صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۳  ، 
کد خبر : ۳۳۸۲۶۵

اخبار ویژه روزنامه‌های ۸ تیر

کیهان**

نشنال‌اینترست: تصویر‌سازی منفی از ایران مأموریت رسانه‌ها در غرب است
یک رسانه مهم آمریکایی در گزارشی تاکید کرد با توجه به اهمیت و موقعیت ایران، ترویج اطلاعات غلط درباره این کشور به امری رایج در رسانه‌های غربی تبدیل شده است
نشنال‌اینترست نوشت: ایران بیش از هر کشور دیگری در منطقه خاورمیانه‌، در کانون توجهات وسیع بین‌المللی قرار دارد. جریان‌های رسانه‌ای، حجم قابل توجهی از اخبار و گزارش‌های خود را در موضوعات مختلف به ایران اختصاص می‌دهند. سال‌هاست که برخی مسائل و موضوعات در مورد ایران در رسانه‌های غربی گفته شده و تکرار می‌شود. این رویه، تصویر مناسب و دوستانه‌ای را از این کشور به جهان مخابره نمی‌کند. عمده موضوعاتی که با آوردن نام ایران به ذهن متبادر می‌شوند، تا حد زیادی برساخته‌های رسانه‌ای هستند.
سال 2013 در جریان مطالعه‌ای که از سوی «ایلاد سگِو» استاد ارتباطات بین‌المللی دانشگاه تل‌آویو انجام شد، این نکته مورد اشاره قرار گرفت که مرکزیتِ مسائل مرتبط با ایران در سازمان‌های رسانه‌ای بین‌المللی، بسیار زیاد است. در وب سایت‌های خبری جهانی، ایران پس از آمریکا، چین، فلسطین، انگلیس و فرانسه به عنوان ششمین کشوری که بیش از دیگر کشورها و ملت‌های جهان در مورد آن سخن گفته می‌شود، مورد اشاره قرار گرفته است. در وب سایت‌های آمریکایی، ایران پس از چین و بریتانیا، سومین کشوری است که هدفِ توجهات عمده رسانه‌های آمریکایی است.
حضورِ گسترده و عمیق ایران در رسانه‌های جهانی صرفا به واسطه اهمیت آن به مثابه کشوری با موقعیت راهبردی، نیست، بلکه دلیل و محرک اصلی، نوعِ پوشش خبری و رسانه‌ای از مسائل مهم مرتبط با ایران است که طی آن، ترویج اطلاعات غلط و نادرست از ایران و یا پوشش رسانه‌ای منفی از مسائل این کشور، نقش اصلی را بازی می‌کند.
کسانی که مسائل ایران را به صورت مستقل دنبال می‌کنند می‌توانند شهادت دهند که در روایت‌های رسانه‌ای از مسائل مرتبط با ایران، عیوب و کاستی‌های جدی وجود دارد. اطلاعات و مسائل نادرستی علیه ایران ترویج و تبلیغ می‌شوند که نقطه تاکید همه آنها، طرح عامدانه گزاره‌های غلط در رابطه با این کشور است. این روایت‌ها به قدری معیوب و مغرضانه هستند که نگرش جهانی به ایرانی‌ها را منفی می‌کنند، خودآگاهی مردم ایران را از بین می‌برند، عملا به تصمیم ‌سازی‌ها در مورد مسائل مرتبط با ایران تاثیرگذاری می‌کنند و در نهایت، موجب می‌شوند تا سیاست‌های غلطی در مورد ایران اتخاذ شوند.
بخش زیادی از شبکه‌های فارسی‌زبانِ مخالف با ایران که عمدتا در کشورهای غربی فعالیت دارند، رویه‌های غلطی را در مواجهه با مسائل مرتبط با تهران اتخاذ می‌کنند. این قبیل رسانه‌ها در پوشش تحولات مرتبط با ایران هموار سعی دارند تا این کشور را به مثابه موجودیتی تصویر‌سازی کنند که در آستانه فروپاشی است، مدام در آستانه وقوع شورش است، و مردم حتی از ابتدایی‌ترین اشکال سرگرمی و خوشحالی نیز بی‌بهره هستند.
در این چارچوب، شبکه «ایران اینترنشنال» شبکه تلویزیونی مستقر در لندن که وابسته به عربستان سعودی است، تا حد زیادی اقدام به ارائه اطلاعات غلط از ایران و به اصطلاح افشاگری‌های بدون منبع و مستند، آمار‌سازی‌های بی‌پشتوانه و روایت‌های پرشور و البته دروغین می‌کند. بر اساس این گزارش‌ها، گویا ایران یک منطقه جنگی و جایی است که در آن زندگی عادی و روزمره‌ای وجود ندارد و این کشور به یک اردوگاه کار اجباری تبدیل شده است. فقدان حرفه‌ای‌گری در برنامه‌های ایران اینترنشنال را می‌توان در حضور مکرر و متعدد افرادی که در مورد ایران و تمامیت ارضی این کشور، دیدگاه‌های تجزیه‌طلبانه دارند، به وضوح مشاهده کرد.
دیگر رسانه‌ها نیز عمدتا درمورد ایران و مسائل مرتبط با آن دست به ترویج اطلاعات غلط و نادرست می‌زنند. در شرایط کنونی بسیاری از گزارشگران و کارشناسان آشنایی دقیقی با زبان و فرهنگ ایران ندارند و عمدتا در مورد مسائل مرتبط با ایران، مغرضانه فکر می‌کنند علی‌رغمِ پرداختِ گسترده جریان‌های رسانه‌ای غرب به مسائل ایران، آنها عمدتا به ترویج اطلاعات نادرست در مورد این کشور می‌پردازند و متاسفانه همین پرداخت‌های غلط رسانه‌ای به افکار رهبران کشورهای غربی و تعریف سیاست‌های آنها در مورد ایران شکل می‌دهند. مسئله‌ای که عملا موجب می‌شود تا حد زیادی رویه‌ها و رویکردهای تعریف شده در رابطه با ایران، از هیچ پشتوانه محکمی برخوردار نباشند. نباید فراموش کرد که ترویج اطلاعات نادرست و مغرضانه در مورد ایران، جدای از اینکه بر تصمیم‌‌سازی‌های غلط در مورد ایران تاثیرات جدی دارد، در عین حال، راه مذاکره و گفت‌وگو با ایران را نیز مسدود می‌سازد. طرح روزانه اخبار منفی و غلط علیه ایران، تا حد زیادی افکار مردم عادی به ایران و ایرانی را منفی می‌کند. در این رابطه، عملا نوعی احساس ترس و ناامنی نسبت به مردم ایران تحت تاثیر انتشار اخبار غلط القا می‌شود.
یک استاد دانشگاه‌هاروارد می‌گوید: «یک «شبکه کنترل اجرایی» در مغز ما قرار دارد که عملکردی سطح بالا دارد و به طور خاص در حوزه تفکر انتقادی فعال است. ترس و وحشتی که در نتیجه تبلیغات دروغین در اذهان افراد جاگذاری می‌شود، عملا یکی از حربه‌هایی است که در قالب آن، عملکرد تحلیلی در مغز افراد مخدوش می‌شود».

دولت خاتمی و روحانی اگر افتخار داشتند که وضع اصلاح‌طلبان این نبود
دبیرکل حزب اشرافی کارگزاران ادعا کرد: برخلاف دولت اصلاحات، دولت رئیسی در سالگرد پیروزی انتخاباتی خود چیزی برای افتخار ندارد.
به گزارش روزنامه سازندگی، حسین مرعشی در کلاب‌هاوس گفت: وقتی آقای خاتمی در سال ۷۶ به پیروزی رسیدند به‌اندازه‌ای این پیروزی در کام ملت و نیروهای سیاسی میانه‌رو و اصلاح‌طلب و تحول خواه شیرین بود که بعضا دوم خرداد برای دوره‌ای طولانی به «نام گروه‌های سیاسی حامی آقای خاتمی» تبدیل شد و تا سالها بخشی از اصلاح‌طلبان مشـهور به دوم خردادیها شدند و هر سال به سالگرد این پیروزی افتخـار می‌کردند. این روزها از هیچ یک از هواداران آقای رئیسی در سالگرد انتخاب ایشان هیچ عکس‌العملی ندیدم که نشان از افتخار به انتخابات سال گذشته داشته باشد و عجیب بود که چرا جبهه پیروزی سال گذشته نمی‌تواند بـه این تاریخ افتخار کند.
مرعشی گفت: یک رویکرد در انتخابات این بود که اجازه دهیم خودشـان روی کار بیایند تا مسـائـل کشـور حل شود مثلا سختگیری‌ها کم می‌شود، در فرهنگ مسامحه می‌شود و اقتصاد راه می‌افتد و مسائل حل می‌شـود‌، اما مردم دیدند در هیچ یک از حوزه‌ها هیچ یک از این پیش‌بینی‌ها محقق نشد. اقتصاد در همان وضـع بلکه بدتر قرار دارد‌، تورم ۶۰ درصدی را تجربه کردیم و تورم نقطه به نقطه خرداد
۵۲ درصد را رکورد زد‌، روابط خارجی هم که هیچ گشایشی ندارد‌، بنابراین‌، این تز باطل شـد که اگر دولت در اختیار خود دوستان باشد مسائل راحت‌تر حل‌وفصل می‌شوند.»
مرعشی وضعیت فعلی را آغازی بر روند سه رقمی شدن تورم خواند و تاکید کرد: دولت آقای رئیسی نه در تشخیص اولویت‌ها و مسائل موفق بوده و نه در یافتن راه‌حل‌ها. در جلسـه افطاری با ایشان در ۴ دقیقه زمان خودم توضیح دادم که وقتی آقای روحانی کشور را در دست گرفت تورم ۳۷ درصد بود و در سال قبل از خروج آمریکایی‌ها از برجام تورم به ۸ تا ۹ درصد رسیده یعنی یک رقمی شـده بود و بعد از خروج آمریکا از برجام این رقم تورم به ۴۰ درصد رسید.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفت: «آقایان می‌گویند زندگی مردم را به برجام گره نمی‌زنیم‌، مگر شـما گره زده‌اید که می‌گویید گره نمی‌زنیم‌، این گره خورده شده است‌، چرا چشممان را بر واقعیت می‌بندیم.»
اظهارات آقای مرعشی هم تجاهل و هم تحریف واقعیات است. چه اینکه؛ اولا اگر دولت اصلاحات دولت آبرومندی و محبوبیت‌داری بود، مردم در سال 1384 از معین و مهرعلیزاده و کروبی و هاشمی یکجا عبور نمی‌کردند. ثانیا دولت بعدی اصلاح‌طلبان (دولت مدعی اعتدال و تدبیر)، مدیریت را با 709 کشته کرونایی، تورم 60 درصد، کسری بودجه 480 هزار میلیاردی و بدهی هنگفت تحویل داد، اما یک سال بعد، دولت جدید توانسته هم بر قتل‌عام کرونا غلبه کند و هم بر بخشی از آن ترازهای منفی اقتصادی؛ ضمن اینکه خود آقای مرعشی پیش از این اذعان کرده که ماجرای ارز 4200 تومانی استخوان در گلوی دولت جدید است و طبیعتا افتخار(!) این جاسازی، با اصلاح‌طلبان و مدعیان اعتدال است.
ثالثا حوزه روابط خارجی و دیپلماسی اقتصادی احیاشده که از جمله آمار آن افزایش 40 درصدی صادرات و 20 درصدی تجارت خارجی است.
رابعا بین تورم 52 درصدی تا سه‌رقمی (بالای 100 درصد) حدود 48 درصد فاصله است. آیا آقای مرعشی این فاصله دو برابری را نمی‌فهمد که خبر از تورم سه‌رقمی می‌دهد. ایشان کجا تشریف داشتند در حالی که تورم ظرف دو سه سال، 40 درصد افزایش پیدا می‌کرد؟!
خامسا شرایط اقتصادی فعلی نتیجه گره زدن همه امور کشور و اقتصاد آن به برجام است و طبیعی است که این‌گونه آویزان شدن از دشمن در جهان متکثر و تک‌قطبی، می‌توانست اقتصاد را دچار شوک‌های فراوان کند. بنابراین چه در تنظیم بی‌قواره و قابل نقض برجام و چه در موکول کردن همه مسئولیت‌ها و تدابیر اقتصادی بر آن، قصور و تقصیر فراوانی صورت گرفته و امثال آقای مرعشی، شیپور را از سر گشاد آن می‌نوازند.
و بالاخره اگر عملکرد خاتمی و روحانی افتخارآمیز بود، اصلاح‌طلبان به آن روز نمی‌افتادند که یک سال قبل در انتخابات با بی‌اعتنایی مطلق مردم مواجه شوند.

طعنه متهمان تورم 700 درصدی بخش مسکن به دولت رئیسی
ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران ادعا کرد دولت در بخش مسکن تورم درست می‌کند و بعد مانند سوپرمن وارد می‌شود تا قیمت‌ها را دستوری
کاهش دهد.
روزنامه سازندگی در گزارشی با عنوان «بنگاه املاک دولت» نوشت: این روزها مستاجران روزهای سختی را بـرای اجاره کردن خانــه دارند. از یک طرف افزایش شدید تورم، قیمت‌ها در بازار اجـاره را تحت تاثیر قــرار داده و از طرف دیگر انتظارات باعث شـده قیمت رهن و اجاره خانه نجومی شـود. این وضعیت باعث شـده دولت خود را به عنوان منجی وارد بازار کند و در نقش سـوپرمن ظاهر شـود. یعنی در حالی که خودش تورم را خلق کرده و این وضعیت فجیع را آفریده، خودش هم در قالب منجی ظاهر می‌شود و دستور می‌دهد که صاحب‌خانه‌ها اجاره ملک را بالا نبرند.
فرقی ندارد بازار ارز دچـار التهاب شــده یا بازار سکه یا بازار مسکن. تنها گزینه روی میز دولت دستور و تعزیر آحاد اقتصادی است. این روزها هم دولت و مجلس همنوا شـده‌اند که بازار اجاره را با ابزارهای تعزیراتی کنترل کنند. افزایش روزافزون تورم، همه بازارها و بیشتر از همه بـازار اجاره را تحت تأثیر قرار داده است. در حال حاضر بازار اجاره در تهران از بی‌ثباتی رنج می‌برد و اجاره املاک در پایتخت روز بـه روز افزایش پیدا می‌کند. اقتصاددانان می‌گویند ریشـه بی‌ثباتی در این بازار، بی‌ثباتی در اقتصاد کلان اسـت اما دولت و مجلس به جای برخورد با ریشه بی‌ثباتی برای این بازار نرخ تعیین کرده‌اند.
دولتی که در زمینه کنترل تورم حرفه‌ای عمل نمی‌کند، دنبال تدوین سازوکاری برای «اجاره‌داری حرفه‌ای» است. در سالهای اخیر این موضوع بارها از سـوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی در خرداد ماه سال ۹۹ و در بحبوحه پاندمی کرونا اعلام کرد: طی سالهای ۸۵ تا ۹۵ تعداد خانوارهای مستأجر کشـور ۳۰ درصد افزایش یافته که در تهران این افزایش 4۲ درصد بوده است».
انتقادهای روزنامه حزب کارگزاران از رفتارهای سوپرمن در حالی است که همین روزنامه به هنگام تصویب فاجعه‌بار ارز 4200 تومانی در سال 97، از «بازگشت اسحاق» برای مدیریت بازار ارز خبر داده و او را در شکل و شمایل سوپرمنی که در حال پایین آوردن دلار است، نشان می‌داد.(!)
اما در موضوع قیمت‌های سرسام‌آور مسکن و اجاره‌بها، روزنامه حزب اشرافی عمداً توضیح نمی‌دهد که ریشه این اتفاق کجاست؟ رویکرد تمسخر مسکن مهر و افتخار به نساختن مسکن از سوی وزیر اشرافی دولت روحانی، ضمن اینکه ترمز تولید و ایجاد اشتغال در بخش مسکن و صنایع جانبی آن را کشید، به انباشت بیش
از 6 میلیون تقاضا و تورم 700 درصدی در بخش مسکن انجامید. در عین حال بی‌اعتنایی به مأموریت قانونی راه‌اندازی سامانه املاک و اخذ مالیات از خانه‌های خالی موجب خالی ماندن (احتکار) حدود 2/5 میلیون خانه خالی شد. در کنار کاهش شدید تولید و عرضه مسکن، برجا گذاشتن رکورد تورم سالانه هم در دولت سابق، موجب سرریز گرانی به بخش‌های مختلف از جمله بخش مسکن شد.
روشن است که برخورد ریشه‌ای با معضل مزمن مسکن زمان‌بر است. اما در عین حال، دولت و دیگر دستگاه‌ها موظف هستند از قیمت‌گذاری لجام‌گسیخته در این بخش و هر بخش دیگری جلوگیری کنند.

 

******************

خراسان**

مرغ به قیمت مصوب رسید
ایسنا -  بر اساس مشاهدات میدانی از خرده فروشی‌های تهران قیمت هر کیلو مرغ ۵۹ تا ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان شده است. هفته قبل قیمت مرغ از کیلویی ۴۶ تا ۴۸ هزار تومان به ۵۵ هزار تومان رسید. پس از اجرای طرح یارانه ای دولت، قیمت مصوب مرغ ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده بود.
 
بازگشت قیمت دلار در صرافی ها به کانال ۲۸ هزار تومان
تسنیم - قیمت دلار توافقی در بازار متشکل ارزی کاهش یافته و وارد کانال ۲۸ هزار تومان شده است. این در حالی است که نرخ های دلالی ارز در برخی شبکه ها با افزایش نسبت به روز قبل به 30700 تومان رسید.
 
 ارسال دیدگاه

 

 

 
 

 

******************

جوان**

اصلاح‌طلبان که کارنامه هشت ساله دولت‌شان همچنان بر دوش مردم سنگینی می‌کند، حالا چند ماهی است که ایده و نظرات اقتصادی برای دولت رئیسی می‌دهند و روشن نیست چرا وقتی مدیریت اجرایی کشور دست خودشان بود، این ایده‌ها برای شکوفایی اقتصادی اجرایی نشد و کار به اینجا رسید. حالا هم حسین مرعشی پا را از نقد دولت رئیسی فراتر گذاشته و گفته که عمر دولت رئیسی به پایان نمی‌رسد، چون هیچ کاری انجام نداده است!
حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در مصاحبه‌ای گفته «بعید نیست که دولت آقای رئیسی به پایان برسد...». او دلیل پایان زود هنگام عمر دولت رئیسی را این بیان کرده که «تا به حال ایشان اقداماتی انجام نداده است.»
او همچنین پیش‌بینی کرده ایران و امریکا حتی «بدون خروج سپاه از لیست گروه‌های تروریستی توافق خواهند کرد.
مرعشی در مورد حسن روحانی بعد از ریاست جمهوری هم گفت: «سمتی به ایشان ندادند.» و در پاسخ به این نکته که «گفته می‌شود که او مجمع را قبول ندارد به همین دلیل این عضویت در آن به ایشان پیشنهاد نشد.»‌تصریح می‌کند که «اگر سمتی به ایشان می‌دادند قبول می‌کرد.»
به نظر می‌رسد تخریب هماهنگ دولت رئیسی به دست اصلاح‌طلبان ناشی از یک ترس و یک امید است، ترس اینکه دولت رقیب اصلاح‌طلبان بتواند موفق شود و امید اینکه با سیاه نمایی در مورد دولت رئیسی بتوانند سیاهی‌های دولت روحانی را از خاطره‌ها ببرند.
روزنامه سازندگی که ارگان رسمی حزب کارگزاران (حزبی که مرعشی دبیرکل آن است) است، اخیراً مطلبی انتقادی درباره عبدالناصر همتی، یکی از رؤسای بانک مرکزی دولت روحانی منتشر کرده بود. این رسانه که با اعتراض و تکذیب همتی مواجه شده بود، تلاش کرد در مطلبی دیگر دل او را به دست بیاورد، اما جملاتی نوشته که به نظر توهماتی در مورد عملکرد همتی و دولت روحانی است. در واقع سازندگی برای به دست آوردن دل همتی، اعتبارش را وسط آورده است و مدعی می‌شود همتی و کلیت دولت روحانی «توانستند از ونزوئلایی شدن ایران جلوگیری کنند.»
از جمله موضوعات مدح همتی در سازندگی، این است که او «صحنه را ترک نکرده و همچون ماه‌های منتهی به انتخابات درباره مسائل اقتصاد ایران نظر می‌دهد.» و بعد در جملاتی جالب توجه می‌نویسد: «عملکرد همتی در دوران ریاستش بر بانک مرکزی قابل قبول بود؛ چه آنکه موفق شد با کمترین درآمدها، اقتصاد کشور را از بد‌ترین بلایا عبور دهد. خاصه آنکه امریکا در روز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به‌صورت رسمی از برجام خارج شد. عبدالناصر همتی برای عبور از مرحله سخت خروج امریکا از پیمان برجام و تحریم‌های جدید، تمهیداتی اندیشید که تا حد زیادی موفق بود.»
مردم شاید جزئیات عملکرد همتی را از خاطر برده باشند، اما نتیجه عملکرد تیم اقتصادی دولت روحانی چیزی نیست که به این زودی‌ها از یاد مردم برود یا تأثیرات آن از گرده مردم برداشته باشد. گرچه حزب کارگزاران از یک سو، در مصاحبه دبیرکلش دولت رئیسی را در حدی بداند که نمی‌تواند عمر قانونی‌اش را به پایان برساند و از سویی دیگر، محض ملاحظات حزبی، مداح دولت روحانی و رئیس کل بانک مرکزی‌اش شود!

 

******************

وطن امروز**

رژیم صهیونیستی قادر به دفاع از خود نیست
فرمانده کل سپاه پاسداران در دیدار رئیس کمیته مشترک رؤسای ستاد ارتش پاکستان با اشاره به تحرکات برخی کشورهای منطقه برای عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی که قادر به دفاع از خود هم نبوده، چگونه برخی کشور‌های اسلامی به آن تکیه می‌کنند؟
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی از رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان دشمن جهان اسلام و بشریت یاد کرد و با بیان اینکه آمریکایی‌ها نیز که تکیه‌گاه اصلی صهیونیست‌ها هستند اساسا دشمن حکومت اسلام هستند، فرجام و سرنوشت عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌های کودک‌کش را برای برخی حکام منطقه تلخ توصیف و تصریح کرد: سوال مهمی است که رژیم صهیونیستی که قادر به دفاع از خود هم نیست و کاملا یک رژیم بدون سیاست است، چگونه برخی کشور‌های اسلامی بر آن تکیه می‌کنند که دارای امنیت یا اقتصاد باشند، این مساله هیچ منطقی ندارد. وی ارمغان حضور آمریکایی‌ها در جهان اسلام را تفرقه‌های بزرگ، جنگ‌های داخلی طولانی، تخریب خانه‌ها و همچنین آواره کردن مردمان، محروم کردن ملت‌های مسلمان از ثروت‌های خود و در واقع ایجاد ناامنی و فقر و عقب‌ماندگی دانست و گفت: وقتی به افغانستان نگاه می‌کنیم آثار زیانبار و غیرقابل جبران مداخله آمریکایی‌ها را می‌بینیم. همان‌گونه که ما از این مداخلات ویرانگر آمریکایی‌ها در افغانستان رنج می‌بریم؛ مردم، دولت و اساسا کشور پاکستان هم به نحو دیگری رنج می‌برند. فرمانده کل سپاه در ادامه پس از برشماری حضور نامبارک آمریکایی‌ها در منطقه و کشور‌های اسلامی تاکید کرد: به یاری خدا دشمنان ما در حال عقب‌نشینی هستند و امیدواریم دوباره این کشور‌ها با اعتماد‌به‌نفس و همدلی، استقلال خود را به دست آورند. 
***
امیرعبداللهیان خطاب به اردوغان:
حضور رژیم صهیونیستی در منطقه ارمغانی جز ناامنی ندارد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که دوشنبه‌شب در سفرش به آنکارا با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد، روز گذشته در صفحه اینستاگرامش درباره این دیدار نوشت: سفرم به ترکیه دیشب با دیدار آقای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه به اتمام رسید و امروز برای شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر راهی ترکنمستان شدم. وی افزود: شب گذشته در دیدار با آقای اردوغان ضمن ابلاغ سلام رئیس‌جمهور کشورمان، از ایشان برای سفر به تهران به منظور برگزاری نشست شورای عالی همکاری‌های ۲ کشور دعوت به عمل آوردم. در این دیدار درباره موضوع سوریه به آقای اردوغان گفتم راه‌حل سیاسی را تنها راه‌حل برای کاهش نگرانی‌های امنیتی ترکیه می‌دانیم و با تکرار مجدد ضرورت اجتناب از هرگونه اقدام نظامی حاضریم برای تسهیل در زمینه گفت‌وگوی منجر به نتیجه پیشقدم باشیم. وزیر خارجه همچنین نوشت: ضمن گفت‌وگو درباره اشتراکات و موارد مورد علاقه طرفین درباره تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی به رئیس‌جمهور ترکیه یادآوری کردم حضور رژیم صهیونیستی در منطقه هیچ ارمغانی جز فتنه‌انگیزی و ایجاد ناامنی نخواهد داشت. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین خاطرنشان کرد: آقای اردوغان در این دیدار ضمن ابلاغ سلام به مقامات عالی کشورمان، سیاست نگاه به همسایگان را در دولت جمهوری اسلامی مورد تمجید قرار داد و ابراز امیدواری کرد بزودی به تهران سفر خواهد کرد. ایشان همچنین ضمن با اهمیت خواندن موضوعات مرتبط با فلسطین، قدس و مسجدالاقصی از دیدگاه ترکیه، فلسطین را موضوع مهم دنیای اسلام دانست و وحدت جهان اسلام در این باره را مهم خواند.  
***
ممانعت آل‌خلیفه از سفر برخی بحرینی‌ها به ایران
دولت بحرین به برخی از شهروندان این کشور که قصد سفر به ایران را داشتند، اجازه خروج نداد. «منتدی البحرین لحقوق الانسان» (مجمع حقوق بشر بحرین) در صفحه توئیتر خود نوشت: تعدادی از شهروندان بحرینی که قصد سفر زیارتی به ایران را داشته‌اند توسط مأموران آل‌خلیفه از گذرگاه‌های بحرین یا دوبی برگشت داده شدند. مجمع حقوق بشر بحرین در ادامه این را به خاطر تصمیم‌های غیرقانونی و اعلام نشده طرف‌های رسمی در بحرین در نقض آشکار آزادی‌های دینی و رفت‌و‌آمد دانست. این مرکز تأکید کرد شهروندان بحرینی درباره دلیل منع سفر به اماکن دینی از جمله ایران سوال دارند، زیرا این موضوع هیچ منع رسمی ندارد. «سیدمحمد البلادی» از اساتید حوزه در بحرین نوشت که خانواده‌اش را در حال سفر به دوبی برگشت داده‌اند و به آنها گفته‌اند مقصد شما دوبی نیست، شما قصد مسافرت به جایی دیگر (ایران) را دارید. وی افزود بخشی از هدف این مسافرت عوض شدن حال و هوای مادر و درمان وی بود. 
***
رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی جنبش حماس:
ایران رأس محور مقاومت است
رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی جنبش حماس در‌ گفت‌وگوی تفصیلی با روزنامه الاخبار با تبیین نقش ایران در محور مقاومت، خبر داد این جنبش قصد دارد روابطش با دمشق را از سر بگیرد. «خلیل الحیه» تصریح کرد: اگر به ائتلاف‌هایی که از سوی آمریکا و متحدانش در منطقه در حال شکل‌گیری هستند، بنگریم، متوجه می‌شویم که این امر در ۲ جهت است: 
نخست: جبهه مقاومت، به طوری که اشغالگری که به دنبال گسترش در منطقه است، معتقد است اگر مقاومت را از بیرون محاصره کند، در داخل آن را تضعیف می‌کند. دوم: جبهه ایران، به عنوان پشتیبان خارجی مقاومت که آن را خطری برای منطقه می‌داند. وی افزود: بنابراین، این ائتلاف‌ها به منظور تضمین گسترش اسرائیل در منطقه شکل می‌گیرد تا سر محور مقاومت خارج از فلسطین یعنی ایران که هر روز صاحب قدرت جدیدی می‌شود، قطع شود. لذا اشغالگر تلاش می‌‌کند تا راه را در موضوع هسته‌ای حداقل در ظاهر قطع کند اما در باطن، هدف قطع راه تدارکات برای نیروهای مقاومت در منطقه است
 

**************

شرق**

سخنرانی امیرعبداللهیان در نشست وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی خزر

حفاظت از منابع زنده دریای خزر در دستور کار قرار گیرد

وزیر امور خارجه کشورمان که از ترکیه به ترکمنستان سفر کرده در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر گفت: مسئله حفاظت از محیط زیست و منابع زنده دریای خزر بایستی به‌عنوان یکی از موضوعات دارای اولویت، در دستور کار و پیگیری کشورهای ساحلی خزر قرار گیرد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در ابتدای سخنان خود گفت: «برگزاری اجلاس‌های وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر، فرصت مغتنمی را برای همفکری درخصوص مسائل این دریا و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی فراهم می‌کند و می‌تواند موجب تقویت گسترش همکاری‌های پنج‌جانبه در دریای خزر شود. از زمان امضای کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر چهار سال می‌گذرد، در این رابطه اگرچه یک گام مهم برداشته‌ایم، ولی موضوعات بسیار مهم «تعیین مناطق آبی» و «تحدید حدود بستر و زیربستر» دریای خزر همچنان باقی مانده است. پس از امضای کنوانسیون به منظور بررسی ابعاد مختلف همکاری در دریای خزر و با اولویت کار بر روی تدوین پیش‌نویس موافقت‌نامه‌ای درخصوص خطوط مبدأ، «گروه کاری مقامات عالی‌رتبه درمورد مسائل دریای خزر» تشکیل شد. طی چهار سال گذشته چهار اجلاس گروه کاری برای نهایی‌کردن پیش‌نویس موافقت‌نامه خطوط مبدأ برگزار شد و هنوز مذاکرات آن ادامه دارد. علاوه بر آن چندین اجلاس برای تدوین و نهایی‌کردن اسناد تخصصی پنج‌جانبه به صورت مجازی برگزار شده است که مذاکرات آنها نیز همچنان ادامه دارد. البته طی این مدت با وجود شیوع کرونا تلاش‌ها و اقدامات زیاد و بسیار خوبی برای پیشبرد همکاری‌های پنج‌جانبه درمورد مسائل خزر صورت گرفته است. با این حال تأکید داریم برای بهره‌مندی از مزایای کنوانسیون در به سرانجام رساندن توافق درمورد خطوط مبدأ تسریع به عمل آید. بدیهی است مشخص‌شدن خطوط مبدأ منجر به اجرائی‌شدن کنوانسیون خواهد شد». او در ادامه افزود: «سازوکار همکاری جمعی در زمینه‌های حفظ ثبات و امنیت و گسترش همکاری‌های اقتصادی پنج‌جانبه در دریای خزر همواره مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران بوده است. این موضوع از لحاظ امنیت و منافع ملی همه کشورهای ساحلی دریای خزر بسیار حائز اهمیت است.

 

حمایت چین از درخواست ایران برای پیوستن به گروه بریکس

پکن با درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس موافقت کرده است. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در کنفرانسی خبری در پی درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس عنوان کرد که این کشور «با شرکای بریکس همکاری می‌کند تا سازوکار لازم برای گسترش اعضا را جهت الحاق شرکای همفکر به خانواده بریکس به طور پیوسته پیش ببرند».

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری روز دوشنبه‌اش در پاسخ به سؤالی درباره سخنرانی روز جمعه رئیس‌جمهور ایران در نشست بریکس‌پلاس و درخواست عضویت ایران در این سازمان گفت: بریکس یک سازوکار ابتکاری است که دارای ابعاد مختلف است. ۳۰ درصد تولید ناخالص جهان و ۴۰ درصد جمعیت جهان در این حوزه تعریف می‌شود. وزیر خارجه ایران درخواست عضویت ایران را در این نشست ارائه داده و روز جمعه نیز آقای رئیس‌جمهور در نشست بریکس‌پلاس به صورت مجازی سخنرانی کرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز اخیرا تأیید کرده بود که آرژانتین و ایران برای عضویت در سازمان بریکس درخواست داده‌اند که متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. زاخارووا در این باره در کانال تلگرامی‌اش نوشت: در حالی که کاخ سفید فکر می‌کرد موجب قطع‌کردن، ممنوع‌کردن و تضییع چه چیزی در جهان شود، آرژانتین و ایران درخواست عضویت در بریکس را داده‌اند.

آلبرتو فرناندز، رئیس‌جمهور آرژانتین در نشست بریکس‌پلاس در هفته گذشته گفته بود که کشورش می‌خواهد به عضویت کامل این سازمان دربیاید.

 

****************************************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات