تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۳  ، 
کد خبر : ۲۲۹۷۵۷

امام جمعه شمیرانات: عرصه‌های خدمتگزاری را به شایستگان بدهیم

مقدمه: با توجه به فرصت اندکی که تا انتخابات مجلس نهم باقی است زمان چندانی برای آگاهی‌بخشی و جلب مشارکت حداکثری نیست. امام جمعه شمیرانات در گفت و گو با آینده، ضمن بیان تحلیل خود درباره پیدایش جریان موسوم به انحرافی، به تبیین آینده این جریان پرداخت و بر لزوم برخی اصلاحات و تغییرات برای جلب اعتماد اقشار مردم در آستانه انتخابات آینده تاکید کرد. متن این گفتگو در ادامه می آید:

* منشأ پیدایش جریان سیاسی موسوم به انحراف چیست؟
** جریان انحراف فتنه 88 را ساخت و در ادامه توطئه‌گری علیه روحانیت و ولایت به خودبزرگ‌بینی رسید و برای خود پایگاه مردمی، توان سیاسی و اقتصادی و صلاحیت برتر را باور کرد، به تصور حذف روحانیت و ولایت و تصرف بلامنازع همه قدرت در برابر احکام حکومتی و تدابیر مصلحت‌جویانه رهبری به رغم مبانی دینی و نص قانون اساسی ایستاد و به دلیل انحراف از باورهای دینی، میثاق‌های ملی و منافع و مصالح جامعه اسلامی، جریان انحراف نام گرفت. تحولات اخیر نشان داد که مدیران این جریان سیاسی در دین‌گرایی و ولایتمداری از صداقت و خلوص شایسته و بایسته برخوردار نیستند و در ریاکاری و نفاق‌ورزی و سوءاستفاده از شعائر و مقدسات دینی برای پیشبرد اهداف سیاسی بیداد می‌کنند.
* به نظر شما چه تغییر محسوسی در مواضع و رویکرد و عملکرد این جریان سیاسی پدید آمده است؟
** جریان انحراف بسترساز اختلاس و فساد شد و با گستاخی تمام در برابر ملت از قانون‌گرایی و سلامت و صداقت سیاسی سخن گفت، سران فتنه‌ساز جریان انحراف از ملت و رهبر عذرخواهی نکردند، از خطاهایشان در مقام توبه نایستادند و بدهکاران حقیقی همه ملت در لباس طلبکاران مدعی و مدعیان بی‌بهره از شرمندگی و پوزش‌طلبی به رجز‌خوانی و خودنمایی پرداختند. فرهیختگان سیاستمدار و سیاستمداران هوشمند و فرهیخته هرگز تغییر موضع، رفتار و کردار منحرفان متجری را در قالب‌ گویش‌ها و کنش‌های سیاسی ندیده‌اند.
* برنامه جریان انحراف برای آینده سیاسی کشور در حوزه ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی چیست؟
** جریان انحراف با پناه‌گرفتن در لوای مقدسات دینی، ادعای خدمتگزاری و فداکاری و هزینه سرمایه‌های ملی به فریب افکار عمومی و تصرف همه قدرت سیاسی می‌اندیشند، هدف نخستین این جریان سیاسی، تصرف کرسی‌های نمایندگی ملت و پس از آن در اختیارگرفتن ریاست جمهوری، دولت جمهوری اسلامی و پایدارسازی قدرت سیاسی است، منحرفان با تساهل و تسامح فرهنگی، فریبکاری‌های سیاسی و هزینه کردن سرمایه‌های ملی، جامعه سکولار و در اختیار را آرزو و جستجو می‌کنند که با تکیه بر آن همسویی و همگرایی سیاسی با ایرانیان و بیگانگان میسر گردد.
* به نظر شما ملت ایران برای تصدی انتخابات آینده به جریان انحراف اعتماد می‌کنند؟
** مردم به برخی از برگزارکنندگان انتخابات 88 اعتماد ندارند و آنها را مهره‌های فتنه و همسو با بسترسازان اختلاس می‌دانند. برای جلب اعتماد اقشار ملی و آفرینش مشارکت حداکثری در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی باید افراد سالم و صادق و مورد اعتماد ملت، انتخاب و در مناصب اجرایی منصوب شوند. با توجه به فرصت اندکی که تا انتخابات مجلس باقی است زمان چندانی برای آگاهی‌بخشی و جلب اعتماد احتمالی اقشار ملی به مدیران انتخاباتی گذشته نیست.
* نقش و سهم جریان انحراف را در شکل‌گیری نابسامانی‌های اقتصادی و اختلاس سه هزار میلیاردی چگونه ارزیابی می‌کنید؟
** نابسامانی‌های اقتصادی کنونی، نتیجه طرح و برنامه‌های کارشناسی‌نشده و تصمیمات اقتصادی شتاب‌زده است. اختلاس در سیستم بانکی تحت مدیریت و نظارت دولت پدیدار شد و بی‌تردید همه مسئولیت در قبال حقوق ملت و سرمایه‌های ملی با دولت کنونی است. جستجوی مقصر و یا مقصرین فرادولتی و اشاره‌های سیاسی به بیرون از نهاد اجرایی، فرافکنی سیاسی و شیطنت غیرقابل تحمل مسئولین اجرایی است. دولت باید همه مسئولیت را با صداقت و صراحت تمام بپذیرد و به خواسته ملتی که ناتوانی و بی‌کفایتی را تحمل نمی‌کنند با سپردن عرصه‌های خدمتگزاری به شایستگان پاسخ دهد.
* شما اخیرا در نماز جمعه از نقش برجسته روحانیت متعهد در سلامتی نهاد اجرایی و اعتبار و اقتدار ملی سخن گفتید، آیا به نظر شما شخصیت‌های غیرروحانی نمی‌توانند سهم شایسته‌ای را در این زمینه ایفا کنند؟
** در نماز جمعه گذشته با نگرشی تحلیلی به تاریخ انقلاب اسلامی، نقش رؤسای جمهور روحانی را با دیگر رؤسای جمهوری مقایسه کردم و هرگز در مقام نفی توانایی و کارآیی افراد غیرروحانی مانند شهید رجایی نبودم که اساساً چنین شخصیت‌هایی مدیران الگویی تربیت‌شده در دامن اسلام و انقلاب اسلامی هستند، از شخصیت‌های مخلص و صادق و با تجربه و فداکار، الگوهای مدنی و کاربردی می‌سازند و ارزش‌های جاودانه در عرصه‌های جهاد و دفاع، خدمتگزاری و پایداری‌اند.
* آیا تحرک جدیدی از سوی جریان انحراف علیه روحانیت و رهبری احساس می‌کنید؟
** جریان انحراف از همه فرصت‌ها و فضاها برای پیشبرد اهداف سیاسی‌اش استفاده می‌کند، علاوه بر سفرهای تبلیغاتی، تبلیغات نمایشی، وعده‌های توخالی و ادعاهای بی‌مبنا و خیالی در فضای جمهوری اسلامی و در مناصب حکومتی، تحرکی سازمان‌یافته برای تصرف نهاد قانونگذاری و دیگر عرصه‌های قدرت سیاسی، آشکار و غیرقابل انکار است. جریان انحراف با سوءاستفاده از برخی جریان‌های سیاسی و با تکیه به توانمندی‌های سیاسی و اقتصادی ملی برای تصرف مجلس و پس از آن ریاست جمهوری، آماده می‌شود و برای پیشبرد اهداف سیاسی‌اش از مسکن مهر و پرداخت یارانه‌ها بهره می‌جوید و بر مناسبات اقتصادی اختلاس‌ساز برای پیروزی در انتخابات آتی تکیه می‌کند.
* ظاهرا اخیرا تحرکات گسترده‌ای علیه امام جمعه شمیرانات در جریان است از جمله تهیه طومار برای برگزاری نماز جمعه شهرستان شمیرانات در امامزاده صالح تجریش، موضع شما در مورد این تحرکات چیست؟
** از چهارده سال قبل تا کنون کسانی که مواضع سیاسی امام جمعه شمیرانات را نمی‌پسندیدند تلاشی گسترده برای تغییر مواضع سیاسی و یا برکناری‌ام انجام دادند، ارسال نامه‌ها و طومارهای با امضاء و بی‌امضاء و گاهی با سوءاستفاده از نام گروه‌های مقدس و محترم از جمله این اقدامات بود من هرگز به چنین تحرکاتی اعتناء نکردم و قطعاً چنین اقداماتی هرگز مورد توجه روحانیت معظم و مردم متدین و هوشمند شمیرانات قرار نمی‌گیرد. افزایش تریبون‌های نماز جمعه، به تقویت فرهنگ دینی، آگاهی سیاسی و انسجام دینی و ملی می‌انجامد و استقبال از آن تنها گزینه‌ عاقلانه و منطقی است ولی به دلیل کمی فاصله تجریش با نماز جمعه تهران، برگزاری نماز جمعه شهرستان شمیرانات در این مکان با سیاست‌های کنونی شورای سیاستگذاری ائمه محترم جمعه سازگار نیست. اکثر مناطق تهران با نماز جمعه این شهر فاصله‌ای بیشتر از تجریش دارند و تشکیل نماز جمعه در مناطق مختلف تهران، فلسفه نماز جمعه محوری و راهبردی این شهر بزرگ را منتفی می‌سازد. مقام معظم رهبری و شورای سیاستگذاری منصوبشان براساس بررسی‌های کارشناسانه در هر نقطه‌ای از کشور که مصلحت بدانند دستور اقامه نماز جمعه را صادر می‌فرمایند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات