صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۲۶۰۴۱

اخبار ویژه 20 آبان ماه

روزنامه کیهان **

سایت خرازی: خود را گول نزنیم بایدن و ترامپ دو روی یک سکه‌اند

یک سایت اصلاح‌طلب هشدار داد گره زدن مسائل سیاست داخلی به سیاست خارجی و انتخابات آمریکا می‌تواند عواقب اقتصادی بسیار نامناسبی در پی داشته باشد.

در حالی که برخی طیف‌های اصلاح‌طلب به شدت در تلاشند گشایش اقتصادی را به انتخابات آمریکا گره بزنند، دیپلماسی ایرانی (به مدیریت صادق خرازی، نوشت: گره زدن مسائل سیاست داخلی به مسئله مهمی همچون سیاست خارجی یک خطای استراتژیک است و این خطا می‌تواند عواقب بسیار نامناسبی در ابعاد گوناگون اعم از اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برای جامعه ایران داشته باشد.

اصولا در عالم سیاست و روابط بین‌الملل نمی‌توان گفت که هیچ پدیده‌ای تاثیرگذار نیست اما میزان این تاثیرگذاری به عملکرد کارگزاران سیاسی کشورهای مختلف باز می‌گردد. در این بین انتخابات ایالات متحده نیز از این امر مستثنی نخواهد بود. این انتخابات یک پیام واضح و شفاف برای جامعه داخلی آمریکا دارد و آن این است که در این انتخابات فارغ از پیروزی هر یک از این دو جناح، مفهوم امنیت و کیان ملی از هر چیزی مهم‌تر است.

در رابطه با تاثیر این انتخابات بر ایران، سه طیف نظری وجود دارد؛ عده‌ای از تحلیلگران بر این باورند که اگر کاندیدای دموکرات بر مسند کار بنشیند به طور مجدد بر تعهدات بین‌المللی از جمله برجام باز خواهد گشت و تحریم‌ها نیز از بین خواهد رفت، این تحلیل شاید از منظر تئوریک جنبه‌ای صحیح داشته باشد اما در فضای کنونی جامعه بین‌الملل،‌دور از ذهن به نظر می‌رسد. تحلیلگران دسته دوم بر این باورند که اگر  کاندیدای جمهوری خواهان بر مسند قدرت بنشیند در دور دوم می‌توان انتظارات بهتری را از جامعه بین‌الملل و به طور مخصوص ایالات متحده داشت و انتظار یک تغییر رویکرد را از این جناح دارند اما در نهایت در سومین بیان که نگارنده نیز به این امر معتقد است باید بیان کرد که جمهوری‌‌خواهان و دموکرات‌ها هر دو،‌ روی‌های مختلف یک سکه‌اند و تنها شیوه گفتمان آنها در قبال جمهوری اسلامی ایران ممکن است متفاوت باشد و هیچ فرقی با یکدیگر ندارند.

آن چیزی که از فردای انتخابات ایالات متحده در جامعه ایران از اهمیت بالایی برخوردار است این است که نگاه مردم جامعه و همچنین کارگزاران سیاسی به تمام ظرفیت‌های داخلی معطوف شود تا بتوان در کنار سیاستگذاری‌های اقتصاد مقاومتی جامعه ایران را نسبت به آثار و پیامدهای هر پدیده سیاسی مقاوم کنند.

آن چیزی که برای مردم ایران در شرایط کنونی باید از اهمیت بالایی برخوردار باشد تفکر و انتخاب کاندیدایی در انتخابات 1400 است تا بتواند این مهم یعنی مقاوم شدن جامعه ایران نسبت به تمامی تهدیدات را با سیاستگذاری‌های مناسب به سرمنزل مقصود برساند.

برجام مدنظر بایدن همان برنامه ‌ترامپ است

عضو گروهک ملی مذهبی می‌گوید: آن برجامی که بایدن از بازگشت به آن سخن می‌گوید با برجامی که ایران تعریف می‌کند، شباهت زیادی ندارد و در واقع همان برنامه ‌ترامپ در قالبی دیپلماتیک و محترمانه است.

«احمد - ز» در یادداشتی نوشت: هر دولتی که در آمریکا بر سر کار آید، بی‌چون و چرا از امنیت و منافع اسرائیل حمایت می‌کند. در این مورد نباید ‌تردید به خود راه داد. با این حال، معمولاً بین رؤسای‌جمهور مختلف و دو حزب اصلی آمریکا بر سر اینکه منافع اسرائیل چیست و چه راهکاری امنیت آن را تأمین می‌کند، اختلاف‌نظرهایی وجود دارد.

رؤسای‌جمهور آمریکا در نیم قرن گذشته، عموماً نظری مشابه بلوکِ میانه متمایل به چپِ اسرائیل برای حفظ امنیت و منافع آن داشته‌اند، اما دونالد ‌ترامپ برای نخستین‌بار به سمت بلوک میانه متمایل به راست چرخید و طرح صلحِ پُرسرو‌صدای خود را بر مبنای نظرات آنها تدوین کرد.

وی می‌افزاید: در این میان سعودی‌ها اما به خلاف همه تحلیل‌ها از پیروزی بایدن کاملاًً سود خواهند برد. سعودی‌ها برای حفظ امنیت خود به آمریکا محتاجند و آمریکا نیز به متحدی مانند آنان در منطقه کاملاًً نیازمند است. بنابراین، دولت بایدن با هر اقدامی که ثبات و امنیت عربستان را به خطر اندازد مقابله خواهد کرد. از این‌‌رو اگر دولت بایدن فرمولی هم برای پایان جنگ در یمن ارائه کند، بدون شک متضمن تأمین امنیت عربستان خواهد بود.

‌ترامپ در واقع با قلدرمآبی می‌کوشید تا سعودی‌ها را برای عادی‌سازی رابطه با اسرائیل تحت فشار بگذارد، بدون آنکه به طرح صلح ملک عبدالله پادشاه فقید عربستان اعتنای لازم را نشان دهد. از این جهت سعودی‌ها دچار تنگنای شدیدی شده بودند چرا که از یک طرف نمی‌توانستند بدون تأمین حداقلی از حقوق فلسطینی‌ها برقراری رابطه با اسرائیل را توجیه کنند و از سوی دیگر تاب تحمل فشارهای فزاینده ‌ترامپ و برانگیختن خشم او را هم نداشتند. بنابراین، پیروزی بایدن به واقع آنها را از این مخمصه نجات داد.

سعودی‌ها در عین حال، از زخم زبان و لحن گزنده ‌ترامپ هم که وقت و بی‌وقت به تحقیر آنها برمی‌خاست، در امان نبودند، اما به‌دلیل نیازشان به حمایت او، راهی جز خویشتنداری نیز پیش روی خود نمی‌دیدند.

وی درباره برجام نوشت: عمده‌ترین نگرانی سعودی‌ها از بایدن، بازگشت احتمالی او به برجام است، اما به‌نظرم این نگرانی هم به‌سرعت رفع خواهد شد؛ زیرا آن برجامی که بایدن از بازگشت به آن سخن می‌گوید با برجامی که ایران تعریف می‌کند، شباهت زیادی ندارد و در واقع همان برنامه ‌ترامپ در قالبی دیپلماتیک و محترمانه است، بر این اساس، به ‌نظرم سعودی‌ها از پیروزی بایدن و شکست ‌ترامپ سود می‌برند!

وی که با نشریات اصلاح‌طلب همکاری دارد، همچنین به «دیپلماسی ایرانی» گفت: اصلاح‌طلبان باید دندان لق مذاکره با آمریکا را بکشند.

پوست خربزه اصلاح‌طلبان زیر پای ظریف

روزنامه آفتاب یزد می‌گوید: برخی اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها می‌خواهند در انتخابات 1400 پوست خربزه زیر پای ظریف بگذارند و او باید مراقب باشد چرا که گزینه نامناسبی نیست و صرفا خرج قدرت‌طلبی ناکام دیگران می‌شود.

این روزنامه با اشاره به برخی فضاسازی‌های رسانه‌ای می‌نویسد: برخی فعالیت‌ها در حال انجام است تا ظریف به عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری معرفی شود. در این زمینه به نظر می‌رسد بار دیگر شاهد همکاری تیم دولتی‌ها با اصلاح‌طلبان نیز هستیم و این روزها کاندیداتوری ظریف از سوی افرادی نزدیک به دولت و مشاوران روحانی است. به نظر می‌رسد جریان اعتدالی بار دیگر به دنبال این است که گزینه خود را به اصلاح‌طلبان تحمیل کند.

اما آیا با حضور بایدن می‌توان ظریف را به عنوان گزینه‌ای مناسب برای 1400 در نظر گرفت؟ پاسخ به این سوال منفی است. نخست اینکه حامیان ظریف ادعا می‌کنند با پیروزی بایدن فرصت برای مذاکره با آمریکا و رفع تنش‌ها فراهم شده است. اما وقتی تمایلی برای مذاکرات وسیع وجود ندارد ظریف با چه وعده‌هایی قرار است مردم را برای حضور در 1400 متقاعد کند؟ این موضوع در واقع از آن جهت غیرمنطقی است که بایدن گفته که به‌دنبال توافقاتی در موضوعات موشکی و منطقه‌ای است. موضوعاتی که برای ایران خط قرمز است. در واقع تهران اگر قرار بود بر سر چنین موضوعاتی مذاکره کند پیش از این و در ابتدای دولت ترامپ چنین کاری را انجام می‌داد.

موضوع دومی که در این زمینه باید مد نظر قرار داد این است که دلسردی مردم از جریان اصلاحات بسیار عمیق‌تر از این است که با تبلیغ گزینه ظریف و با تاکید بر گزینه‌هایی چون تقابل یا مذاکره به دوقطبی‌سازی بپردازند و به‌دنبال جذب مردم باشند. عملکرد اصلاح‌طلبان و منفعت‌طلبی آنها در این هشت سال باعث شده اعتماد مردم به آنها به کمترین حد خود برسد به‌طوری که در این زمینه چندی پیش علی صوفی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به «آفتاب یزد» گفت: «حمایت از آقای روحانی در سال 96 اشتباه بود، وقتی روحانی شروع کرد از همان ابتدای دولت دوم با آنچه وعده داده بود زاویه گرفت، مردم عکس‌العمل نشان دادند، اما جریان اصلاحات خیر، اصلاح‌طلبان همان ماه‌های ابتدایی دولت دوم باید متوجه اشتباه خود می‌شدند و اعتراف می‌کردند که اشتباه کرده‌اند و دیگر حمایتی از دولت روحانی نخواهند کرد اما چنین نشد، چرا که برخی گروه‌ها و احزاب اصلاح‌طلب در درون این دولت به منافعی رسیده‌اند و از حضور در دولت منتفع می‌شوند، حتی شاهد بودیم برخی اصلاح‌طلبان برای دولت خوش‌رقصی کردند و به دفاع از عملکرد نامناسب دولت پرداختند.»

برای ظریف بهترین سناریو این می‌تواند باشد که بازنشسته شود. اگر او به رقابت انتخاباتی 1400 وارد شود احتمالا نه تنها شانسی برای پیروزی ندارد بلکه به عنوان کسی از او یاد می‌شود که سرنوشت سیاسی خود را به انتخاب یک رئیس‌جمهور در آمریکا (بایدن) گره زد. برخی اصلاح‌طلبان و اعتدالیون برای اینکه باز هم بتوانند در قدرت بمانند این‌بار به ریسمان ظریف می‌خواهند چنگ بزنند و در این راه نسبت به سیاست‌های بایدن نیز ساده‌اندیشی‌هایی وجود دارد. بنابراین باید گفت آقای ظریف مواظب باش که ابزاری برای در قدرت ماندن برخی نشوی که این ره یک قربانی دارد و آن هم شخص وزیر خارجه فعلی است!

جلایی‌پور: خود را گول نزنیم بایدن هم به ایران لطمه می‌زند

«رأي دادن نیمی از مردم آمریکا به ترامپ هشداردهنده و ترسناک است».

محمدرضا جلایی‌پور از بازداشتی‌های فتنه سبز در روزنامه آرمان نوشت: بدون هر یک از سه عامل زیر، ترامپ در این انتخابات قابل شکست دادن نبود: - مدیریت بسیار بد بحران کرونا در آمریکا، قتل جورج فلوید و خیزش جنبش ضد تبعیض - ائتلاف و هم‌افزایی مؤثر اوباما و سندرز در حمایت از بایدن (به تعبیر دیگر، ائتلاف طیف پیشرو و میانه حزب دموکرات که با عدالت‌خواهانه‌تر شدن برنامه‌ها و ادبیات بایدن و درس‌گیری از خطاهای کمپین دموکرات‌ها در 2016 ممکن شد).

به نظرم در سال آینده تکرار این الگوی پیروزی را در بسیاری از انتخابات‌های سایر کشورها هم خواهیم دید که همین سه عامل در نتیجه انتخابات تعیین کننده می‌شوند.

او در عین حال می‌افزاید: اما فراموش نکنیم حتی با وجود سه عامل بالا و پیروزی بایدن، ترامپ همچنان حدود نیمی از آرا را در انتخابات کسب کرد. اگر کرونا نمی‌آمد هم احتمالاً ترامپ دوباره رئیس‌جمهور می‌شد. هشدار دهنده و ترسناک است. کسب حدود نیمی از آرای شهروندان در بزرگ‌ترین اقتصاد و قوی‌ترین قدرت نظامی جهان توسط یک خودشیفته آزارگر و فاسد و دروغگو ونژادپرست و زن‌ستیز و مجمع‌الرذائل، آن هم بعد از صدها رسوایی‌اش در برابر چشم‌ها و رسانه‌ها در این چهار سال و این همه لطمه‌اش به محیط زیست و خیر همگانی آمریکایی‌ها و جهانیان (آخرینش اینکه بیشترین تعداد ابتلا و مرگ کرونا در جهان را آمریکا داشت). تأثیر ثروت‌های بزرگ و رشوه قانونی بر سیاست در آمریکا و مشکلات ساختاری پرشمار نظام انتخاباتی آمریکا  (از دشواری رأی دادن تا نظام رأی الکترال به جای آرای عمومی و نامحدود بودن هزینه‌های انتخاباتی) در حال تبدیل مردم‌سالاری آمریکا به «فرادست‌سالاری» و «سرمایه‌سالاری» است.

شکست ترامپ زمینه‌ساز کاهش تحریم‌ها و کنار رفتن موقت سایه تهدید نظامی و جنگ علیه ایرانیان است و از این جهت خبری خوب برای ایران دوستان و حامیان حفظ محیط زیست و نهادها و همکاری‌های جهانی. اما بایدن هم گلی به سر ایران نخواهد زد و لطمه هم خواهد زد. سرنوشت ایران باید توسط ایرانیان و در ایران ساخته و تعیین شود و نه واشنگتن و لندن و مسکو و پکن انتخاب با خود شهروندان و حکمرانان ماست. به سمت بسط توسعه و عدالت و دموکراسی و آزادی گام برداریم یا اندک سالاری و تبعیض و نابرابری و فقر و انزوا.

اشاره به مفاسد ترامپ در یادداشت روزنامه آرمان در حالی است که جو بایدن و دموکرات‌ها نیز در ارتکاب مفاسد مختلف، دست کمی از ترامپ ندارند و تنها تفاوت‌شان با ترامپ این است که ترامپ به خاطر غرور و حماقتش، به اندازه دموکرات‌ها پنهانکاری و ظاهرآرایی نمی‌کرد.

همچنین سیاست‌های طیف متبوع نویسنده آرمان در هفت سال اخیر، علت اصلی نابرابری و تبعیض و فقر و انزوا در سال‌های اخیر بوده است.

ترامپ، تمام زشتی‌های آمریکا را به روی آب آورد

حسن رحیم‌پور ازغدی، درباره انتخابات آمریکا و بت‌هایی که می‌شکند و یازده توهم صدساله که پیش چشم جهان دود می‌شود، تحلیلی منتشر کرد.

او در این یادداشت توئیتری می‌نویسد: ترامپ نجاستی بود که آمریکا را با خودش به روی آب آورد. بدون زرورق، ظاهر همان باطن است.

پس از کمونیست‌ها، نوبت لیبرالیست‌ها بود که از کلاهشان خرگوش درآورند! از رویاهای دیزنی در دوره کودکی تامتون علوم اجتماعی در دانشگاه، پروژه بت‌پرستی مدرن تعقیب شد. بت بزرگ، باید نشکن به نظر می‌آمد. هنوز عصر مقاومت و شرافت نرسیده بود. انتقاد از سرزمین مقدس ممنوع بود. در مدرسه باید زندگی‌نامه کندی و نیکسون را حفظ می‌کردیم. به نسل ما چون میت در قبر، تلقین می‌شد که ارباب خوبی دارید، تعظیم کنید، اربابی که:

- پلیسش قانون‌مند و مودب است. در فیلم‌ها از متهم می‌خواهد چیزی نگوید که علیه خودش استفاده شود.

- مدینه فاضله «برابری شهروندی» است و نمی‌دانند تبعیض چیست؛ به‌ویژه تبعیض نژادی!

- سیستم انتخابات لیبرال، حساب‌شده و پاسخگو است و دموکراسی‌اش، تقلب‌ناپذیر.

- مقر نهادهای بین‌الملل و سازمان‌های جهانی است و پای تعهدات بین‌المللی‌اش می‌ایستد.

- کشور رویاها و مهد رفاه عمومی است. شهروند فقیر و غنی ندارد.

- قانون اساسی‌اش، الگو حقوق بشر و در منازعات سیاسی، دقیق، شفاف و حساب‌شده است.

- در نظام دموکراتیک لیبرال، خشونت‌ها و شکاف‌های اجتماعی مهار شده‌اند. جامعه مدنی و رفتار متمدنانه، نهادینه‌شده و در عقلانیت سرمایه‌داری، معضلات به بحران تبدیل نمی‌شود.

- رسانه‌های آزاد و بی‌طرف، بدون سانسور و مستقل از مافیاهای سرمایه‌داری، هیچ نقطه کور سیاسی و اجتماعی باقی نمی‌گذارند.

-مدیریت علمی و دموکراتیک در یک نظام سکولار، مثل اسید، چالش‌ها و نابرابری‌ها را در خود حل می‌کند.

- چیز پنهان و ناگفته‌ای در امور پابلیک ندارند و همه‌چیز شفاف است.

- نظام پزشکی و بهداشت و سلامت بی‌نقص و پیشرفته که برای جان انسان، بی‌توجه به پول، ارزش قائل است.....

اما در این چهل سال و در این چهل روز، چه چیزها که ندیدیم! و در چله دوم انقلاب خمینی، چه چیزها که نخواهیم دید.

درگیری‌های خیابانی در اکثر ایالت‌ها، به جان هم افتادن مردم مسلح، دو مدعی همزمان ریاست‌جمهوری و هر دو مدعی تقلب و شهروندی که پرچم آمریکا را آتش می‌زد و می‌گفت: بدتر از آمریکا، آمریکاست!

به هر که می‌گوید خبری نیست، بگویید: آری، یک خبر نیست، خبرهاست.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

نامه قالیباف به روحانی درباره تخصیص یک ‌میلیارد دلار به وزارت بهداشت

رئیس مجلس شورای اسلامی از نامه به رئیس‌جمهور درباره تخصیص کامل یک ‌میلیارد دلار صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش تسنیم، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از نامه به رئیس‌جمهور درباره تخصیص کامل یک‌ میلیارد دلار صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت خبر داد. وی در توئیتر نوشت: ‏هفته‌ای نبوده است که کمیسیون بهداشت پیگیر معیشت کادر درمان نباشد، چه در جلسات با وزیر بهداشت و معاونان ایشان، چه در نامه بنده به رئیس‌جمهور این موضوع بویژه تخصیص کامل یک ‌میلیارد دلار صندوق توسعه ملی پیگیری شده است. امیدوارم با همدلی دولت، حل مشکل ‎معیشت کادر درمان به نتیجه ملموس برسد.

***

دومین پیام ظریف به همسایگان ایران بعد از شکست ترامپ

وزیر امور خارجه کشورمان بامداد روز دوشنبه در توئیتی خطاب به همسایگان ایران نوشت: «پیامی صادقانه به همسایگان‌مان:

ترامپ ۷۰ روز دیگر رفته است اما ما برای همیشه اینجا می‌مانیم. شرط بستن روی خارجی‌ها برای تأمین امنیت هرگز قمار خوبی نیست. دست خود را برای گفت‌وگو جهت حل اختلافات به سوی همسایگان‌مان پیش می‌آوریم. تنها با هم است که می‌توانیم آینده‌ای بهتر برای همه بسازیم». ظریف یکشنبه‌شب نیز در توئیتی به زبان عربی خطاب به همسایگان ایران نوشته بود: «ترامپ رفت؛ ما و همسایگان‌مان ماندیم. تکیه به بیگانگان امنیت نمی‌آورد بلکه امید را بر باد می‌دهد. دست‌های خود را برای همکاری جهت تحقق منافع مشترک مردم و کشورهای‌مان دراز می‌کنیم. ما همه را به گفت‌وگو دعوت می‌کنیم، چرا که تنها راه پایان دادن به اختلافات و تنش‌هاست. همه با هم برای ساخت آینده‌ای بهتر برای منطقه‌مان».

***

آمریکا باید خسارت خروج از برجام را بپردازد

سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست خبری خود با خبرنگاران در ارتباط با اهمیت جبران خسارت‌های وارده به ایران به خاطر خروج آمریکا از برجام و پیگیری این موضوع از سوی ایران در صورتی که دولت جدید آمریکا بخواهد به برجام بازگردد، گفت: یک دولت یاغی و یک رژیم سرکش در کاخ سفید از برجام خارج شد. بسیاری از تعهدات بین‌المللی را نقض کرد و به صورت طبیعی این اقدامات خسارت‌های بسیار جدی به ایران و ملت ایران وارد کرده است و این موضوع متضمن مسؤولیت حقوقی و قطعی آمریکا است و هر دولتی که بخواهد مسیر را تغییر دهد باید به واقعیت‌ها توجه و گذشته را جبران کند. سعید خطیب‌زاده با تاکید بر اینکه ما به اقدامات توجه می‌کنیم و تمام انرژی ما صرف این می‌شود که منافع مردم ایران حفظ شود، ادامه داد: در این چند سال که اقتصاد تاب‌آور را در پی فشارهای حداکثری آمریکا پیگیری کردیم شوک‌های زیادی را پشت سر گذاشتیم، تجربیات زیادی را به دست آوردیم و هزینه‌های زیادی را نیز پرداختیم. باید هزینه‌های واردشده به ملت ایران جبران شود و این حق ملت ماست که بهترین زندگی را در بهترین فضا تجربه کنند و ما در این زمینه متعهد هستیم و تلاش‌مان در راستای تحقق این موضوع است.

***

مأموریت جدید دبیرکل نجبای عراق پس از شهادت سردار سلیمانی

اندیشکده آمریکایی موسوم به بنیاد مطالعات جهانی و تحلیل تروریسم «جیمز تاون» در گزارشی سفر اخیر دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی النجبا به ایران را مورد بررسی قرار داد. به گزارش دفاع پرس، مرکز ارتباطات و امور رسانه‌ای النجبا در ایران با بازنشر این گزارش به قلم «جان فولکس» کارشناس ارشد این اندیشکده، نوشت که در این گزارش آمده است: «اکرم الکعبی» دبیرکل نجبا که یک روحانی شیعه است، در کنفرانسی مطبوعاتی در تهران اعلام کرد نیرو‌های آمریکایی باید خاک عراق را برای همیشه ترک کنند، در غیر این صورت باید منتظر حملات مرگبار باشند.

اندیشکده مذکور با اشاره به کارنامه ضدآمریکایی دبیرکل النجبا، نوشت: «شیخ اکرم الکعبی که سال‌هاست با جنبش النجبا علیه نفوذ آمریکا فعالیت می‌کند، پیش از تشکیل این جنبش جزو فرماندهان اصلی «جیش المهدی» و سپس از پایه‌گذاران گروه «عصائب اهل‌الحق» بود و به همین دلیل نخستین‌بار در سال ۲۰۰۸ از سوی دولت آمریکا به‌عنوان یک تروریست معرفی شد». بنیاد آمریکایی «جیمز تاون» در پایان گزارش خود آورده است: اکرم الکعبی رهبر دست‌کم ۱۰ هزار رزمنده عراقی است که اغلب آنان کهنه‌سربازان جنگ علیه داعش محسوب می‌شوند. در صورت آغاز درگیری با آمریکا، او و نیرو‌های النجبا در صف مقدم این جنگ خواهند بود.

***

تأکید پوتین بر کارآیی روند آستانه برای حل مسأله سوریه

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، فعالیت آستانه با مشارکت این کشور و ایران و ترکیه را برای حل مسائل سوریه، موثر خواند. به گزارش ایرنا به نقل از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین روز دوشنبه در دیدار وبیناری با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه گفت: در این رابطه باید به کارهای موثر انجام‌شده در چارچوب فرمت آستانه با مشارکت شرکای ایرانی و ترکیه‌ای اشاره کرد.

وی با بیان اینکه با تلاش‌های مشترک اقدامات زیادی شد، افزود: کانون تروریسم بین‌المللی در سوریه از بین رفته است، سطح خشونت‌ها به طور قابل توجهی کاهش یافته و کشور به حالت عادی برمی‌گردد و روند حل و فصل مسائل سیاسی سوریه تحت نظارت سازمان ملل جریان دارد.

مذاکرات آستانه از بهمن سال ۱۳۹۵ و با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه، به منظور حل‌و‌فصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به 6 سال کشتار و آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد.

*********************************

روزنامه خراسان**

ذره بین نظارتی روی املاک 3 سازمان مهم دولتی

یک نهاد نظارتی در نامه جدید خود خطاب به تعدادی از اعضای کابینه، از آن ها خواسته است در ادامه تلاش های دولت برای ثبت جامع اموال و اراضی دستگاه های اجرایی در سامانه تعیین شده، توجه ویژه ای به شناسایی و ثبت دارایی های سه سازمان مهم دولتی یعنی سازمان ملی زمین و مسکن ذیل وزارت راه و شهرسازی و همچنین سازمان های امور اراضی کشور و جنگل ها و مراتع ذیل وزارت جهادکشاورزی داشته باشند و نتیجه اقدامات انجام شده را به آن نهاد اعلام کنند.

معطلی 10 ماهه یک پیشنهاد مسکنی در کابینه

در حالی که یک عضو کابینه، در دی ماه سال گذشته پیشنهادهایی را در خصوص تسهیل شرایط و روش های تامین مالی پروژه های بخش مسکن به دولت ارسال کرده بود، این موضوع پس از گذشت 10 ماه، در روزهای اخیر توسط هیئت وزیران بررسی و تصویب شده است تا بانک مرکزی بتواند با استفاده از این مجوز، امکان تاسیس صندوق های زمین و ساختمان توسط بانک مسکن را فراهم کند.

*********************************

روزنامه ایران **

بایدن به برجام بر می‌گردد

 مشاور سابق جو بایدن رئیس جمهوری منتخب امریکا می‌گوید بازگشت به برجام از اولویت‌های اصلی دولت جو بایدن خواهد بود و بایدن ظرف مدت کوتاهی پس‌از استقرار در کاخ سفید، به برجام بازخواهد گشت. به‌گزارش عصر ایران، «آموس هاچسن» در گفت‌و‌گویی افزوده: معتقدم بایدن در ماه‌های نخست ریاست جمهوری به‌صورت کامل به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بازخواهد گشت؛ این به معنی لغو تحریم‌های امریکا در ازای تعلیق برخی برنامه‌های هسته‌ای توسعه یافته ایران در 3 سال گذشته است.هاچسن که در دولت اوباما و در وزارت خارجه وظیفه نظارت بر تحریم‌های حوزه نفتی علیه ایران را برعهده داشت، گفت که بایدن همزمان می‌خواهد «برخی تغییرات» در برجام از جمله در بازه زمانی انقضای این توافق بین‌المللی، صورت دهد.از سویی دیگر وزیر امور خارجه آلمان پیروزی جو بایدن در انتخابات امریکا را فرصتی جدید برای تعامل بیشتر اروپا و امریکا در قبال برجام دانست. به‌گزارش ایسنا، هایکو ماس در پی پیروزی جو بایدن در انتخابات امریکا گفت که سیاست‌های جداگانه کشورهای اروپایی و امریکا بر سر برنامه هسته‌ای و موشکی ایران کارآمد نیست و این کشورها باید رویکردی همسو در پیش بگیرند. او تحولات سیاسی در امریکا را به‌ مثابه فرصتی جدید برای همکاری اروپا و امریکا دانسته و گفته است: ما باید مجدداً دور هم جمع شویم.

 رفع تحریم‌ها بدون پذیرفتن «اف‌ای‌تی‌اف» فایده‌ای ندارد

محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و احمد‌پور فلاح رئیس اتاق بازرگانی ایران- ایتالیا در مواضعی جداگانه تأکید کردند رفع تحریم‌ها با وجود قرار داشتن ایران در لیست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» نمی‌تواند راهگشا باشد. محمد صدر در پاسخ به این پرسش سایت انتخاب که مجمع چه رویکردی را برای FATF و پالرمو در پیش خواهد گرفت، چراکه با اجرای کامل برجام و لغو تمام تحریم‌ها ایران امکان دسترسی به سیستم‌های بانکی جهانی را نداشته و در معاملات جهان دچار مشکلات جدی خواهد شد، گفت: متأسفانه این بحث کاملاً درست است و باید گفت که اگر تمام تحریم‌ها نیز برداشته شود و در صورتی که FATF حل نشده باشد، همچنان روابط تجاری و بانکی دچار مشکل است و باید دوستان در رأس مجمع به این مسأله توجه جدی داشته باشند.به گزارش ایلنا، احمد‌پور فلاح، رئیس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا هم در این باره گفته: سیاستگذاران و نخبگان ما بدانند که حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود، ولی نتوانیم ارتباط سوئیفت را برقرار کنیم و به FATF نپیوندیم هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. چون اگر نتوانیم پول را جابه‌جا کنیم برداشتن تحریم‌ها چه سودی خواهد داشت؟ وی خبر داده که انتقال پول مقداری از محموله‌های آخر نفتی که به ایتالیا فروختیم امکانپذیر نبود، این رقم خیلی بالا نیست و فکر می‌کنم حداکثر ۴ تا ۵ میلیارد دلار باشد.

*********************************

روزنامه شرق **

رئیس‌جمهوری آذربایجان:صلح امکان‌پذیر نیست

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت صلح با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر فعلی ارمنستان را امکان‌پذیر نمی‌بیند. شش هفته پس از آغاز درگیری‌های دوباره بر سر قره‌‌باغ، علی‌اف گفت اگر ارمنستان از مناطق اشغالی و مورد اختلاف عقب بنشیند، فورا جنگ را متوقف می‌کند. او گفت غیرنظامیان ارمنی می‌توانند در قره‌باغ باقی بمانند و نگرانی‌ها درباره «پاکسازی قومی بی‌اساس است». تا‌کنون در درگیری‌های اخیر، هر دو طرف به گلوله‌باران بی‌هدف و حمله به غیرنظامیان متهم شده‌اند و اعلام سه آتش‌بس هم نتوانسته درگیری‌ها در قره‌باغ را متوقف کند.

روز یکشنبه علی‌اف از تصرف شوشا، دومین شهر بزرگ این منطقه خبر داد. مقامات ارمنستان اما می‌گویند درگیری‌ها در این منطقه ادامه دارد.

گزارش شده در پی اعلام این خبر، مردم باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، به خیابان‌ها آمده و به جشن و شادی پرداختند. شهر شوشا که ارمنستان آن را «شوشی» می‌نامد، برای هر دو کشور از نظر فرهنگی و استراتژیک حائز اهمیت است. این شهر در ۱۵‌کیلومتری استپاناکرت (خان‌کندی)، مرکز قره‌باغ واقع است. از سال ۱۹۸۸ و زمانی که قره‌باغ کوهستانی با جمعیت ارمنی و به‌عنوان بخشی خودمختار از جمهوری آذربایجان در اتحاد جماهیر شوروی اعلام کرد از جمهوری آذربایجان خارج می‌شود، میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر این منطقه تنش وجود دارد. جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت»، خواستار به رسمیت شناخته‌شدن حقوق ارامنه در منطقه قره‌باغ شده است.

پیشنهاد تازه ‌اردوغان‌ به  پوتین

همچنین خبرگزاری تاس اعلام کرد رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، در گفت‌وگوی تلفنی اخیر با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، به او تشکیل گروه کاری قره‌باغ را پیشنهاد کرد. به گزارش ایرنا، خبرگزاری تاس به نقل از منابع دیپلماتیک ترکیه نوشت: اردوغان در مذاکره تلفنی با پوتین، به رئیس‌جمهوری روسیه پیشنهاد کرد گروه کاری مشترک برای حل‌وفصل اوضاع قره‌باغ تشکیل شود. به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، در گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اردوغان به تفصیل درباره اوضاع منطقه مورد مناقشه قره‌باغ گفت‌وگو و تبادل نظر شد و رئیس‌جمهوری روسیه، همتای ترکیه‌ای خود را از تماس‌های تلفنی‌اش با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان مطلع کرد. روسیه از رؤسای گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا برای حل مناقشه قره‌باغ است که از سال ۱۹۹۴ به همراه آمریکا و فرانسه برای حل این مسئله تلاش می‌کند که تاکنون نتیجه‌ای نداده است. ترکیه که از سران گروه مینسک نیست، سعی دارد در حل مناقشه قره‌باغ نقش فعالی بر عهده بگیرد و در مذاکرات در این مسئله شرکت کند.

*********************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات