صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۱۳  ، 
کد خبر : ۳۳۱۲۶۹

اخبار ویژه چهارشنبه ۱۹ خردادماه

روزنامه کیهان **

آرمان: همتی با ایجاد مشاجره فضای مناظره را به هم زد

یک روزنامه اصلاح‌طلب با بیان این که مناظره اقتصادی به فرصت از دست رفته تبدیل شد، همتی را متهم کرد ضمن ایجاد مشاجره، از دادن پاسخ به سؤالات اقتصادی طفره رفته است.
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «مناظره؛ فرصت از دست رفته» نوشت: کاش اصلاح‌طلبان خصوصا آقای همتی به جای تبدیل مناظره به مشاجره با عنایت به اینکه جامعه امروز گرفتار امور اقتصادی است و سفره مردم در واقع جمع شده می‌باشد و برابر آمار‌های اعلام شده بیش از ۶۰ درصد از مردم حتی توان خرید گوشت را ندارند و مرغ و تخم مرغ هم که پرواز کرده و دسترسی به آن فعلا امکان‌پذیر نمی‌باشد دیگر ارزاق هم از پلکان افزایش قیمت بالا رفته‌اند و آهی بر دل مردم مانده، آیا بهتر نبود به جای مشاجره در یک کلام مثلا جناب همتی در پاسخ سوالی که چه برنامه‌ای برای معوقات بانکی دارید به‌راحتی با ذکر اعداد و ارقام اعلام می‌کردند میزان معوقات بانکی چقدر است؟ چه مقدار ممکن‌الوصول، چه مقدار مشکوک‌الوصول و چه میزان امکان وصول اصلا وجود ندارد و با یک فرمول ساده اعلام می‌کردند این معوقات بانکی می‌تواند بودجه کشور را رونق دهد و در اینجا رئیس قوه قضائیه را مسئول می‌کردند که هم‌اکنون من لیستی از معوقات بانکی و افرادی که این معوقات را در تصرف دارند در اختیار شما یا جانشین شما در قوه قضائیه قرار می‌دهم تا اموالی که از این ابربدهکاران باقی مانده را شناسایی و دیگر اموالی که به هر طریق توسط این ابربدهکاران در مسیر‌های دیگر خرج شده است را شناسایی و وصول نمایند.
اشاره روزنامه آرمان به پرسش درباره کلان بدهکاران بانکی است؛ از جمله یازده نفر که ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفته و بازپرداخت نمی‌کنند.
آرمان می‌افزاید: همتی باید به صراحت اعلام می‌کرد چه درصدی از درآمد دولت برخلاف اصل ۵۳ قانون اساسی وارد خزانه نمی‌شود من اگر جای همتی بودم به صراحت اعلام می‌کردم اولین لایحه‌ای که به مجلس خواهم داد در جهت تقویت بخش خصوصی خواهد بود که بتواند فعالیت‌های اقتصادی در همه زمینه‌ها را به صورت مساوی بین بخش خصوصی تقسیم کنم و هیچ نهاد یا سازمانی را مستثنی نکنم که با توجه به ابزار قدرتی که در اختیار دارد، فعالیت بخش خصوصی را در انحصار خود داشته باشد. در این فرصت‌های سه، چهار دقیقه‌ای که بعضا به گفته یکی از کاندیدا‌ها به انشاءخوانی گذشت، چه اشکال داشت که انشای ما، انشایی بود که درددل مردم بود و می‌توانست موج ایجاد کند. الان مردم درد اشتغال، گرانی، بی‌برنامگی و اقتصاد درهم ریخته‌ای را دارند. جناح اصلاح‌طلب که نمایندگان آن آقایان همتی و مهرعلیزاده هستند، باید حداقل در دو برنامه مناظره بعدی حمله‌ای که مشاورین آن‌ها برای دوقطبی کردن به آنان پیشنهاد داده‌اند را کنار بگذارند و برای برون‌رفت از اصل موضوع که همگی به آن اذعان نمودند که وضع اقتصاد مملکت خراب‌تر از آن است که بشود پرده‌پوشی کرد و برملاکردن مسیر و بستری که باید دورنمای مناسبی را رقم زد، مشاجره نیست بلکه برنامه است.
نویسنده روزنامه آرمان نکات خوبی را اشاره می‌کند، اما گویا توجه ندارد که نامزد‌های ائتلاف حاکم بر دولت، با عنایت به کارنامه غیرقابل دفاعی که دولت دارد، نه می‌خواهند و نه می‌توانند حرف حساب اقتصادی بزنند تا اعتماد مردم را جلب کنند بنابراین صرفاً مأمور شده‌اند که با حاشیه‌سازی و توهین و ترور شخصیت، فضای مناظره معقول و منطبق با برنامه و کارنامه را به هم بزنند. به ویژه این که ظاهراً این حضرات، اختیاردار خود نیستند و مجبور هستند مثل یک مهره پیاده شطرنج پدرخواندگان جبهه اصلاحات و اعتدال، بیانیه‌خوانی کنند یا مرتکب رفتار‌های انتحاری برای تخریب و جبهه نامزد‌های معتبر شوند.

بلینکن: موشک‌های شلیک‌شده به اسرائیل در غزه ساخته می‌شود

وزیر خارجه آمریکا گفت: اکثر موشک‌های حماس و جهاد اسلامی در غزه ساخته می‌شود، ولو با حمایت ایران.
آنتونی بلینکن در نشست کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان گفت: اکثر موشک‌هایی که حماس در ماه گذشته به طرف اسرائیل پرتاب کرد در خود نوار غزه ساخته می‌شود، هرچند پشتیبانی فنی و مالی ایران از حماس قابل توجیه نیست.
اظهارات بلینکن در پاسخ به اظهارات برخی نمایندگان بود که گفتند موشک‌های پرتاب شده به سمت اسرائیل از سوی ایران در اختیار حماس و جهاد اسلامی گذاشته شده‌اند. آنتونی بلینکن در پاسخ گفت: «قابل استنادترین ارزیابی‌هایی که در اختیار داریم، حکایت می‌کنند که اکثر این موشک‌ها در غزه توسط حماس ساخته شده، هر چند این واقعیت حمایت مالی و فنی ایران را از حماس و به ویژه حمایت شفاهی تهران از حملات موشکی حماس و جهاد اسلامی را علیه اسرائیل توجیه نمی‌کند.»
به گزارش رادیو فرانسه در اظهاراتی جداگانه، یوسی کوهن، رئیس پیشین سرویس جاسوسی موساد، گفت: با خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق، این کشور به اشغال ایران درخواهد آمد. در جریان جنگ اخیر میان اسرائیل و حماس، برخی موشک‌ها از ناحیه شمال توسط ایران به سمت اسرائیل پرتاب شدند.
یوسی کوهن همچنین گفت: ایران از دشمنان اسرائیل، حزب‌الله و سازمان حماس پشتیبانی می‌کند و سلاح‌های پیشرفته و موشک‌های نقطه‌زن در اختیار آن‌ها می‌گذارد که در گذشته سابقه نداشت. رئیس پیشین موساد، از سیاست غرب در قبال جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرد و پرسید: «آیا غرب می‌خواهد سیاست‌های اتمی و بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه را تسهیل کند؟»
یوسی کوهن در ادامه افزود: باید در قبال ایران سیاستی مصمم و سرسختانه داشت و به ایران فهماند که اقدام‌های آن غیرقابل قبول هستند.
یادآور می‌شود آنتونی بلینکن درباره آرزوی مهار برنامه موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران هم به نمایندگان کنگره گفته است: ما می‌خواهیم برنامه هسته‌ای ایران را مهار کنیم و آن را سکویی برای پرداختن به سایر مشکلات قرار دهیم. اما شرایط فعلی بسیار دشوارتر از این است که به موضوعاتی مانند برنامه موشکی ایران پرداخته شود. ما هنوز نمی‌دانیم درباره توافق هسته‌ای (برجام) چه پیش می‌آید.

کارنامه مردودی برنامه را زیر سوال می‌برد

یک روزنامه حامی دولت، نقش رئیس کل بانک مرکزی را در به هم خوردن ثبات اقتصادی بررسی کرد.
جهان صنعت نوشت: زمانی که همتی در سال ۹۷ به عنوان رئیس بانک مرکزی جایگزین سیف شد حجم نقدینگی حدود ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان بود، اما هم‌اکنون حجم نقدینگی به حدود ۳۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب حجم نقدینگی تقریبا دو برابر شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۵۴ درصد حجم نقدینگی (۱۸۸۷ هزار میلیارد تومان) در دوره ریاست همتی ایجاد شده است. با این حال کنترل نقدینگی یکی از برنامه‌های اصلی همتی در دولت آینده اعلام شده است.
از فردی که بعد از چند سال حضور در صحنه سیاستگذاری پولی، کارنامه‌ای غیرقابل قبول در زمینه کنترل نقدینگی و تورم دارد، چگونه می‌توان سیاست کنترل وضعیت بازار پول را پذیرفت؟ هرچند گفته می‌شود که دولت نقش پررنگی در خلق پول و افزایش نقدینگی به ویژه در سال گذشته داشته، با این حال باید پرسید آیا اقتدار بانک مرکزی آنقدر پایین است که باید سر تسلیم در برابر هر خواسته‌ای فرود آورد و به هر خواسته‌ای تن بدهد؟ به نظر می‌رسد سیاستگذار پولی نیز نقش پررنگی در هر آنچه در اقتصاد به وقوع پیوسته، داشته و افزایش تورم به عنوان یکی از پیامد‌های اصلی افزایش نقدینگی نیز این مسئله را تایید می‌کند. اما با وجود گرانی‌هایی که سفره معیشتی مردم را نشانه گرفته همتی می‌گوید که بهتر شدن وضعیت معیشت مردم از هر چیزی مهم‌تر است. سوال این است که بهبود رفاه و معیشت مردم قرار است چگونه و از چه مسیری باشد؟ او معتقد است که دست دولت باید از اقتصاد کوتاه شود؛ به عبارتی حضور دولت در حوزه سیاستگذاری تنها به مسائل خاصی محدود شود؟ اما سوال این است که چگونه می‌توان حضور دولت را در اقتصاد کمرنگ کرد؟ دولتی که هر سال در حال بزرگ‌تر شدن است و زیرمجموعه‌های زیادی دارد چگونه قرار است در صحنه اقتصادی کشور حضور نداشته باشد؟ از سوی دیگر عبدالناصر همتی برای بورس هم برنامه‌های زیادی دارد، آن هم در شرایطی که گفته می‌شود او یکی از عوامل اصلی پشت صحنه در ریزش‌های سنگین بورس بوده است. او گفته: «وقتی نایب‌رئیس مجلس می‌گوید می‌خواهیم بگیر و ببند راه بیندازیم این گونه بورس را امنیتی می‌کنند. می‌گویند می‌خواهیم بورس را در سه روز اصلاح کنیم، مگر ماکروفر است؟ سفارش کردم به وضعیت بازار سهام رسیدگی شود.» همتی با ابزار نرخ بهره و افزایش تدریجی آن از خرداد سال گذشته بازار بورس را در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار داد؛ با این حال وعده بورسی می‌دهد.
در دوران ریاست همتی بر بانک مرکزی حجم نقدینگی و قیمت دلار دو برابر شده و تورم رکورد شکسته است. اما همتی می‌گوید که از فروپاشی اقتصادی جلوگیری کرده است.

چپ، راست، کارگزار یک کمی هم نیروی سوم (!)

حزبی که گردانندگان آن بالغ بر سه دهه در دولت حضور داشته‌اند، ژست نیروی سوم (!) به خود گرفته است.
حزب کارگزاران اگرچه در میانه دولت مرحوم هاشمی شکل گرفت و در دولت‌های خاتمی و روحانی نیز حضور مؤثر داشت، اما سوابق حضو برخی اعضای مؤثر آن در دولت، به دولت میرحسین موسوی برمی‌گردد بدین ترتیب می‌توان گفت که شاکله این حزب در سه دولت هشت‌ساله حضور مؤثر داشته‌اند.
اکنون با وجود این سابقه، ارگان مطبوعاتی حزب (روزنامه سازندگی) در یادداشتی با عنوان «شهروندان عادی و نیروی سوم» می‌نویسد: «با تحلیل‌های ساده و راه‌کار‌های کلیشه‌ای و قدیمی نمی‌توان شهروندان را قانع کرد و پارادایم حکمرانی مدنی در ایران نیاز به تحول گفتمانی دارد. شهروندان سیاستمدار قهرمان، مرد عمل و حراف نمی‌خواهند بلکه آنچه نیاز دارند در جای خود بودن امور است. در فضای مناظره‌های اول ریاست جمهوری سیزدهم تنها یک نفر بود که به شکل عادی در قالب نیروی سوم ظاهر شد و کمی از گزاره‌های شهروندان را به زبان آورد...
دیرزمانی است که خواسته‌های مردم در گفتمان چپ و راست مرسوم جای نمی‌گیرد. نیروی سوم شهروندمحور است و دولت‌کشور ایران را دوست دارد. نیروی سوم زندگی عادی می‌خواهد و خواهان تنش‌زدایی منطقه‌ای و بین‌المللی است. نیروی سوم در ایران قدرت مردمی دارد و مهم‌ترین ویژگی آن داشتن فهم و شعور است. نیروی سوم ایران را دوست دارد و از گذشته تاکنون جان و مال خویش را برای توسعه کشور داده‌اند. علم، تخصص و در جای خود بودن خواسته نیروی سوم است روندی که در اثر تقسیم کار تاریخی و جهانی شکل گرفته است و ما نمی‌توانیم تافته جدا بافته باشیم. تنها یک نامزد انتخاباتی بخشی از خواسته‌های نیروی سوم را نمایندگی کرد و شاید علت دوری چهره‌ها و احزاب مرسوم از او فضای جدیدی است که ایجاد شده است. شهروندان عادی سخنگوی خود را یافته‌اند. فردی که با برنامه‌های تخیلی و ناگهانی و ضد علم به آن‌ها توهین نمی‌کند و به جای قهرمان‌گرایی به فکر حاکم کردن اصول و قواعد جهانی و تجربه‌شده است.»
یادآور می‌شود ارگان حزب کارگزاران در چند روز اخیر نیز با تیتر‌هایی مثل «صدای سوم؛ امید من به افرادی است که با صندوق قهر کرده‌اند»، «مستقل هستم» و... سعی کرده یک نامزد دولتی با سوابق حضور در دولت‌های روحانی و خاتمی و هاشمی را فردی مستقل و نیروی سوم جا بزند؛ و حال آن که وی، عضو همین حزب کارگزاران و سهیم در قصور و تقصیر‌های دولت مستقر است.
جالب و درس‌آموز این که زمانی برخی اعضای کارگزاران، (مثل خود دبیرکل) خود را چپ انقلابی جا می‌زدند، اما در دولت هاشمی فیگور راست مدرن و لیبرال گرفتند به نحوی که در دولت سازندگی مورد اعتراض چپ‌های طیف مجمع روحانیون و دفتر تحکیم بودند. اما همین دو طیف مخالف‌خوان هم، زمستان ۷۵ و بهار ۷۶ با یکدیگر ائتلاف کردند و، چون این ترکیب شتر گاو پلنگی و شترمرغی (ائتلاف چپ و راست) را با هیچ سریشی نمی‌شد به هم چسباند و توجیه کرد، مدعی شدند دوره تقسیم‌بندی چپ و راست سپری شده و حال دوره تقسیم‌بندی اصلاح‌طلب- محافظه‌کار است...
در همین حال حالا که تق ادعا‌های دروغینی مثل اعتدال و اصلاحات درآمده و می‌دانند که مردم از این مدل جناح‌بازی‌ها و باندبازی‌ها خسته شده‌اند، نقاب غلط‌انداز «نیروی سوم» را به چهره یک مدیر دولتی می‌زنند؛ و حال آن که تا همین چند ماه قبل، دولت و ارکان اقتصادی آن را بی‌کفایت و بی‌عرضه می‌دانستند و می‌گفتند اگر چوب خشک جای این‌ها بود، بهتر عمل می‌کرد (!)

روحانی در بخش مسکن میراث بدی برای دولت بعد می‌گذارد

دولت روحانی، گرفتاری بزرگی را در قالب سوءمدیریت بخش مسکن برای دولت بعد به ارث می‌گذارد.
روزنامه اصلاح‌طلب ابتکار، ضمن اذعان به این واقعیت نوشت: قیمت مسکن طی دولت‌های گذشته بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد رشد داشت، اما دولت روحانی در این بخش رکوردی بی‌سابقه ثبت کرد و بازار شاهد رشد ۶۹۰ درصدی قیمت در هشت سال اخیر بود. افزایش ۶۹۰ درصدی قیمت مسکن در کنار رشد سرسام‌آور قیمت اجاره‌بها، تنها قسمتی از مشکلاتی است که طی سال‌های اخیر گریبان بازار و خانوار‌ها را گرفته و تا کنون راهکار‌های ارائه شده نیز نتوانست گره‌ای از مشکلات به وجود آمده را باز کند.
بازار مسکن طی سال‌های اخیر آنقدر شاهد گرانی بود که خانه برای بسیاری از خانوار‌ها به رویایی دور از دسترس تبدیل شده است و حالا حتی نمی‌توان تصور پس‌انداز و خرید خانه‌ای نه چندان مناسب را داشت. در این میان هنگامی که درخصوص علت مشکلات پیش‏آمده و همچنین راه‌حل آن در بازار مسکن از کارشناسان و صاحب‌نظران پرسیده می‌شود، آن‌ها از کمبود عرضه مسکن می‌گویند و راه‌حل را افزایش عرضه می‌دانند. البته از بحث عدم عرضه از سوی برخی مالکان هم صحبت می‌شود که این مسئله بار‌ها مورد بررسی قرار گرفته و مالیات بر خانه‌های خالی هم از جمله راهکار‌هایی است که برای ترغیب مالکان به عرضه املاک خود در نظر گرفتند.
این روزنامه از سوی یک کارشناس اقتصادی نوشت: ما در روز‌های پایانی دولت به سر می‌بریم و واقعیت این است که طرح‌هایی همچون مالیات بر خانه‌های خالی، مسکن اجتماعی، مسکن ملی و ... در حد حرف باقی ماند؛ بنابراین دولت آقای روحانی متاسفانه کارنامه درخشانی در بخش مسکن نداشته و ما هیچ تحرکی از سوی دولت در این زمینه شاهد نبودیم.
یکی از راهکار‌های ساماندهی به بازار، ساخت مسکن ملی بود که این طرح بیشتر در حد حرف بود و نتوانست تغییری را در بازار ایجاد کند. اگر این طرح در دولت بعد پیگیری شود بدون‌شک می‌تواند آغاز تغییر و تعدیل قیمت‌ها باشد.
راهکار دیگر مالیات بر خانه‌های خالی بود. این طرح اگر به‌درستی اجرا می‌شد بسیار مناسب و مفید بود. البته می‌گویند آثار این طرح قرار است از مردادماه در بازار مشاهده شود. به هرصورت اگر این طرح صحیح اجرا شود، واحد‌های زیادی به بازار عرضه می‌شود و در آن صورت باید نرخ اجاره‌بها تعدیل شود.

********************

روزنامه وطن امروز **

نامزد‌ها به جای اتهام زدن برنامه بدهند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه نامزد‌های انتخاباتی حق اهانت به اشخاص دیگر را ندارند، گفت: آقای رئیسی در مقابل آن‌ها با متانت رفتار کرد که قابل تقدیر است. آیت‌الله محسن مجتهدشبستری در گفتگو با مهر ضمن انتقاد از اهانت‌های مطرح شده در نخستین مناظره انتخاباتی نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: متأسفانه اخلاق اسلامی در مناظره‌ها رعایت نمی‌شود. یا نباید مناظره‌ای برگزار شود یا در صورت برگزار شدن باید اخلاق اسلامی کاملا در آن مراعات شود.
وی با تاکید بر اینکه نامزد‌های انتخاباتی باید به همان سوالاتی که از آن‌ها پرسیده می‌شود پاسخ دهند، تاکید کرد: افراد صرفا به سوالاتی که از آن‌ها پرسیده می‌شود پاسخ دهند. آن‌ها حق اهانت به اشخاص دیگر را ندارند. این کار خوبی نیست که افراد به هم اهانت می‌کنند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: افرادی که اهانت کردند و متلک‌پرانی را در پیش گرفتند محکوم هستند. جناب آقای رئیسی در مقابل آن‌ها با متانت رفتار کردند که قابل تقدیر است. آیت‌الله مجتهدشبستری خاطرنشان کرد: اگر آقایان دیگر هم اینچنین رفتار کنند برای مردم هم بسیار خوب است. بدون اینکه متلک‌پرانی، بدگویی و جسارت کنند، جواب سوالات را بدهند. این رفتار‌ها برخلاف قوانین اسلام و کشور است. وی در پایان گفت: البته این افراد برای اینکه خود را اثبات کنند دست به تخریب و اتهام‌زنی می‌زنند، در صورتی که درست این است برنامه‌های خودشان را اعلام کنند. مقام معظم رهبری هم در این زمینه قبلا تاکیداتی داشتند که باید از سوی نامزد‌ها مدنظر قرار گیرد.

***

لیست شورای ائتلاف برای انتخابات شورای شهر پنجشنبه اعلام می‌شود

سخنگوی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب گفت: روز پنجشنبه به طور رسمی از لیست ائتلاف با شعار «دوباره خدمت، تهران سربلند» رونمایی می‌کنیم. امیرابراهیم رسولی گفت: روز پنجشنبه به طور رسمی از لیست ائتلاف با شعار «دوباره خدمت، تهران سربلند» رونمایی می‌کنیم. رسولی افزود: برای بازگشت به دوران باشکوه خدمت به مردم شریف تهران پس از گذراندن مراحل فرآیند به لیست ۲۱ نفره‌ای از شایستگانی متخصص و متعهد می‌رسیم تا ناکارآمدی در ۴ سال اخیر را در پایتخت ایران اسلامی جبران کنیم. سخنگوی ائتلاف نیرو‌های انقلاب تاکید کرد: تلاش شد در لیست ائتلاف، عدالت در انتخاب بهترین‌ها لحاظ شود و امیدواریم از ظرفیت همه کاندیدا‌هایی که نتوانستند در لیست قرار گیرند، در خدمت به مردم در اداره بهتر پایتخت استفاده مطلوب شود.

***

سرکرده تروریست‌های سنتکام:
ایران بزرگ‌ترین تهدید است

«کنت مک‌کنزی» رئیس تروریست‌های آمریکایی در غرب آسیا (سنتکام) در یک نشست خبری، از حضور نظامی واشنگتن در عراق و سوریه دفاع کرد و ایران را بزرگ‌ترین تهدید منطقه خواند. وی با بیان اینکه نیمی از نظامیان از افغانستان خارج شده‌اند، گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده تمام نظامیان خارجی تا پیش از ۱۱ سپتامبر سال جاری از افغانستان خارج خواهند شد.
مک‌کنزی ادامه داد: خروج از افغانستان، همچنان یکی از تلاش‌های اصلی ما است، اما قطعا این موضوع تنها تمرکز ما نیست. من اخیرا به عراق و سوریه سفر کردم. در عراق با مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر دیداری عالی داشتم و درباره شکست پایدار داعش، اجرای اصلاحات در بخش امنیتی و دیگر مولفه‌های تاثیرگذار بر ثبات منطقه حرف زدیم. حمایت ما از نیرو‌های امنیتی عراق همچنان ادامه دارد، در حالی که این نیرو‌ها توانایی‌شان برای برنامه‌ریزی و اجرای عملیات‌ها به صورت مستقل (و بدون کمک آمریکا و نیرو‌های ائتلاف) گسترش یافته است.
وی گفت: ما امروز در عراق حضور تقریبا کوچکی داریم و این حضور هم با دعوت دولت عراق است و تمرکزمان روی مشاوره، تجهیز و کمک به نیرو‌های امنیتی عراقی است. رئیس تروریست‌های سنتکام به سفر خود به سوریه برای دیدار با نظامیان اشغالگر آمریکایی و همچنین نیرو‌های متحد واشنگتن در این کشور اشاره کرد و به دفاع از این حضور پرداخت. او مدعی شد: در سفرم به سوریه، من با مردان و زنان (ارتش) مان که دارند به «نیرو‌های دموکراتیک سوریه» (اس‌دی‌اف یا قسد) در ادامه جنگ‌شان با داعش کمک می‌کنند، دیدار داشتم. ما خلافت [داعش]را خرد کردیم. فرمانده تروریست‌های سنتکام سپس به تکرار اتهام‌زنی و ایراد ادعا‌های مقام‌های آمریکایی علیه ایران پرداخت.
مک‌کنزی گفت: یک اولویت دیگر ما مقابله با اقدامات ثبات‌زدای ایران است؛ اقداماتی که همچنان بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات خاورمیانه است. به اعتقاد من، حضور ما در این منطقه یک تاثیر بازدارنده در قبال ایران داشته است.
فرمانده نظامیان تروریست ارتش آمریکا در این نشست مجازی با حضور خبرنگاران برخی کشور‌های عربی، علیه روسیه و چین هم موضع گرفت. وی مدعی شد: مشخص است چین و روسیه در تلاش برای اعمال نفوذ بیشتر و ایجاد پیوند‌های گسترده‌تر با کشور‌های این منطقه هستند. هر دو کشور در تلاشند از هر گونه استنباط‌شان درباره تضعیف تعامل ایالات متحده در این منطقه فرصت‌طلبی کرده و روابط‌شان را با منطقه استقرار بخشیده و مستحکم کنند.

***

۲۰ زندانی ایرانی در جمهوری آذربایجان به کشورمان منتقل می‌شوند

۲۰ زندانی ایرانی در جمهوری آذربایجان شامل ۹ زن برای سپری کردن ادامه دوران محکومیت‌شان بزودی به ایران منتقل می‌شوند. به گزارش فارس، در پی تلاش سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو و پیگیری‌های مسؤولان جمهوری اسلامی ایران بزودی ۲۰ نفر از اتباع ایرانی زندانی در جمهوری آذربایجان (از جمله ۹ نفر از مجموع ۱۲ خانم زندانی) به منظور سپری کردن ادامه دوران محکومیت خود به ایران منتقل می‌شوند.

********************

روزنامه خراسان **

واردات مواد غذایی از محل پول‌های بلوکه شده

فارس - عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق گفت: واردات برخی محموله‌های مواد غذایی به ایران از محل پول‌های بلوکه شده ایران در عراق است. سید «حمید حسینی» بیان کرد: بدهی عراق به ایران از بابت صادرات برق پرداخت شده، زیرا شرکت مپنا در این کشور دارای پروژه‌هایی است و ظاهرا وزارت نیرو طلب خود از عراق را به صورت دینار دریافت کرده است، اما به دلیل آن که شرکت گاز اصرار به بازگشت ارز حاصل از صادرات گاز به ایران را دارد ارز حاصل از صادرات گاز از طریق خرید کالا به کشور باز می‌گردد.

افت شدید تقاضای وام مسکن

مهر - بازار اوراق تسهیلات مسکن با افت شدید استقبال مواجه شده و تقاضا برای دریافت وام مسکن به کمترین میزان در سال‌های اخیر رسیده است. بازار خرید و فروش گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن در معاملات دیروز فرابورس اگرچه با افزایش قیمت بعضاً تا ۵ درصدی در بعضی از نماد‌ها مواجه شد، اما به دلیل رکود سنگین، با کاهش شدید معاملات مواجه است.

ثبت‌نام نکردن در «سامانه املاک» به منزله خالی بودن ملک است

ایسنا - معاون سازمان امور مالیاتی گفت: مردم برای این که دچار مشکل نشوند، باید در سامانه املاک و اسکان مشخصات ملک خود را وارد کنند، در غیر این صورت این املاک به عنوان خالی از سکنه تعریف و به سازمان اعلام خواهد شد. شایان ذکر است که ثبت در سامانه املاک تا مهرماه تمدید شده است.

قیمت مرغ به ۹۱۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب رسید

تسنیم - قیمت هر کیلوگرم مرغ به ۳۴ هزار تومان رسید که ۹۱۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب است؛ مرغ فروشی‌ها دوباره اقدام به قطعه بندی مرغ کرده اند و آن را با قیمت‌های دلخواه به فروش می‌رسانند همچنین فروشگاه‌های عرضه کننده مرغ کامل از درج قیمت خودداری می‌کنند.

********************

روزنامه ایران **

توضیح درباره فوت ساسان نیک نفس در زندان

خبر اول اینکه، اداره کل زندان‌های استان تهران در خصوص فوت ساسان نیک نفس -زندانی- که روز ۱۷ خرداد اتفاق افتاد اطلاعیه‌ای صادر کرد. به‌گزارش روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان تهران در این اطلاعیه آمده است: زندانی ساسان نیک نفس فرزند محمد با محکومیت ۵ سال حبس از سوی دادسرای عمومی تهران وارد زندان شده و در اندرزگاه ۶ زندان اسکان داشته است. نامبرده در بدو ورود و در فرایند تکمیل پرسشنامه‌های شخصیت اعلام داشته سابقه یک نوبت اقدام به خودکشی از طریق مصرف قرص داشته است. بر اساس اعلام بهداری ندامتگاه زندانی فوق الذکر روزانه دارو‌های مراقبت تحت نظری از سوی بهداری زندان دریافت و انسولین قلمی که توسط خانواده تهیه می‌گردید در داخل اندرزگاه تزریق می‌کرده است. این اطلاعیه در توضیحات تکمیلی خود آورده است: نامبرده در مورخ ۱۵/۰۳/۰۰ ساعت ۷:۴۰ به‌علت خروج ترشحات خونی از دهان و بینی به بهداری واحد ۲ اعزام و تشخیص پزشک وقت به علت کاهش سطح هوشیاری در ساعت ۰۸:۰۰ به بهداری مرکز اعزام می‌گردد و اقدامات درمانی توسط پزشک متخصص طب اورژانس انجام می‌گیرد و بنا به اظهارات پزشک معالج، نامبرده پس از سیر انجام اقدامات درمانی حال عمومی وی مساعد و اقدام به مصرف آب و دو قاشق غذا به‌دلیل عدم افت قند می‌نماید و شرایط جسمانی رو به بهبودی بوده است که طی مکالمه‌ای که با پزشک داشته است اعلام می‌دارد از احدی زندانیان چند عدد قرص گرفته و مصرف نموده و پس از مصرف شرایط وی نرمال نبوده است که نامبرده مجدداً تشنج کرده و بنا به تشخیص پزشک سریعاً در ساعت ۱۷:۲۰ به‌صورت اورژانسی به بیمارستان فیروزآبادی منتقل می‌شود و در نهایت این زندانی در بیمارستان فوت می‌شود.

ساماندهی فضای مجازی بعد از انتخابات

خبر دیگر اینکه، طرح ساماندهی فضای مجازی با امضای ۱۷۰ نفر از نمایندگان در دستور کار مجلس قرار گرفته است. این طرح ۳۰ ماده دارد که در ماده ۲ آن آمده: عرضه و ارائه خدمات پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی و خارجی در کشور مستلزم رعایت قوانین کشور است و اگر پیام‌رسان‌ها به تأیید «هیأت ساماندهی و نظارت» نرسد غیرقانونی است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف به مسدود کردن آن است. مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با ایلنا هدف نهایی این طرح را حمایت از کاربران فضای مجازی دانست. وی گفت: ما تأکید داریم پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌توانند هر غلطی که می‌خواهند در کشورمان بکنند بدون اینکه نسبت به آن پاسخگو باشند. آقا تهرانی با بیان اینکه تمام ابعاد طرح از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی باید مورد بررسی قرار گیرد زمان احتمالی تصمیم‌گیری درباره طرح در صحن علنی مجلس را پس از انتخابات در ماه آینده عنوان کرد.

ادعای دخالت سایبری ایران در انگلیس و امریکا

شنیدیم که، طی هفته‌های اخیر ادعا‌هایی درباره نفوذ سایبری ایران در شبکه‌های اجتماعی بریتانیا و ایالات متحده امریکا گزارش شده است. به گزارش عصرایران در تازه‌ترین این ادعا‌ها روزنامه دیلی تلگراف بریتانیا به نقل از یک مطالعه ۱۰۰ صفحه‌ای از نفوذ و دخالت ایران در امور داخلی بریتانیا از طریق فضای سایبری و شبکه‌های اجتماعی خبر داده است. در این گزارش نمونه‌هایی از سایت‌های جعلی برای ترویج ایده استقلال اسکاتلند از بریتانیا و نیز ترویج مضامین ضد سعودی و ضد اسرائیلی در انگلیس ذکر شده است. پیشتر ایالات متحده امریکا نیز ایران را در کنار روسیه و چین به تلاش برای تأثیرگذاری در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا از طریق فعالیت‌های گسترده سایبری متهم کرده است. در تازه‌ترین ادعا‌های مطرح شده از سوی رسانه‌های امریکا، مجله «تایم» به نقل از دو منبع اطلاعاتی در گزارشی اختصاصی از گسترش نفوذ سایبری و انتشار اخبار جعلی از سوی هکر‌های وابسته به ایران در ایالات متحده امریکا خبر داده است.

توضیح عنابستانی درباره پرونده خود

دست آخر اینکه، علی‌اصغر عنابستانی نماینده سبزوار، روز گذشته یک بار دیگر مدعی شد که ادعای سرباز درباره سیلی این نماینده دروغ بوده است. به‌گزارش باشگاه خبرنگاران، این نماینده اصولگرای مجلس در توضیح شکایت پلیس راهور از خودش، با بیان اینکه «قصد مصاحبه‌ای نداشتم، اما، چون سکوت من موجب تعبیر و برداشت‌های نامناسب شده درباره‌اش توضیح می‌دهم»، گفت: «در حادثه‌ای که رخ داد ما وارد خط ویژه خیابان نشدیم و راننده‌ام بدون اجازه گرفتن از من تصمیم گرفته بود از خط ویژه برود، متأسفانه سرباز راهور به‌دلیل خستگی یا هر مورد دیگر برخورد نامناسبی با راننده داشت و بعد با من هم به‌گونه نادرستی رفتار کرد. اشتباه بنده این بود که از خودرو پیاده شدم، از سرباز خواستم توهین نکند و برخورد مناسب داشته باشد که متأسفانه دوباره سرباز توهین کرد و من هم او را به عقب هُل دادم و گفتم توهین کردن کار خوبی نیست».
او با بیان اینکه همان موقع از سرباز و افسر راهوری که سر صحنه آمد شکایت کردیم و برای آن‌ها قرار مجرمیت صادر شد، گفت: «نیروی انتظامی هم از من بابت هشت عنوان شکایت کرد. برخی از عناوین اتهامی به بنده سوء‌استفاده از موقعیت، تمرد در مقابل مأمور و ضرب و شتم مأمور است که برای همه این‌ها قرار منع تعقیب صادر شده جز مورد هل دادن که نباید این کار را انجام می‌دادم».
این ادعای عنابستانی در حالی است که به گفته حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران نماینده سبزوار در مجلس به خاطر پرونده اتهام سیلی زدن به یک سرباز، در سه مورد مجرم شناخته شده است.

********************

روزنامه شرق**

آزادی فرمانده حشدالشعبی با دستور قضائی

یک منبع مطلع از آزادی «قاسم مصلح»، از فرماندهان حشد‌الشعبی که چندی پیش بازداشت شده بود، به‌دلیل نبود شواهد کافی خبر داد. به گزارش ایسنا، به نقل از میدل‌ایست‌نیوز، این منبع در گفت‌وگویی با «بغداد الیوم» گفت: او به دستور قضائی آزاد شد و از سوی فرماندهان حشدالشعبی مورد استقبال رسمی قرار خواهد گرفت.

معاون احتمالی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴

ظاهرا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، مایک پنس، معاون‌اول سابق خود را کنار گذاشته است؛ چرا‌که می‌گوید «قطعا» ران دی‌سانتیس را معاون‌اول خود در صورت شرکت در انتخابات ۲۰۲۴ در نظر خواهد گرفت. او به شبکه تجارت‌فاکس گفت آقای دی‌سانتیس، فرماندار فعلی ایالت فلوریدا، در میان گروهی از «افراد بی‌نظیری» است که اگر تصمیم به شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ بگیرد، مد‌نظر قرار خواهد داد.

تمدید مأموریت نظارت بر تحریم تسلیحاتی لیبی

شورای امنیت سازمان ملل مأموریت نظارت بر پیگیری تحریم‌های تسلیحاتی تحمیل‌شده بر لیبی و بازرسی کشتی‌های مشکوک به نقض تحریم تسلیحاتی را در سواحل لیبی تمدید کرد. این در حالی است که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطع‌نامه شماره ۲۵۷۹ سال ۲۰۲۱ را که از سوی بریتانیا تهیه شده بود، تصویب کردند.

ورود اسماعیل هنیه به قاهره

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، در رأس یک هیئت از سران این جنبش برای رایزنی و مذاکره با مقامات مصری وارد قاهره شد. این سفر در راستای پاسخ به دعوت سران مصر برای مذاکره درباره تحولات سیاسی و میدانی به‌خصوص در سایه جنگ «سیف‌القدس» (شمشیر قدس) انجام شد.

سوگندخوردن کابینه جدید اسرائیل

یاریو لوین، رئیس پارلمان اسرائیل، در بیانیه‌ای گفت: اعلام می‌کنم بحث و رأی‌گیری درباره تشکیل کابینه در جلسه ویژه کنست در روز یکشنبه ۱۳ ژوئن انجام خواهد شد.

بازگشت لبنانی‌ها به خیابان

تظاهرات‌کنندگان لبنانی بار دیگر در اعتراض به اوضاع نابسامان معیشتی و اقتصادی این کشور، به خیابان‌ها آمدند. طبق گزارش‌ها، تظاهرات‌کنندگان لبنانی در محکومیت اوضاع نابسامان معیشتی، برخی خیابان‌ها در استان‌های متعدد را بستند. آن‌ها همچنین با آتش‌زدن لاستیک خودروها، اقدام به بستن برخی خیابان‌ها در مرکز بیروت و ورودی‌های آن کردند.

شرکت بلینکن در نشست دوجانبه بایدن با پوتین

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به خبرنگاران گفت: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، جو بایدن، رئیس‌جمهوری این کشور را در سفر ماه ژوئن به بریتانیا، بروکسل در بلژیک و ژنو در سوئیس همراهی خواهد کرد. بلینکن در نشست دوجانبه بایدن با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نیز شرکت خواهد کرد.

*****************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات