نشستی برای نابودی فلسطین
نشست سازش پاریس چهاردهم خرداد ماه به منظور از سرگیری روند سازش میان فلسطین و رژیم اشغالگر قدس با حضور وزرای خارجه ۲۴ کشور آغاز به کار کرد. آنچه در بیانیه پایانی ذکر شد اقدامات کشورهای غربی و عربی برای اجرای آنچه روند صلح نامیده‌اند، بود. الجبیر، وزیر خارجه سعودی در نشست پاریس بدون اشاره بر لزوم حمایت از فلسطین با تأکید بر اینکه طرح اتحادیه عرب بهترین گزینه برای حل موضوع فلسطین است، گفت: طرح صلح عربی تعدیل‌ناپذیر است. طرح صلح عربستان برای اولین بار در سال 2002 ارائه شد که برای دومین بار نیز سال 2007 از سوی اتحادیه عرب در نشستی اعلام شد. این طرح تأکید می‌کند در صورت عقب‌نشینی اسرائیل از کرانه باختری، 22 کشور عربی روابط خود را با این رژیم به حالت عادی برگردانند. نکته‌ای که در ورای این نشست قابل توجه است مخالفت فلسطینی‌ها با آن است، چنانکه همزمان با آغاز نشست سازش میان فلسطین و رژیم صهیونیستی که با طراحی فرانسه صورت گرفت، گروه‌های فلسطینی با انتشار بیانیه‌ای مخالفت خود را با طرح فرانسه اعلام کردند و آن را تجاوز به اصول ملی خود خواندند. جنبش حماس، جهاد اسلامی، جبهه مردمی و جبهه دموکراتیک در این بیانیه مشترک درباره طرح سازش فرانسه تصریح کرده‌اند: افکاری که فرانسه در این طرح مطرح می‌کند، تجاوز به اصول ملی مورد اتفاق فلسطینی‌ها، به‌ویژه حق بازگشت است. در ادامه گروه‌های فلسطینی بر مخالفت خود با طرح فرانسه و تمامی تحرکاتی که در راستای از سرگیری مذاکرات بیهوده صورت می‌گیرد، تأکید کردند.
همچنین گروه‌های فلسطینی اعلام کردند که این اقدامات علت افزایش شهرک‌سازی‌ها، فراهم کردن مقدمات برای یهودی‌سازی قدس و خطراتی که مقدسات اسلامی و مسیحی را تهدید می‌کند، است. در پایان گروه‌های فلسطینی از کشورهای جهان درخواست کردند که برای توقف جنایات اشغالگران، اهانت به مقدسات و پایان دادن به محاصره ظالمانه نوار غزه اقدامی جدی را صورت دهند. نکته مهم دیگر در زمینه نشست پاریس آنکه این نشست در حالی برگزار شد که صهیونیست‌ها همچنان به سلطه‌گری خود ادامه می‌دهند، چنانکه نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طی اظهاراتی مضحک و بی‌پایه و اساس مدعی شد: «قدس همچنان پایتخت یکپارچه اسرائیلی‌ها خواهد بود و تا ابد هم بدین شکل باقی خواهد ماند!» خبر دیگر آنکه رژیم صهیونیستی از آغاز سال 2016 حدود ششصد خانه فلسطینی را ویران کرده است. صهیونیست‌ها در ادامه سرکوب انتفاضه مردم فلسطین در کرانه باختری و شهر قدس، طی ماه گذشته نزدیک به ۵۰۰ فلسطینی را بازداشت کردند. نکته قابل توجه دیگر آنکه همزمان با نشست پاریس آمریکایی‌ها در جدیدترین گزارش خود درباره تروریسم اقدامی قابل‌تأمل صورت داده‌اند و آن قرار دادن نام جبهه مقاومت در فهرست تروریسم و حامیان آن است. بر این اساس آنها جمهوری اسلامی ایران را در صدر حامیان تروریسم قرار داده و گروه‌های مقاومت عراق، لبنان و گروه‌های فلسطینی همچون حماس را نیز تروریست نامیده‌اند.
اکنون این سؤال مطرح می‌شود که نشست پاریس با چه هدفی برگزار شد و آیا واقعاً می‌تواند به صلح ادعایی دست یابد یا خیر؟ با توجه به روند تحولات فلسطین و نیز آنچه در عرصه منطقه‌ای روی می‌دهد می‌توان گفت نشست پاریس صرفاً نام فلسطین را یدک کشیده؛ چرا که تنها مسئله‌ای که در آن مطرح نشده حقوق ملت فلسطین بوده است. در طول چند دهه اخیر روند سازش جز نابودی فلسطین نتیجه‌ای نداشته است، حال آنکه کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی به مذاکره نشسته‌اند که به هیچ اصولی پایبند نبوده و صرفاً به دنبال نابودی فلسطین و کل منطقه است. میزبان نشست، کشورهایی همچون فرانسه و آمریکا هستند که در سوگند خود حمایت کامل از رژیم صهیونیستی را دارند. در همین حال کشورهای عربی در این نشست حضور دارند که از یک سو روابط با رژیم صهیونیستی را افتخار خود می‌دانند و از سوی دیگر رفتارهایی همسو با خواست صهیونیست‌ها در منطقه انجام می‌دهند که رفتارهای سعودی در یمن و سوریه نمودی از آن است. با توجه به این وضعیت می‌توان گفت که نشست پاریس هر چند با نام حل مسئله فلسطین برگزار شده، اما در اصل محور آن را نابودی فلسطین تشکیل داده است. اگر واقعاً کشورهای عربی به دنبال حمایت از فلسطین هستند از یک سو باید به حمایت‌های تسلیحاتی از گروه‌های مقاومت فلسطین بپردازند و از سوی دیگر در کنار مقاومت منطقه با تروریسم غربی ـ صهیونیستی مبارزه کنند که عدم رویکرد کشورهای عربی به این مؤلفه‌ها خود سندی بر دروغین بودن ادعاهای مطرح شده در نشست پاریس مبنی بر حمایت از فلسطین است که صرفاً برای تبلیغ چهره‌ای صلح‌طلب از فرانسه، آمریکا و کشورهای عربی برگزار شد و هیچ دستاورد مثبتی برای فلسطین به همراه نداشت.