سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه طی پیامی درباره حوادث سیل اخیر در کشور تصریح کرد: اینجانب و سایر فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس وظیفه خود می‌دانیم از هفته آینده و به مدت یک ماه در مناطق در معرض سیل و تا هنگام عادی شدن وضعیت، به کمک مردم شهرهای پلدختر، سوسنگرد، بستان و دیگر نقاط بشتابیم.

گزارش صبح صادق از عملیات امداد و نجات و کمک‌رسانی نیروهای مسلح در مناطق سیل‌زده کشور

 

 

حسن ابراهیمی/ سیل‌های اخیر در کشور که نتیجه حجم بالای نزولات جوی بود، اگرچه در اثر دستبردهای خودمان به منابع طبیعی به بلایایی مثل سیل و رانش زمین تبدیل شد، اما در دل خود نعمت‌های بسیاری هم داشت. بارش‌هایی که حتی دو همسایه شرقی و غربی ما، یعنی عراق و افغانستان را هم درگیر سیل کرد و در این میان شاید به خاطر تعطیلات نوروز عمده مسئولان کشوری و لشکری در مسافرت و ایام فراغت بودند. اما اثرات باران‌های سیل‌آسا به سرعت باعث شد تا مسئولان و فرماندهان به گوش شوند و تعطیلات را پایان داده و از خانواده خود دست کشیده و به داد خانواده بزرگ‌تری از یک ملت برسند. در این میان، فرمانده معظم کل قوا به صراحت فرمان بسیج همه امکانات نیروهای مسلح را صادر کردند و نیروهای مسلح مناطق درگیر بلایا به سرعت در کنار خود سایر نیروهای مسلح دیگر مناطق کشور را درک کردند. در این میان بسیجیان و نیروهای مردمی به خصوص گروه‌های جهادی به سرعت به کمک مردم این مناطق شتافتند و استان گلستان نمونه موفقی از وفاق و تلاش شد. اما سیل به استان گلستان و مازندران ختم نشد و در غرب و جنوب غرب کشور شدت بیشتری یافت و باز هم نیروهای مسلح وارد کارزار شدند. در ادامه خلاصه‌ای از اقدامات نیروهای مسلح در این حوادث را با محوریت گزارش فرماندهان نیروهای مسلح می‌خوانید.

رئیس ستاد در صحنه
سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح از جمله فرماندهان ارشدی بود که خود در استان‌های سیل‌زده گلستان و لرستان حضور یافت و پیگیر عملیات نیروهای مسلح در این استان‌ها شد.
وی در استان گلستان، لرستان و خوزستان از نزدیک اقدام به بازدید از مناطق سیل‌زده و گفت‌وگوی رو در رو با مردم کرد و عملیات امداد نیروهای مسلح را پی گرفت.
تأکید سرلشکر باقری در استان گلستان به امداد و کمک‌رسانی به مناطق سیل‌زده، اقدامات لازم برای تسریع خروج آب به سمت دریا و نیز اقدامات پیشگیرانه برای سیل‌های آینده بود تا کمترین آسیب به مردم، منازل مسکونی و شهرها و روستاهای استان وارد شود و این امر در جلسه‌ای با حضور فرماندهان در استان مطرح شد و تقسیم کار لازم بین نیروهای مسلح در این استان انجام گرفت.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همچنین در مناطق سیل‌زده شهرستان پلدختر حضور یافت و با بازدید از این مناطق در جریان روند امدادرسانی عوامل امدادی و نیرو‌های مسلح قرار گرفت.
وی در نشست فرماندهی عملیات امدادرسانی نیرو‌های مسلح در لرستان و غرب کشور در لشکر ۸۴، ضمن تأکید بر هماهنگی دقیق، تدابیر لازم را به فرماندهان عملیاتی ابلاغ کرد و سپس راهکار‌های افزایش کمیت و کیفیت خدمات نیرو‌های مسلح در این نشست بررسی شد.
سرلشکر باقری همچنین به یاد سالهای دفاع مقدس و همراهی با برادر شهیدش در جلسه هماهنگی نیروهای مسلح برای مقابله با سیل استان خوزستان در قرارگاه کربلا شرکت کرد.

حضور پر رنگ سپاه و بسیج
اما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از نهادهای مؤثر در امر امداد در حوادث سیل اخیر بود. بر اساس این، هم در استان‌های گلستان و مازندران و هم در استان‌های کرمانشاه، خوزستان، ایلام و لرستان سپاه و بسیج در کنار سایر نیروهای مسلح حضور پررنگ‌تری داشتند.
حضور فرمانده کل سپاه و جانشین فرمانده کل سپاه در مناطق سیل‌زده و همچنین فرماندهان ارشد سپاه در این مناطق نشان از عزم جدی سپاه برای کمک به مردم داشت.
در این میان نیروهای بسیج، گروه‌های جهادی، توان مهندسی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)، توان مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه به خصوص در بحث انفجارات و احداث استحکامات، توان عملیات هوایی نیروی هوافضا و توان شناسایی پهپادهای این نیرو و توان عملیات امداد آبی‌ـ خاکی نیروی دریایی سپاه وارد عرصه امداد شد و نیروی قدس سپاه هم در این عرصه عقب نماند و سرلشکر سلیمانی درخواست کرد تا توان موکب‌های اربعین به مدت یک ماه در اختیار سیل‌زدگان قرار بگیرد.

فرماندهان در میدان
فرماندهان نیروی زمینی و هوافضای سپاه هم در کنار فرمانده و جانشین فرمانده کل سپاه در مناطق سیل‌زده حاضر شده و از نزدیک در جریان عملیات امداد و نیازهای مردم منطقه قرار گرفتند. نیروی هوافضا در انتقال محموله‌های کمک به مناطق سیل‌زده و نیز انتقال مردم سیل‌زده به مناطق نقش بسزایی داشت. در این میان فرمانده نیروی زمینی سپاه سردار محمد پاکپور، میدانی‌ترین فرمانده ارشد سپاه بود که هم در گلستان و هم در لرستان در ساعات اولیه در منطقه حادثه حاضر بود. توان مهندسی قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) و تمام تجهیزات کارگاهی این قرارگاه در پروژه‌های منطقه به سرعت در اختیار سیل‌زدگان قرار گرفت.

قرارگاه خاتم در خدمت سیل‌زدگان
سعید محمد، فرمانده این قرارگاه با بیان اینکه قرارگاه خاتم با توجه به توان و امکانات مهندسی خود از اولین لحظات وقوع سیلاب‌ها در اواخر سال گذشته کارگاه‌ها و تجهیزات خود را در اختیار ستاد بحران قرار داد، اظهار داشت: «اولین واحدهای مهندسی که به محل وقوع حادثه رسیدند، مجموعه قرارگاه خاتم بودند.»
وی با بیان اینکه با ظرفیت ۳۸۵ دستگاه ماشین‌آلات و ۷۰۰ نیروی انسانی در خدمت مردم بودیم، تصریح کرد: «گلستان اولین استانی بود که آسیب جدی دید و قرارگاه در بحث‌های مهندسی، انحراف آب، تعمیق رودخانه و احداث پل‌های موقت و ساماندهی خروجی آب اقدامات مؤثری انجام داد و تا حدود زیادی آب در آنجا فروکش کرده؛ البته به جز یکی دو نقطه که خط القعر است.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه در هورالعظیم نقاطی را باز کردیم تا سرعت عبور آب بهبود یابد و اگر سیلابی در حوزه کرخه باشد، خساراتش کاهش پیدا کند، افزود: «با این اقدام ۷۰۰ مترمکعب در ثانیه تخلیه آب را سرعت دادیم.»
وی با بیان اینکه در لرستان هم از ساعات اولیه درخواست شد در بحث جاده‌سازی کمک کنیم و آقای اسلامی وزیر راه هم درخواست کردند امکانات گسیل شود، تصریح کرد: «قبلاً منطقه بروجرد و خرم‌آباد را به ما داده بودند و تقسیم‌بندی شده بود.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با تأکید بر اینکه ۳۰ دستگاه ماشین سنگین و نیمه‌سنگین برای بازگشایی اعزام کردیم، افزود: «بازسازی کار سخت و سنگینی است؛ اما تماماً امکانات در اختیار است.»
محمد با اشاره به اینکه وقتی از ایلام درخواست کردند جاده‌های منطقه دره شهر و سد سیمره تخریب شده، تیم را اعزام کردیم، ادامه داد: «تمام توان ما در خدمت مردم است و واقعاً همکاران ما از لحظات اولیه این حادثه تعطیلی نداشته‌اند.»

توان امداد و درمان سپاه در میدان
همچنین در این حادثه توان امداد و درمان سپاه نیز به کار گرفته شد و بیمارستان‌های سپاه موسوم به بیمارستان‌های صحرایی در مناطق مختلف مستقر شد و با کامل‌ترین تجهیزات در حد بیمارستان فوق تخصصی اقدام به درمان مصدومان حادثه کرد که جزئیات آن را در مصاحبه اختصاصی صبح صادق با سردار اخوان، فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه در همین صفحه می‌توانید بخوانید.

100 هزار بسته لوازم خانگی
اما همه ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود؛ چراکه سپاه پس از عملیات امداد باز هم مردم آسیب‌دیده مناطق سیل‌زده را تنها نمی‌گذارد و مانند مردم زلزله‌زده کرمانشاه تا انتها در کنار آنهاست. بر اساس این، سردار ضیاء‌الدین حزنی، دبیر قرارگاه مرکزی محرومیت‌زدایی سپاه در گفت‌وگوی اختصاصی با صبح صادق با اشاره به وقوع سیل در استان‌های گلستان، مازندران، لرستان و خوزستان، اظهار داشت: «پیرو تقسیم ‌کاری که بر عهده این قرارگاه گذاشته شده، علاوه بر تعمیر منازل مسکونی آسیب‌دیده، وظیفه تأمین 100 هزار بسته لوازم خانگی را نیز بر عهده گرفته است.»
حزنی افزود: «اهم اقلام این مجموعه شامل 100 هزار یخچال، 100 هزار تلویزیون، 200 هزار تخته فرش، 400 هزار تخته پشتی و... است. توزیع اقلام مورد نظر پس از لایروبی خیابان‌ها و منازل و با هماهنگی نهادهای ذی‌ربط از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان هلال احمر و با در نظر گرفتن شرایط و اولویت‌بندی‌ها در بین سیل‌زدگان استان‌های مذکور توزیع خواهد شد.»
همچنین این قرارگاه با همکاری گروه‌های جهادی و تقسیم‌بندی و برنامه‌ریزی صورت گرفته بین این گروه‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن منازل مسکونی آسیب‌دیده را تعمیر خواهد کرد.
اما کمک‌رسانی مردمی هم از دیگر زوایای خدمت سپاه و بسیج به مردم سیل‌زده منطقه بود، به طوری که اقدام به جمع‌آوری کمک‌های نقدی و اقلامی مردم مناطق مختلف کشور از سطح محلات کرد و خدمت به سیل‌زدگان و تأمین غذای گرم، پتو و اقلام اضطراری آنها در حال انجام است و قرار است گروه‌های جهادی مسئول ساخت بسیاری از مسکن‌های آسیب‌دیده از سیل شوند.

سپاه و بازسازی منازل سیل‌زده
در همین زمینه سردار نعمان غلامی، معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج گفت: «سازمان بسیج در هماهنگی با کمیته امداد، سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن، ساخت سه هزار مسکن تخریب شده مددجویان مناطق سیل‌زده را با استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی قطعی کرده که در این رابطه سهم مشارکت هر سپاه استانی نیز مشخص شده است.»
اما ظرفیت‌های بسیج به ویژه اقشار تخصصی هم به میدان آمده و به خصوص بسیج جامعه پزشکی با توان خوبی پا به این عرصه گذاشته است.
تمرکزها بر روی استان خوزستان هم نشان از اهمیت این استان و حساسیت آن در برابر آسیب‌دیدگی از سیل است؛ چرا که حجم عظیم آب در روزهای پس از سیل لرستان وارد این استان شده و اگر مسئولان کشوری و نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه آن را مدیریت نمی‌کردند، بخش‌های زیادی از استان خوزستان از سیل آسیب می‌دید.

تدبیر فرمانده ارتش
اما در ارتش جمهوری اسلامی هم با تمام توان به کمک سیل‌زدگان شتافت. بر اساس این، پس از سیل گلستان فرمانده کل ارتش در تدبیری برای مناطق در خطر سیل فرمانده ارشد میدانی تعیین کرد و امیر سرتیپ حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش در خوزستان و امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش در لرستان مأموریت فرماندهی ارشد منطقه‌ای ارتش در امور امداد سیل‌زدگان را بر عهده گرفتند.

ارتش با تمام توان
بنا به تدبیر فرمانده کل ارتش همه امکانات ارتش جمهوری اسلامی برای کمک به مردم و کاهش آسیب‌های ناشی از سیلاب به کار گرفته شد و به این منظور در استان گلستان به واسطه نیاز به لایروبی رودخانه‌ها دو دستگاه لایروب ارتش از خرمشهر به وسیله دو فروند هواپیمای ایلوشن نیروی هوافضای سپاه و سی 130 ارتش به استان گلستان رسید و به سرعت عملیاتی شد. نفربرها و تجهیزات زرهی ارتش نیز برای انتقال سیل‌زدگان بهترین وسیله بود که برای این کار استفاده شد، توان هوایی ارتش و هوانیز هم به کمک سیل‌زدگان شتافت و هزاران نفر از مردم گرفتار در محاصره سیلاب از طریق بالگردهای هوانیروز ارتش به مناطق امن منتقل شدند. بیمارستان‌های صحرایی ارتش نیز در مناطق مختلف مستقر شدند.
به خاطر احتمال فاجعه‌بار بودن هرگونه سیل احتمالی برای استان خوزستان، ارتش جمهوری اسلامی توان مضاعفی را برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از آب گرفتگی در اطراف شهرها و روستاهای استان شروع کرد که ایجاد سیل‌بندها و کانال‌ها از جمله این اقدامات بود. همچنین برخی موانع عبور آب نیز در دشت‌های خوزستان از طریق مهندسی ارتش و سپاه اصلاح و تخریب شد.
نیروهای ارتش جمهوری اسلامی از سویی در کمک به مردم برای تخلیه مناطق آسیب‌پذیر حضور خوب و بموقعی در این استان‌ها داشتند.

اثبات جان‌نثاری
در راستای کمک ارتش به این امر تمام توان نیروی زمینی ارتش در منطقه و نیز توان نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی ارتش به کار گرفته شد. همچنین تکاوران دریایی ارتش به کمک مردم شتافتند تا در یک رزمایش تمام‌عیار و کاملاً عملیاتی خدمت جان‌نثاری خود را اثبات کنند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش هم در این میان مانند فرمانده نیروی زمینی سپاه فرمانده میدان بود.

ناجا و ودجا هم پای کار
اما حضور نیروهای مسلح تنها به حضور ارتش، سپاه و بسیج ختم نشد؛ بلکه نیروی انتظامی و سازمان‌های وابسته به وزارت دفاع هم در این عملیات نقش داشتند. برقراری امنیت مناطق از سوی ناجا و نیز استفاده از توان تصویربرداری هوایی و پردازش اطلاعات مناطق آسیب‌دیده از سیل از طریق سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح انجام شد و همه این توان در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور قرار گرفت.
سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در جمع خبرنگاران در خرم‌آباد اظهار داشت: «هدف از حضور در مناطق سیل‌زده این است که از نزدیک و بیشتر با سطح این مشکلی که در سیلاب به وجود آمده، آشنا شویم و بهتر بتوانیم امکانات نیروی مسلح را بسیج کنیم. همچنین عرض خداقوتی داشته باشیم به عزیزان ارتش، سپاه و نیروی انتظامی که این چند روز مشغول هستند و طبیعتاً با حضور در مناطق سیل‌زده با مردم صحبت‌هایی خواهیم کرد.»
وی افزود: «حداکثر تلاش را خواهیم داشت تا در خدمت مردم باشیم و بتوانیم از آلام و مشکلات مردم بکاهیم.»

فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه در گفت‌وگو با صبح صادق

 

عمار قلعه‌نویی/ بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه با حضور در مناطق سیل‌زده استان گلستان و لرستان و برپایی بیمارستان صحرایی به بیماران سیل‌زده شهرهای آق‌قلا، گمیشان، پلدختر و روستاهای اطراف خدمت ارائه می‌دهد.
سردار احمد اخوان‌مهدوی فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار صبح صادق با اعلام این مطلب، اظهار داشت: «با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده و اعلام نیاز مسئولان استان گلستان پس از وقوع سیلاب در این استان با اعزام یک واحد بیمارستان صحرایی به همراه 17 واحد درمانی تخصصی و جراحی از تاریخ پنجم فروردین ماه در شهر آق‌قلا به بیماران و آسیب‌دیدگان از سیل اخیر در این شهر ارائه خدمت کرد.»
وی افزود: «با توجه به نیازهای سازمانی و مأموریت‌های محوله به این مجموعه و با مطالعه و تحقیق و پژوهش در زمینه کاربری‌های متفاوت بیمارستان‌های صحرایی در حال حاضر پیشرفته‌ترین بیمارستان‌های صحرایی کشور در اختیار نیروی زمینی سپاه است.»
اخوان با بیان اینکه این بیمارستان‌ها با استانداردهای روز دنیا هماهنگی و همخوانی دارد تا در سریع‌ترین زمان ممکن بتواند در راستای مأموریت‌های محوله ارائه خدمت کند، ادامه داد: «نکته قابل توجه در زمینه مراکز درمانی سیار وجود دارد، اینکه این مراکز از سال 1389 در 200 نقطه از کشور برپا شده و ارائه خدمت کرده است.»
وی افزود: «با نظر سردار فرماندهی سپاه و نظرات کارشناسی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، این بیمارستان‌ها با سه هدف سرعت ارائه خدمت، انتقال و تحرک و با محوریت قدرت سرعت در ارئه خدمات پزشکی، قدرت تحرک و جابه‌جایی و دقت و سرعت در استانداردهای پزشکی طراحی و ساخته شده است.»
وی با اشاره به خدمات بهداری رزمی نیروی زمینی در سیل‌های اخیر در ادامه افزود: «از 27 اسفند ماه با توجه به هشدارهای داده شده در حال آماده‌باش بودیم و با توجه به درخواست مسئولان استان گلستان از تاریخ 15 فروردین نسبت به برپایی بیمارستان صحرایی اقدام کردیم.
اخوان گفت: «تا 15 فروردین 15566 خدمت به 6200 نفر ارائه شده است. از این تعداد 112 عمل جراحی ارتوپدی و شکستگی، 13 مورد سی‌تی‌‌اسکن و 380 مورد ام‌آرآی بود. به منظور تکمیل زنجیر درمان در بیمارستان‌های صحرایی و طی مطالعه و تحقیقات صورت گرفته مجهزترین و پیشرفته‌ترین دستگاه ام‌آرآی و سی‌تی‌اسکن پرتابل کشور در اختیار نیروی زمینی سپاه است.»
سردار اخوان افزود: «در مجموع 17 درمانگاه تخصصی در بیمارستان صحرایی برپا شده در آق‌قلا، درمانگاه‌هایی نظیر قلب، داخلی، جراحی، عمومی، زنان و زایمان، اطفال، ارتوپدی، طب اورژانس و... با حضور 22 نفر متخصص و در مجموع 120 نفر شامل 80 نفر کارگروه پزشکی و پیراپزشکی و 40 نفر پشتیبانی مشغول به فعالیت بوده‌اند. در این مدت 3649 مورد خدمات دندانپزشکی، 4485 مورد خدمات آزمایشگاهی، 1283 مورد خدمات سونوگرافی و 12893 مورد خدمات داروخانه‌ای نیز ارائه شده است.»
وی ادامه داد: «بعد از 15 فروردین با اعلام وضعیت عادی از سوی استانداری گلستان از 17 فروردین بیمارستان به حالت نیمه‌تعطیل درآمده و صرفاً خدمات عمومی و دارویی ارائه می‌شود.»
فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه اعلام کرد: «از 15 فروردین و بنا به درخواست مسئولان استان لرستان یک واحد بیمارستان فوق تخصصی صحرایی در بخش آسیب‌دیده و سیل‌زده شهرستان پلدختر مستقر و افتتاح شد و در این بیمارستان 22 نفر متخصص به همراه دستگاه سیار سی‌تی‌اسکن و ام‌آر‌آی آماده ارائه خدمت به هموطنان عزیز پلدختری هستند و همه تیم‌های اعزامی و کادر پزشکی حاضر در استان‌های گلستان و لرستان از متخصصان حاذق و دارای جایگاه و سطح علمی بالا در حوزه‌های تخصصی خود هستند.»

علیرضا جلالیان/ ساختار بومی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های آنها بوده که توانسته کارآمدی و اثربخشی را در بالاترین درجات برای آنها رقم بزند. این موضوع چیزی فراتر از کیفیت اعضای نیروهای مسلح است و در واقع کیفیت تک تک نیروهای مسلح که عمدتاً به عنوان سرباز اسلام و وطن پای در این راه نهاده‌اند و فعالیت خود را نه فقط شغل، بلکه یک وظیفه و ادای دین به اسلام و کشور می‌دانند، یک مزیت کوچک در خانواده بزرگ نیروهای مسلح کشور است. تقریباً در جهان به جز ابرقدرت‌های نظامی هیچ نیروی مستقل نظامی وجود ندارد و ارتش و حتی شبه‌نظامیان کشورها زیر سایه ارتش‌ها و قدرت‌های بزرگ‌تر شکل و سازمان می‌گیرند و مجهز می‌شوند؛ اما نیروهای مسلح جمهوری اسلامی چنین نبوده و بعد از انقلاب اسلامی هرچند ارتش جمهوری اسلامی میراث ارتش شاهنشاهی ایران زیر نظر مستشاران آمریکایی بود، اما بلافاصله از این وابستگی فاصله گرفت و امروز بعد از چهل سال یک ارتش مستقل و در تراز جمهوری اسلامی شده است. نیروی انتظامی نیز هرچند بخش‌هایی از نیروهای انتظامی دوران پهلوی از جمله شهربانی و ژاندارمری را با خود همراه داشت، اما امروز به طور کامل هویت دیگری یافته و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مردمی گل سرسبد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی هستند که به طور کامل بعد از انقلاب شکل گرفته و تعریفی متفاوت از نیروهای مسلح در سطح جهان معاصر ارائه کرده و تجربیات این نهاد در تحول سایر شاخه‌های نیروهای مسلح نیز مؤثر بوده است. به عبارتی، وقتی عمده دستگاه‌های اجرایی و امدادی کشور برای امداد و نجات و حل تنش‌ها و تشنج‌هایی که ممکن است به بحران منتهی شود، نتوانند منسجم شده و اقدام اساسی کنند، ورود نیروهای مسلح و بسیج مردمی باعث تقلیل وضعیت تنش شده و شرایط را به سمت عادی‌سازی پیش می‌برد. در حادثه زلزله کرمانشاه و نیز سیل‌های اخیر کشور در غرب، جنوب غرب و شمال کشور بیش از اینکه دستگاه‌های امدادی دولتی بتوانند در سطح کلان کاری از پیش ببرند، نیروهای مسلح توانستند وضعیت را مدیریت کرده و امکان تصمیم را برای مدیران این دستگاه‌ها ممکن کنند. همین جا می‌توان تفاوت ساختار و سازمان بومی نیروهای مسلح و ساختار و سازمان کپی شده از غرب را به خوبی مشاهده کرد؛ چراکه دستگاه‌هایی مانند سازمان مدیریت بحران، هلال احمر، اورژانس و... همه مابه ازای غربی دارند و عمدتاً در شیوه مدیریت تابع دانش و تجربیات غرب هستند. از سویی مدیریت کلان بر این دستگاه‌ها همواره در طول دولت‌های مختلف بین نیروهای سیاسی که خود یک آسیب برای سازمان‌های تخصصی محسوب می‌شود، رد و بدل شده و این دستگاه‌ها را در زمانی که نیاز است ناکارآمدتر از حد انتظار می‌کند. در صورتی که در نیروهای مسلح ستاد فرماندهی و شخص فرمانده کل قوا کاملاً مشخص و کارهای مبتنی بر یک سازوکار مشخص انجام می‌شود و این امر را می‌توان در کارآمد و اثربخش بودن نهادهای نظامی که تحت مدیریت مستقیم رهبری هستند و تا سطح فرماندهان نیروها از سوی ایشان منصوب شده و به ایشان گزارش مستقیم می‌دهند، مشاهده کرد که حتی در برخی دستگاه‌هایی که تنها رهبری رئیس آن را منصوب می‌کنند هم این کارآمدی شاید وجود
نداشته باشد.

09100002522/ لطفاً در مورد بسیجیان شناسه 89 پیگیری کنید که چرا تبدیل عضویت نمی‌شوند؟
09110003193/ خبری در ایام نوروز سبب ناراحتی بنده و دوستان شد، که مصادف با عید مبعث بود. فوت سیدسقا، روحش با ائمه اطهار محشور باد.
صبح صادق: خدا ایشان را که از همراهان پر و پا قرص صبح صادق بود، رحمت کند.
09110004988/ از ترفندهای برخی افراد، از جمله نماینده‌های فعلی مجلس موضع‌گیری صوری علیه دولت یا معترض صوری از نابسامانی وضع موجود اقتصادی است تا خود را همرنگ و حامی مردم برای کسب آرا نشان دهند.
09120004926/ بانک انصار شعبه خلیج‌فارس در اقدامی غیر قانونی وام ده میلیونی با اقساط 60 ماهه را تبدیل به وام 38 ماهه کرده است و بدون اطلاع به وام‌گیرنده، وام را از فیش حقوقی خارج و دفترچه‌ای کرده است. به چه کسی اعتراض کنیم؟
09140005343/ فوق‌العاده عملیاتی و مسکن بسیجیان کد 89 با 12 سال خدمت کی تعیین تکلیف می‌شود؟
09140004803/ لطفاً به گوش مسئولان برسانید چرا پیگیر مشکلات بسیجیان کد 89 نمی‌شوند؟
09180008631/ پس از سال‌ها وام مسکن به تعدادی از نیروهای قدیمی کد 89 تعلق گرفت، اما فقط 20 میلیون تومان!
09180000704/ صف فروشگاه‌های اتکا بسیار شلوغ و بی‌نظم است به ویژه شهرهای کوچک. در بین عموم مردم وجهه خوبی ندارد.
09180006456/ ما بچه‌های سپاه به خاطر شلوغی اتکا هنوز برنج حکمت کارت سال گذشته را نگرفته‌ایم، چرا فروشگاه‌های اتکای نزدیک به مراکز و شهرک‌های سپاه کم است و عمدتاً در کنار شهرک‌ها و مراکز ارتش و وزارت دفاع است؟
09170005488/ چرا بنیاد تعاون سپاه با گذشت هشت ماه وام ازدواج فرزندان پرسنل بازنشسته را نمی‌دهد؟
09180000568/ لطفاً پیگیر کیفیت و طرح لباس کارمندان سپاه باشید، زیرا اصلاً کیفیت مناسبی ندارند.
09370002750/ در صبح صادق بسیاری از واقعیت‌ها نوشته می‌شه در زمینه بی‌حجابی، اقتصادی، فرهنگی و... این خوبه، اما کافی نیست. بهتر اینه که افزون بر نوشتن، تا حد امکان، دنبال راه حل بود و عملاً با مفاسد اجتماعی مبارزه کرد؛ هر ارگان و هر شخص به اندازه مسئولیتش باید اقدام کند. کار شده، اما ضعیفه!/ «عقیلی» از اصفهان.
09900008062/ در بخش اخبار نشریه «اخبار و تحلیل‌ها» طوری تحلیل خود را در ادامه خبرها مجزا کنید که خواننده به راحتی نظر و تحلیل شما را متوجه شده و با محتوای خبر اشتباه نگیرد.
0933000200/ صبح صادق بستر مناسب برای انعکاس خدمات سازمان‌هایی مانند اتکا، ساخد و ساتا و مرکز خدمات رفاهی و... است؛ چرا که مخاطبان صبح صادق همگی مخاطبان این سازمان‌ها هم هستند، پیگیر درج مطالب این سازمان‌ها هم باشید.
صبح صادق: ضمن تشکر از همراه گرامی، در سال جدید با راه‌اندازی صفحه سپاه مسائلی از این قبیل پیگیری شده و نتایج آن به اطلاع خوانندگان گرامی خواهد رسید.

 

وسط مهمانی گوشی پدرم زنگ زد. بلافاصله آمد و دم گوشم گفت: برایم مأموریتی فوری پیش آمده، خودت زحمت پذیرایی از مهمان‌ها رو بکش. از همه معذرت‌خواهی کرد و فوری رفت برای یک مأموریت بی‌موقع! بعد از رفتن مهمان‌ها، من و مادر و مابقی خواهر و برادرها خیلی ناراحت شدیم. خواهرم با عصبانیت گفت آخه مثلاً بابا فرمانده است، دیگه نباید این مأموریت‌های فوری برایش پیش بیاید. همه ناراحت بودیم. با پدرم تماس گرفتم، گفت باید به سیل‌زده‌ها کمک کنیم. تلویزیون را روشن کردم و اخبار تصاویر سیل را دیدیم. دلیل مأموریت پدر که مشخص شد، کمی آرام شدیم؛ اما این بار نگرانش بودیم.