مهدی سعیدی/ فلسفه هیئات مذهبی مبتنی بر بازخوانی و ذکر نام و مرام اهل بیت (ع) و در رأس آن حضرت اباعبدالله الحسین (ع) شکل گرفته است. بدون شک، بیتوجهی به حقیقت این فلسفه موجب خواهد شد تا دچار نوعی قشریگری و فرمالیسم شده و در ظواهر اعمال و مناسک باقی بمانیم و تهی از معنا، مشغول به عملی شویم که راهگشای ما به سوی حقیقت نباشد!
تلاش برای توجه به این فلسفه با طرح سؤالاتی همراه خواهد بود که همواره در ذهن دوستداران مکتب اهل بیت (ع) مطرح بوده است. سؤالاتی از این قبیل که چرا باید از قیام امام حسین (ع) و ماجرای کربلا با این وسعت یاد کرد؟
عزیز غضنفری/ «علی باقریکنی» سرپرست وزارت خارجه ایران، روز سهشنبه ۱۶ ژوئیه (۲۶ تیر) در سفر به نیویورک گفت، تهران برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن برای بازگشت به توافق هستهای آماده است. باقریکنی که برای سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد به نیویورک رفته بود، این اظهارات را در گفتگو با نشریه «نیوزویک» بیان کرد. باقریکنی در این مصاحبه گفت، تهران در جبهه سیاست خارجی برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن به منظور احیای مشارکت متقابل در توافق هستهای رویکردی «باز» را دنبال میکند...
شجاعت از فضایل اخلاقی و روحی/ مستحسنی (mostahsani) است که برای همه انسانها با هر فرهنگ و زبانی قابل ادراک و البته احترام است. شجاعت به معنای دلیری و دلاوری در علم اخلاق، در حد وسط بی باکی و ترس قرار دارد. همچنین شجاعت یکی از چهار فضیلت اخلاقی برتر در آیات و روایات اسلامی بوده و از ویژگیهای نبوت، امامت و فرماندهی در جنگ و از صفات امامان معصوم علیه السلام دانسته شده است. اثر این صفت در میدان جنگ این است که انسان از خطر نمیهراسد، وارد میدان میشود و نیروی خود را به کار میگیرد. این شناخت اغلب مردم از شجاعت است، اما رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز جمعه در تاریخ ۲۰ / ۱۱/ ۱۳۷۴ برای شجاعت در بقیه میدانهای زندگی هم حساب ویژهای باز میکنند و میفرمایند.
«شهید علیاصغر صفرخانی» در سال ۱۳۴۳ در تنگمان، یکی از روستاهای اطراف کرج متولد شد. پس از مدتی به تهران مهاجرت کردند و ساکن تهران شدند. با روحیهای که داشت، خیلی زود در تظاهراتها و راهپیماییهای علیه رژیم پهلوی شرکت کرد و پس از پیروزی انقلاب نیز در سنگر مبارزه با منافقین و گروهکهای ضد انقلاب حاضر شد. او معتقد بود: «منافقین، چون بر خلاف خط امام حرکت میکنند و به راه اسلام نمیآیند، باید با آنها مبارزه کرد.» به همین دلیل هنگام حمله ضد انقلاب در کردستان به همراه چند نفر از دوستانش به این دیار رفت تا با آنان مبارزه کند...
آخرین دیدار هیئت دولت سیزدهم کمتر از دو ماه پس از حادثه بالگرد و شهادت شهدای پرواز اردیبهشت برگزار شد. دیداری که در آن جای رئیسجمهور مردمی و دلسوز، آیتالله رئیسی و وزیر امور خارجه انقلابی، دکتر امیرعبداللهیان خالی بود.
رهبر معظم انقلاب در در دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم، تلاش بیوقفه برای حل مشکلات تودههای مردم، اعتقاد عمیق به تواناییهای داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگیناپذیری، مأیوس نشدن، امیدواری و خوشبینی، رعایت تعامل و عزتمندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرحهای بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذکر و توسل را از ویژگیهای برجسته فردی و کاری شهید رئیسی دانستند و گفتند:...
دکتر نوید کمالی کارشناس رسانه
مهدی سعیدی/ انتخابات با همه فراز و نشیبهایش به پایان رسید و مردم نهمین رئیسجمهور خود را شناختند؛ اما فارغ از رقابت پر هیجان، فردای انتخابات فرا رسیده و فصلی نو پیش روی مردم آغاز شده است. در این میان، توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
۱ ـ نباید فراموش کرد که پیروز واقعی حماسه ۱۵ تیر ملت غیور ایران است که با بصیرت کامل و اراده بلند خود در طول دهههای اخیر بارها حماسه آفریده است. در این بین، جایگاه احزاب و گروههای سیاسی در رتبههای بعدی قرار میگیرد و رئیسجمهور بیش از آنکه خود را وامدار احزاب و گروههای سیاسی ببیند، باید خود را منتخب ملت بداند، آن هم نه تنها کسانی که به ایشان رأی دادهاند، بلکه او رئیسجمهور همه ملت خواهد بود.
خفقان در سایه دستگاه امنیتی مخوف رژیم دیکتاتوری پهلوی/
«ساواک» در دورانی که «نصیری» ریاست آن را به عهده داشت، به جای طرح نقشههای دقیق و اساسی برای مبارزه با خرابکاری و فعالیتهای ضدرژیم، به یک رشته اعمال خشونتآمیز و وحشیانه و ایجاد مزاحمتهای بیمورد و نابجا برای طبقات مختلف مردم دست زد. روش ساواک مبتنی بر ارعاب بود، بازداشتهای جمعی برای ساواک یک کار عادی به شمار میآمد و این تصور در اذهان عمومی نقش بسته بود که ساواک در تمام شئون زندگی مردم، از سازمانهای دولتی و دانشگاهها گرفته تا مؤسسههای خصوصی و کارخانهها و احزاب سیاسی و سازمانهای دانشجویی در خارج از کشور نفوذ کرده و در همهجا حاضر و ناظر است....
مهدی سعیدی/ هر انتخاباتی برندگانی دارد و بازندگانی! انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم نیز عاری از این دو نیست. در فهرست بازندگان به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
۱ ـ بیشک بزرگترین شکستخوردگان این انتخابات را باید منادیان تحریم انتخابات دانست که همواره چشم طمع به انتخابات داشته و تلاش دارند تا کمرنگی و ناکامی انتخابات ایران را ببینند.