صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۱  ، 
کد خبر : ۲۸۶۰۴۲

اخبار ویژه روزنامه‌های 24 دی ماه

روزنامه کیهان **

اجرای به هر قیمت توافق جایگزین توافق به هر قیمت شده است!

نحوه خارج کردن قلب رآکتور اراک بدون عقد قرارداد جدید نشان می‌دهد اجرای به هر قیمت توافق (برجام) جایگزین توافق به هر قیمت شده است!

رجانیوز با اشاره به خارج کردن قلب رآکتور اراک آن هم در سالگرد شهادت شهید احمدی روشن نوشت: اجرای این تعهد توسط سازمان انرژی اتمی- درست در زمانی که آمریکا به لطایف‌الحیل مختلف در حال بازگردان تحریم‌های خود می‌باشد- به قدری منجر به ذوق زدگی دشمنان دیرینه کشور شده است که پایگاه اینترنتی روزنامه «هیل»، (تحت مالکیت کنگره آمریکا)، ساعاتی بعد از انتشار خبر خروج قلب رآکتور اراک نوشت: «پیشرفت ایران، (در اجرای برجام)، سریع‌تر از آن چیزی است که تحلیل‌گران انتظار داشتند.»

مجید تخت روانچی در حاشیه نشست بااعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و مدیران عامل 8 بانک کشور در جمع خبرنگاران در خصوص مشخص نبودن زمان اجرای برجام گفت: «یکی از تعهدات ما این است که رآکتور اراک نوسازی شود، تمام آنچه که قرار بود در اراک انجام شود در حال اجراست.»

باید به این نکته اشاره کرد که قلب راکتور اراک تا قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم بیش از 80 درصد آن پیشرفت داشته و حاصل زحمات چندین و چند ساله دانشمندان هسته‌ای این مرز و بوم است و خروج آن به معنی نابود کردن یکی دیگر از سرمایه‌های راهبردی کشور است.

رجانیوز خاطرنشان کرد: خروج قلب راکتور اراک در زمان فعلی برخلاف برجام است؛ زیرا مطابق برجام قرار بوده یک توافق رسمی بین ایران و برخی از کشورهای 5+1 انجام بگیرد و مطابق این توافق مسئولیت‌های طرفین نیز مشخص شود. در همین راستا در بخشی از برجام آمده است: «اعضای 5+1 و ایران، پیش از رسیدن به روز اجرا، یک سند که در آن تعهدات محکم آنها در پروژه مدرن‌سازی اراک بیان شده است را جمع‌بندی خواهند کرد که یک مسیر مطمئن روبه‌جلو برای مدرن‌سازی راکتور فراهم نموده و مسئولیت‌های به عهده گرفته شده توسط اعضای 5+1 بویژه در حوزه‌های کلیدی نظیر طراحی، بازبینی طراحی و صحه‌گذاری، ساخت قلب راکتور، طراحی، ساخت و تأمین سوخت، ایمنی و امنیت، پسمانداری یا پردازش سوخت مصرف شده، همین طور تأمین مواد، تجهیزات و سیستمهای ابزار دقیق و کنترل، و قراردادهایی که متعاقباً منعقد خواهد شد.»

در قسمتی دیگر از برجام نیز در این رابطه می‌خوانیم: «کشورهای مشارکت کننده از گروه 5+1 و ایران اقدام به شروع بررسی‌ها راجع به یک سند رسمی که تا قبل از «روز اجرا» تکمیل خواهد شد، می‌نمایند که در آن تعهد محکم مشارکت کنندگان گروه 5+1 در طرح مدرن‌سازی نیروگاه آب سنگین اراک مورد تصریح قرار گرفته و مسئولیت‌هایی که مشارکت کنندگان گروه 5+1 برعهده خواهند گرفت، تعریف می‌شود.»

در حالی که گفته شد قرار است باز طراحی راکتور اراک با مشارکت چین و همکاری ایالات متحده آمریکاصورت گیرد و همچنین عراقچی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأیید موضوع به این نکته اشاره کرد که ایران در حال امضاء توافق با چین برای مدرنیزه کردن راکتور اراک است؛ اما تاکنون هیچ قرارداد رسمی که مطابق با برجام «تعهدات محکم»، «مسیر مطمئن رو به جلو» و «مسئولیت‌های مشارکت کنندگان» را به طور دقیق مشخص کند؛ بین دو طرف منعقد نشده است. به این ترتیب خروج رآکتور اراک تنها یک اقدام شتاب زده است که در صورت نقض عهد طرف مقابل- که تاکنون به کرار شاهد آن بودیم- حق اعتراض را از ایران خواهد گرفت زیرا تاکنون توافق اجرایی مشخصی که مسئولیت‌های طرف مقابل در آن اعلام شده باشد منعقد نگردیده است.

از سوی دیگر اقدام مذکور علاوه بر برجام برخلاف شروط مقام معظم رهبری نیز هست؛ زیرا در نامه ایشان به رئیس جمهور در رابطه اجرای برجام هرگونه اقدام در مورد نوسازی کارخانه اراک را منوط به «قرارداد قطعی و مطمئن درباره طرح جایگزین و تضمین» کرده است.

پیگیری ویژه چند مقام دولتی برای ثبت‌نام یک نماینده

رئیس فراکسیون رهروان می‌گوید بنابر اصرار معاون اول رئیس جمهور، وزرای اطلاعات و کشور نامزد انتخاب شده و این ثبت‌نام بدون حضور در وزارت کشور انجام گرفته است.

به گزارش جهان به نقل از خیبر آنلاین، کاظم جلالی طی سخنانی، از نحوه ثبت‌نام عجیب و خاص خود برای کاندیداتوری در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پرده برداشت.

هفته گذشته در جمع تعدادی از هوادارانش در شاهرود، درباره علل انتشار نامه انصرافش از ادامه حضور در مجلس و صرفنظر کردن از این نامه در فاصله نزدیک به 24 ساعت پس از انتشار آن، رایزنی‌های مقامات ارشد دولت با او پیرامون ترغیب به حضور در انتخابات و نهایتاً، ماجرای عجیب نحوه ثبت‌نامش در وزارت کشور سخنان تأمل‌برانگیزی مطرح کرد.

وی با اشاره به بیانیه اولیه انصرافش از حضور در عرصه انتخابات آتی مجلس و دلایلی که برای آن در نظر گرفته بود، از تماس اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی در دولت خبر داد و گفت: «آقای جهانگیری تماس گرفت و گفت چه خبر؟ گفتم در خدمتیم. چون همیشه با ایشان یک شوخی داریم؛ هر وقت یک وزیری را می‌خواهند استیضاح یا سؤال کنند، با من تماس می‌گیرند که بالاخره او را کمک کنیم. ایشان گفت که این بار برای استیضاح و... تماس نگرفته‌ام بلکه برای خودت زنگ زدم... بعد گفت خودت چکار کردی؟ گفتم من ثبت‌نام نمی‌کنم و قبلاً هم با دوستان در این باره صحبت کرده‌ام و به خود شما هم گفتم؛ چون خود آقای جهانگیری هم در جریان بود. بعد ایشان به من گفت اینکه نمی‌شود شما ثبت‌نام نکنید! گفتم نه، من قطعی هستم. گفت فردا من تهران نیستم. بعد معلوم شد رفته بود کیش. چهارشنبه ساعت 7 بعد از ظهر وقت تعیین کردند و ما هم رفتیم خدمتشان. یک ساعت با هم صحبت کردیم و من هم دلایلم را به ایشان گفتم که چرا نمی‌آیم؛ البته ایشان قانع نشد».

جلالی که از تهران نامزد شده، در ادامه به موضوع تماس علوی، وزیر اطلاعات با او پرداخت و اظهار داشت: «فردای آن روز، آقای علوی وزیر محترم اطلاعات تماس گرفتند و نزدیک 20 دقیقه این بنده خدا خیلی متواضعانه و با حالت تقاضا که حالا شما ثبت‌نام کنید و... وقتی دیدم نمی‌توانم ایشان را قانع کنم، آخرالامر گفتم چشم، روی حرف شما یک فکری می‌کنم. ولی خب به آقای علوی در حالی گفتم فکر می‌کنم که بیانیه من قرار بود نیم ساعت دیگر روی سایت قرار بگیرد؛ چون ایشان هم چندین بار به من اس‌ام‌اس داده بود، با یک ایرانسل به من اس‌ام‌اس می‌داد و می‌نوشت علوی خبرگان! من دوزاری‌ام افتاده بود. چون من در آن ایام جواب تلفن‌ها را نمی‌دادم، چون می‌دانستم محتوای تلفن‌ها چی بود و من گیر می‌کنم و خسته هم می‌شدم»!

وی سپس به تماس تلفنی وزیر ارتباطات درباره ثبت‌نام او در انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت: «وزیر ارتباطات همان شب زنگ زد به منزل ما، البته جواب ایشان را هم نداده بودم، بعد زنگ زد روی پیغامگیر و پیام گذاشته بود و...»

وی سپس به شرح اتفاقات صبح جمعه 4 دی‌ماه 94 که آخرین روز ثبت‌نام داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود، پرداخت و گفت: «صبح جمعه ما به همراه باجناقم داشتیم به بهشت زهرا می‌رفتیم، آقای رحمانی فضلی ]وزیر کشور[ زنگ زدند و ایشان هم اصرار داشتند برای ثبت‌نام»!

رئیس فراکسیون رهروان در ادامه با اشاره به اصرار علی لاریجانی گفته است: مسئول دفتر آقای دکتر ]لاریجانی[ زنگ زد و جملاتی گفت که من دیگر نمی‌توانستم آنها را رد کنم. گفت یا شما بیایید یا ما بیاییم که یک جوری همدیگر را ببینیم. نهایتاً ساعت 20 دقیقه به 4 ما رسیدیم و همدیگر را تا حدود ساعت 5 دیدیم؛ ایشان هم مصر بودند به ثبت‌نام، من دلایلی که ایشان می‌آوردند را نقض می‌کردم در عدم ثبت‌نام. حالا بماند بعضی از جزئیات گفت‌وگوها! نهایتاً من یکباره با پیام آقای دکتر لاریجانی مواجه شدم روی سایت‌ها، مبنی بر اینکه شما باید در انتخابات شرکت کنید، یک نامه هم نمایندگان مجلس دادند، خیلی ساعات عجیب و بدی داشتم و کاملاً هنگ کرده بودم. ما هنگ مطلق را آنجا فهمیدیم معنی‌اش چیست! دیگر مخم کار نمی‌کرد»!

جلالی ادامه می‌دهد: «زنگ زدم به رئیس دفتر آقای لاریجانی و گفتم که خانم ما مدارک ما را نمی‌دهد و من نمی‌دانم با شرمندگی دکتر چه کنم؛ ایشان نگوید که تعمداً ثبت‌نام نکردم. ایشان بعد با من تماس گرفت و گفت که با وزارت کشور هماهنگ شده و شما ثبت‌نام شدید(!) فقط مدارک خودتان را زودتر برسانید! اینجا باز من ماندم که آیا ثبت‌نام شدم، نشدم؟! فردا دوباره یک ماجرا برای ما درست نکنند که چه شد، ثبت‌نام شد، نشد؟! بعد زنگ زدم به مسئول دفتر خودم و گفتم از مدارک من چی دارید؟ بخشی را از ایشان گرفتم و بخشی را از خانه خودمان پیدا کردیم و برداشتیم... تا ساعت 8/30 هنوز هم مشورت می‌کردم و صحبت می‌کردم، بعد رفتیم در وزارت کشور و به هر حال ثبت‌نام کردیم...».

چند می‌گیری علیه ایران شلتاق کنی؟!

یک روزنامه انگلیسی فاش کرد شلتاق دیپلماتیک اخیر دولت سودان علیه ایران به خاطر دریافت رشوه از عربستان بوده است.

روزنامه گاردین نوشت: وعده حمایت‌های مالی از سوی عربستان به سودان سبب شد تا خارطوم اعلام کند به دنبال تنش‌های ایجاد شده پس از اعدام شیخ نمر توسط آل‌سعود روابط‌اش را با تهران قطع خواهد کرد.

به گزارش این روزنامه، تحلیل‌گران بر این باورند که وعده‌های مالی عربستان برای سودان و همچنین سرمایه‌گذاری در این کشور آفریقایی عامل قطع رابطه سودان با ایران بوده است.

الطیب العابدین استاد علوم سیاسی دانشگاه خارطوم گفت؛ در زمانی که اقتصاد سودان وضعیت نابسامانی قرار دارد، دولت سودان این کار را انجام داد.

سودان به رغم اینکه با مشکل فعالیت‌های شبه نظامیان در این کشور روبه‌رو است اما در مارس گذشته به عربستان با ائتلاف سعودی برای تجاوز به یمن پیوست. در ماه اوت بانک مرکزی سودان اعلام کرد که کمک مالی از سوی عربستان دریافت کرده است.

مخالفت هاشمی با خط امام(ره) این بار بر سر تسخیر لانه جاسوسی

محسن هاشمی می‌گوید هاشمی رفسنجانی با تندروی و تسخیر سفارت آمریکا مخالف بود.

در حالی که حضرت امام خمینی(ره) به درستی تسخیر لانه جاسوسی را انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول می‌نامد و این اتفاق نتیجه 25 سال ظلم مداوم رژیم آمریکا به ملت ایران بود، محسن هاشمی به روزنامه آرمان گفته است: موضع آقای هاشمی از ابتدای انقلاب تاکنون، مخالفت با تندروی بوده است.

وی می‌افزاید: اگر شما به تاریخ انقلاب توجه کنید می‌بینید که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از ابتدای انقلاب و حتی قبل از پیروزی انقلاب، تاکنون با طیف‌های تندروی دو جناح همراهی نکرده است، با وجود اختلافاتی که بین ایشان و دوستانشان با دولت موقت وجود داشت، آقای هاشمی از همراهی با تسخیر سفارت آمریکا که تأمین امنیت آن به عهده نظام جمهوری اسلامی بود، حمایت نکرد یا با تندروی برخی نیروهای چپ، در دولتی کردن اقتصاد در دهه نخست اول انقلاب توسط تندروهای جناح چپ و پیشنهاد همراهی با صدام در برابر آمریکا در جنگ با کویت یا تجدیدنظرطلبی توسط تندروهای اصلاح‌طلب در اواخر دهه 70 بگیرید یا عدم همراهی با تندروی‌های فرهنگی و سیاسی جناح راست در دهه 80.

این موضع‌گیری در تندروی خطاب کردن تسخیر و تعطیلی لانه جاسوسی شیطان بزرگ در حالی است که هاشمی رفسنجانی 18 مهر امسال نیز در مصاحبه با شفقنا دشمنی‌های صدام و آل‌سعود علیه ملت ایران در جنگ تحمیلی 8 ساله و پس از آن را به افراطیون در ایران نسبت داده و با بیان این که وقوع انقلاب در ایران باعث شد خیلی از کشورهای منطقه بترسند، مسئولیت شروع جنگ از سوی صدام و حامیان سعودی را به گردن افراطی‌ها در داخل انداخت و گفت: در همان موقع انسان‌های افراطی بین ما بودند که حرف از صدور انقلاب می‌زدند. بعضی‌ها می‌گفتند: با دولت‌ها کار نداریم و با ملت‌ها کار داریم. این حرف‌های عجیب و غریب، باعث شد که کم‌کم اختلاف پیش بیاید. عراق بیش از همه ترسید و عامل اجانب شد و علیه ما جنگ به راه انداخت.

اظهارات هاشمی در تخطئه نقش جریان افراطی داخلی در شروع جنگ و دشمنی‌های بعدی در حالی است که حضرت امام در منشور روحانیت (جلد 21 صحیفه امام)- با اشاره به فضای تبلیغاتی‌ای که خودی‌ها را متهم به تندروی می‌کند و ماجرای سلمان رشدی- تأکید کردند: «من قبلاً نیز گفته‌ام همه توطئه‌های جهانخواران علیه ما از جنگ تحمیلی گرفته تا حصر اقتصادی و غیره برای این بوده است که ما نگوییم اسلام جوابگوی جامعه است و حتماً در مسائل و اقدامات خود از آنان مجوز بگیریم. ما نباید غفلت بکنیم، واقعاً باید به سمتی حرکت نماییم که ان‌شاءالله تمام رگه‌های وابستگی کشورمان از چنین دنیای متوحشی قطع شود. استکبار غرب شاید تصور کرده است از اینکه اسم بازار مشترک و حصر اقتصادی را به میان بیاورد ما در جا می‌زنیم و از اجرای حکم خداوند بزرگ صرف‌نظر می‌نماییم. آنان که هنوز بر این باورند و تحلیل می‌کنند که باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدیدنظر نماییم و ما خامی کرده‌ایم و اشتباهات گذشته را نباید تکرار کنیم و معتقدند که شعارهای تند یا جنگ سبب بدبینی غرب و شرق نسبت به ما و نهایتاً انزوای کشور شده است و اگر ما واقع‌گرایانه عمل کنیم، آنان با ما برخورد متقابل انسانی می‌کنند و احترام متقابل به ملت ما و اسلام و مسلمین می‌گذارند. این یک نمونه است که خدا می‌خواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز «آیات شیطانی» در این زمان اتفاق بیفتد و دنیای تفرعن و استکبار و بربریت چهره واقعی خود را در دشمنی دیرینه‌اش با اسلام برملا سازد تا ما از ساده‌اندیشی به درآییم و همه چیز را به حساب اشتباه و سوء مدیریت و بی‌تجربگی نگذاریم و با تمام وجود درک کنیم که مسئله اشتباه ما نیست، بلکه تعمد جهانخواران به نابودی اسلام و مسلمین است و الا مسئله فردی سلمان رشدی آنقدر برایشان مهم نیست که همه صهیونیستها و استکبار پشت سر او قرار بگیرند».

محسن هاشمی در بخش دیگری از مصاحبه با آرمان درباره اینکه او و هم‌طیفانش هزینه‌های انتخاباتی را از کجا تأمین می‌کنند، می‌گوید: اگر منظور هزینه انتخاباتی شخص من است باید بگویم که امثال بنده به دلیل شناخته شدن در حوزه افکار عمومی نیازی به تبلیغات به معنای مادی آن نداریم. آنچه مد نظر بنده است این است که دیدگاه‌ها، نقطه نظرات و راهکارهایی را که به ذهنم می‌رسد برای حل مسائل کشور در آستانه انتخابات از طریق رسانه‌ها به مردم برسانم تا اگر انتخاب شدم بتوانم آنها را عملی کنم و اگر در مجلس حضور نداشتم مردم از دیگرانی که حضور دارند تحقق آنها را مطالبه کنند. اصولاً بنده با تبلیغات پرهزینه موافق نیستم و اعتقاد به فعالیت‌های فکری و فرهنگی در جهت برقراری ارتباطات با مردم دارم.

یادآور می‌شود روزنامه آرمان به عنوان یک روزنامه شبه خانوادگی، دیروز نصف صفحه اول خود را به تیتر و عکس تمام قد محسن هاشمی اختصاص داده بود و عکس محسن هاشمی همزمان عکس و تیتر اول روزنامه زنجیره‌ای و اجاره‌ای شرق بود.

نیویورک تایمز: تحریم‌های جدید در راه است اما بعد از آن که ایران برجام را اجرا کرد

یک روزنامه آمریکایی می‌گوید تحریم‌های جدید علیه ایران لازم است اما نه آن قدر محکم و یکجا که باعث شود ایران از خیر توافق هسته‌ای بگذرد!

نیویورک تایمز با بیان اینکه آمریکا هم باید تحریم‌هایی را براساس برجام بردارد و هم تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کند نوشت: تحریم‌ها به این دلیل اعمال شد تا ایران را برای محدود ساختن برنامه هسته‌ای‌اش پای میز مذاکره بکشاند. اینک این تحریم‌ها همانگونه که وعده داده شده است هر زمان که توافق هسته‌ای اجرایی شود باید از میان برداشته شود امکان دارد این زمان، هفته آینده باشد.

نیویورک تایمز افزود: دولت «باراک اوباما» در اقدامی سنجیده مشغول طراحی دور جدیدی از تحریم‌ها در پاسخ به آزمایش‌های اخیر موشک‌های بالستیک ایران است.

نیویورک تایمز خاطرنشان کرد: «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران شتابان در حال گام برداشتن به سمت اجرای توافق هسته‌ای است. انتخابات حساس فوریه (7 اسفند) پیش روست و روحانی هیچ امیدی به پیشرفت اقتصادی کشور که با از میان برداشته شدن تحریم‌ها محقق خواهد شد، ندارد.

به موجب توافق، ایران موجودی انبار اورانیوم غنی شده خود را به روسیه فرستاد. هر گاه ایران سایر الزامات توافق را هم عملی سازد از جمله پیاده کردن بیش از 14 هزار سانتریفیوژ، قدرتهای بزرگ جهان طبق توافقی که به عمل آورده‌اند بخشی از دارایی‌های توقیف شده ایران را آزاد خواهند کرد.

در ماه اکتبر رهبر عالی ایران آیت‌الله «علی خامنه‌ای» در سخنانی اعلام کرد که اگر تحریم‌ها از همه نوع؛ علیه ایران اعمال شود، ایران از توافق هسته‌ای کناره‌گیری خواهد کرد.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: اوباما گفته که حتی بعد از آنکه سخت‌ترین تحریم‌های ایران هم به موجب توافق هسته‌ای لغو شود؛ تحریم‌هایی که مربوط به اقدامات ایران در راه تولید موشک، حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر است همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند و اجرا خواهد شد.

نیویورک تایمز در عین حال تصریح می‌کند: مقطع حساسی است و شاید معنایش این است که باید منتظر ماند، زیرا ایران در آستانه اجرای توافق هسته‌ای قرار دارد. حول این محور یک مقام ایرانی هفته گذشته به خبرگزاری «رویترز» اعلام کرد که مذاکرات در خصوص احتمال آزادسازی «جیسون رضاییان» خبرنگار روزنامه «واشنگتن پست» و سایر آمریکایی‌های زندانی در ایران مجدداً به جریان افتاده است.

این روزنامه همچنین نوشت: افراد و آژانس‌هایی که بیشترین مسئولیت را در راه‌اندازی و پیشبرد برنامه هسته‌ای ایران داشته‌اند سالها قبل هدف تحریم قرار گرفته‌اند، اقدامات جدیددر نظر گرفته شده 11 موجودیت جدید حقیقی و حقوقی ایران را به این فهرست قطور اضافه کرده است. اما این حرکت نباید آنقدر طاقت‌فرسا باشد که ایران از توافق هسته‌ای چشم‌پوشی کند.

*********************************

روزنامه جام جم **

کنایه توئیتری ظریف

فارس خبرداد: محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان در توئیتی که بسیاری آن را پاسخی به همتای اماراتی‌اش دانسته‌اند، نوشت: دیپلماسی عرصه پختگی و بلوغ است، نه نوکیسه ‌بودن و تکبر.

ابعادی تازه از حضور سفیر فرانسه در ملاقات کاشانک

حسین جابری‌انصاری، سخنگوی وزارت امورخارجه در خصوص حضور سفیر فرانسه در نشستی با عنوان «ملاقات کاشانک» ضمن اعلام بی‌خبری از این موضوع و نیز صدور دستور بررسی این موضوع گفت: همه سفارتخانه‌ها و سفرا باید قوانین مربوط به کشورهای متوقف فیه را رعایت و اجرا کنند.

به گزارش فارس، طی روزهای گذشته، خبری در رسانه‌ها منتشر شد که بر اساس آن هفته گذشته نشست محرمانه‌ای با عنوان ملاقات کاشانک در مرکز دایره‌المعارف اسلامی در منطقه کاشانک برگزار شده است. در این نشست که به میزبانی موسوی‌بجنوردی برگزار شد، افرادی چون سید حسن خمینی، قدرت‌الله علیخانی و محمد خاتمی حضور داشتند. نکته جالب توجه درخصوص نشست موصوف این است که برونو فوشه، سفیر فرانسه نیز در این جمع حضور یافته و مهمان ویژه نشست بوده است. خبرگزاری فارس هشدار داده است: گمانه زنی‌ها از فعال شدن برخی سفارتخانه‌ها برای اثر‌گذاری بر انتخابات آینده حکایت دارد و احتمال نفوذ این جریان با استفاده از پول‌های خارجی هم موجود است.

اعاده پرونده سعید مرتضوی به شعبه بازپرسی

سرپرست مجتمع قضایی کارکنان دولت گفت: پرونده مدیرعامل پیشین سازمان تامین اجتماعی به دلیل نواقص تحقیقاتی به شعبه بازپرسی اعاده شد.

قاضی حسینی در گفت‌وگو با میزان افزود: پرونده مدیرعامل پیشین سازمان تامین اجتماعی پس از رفع نواقص به این مجتمع ارجاع می‌شود و دوباره مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

*********************************

روزنامه خراسان**

تابناک مدعی شد:

تشکیل جلسه در ساختمان میدان فاطمی توسط حزب کارگزاران، اعتدال و توسعه و یک جمعی از اصولگرایان؛ همچنین تشکیل جلسه موسوی لاری، موسوی تبریزی با سه عضو حزب مشارکت و مجاهدین؛ همچنین مباحث اخیر درخصوص سهم خواهی از فهرست اصلاح طلبان موجب شده تا تعدادی از اعضای شورای عالی اصلاح طلبان(حداقل 7 نفر) در دو جلسه اخیر غایب باشند.

دانا مدعی شد:

دو شنبه شب برادرزاده یکی از وزرا به جرم فساد اقتصادی دستگیر شده است . این وزیر یکی از پر سروصداترین وزارتخانه ها را در اختیار دارد که همواره مورد انتقاد مسئولین و مردم قرار گرفته است.

عصر ایران نوشت:

لاریجانی اصولگرا بعد از روی کارآمدن روحانی دچار یک تغییر رویه بزرگ شد، لاریجانی در این سال‌ها درس سیاست را به خوبی آموخته است. می‌شود گفت که علی لاریجانی دهه 90 در حال تبدیل شدن به یک سیاستمدار فراجناحی است که می‌تواند نقش یک میانجیگر سیاسی را میان جریان‌های مختلف در ایران بازی کند؛ نقشی که سال‌ها هاشمی رفسنجانی در سال 60 ایفاگر آن بود.

نامه نیوز نوشت:

گاردین در گزارشی نوشت پشت حمایت‌های عمر البشیر از ریاض، میلیاردها دلار از سوی سعودی‌ها هزینه شد.تحلیل‌گران سودانی گزارش دادند، خارطوم که تشنه سرمایه‌گذاری سعودی‌هاست با وعده‌های پولی ریاض بود که تصمیم به قطع رابطه دیپلماتیک با ایران گرفت.

تابناک نوشت:

حجت الاسلام صادقی معاون فرهنگی قوه‌قضاییه پیشنهاد کرد از این پس از واژه «هم‌باشی سیاه» به جای ازدواج سفید استفاده شود.

پارس مدعی شد:

این روزها همزمان با گرم شدن فضای انتخاباتی در محافل سیاسی و حزبی کشور، شاهد تغییر رنگ جالب افراطیون اصلاح طلب و تبدیل آنها به نیروهای به اصطلاح اعتدالی هستیم! ماجرای تحصن نمایندگان افراطی مجلس ششم ، برگی از اقدامات عجیب و بحران زای آنان بود که حال با گذشت چند سال از آن روزها، دوباره سروکله آن جماعت افراطی در سایه دولت آقای روحانی و با شعار ائتلاف و همراهی با اعتدالیون، آرزوی بازگشت به قدرت را دارند.

آنا نوشت :

شهاب مرادی درباره «معمای شاه» نوشت:«من نمی‌گذارم بچه هایم این سریال را ببینند... روابط زن و مرد در این سریال چه فرقی با سریال های فارسی وان دارد؟ دیالوگ های این سریال باور پذیر و برای مخاطب قابل پذیرش نیست.»

نامه‌نیوزنوشت:

عبدا... ناصری، با اشاره به حضور پر رنگ اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو گفت: فرضیه کناره‌گیری محمدرضا عارف از مدیریت ائتلاف اصلاح‌طلبان کذب محض است و ایشان در انتخابات به طور قطعی به عنوان سرلیست معرفی خواهد شد.

نقطه نیوز نوشت :

حجت‌الاسلام زائری کارشناس دینی درباره سکانس انتخاب پوشش چادر کیمیا در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشت:سکانس انتخاب پوشش چادر در مجموعه تلویزیونی کیمیا بسیار خوب و زیبا بود. انتخابی کاملا اختیاری و شخصی که کاملا باورپذیر و منطقی به نظر می رسید و هوشمندانه بعد از هشتادوپنج قسمت و همزمان با بازگشت برادر آزاده کیمیا رخ داد.

عصر ایران نوشت:

محمد غرضی گفت :نه اصول‌گرایان و نه اصلاح‌طلبان از من برای حضور در لیست‌های انتخاباتی دعوت نکرده‌اند چون آنها از رفتار و نوع برخورد من مطلع هستند و به صلاح نمی‌بینند از من برای حضور در لیست‌ها دعوت کنند.

*********************************

روزنامه ایران**

ارجاع پرونده «سعید مرتضوی» به بازپرسی

سرپرست مجتمع قضایی کارکنان دولت گفت: «پرونده مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی به دلیل نواقص تحقیقاتی به شعبه بازپرسی اعاده شد.» به گزارش «میزان» قاضی حسینی در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی گفت: «این پرونده به بازپرسی ارجاع شده است و پس از رفع نواقص به این مجتمع ارجاع می‌شود و دوباره مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.»

کنایه توئیتری ظریف به تازه‌ به دوران رسیده‌ها

وزیر خارجه کشورمان در صفحه «توئیتر» خود جواب کنایه‌آمیزی را خطاب به «تازه به دوران رسید‌ه‌های متکبر» منتشر کرد.

به گزارش «ایسنا» محمدجواد ظریف در این «توئیت» نوشت: «دیپلماسی عرصه بلوغ و پختگی است و نه تازه به دوران رسیدگی متکبرانه.» صبح روز سه‌شنبه وزیر خارجه امارات متحده عربی با انتشار پیامی در صفحه «توئیتر» خود به یادداشت وزیر امور خارجه کشورمان در روزنامه «نیویورک تایمز»، واکنشی غیرمحترمانه داشت.

توافق ایران و «تلگرام» برای انسداد کانال‌های غیرقانونی

وزیر ارتباطات از «نامه‌نگاری با مسئولان شرکت تلگرام درخصوص فعالیت برخی کانال‌های تلگرامی مغایر با قوانین در ایران» خبرداد و گفت: «آنها اعلام کرده‌اند هر کانالی را که از سوی وزارت ارتباطات ایران اعلام شود، مسدود می‌کنند.»

محمود واعظی در گفت‌وگو با «خانه ملت» افزود: «تاکنون نیز چندین فهرست از کانال‌های نامناسب که فعالیت مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران داشته و از سوی وزارتخانه به شرکت تلگرام ارسال شده،‌ مسدود شده‌اند.»

وی با بیان اینکه «وزارت ارتباطات برای هر شبکه مجازی یک قانون،‌ سیاست یا رفتار جداگانه ندارد»،‌ گفت: «سیاست ما برای تمام فضای مجازی اعم از شبکه‌های تلگرام، واتس‌اپ، اینستاگرام و غیره یکسان است که این مورد در زمینه نظارت بر فعالیت‌های انتخاباتی کاندیداها نیز صدق می‌کند.»

توقف صادرات فولاد ایران به امارات و کویت

یک عضو انجمن تولید‌کنندگان فولاد از توقف صادرات محصولات فولادی به امارات و کویت خبر داد.

رضا شهرستانی در گفت‌وگو با «ایسنا»، ضمن بیان اینکه «بعد از حمله به سفارت عربستان، مشخص شده محموله جدیدی به این دو کشور صادر نمی‌شود»، ادامه داد: «عربستان از ایران فولاد نمی‌خرید و فقط مقدار کمی درحدود 300 هزار تن به کویت و امارات صادرات داشتیم که نسبت به صادرات سه میلیون تنی محصولات فولادی ارزش چندانی ندارد و کمتر از 10 درصد صادرات فولاد کشور را شامل می‌شود.» وی درباره صادرات به سایر کشورهای منطقه نیز تصریح کرد: «بیشتر صادرات ما به عراق و افغانستان است و قطع روابط هیچ تأثیری روی صادرات ما به این دو کشور نمی‌گذارد.»

*********************************

روزنامه وطن امروز **

فقر یکی از هر ۵ کودک آلمانی

در بزرگ‌ترین و مرفه‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا از هر 5 کودک یکی در فقر به سر می‌برد. بررسی موسسه

«هانس- بوکلر» در دوسلدورف نشان می‌دهد که در سال 2014 حدود 5/2 میلیون کودک فقیر در آلمان زندگی می‌کردند. به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه آلمانی «اوزنابروکر زایتونگ»، سهم بالایی از این کودکان و نوجوانان فقیر در شهرهای برمن، برلین، دوسلدورف و لایپزیگ زندگی می‌کنند. محققان این تحقیق از اختلاف شدید سطح فقر در میان کودکان در ایالت‌ها و شهرهای مختلف آلمان خبر داده‌اند که با افزایش مهاجرت‌ها فقر کودکان به صورت چشمگیری افزایش خواهد یافت. یک خانواده با 2 کودک زیر 14 سال با یک درآمد خالص کمتر از 1926 یورو در ماه در آستانه فقر قرار دارد.

ادامه نقض حقوق شهروندیدر عربستان

عفو بین‌الملل اقدام ریاض در بازداشت خواهر رائف بدوی، وبلاگ‌نویس عربستانی را محکوم کرد. سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرد بازداشت خواهر رائف بدوی ضربه جدید و خطرناکی به وضع حقوق‌بشر در عربستان است. فیلیپ لوتر، نماینده عفو بین‌الملل در امور خاورمیانه گفت: بازداشت سمر بدوی نشانه اصرار سعودی‌ها بر حمله بی‌محابا برای ترساندن و اعمال محدودیت بر حامیان حقوق بشر است تا آنان را به سکوت وادار کند. عربستان، نماد کشورهای عربی با محدودیت کامل رسانه‌ها و سرکوب شدید آزادی‌های سیاسی و مدنی به‌شمار می‌رود.

روزهای شلوغ یگان موشکی راهبردی روسیه

وزارت دفاع روسیه از آزمایش‌ متعدد موشک‌های بین‌قاره‌ای در سال جدید میلادی و استفاده از آنها در یگان موشکی این کشور خبر داد. وزارت دفاع روسیه در این زمینه اعلام کرد: ما در سال 2016 قصد شلیک آزمایشی 16 موشک بین‌قاره‌ای را داریم که شامل آزمایش موشک‌های پیشرفته و نظارت بر میزان آمادگی فنی سامانه‌های موشکی نیز می‌شوند. بر این اساس، در سال‌ آینده و به طور همزمان وزارت دفاع روسیه قصد دارد بیش از یکصد رزمایش‌ ویژه در سطوح فرماندهی و تاکتیکی برگزار کند.

حمله به مسجدی در کامرون با 12 کشته مقام‌های کامرون اعلام کردند

2 عامل انتحاری زن، چهارشنبه به مسجدی واقع در کولوفتا نزدیک مرز این کشور با نیجریه در زمان نماز صبح حمله کردند که در اثر این حمله دست‌کم 12 تن کشته و نزدیک به

12 تن دیگر زخمی شدند. شهر کولوفتا در منتهی‌الیه شمالی کامرون به دلیل نزدیک بودن به مرز نیجریه جایی که بوکوحرام در آن فعالیت‌های تروریستی انجام می‌دهد چندین بار هدف حمله این گروه تروریستی قرار گرفته است. از اوایل سال گذشته میلادی گروه بوکوحرام اقدام به تشدید حملات تروریستی خود در کامرون و دیگر کشورهای همسایه نیجریه به دلیل حمایت نظامی از ارتش نیجریه در مبارزه با این گروه تروریستی کرد.

انتقال رهبر محبوس اخوان‌المسلمین به بیمارستان

محمد بدیع، رهبر اخوان‌المسلمین که در زندان طره به سر‌ می‌برد، عصر سه‌شنبه در پی وخیم شدن شرایط جسمانی‌اش تحت تدابیر شدید امنیتی برای مداوا به بیمارستانی در قاهره منتقل شد. بدیع از چند ماه قبل از زندان «المزرعه» در شهر طره به بازداشتگاه وابسته به زندان مذکور منتقل شده که طبق اظهارات خانواده‌های زندانیان در این بخش، مسؤولان زندان اجازه ورود دارو و لباس‌های زمستانی را نمی‌دهند. پیش‌تر 3 حکم اعدام و 5 حکم حبس ابد علیه بدیع به اتهام‌هایی متعدد صادر شده بود که برخی از آنها لغو شد.

انفجار مرگبار در پاکستان

انفجار تروریستی در پاکستان 15 کشته برجا گذاشت. پلیس پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد: این انفجار نزدیک مرکز مبارزه با فلج کودکان در شهر کویته روی داد که بر اثر آن 15 نفر کشته شدند. شهر کویته مرکز ایالت ناآرام بلوچستان در جنوب غربی پاکستان واقع شده است. پاکستان و افغانستان تنها کشورهای جهان هستند که بیماری فلج کودکان در آنها هنوز ریشه‌کن نشده است. حمله گروه‌های افراطی به نیروهای واکسیناسیون فلج کودکان از سال 2012 تاکنون حدود80 کشته در پی داشته است.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات