با برقراری آتشبس در غزه پس از حدود شانزده ماه بمباران، جنایت و کشتار صهیونیستها از یک سو و مقاومت وصفناپذیر و ستودنی مردم غزه از دیگر سو، اکنون این پرسش اساسی مطرح است که آینده فلسطین و مقاومت چگونه خواهد بود؟
آنچه به اختصار در پاسخ میتوان گفت، البته نه بر اساس آرزوها، بلکه بر اساس سنت الهی، تجربه تاریخی و روندهای موجود خدشهناپذیر، فلسطین ومقاومت آیندهای بسیار روشنتر از هر زمان دیگر دارد.
داستان ترور به قامت تاریخ بشریت است، آنگاه که اولین بار هابیل به دست قابیل ترور شد. پس از آن بود که قابیلیان آنگاه که توان ایستادگی در برابر عظمت و شرافت و مردانگی هابیلیان را نداشتند، ناجوانمردانه دست به ترور زدند و خون مظلومان را ریختند. در تاریخ انقلاب اسلامی نیز داستان خط ترور داستان تازهای نیست و طول عمر آن به طول عمر انقلاب اسلامی برمیگردد. از همان هفتههای اول بود که تروریستها زدن بازوان فعال انقلاب را نشانه رفتند، بدان امید که با حذف فیزیکی یاران امام، وی را در مدیریت انقلاب بییاور کنند.
دکتر رضا صارمی، کارشناس مسائل سیاسی
کارشناس:دکتر هادی محمدی، تحلیل گر منطقه و بین الملل
گروه مقاومت حماس چهار دلیل راهبردی را از ابتدای طوفان الاقصی دنبال میکرد، که با بررسی دقیق می توانیم بگوییم به اهدافشان رسیده اند. رژیم صهیونیستی با وجود کمک ۳۰ میلیارد دلاری ایالات متحده، نه تنها نتوانست در برابر مقاومت مردم غزه به اهداف اولیه خودش دست پیدا نماید، بلکه عملیات طوفان الاقصی پایه های نظامی، اقتصادی، سیاسی، رسانه ای رژیم اسرائیل را متزلزل کرد.
مقاومت فلسطین پس از ضربه ترمیمناپذیر خود در عملیات طوفانالاقصی، صهیونیستها را در رسیدن به اهداف خود در جنگ غزه ناکام گذاشت. رژیم صهیونی در مدت بیش از ۱۵ ماه جنایت علیه مردم فلسطین، در نابودکردن حماس، آزادی اسرای خود و جلوگیری از حملات حماس علیه سرزمینهای اشغالی کاملاً شکست خورد. نتانیاهو که در رسانهها مدعی نابودی حماس بود، در نهایت مجبور شد با حماس مذاکره کرده و مفاد قرارداد آتشبسی را که ماهها پیش با آن مخالفت کرده بود، بپذیرد
کارشناس:دکتر هادی محمدی، تحلیل گر منطقه و بین الملل
نویسنده: حنیف غفاری، دکترای روابط بینالملل - دور جدید مذاکرات هستهای ایران و تروئیکای اروپایی قرار است در ژنو برگزار شود. وزارت خارجه ایران اعلام کرده است، این مذاکرات بر مبنای توافق هستهای سال 2015 میلادی(برجام) و وفق مفاد و مؤلفههای مطروحه در آن صورت میگیرد؛ اما قدر متیقن ماجرا این نیست! آنچه مسلم است اینکه ارتقای درصد و غنای غنیسازی در ایران (که منتج به غنیسازی رسمی 60 درصدی در نظنز و فردو شده)، امکان بازگشت به توافق برجام که در آن غنیسازی 67/3 درصدی پیشبینی شده، عملاً منتفی خواهد بود.
کارشناس برنامه:جعفر قنادباشی کارشناس بین الملل و غرب آسیا
کارشناس:دکتر هادی محمدی، تحلیل گر منطقه و بین الملل
نویسنده زهرا توحیدیان - 🎙در نوامبر 2024، تماشاگران صهیونی یک بازی فوتبال در خیابانهای هلند به پرچم فلسطین اهانت کرده و شعارهایی علیه کودکان فلسطین و غزه سر داده و تلاش کردند این پرچم را از فراز یک ساختمان پایین بکشند. این اقدام اگرچه خشم مردم را برانگیخت؛ اما نخبگان سیاسی هلند به جای مردم خودشان از هواداران صهیونی حمایت کردند و در همین راستا، سیاستهایی در پیش گرفتند که مدتها بود به دنبال بهانهای برای اجرای آن بودند؛ از جمله سلب گذرنامه و اجازه اقامت موقت مهاجران در صورتی که اقداماتشان «یهودستیزانه» تلقی شوند که به طور ویژه جوامع مسلمان را هدف میگرفت.
در لابه لای اظهارات مقامات و اندیشکدههای آمریکاییها و برخی چهرههای اروپایی و بیش از آنها در گفتههای تعدادی از سران رژیم اشغالگر قدس، این روزها جملاتی درباره احتمال حمله نظامی به تأسیسات هستهای شنیده میشود؛ اما این تهدیدها در سال 1403 تا چه میزان میتواند به دشمنان ایران برای پیشبرد اهدافشان کمک کند و آیا این اظهارات تهران را تحت فشار قرار میدهد؟ برای دریافت پاسخ این پرسش باید به این نکات توجه داشت.