محمدجواد ظریف، با اشاره به تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان منع موشک‌های میان‌برد (INF)، گفت: «یک خروج دیگر از توافقی دیگر از سوی دولت [دونالد] ترامپ؛ این بار پیمان منع موشک‌های میان‌برد. فقط برجام یا ایران نبود. به نظر می‌رسد که این جماعت به هر چیزی که امضای ایالات متحده روی آن باشد، آلرژی دارند.  دولت ایالات متحده، حتی به اندازه جوهر [مورد استفاده برای نوشتن آن توافق] هم ارزش ندارد؛ حتی پیمان‌هایی که به تصویب کنگره رسیده‌اند.»

نگاهی به نقش مردم در فراز‌ونشیب‌های 40 ساله انقلاب اسلامی


  امین پناهی/  انقلاب اسلامی ایران چهل ساله می‌شود و این چهل سالگی در حالی اتفاق می‌افتد که در طول این چهار دهه دشمنان انقلاب تمام تلاش خود را به کار گرفته بودند تا مردم ایران چهل سالگی انقلاب‌شان را نبینند. همین تابستان گذشته بود که جان بولتون در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس گفت؛ انقلاب اسلامی ایران نباید به جشن چهل‌سالگی‌اش برسد. 
وی در توضیح برنامه‌های خود برای مقابله با انقلاب اسلامی گفته بود: «نتیجه این بازبینی در سیاست و آنچه بسیاری از ما در ایالات متحده به ‌سمت آن حرکت می‌کنیم، باید این باشد که انقلاب سال 1979 آیت‌الله[العظمی] خمینی تا جشن چهل‌سالگی‌اش دوام نخواهد آورد.»

شکست آمریکا از ایران
البته این امر تنها به ادعای براندازی از سوی دولت آمریکا محدود نمی‌شود؛ بلکه دولت ایالات متحده در طول این چهار دهه همواره تلاش کرده هر جایی که جمهوری اسلامی ایران با چالشی مواجه شده آن را در نظر مردم بحرانی حل نشدنی جلوه دهد و مانند همیشه از آب گل‌آلود ماهی بگیرد. از همان ابتدا خوی استکباری دولت آمریکا به آنها اجازه نداده تا استقلال ملت ایران را به رسمیت بشناسند و در نهایت یک روز پیش از آغاز جشن‌های چهل سالگی انقلاب اسلامی، یعنی 11 بهمن ماه مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در پیامی توئیتری که به زبان فارسی منتشر شد، اعلام کرد که چهل سال پس از انقلاب آنچه نصیب ایران شده، تنها شکست بوده است!
در واقع این موضوع یک نمونه کوچک است از آنچه ما آن را ایستادگی آمریکا در برابر خواست ملت‌های آزاد جهان می‌دانیم. پمپئو نوشته است: «حتی رئیس‌جمهورتان حسن روحانی نیز به ۴۰ سال شکست رژیم ایران اعتراف می‌کند. نیازی نبود این‌طور باشد، اما رژیم حاکم شما همواره ایدئولوژی را بر منافع و رفاه مردم ایران ترجیح داده است.»
یک واژه بسیار مهم در این جملات هست که باید به آن توجه کنیم. ایدئولوژی و ایستادگی بر روی آن همان موضوعی است که آمریکا را ناراحت می‌کند و تمام دشمنی او از همین نکته ناشی می‌شود. اما یک نکته در این کلمه وجود دارد و آن اینکه تمام دشمنی آمریکا و دشمنان جمهوری اسلامی و ملت ایران بر سر ایدئولوژی است. پس اتهام‌زنی جمهوری اسلامی درباره بمب اتم یا مباحث دیگری چون صنعت موشکی و غیره همه بهانه‌جویی است و مقصود دشمنان از بین بردن این ایدئولوژی است. بنابراین ملت ایران تا زمانی که بر سر ایدئولوژی‌اش ثابت قدم است، دشمنی آمریکایی‌ها هم وجود دارد و این یک امر اجتناب‌ناپذیر است.
نقش مردم در پاسداری از انقلاب
اما مردم همواره و در همه برهه‌های انقلاب اسلامی در صحنه بوده‌اند و به هر شکل ممکن برای آن جان‌نثار کرده و نگذاشته‌اند از همان ابتدا که انقلاب اسلامی نهالی نوپا بود تاکنون که به درختی تناور تبدیل شده است، آسیبی به آن وارد شود. به یقین می‌توان گفت، در طول این چهار دهه از روزهای اول پیروزی انقلاب تاکنون، این مردم بودند که در لبیک به امام‌شان هشت سال جنگ نظامی، جنگ‌های مختلف اقتصادی و فتنه‌های سیاسی متفاوت را پشت سر گذاشتند و اجازه ندادند به اصل انقلاب آسیبی برسد. در واقع، نقش مردم ایران از ابتدای مبارزات با رژیم طاغوت تاکنون روز به روز پر رنگ‌تر شده است. این مردم بودند که با پیروی از رهبری بیدار، کشور را حفظ و حراست کردند تا جریان‌های مختلف نتوانند به آن آسیبی وارد کنند. 
با یک نگاه درمی‌یابیم که اصل انقلاب اسلامی همواره با مخاطرات فراوانی مواجه شده و همواره مورد تهدید بوده است. اما مردم هرجا زخمی بر تن انقلاب نشسته است، گردهم آمده و مرهم شده‌اند و با عامل آن مقابله کرده‌اند. در تاریخ انقلاب اسلامی 9 دی ماه 88 یکی از صحنه‌های تجلی حضور مردم در صحنه انقلاب است که مردم برای حفظ انقلاب و پاسداری از ارزش‌های اسلامی به صحنه آمده‌اند. از ابتدای انقلاب این مردم بودند که در انتخابات‌های گوناگون شرکت کرده و به نظام و حاکمیت مشروعیت داده‌اند.
اما در همه این سال‌ها دشمن همواره سعی کرده حضور مردم را در صحنه‌های مختلف انقلاب کم‌رنگ کند. دشمن افزون بر طراحی و اجرای مشکلات مختلف در مسیر حرکت انقلاب خواسته است تا با وارونه جلوه دادن حقایق مردم را دلسرد کند، یا حتی در مقابل انقلاب و حاکمیت قرار دهد. اما این مردم با بصیرتی مثال‌زدنی که در هیچ‌ یک از دوره‌ها نمی‌توان نظیر آن را یافت وارد، صحنه می‌شوند و اجازه سوء‌استفاده به ‌دشمن نمی‌دهند.
دشمن به این نتیجه رسیده است که پیروزی و پایداری انقلاب اسلامی در این سال‌ها حاصل یک اصل مهم در میان مردم با یکدیگر و همچنین مردم با حاکمیت بوده و آن «وحدت کلمه» است. وحدت در اصول در عین اختلاف سلیقه شاخصه‌ای است که آمریکا و دیگر دشمنان ملت ایران را می‌ترساند و آنان می‌دانند که همواره عامل شکست‌شان همین شاخصه بوده است. 
دیگر جنگ نظامی علیه ملت ایران ممکن نیست؛ چرا که جنگ، ملت را در مقابل دشمنان منسجم‌تر می‌کند. از سویی قدرت نظامی جمهوری اسلامی به قدری افزایش یافته که هر کسی را یارای مقابله با آن نیست. این دو را دشمنان به خوبی دریافته‌اند و می‌دانند که دیگر هیچ‌گاه نخواهند توانست به خاک ایران اسلامی تجاوز نظامی کنند؛ از این رو تاکتیک‌های جنگ را تغییر داده‌اند. گاهی حرف‌های خود را از زبان کسانی می‌زنند که مردم فکر می‌کنند اینان در درون نظام اسلامی هستند، اما واقعیت آن است که اینان نفوذی‌های دشمنان هستند و گاهی این صحبت‌ها ممکن است برخی را به اشتباه بیندازد. 

هدایت و راهبری کشتی انقلاب
باید بدانیم هر چند پدیده نفوذ وجود دارد و رهبر معظم انقلاب هم به آن اشاره کرده‌اند؛ اما ملت ایران گوش به فرمان رهبری هستند که در طول 30 سال گذشته به خوبی توانسته است کشتی انقلاب را در طوفان‌ها و مشکلات گوناگون هدایت کند. دشمن هم به جایگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی واقف است. «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه اسبق آمریکا پس از فتنه 88 گفته بود: «رهبر ایران می‌تواند نقشه‌هایی را که بهترین ذهن‌ها با صرف بیش‌ترین بودجه‌ها در زمانی بسیار طولانی کشیده و مجریانی ماهر اجرای آن را به عهده گرفته‌اند، با یک سخنرانی یک‌ساعته خنثی کند.»
پس پروژه نفوذ و انحراف از اصول که خواسته این روزهای دشمنان برای انقلاب اسلامی است، راه به جایی نخواهد برد و روزی می‌رسد که دشمنان مجبورند جمهوری اسلامی و استقلال ملت ایران را با اقتدار در جهان به رسمیت بشناسند. هر چند همین حالا هم به طور غیر رسمی به آن معترفند.
این را از آنجا می‌توان نتیجه گرفت که کشور ایران در سال 1397 همان کشور سال 1357 نیست. انقلاب اسلامی افزون بر آنکه زیرساخت‌های مورد نیاز برای عظمت و اقتدار ایران را فراهم آورده، انسان‌هایی را تربیت کرده است که می‌توانند در مقابل دشمنان بایستند. تهدید ترامپ از جانب سرلشکر قاسم سلیمانی که چندی پیش صورت گرفت، نشان‌ می‌دهد انقلاب اسلامی نه تنها توانسته کشور را از وابستگی به ایادی غرب و شرق نجات دهد، بلکه کار را به جایی رسانده است که یک ژنرال نظامی ایرانی می‌تواند در مقابل رئیس‌جمهور کشوری که بسیاری آن را ابرقدرت و برخی کدخدای جهان می‌شناسند، بایستد و او را به عقب‌نشینی از مواضعش مجبور کند.

۴۰ سالگی سرآغاز فصل جدید
ما ادعا می‌کنیم انقلاب اسلامی دوران بلوغ خود تا 40 سالگی را به خوبی پیموده و حالا زمان آن است که قدرت خود را تثبیت کند؛ اما سؤال اینجاست که اگر انقلاب کار خود را به درستی انجام داده، پس چرا حالا اینقدر مشکل اقتصادی وجود دارد؟
پاسخ این است که انقلاب نقشه راه را برای حرکت در مسیرهای سنگلاخی و پر پیچ و تاب ترسیم ‌کرده؛ اما متأسفانه برخی دولت‌ها آن‌گونه که باید در این مسیر پیش نرفته و سبب شده‌اند مشکلات این‌چنینی برای مردم به وجود بیاید. در واقع، بروز مشکلات برای مردم دو وجه دارد؛ یک وجه خارجی که دشمنی دشمنان ناگزیر از ایجاد تحریم و فشار اقتصادی است تا مردم از ایدئولوژی خود دست بردارند و دوم برخی مسئولان که با ضعف و ناکارآمدی خود سبب می‌شوند فشار به مردم وارد شود که این همان خواسته دشمنان است. 
ملت ایران مشکلات را درک می‌کنند؛ اما می‌دانند با پاسداری از انقلاب اسلامی است که می‌توانند به سر منزل مقصود برسند. آنها می‌دانند این مشکلات بیشتر به دلیل دشمنی‌های دشمنان و عملکرد بد برخی مسئولان عارض شده است؛ اما بار دیگر با حضور در جشن انقلاب اسلامی که برای چهلمین آن را تجربه می‌کنند، حضور می‌یابند. همین عدد نویدبخش دوران تازه‌ای است که مردم در این کشور باید آغازگر آن باشند و همان‌گونه که انقلاب کردند و آن را پاس داشتند، حالا هم باید از آن محافظت کنند و به هدف نهایی آن که ایجاد تمدن اسلامی است، برسانند. حضور در راه‌پیمایی 22 بهمن به دشمنان نشان خواهد داد که مردم ایران با مشکلات اقتصادی از میدان انقلاب به در نخواهند شد.



امیرعلی ابوالفتح
کارشناس مسائل آمریکا

تحرکات روزهای اخیر آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران متعاقب سفر وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی این کشور به منطقه، نشان از طراحی عملیات روانی در ابعاد مختلف و مانور نمایش قدرت ایالات‌ متحده برای حصول اهداف مختلف داخلی و بین‌المللی است. در بُعد بین‌المللی اقداماتی چون؛ سخنرانی ضدایرانی پمپئو در قاهره، اعلام خبر برگزاری همایش بین‌المللی ضد ایران در لهستان، انتشار هدفمند خبر دستور ترامپ و بولتون به وزارت دفاع برای بررسی طرح‌های حمله به ایران، ادعاهای نتانیاهو مبنی بر اقدام رژیم صهیونیستی ضدمواضع محور مقاومت، القای ضعف، یا شکست‌های تاکتیکی ایران در سوریه، اعلام عدم تمدید استثناهای واردات نفت ایران و در واقع افزایش فشارهای تحریمی علیه تهران، همه در یک راستا و با اهدافی مشخص و ذیل یک دستور کار معین صورت گرفته است. عنوان نشست لهستان، صلح و امنیت در خاورمیانه است و اهداف مختلفی را دنبال می‌کند که یکی از آنها موضوع ایران است و ما نباید خود را در سیبل این نشست قرار دهیم. آمریکایی‌ها از برگزاری نشست لهستان اهدافی را دنبال می‌کنند؛ آنها از یک‌سو با برگزاری این نشست می‌خواهند نقش خود و متحدان‌شان را در منطقه مجدد پُررنگ کنند و از سوی دیگر در پی اهداف فرامنطقه‌ای، از جمله آینده اروپا، مقابله با روسیه و مهار چین هستند. این نشست نه ضد ایران است و نه تلاشی برای تشکیل ائتلاف و اهدافی که آمریکا برای نشست لهستان ترتیب داده‌ است، درباره ایران اتفاق نخواهد افتاد؛ چراکه اجماع جهانی علیه ایران شکل نگرفته است. آمریکای آقای ترامپ به دنبال فروپاشی در اروپا است و انتخاب کشور لهستان به عنوان میزبان این نشست از سوی آمریکا نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها به دنبال احیای سیاست زمان جرج بوش، یعنی تقسیم‌بندی اروپای پیر و اروپای جدید هستند. در این تقسیم‌بندی فرانسه، بریتانیا و آلمان اروپای پیر به شمار می‌آیند و اروپای جوان اروپای شرقی است که از سلطه شوروی خارج و به شدت به آمریکا وابسته شده‌اند. به نظر من این نشست در موضوع ایران موفق نخواهد بود و آمریکا نمی‌تواند اهداف خود را در قبال ما پیش ببرد. از نظر جامعه جهانی ایران جرمی را مرتکب نشده است؛ برای مثال حمله عراق به کویت از نظر جامعه جهانی یک جرم نابخشودنی محسوب می‌شد، بنابراین حمله آمریکا به عراق در نظر افکار عمومی توجیه‌پذیر بود، اما ایران تاکنون مرتکب جرم یا خلاف بین‌المللی نشده است. اینکه آنها بخواهند با برگزاری چنین نشست‌هایی برای جمهوری اسلامی ایران مشکل به وجود بیاورند، این اتفاق نخواهد افتاد و خودشان هم به آن اذعان دارند. ترامپ طی دو سالی که تاکنون در کاخ سفید بوده نتوانسته اجماع جهانی علیه ایران به وجود بیاورد و به یقین در دو سال آینده هم نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد. شما ببینید هنوز این نشست برگزار نشده معاون وزیر خارجه لهستان به تهران آمده تا نگرانی‌های ایران را در این زمینه مرتفع کند و تأکید می‌کند که نشست آنها ضد ایرانی نیست، بنابراین وقتی میزبان چنین موضعی را اتخاذ می‌کند، خروجی این نشست نمی‌تواند آن‌گونه باشد که امثال  بولتون، ترامپ، نتانیاهو و بن‌سلمان مطرح می‌کنند. به اعتقاد من، آن اهدافی که برای نشست به قول خودشان ضد ایرانی لهستان ترتیب داده‌اند، درباره ایران اتفاق نخواهد افتاد؛ چرا که اوضاع بین‌المللی همسوی با ایران است و جامعه جهانی ایران را یک کشور متخلف یا یاغی نمی‌شناسد.


 اقتدار حشدالشعبی
گروه «حشد الشعبی» عراق اعلام کرد، مانع گشت‌زنی گروهی از نیروهای نظامی آمریکایی شده؛ چون آن را اقدامی تحریک‌آمیز قلمداد کرده است. «رضوان العنزی» جانشین فرمانده عملیات حشد اعلام کرد، این گروه، اقدام نیروهای آمریکایی را که قرار بود به صورت زمینی انجام شود، یک اقدام تنش‌زای عمدی قلمداد کرد. شبکه خبری «روسیا الیوم» به نقل از العنزی گزارش داد، همین مسئله سبب شد نیروهای حشد مداخله کنند و مانع ورود نیروهای آمریکایی به منطقه مد نظر آنان شوند؛ منطقه‌ای که قرار بود نیروهای آمریکایی در آن گشت بزنند. نیروهای حشد راه را به روی نیروهای آمریکایی بستند و به طور مستقیم به آنان هشدار دادند. این اقدام نیروهای حشد، سبب ترس و نگرانی سربازان آمریکا شد و آنان را مجبور کرد خواستار پوشش هوایی شوند تا حمله‌ای به آنان صورت نگیرد.
تکذیبیه دیروقت
دادستان هلند اعلام کرد، در تحقیقات مربوط به قتل محمدرضا صمدی‌کلاهی ملقب به «علی معتمد» هیچ ارتباطی بین این قتل با ایران یافت نشده است. اظهار نظر دادستان هلند در حالی صورت می‌گیرد که در تاریخ هجدهم دی ماه سال جاری (هشتم ژانویه ۲۰۱۹) وزرای امور خارجه و کشور هلند در نامه‌ای به پارلمان این کشور، ایران را در پشت قتل محمدرضا صمدی‌کلاهی معرفی کردند و یکی از دلایل تحریم ایران از سوی اتحادیه اروپا متهم کردن ایران به مشارکت در قتل محمدرضا صمدی‌کلاهی بود. محمدرضا صمدی‌کلاهی، عامل بزرگ‌ترین انفجار تاریخ جمهوری اسلامی ایران در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ بود و به شهادت ۷۲ نفر از مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی ایران منجر شد.
فعالیت براندازان شروع شد
اپوزیسیون و به طور خاص افرادی که خود را با افتخار «برانداز» معرفی می‌کنند، بار دیگر ارتش سایبری خود را به توئیتر اعزام کرده‌اند و به شدت مشغول فعالیت هستند. ارتباط میان هشتگ‌های تحریم صداوسیما و حمایت از نشست لهستان، با بررسی برخی واقعیت‌ها جالب‌تر هم می‌شود؛ هر دوی این هشتگ‌ها ارتباط مستقیمی با فعالیت‌های «آمدنیوز» دارند. آمدنیوز یکی از رسانه‌های ضد انقلاب و برانداز است که از ماه‌ها پیش روی تحریم صداوسیما از سوی مردم کار کرده و به تازگی نیز با طرح موضوع برگزاری نشست ضد ایرانی در کشور لهستان، به شدت از این نشست ذوق‌زده شده است.
علت مشکلات جامعه
آیت‌الله مصباح‌یزدی، ضعف فردی و فرهنگی را نتیجه فراموش کردن هدف انقلاب دانست و خاطرنشان کرد:‌ «از گفتار و رفتار برخی از مسئولان چنین تلقی می‌شود که از نظر آنها، این انقلاب نیز مانند دیگر انقلاب‌هاست و اوج و فرودی دارد؛ یا اینکه هدف اصلی انقلاب پیشرفت اقتصاد بوده است و حالا که تحریم شده‌ایم، باید برای رفع آن هر کاری را انجام دهیم؛ البته پس از چند سال هزینه و تلاش برای برجام و نتیجه بدعهدی طرف مقابل، باز منتظر بهانه‌ برای نگه داشتن آن هستند. این همان ضعف فرهنگی ماست.»
طرح ضد فساد
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بار دیگر طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان را تهیه و تدوین کردند. مطابق اصل 49 قانون اساسی، «دولت موظف است ثروت‌های ناشی از غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات، سوءاستفاده از مقاطعه‌کاری‌ها و معاملات دولتی، فروش زمین‌های موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیر مشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت‌المال بدهد. این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی به وسیله دولت اجرا شود.»

  محسن فخری/  کش و قوس‌های فراوان و آزمون و خطاهای جریان اصلاحات برای چگونگی مواجهه با دولت دوازدهم و تلاش برای یافتن راهی که کمترین پیامدها را برای این جریان سیاسی داشته باشد، همچنان ادامه دارد؛ از انکار حمایت از دولت تا بهانه به کار نگرفتن نیروهای اصلاح‌طلب در دولت و...، یکی پس از دیگر با بی‌توجهی جامعه روبه‌رو شد و عملاً شکست خورد؛ شکست‌هایی که به نظر می‌رسد جریان اصلاحات را آرام آرام به سوی واقع‌گرایی و پذیرفتن مسئولیت دولت حداقل در ظاهر امر هدایت می‌کند.
در راستای همین واقع گرایی مدتی پیش بود که محمدرضا عارف در مصاحبه‌ای از اشتباه اصلاح‌طلبان در حمایت از روحانی گفته و اعلام کرده بود چاره‌ای جز پذیرش پیامدهای این اشتباه نداریم! در امتداد این رویکرد هفته گذشته روزنامه «ابتکار» نیز در مطلبی نوشت: «سران و لیدرهای جریان اصلاحات نیز باید پاسخگوی مردم باشند؛ چرا که با یک ائتلاف نپخته مردم را بسیج کردند که از او حمایت کنند... افرادی که در شورای ‌عالی سیاست‌گذاری تصمیم گرفتند الآن باید پاسخگوی مردم باشند... اصلاح‌طلبان باید بابت اشتباهی که مرتکب شدند از مردم عذرخواهی کنند و دولت را تحت فشار قرار دهند. جریان اصلاحات باید بپذیرد که عمل ناپخته و نسنجیده‌ای را در جریان انتخابات مرتکب شد.» یا «محمدرضا تاجیک» مشاور رئیس دولت اصلاحات با انتقاد از عملکرد دولت، گفته بود: «به آقای خاتمی گفتم که به صلاح نیست در انتخابات آینده «تکرار می‌کنم» را تکرار کنید، زیرا فضای سیاسی متفاوت شده است و مردم انتظار دارند که وعده‌ها از حالت شعار به عمل درآید.»
 اما نکته عجیب اینجاست که به موازات این پذیرش حداقلی مسئولیت، همچنان شخصیت‌های اصلاح‌طلب در لفافه به جای طرح مطالبات مردم، به موضوعاتی، چون حصر و لزوم ورود به مذاکرات موشکی یا پهن کردن فرش قرمز برای پادشاهان سعودی اشاره می‌کنند! 
تنها در یک نمونه مرتضی حاجی می‌گوید: «ما قدرت‌های پنهان و غیر مسئول زیادی در کشور داریم. یک کاندیدای ریاست‌جمهوری برنامه‌هایی اعلام می‌کند که این برنامه‌ها از دیدگاه او ناشی می‌شود. مردم به او رأی می‌دهند و او انتخاب می‌شود؛ ولی در اجرای برنامه‌هایش با بخش دیگری از نظام که خارج از دولت است برخورد می‌کند؛ بنابراین این چالش ایجاد می‌شود. برای نمونه، رفع حصر که در وعده‌های انتخاباتی بود، خارج از اختیارات رئیس‌جمهور است. باید در ساختار قدرت بازنگری کرد و کسی که منتخب مردم است، بتواند به آنچه به مردم وعده کرده، عمل کند.» موضوعی که نشان می‌دهد این جریان همچنان کیلومترها از مطالبات مردمی دور است و قصدی برای جبران اشتباه خود ندارد!


دوگانگی سیاسی
سیدحسین موسوی‌تبریزی، دبیر تشکل اصلاح‌طلب «مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم» در گفت‌وگو با روزنامه اصلاح‌طلب «آرمان»، ریشه دشمنی ملت ایران با آمریکا را ماجرای فرار شاه دانست و در ادامه از تسخیر سفارت آمریکا که از سوی امام(ره) «انقلاب دوم» نامیده شد، انتقاد کرد و آن را هزینه‌زا نامید: «اگر جاسوسی افرادی در سفارت آمریکا برای ما محرز می‌شد، باید آن افراد را شناسایی می‌کردیم و به صورت دیپلماتیک آنها را از کشور اخراج می‌کردیم نه اینکه با اقداماتی شبیه حمله به سفارت آمریکا برای کشور و انقلاب هزینه‌تراشی
 می‌کردیم.»
 این در حالی است که تسخیر سفارت آمریکا مشت بسیاری از جاسوسان داخلی را
 باز کرد.

وطن‌پرست!
«هوشنگ طالع» که در دوره بیست‌ودوم به عنوان نماینده مردم وارد مجلس شورای ملی شده بود، در مصاحبه‌ای گفته است: «خیلی اسفبار بود که دولت ایران و شخص محمدرضا پهلوی برای اینکه جدایی بحرین را چهارمیخه کند، آن را به شورای امنیت برد اعضای این شورا متفق‌القول رأی به اعلام استقلال بحرین
 دادند.» 
تواضع در برابر ملک عبدالله!
فاطمه هاشمی گفته است، پدرش نسبت به ملک عبدالله تواضع کرده و این تواضع سبب رابطه خوب با آل‌سعود شده است. گزیده‌ای از اظهارات وی را می‌خوانید: از آقای هاشمی درباره چگونگی گسترش روابط با عربستان سؤال شد، که جواب دادند: «تواضع؛ من هیچ کاری انجام ندادم و فقط تواضع داشتم.» سؤال کردند این تواضع به چه معناست که پاسخ دادند، «زمانی که من رئیس‌جمهور و امیرعبدالله ولی‌عهد بود، قرار شد در داکا با هم صحبت کنیم که او خواست من به اتاقش بروم و قبول کردم. بنابراین فقط با یک تواضع توانستم رفتار را تغییر بدهم.» آقای هاشمی توصیه‌هایی به آقای روحانی داشتند؛ برای نمونه، به آقای روحانی گفتند که باید برجام را بپذیرید؛ چرا که در غیر این صورت مشکلات زیادی در آینده
 خواهید داشت.

نکته: پادشاهی با غلامی عجمی در کشتی نشست. غلام هرگز دریا ندیده و محنت کشتی نیازموده بود، گریه و زاری در نهاد و لرزه بر اندامش افتاد. چندان که ملاطفت کردند، آرام نمی‌گرفت و ملک را عیش از او منغّص شد؛ چاره ندانستند. حکیمی در آن کشتی بود، ملک را گفت: اگر فرمایی من او را خاموش کنم. گفت: غایت لطف و کرم باشد. بفرمود تا غلام را به دریا انداختند. باری چند غوطه خورد. مویش گرفتند و سوی کشتی آوردند. دست در خطام کشتی زد، چون برآمد به گوشه‌ای بنشست و آرام گرفت. ملک را پسندیده آمد، گفت: در این چه حکمت بود؟ گفت: محنت غرقه شدن نچشیده بود و قدر سلامت کشتی نمی‌دانست. قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید.
نظر: دوسوم جمعیت کشور درک درستی از اوضاع پیش از انقلاب ندارند و ممکن است با بیان شبهاتی از وضع موجود ابراز نارضایتی کنند، اما اگر یک جست‌وجو ساده درباره نحوه رفتار آمریکا با کشورهای جهان، به خصوص ممالک پیشرفته داشته باشیم، متوجه اهمیت امنیت و استقلال کشورمان خواهیم شد و از آن با جان و دل دفاع خواهیم کرد. یکی از کشورهای مورد مطالعه می‌تواند ژاپن باشد؛ کشوری که با وجود اینکه در رده اول اقتصاد جهان است، اما نمی‌تواند هتک حرمت نظامیان آمریکایی را از سر زنان و دختران کودک ژاپنی کم کند. نظامیان آمریکایی در جزیره کوچک ژاپنی اوکیناوا در طول 70 سال حضور نظامی در آنجا با تبهکاری‌ها و جنجال‌های خود ساکنان این جزیره را در ترس و وحشت نگه داشته‌اند. در این منطقه هر ماه حدود 23 حادثه و جنایت با شرکت نظامیان آمریکایی اتفاق می‌افتد. در سال 1949 نظامیان آمریکایی فقط در یک ماه 19 فرد ساکن اوکیناوا را کشته و به 18 زن تجاوز کردند. در سال 1955 یک تفنگدار دریایی آمریکا به دختری شش ساله تجاوز کرد و او را با چاقو کشت، ولی بر اثر حیله‌گری‌های تشریفاتی در دادگاه نظامی به زندان محکوم نشد. در یکی از اجتماعات 65 هزار نفری در اوکیناوا مردم شعار دادند: «تفنگداران دریایی از اینجا بروید، کاسه صبرمان لبریز شده است!»

محسن رضایی با بیان اینکه، یکی از وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزایش کارآمدی نظام است. مجمع ابتدا برای حل اختلافات مجلس و شورای نگهبان شکل گرفت، سپس وارد قانون اساسی شد و از سال 75 تا 84 موضوع سیاست‌گذاری یکی از وظایف اصلی آن بود و از سال 92 تاکنون علاوه بر فرایند سیاست‌گذاری، امر نظارت هم در مجمع پیگیری مي‌شود، درباره جایگاه مجمع گفت: «مجمع یک ستاد و ابزار در اختیار رهبری نظام است که حکمرانی راهبردی را در کشور به وجود می‌آورد. مسئله مستشاری برای رهبر انقلاب، حل اختلاف، حل معضلاتی که از طریق عادی قابل حل نیست، پیشنهاد سیاست‌های کلی به رهبر معظم انقلاب و نظارت بر حسن اجرای سیاست‌ها از کارکردهای مجمع تشخیص مصلحت نظام است. در مجمع، هم تعریف سیاست‌های کلی مورد تجدید نظر قرار می‌گیرد، هم الزامات و هم فرایند و سازوکار اجرای سیاست‌های کلی را مد نظر قرار
 داده‌ایم.»
 وی افزود: «ما در مجمع، به سیاست‌های کلی، در سطح استراتژیک و فرابخشی نگاه می‌کنیم. به پدیده‌های نوظهور می‌اندیشیم. با این حساب داشتن ارتباط منطقی با اسناد بالادستی و سایر سیاست‌ها برای ما مهم است. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: «آسیب‌شناسی فرایند سیاست‌گذاری در مجمع انجام شده و از سیاست‌نویسی به سیاست‌گذاری وارد شده‌ایم. ما به اجماع نخبگانی در سیاست‌گذاری توجه بیشتری می‌کنیم و سیاست‌های کلی را در نظام حقوقی کشور، جانمایی خواهیم کرد. تبیین جایگاه و مشروعیت مجمع اهمیت دارد و دنبال تشکیل مجلس سنا نیستیم. حتماً سطح تعاملات مجمع با دولت، مجلس و قوه قضائیه را افزایش خواهیم داد. مغایرت‌ها را باید
 کاهش داد.»