صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۳۱  ، 
کد خبر : ۳۳۷۹۷۵
نرخ دلار در بازار آزاد با رسیدن به بیش از 33 هزار تومان، رکورد تاریخی خود را شکست

بازار ارز آرام می‌گیرد؟

افزایش عرضه ارز از سوی بازارساز و صادرکنندگان برای مهار نوسانات ارزی

همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار، دیروز رئیس کل بانک مرکزی در میرداماد میزبان صرافان ارزی بود تا هماهنگی‌های لازم برای اجرای سیاست‌های جدید ارزی را با فعالان بازار ارز انجام دهد. 
در پی تشدید نوسانات ارزی که عمدتا ناشی از خبرهای سیاسی و حواشی مربوط به مذاکرات هسته‌ای است، در روزهای گذشته نرخ ارز در بازار آزاد افزایش یافت. 
فعالان بازار علت اصلی نوسانات اخیر ارزی را جو روانی می‌دانند و می‌گویند عرضه ارز مناسب است اما بانک مرکزی نباید اجازه دهد اختلاف دلار نیمایی و آزاد افزایش یابد. 
 
* نرخ دلار بازار آزاد در کانال 32 هزار تومان
قیمت فروش دلار دیروز در صرافی‌های بانکی با ۲۴۴ تومان افزایش نسبت به روز گذشته ۲۷ هزار و ۴۴ تومان اعلام شد. همچنین دلار در بازار آزاد در محدود 33 هزار و 200 تومان داد و ستد شد. قیمت خرید هر دلار توسط صرافی‌های بانکی نیز دیروز ۲۶ هزار و ۷۷۵ تومان و نرخ خرید هر یورو ۲۸ هزار و ۱۸۸ تومان اعلام شد. 
علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۶هزار و ۲۷۶ تومان و نرخ فروش آن ۲۶ هزار و ۵۱۴ تومان بود. 
این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۷ هزار و ۶۳۹ تومان و نرخ فروش آن ۲۷ هزار و ۸۹۰ تومان اعلام شد. 
 
* اقداماتی برای مهار نوسانات ارزی در حال انجام است
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تشریح جزئیات برنامه‌های ارزی بانک مرکزی گفت: در جلسه با صرافان مقرر شد در زمینه اسکناس، میزان عرضه ارز را بیشتر کنیم و مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس را هم تسهیل کنیم. در بازار اسکناس هم صادرکنندگان عرضه خواهند کرد و علاوه بر آن بانک مرکزی به عنوان بازارساز در بازار حضور دارد. 
علی صالح‌آبادی تأکید کرد: هیچ موقع در تاریخ بانک مرکزی این میزان از اسکناس را که الان در بانک داریم، نداشتیم. به هر نحوی که بازار تقاضای واقعی داشته باشد، آمادگی پوشش آن را داریم. 
وی با اشاره به جلسه با صرافی‌ها گفت: با صرافی‌ها توافقات خوبی انجام دادیم تا در زمینه اسکناس هم میزان عرضه‌ها را افزایش دهیم؛ مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس را در روزهای آینده تسهیل خواهیم کرد که این موضوع در بازار اثرگذار خواهد بود. حجم معاملات بالا خواهد رفت و می‌تواند نیاز واقعی بازار را به صورت کامل پوشش دهد. 
صالح‌آبادی تأکید کرد: علاوه بر این بانک مرکزی در سایر حوزه‌ها که مرتبط با بازار ارز است و در این بازار اثرگذار بوده، حضور جدی و فعال دارد و مطمئنا با توجه به وضعیت خوبی که در حوزه درآمدهای ارزی کشور چه به لحاظ حواله و چه اسکناس داریم، می‌توانیم تعادل خوبی را در بازار ایجاد کنیم. 
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین بازارهای ما بازار حواله ارزی در کشور است که حجم معامله قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد، اظهار داشت: از ابتدای امسال تا 20 خرداد 8 میلیارد و 100 میلیون دلار در بازار حواله معامله داشتیم که صادرکنندگان نفتی و غیرنفتی در این بازار عرضه داشتند و تمام‌ تقاضاها را پوشش دادند. 
وی با تاکید بر اینکه در مدت مشابه سال گذشته این میزان 4.6 میلیارد دلار بوده است که رشد قابل ملاحظه‌ای داشتیم، ادامه داد: روزانه 200 تا 300 میلیون دلار در بازار حواله معامله می‌شود که عرضه بیشتر از تقاضاست. 
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: این موضوع را دنبال می‌کنیم که بانک مرکزی تنها خریدار ارز دولت نباشد و بانک‌های دولتی هم بتوانند ارز بفروشند و بانک مرکزی هم‌ بتواند فروشنده ارز باشد و ریال را از بازار جمع کنیم. 
رئیس کل بانک مرکزی درباره پوشش تقاضاهای واردات عنوان کرد: خوشبختانه بالا رفتن قیمت ‌نفت، پتروشیمی‌ و محصولات فولادی‌ در بازار جهانی و همچنین رشد صادرات غیرنفتی، حجم عرضه ما را در بازار حواله بیشتر کرده و در پوشش تقاضای واردات هیچ مشکلی نداریم. از سویی هم صادرکنندگان و هم بانک مرکزی و بانک‌ها عرضه ارز دارند، بنابراین ما می‌توانیم تقاضاها را به صورت کامل پوشش دهیم. به این معنا که صادرکنندگان نسبت به عرضه ارز خود اقدام می‌کنند و بانک مرکزی نیز به عنوان بازارساز وجود دارد.
منبع: روزنامه وطن امروز

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات