صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۴  ، 
کد خبر : ۳۳۵۴۷۷

اخبار ویژه روزنامه‌های ۱8 دی

روزنامه کیهان **

رئيسی نگفت که چه سوءمدیریتی را از دولت سابق تحویل گرفته است

رئیسی، دولت را با تورم 58 درصد و نقدینگی 7 برابر شده که به‌شدت تورم‌زاست، تحویل گرفت اما به مردم نگفت که چه اقتصادی را از دولت قبل تحویل گرفته است.

سید شمس‌الدین حسینی نماینده مجلس و وزیر اسبق اقتصاد، در گفت‌وگو با روزنامه ایران و درباره اینکه آقای رئیسی چه اقتصادی را از دولت سابق تحویل گرفت، اظهار داشت:

دولت سیزدهم در شرایط بسیار سختی روی کار آمـد و واضح‌ترین تصویر همیـن افزایش قیمت‌هاست که به شکلی نگران‌کننده نگاه مردم را به خود جلب کرده است زیرا ما در چند سال گذشته تورم‌های بسیار بالایی را تجربه کردیم. دولت سیزدهم وقتی امور را در دست گرفت، تـورم ۵۸ درصد بود و با توجه به اینکه تـورم دو بخش خدمات و کالاسـت کـه در بخش کالا ۷۰ درصـد بوده و البته آن بخشی که زندگی مردم به‌ویژه طبقات متوسـط و پاییـن را تحت تأثیر قرار داد تورم مربـوط بـه خوراکـی‌هـا و آشامیدنی‌ها و در مجموع غذا به میزان ۷۲ درصد بود.

اگر درخصـوص تورم بیشتر ریشه‌یابی کنیم، اکثریت دولتمردان یازدهم و دوازدهم معتقـد بودنـد علت اصـلـی تـورم نقدینگی است؛ براساس آمار رسمی بانک مرکزی به‌ویژه در ۲ سال اخیر رشد نقدینگی بالا بوده تا جایی‌ که در همیـن دوازده ماهـه منتهی بـه مـرداد ۱۴۰۰ رشـد نقدینگی ۴۰ درصـد بـوده و این عدد بسیار بالایی است. اما یک عامل دیگر رشـد پایه پولی اسـت کـه بالغ بر ۴۲ درصد بوده و اینکه رشـد پایه پولی بیشتر از رشـد نقدینگی است به دلیـل منفی بودن رشـد ضریب فزاینده است که از 7/8 به 7/6 درصد رسیده است. از باب تاریخی یادآوری می‌کنم، در سال ۹۲ دولت یازدهم می‌‌گفت، نقدینگی را سالم‌سازی کردیم؛ می‌گفتند رشد نقدینگی ناشی از افزایش ضریب فزاینده اسـت نـه افزایـش پایه پولی که ایـن منطق کاملاً غلـط بـود و تجربـه نشـان داده این در اقتصـاد ایـران زیاد تکرار شـده؛ ولی در مورد کالا اگر این منطـق را بپذیریم، نه تنها رشـد نقدینگی بالاتر از همیشه بوده بلکه این رشد بسیار گزاف هم هست.

وی می‌افزاید: دولت برای تأمین مالی با دو مشکل روبـه‌رو است؛ اول اینکه دولت قبـل بیش از صددرصد اسناد خزانه کـه مجوز فروش آن را داشته، استفاده کرده و دوم اینکه شرایط بـازار سرمایه اجازه تأمین مالی از این محل را نمی‌دهـد. بازار سرمایه ما به میزان قابل توجهی سرمایه اجتماعی‌اش را از دست داده است؛ بازارهای مالی مبتنی بر اعتماد هستند و وقتی عنصر اعتماد از اینها گرفته می‌شـود، بازارها خیلی شکننده می‌شوند.

به این مـوارد باید موضوع دیگری را اضافه کرد که طی سال‌های گذشته به آن پرداخته نشده و از نکاتی است که اتفاقاً برخی از اقتصاددان‌ها قبـلا به آن توجـه داشـتند و حتی زمانی ضریب‌جینی کاهش پیدا کرده بود تحلیل می‌کردند که در سبد خانوار اثری نداشته است. در سال گذشته و سال جديد ضريـب‌جینی از عـددی حـدود ۳۶ درصـد بـه ۴۱ درصـد رسیده است. در واقع متغیر تـورم افزایش یافته، رشـد بیکاری بالا رفته، سرمایه اجتماعی از بازار سرمایه رخت بربسته، توزیع درآمد نابرابرتر شـده، رشـد سرمایه‌گذاری هم کاهنده‌تر شده است. این تصویری از اقتصاد ۱۴۰۰ است که دولت سیزدهم آن را تحویل گرفته است.

سال گذشته براسـاس بـرآوردی که خود دولت داشت، گفت: ۸ میلیارد دلار برای تأمین دارو و برای کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ نیاز دارد؛ دولت در ۶ ماهـه اول سـال تـا نیمه آبان‌مـاه نـه تنهـا ۸ میلیارد دلار بلکـه بـالـغ بـر 10/5 میلیارد دلار خرج کرده است. جالب این است که دولت سیزدهم از این باب نیز دچار گرفتـاری است؛ یعنی به میـزان قابل توجهـی ارز بـرای این کالاهای اساسی و دارو تخصیص پیـدا کرده که البته ایـن رقم جدا از واکسـن کرونا است. لذا وقتی نگاه می‌کنید از یک طرف در بخش واگذاری دارایی سرمایه‌ای چـون بی‌محابـا ارز ۴۲۰۰ به تاراج گذاشته شـده منابع دولت تحقق پیدا نکرد و از طـرف دیگر چون نرخ پایـه تعرفه گمرکی درست نشده، درآمدها کاهش پیدا کرده و این در صورتی است که قیمت ایـن کالاها از سایر کالاها بیشتر افزایش پیدا کرده است؛ در نتیجه دولت با کسری بودجه مواجه است.

زیرساخت تحریم‌ها که پشت قباله اصلاح‌طلبان است!

رئیس ‌شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: بعضی‌ها تحریم را نعمت فرض می‌کنند؛ وضع کشور را هم می‌بینید.

محسن ‌هاشمی که در مراسم پنجمین سالگرد درگذشت مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی سخن می‌گفت، ضمن تفکیک میان حامیان اعتدال و افراط در کشور و معرفی مرحوم‌ هاشمی به‌عنوان نماد اعتدال گفت: ایشان هم از شخصیت‌هایی است که مورد تهاجم افراط قرار گرفت. در هر صورت ایشان مورد تهاجم افراطی‌ها قرار گرفت و متأسفانه با شخصیت‌های زیادی در کشور ما چنین برخوردی شده است.

رئیس‌سابق شورای شهر تهران گفت: راهی جز اعتدال نداریم. افراط در اقتصاد باعث خصولتی شدن بخش زیادی از اقتصاد کشور ما شده و یا افراط در فرهنگ باعث شده مخاطبین ماهواره‌ها شده و یا حتی افراط در سیاست خارجی باعث شده بعضی‌ها تحریم را هم نعمت می‌دانند و وضع کشور را می‌بینید. طبیعی است که در مقابل افراط میانه‌روی است و اگر بخواهیم انقلاب را حفظ کنیم راهی جز بازگشت به اعتدال و میانه‌روی نداریم و هرچه این بازگشت دیرتر اتفاق بیفتد هزینه آن بیشتر خواهد شد.

وی همچنین گفت: مبارزه با افراط سخت است؛ انجام چنین مبارزه‌ای برنامه‌ریزی دقیق می‌خواهد که به نتیجه برسد.

محسن‌ هاشمی همچنین اظهار داشت: امیدواریم که راه تفکر‌ هاشمی، عقلانیت، میانه‌روی و واقع‌گرایی، که مهمتر از زندگی عادی برای او بود ادامه پیدا کند.

اظهارات محسن‌هاشمی مبنی بر اینکه بعضی‌ها تحریم را نعمت می‌دانند، در حالی است که به گفته نیک‌آهنگ کوثر (همکار و یار غار مهدی ‌هاشمی در سازمان بهینه‌‌سازی مصرف سوخت) «من و مهدی با هم در تماس بوده‌‌ایم. او زنگ زد، از من خواست راجع به بحث تحریم، کسانی را در آمریکا ببینم. می‌خواست بداند در واشنگتن چه کسانی را می‌شود به تحریم‌‌های سنگین‌‌تر تشویق کرد. او با آدم‌های مختلفی درباره تحریم صحبت کرده بود... 13 اکتبر 2010 از دوبی زنگ زد و خواست با مقام‌‌‌های وزارت خزانه‌داری ارتباط برقرار کنم. معتقد بود تحریم‌‌ها برای ضربه به حاکمیت و دولت [احمدی‌نژاد] بسیار موثر هستند». فایل‌های صوتی متعددی هم که در دسترس است همین پیگیری مهدی‌ هاشمی برای تشدید تحریم‌ها را تایید می‌کند.

از این گذشته، فائزه ‌هاشمی دیگر عضو مرکزیت کارگزاران و خانواده مرحوم‌ هاشمی چندی قبل در گفت‌و‌گو با انصاف نیوز و با ادبیاتی وقیحانه گفت: من یک جایی قبلا هم گفته بودم که برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود؛ به خاطر همین فشارهایی که می‌‌آورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا می‌‌کرد، بالاخره ما مجبور می‌‌شدیم یک تغییر سیاست‌‌هایی را داشته باشیم»!

از سوی دیگر، جزو اتفاقات انکار ناپذیر، نقش‌آفرینی فتنه سبز در تشجیع آمریکا به تحریم‌های ظالمانه و خباثت‌آلود است چنانکه باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در کتاب خاطرات خود تصریح کرد «اگر جنبش سبز(آشوب 88) در ایران رخ نداده بود، دولت من تصمیم به اعمال تحریم‌‌های سخت نمی‌گرفت... تحریم‌های دوره بوش سمبلیک بود؛ تحریم‌‌های سخت را من اعمال کردم». همچنین رابرت گیتس رئیس‌سازمان سیا 10 روز پس از آشوب فتنه‌گران در روز قدس به شبکه CNN گفت «در حال حاضر به دلیل شکاف‌های عمیق در ایران، تحریم اثرگذارتر از گذشته است. ما در حال حاضر شکاف‌هایی را در ایران شاهدیم که در 30 سال گذشته بی‌سابقه است».

روزنامه لس‌آنجلس تایمز هم 10 مهر 88 نوشت: «برخلاف غرور ملی ایرانی‌ها، اپوزیسیون و جنبش سبز از فشار غرب راضی است. یکی از مخالفان می‌گوید افشای وجود یک نیروگاه هسته‌ای جدید، بر فشارها خواهد افزود و همین موجبات رضایت جنبش سبز را فراهم می‌کند. اما اغلب ایرانی‌ها مخالف سازش بر سر برنامه هسته‌ای هستند؛ این یک حس ملی است که حتی قبل از انقلاب هم وجود داشته است.»

این روزنامه 28مهر 88 هم از زبان جان‌ هانا مقام آمریکایی نوشت: مطمئناً پیامی که از گردهمایی فعالان اپوزیسیون ایران-که درمیان آنها افراد نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید اعمال شود و باید هرچه شدید‌تر باشد؛ تحریم باید بصورت شوک‌ وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن.

آفتاب یزد: مردم به شدت از روحانی و اصلاح‌طلبان ناراضی هستند

روزنامه اصلاح‌طلب معتقد است مردم کلا از اصلاح‌طلبان بریده‌اند و همین، اصلاح‌طلبان را به انزوا کشانده است.

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰ دوران جدیدی را برای آنها رقم زده که شاید شاکله اصلی این دوران انزوا و به حاشیه رانده شدن است چرا که حالا و با گذشت بیـش از ۱۰۰ روز از روی کار آمـدن دولت سیزدهم، هیچ صدای رسایی از اصلاح‌طلبان شنیده نمی‌شـود؛ ماجرا از این قرار بود که با آغاز رد صلاحیت‌های گسترده اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس یازدهم، شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اعلام کرد که از هیچ لیستی در انتخابات اسفند ۹۸ حمایت نمی‌کند، اما برخی از احزاب قدرت محور جریان اصلاحات با ارائه لیسـت سعی کردند تا حداقل کرسی‌های اصلاح‌طلبان مجلس دهم را تثبیت کنند که چنین نشد و شکسـتی نسـبی را برای جریان اصلاح‌طلب به بار

آوردند.

در انتخابات ریاست جمهوری هم برخی احزاب اصلاح‌طلب به حمایت از عبدالناصر همتی پرداختند، ولی سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان خلاف انتخابات ۹۶ حاضر به حمایت از همتی نشدند . از طرف دیگر لیستهای اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای اسلامی شهر در اکثر کلانشهرهای کشور شکست خورد و همه این مسائل دست در دست هم داد تا اصلاح‌طلبان در سخت‌ترین شرایط خود از سال ۷۶ به امروز قرار بگیرند چرا که باید دوران جدیدی فعالیت خود را آغاز کنند.

علـى صوفی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این خصوص به آفتاب یزد گفت: «اصلاح‌طلبان به دلیل رویکرد دولت سیزدهم به حاشیه رانده نشـدند بلکه به‌خاطر عملکرد دولت دوازدهم به حاشیه رانده شده‌اند. بنابراین اتفاقی که در دولت دوازدهم رخ داد به شدت مردم را هم از دولت و هم از کسانی که باعث و بانی روی کار آمـدن آقای روحانی بودند ناراضی و ناراحت کرد. اصلاح‌طلبان دلیل اصلی روی کار آمدن دولت روحانی بودند و ‌اشکال کار دقیقاً همین جاست که باعث می‌شود اصلاح‌طلبان نتوانند نقشی را که در سال‌های ۹۲ و ۹۶ ایفا کردند را مجدداً ایفا کنند.»

وی تصریح کرد: همین حالا هم در جریان اصلاح‌طلبی خیلی‌ها معتقدند که اگر به ما مجال داده شود تا کاندیدای خود را معرفی کنیم همچنان مردم از ما حمایت خواهند کرد. اما واقعیت این است که مردم کلا از اصلاح‌طلبان بریده‌اند.»

این فعال سیاسی افزود: وجود نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان نشان می‌دهـد که آنها هنوز هم می‌خواهند در انتخابات آینده نقشـی ايفـا کنند اما نقش تعیین‌کننده در انتخابات را مردم ایفا می‌کنند که آنها هم گوشه چشـمی به اصلاح‌طلبان ندارند.

فهرست طولانی ترک فعل‌ها در مدیریت نفتی دولت سابق

ترک فعل‌های دولت سابق در صنعت نفت، فهرستی طولانی را شامل می‌شود.

در این‌باره روزنامه ایران در گزارشی نوشت: یک بررسی تاریخی نشان می‌دهد که با سهمیه‌بندی بنزیـن و استفاده از کارت سوخت، مصرف روزانه بنزین از حدود ۷۴ میلیون لیتر در تیرماه ۱۳۸۶ به حدود ۶۰ میلیون لیتر در سال ۱۳۸۹ کاهش یافت. رونـد افـزایـش مـصـرف پـس از ایـن تاریخ به‌گونه‌ای بود که در سال ۱۳۹۴ روزانه ۷۱ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شد. به عبارتی، افزایـش ۱۱ میلیون لیتر در روز طی ۵ سال. اما در خردادماه ۱۳۹۴، وزارت نفت سیاست سهمیه بندی را حذف و عملاً زمینه حذف کارت سوخت را فراهم کرد. با بی‌استفاده شدن کارت سوخت، در نهایت مصرف بنزین در این دوره از حدود ۷۱ میلیون لیتر در روز در سال ۱۳۹۴ به حدود ۹۲ میلیون لیتر در سال ۱۳۹۷ رسید. به عبارتی دیگر، افزایش بیش از ۲۰ میلیون لیتر در روز فقط طی ۳ سال.

ایران در این دوره واردکننده بنزین شد و چهار سال بعد به‌خاطر عوارض این سوءمدیریت، احیای سهمیه‌بندی بنزین، به بدترین شکل تصمیم‌گیری و انجام شد.

از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در صنعت نفت به‌عنوان مهم‌تریـن مسئله داخلـی ایـن صنعت، طی سال‌های اخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافت. به‌طوری که در ۸ سال اخیر نه تنها تعداد پروژه‌های جدید کلیدخورده انگشت‌شمار بود، بلکه صرفا پروژه‌هایی تکمیل شـد کـه از دولت نهم و دهم آغاز شده بود. حتی آنقـدر سـرمایه‌گذاری کم شد که برخی از پروژه‌های شـروع شـده از دولت نهم و دهم هم همچنان نیمه کاره مانده است. مانند فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی، پروژه ایران ال‌ان‌جی، توسعه کمی و کیفی پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی و بسیاری از مجتمع‌های پتروشیمی تعریف شده در مسیر خط لوله اتیلن غـرب. این پروژه هـا به‌خاطر ترک فعل دولت قبل به مرکز هزینه بی‌بازده تبدیل شدند.

مسئله اینجاست که در دولت یازدهم و دوازدهم برخی از پروژه‌ها هم که توسـط همیـن دولـت طراحـی شـده بـود، رها شدند و هیچ پیشرفتی نداشتند؛ مانند پالایشگاه‌های هشتگانه سیراف.

همچنین گذشته از محکومیت ایـران در پرونـده کرسنت و ضرر چند میلیاردی، ایران در ۸ سال گذشته در ۲ دادگاه گازی دیگر محکوم شد که این محکومیت نتیجه ناتوانی دولت قبل در تعاملات بین‌المللی و ناآشنایی با زبان دنیا بـود. یکی در مورد واردات گاز از ‌ترکمنستان و دیگری درخصوص صادرات گاز به‌ ترکیه.

در ۸ سال گذشته فرصت‌های متعددی برای تقویت دیپلماسی با استفاده از ظرفیت‌هـای نفتی و گازی از دست رفت.

در زمینه ظرفیت‌های داخلی نیز نشست‌های زیادی در دولت گذشته با پیشنهاد استفاده از ظرفیت خالی شرکت‌های ایرانی، بخش خصوصی و به‌طور کلی ظرفیت‌های مردمی برگزار شد که به نتیجه‌ای نرسید. رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران در این‌باره می‌گوید: «براساس آخريـن مـطـالـعـات مـا در حـوزه انرژی حدود ۳ هزار شرکت در بخش خصوصی- سازنده، پیمانکار، مهندسین ساخت، مشاوران- و بیش از ۳۲ تشکل فعال هستند، اما آنچه استفاده می‌شـود حدود ۲۵ درصـد از ظرفیت موجود است و ۷۵ درصد ظرفیت خالی مانده است.

جمع‌آوری گازهای همراه نفت در سطح مناطـق نفت‌خیز جنوب و خامـوش کردن مشعل‌های فراوانی که در پارس جنوبی می‌سوزند و مـواد ارزشمندی را تبدیـل بـه آلاینده‌های محیط‌زیستی می‌کند، موضوع دیگری است که از آن در دولت یازدهـم و دوازدهم غفلت شد.

قرار بود که وزارت نفت طبق برنامه ششم هرساله، سوختن گازهای فلر را

۲۰ درصد کاهش دهد و براساس ماده ۴۸ این قانون تا پایان برنامه ششم توسعه حداقل درصد گازهای مشعل کنترل شود، اما نه تنها کنترل نشد بلکه حتی در پایان برنامه ششم توسعه میزان فلرسوزی و هدر رفت گاز ایران بیشتر شد، به‌طوری که روزانه معادل تولید گاز فاز 2 پارس جنوبی (حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب در سال تحت عنوان سوزاندن گازهای همراه به مواد آلاینده تبدیل می‌شود.

اخراج شرکت‌های چینی و امید بستن به شرکت بدسابقه فرانسوی(توتال)، بلاتکلیف گذاشتن فاز 11 پارس جنوبی، عدم صیانت از مخازن نفتی، عدم تعیین تکلیف شرکت ملی صنایع ملی پتروشیمی، فرصت‌سوزی در میادین مشترک و غفلت از ابزارهای متنوع صادرات، از دیگر ترک فعل‌های وزارت نفت در دولت گذشته است.

*********************************

روزنامه ایران**

رد پیشنهاد عضویت در هیأت امنای دانشگاه تهران از سوی قالیباف

در پی انتشار حکم عضویت محمدباقر قالیباف در هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران، روابط عمومی مجلس شورای اسلامی طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی به عضویت قالیباف در هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی نظر داشتند اما رئیس مجلس ضمن تشکر از این ابراز لطف، موافقت خود را با این پیشنهاد اعلام نکرد. به گزارش ایرنا، همچنین به‌رغم پیشنهاد عضویت در هیأت امنای دانشگاه تهران از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس دانشگاه تهران، به‌دلیل مشغله‌های کاری و عدم امکان حضور در جلسات، این پیشنهاد نیز در همان زمان رد و بر انتخاب فرد دیگری به جای آقای قالیباف تأکید شده بود.

اینستاگرام صفحه وزیر فرهنگ را مسدود کرد

اینستاگرام صفحه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دلیل انتقاد او از این پلتفرم، مسدود کرد. دلیل انتقاد اسماعیلی از اینستاگرام، حذف تصاویر حاج قاسم سلیمانی همزمان با دومین سالگرد شهادت او بود.

آیا برجام از روی متن دیگری نوشته شده بود؟

 دست آخر اینکه، یکی از انتقادات جدی به مذاکره‌کنندگان دولت روحانی ارتباطات نزدیک این تیم با گروه‌های لابیگر غربی نظیر «نایاک» و «گروه بین‌المللی بحران» بوده است. به گزارش رجا نیوز، بررسی‌ها نشان داد متن نهایی برجام دارای درصد زیادی از اشتراک با متن پیشنهادی گروه بین‌المللی بحران است که ماه‌ها قبل از توافق در وب‌سایت خود منتشر کرده بود.

همین موضوع در کنار بی‌اطلاعی ظریف از برخی قسمت‌های متن برجام باعث شد تا شبهه دیکته‌نویسی در مذاکرات برجام بیش از پیش تقویت شود. اکنون نیز روایت ظریف از چگونگی تدوین و انتشار این متن با آنچه علی واعظ مسئول پروژه ایران در گروه بحران (وابسته به دولت امریکا) می‌گوید در تعارض جدی قرار گرفته است. در جلد دوم کتاب «راز سر به مهر» که روایت تیم ظریف از مذاکرات هسته‌ای است، این ادعا مطرح شده که متنی که پیش از برجام توسط گروه بحران منتشر شده، نه حاصل کار این گروه که خروجی تیم مذاکره‌کننده ایران بوده است.

ظریف ادعا می‌کند که این متن از سوی ایران به یکی از اعضای گروه بحران جهت لابی به امریکا تحویل داده شده و این گروه نیز بعداً متن مذکور را در خروجی وب‌سایت خود منتشر کرده است.

او همچنین می‌گوید که دلواپسان این اتفاق را دستمایه تخریب تیم او قرار داده و او را متهم به دیکته‌نویسی کرده‌اند. علی واعظ در پاسخ به این سؤال در یک نشست کلاب‌هاوسی، ادعای ظریف را کاملاً رد می‌کند و می‌گوید که ظریف هیچ متنی به گروه بحران تحویل نداده و تنها ممکن است منظور ظریف از متن، بازخوردهای او به پیشنهادات گروه بحران بوده باشد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

رئیس‌جمهور در جلسه کارگروه ملی زیارت: باید زمینه زیارت ارزان و آسان مردم فراهم شود

نخستین جلسه کارگروه ملی زیارت پس از ۲ سال وقفه با حضور رئیس‌جمهور در مشهد مقدس برگزار و درباره زمینه‌های تسهیل رفت‌و‌آمد و کاهش هزینه‌های زائران تصمیم‌گیری شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی با اشاره به پیشنهادات این کارگروه برای تسهیل زیارت و توجه به ابعاد فرهنگی آن، گفت: لازم است تحلیل آماری روشن و دقیقی در زمینه زیارت داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس آن امور مربوط را پیگیری کنیم. رئیس‌‌جمهور ضمن بیان اینکه توجه به اقتصاد زیارت ضروری است، گفت: یکی از کارهایی که باید در کارگروه مربوط انجام شود، شناسایی نحوه ارتباط وزارتخانه‌های فرهنگی و اقتصادی با این موضوع است تا مشخص شود هر یک از وزارتخانه‌ها چه نقشی می‌توانند در این رابطه ایفا کنند. حجت‌الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: باید رفت‌وآمد زائران از مبدا تا مقصد تسهیل شود و این تسهیل‌گری به معنی واقعی کلمه باعث کاهش هزینه سفرهای هوایی و زمینی و محل اسکان برای زائران شود. رئیس‌جمهور افزود: زیارت ارزان و آسان نیازمند سازوکاری است که باید همه دستگاه‌ها در این رابطه فعال شوند تا اتفاق بیفتد. این کار می‌تواند آثار بسیار ارزشمندی داشته باشد.

***

زمینه انتقام از آمریکایی‌ها را از درون خانه‌های‌شان فراهم می‌کنیم‌

فرمانده نیروی قدس سپاه در کنگره بین‌المللی شهدای مهاجر مدافع حرم «جبهه مقاومت» که در مشهد برگزار شد با اشاره به عزاداری‌های مردم برای سالگرد حاج‌قاسم سلیمانی در سراسر کشور و همچنین همه کشورهایی که وجدان‌های بیدار در آنجاها وجود دارد، اظهار داشت: این کاری که جنایتکاران آمریکایی مرتکب شدند، سبب شد نه‌تنها مردم ایران، بلکه هر انسان آزاده و مسلمانی که نام شهید سلیمانی را می‌شنود شخصیت بزرگ او را تکریم و قاتلان جنایتکار این شهید عزیز را لعن و نفرین ‌کند. سردار اسماعیل قاآنی عنوان کرد: در همین سال‌های اخیر دیدیم‌ که شهدای مدافع حرم، چطور غم، سختی و فشاری را که آمریکا و رژیم صهیونیستی با همراهی حکومت‌های فاسد در کشورهای مرتجع اطراف برای مردم منطقه ما به وجود آوردند را از بین بردند. وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران که مورد تحریم قرار گرفته، نه‌تنها خودش را آبرومندانه اداره می‌کند، بلکه در تمام دوره‌ها همین کشور تحریم‌شده به دیگران کمک کرده است؛ آخرین مورد کمک‌های ما نیز مربوط به چند ماه پیش است به کشور لبنان که به دلایل مختلف تحت تحریم‌های سختی قرار گرفته است. گازوئیل به مردم نمی‌دادند تا نتوانند چراغ خانه‌شان را روشن کنند و در بیروت نه‌تنها برق نبود، بلکه مردم 12 طبقه را مجبور بودند با پله طی کنند. فرمانده نیروی قدس سپاه یادآور شد: رزمندگان ما مدرس دانشگاه مقاومت هستند. چقدر انسان‌های فداکار به اعتبار مجاهدت‌های فرزندان ما در سراسر دنیا احساس عزت کردند. در فلسطین قهرمان، در لبنان علمدار مقاومت، در سوریه مقاوم، در عراق مجاهد و در یمن مظلوم و در عین حال مقتدر و هر جای دنیا که نگاه ‌کنید، می‌بینید صدها هزار انسان تربیت‌شده فرهنگ مقاومت با طهارت هستند که از برادران خودشان در جمهوری اسلامی ایران آموخته‌اند و دشمن خود را بیچاره کرده‌اند. اینها هم سرزمین‌های غصب شده و از آن مهم‌تر هم دل‌های آزادگان دنیا را فتح کرده‌اند. سردار قاآنی همچنین اظهار داشت: زمینه انتقام از آمریکایی‌ها را از درون خانه‌های‌شان فراهم می‌کنیم؛ لازم نیست ما به صورت مباشر حضور داشته باشیم، هر جا لازم باشد زمینه انتقام از آمریکایی‌ها را از درون خانه‌های خودشان و با افرادی از کنار دست خودشان فراهم می‌کنیم بدون اینکه ما حضور داشته باشیم. وی خاطرنشان کرد: ما با تدبیر خودمان با دشمنان و جنایت ترور سردار سلیمانی برخورد می‌کنیم، رفتار و سبک و سیاق برخورد ما با سبک و سیاق و رفتار دشمن متفاوت است. اگر عاقلانی در آمریکا پیدا شدند که با کسانی که جنایت ترور سردار سلیمانی را مرتکب شدند برخورد کنند، این کار برای آمریکا بسیار کم‌هزینه‌تر است از اینکه فرزندان جبهه مقاومت که هیچ مرزی را نمی‌شناسند خودشان بروند و این انتقام را بگیرند. این انتقام شروع شده است و ریشه آمریکا به حول و قوه الهی از منطقه کنده خواهد شد.

***

خطیب جمعه تهران:  بعد از ترور شهید سلیمانی، آب خوش از گلوی آمریکایی‌ها پایین نخواهد رفت

امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه دیروز پایتخت که در مصلای امام خمینی(ره) اقامه شد، با گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی اظهار داشت: ۲ سال بعد از شهادت شهید سلیمانی، شاهد چنان تحولی در منطقه هستیم که همه علاقه‌مندان به مبارزه علیه استکبار، برای او مجلس بزرگداشت برپا می‌کنند و مردم عراق نیز با 400 مجلس، یاد آن شهید و ابومهدی المهندس را گرامی داشتند و انتقام از قاتل میهمان خود را حق خودشان می‌دانند.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی افزود: قاتل خبیث شهید سلیمانی و همدستانش فکر می‌کردند با شهادت سردار سلیمانی مقاومت شکست می‌خورد، در حالی که بعد از شهادت شهید سلیمانی، آب خوش از گلوی آمریکایی‌ها پایین نخواهد رفت. صدیقی خاطرنشان کرد: امروز صلابت و اقتدار مجاهدان عراق، لبنان و یمن را می‌بینیم و در افغانستان هم بعد از شهادت شهید سلیمانی بود که آمریکا با سرافکندگی گورش را گم کرد و از کل منطقه نیز ریشه آنها کنده خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: بعد از شهادت سردار سلیمانی، وعده انتقام سر داده شد و عین‌الاسد را درهم کوبیدند و دشمنی که هیچ آبرویی برایش نمانده، این ضربه محکم را تجربه کرد و هیچ غلطی نتوانست بکند.

***************************************

روزنامه خراسان**

الف نوشت :  درحالی که اخباری مبنی بر عضویت رئیس مجلس در هیئت امنای دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است، روابط عمومی مجلس اعلام کرد وزیر محترم بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی به عضویت آقای قالیباف در هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی نظر داشتند اما رئیس مجلس ضمن تشکر از این ابراز لطف،‌ موافقت خود را با این پیشنهاد اعلام نکردند. همچنین شایان ذکر است به ‌رغم پیشنهاد عضویت در هیئت امنای دانشگاه تهران ازسوی وزیر محترم علوم ، تحقیقات و فناوری ورئیس محترم دانشگاه تهران ، به‌دلیل مشغله های کاری و نبود امکان حضور درجلسات ، این پیشنهاد نیز در همان زمان رد و بر انتخاب فرد دیگری به جای آقای قالیباف تاکید شده بود.

تابناک نوشت : ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تذکر به هیئت رئیسه مجلس گفت: امروز رسالت ما سنگین است، هر یک دقیقه وقت مجلس بیش از ۱۰۰ میلیون تومان هزینه معمولی دارد، اگر ابنیه و امکانات و سود و سرمایه را حساب کنیم بیش از این است.

انتخاب مدعی شد: سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به نقشه شوم آمریکا برای ترساندن کشورهای منطقه از ایران، گفت: «بستن تنگه هرمز!... دشمنان این حرف ها را می‌زنند تا همسایگان را بترسانند. آیا این را عقل سلیم می‌پذیرد؟ دوستان ما در کشورهای غیر مسلمان نیز از این تنگه استفاده می‌کنند. ما از تنگه هرمز حمایت می‌کنیم... الان بنای این کار (بستن تنگه هرمز) را نداریم... اگر روزی نیاز شد، امکانات در آن زمان، فراهم است...تا زمانی که از این مسیر استفاده کنیم، از عبور هیچ کس جلوگیری نخواهیم کرد.با کمک کشورهای همسایه خواهیم توانست امنیت را تأمین کنیم».

**************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات