بعد از شکست سنگین و مفتضحانه حزب امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در انتخابات پارلمانی اروپا بر اساس اولین نتایج ارائه شده وی پارلمان را منحل کرده و انتخابات زودهنگام را اعلام کرد.
آمریکا دوشنبه اعلام کرد که خواستار برگزاری نشست شورای سازمان ملل و رایگیری درباره پیشنویس یک قطعنامه فوری برای «آتشبس فوری» در نوار غزه و آزادی اسرا شده است.
مخالفت ایران با رویارویی ناتو و روسیه، افشای اهداف غرب در درگیری اوکراین، تلاش کییف برای دریافت سامانههای دفاع هوایی جدید،امکان ایجاد ائتلاف حملات سایبری به روسیه، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
یک رسانه غربی در مطلبی پیش بینی کرد که احتمالا امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به بازندهای بزرگ در انتخابات پارلمانی اروپا تبدیل شود.
سرپرست وزارت خارجه کشورمان در نشست فوق العاده شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه در خصوص وضعیت غزه در استانبول ترکیه شرکت کرد.
سخنگوی کرملین به ادعای رئیس جمهور آمریکا درباره اینکه «۴۰ سال است که همتای روسیهای خود را میشناسد»، واکنش نشان داد.
رئیسجمهور روسیه با اشاره به اینکه مسکو هرگز آغازگر لفاظیها درباره تشدید تنش هستهای نبوده است، هشدار داد: بهخلاف روسیه و ایالات متحده، کشورهای اروپایی در برابر حملات هستهای بیدفاع هستند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از مواضع «اردوگاه صلحطلبان» در قبال جنگ اوکراین انتقاد کرده و گفت که کییف تسلیم نخواهد شد.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برای اولین بار «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق را یک «جنایتکار محکوم» توصیف کرد و گفت که ترامپ در صورت پیروزی در یک دوره دیگر انتخابات ریاست جمهوری، تهدیدی بزرگ برای ایالات متحده محسوب میشود.
اپوزیسیون انگلیس هم که این روزها بر اساس نظرسنجیها به شدت از حزب محافظه کار حاکم پیش افتادهاند، برای جذب آراء بیشتر در انتخابات مسئله مهار مهاجران را در دستورکار قرار دادهاند.
بعد از اعلام مجرمیت ترامپ توسط دادگاه منهتن طرفداران او در فضای مجازی خواستار شورش مسلحانه شدند.
در روزها و هفتههایی که از یک سو شمار شهدای غزه از مرز ۳۶ هزار نفر گذشته و از دیگر سو سه کشور اروپایی اسپانیا، ایرلند و نروژ کشور مستقل فلسطین را به رسمیت میشناسند و خیل سیاستمداران فرانسوی نیز تداوم این مسیر را از الیزه مطالبه میکنند، دلیل بیاعتنایی مستاجر این کاخ به خواست جهانی، سوالی است که پاسخ آن را باید ریشههای تاریخی روابط پاریس- تلآویو جستجو کرد.