صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶  ، 
کد خبر : ۳۱۷۳۸۱

نشریه اخبار و تحلیل‌ها شنبه 13 مهر

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): نگذارید سپاه پیر، محافظه‌کار و به وضع موجود قانع بشود؛ روزبه‌روز باید جلو بروید و بهتر بشوید در جهت انقلابی شدن، در جهت دینی شدن، در جهت کارآمد شدن.(1398/7/10)

نشریه اخبار و تحلیل‌ها word

نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

 

▼ حرف روز

مدال افتخار سپاه

برای همه پاسداران انقلاب اسلامی کسب «رضایت مولا» یک مدال افتخار است؛ بیانات فرمانده معظم کل قوا در دیدار اخیر با فرماندهان سپاه یک نقطه عطف در تاریخ سپاه پاسداران تلقی می‌شود؛ چرا که در این روز رهبر معظم انقلاب به صراحت اعلام کردند، «من صد درصد از سپاه راضی هستم». آحاد پاسداران انقلاب اسلامی که یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های اعتقادی خود را رضایت خاطر رهبر معظم انقلاب اسلامی از عملکرد خود می‌دانند، قدر این اعلام رضایت صد درصدی را می‌دانند و آنان را به پیمودن ادامه راه پاسداری از انقلاب مصمم‌تر می‌کند.
در عین حال، فرمانده معظم کل قوا اشاره کردند وضعیت کنونی سپاه ایشان را قانع نکرده است و این نقطه دقیقاً همان جایی است که فرماندهان و مسئولان باید تأمل کنند و آنان را به تلاش و تکاپو وادارد. مزیت سپاه آن است که نگاه درون‌گرا دارد، جهادی عمل می‌کند و مهم‌تر از همه اینکه خود را به ظرفیت بی‌پایان بسیج و آحاد مردم متصل کرده است. این خصلت(پیوند با بسیج عمومی جامعه) در بین همه نهادهای کشور نقطه تمایز و مزیت انحصاری سپاه است و همین عامل سبب‌ شده است رهبر معظم انقلاب بگویند قانع نیستم و ظرفیت‌ها و مقدورات سپاه را بسیار فراتر از آن چیزی بدانند که هم اکنون وجود دارد.
یکی دیگر از انتظارات و توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب به سپاه، جمع بین «حفظ عناصر هویتی سپاه» و «هم‌افزایی و کمک به سایر قوای سه‌گانه» است. واقعیت آن است که ایجاد تعادل بین این دو موضوع در عمل کار چندان آسانی نیست و سپاه در این زمینه نباید در دام افراط و تفریط بیفتد. از یک‌سو سپاه نباید مسیر تقابل و رویارویی را با دیگر دستگاه‌های حاکمیت در پیش بگیرد و از دیگر سو نباید در برابر رفتارهای ناصحیح برخی نهادها که با ذات انقلاب سازگاری ندارد و ممکن است از آنها سر بزند، دچار انفعال شود. سپاه به مثابه یک سازمان و نیز همه اعضای سپاه پاسداران باید در عمل بکوشند ضمن اینکه از همه ارکان نظام حمایت می‌کنند و مسیر تعامل با آنها را برمی‌گزینند، اما نباید بر اثر این ارتباطات و تعاملات به مرور زمان از ذات و جوهره بنیادین خود فاصله بگیرند و به جای آنکه اثرگذار باشند، اثر بپذیرند؛ یکی از اقدامات مهم سپاه در این مقطع تکثیر تفکر انقلابی‌گری و تعمیق روحیه و کار جهادی در بین دیگر نهادهای نظام است.

 

▼ گزارش روز

شکست در مقابل ایران

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن یادآوری شکست سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، می‌فرمایند: «خیال می‌کردند اگر سیاست فشار حداکثری روی ایران متمرکز شود، جمهوری اسلامی مجبور به نرمش می‌شود؛ تا این ساعت به حول و قوه‌ الهی فهمیدند فشار حداکثری، خودشان را دچار مشکل کرده است.» نشریه آمریکایی «بلومبرگ» نیز در گزارشی با اعتراف به این مسئله اعلام کرد: «با وجود تشدید تحریم‌ها علیه ایران از سوی آمریکا ارزش ریال ایران افزایش حدود 40 درصدی را تجربه کرده است. رئیس کل بانک مرکزی ایران در این باره می‌گوید تورم تثبیت شده و ارزش پول ملی نیز بهبود یافته است.» این نشریه در ادامه می‌نویسد: «شاهد آن هستیم که ماه‌هاست ارزش ریال ایران در حال افزایش است که بخشی از این مسئله مربوط به اتخاذ سیاست‌های کنترلی عرضه ارز خارجی و همچنین ایجاد بستر مبادلاتی دولتی بوده است.»
گزارش این نشریه در واقع اعترافی است بر اینکه سیاست فشار حداکثری غرب و هم‌پیمانانش علیه جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است. آمریکایی‌ها که خود نیز فهمیده‌اند در اعمال این سیاست که در دل آن تحریم همه‌جانبه ایران نهفته است، شکست خورده‌اند، از هر فرصتی استفاده کرده و بحث مذاکره را مطرح می‌کنند. رفتارشناسی آمریکا در چند ماه اخیر نشان می‌دهد، آنها از ترس بی‌خاصیت شدن تحریم‌ها به شدت به دنبال روزنه‌ای هستند تا سیاست تحریمی خود را در قبال ایران تأثیرگذار نشان دهند؛ از این‌رو در مرحله اول همه تلاش خود را به کار برده‌اند که این کار را با گرفتن امتیازات در مذاکره انجام دهند و بعد روند بهبودی اقتصاد ایران را به مذاکره با خود نسبت دهند. حال که ایران با هوشیاری کامل، مذاکره را نپذیرفت، آمریکایی‌ها از مسیر دیگری سعی خواهند کرد سیاست خود را اثرگذار نشان دهند. به نظر می‌رسد، یکی از مسیرها بازگشت دوباره آمریکا به برجام باشد؛ اما فراموش نکنیم تنها گزینه مقاومت بوده است که در مقابل آمریکا به نتیجه رسیده است.

 

▼ اخبار ویژه

سناریوی اصلاح‌طلبان برای مصادره جوان‌گرایی!

جریان‌های حامی دولت و اصلاح‌طلبان درصدد ایجاد دوقطبی جوان‌گرایی و پیرگرایی و مصادره جوان‌گرایی به نفع خود شده‌اند. آنها اذعان کرده‌اند، اگرچه رهبری شعار جوان‌گرایی را مطرح کرده؛ اما باید در مصادیق این جوان‌گرایی از نیروهای انقلابی پیشی بگیریم. آنها مدعی هستند، تاکنون «آذری‌جهرمی» و «سورنا ستاری» را به عنوان دو جوان معرفی کرده‌ایم و باید نفر سومی هم معرفی کنیم. آنها گزینه سوم را «علی طیب‌نیا» می‌دانند که یک فرد اقتصاد‌دان بوده، آمریکا رفته و وزیر هم بوده و از نزدیکان رئیس دولت اصلاحات نیز به شمار می‌رود.

«لؤی الیاسری» استاندار نجف در گفت‌وگو با شبکه خبری «المیادین»، گفت: نیروهای امنیتی یک گروه نفوذی را در میان معترضان دستگیر کردند. این گروه که وارد بافت قدیمی شهر نجف شده بود، قصد داشت مرجعیت دینی را ترور کند. وی به جزئیات بیشتر این طرح یا هویت افراد بازداشت شده اشاره‌ای نکرد. همچنین خبرنگار العالم گزارش داد، شماری از معترضان با هدف به خشونت کشیدن تظاهرات و ضربه زدن به مرجعیت عالی عراق وارد منطقه محل سکونت ایشان شدند که با ورود نیروهای امنیتی آشوبگران بازداشت شدند.

 

▼ اخبار

1ـ حملات ۱۴ سپتامبر یک بیدارباش برای عربستان بود

شبکه «الجزیره» نوشت: حملات اخیر به تأسیسات نفتی آرامکو می‌تواند در طولانی‌مدت به اقتصاد عربستان و جایگاهش در بازار جهانی صدمه جدی وارد کند. این شبکه به نقل از «نیکولا کوزنف» محقق ارشد مؤسسه اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل در مسکو گفت: «تشدید بحران در خلیج‌فارس و ترس از حملات دیگر می‌تواند بار دیگر سبب افزایش بهای نفت شود. این مسائل سبب می‌شود برخی خریداران مجبور به کاهش میزان خرید نفت از عربستان سعودی و منطقه شده و در همین حال آنان را تشویق کند که به دنبال تأمین منابع جایگزین برآیند. درک این خطر می‌تواند تأثیرات جدی بر مشتریان آسیایی عربستان همانند چین، هند، کره شمالی و ژاپن که بین ۱۶ تا ۳۶ درصد از نفت خود را از این کشور حوزه خلیج‌فارس تأمین می‌کنند، داشته باشد. حملات ۱۴ سپتامبر یک بیدارباش برای عربستان بود؛ چرا که می‌تواند در طولانی‌مدت تأثیر جدی بر اقتصاد این کشور داشته باشد.» باید دید رژیم سعودی از این حوادث عبرت گرفته و سیاست‌هایش را در زمینه تحولات منطقه تغییر می‌دهد یا نه!

2ـ اصلاح‌طلبان راهی جز حضور مشروط در انتخابات ندارند!

«احمد خرم» وزیر راه دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه «شرق» گفت: «سه حالت برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات می‌توان متصور بود: نخست، شرکت‌نکردن‌؛ دوم، حضور بی‌قیدوشرط و سوم، حضور مشروط در انتخابات. حالت اول از دید اصلاح‌طلبان مردود است. در واقع هیچ‌گاه هیچ اصلاح‌طلبی به دنبال تحریم انتخابات نبوده و نیست. انتخابات بلاشرط هم نمی‌تواند باشد، زیرا همواره در انتخابات‌های گذشته کاندیدای سرشناس و رده یک این جریان از سوی شورای نگهبان ردّ صلاحیت و در نهایت کاندیدای رده چهارم‌ـ پنجم از میان جریان اصلاح‌طلب انتخاب شدند و به مجلس راه یافتند. به همین دلیل اصلاح‌طلبان هیچ راهی جز حضور مشروط در انتخابات ندارند.» خرم در حالی تنها گزینه اصلاح‌طلبان را حضور مشروط نامیده است که پیش از این،‌ فعالان اصلاح‌طلب این رویکرد را رد کرده بودند.

3ـ دولت سیاست روشنی در اقتصاد ندارد

«حیدر مستخدمین حسینی» کارشناس اقتصادی اصلاح‌طلب در مصاحبه با روزنامه «ابتکار» گفت: «ما در دو سال گذشته شاهد بودیم که کارکردهای بانک مرکزی در دوره ریاست قبل و اتخاذی که دولت درخصوص ارز 4200 تومان داشت، سازوکار اقتصاد را به طور کامل برهم ریخت و موجب شد ارز تا حد 19 هزار تومان هم پیش برود. آیا این اشکال از سوی مردم یا مخالفان دولت بود؟ خیر، این اقدام را دولت سیاست‌گذاری کرده بود... دولت ارز 4200 تومان را اعلام کرد و هیچ مسئولیتی را پیرامون آن نپذیرفت و تاکنون هم به این اشتباه اذعان نکرده است... بنابراین با توجه به مسائلی که ذکر کردم، این را که گفته می‌شود ارزش پول ملی 40 درصد ترمیم پیدا کرده است‏، نباید به حساب یک سیاست روشن دولت گذاشت.»

4ـ ائتلاف ضد ایرانی درگیر بحران‌های داخلی

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی به متزلزل شدن ائتلاف ضد ایرانی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «محمدبن‌سلمان» ولی‌عهد سعودی اشاره کرد. این روزنامه نوشت، در حال حاضر، هم نتانیاهو و هم ترامپ و بن‌سلمان بر روی شرایط نامساعد خود متمرکز شده و توجه خود بر روی ایران را از دست داده‌اند. این سه رهبر که طی سالیان اخیر سیاست‌های ضد ایرانی را به پیش می‌بردند، طی روزهای اخیر با بحران‌های داخلی مواجه بودند. ترامپ در زمینه استیضاح، بنیامین نتانیاهو در زمینه سه مورد اتهام فساد و بن‌سلمان به دلیل قتل اسرارآمیز محافظ شخصی خود در سالگرد قتل «جمال خاشقجی» و باتلاق یمن درگیر هستند.

 

▼ اخبار کوتاه

«حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری» نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، گفت: آمریکا تمام تلاش خود را در اعمال تحریم‌های حداکثری علیه ایران به کار گرفته و گزینه جدید مؤثری در این رابطه باقی نمانده که بخواهد آن را به‌کار گیرد. وی افزود: کشورهای مختلف عملاً از تحریم‌های آمریکا علیه ایران تبعیت نکردند و در حال حاضر چین، روسیه، هند و کشورهای مختلف دیگر ارتباطات اقتصادی‌شان را به طور چشمگیری با جمهوری اسلامی ایران حفظ کرده‌اند.

«شیخ‌علی دعموش» نایب‌رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان گفت: لبنان توانمندی‌ها و امکانات زیادی دارد، زیرا ضعف ما در سوءمدیریت این کشور و مشکلات اقتصادی و مالی است که آمریکا آن را با به راه انداختن ‌جنگ اقتصادی و تحریم‌ها و اقدامات علیه بانک‌ها و نهادها و افراد با هدف باج‌خواهی و سلطه‌گری بر لبنان تشدید کرده است. برای مقابله با این چالش‌ها و مشکلات به ویژه دخالت آمریکا در امور مالی لبنان باید یک موضع ملی و فراگیر در رد قیمومیت آمریکا بر لبنان اتخاذ شود و به سلطه‌گری مالی آمریکا علیه لبنان پایان داده شود.

«حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس در واکنش به افشای توطئه سازمان‌های اطلاعاتی عربی‌ـ صهیونیستی برای ترور سردار حاج‌قاسم سلیمانی که با شکست همراه شد، گفت: تلاش‌ها برای ترور سردار سلیمانی در راستای خدمت به پروژه صهیونیستی و با هدف ایجاد اختلافات و هرج و مرج و بی‌ثباتی به منظور تضعیف قدرت امت اسلام در رویارویی با چالش‌هایی قرار دارد که در نتیجه تجاوزگری صهیونیستی با پوشش آمریکایی ایجاد شده است.

روزنامه «الاخبار» لبنان نوشت: با وجود خواسته‌های برحق مردم در مبارزه با میراث فساد برجای مانده و سهم‌خواهی‌ها، اما چیزی که این روزها در بغداد و استان‌های جنوبی در جریان است، بیشتر ترجمان نقشه‌ای آمریکایی است که تلاش می‌کند از این خواسته‌ها بهره‌برداری کند. در مقابل، دولت عراق از این نقشه آگاه است و برای مقابله با آن در چند مسیر وارد عمل شده است.

شبکه «سی‌ان‌ان» در گزارشی ضمن تأکید بر اینکه هرگونه جنگ احتمالی میان آمریکا و ایران فاجعه‌بار است و هیچ‌ برنده‌ای نخواهد داشت، ادامه داد: تصمیمات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خودداری از اقدام نظامی علیه ایران، هوشمندانه و زیرکانه بوده است و از نظر اخلاقی نمی‌توان آن را سرزنش کرد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
اکبردهستانی میبد.هادی سیاسی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
0
0
سلام اصلاح طلبان برای انتخابات بازی هوشمندانه خاص را همیه داشته اند
الان تورهای ویژه زنان به راه انداخته انددراین تورهای یک روزهکه درسایتهای اصولگرا هم ازان تبلیغ میشود

اتوبوسهای زنانبه مسافرتهای توریستی میروند
خودشان پول انرا میدهندولی در بین راه روسری ها برمیدارندترانه های جورواجور میگذارند
چند تااز زنان متدینی که همراه انان رفته اند از خجالت اب شده اند
ولی به هر صورت رفته اند
همین ها تغییر ذایقه مردم است
متاسفانه دیدم در سایت جهان نیوز هم از انان تبلیغ شده بود
موضوعات متنوعی وجود دارد
البته ما ه میتوانیم همین کارها را انجام دهیم
با هزینه کمتر چون انها هم با پول مردم این کار را میکنند
ولی سپاه اتوبوس دارد
جا ومکان دارد
اما مهمتر از همه اتحاد نیروهای اصولگرا است
که باید برای ان تلاش مضاعف کرد
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات