اقتصادی >>  بازار سرمایه >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۱۸۳۵۶
فعالان اقتصادی:

جنجال‌سازی‌های سیاسی اخیر موجب التهاب بازار ارز شد

فعالان اقتصادی اعتقاد دارند سخنان جنجالی رئیس‌جمهور در سفر‌های استانی اش به التهاب بازار دامن زده است.
طی هفته جاری، حسن روحانی، رئیس‌جمهور سفر‌های استانی خود را با سفر به یزد آغاز کرد و با حمله قوه قضائیه سخنان تندی را بر زبان آورد. پس از آن نیز به کرمان رفت و باز هم به کسانی که اعتقاد دارند باید از وابستگی به درآمد‌های نفتی خلاص شویم، انتقاد کرد.
از ابتدای هفته جاری روند بازار ارز تغییر کرده و نرخ ارز حدود ۱۰۰ تومان افزایش یافته است. نرخ ارز که ابتدای هفته جاری ۱۱ هزار و ۳۵۰ تومان بود در روز گذشته –پس از سخنان جنجالی و متوالی رئیس‌جمهور- به ۱۱ هزار و ۴۵۰ تومان رسیده است.
برخی فعالان اقتصادی و بازار ارز معتقدند: برخی جنجال سازی‌ها.
حاشیه سازی‌ها و دعوا‌های سیاسی داخلی دوسه روز اخیر که توسط برخی مسئولان ارشد کلید خورد، به همراه ورود به نیمه دوم سال، موجب شده تا تغییر روندی در بازار ارز شکل بگیرد.
از هفته قبل نوسان محدودی در بازار ارز به دلایل فنی آغاز شد، ولی با مدیریت بانک مرکزی این نوسانات خنثی شد؛ موضوع هم از این قرار بود که عراق که یکی از شاهراه‌های ایران برای تبدیل ریال به درهم بود دچار تنش‌های داخلی شد و همین امر کار تبدیل ریال به درهم را مختل کرد.
روال کار به این صورت بوده که ریال ایران از مسیر عراق به درهم تبدیل می‌شود؛ به نحوی که در بازار سلیمانیه ریال به دینار و دینار به درهم تبدیل می‌شود. اما بعد از درگیری‌های داخلی عراق، این روال با کندی طی شد. ضمن آنکه در روز‌های تنش داخلی عراق، درهم‌فروشان کم شدند.
به عبارتی تعداد افرادی که درهم در اختیار داشتند و می‌خواستند دینار بخرند، صبر کردند تا بازار آرام شود، ولی با آرام شدن کشور عراق و ورود بانک مرکزی، بازار ارز آرام و خرید و فروش درهم و دینار نیز از سرگرفته شد؛ به همین دلیل از روز شنبه مدار قیمت ارز و دلار نزولی شد، اما یک عامل سیاسی داخلی موجب شد تا این روند خیلی دوام نداشته باشد.
از روز یکشنبه و بعد از یک سخنرانی جنجالی، جو روانی در بازار ارز تغییر کرد؛ البته برآورد‌های غیرمعقول از FATF را نیز باید به دعوا‌های سیاسی اخیر اضافه کرد؛ در هفته‌های اخیر جریان غربگرا تلاش دارند با اظهارات نسنجیده آینده و رشد کشور را به پذیرش FAFT نسبت دهند.
این جریان که قصد عبرت گرفتن از برجام را ندارند، مدام می‌گویند اگر FATF را قبول نکنیم، دیگر نمی‌توانیم قدم از قدم برداریم! برخی کارشناسان اقتصادی هم معتقدند: کمپین سیاسی موافقان FATF موجب شده تا جو روانی حاکم در بازار ارز تحت تاثیر قرار گیرد و این خود یکی از مهم‌ترین عوامل در آغاز روند صعودی قیمت ارز است.
عامل دیگری که همواره در بازار ارز سهم مهمی داشته است، نزدیک شدن به سال نو میلادی است؛ تجربه سال‌های قبل نشان داده که همواره نیمه دوم هر سال به خصوص از ماه‌های آبان و آذر تقاضا برای خرید ارز افزایش می‌یابد و طبعاً قیمت ارز نیز تغییر می‌کند.
اما فعالان بازار ارز می‌گویند: اگر اظهارات سیاسی اخیر مطرح نمی‌شد روند تغییر قیمتی دلار در نیمه دوم سال خیلی کند‌تر طی می‌شد؛ بعبارتی اگر این اظهارات و دعوا‌های سیاسی و دوقطبی سازی‌ها مطرح نمی‌شد مدیریت بانک مرکزی مانند ماه‌های قبل با دردسر کمتری می‌توانست بازار را مدیریت کند.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات