تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷  ، 
کد خبر : ۲۷۸۳۴۴

حملات داعش در سه قاره؛ احیای تروریسم بین قاره‌ای (بخش دوم و پایانی)


سرویس خارجی: وقوع سه حمله تروریستی همزمان در فرانسه، کویت و تونس موجب کشته و مجروح شدن بیش از ۲۶۰نفر و رقم خوردن روزی خونین در جهان طی سال جاری شد.اولین حادثه تروریستی در شهر لیون فرانسه و دریک کارخانه گاز انجام شد جائیکه که چند فرد افراطی در حالی که با خود پرچم داعش را حمل می‌کردند به داخل این کارخانه یورش بردند و پس از آن صدای انفجار از این محل به گوش رسید.در نزدیکی محل حادثه نیز جنازه یک مرد بی‌سر پیدا شد و کنار جنازه این مرد پرچم داعش قرار داشته است.

تا‌کنون دست‌کم یک نفر در پی این حادثه بازداشت شده و فرد بازداشت‌شده به نقل از رسانه‌های محلی فرانسه یک مرد حدوداً ۳۰ساله است که خود را عضو گروه تروریستی داعش معرفی کرده است. فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه جمعه ۲۶ژوئن، پس از انتشار خبر یک حمله تروریستی در این کشور به فرانسه بازگشت. وی پیش از ترک بروکسل در جمع خبرنگاران تأیید کرده بود که اخیر در جنوب شرقی لیون یک حمله تروریستی رخ داده است. اولاند تصریح کرد، مردی که به عنوان تروریست در کارخانه گاز بازداشت شده برای سرویس‌‌های اطلاعاتی فرانسه شناخته‌شده بوده است.

رئیس‌جمهوری فرانسه همچنین احتمال حضور یک فرد دیگر در این حادثه را مطرح کرد که احتمالأ همراه راننده خودرو بوده است. به گزارش رسانه‌های محلی برخورد خودرو با یک مخزن گاز دلیل انفجار در این کارخانه بوده است.پس از این حمله نخست‌وزیر بریتانیا، دیوید کامرون ضمن ابزار همدردی خود، شرایط را بسیار نگران‌کننده خوانده است. ‌

شیعیان قربانی افراطی‌گری در کویت

در کویت چند روز پس از آنکه یکی از نمایندگان شیعه پارلمان این کشور به دلیل اهانت نمایندگان سنی، از سمت خود در مجلس استعفا داد انفجاری انتحاری در مسجد امام صادق (ع) این کشور موجب شهادت دست کم ۲۴نفر از شیعیان شد. داعش، مسئولیت حمله به مسجد شیعیان در کویت را برعهده گرفت و فرماندار کویت اعلام کرد که هشت نفر زخمی شدگان در شرایط وخیمی قرار دارند.یک شاهد عینی به خبرگزاری رویترز گفته که بمب‌گذاری زمانی رخ داد که این مسجد پر از نمازگزارانی بود که برای برگزاری نمازجمعه به آنجا آمده بودند.وضعیت در محل حادثه به حدی وخیم بوده که امیر کویت شخصا در محل حاضر شده است.

تونس اسیر افراط‌گری

و اما در تونس افراد مسلح با حمله به یک هتل به سوی حاضرین آتش گشودند که در نتیجه آن دست کم ۲۷نفر کشته شدند.وزارت کشور تونس اعلام کرد که در جریان حمله‌ای تروریستی به یک هتل در شهر سوسه در تونس دست‌کم ۲۷نفر که در بین آنها شماری گردشگر خارجی نیز بودند کشته شده‌اند.

دو مرد مسلح با حمله به هتلی در شهر توریستی سوسه، به سوی حاضران در هتل آتش گشودند. آمار اولیه کشته‌شدگان ۱۹نفر اعلام شده بود که ساعاتی پس از حادثه به ۲۷نفر افزایش یافت.شهر سوسه در شمال شرق تونس و در حاشیه دریای مدیترانه، از مقاصد گردشگری پرطرفدار مردم این کشور و مسافران خارجی به خصوص در فصل تابستان است.

آتشی که دامن عاملانش را گرفت

کشورهای غربی و عربی که با هدف براندازی نظام قانونی سوریه از تشکیل و رشد گروه های تروریستی همچون داعش و جبهه النصره حمایت می کردند و حتی مسیر انتقال افراطیون کشور خود به سوریه را جهت کمک به گروه های شورشی برای براندازی بشار اسد هموار می کردند اکنون خود قربانی این آتش خودافروخته هستند. فرانسه در سال جاری دست کم سه بار شاهد اقدامات تروریستی جدی بوده که در هر سه مورد عاملان به داعش مرتبط بوده اند. وضعیت در سایر کشورهای اروپایی و حتی آمریکا نیز به همین شکل است و کشورهای غربی برای درامان ماندن از اقدامات داعش تدابیر امنیتی ویژه ای را اتخاذ کرده اند.بر اساس آمار رسمی، فرانسه یکی از بیشترین افراطیون را به سوریه گسیل کرده و اکنون این افراد با تفکرات افراطی تر در حال بازگشت به غرب هستند از همین رو کشورهای غربی همچنان شاهد افراطی گری و اقدامات تروریستی خواهند بود.

در این حال،حملات غافلگیرانه و خونین داعش ادامه دارد و اکنون پس از ورود دوباره تروریست‌ها به کوبانی و پیشروی در حسکه، داعش حملات خود را در قلب دو کشور عربی (کویت و تونس) و سومی هم در یک کشور اروپایی (فرانسه) ‌انجام می‌دهد و تنها خدا می‌داند که حمله چهارم کجا خواهد بود؛ اما با وجود اعلام حالت آماده‌باش کامل در بیشتر کشورهای عربی منطقه و سه پایتخت غربی (رم، مادرید و پاریس)‌ آنچه حتما اتفاق می‌افتد حمله چهارم است.عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه مستقل "رای الیوم" در تحلیلی با عنوان از هر دست بدهی از همان دست خواهی گرفت، درباره سه حمله تروریستی اخیر در کویت، تونس و فرانسه نوشت: صرف نظر از اینکه حمله خونین روز جمعه به کویت و دو کشور مذکور به صورت جداگانه و یا هماهنگ انجام شده یا خیر، کویت یکی از بزرگترین کشورهای حامی مخالفان مسلح سوریه و پشتیبان مالی، نظامی و اطلاعاتی گروه‌های تکفیری است که با هدف سرنگونی اسد در تلاشند و هفت تن از بازرگانان این کشور به همراه یکی از وزرای کابینه در لیست‌های تروریستی قرار داشته‌اند یا دارند.

دولت پیشین تونس نیز بنا بر درخواست احمد داود اوغلو، وزیر خارجه وقت ترکیه و نخست‌وزیر کنونی که برنامه‌ریز اصلی سازمان‌های افراط‌گرا نیز بود، با ترکیه و برخی کشورهای عربی منطقه خلیج فارس برای گسیل 4000 جوان به خاک سوریه و پیوستن به داعش و جبهه النصره هم‌دستی کرد.اتفاقا دو دولت انگلیس و فرانسه که در حمله تروریستی اخیر تونس از تروریسم ضربه مهلکی خوردند و بیشتر قربانیان این حادثه را اتباع انگلیس تشکیل می‌دهند، بیش از هر کشوری از مخالفان مسلح سوریه حمایت می‌کنند و نخست‌وزیر هر دو کشور در میان 18 کشور اتحادیه اروپا تنها طرف‌هایی بودند که لغو تحریم تسلیحاتی این مخالفان را خواستار بودند.

آیا این بدان معناست که جادو بر جادوگر اثر کرده؟ پاسخ متاسفانه "مثبت" است زیرا هرکه با آتش بازی کند اول انگشتان خود را می‌سوزاند و این همان آتش افراطی‌گری است که به قلب کویت، عربستان و فرانسه رسیده و بعید نمی‌دانم به زودی به بحرین و اردن و حتی خود ترکیه نیز برسد. داعش طرحی بسیار خطرناک و خونین دارد که نشانه‌ها و مختصات آن آشکار است و بر ایدئولوژی "گسترش" تروریسم و برافراشتن پرچم سیاه متکی است و این ایدوئولوژی با ناسزا، فحش و اتهام‌زنی تغییر نمی‌کند بلکه نتایج کاملا معکوسی دارد که در نهایت به نفع تروریسم تمام می‌شود.

من از حالت ترس و وحشتی که پس از انفجار تروریستی مسجد امام صادق شیعیان کویت چه در محافل مردمی و چه رسمی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس حاکم شده بسیار متعجب هستم.جنگنده‌های عربستان در توفان قاطع همه مردم یمن از جمله شیعیان را می‌کشند و این شیعیان در رسانه‌های وابسته به‌ آنان "رافضی!" و "مزدوران ایران!" خوانده می‌شوند. آیا این تعابیر در رسانه‌های مغرض، چیزی جز رویکردهای جانبدارانه‌ای است که دولت‌های عربی حوزه خلیج فارس با صرف میلیاردها دلار برای تخریب چهره دیگران و شرارت‌های خود و توجیه آنان به کار می‌گیرند؟

پس چرا شیوخ، علما و حتی شبکه های ماهواره‌ای این کشورها از انفجارهای کویت، قطیف و الدمام ابراز تعجب می کنند؟آیا داعش جنایتی بیش از جنایات جنگنده‌های توفان قاطع یا تبلیغاتی بیش از برنامه‌های شبانه‌روزی شبکه‌های اسلامی و غیراسلامی ماهواره‌ای انجام داده است؟داعش نتیجه نفاق مذهبی و در پیش گرفتن سیاست‌هایی چون به حاشیه راندن و طرد طایفه‌ای است که با اشغال عراق و با موافقت و همکاری دولت‌های عربی حوزه خلیج فارس آغاز شد و بسیاری از آنان، پس از آنکه "گسترش نفوذ" ایران را در عراق، سوریه و یمن زیر نظر گرفتند، حالا بابت این سیاست‌ها تاسف می‌خورند و هنوز با خرید صدها میلیارد دلار سلاح، برای مقابله با آن تلاش می‌کنند، در واقع آنها با داعش در یک جبهه در مقابل ایران ایستاده‌اند پس چرا به خود و دیگران دروغ بگوییم؟

سخن تازه‌ای نیست که بگوییم داعش برای کشورهای حوزه خلیج فارس و تمام منطقه خطری بزرگ است و تصادفی نیست که اولین سالگرد تشکیل خلافت این گروه تروریستی در موصل هم با انفجارهای خونین، ورود مجدد به کوبانی و پیشروی در حسکه اعلام می‌شود زیرا داعش واقعی است و یک ایدئولوژی کامل و باور جنگی جذابی برای اعضای خود دارد.آمریکا شاید بتواند ارتش‌های عربی و در راس آنها ارتش عراق را با جدیدترین تسلیحات آموزش دهد اما هرگز نمی تواند باوری جنگی همانند باور داعش را در آنان ایجاد کند.

آیا دیوید پترائوس، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و مشاوران وی که شانه‌هایشان با ستاره‌ها پر شده می‌توانند نیروهای عراقی را مانند داعشی‌ها برای انجام عملیات انتحاری قانع سازند؟ آیا می‌توانند آنها را در قالب یک استراتژی و باور متقاعد سازند مانند حوادث موصل، کوبانی، حسکه، رمادی و .. یک کامیون حامل چندین تن مواد منفجره را در میان دشمنان خود منفجر کنند؟به خوبی می‌دانم که این سخن بسیاری از کسانی را که چون کبک سر خود را به زیر برف برده‌اند، تکان خواهد داد و آنان این واقعیت را به کلی رد خواهند کرد اما تروریسم فکری آنان ما را هرگز نخواهد ترساند و از آنچه گفته‌ایم بر‌نمی‌گرداند.آمریکا به همراه دیگر کشورهای غربی، همپیمانان عرب خود را درباره آینده مورد نظرشان و اینکه اعراب کنترل کامل منطقه را به دست بگیرند، غافلگیر کرده و اعلام کردند توان شکست دادن داعش را ندارند و شکست آنها تقریبا ناممکن است و حتی اگر ممکن هم باشد هزینه های سنگینی دارد و به زودی وارد مرحله مهار و به رسمیت شناختن آن خواهند شد درست مثل آنچه در حال حاضر پس از 13 سال جنگ ناتمام برای نابودی طالبان در برخورد با این جنبش انجام می‌دهند.

اگر طبق آنچه اکثریت معتقند، طرف دیگر طایفه‌گرا باشد، پاسخ به آنان نباید با همین ابزار اندیشه صورت گیرد زیرا طائفه‌گرایی کشورهای ما را نابود و مردم را دسته دسته می کند. حال طرف مقابل ایران است که در حال افزایش قدرت و اتحاد است و باید یک جایگزین دموکرات و سازش‌کار براساس عدالت اجتماعی و گفتگو با طرف مقابل و هم‌زیستی با وی بر اساس مساوات و در چارچوب قانون ایجاد شود.انفجارهای کویت، تونس و لیون محکوم هستند اما کسانی که زمینه سیاسی، اطلاعاتی، مالی و نظامی این انفجارها را چه با تحریک طوایف و چه نابودی کشورهای مستقل و یا دخالت نظامی، یورش و اشغال فراهم کردند نیز صرف نظر از نیت‌های خوب یا بدشان، محکوم‌ و مسئول هستند.

از طرفی،حوادث تروریستی که طی سال‌های اخیر توسط گروه‌های تندرو صورت گرفته نشان می‌دهد که تروریست‌ها در ماه رمضان عملیات ویژه‌ای را اجرا می‌کنند و طبق نظر کارشناسان این تفکر براساس تفاسیر افراطی آنان از دین است.شبکه خبری اسکای نیوز در تحلیلی درباره طرح‌های تروریستی گروه‌های افراطی در ماه رمضان گزارش داده است: حملات تقریبا همزمان روز گذشته در کویت، فرانسه و تونس، نشان از این اندیشه تروریست‌ها دارد.در کویت زمانی که مردم روزه‌دار در حال ادای نماز جمعه بودند در مسجدی که متعلق به شیعیان این کشور است، عامل انتحاری خود را منفجر می‌کند و به این ترتیب 25 تن به شهادت رسیده و دهها تن دیگر زخمی شدند.

در کمتر از یک ساعت، یک فرد مسلح که پرچم یکی از این گروه‌های تروریستی (داعش) را در دست دارد به یک کارخانه گاز در شهر لیون فرانسه حمله می‌کند و یک نفر را سربریده و چند تن دیگر را زخمی می‌کند. کمی بعد تونس از کشته شدن 37 تن در حمله‌ای که توسط فردی مسلح به یک هتل در ایالت سوسه انجام شده، خبر می‌دهد.

در سال‌های گذشته شاهد حملاتی مشابه در طول ماه رمضان بوده‌ایم. در تونس و به صورت دقیق در 16 ژوئیه 2014 (18 رمضان) چند تندرو با کمین در کوه شعانبی و حمله به یکی از خودروهای گشتی ارتش 14 سرباز تونس را به قتل رساندند.سال قبل میلادی در همان منطقه و در همان روز (18 رمضان مصادف با 29 ژوئیه 2013) تندروها با کمینی مشابه، هشت سرباز تونسی را به قتل رساندند.در مصر در تاریخ 17 رمضان مصادف با 5 اوت 2012، 23 سرباز و یک افسر ارتش در شهر رفح واقع در شمال سیناء در حمله افراطی‌های وابسته به گروه تروریستی بیت‌المقدس کشته شدند. در این حمله که در نوع خود جدید بود تروریست‌ها از سلاح سنگین و مختلف از جمله آر‌پی‌جی استفاده کردند.

این حادثه امروزه با عنوان «کشتار اولیه رفح» شناخته می‌شود.در اولین شب ماه رمضان مصادف با 28 ژوئن 2014 تروریست‌ها «کشتار سوم رفح» را صورت دادند و با کمین در منطقه چهار سرباز را مانند «کشتار دوم رفح» به قتل رساندند.

19 اوت 2013 نیز 25 سرباز کشته شدند تنها تفاوت این حادثه آن بود که در ماه رمضان انجام نشد.علیه العلانی، نویسنده و پژوهشگر سیاسی تونس در گفتگو با شبکه خبری اسکای نیوز گفت: زمان اجرای این عملیات تروریستی عاملی مهم است و در حال حاضر به سبک و شیوه تروریست‌ها برای اجرای عملیات تروریستی خود در روزها و ماه‌های مقدس تبدیل شده است.

العلانی، این مساله را ناشی از تفکرات این گروه‌های تروریستی دانست که اقدام تروریستی خود را «جهاد» می‌دانند و گمان می‌کنند که انجام آنها در ماه رمضان برای آنان ثواب بیشتری به همراه خواهد داشت.گروه تروریستی داعش به تازگی در بیانیه‌ای از طرفداران و حامیان خود خواسته بود ماه رمضان را به «ماه بدفرجامی کافران و شیعیان و نیز مرتدان» تبدیل کنند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات