشد. همان روز خواستگاری شرایط کاری‌اش را در جمع اعلام کرد و گفت: «اگر به من بگویند دربان آن منطقه جنگی باش، باید سریع خودم را برسانم. من دوست دارم فقط برای جنگ باشم. باید همسرم با این شرایط من سازگار باشد و دوری خانواده اذیتش نکند.» خداوند این لطف را در حق ما کرد و هم‌نفس شهید شدیم. ما 10 دی ماه 1361 محرم شدیم. خطبه عقد را حضرت امام(ره) خواندند.
به نقل از همسر شهید ولی‌الله چراغچی‌مسجدی
اول شهریور سال 1337 در مشهد به دنیا آمد. برای گذراندن دوره ابتدایی وارد مدرسه شد. پس از پایان دوره ابتدایی، تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان «دانش بزرگ‌نیا» در رشته ریاضیات آغاز کرد و دوران متوسطه را با بهترین نمره‌ها به پایان رساند. در سال 1356 پس از شرکت در کنکور، در رشته مهندسی علوم دانشگاه بیرجند پذیرفته شد. با اوج‌گیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، فعالیت‌های سیاسی‌ـ مذهبی خود را قوت بخشید و در صحنه مبارزه با رژیم منفور پهلوی مشتاقانه گام نهاد. در سال 1358 با تعطیلی دانشگاه‌ها فعالیت خود را در ارتش آغاز کرد و در کلاس‌های نظامی افراد را تعلیم می‌داد. با تشکیل سپاه، وارد این نهاد شد. با اولین خیانت‌های داخلی ضد انقلاب در گنبد، به این منطقه رفت و از خود در آنجا دلاوری‌ها به جا گذاشت. با شروع جنگ تحمیلی، عراق علیه ایران به جبهه‌های نبرد شتافت. فرمانده گردان، مسئول طرح و عملیات منطقه 6 سپاه، مسئول طرح و عملیات نصر 5 خراسان و قائم‌مقام فرمانده لشکر 5 نصر از مسئولیت‌های او بود. در سال 1361 ازدواج کرد. در عملیات بدر بر اثر اصابت گلوله به ناحیه سر مجروح شد و در بیمارستان شهدای تهران بستری و پس از 23 روز بیهوشی، سرانجام در 18 فروردین سال 64 به شهادت رسید و پیکر مطهرش در گلزار شهدای بهشت رضا(ع) مشهد آرام گرفت.

مهم‌ترین موضوعی که سال آینده  باید محور برنامه‌های کشور قرار بگیرد، چیست؟
آخرین هم‌اندیشی پیامکی تریبون سال 1396 را با موضوع مهم‌ترین اولویت کشور برای سال آینده جمع‌بندی می‌کنیم. در یک نگاه کلی می‌توان چنین تحلیل کرد که عمده همراهان گرامی، یعنی حدود 80 درصد بر موضوع اقتصادی تأکید دارند. موضوعی که احتمالاً باز هم یکی از اولویت‌های شعار سال آینده از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام خواهد شد.
اقتصاد مقاومتی/ بیشتر همراهان اقتصاد مقاومتی و اجرای سیاست‌های آن را موضوع اصلی پیام خود قرار دادند که می‌توان به «فتاحي نيارکي» از قزوين، «خليل ميراحمدي» از کرمان، «کوهستاني»، «كيانفر حميدى» از مازندران، «سيدمحمد خدايي» از اردکان، «مجيد رحيمي» از اصفهان، «مصطفي صالحي» از کهنوج، «زهرا خدامرادي» و «محسن نورعلی‌پور» از هرسين، «منصوره بخشي» از مشهد، «رضا شمسي» از شازند، «ظاهر مرادي» از جوانرود، «ابوذر خداجو» از بندرعباس، «جمال کشاورزي» از خرامه و «سيدامين سيدي» از لالي اشاره کرد.
 موضوعات اقتصادی/ اشتغال، تولید ملّی، محرومیت‌زدایی، بهبود وضعیت کسب‌وکار، مهار تورم و در کل حل مشکلات اقتصادی مردم هم در رتبه بالایی بود؛ به گونه‌ای که «محمد عباسقلي‌پور» و «صغری عباسقلی‌پور» از املش، «عليرضا افشار» از ابهر، «نيلوفر هادي‌طلب» از زنجان، «غلام‌رسول کريمي» از دلند، «عبدالله کيا» از نوشهر، «رسول وطن‌زاده» از تهران، «مرتضي اميري‌نژاد» از بوئين‌زهرا، «رسول سليماني» از زنجان، «محمد کريم‌زاده» از اصفهان، «محمدجعفر پوراکبري» از ابرکوه، «موسي پندارهفشجاني» از چهار محال و بختياري، «مقصودي‌فر» از خوانسار، «شفيعي» از شيراز، «مصطفي خراساني» از نجف شهر سيرجان، «سليمي‌فر» از هفشجان، «فرامرز غلامحسيني» از اروميه، «مرتضي غفاري» از قم، «ولي‌زاده» از اروميه، «علي مجيدي» از آذرشهر، «علي محمدلو» از خوي، «پاک» از تبريز، «مهدي حيدري» از گرمه، «محمد زارع‌برآبادي» از خواف، «بهمن مقني‌زاده» از بجنورد، «سعيده بنام» از دهدشت، «حسين حسنوند» از کرمانشاه، «فرامرز الياسي» از سنقر، «جواد آبي» از همدان، «حيدر زوار» از آبدانان، «گلبس رستمي» از صحنه، «ياسر اکبري» از ايلام، «محسن طاهري» از اصفهان و «عليرضا ميرزايي» از تهران در پیام‌های خود به آن اشاره کرده و در برخی موارد موضوعات دیگری را هم بیان کرده‌اند.
برخورد با فساد/ برخورد قاطع با مفسدان اقتصادي و مبارزه با فساد اداری و مالی و مبارزه با اشرافی‌گری و مسابقه اشرافیت نیز در پیام عده دیگری از همراهان آمده بود که در این میان به نام‌های «حسينعلي آين» از اصفهان، «فتاح عبداللهی» از شيراز، «عيسي رحيمي‌نيا» از زاهدان، «حسينعلي جعفرزاده» از اصفهان و «فاطمه کلواني» از کميجان اشاره می‌شود.
تقويت بنيه دفاعي کشور/ تقویت بنیه دفاعی کشور و اقتدار موشکی هم در پیام‌های «حسين پورشاهرودي» از مشهد مقدس و «محسن لطفي» از بجنورد وجود داشت.
مسائل فرهنگی/ توجه به مسائل فرهنگي هم بخش اصلی پیام‌های «موسي‌الرضا حيدري» از مشهد مقدس و «سيما ساريخاني» از خرمي بود.
حمایت از محرومان/ حمايت از محرومان هم در پیام‌ «اکبر کريمي» از صفاشهر و «حليمه گلوي» از روستاي سرسبز قلمي وجود داشت.
ارتقا و پیشرفت علمی/ ارتقای رتبه علمي کشور را هم «علي عزيزخاني» از ابهر و «زهره شهرياري» از اهواز مطرح کردند.
دیگر دیدگاه‌ها/ «زهرا صحرايي» از صحنه مقابله توطئه‌هاي داخلي، «ايمان آباد» از برازجان حل کردن اوضاع نابسامان فضاي مجازي، «عليرضا سبحانی‌نسب» از بوشهر القاي اميد به مردم، «مريم وفايي» از زرين‌شهر ايجاد تحول در نظام اداري کشور و «ساماني» از اصفهان مبارزه با کم آبي و خشکسالي با انتقال آب از شمال و جنوب به فلات مرکزي را به عنوان برنامه اولویت‌دار سال آینده برشمرده‌اند.
برندگان تریبون 22
«كيانفرحميدى» از مازندران؛ «جمال کشاورزی» از خرامه؛
«فرامرز غلامحسيني» از اروميه.

در یادواره 37 شهید شهر ماماهان همدان تأکید شد

یادواره 37 شهید شهر ماماهان شهرستان فامنین همدان برگزار شد که در این مراسم سردار سرتیپ حسین دقیقی، مشاورعالی فرمانده کل سپاه و امیر خجسته، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند.
به گزارش صبح صادق سردار دقیقی در این یادواره اظهار داشت: «استان همدان همواره پیشتاز مبارزه و جهاد علیه دشمنان اسلام، چه قبل از پیروزی انقلاب، چه بعد از انقلاب و ان‌شاء‌الله همچنان نیز خواهد بود.»
وی ادامه داد: «جای جای این استان از جمله منطقه بسیار ارزشمند ماماهان دلیرمردانی را در خود پرورش داد که سینه خود را برای جهاد در برابر دشمنان اسلام سپر کردند.»
مشاورعالی فرمانده سپاه پاسداران خطاب به جوانان امروز جامعه اظهار کرد: «سخنان پدران شهدا سند زنده‌ای است که امروز باید جوانان از گفتمان آنها استفاده کنند؛ زیرا خانواده شهدا جگرگوشه‌های خود را با اعتقاد به آرمان‌های نظام و انقلاب تقدیم اسلام و انقلاب کردند.»
سردار دقیقی با بیان اینکه امروز انقلاب اسلامی از مرزهای ایران بیرون رفته است، تصریح کرد: «امروز خط مقدم ما دیگر شلمچه نیست؛ بلکه خط مقدم ما امروز دریای مدیترانه است؛ امروز ایران به شدت با جبهه کفر درگیر است و دشمنان این را تاب نمی‌آورند.»
سردار دقیقی با بیان اینکه شهرستان فامنین و منطقه ماماهان در زمان جنگ حدود 10 هزار نفر جمعیت داشت، گفت: «بیش از یک درصد جمعیت این شهرستان شهید هستند و عده بسیاری نیز جانباز، ایثارگر و مفقودالاثر دارند که باید اینها را ارج نهاد.»

اقتصاد مقاومتی علاج مشکل اقتصادی 
امیر خجسته، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم اظهار داشت: «یکی از بهترین راه‌های زنده نگه داشتن آرمان‌های شهدا، برگزاری یادواره‌ها است.»
وی افزود: «گزینه نظامی هیچ‌گاه گزینه روی میز آمریکایی‌ها نبوده و نخواهد بود و همیشه از رزمندگان جمهوری اسلامی هراس داشته‌اند.»
وی هوشیاری مردم را بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: «در این زمان بزرگ‌ترین مشکل جامعه بی‌توجهی به این فرهنگ است و بیشترین آسیب‌ها از این طریق وارد می‌شود.»
نایب‌رئیس کمیسیون شوراهای مجلس بیان داشت: «در موضوع سیاست باید به امام امت اقتدا کنیم و کاری به خط و خطوط سیاسی نداشته باشیم و با حفظ روحیه توان دفاعی کشور، اقتدار و عزت نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابل بیگانگان باید جزء اهداف مهم مسئولان قرار بگیرد.»
تجلیل از خانواده‌های شهدا و برپایی نمایشگاه در حاشیه این یادواره از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

از فرماندهان دوران جنگ بود، الآن هم چند ساله که خدمتش تمدید شده. با شناختی که از خانواده‌اش داشتم، همیشه به خاطر پسرش ناراحت بودم؛ چون راه صد درصد مخالف پدر را در پیش گرفته بود. از او پرسیدم چرا پسرت این طور شده؟ کمی به فکر فرو رفت! انگار سختش بود جواب بدهد؛ در نهایت گفت: من وقتی این بچه به دنیا آمد، مشغول جبهه و کار بودم و به خانواده خیلی رسیدگی نکردم؛ متأسفانه همسرم هم به تنهایی توانایی تربیت صحیح فرزندان را نداشت و پسرم طور دیگری تربیت شد.