تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۲:۲۰  ، 
کد خبر : ۲۶۲۱۲۳
حذف یک شعار؛ باید و نبایدها

آیت‌الله هاشمی‌: امام موافق حذف شعار«مرگ برآمریکا» بودند


حضور رئیس‌جمهور در نیویورک اگر چه حضوری عادی و طبق روال هر ساله در راستای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل بود اما امسال این نشست، حواشی مهم‌تر از متن نشست داشت؛ حاشیه‌هایی که پس از 34سال اتفاق افتاده بود، از نشستن وزرای خارجه ایران و آمریکا بر سر یک میز تا تماس تلفنی اوباما با روحانی در مسیر فرودگاه نیویورک برای بازگشت به ایران و... از زمان بازگشت دکتر روحانی به ایران تا امروز بحث رابطه با آمریکا به بحث روز کشور تبدیل شده است و موافقان و مخالفان بسیار در این باره سخنوری می‌کنند.

مخالفان معتقدند قطع رابطه با آمریکا باید تداوم یابد و برخی دیگر معتقدند با حفظ منافع و مصالح ملی این رابطه باید برقرار شود. هر چند مقامات وزارت خارجه تاکید دارند که مذاکرات بر سر پرونده هسته‌ای است و بیشتر به پیش نرفته اما دستور بررسی راه‌اندازی خط هوایی میان ایران و آمریکا از سوی ایران و بازگرداندن اشیای قدیمی ایران از سوی آمریکا این پیام را می‌دهد که در آینده شاهد روابط بیشتری خواهیم بود.

روز گذشته بخشی از کتاب «صراحت‌نامه» منتشر شد که طی آن آیت‌الله ‌هاشمی‌رفسنجانی به دو سوال متفاوت درباره «نحوه انتشار خاطرات خود» و «نظر امام» درباره «شعار مرگ بر آمریکا» پاسخ داده بود. در بخشی از کتاب صراحت‌نامه آمده است: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا کتاب شما ممیزی می‌شود؟ پاسخ می‌دهد: «به سه جا می‌دهیم؛ یکی به وزارت ارشاد. البته آنها باید بگویند موافقیم یا مخالف که می‌گویند موافقیم و چیز دیگری نمی‌گویند و دخالت نمی‌کنند.

یکی هم به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) می‌دهیم تا اشاراتی یا بیاناتی که از امام آمده با مستندات تطبیق داده شود. یک نسخه را هم قبل از چاپ به مقام معظم رهبری می‌دهم. هدفم این است ایشان از همه کارها دقیقا مطلع باشند تا اگر در موردی اشتباه کردم یا توضیحات اضافی لازم است به من بگویند.»

ذاتا با حرف‌های تند و فحاشی‌ها مخالفم

آیت‌‌الله هاشمی‌ همچنین با یادآوری حذف شعار «مرگ بر آمریکا» و اینکه امام با حذف این شعار موافق بودند و واکنش‌های تند بعدی و جوسازی‌های به عمل آمده در این خصوص تاکید می‌کند: «تمام مطلب همان بود که نوشته بودم. الان هم دقیقا یادم نیست که چه نوشتم. به هرحال موافق نبودیم که در مجامع عمومی مرگ کسی را شعار دهیم. مثلا در اجتماعات ما «مرگ بر بنی‌صدر» شعار داغ مردم بود که در نماز جمعه خواهش کردم که نگویند. «مرگ بر بازرگان» بود که خواهش کردم نگویند. «مرگ بر شوروی» بود که گفتم الان با شوروی مشکل آنچنانی نداریم.

درباره آمریکا هم گفته بودم. من ذاتا با حرف‌های تند و فحاشی‌ها مخالفم و آنها را مفید نمی‌دانم.» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه «چرا شعار مرگ بر این و آن را نمی‌پسندید؟» گفت: مرا یک اصل قرآنی به این روحیه رسانده است. قرآن از زبان خداوند به مسلمانان صدر اسلام که به بت‌ها فحش می‌دادند - بت که مهم نیست - می‌گوید: «حق ندارید به بت‌های آنها فحش بدهید؛ و لا تسّب الذین یدعون من دون الله» می‌فرماید: «بت‌ها را سب نکنید، چون آنها هم متقابلا به خدا بد می‌گویند و باعث گمراهی بیشتر آنها می‌شوید.»

آیت‌‌الله ‌هاشمی‌ با بیان اینکه «اصولا جامعه ما به خاطر سنتی بودنش و گرفتار خشک‌مقدس‌ها و متعصبین بودنش در برخی موارد چند گام از دانش و علم عقب بوده است»، اظهار کرد: البته اسلام برعکس است. اسلام در یک دنیای جاهلی صرف آمد و موتور توسعه و علم و دانش شد که حتی بعدا اروپا و مناطق دیگر را احیا کرد ولی ما درست برعکس شدیم. عمده مشکلات کشورها و جوامع بشری در جهل است و رفع جهل توسط ارباب رسانه‌ها و خود رسانه‌ها صورت می‌گیرد.

مدیریت هم باید واقعا این وظیفه را در صدر وظایف خود بداند؛ کر و کور خواستن مردم ظلم بسیار بزرگی است. نقطه مقابل آنچه آیت‌الله ‌هاشمی‌ در صراحت نامه ذکر کرده برخی نیروهای سیاسی هستند که قائل به تغییر مناسبات بعد از بیش از 34سال هستند که از جمله آنها سیدرضا اکرمی است که دیروز با تاکید بر اینکه شعار مرگ بر آمریکا باید ادامه یابد، گفت: بنده معتقدم مسائل را تنها به شعار خلاصه نکنیم بلکه به دنبال عمل هم برویم. وی درباره اظهارنظر‌های اخیر مبنی بر دنبال کردن و عدم دنبال کردن شعار مرگ بر آمریکا در پی انجام گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور با اوباما اظهار کرد: هنوز توافقی صورت نگرفته که بگوییم این شعار را بدهند یا ندهند.

اکرمی عقیده خود را درباره ادامه یافتن شعار مرگ بر آمریکا این گونه بیان کرد: بنده معتقدم شعار را باید بدهند و دولتمردان ما کار خود را دنبال کنند. رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست‌جمهوری در عین حال گفت: هر وقت توافقی براساس منافع و احترام متقابل میان ایران و آمریکا حاصل شد ما هم در شعار مرگ بر آمریکا تجدیدنظر خواهیم کرد. وی درباره گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور با باراک اوباما تصریح کرد: اصل ارتباط تلفنی انجام گرفت و ما تازه شروع به کار کرده و عجله‌ای نداریم که ظرف یک هفته یا یک ماه آینده موضوع حل شود بلکه مساله باید از سوی دولتمردان و دیپلمات‌های کشور در چارچوب مشخص دنبال شود.

اکرمی درباره سفر رئیس‌جمهور به نیویورک و دستاوردهای آن نیز یادآور شد: اصل سفر را یک فرصت مناسب برای معرفی جمهوری اسلامی ایران می‌دانم که به خوبی انجام گرفت. مشاور عالی وزیر کشور در امور روحانیت، مواضع اعلام شده از سوی رئیس‌جمهور را در مورد آمریکا منطقی و متین خواند و تاکید کرد: این مواضع باید تداوم پیدا کند چون در سازمان ملل با دنیا صحبت می‌کنیم نه با یک کشور خاص مثل آمریکا. اکرمی در عین حال ادامه داد: باید در داخل کشور نیز همزمان با پیشبرد مسائل در سیاست خارجی تمام ظرفیت‌ها را در ایجاد کار و اشتغال کنترل مصرف، کنترل نقدینگی سرگردان، ایجاد ثبات در بازار و... بالفعل کنیم که در داخل کشور نیز مشکلات حل شود و نیازمند دشمنان در خارج از کشور نباشیم. 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات