نشریه آمریکایی «فارن افرز» در تحلیلی از اتحاد ملی در ایران بهدنبال جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه دانشمندان و تأسیسات هستهای و نظامی ایران نوشت: «حمله ۲۳ خرداد اسرائیل به ایران با هدف از بین بردن برنامه نظامی و هستهای تهران طراحی شد. در کمتر از ۲ هفته، نیروهای نظامی اسرائیل دهها فرمانده ارشد و دانشمند هستهای ایران را ترور کردند. با این همه، بهنظر میرسد جمهوری اسلامی بهجای فروپاشی زیر این ضربات، جان تازهای گرفته است.»
این نشریه آمریکایی افزود: «این حملات باعث اتحاد حول پرچم ایران شد، ایرانیان آن را محکوم کرده و از واکنش دولت تجلیل کردند. حکومت ایران برای مقامهای از دست رفته خود سوگواری کرد؛ اما بهسرعت جانشین آنها منصوب شدند؛ بنابراین، این کارزار نظامی ملت ایران را منسجمتر و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را قدرتمندتر کرده است.»
به ادعای فان افرز، با تشدید حملات و هدف قرار گرفتن زیرساختها و کشته شدن شهروندان عادی، بسیاری از ایرانیان به این نتیجه رسیدند که این حملات تنها جنگ با حکومت نبوده و علیه خود آنهاست. این حملات بهجای اینکه خشم عمومی را علیه دولت برانگیزد، منجر به فوران ملیگرایی شد. همزمان با تحمل حملات اسرائیل، جمهوری اسلامی با موشکهای بالستیک به آنها پاسخ داد. واکنش حکومت مورد استقبال نویسندگان، هنرمندان و خوانندگانی قرار گرفت که بسیاری از آنها معمولاً غیرسیاسی بوده یا مخالف دولت هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: «ممکن است ایرانیان بیش از پیش مایل به پذیرش دولت به همان شکلی که هست، باشند. اکنون این کشور میتواند یک میثاق اجتماعی جدید بنا نهد که بر اساس آن امنیت ملی فراتر از هر چیز دیگری در اولویت قرار خواهد داشت. با این همه، راهبرد امنیتی ایران بهطور کلی بدون تغییر باقی خواهد ماند.»