علیرضا جلالیان/ روایت سال‌های حماسه، موضوع اصلی در حوزه ادبیات دفاع مقدس است؛ روایتی که تاریخ‌ساز شده و هر چه جلوتر می‌رویم، مسائل بیشتر با آن سال‌ها مرتبط می‌شود. این رود جاریست و دفاع‌مقدس تنها در هشت یا ده سال ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی خلاصه نشده است، ادبیات دفاع مقدس یک ادبیات زنده و جاری است به وسعت همه تاریخ و محاجه حق و باطل است؛ اما متأسفانه همه ما در این حوزه کم‌کاری می‌کنیم.
 در حالی که ۳۰ سال از پذیرش قطعنامه 598 که آغازی بر دفاع و تهاجم در عرصه فرهنگی بوده، گذشته، ما نتوانسته‌ایم پرونده ادبیات دفاع مقدس در سال‌های 58 تا 68 را ببندیم و هر روز پس از این تاریخ، دفاع‌ مقدس باز تولید داشته است. از ماجرای بوسنی تا حزب‌الله لبنان و امروز جبهه مقاومت در منطقه و مدافعان حرم. هر روز جبهه جدیدتری در این عرصه گشوده شده؛ اما ما هنوز نتوانسته‌ایم پرونده آن سال‌ها را ببندیم. 
حجم انبوهی از خاطرات و اتفاقات مانده که مکتوب نشده و هر روز هم بر این اتفاقات افزوده می‌شود. ما در برابر آیندگان مسئولیم. واقعیت‌ها و حقیقت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در خاطرات و روایات رزمندگان مستتر مانده، عده بسیار زیادی از فرماندهان و رزمندگان آن دوران هنوز فرصت روایت و بازخوانی خاطرات خود را به علت مشغله در جبهه‌های نبرد دیروز و امروز پیدا نکرده‌اند و عده زیادی از رزمندگان هم یا به علت مجروحیت‌ها یا به علت کهولت سن از دست رفته‌اند. میراث دفاع مقدس هر روز که می‌گذرد، از دست می‌رود و عده کمی مشغول به حفظ این میراث و ثبت آن هستند. تازه امروز که جبهه مقاومت گسترده شده هر روز بر حجم کمی و کیفی خاطرات و مسائلی که باید مکتوب شود، افزوده می‌شود.
 با این اوصاف نمی‌توان به وضعیت امروز بسنده کرد و باید باید با تبعیت از رهبر معظم انقلاب، انقلابی عمل کرد. انقلابی عمل کردن در این حوزه؛ یعنی انجام یک انقلاب در ادبیات و خاطره‌نویسی که البته این مقدمه کار است؛ چرا که خاطره‌نویسی و مکتوب کردن خاطرات مقدمه‌ای است برای تولید آثار فرهنگی و هنری بعدی و تثبیت فرهنگی که برای آن نوشته شده است. بنابراین مرحله اول این انقلاب متوجه ادبیات و مرحله دوم آن متوجه هنرمندان است. ترجمه کتاب‌های این حوزه هم برای همه‌گیری این فرهنگ اهمیت دارد.
انقلاب در ادبیات، لزوم رسیدن به نقطه مطلوب در حوزه ادبیات دفاع مقدس است. این انقلاب به هر صورت واجب است؛ زیرا بقای انقلاب اسلامی و به نتیجه رسیدن آن را به دنبال خواهد داشت.
زندگی در دوران دفاع مقدس نمونه بزرگی از زندگی منتظران واقعی است که امروز هم نمونه‌های کوچک آن در سراسر جبهه مقاومت گسترده شده است. اینجا ادبیات، نقش کلیدی در ترویج گفتمان و سبک زندگی آخرالزمانی در قالب ادبیات دفاع مقدس دارد. بنابراین باید انقلابی دیگر را در این حوزه رقم بزنیم. ان‌شاء‌الله

همسر شهید «محسن حججی» مطرح کرد
 احسان امیری/  آسمانیان بیشتر از زمینیان او را می‌شناسند. اما امروز مگر در جمع شهدای مدافع حرم شناخته‌ شده‌تر از شهید حججی هم هست؟ محسن در مرحله مقدماتی عملیات آخرالزمان سر داد و به تعبیری بعضی او را نفس زکیه دانستند. در ادامه خانم زهرا عباسی همسر شهید محسن حججی که می‌توان او را اسوه صبر زینبی دانست، از سال‌های زندگی با همسرش می‌گوید. خانم عباسی می‌گوید: «18 ساله بودم که ازدواج کردم. همیشه طلب یک زندگی مهدوی را داشتم. مرتب سر نماز دعا می‌کردم و از خداوند می‌خواستم کسی را در زندگی من قرار بدهد که حضرت زهرا(س) تأییدش کرده باشد. خدا لطف کرد و خیلی زود مرا به خواسته و آرزویم رساند. جالب اینجاست زمانی که آقامحسن به خواستگاری من آمد، عنوان کرد که او نیز همیشه از خدا همسری را طلب می‌کرده که هم‌نام حضرت‌زهرا(س)، از خانواده سادات و مورد تأیید ایشان باشد. اینجا بود که متوجه شدم محسن هم ارادت ویژه‌ای به خانم حضرت زهرا(س) دارد و از همان ابتدا وساطت حضرت زهرا(س) را در ازدواج‌مان احساس کردم. آقامحسن عجیب حضرت زهرایی و عاشق ایشان بود و همیشه شهادتی مانند حضرت‌زهرا(س) را طلب می‌کرد. می‌گفت من از قصه شهادت حضرت‌زهرا(س)، فقط گمنامی‌اش را می‌خواهم.
هر دوی ما عضو مؤسسه شهید کاظمی بودیم. ما سر سفره شهید حاج‌احمد کاظمی با هم آشنا شدیم. من و آقامحسن مدتی کوتاه در نمایشگاهی که ویژه شهدای دفاع مقدس راه‌اندازی شده بود، با هم همکار شدیم و از آنجا بود که آقامحسن من را برای ازدواج انتخاب کرد. روز آخر نمایشگاه بود که آقامحسن کتاب «طوفانی دیگر در راه است» را به من هدیه داد و و از من خواست که آن را به عنوان یادگاری از طرف ایشان داشته باشم. البته من هم کتاب «سرباز سال‌های ابری» را به آقامحسن هدیه دادم و بعد از یک هفته بود که به همراه خانواده‌شان به خواستگاری من آمدند.
شب خواستگاری برعکس همه، که در این جلسه حرف‌های خاص می‌زنند، آقامحسن قرآن آورده بود و از تفأل‌هایی که برای ازدواج با من، به قرآن زده بود، می‌گفت. می‌گفت من بعد از دیدن شما برای اقدام به خواستگاری و ازدواج تفأل‌های زیادی به قرآن زدم و در این باره با خدا مشورت کردم. از آن تفأل‌ها که این روزها به حکمت آن پی برده‌ام،‌ مربوط به شب قبل از خواستگاری بود. «گفتیم که مترس که تو بر آنها البته همیشه غلبه و برتری خواهی داشت.» (آیه 68، سوره طه) معنای این آیه را شاید آن موقع درک نکردم؛ ولی الان خوب می‌فهمم آن برتری که آن روز قرآن از آن سخن گفت، چه بود.
 آن شب هم به قرآن تفأل زدند که این‌بار آیه 31 سوره نور آمد: «به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را (از هر نامحرمی) فرو بندند و پاکدامنی ورزند و زیورهای خود را آشکار نگردانند، مگر آنچه که طبعاً از آن پیداست...» بعد خطاب به من گفتند: «از خدا چنین همسری را می‌خواهم. شما می‌توانید این‌طور که قرآن خواسته، باشید؟» که من در جواب‌شان گفتم بله.
گفتند من سر سفره‌ شهدا نشسته‌ام و در مسیری قدم گذاشته‌ام که دلم می‌خواهد با همسرم آن را ادامه بدهم.  همسری که اول من را به سعادت و سپس به شهادت برساند. شما می‌توانید کمکم کنید؟ گفتم بله، اما شما هم پسر بابای من می‌شوید؟ که گفتند بله. گفتم پس یاعلی... صبح فردا هم رفتیم برای آزمایش. من و پدرم اصلاً بحث مالی را پیش نکشیدیم. آقامحسن از من درباره مهریه پرسیدند و اینکه نمی‌توانند متعهد به مهریه بالا شوند. گفتند اگر مهریه 14 سکه باشد، خیلی راضی‌ام و البته دلم می‌خواهد حضرت‌زهرا(س) هم راضی باشند. من در جواب‌شان گفتم نگران نباشید؛ خوشحال‌تان می‌کنم. مهریه را یک سکه به نیت یگانگی خدا، پنج مثقال طلا به نیت پنج تن، 12 شاخه گل نرگس به نیت امام زمان(عج)، 14 مثقال نمک به نیت نمک زندگی، 124 هزار صلوات و حفظ کل قرآن با ترجمه به ایشان پیشنهاد کردم.
بیشتر قرآن را حفظ بودند. صلوات‌ها را هم فرستادند. ولی خب دفعه اولی که خواستند به سوریه بروند؛ من کل مهریه‌ام را به آقامحسن بخشیدم. چون ارزش او برای من بیشتر از این حرف‌ها بود...»


«آخرین زیارت» عنوان کتابی است که در 14 بخش کوتاه، شهید حجت اصغری را از کودکی تا شهادت از زبان مادرش روایت می‌کند. شهید اصغری در آبان ماه سال 1394 در 27 سالگی و در حالی که مادرش آرزوی دامادی‌اش را داشت، در منطقه ضابطیه از توابع حلب سوریه به شهادت رسید.
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «خبر شهادتش در محل پیچیده بود، ولی ما بی‌خبر بودیم. روز بعد از عاشورا در حالی که دلشوره امانم را بریده بود، برادرانم به خانه‌ام آمدند. حضورشان در آن روز برایم عجیب بود. برادر بزرگ‌ترم به همسرم گفت: «حاجی شنیده‌ام که حجت زخمی شده است؟» ناگهان دلم ریخت و یک لحظه یقین کردم که حجت شهید شده است، اما پدرش که نمی‌خواست قبول کند، گفت: «اشتباه شنیده‌ای، حجت حالش خوب است.» ناگهان بغض دامادم ترکید، شروع به گریه کرد؛ من که نفسم به شماره افتاده بود، پرسیدم: «حجت شهید شده؟» و تازه فهمیدم که نه تنها اهل محل، بلکه همه بچه‌هایم می‌دانستند و چون خبری از پیکر حجت نیست، قرار گذاشته‌اند که به ما نگویند. اما از ترس اینکه از اهالی محل متوجه شویم، برادرانم را آورده‌اند تا خبر را به ما بدهند.»
«آخرین زیارت» که یک جلد از مجموعه یک بغل گل‌ سرخ است، به قلم مهدی گودرزی و به سفارش مکتب فرهنگی علقمه، با شمارگان یک‌هزار نسخه در 48 صفحه، به بهای چهارهزار و 500 تومان از سوی انتشارات تقدیر به بازار عرضه شده است. مکتب فرهنگی علقمه سعی دارد در قالب مجموعه کتاب‌های یک بغل گل سرخ، سرگذشت و زندگی شهدای مدافع حرم را توصیف کند. این مجموعه تلاشی برای به تصویر کشیدن نقش مادران و همسران شهدای دفاع از حریم آل‌الله(ع) و جهان اسلام و نگاه تربیتی و اخلاقی به زندگی شخصی و اجتماعی شهدا از پنجره خانواده است و کوششی برای شناخت سبک زندگی متعالی در عصر حاضر به شمار می‌آید.


وقتی خبر شهادت «حاج‌علی» در عملیات کربلای 5 را شنیدیم، بچه‌های گردان ضد زره و حتی دیگر گردان‌ها که علی را می‌شناختند، اشک چشم‌شان تا چند روز خشک نمی‌شد، به نوعی عزای عمومی شد؛ سکوت غم‌انگیزی فضای منطقه را پوشانده بود و بچه‌ها مانند کسی که گمشده‌ای دارد، حیران و سرگردان از این سنگر به آن سنگر و از این خاکریز به آن خاکریز می‌رفتند. مصیبت بزرگی بود. عملیات کربلای 5 پس از شهادت حاج‌علی دیگر پدافند نداشت؛ یکی می‌گفت: «حاج‌علی همان، شکارچی تانک را می‌گویی» خلاصه هر کس چیزی می‌گفت.
به نقل از «اسماعیل بنی‌اسدی» همرزم شهید علی ژاله
در سپیده‌دم 12 بهمن 1340 دیده به جهان می‌گشاید. مهر ماه 1347 روانه مدرسه ابتدایی ننیز(علیا) می‌شود. وی پس از اتمام تحصیلات دوره راهنمایی، برای ادامه تحصیل در دوران متوسطه به شهر کرمان می‌رود.
با آگاهی کامل از اوضاع بحرانی انقلاب، جذب سپاه می‌شود.‌ آموزش نظامی را در کرمان فرا می‌گیرد و در برگشت به منظور شروع به کار، به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منطقه «رابر» مراجعه می‌کند. در دوازدهم مرداد ماه 61 به منظور ادای تکلیف الهی و انجام سنت نبوی، به فکر ازدواج می‌افتد تا زندگی مستقلی را شروع کند. با انگیزه دفاع از آرمان‌های انقلاب پس از ورود به سپاه، دلبستگی خاصی به جبهه پیدا کرده و مانند کوهی استوار، تنگناهای دنیوی را یکی پس از دیگری پشت سر می‌گذارد و پس از چند بار مجروح شدن و برگشت مجدد به جبهه و با آنکه مسئول حمل ادوات جنگی بود و برای عملیات کربلای پنج تدارک دیده بود، خودش را به خط دشمن می‌رساند و پیش از اینکه وارد صحنه عملیات شود، به شهادت می‌رسد؛ اما عملیات کربلای 5 در محور لشکر 41 ثارالله مرهون زحمات او بود. 

۰901۰۰۰9304/ بهترین و مؤثرترين دوره براي کارکنان رسمي سپاه فرستادن خانواده‌هاي‌شان حداقل سالي يک بار برای زیارت مشهد مقدس است؛ زيرا دوره‌هاي ده روزه استان هيچ‌گونه فايده‌اي به جز هزينه و تلف کردن وقت و تکراري بودن ندارد.
۰911۰۰۰7115/ چند سالی است که طبق بیانات رهبري عزيز در راستاي زبان خارجه به طور تجربي و با هزينه شخصي زبان روسي رو ياد گرفتم. دوست دارم سازمان از نيروهايي که در اين راستا تلاش مي‌کنند، حمايت کند.
۰912۰۰۰8513/ جوانان غيور افغاني براي دفاع از خاک و ناموس خود در برابر داعش و طالبان بسيج مردمي تشکيل دهند. 
۰913۰۰۰4395/ پيشنهاد مي‌شود کارايي کارت يکسان‌سازي را با کسر اختياري مبلغي از حقوق ماهیانه، مانند سفر کارت بعضي ادارات بالا ببريد تا پشتوانه‌اي براي سفرهاي زيارتي و سياحتي باشد.
۰914۰۰۰1504/ دعا کنيد شهادت با لباس مقدس پاسداري نصيبم شود.
۰914۰۰۰9328/ لطفاً پيگيري کنيد چرا وام ازدواج پايوران پرداخت نمي‌شود. با گذشت حدود 10 ماه از ازدواج هنوز منتظر وام پنج ميليون تومانی هستم.
۰914۰۰۰0632/ ما بسيجيان کد 89 شهرستان مهاباد با وجود خدمت در آخرين نقطه عملياتي شهر خود فوق‌العاده عملياتي را به طور کامل براي‌مان نمي‌فرستند.
۰915۰۰۰2855/ متأسفانه در شهرستان سراوان واقع در استان سيستان‌وبلوچستان هيچ دکتر و مطبي با بيمه نيروهاي مسلح قرارداد ندارد و برای رفتن به دکتر باید 400 کيلومتر تا زاهدان مسير طي کنيم.
۰915۰۰۰1631/ چرا پاداش پايان خدمت با تأخير پرداخت مي‌شود؟
۰915۰۰۰3895/ چرا موضوع ارشديت تحصيل با کندي و به سختی پيش مي‌رود؟
۰916۰۰۰9340/ لطفاً درباره مسابقات قرآن همسران و فرزندان پاسداران گزارشي تهيه کنید؛ بی‌نظمی در مرحله منطقه‌ای بسیار زیاد است. 
۰917۰۰۰1653/ متأسفانه، حق بيماري صعب‌العلاج اين همه سال از ما کم مي‌شود؛ اما وقتی پارسال مدارک تحويل دادم، هنوز يک ريال آن هم پرداخت نشده است. کسي جوابگو نيست؟
صبح صادق: لطفاً مدارک‌تان را ارسال کنید.
۰917۰۰۰8018/ چرا پس از ۱۰ سال که خدمت‌مان در سپاه مي‌گذرد و حق مسکن کم مي‌شود، خانه يا وام مسکن به ما نمی‌دهند؟ بندرعباس
۰918۰۰۰0134/ بيش از ۱۵ ماه است که بازنشسته شده‌ام و در حال حاضر مستأجر هستم با دو تا جوان دم‌بخت، ولي پاداش پايان خدمت و مرخصي را کامل نداده‌اند.
۰918۰۰۰2415/ چرا وام مسکن بسيجيان کد 89 را واريز نمي‌کنند؟
۰918۰۰۰8764/ پدر و مادرم پير و از کار افتاده‌اند که تحت تکفل اينجانب هستند. هر ماه حدود 300 هزار تومان از حقوقم بابت دفترچه بيمه کسر می‌شود. خواهشمندم اگر امکان دارد در اين زمینه هزينه‌ها را کمتر کنند.
۰918۰۰۰6458/ چرا سپاه نه اجازه ادامه تحصيل به کارکنان را مي‌دهد و نه براي ادامه تحصيل دانش‌آموختگان کارداني دانشگاه امام حسين(ع) فکري شده است. لطفاً پيگيري کنيد.
۰919۰۰۰5984/ شهادت شهيد حججي يادآور سربريدن پاسداران به دست ضد انقلاب در کردستان است. شکل و شيوه عوض شده، اما ولي خط استکبار نابودي انقلاب است؛ ولی دشمن بداند که نور خدا خاموش شدنی نیست.

فرمانده مجموعه عوض شده بود. یک هفته‌ای از معارفه‌اش می‌گذشت. بنا به رسم باقی‌مونده از فرمانده قبلی برای پنج‌شنبه و جمعه برنامه مأموریت تعریف کرده بودیم.
 برای توضیح برنامه‌های قبلی رفتم خدمت سردار و مأموریت‌های پنج‌شنبه و جمعه رو که ماهی دو بار بود، توضیح دادم. سریع مخالفت کرد و گفت، پنج‌شنبه و جمعه برای خانواده است.
 الآن این مأموریت در شرایط صلح خیلی ضرورت نداره، این مأموریت رو برای نیروها فقط سه‌ماه یک‌بار، پنج‌شنبه و جمعه تنظیم کنید. مدیران و فرماندهان هم ماهی یک‌بار، حق خانواده نباید ضایع 
بشه.

در مراسم تکریم و معارفه در معاونت سیاسی سپاه مطرح شد
طی دو مراسم در مجموعه معاونت سیاسی سپاه تکریم و معارفه جانشین معاونت سیاسی، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و سردبیر هفته‌نامه صبح‌صادق برگزار شد. 
بر این  اساس ، با تکریم سرهنگ پاسدار عبدالله داورزنی،علی قاسمی که پیش از این مسئولیت مرکز مطالعات سیاسی معاونت سیاسی را به عهده داشت، به عنوان جانشین معاونت معرفی شد.
 همچنین در مراسم تکریم و معارفه‌ در ساختمان صبا(صبح‌صادق) فرهاد مهدوی  به عنوان مسئول مرکز مطالعات سیاسی، علی حیدری سردبیر صبح ‌صادق  و فتح‌الله پریشان جانشین سردبیر معرفی شدند.

 ولایت مظهر زمینی توحید است
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حاجی‌صادقی، جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه در این مراسم که مسئولان و مدیران سیاسی نیروها و رده‌های هم‌تراز حضور داشتند، در سخنانی با بیان اینکه تمسک به ولایت رمز پیروزی و عاقبت بخیری است، اظهار داشت: «تجربه تاریخی و چهار دهه پس از انقلاب اسلامی نشان می‌دهد برخی افراد با سابقه درخشان تنها به دلیل تبعیت نکردن از ولایت عاقبت خوشی را در پیش نداشتند؛ چرا که ولایت مظهر زمینی توحید است.»
وی با اشاره به رسالت‌های سنگین معاونت سیاسی در مأموریت‌هایی که به آن واگذار شده، افزود: «مأموریت‌های جدیدی که معاونت سیاسی دارد موجب می‌شود انتظار یک کار جهادی و انقلابی را از این مجموعه داشته باشیم البته مجموعه نیروهای این معاونت نشان داده‌اند قابلیت چنین امری را داشته‌اند.»
تغییراتی مبتنی بر شایسته‌سالاری
سردار رسول سنائی‌راد، معاون سیاسی سپاه در این مراسم با تبریک این تغییر و تحولات در معاونت سیاسی اظهار داشت: «اینکه امروز به جایی رسیده‌ایم که در معاونت مبتنی بر شایسته‌سالاری فضایی فراهم شده است تا آنهایی که شایسته هستند، متناسب با توانمندی خود رشد کنند، بسیار اهمیت دارد».
وی با بیان اینکه امروز ماهیت تهدیدات دچار تغییر شده، افزود: «امروز با مؤلفه تهدید هوشمند روبه‌رو هستیم که تلفیقی از تهدیدات سخت، نیمه‌سخت و نرم است که دشمن متناسب با شرایط به صورت هوشمندانه، همه این تهدیدات را متناسب با شرایط وزن می‌دهد و علیه ما اعمال می‌کند و تنها دز نوع تهدید را کم و زیاد می‌کند.»
سردار سنائی‌راد افزود: «با تهدید هوشمند که یک بعد آن تهدیدات سیاسی است، مواجه هستیم و در لجمن(لبه جلویی منطقه نبرد) این معاونت سیاسی است که با این تهدیدات مواجه است؛ این برای ما توفیق است که در این صحنه نقشی داریم که به راستی مجاهدت در این مسیر اجر هم خواهد داشت.»
وی با اشاره به تغییرات در معاونت سیاسی و حضور علی قاسمی در سمت جانشینی معاونت و تعیین فرهاد مهدوی برای مسئولیت مرکز مطالعات سیاسی به روحیه بسیجی و جهادی وی اشاره کرد و افزود: «از نشانه‌های اخلاص آقای مهدوی این است که به دنبال مسائل مادی نیست و پای کار است و با یک روحیه جهادی و بسیجی و تکلیف‌مدارانه فعالیت می‌کند.»
وی در موضوع سردبیری صبح‌صادق هم با اشاره به تخصص و تجربه رسانه‌ای علی حیدری در طول سال‌های متمادی، گفت: «طی دو سال اخیر با تحولاتی که در صبح‌صادق انجام شد، ارتقای نشریه به خوبی در نظرسنجی‌ها و مسائل دیگر دیده شد که این نشان از نگاه حرفه‌ای و تخصصی برادران عزیزمان آقایان قاسمی، حیدری و دوستان‌شان بوده است.»
سردار سنائی‌راد در ادامه فتح‌الله پریشان را به عنوان جانشین سردبیر صبح‌صادق معرفی کرد و اخلاص کاری، سطح علمی خوب، روحیه بسیجی و بی‌حاشیه بودن را از خصوصیات وی دانست.
 
پاسداری پایان ندارد
سرهنگ پاسدار عبدالله داورزنی، جانشین سابق معاونت سیاسی سپاه در سخنانی با بیان اینکه پاسداری از انقلاب پایانی ندارد، اظهار داشت: «تلاش کردم تا آنچه در توان داشتم، از دوران دفاع مقدس تاکنون در مسیر انقلاب و آرمان‌های امام راحل(ره) خدمت صادقانه کنم.»
وی تأکید کرد: «سال‌های خدمتم در بسیج از دوران دفاع مقدس تا امروز در معاونت سیاسی نهاد مقدس سپاه از افتخارات عمر بنده است.»
داورزنی خاطرنشان کرد: «هدایت سیاسی در بدنه بسیج یکی از مسئولیت‌های خطیر معاونت سیاسی است که در دوران مسئولیت در بسیج تا امروز آن را دنبال می‌کردم و روابط و تعامل دوستانه با مجموعه مسئولان سیاسی سپاه را در دوران مسئولیت در دستور کار داشتم.» وی در پایان برای علی قاسمی، جانشین جدید معاونت هم آرزوی موفقیت کرد.

نگاه تحولی
 در مرکز مطالعات و صبح‌صادق
علی قاسمی در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از 23 ماه حضور خود در مرکز مطالعات سیاسی، گفت: «از ابتدای تشکیل صبح‌صادق تا امروز که به یک ساختار و تشکیلات و ساختمان مستقل رسیده است، با این مجموعه همراه بوده‌ام و طی 23 ماهی که در مسئولیت مرکز و صبح‌صادق حضور داشتیم، سعی کردیم با یک نگاه تحولی افزون بر مأموریت‌های محوله، فوق برنامه‌های سیاسی و فرهنگی هم داشته باشیم.»
وی افزود: «نظم‌دهی به نیروی انسانی و وضعیت حقوق‌ها و نیز ارتباط مستمر با نیروهای مجموعه، کادرسازی، وسعت نگاه در به‌کارگیری نویسندگان جوان، تربیت کارشناسان متخصص در حوزه‌های جریان‌شناسی، مسائل داخلی ومنطقه‌ای ازجمله کارهایی بود که در طول این مدت پی‌ریزی و اجرا شد.»
قاسمی افزود: « در جلسات و تعاملات با رسانه‌ها و مدیران مسئولان نشریات حضور مستمر داشتیم و با تعاملات خوبی که با بسیج رسانه برقرار کردیم، با وجود قلت نیروی انسانی توانستیم جایگاه خوبی را در این مجموعه کسب کنیم.» 
وی افزود: «در امر مرجعیت سیاسی در سپاه و نیروهای مسلح هم همکاری‌های خوبی را با نیروی انتظامی، وزارت دفاع و دیگر رده‌های نیروهای مسلح برقرار کرده‌ایم و در حال گسترش آن هستیم.»
وی در پایان با بیان خاطره درس‌آموز وصیت برادر شهیدش در عملیات کربلای5 درباره حق بیت‌المال، مبلغی را به عنوان رد دیون احتمالی از بیت‌المال به هفته‌نامه صبح‌ صادق هدیه کرد.  
فرهاد مهدوی، مسئول جدید مرکز مطالعات سیاسی هم در این مراسم به موضوع گسترش ارتباطات مرکز مطالعات سیاسی با مجموعه‌های بیرونی در سپاه و خارج از این نهاد اشاره و تأکید کرد: «تولیدات مرکز باید به سمت ارتقای بیشتر برود و این روند ادامه داشته باشد؛ همچنین امر محتوادهی به نشریات و تولیدات باید تقویت شود.» وی افزود: «تولیدات مرکز در واقع نشان‌دهنده چهره معاونت سیاسی است و باید در تهیه نشریات، کتاب‌ها و محتوای کلیپ‌ها بیشتر و بهتر عمل کنیم.»
علی حیدری، سردبیر جدید هفته‌نامه صبح‌صادق نیز در این مراسم  گفت: «با وجود دوستان و همکاران جوان، پر تلاش و حرفه‌ای در مجموعه مرکز و هفته‌نامه صبح‌صادق امیدوارم پاسخ خوبی به اعتماد مسئولان بدهیم.»
 وی افزود: «از سال 1381 و در بدو ورود به معاونت سیاسی با برادر عزیزم جناب آقای قاسمی همراه و همکار بوده‌ایم که نتیجه این همراهی در پیشرفت کارها ظهور و بروز پیدا کرده است.»


صبح صادق از دوره توانمندسازی کارشناسان و مسئولان سیاسی سپاه گزارش می‌دهد
 حسن ابراهیمی/ مرکز امامت دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) در قلب این دانشگاه یکی از مجهزترین و بهترین مراکز آموزشی سپاه است که عمده دوره‌های توانمندسازی فرماندهان و مدیران سپاه در این مکان برگزار می‌شود، به علاوه، از امکانات این مرکز برای تربیت فرماندهان و مدیران آینده سپاه نیز بهره‌برداری می‌شود. یکی از کاربردهای این مرکز به دلیل امکانات خوب کمک‌آموزشی، برگزاری دوره‌های توانمندسازی برای پاسداران در سطوح تخصصی است که از این طریق می‌توان عده زیادی را در قالب یک کلاس آموزش داد. این مرکز هفته گذشته میزبان عده‌ای از مسئولان و کارشناسان سیاسی رده‌های کشور بود. لازم به ذکر است این کارشناسان به منظور توانمندسازی در حوزه مدیریت پیام در این دوره شرکت کرده بودم. 

80 شرکت‌کننده
این دوره در قالب اولین دوره توانمندسازی کارشناسان و مسئولان سیاسی در حوزه مدیریت پیام با حضور 80 نفر از مسئولان و کارشناسان سیاسی سراسر کشور به مدت پنج روز در مرکز امامت دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) برگزار شد.

استادان مبرز
پس از بررسی کمّ و کیف دوره در مرکز امامت به سراغ سرهنگ دوم محمد نوری سرپرست اداره امور هادیان و مدیران معاونت سیاسی رفتیم و از او درباره برگزاری این دوره و جزئیات آن جویا شدیم.سرهنگ نوری با اشاره به مباحث تخصصی مطرح شده در این دوره گفت: «با بهره‌گیری از استادان مبرز حوزه ارتباطات و رسانه، مباحث فرآیند تهیه خبر و تولید پیام سیاسی، پردازش و تحلیل، بازاریابی و انتقال مؤثر پیام سیاسی به مخاطبان ارائه شد.»
وی در ادامه گفت: «در این دوره سعی و تلاش معاونت سیاسی این بود که مسئولان و کارشناسان سیاسی در زمینه تولید و انتقال پیام سیاسی، مفید و مؤثر بودن آن توانمند شوند و در عرصه میدانی پیام‌های اثرگذار سیاسی تولید، فرآوری و منتقل کنند.»

موضوعات آموزشی
وی افزود: «بر اساس هدف‌گذاری‌ها مباحث نظری و کارگاهی با موضوعات مدیریت افکار عمومی، مدیریت ارتباطات، مدیریت پیام، مدیریت جهادی، برندسازی و بازاریابی پیام سیاسی، آشنایی با فن سخنوری، آشنایی با گفتمان‌های فعال در عرصه سیاسی کشور و آشنایی با تهدیدات و فرصت‌های فضای مجازی برنامه‌ریزی شد  و در قالب 75 ساعت درسی طی این پنج روز در مرکز امامت تدریس شد.»
سطح علمی بالای استادان دوره
نوری در توضیح کیفیت دوره گفت: «بر اساس تصمیم‌گیری‌های انجام شده سعی شد استادانی که برای این دوره به کارگیری می‌شوند، از سطح علمی بالایی برخوردار باشند تا کارآمدی آموزش را بالا ببرند.»
این سخن آقای نوری زمانی که با لیست استادان و موضوعات مطرح شده مواجه می‌شویم، تأیید می‌شود. در این لیست برای موضوع عملیات روانی از دکتر حجت‌الله مرادی عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) و در موضوع افکار عمومی از دکتر محمد ابن‌الدین عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) دعوت شده است. 
در موضوع مدیریت ارتباطات هم از دکتر حسن خجسته باقرزاده معاون صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران دعوت شد که مشاهدات نشان می‌دهد خیلی مورد استقبال شرکت‌کنندگان بوده است.
در موضوع مدیریت پیام هم از دکتر اکبر نصراللهی از مدیران خبری صداوسیما دعوت شد. همچنین تدریس کلاس تخصصی فن سخنوری را هم استاد احمد طهماسبی برعهده گرفت.
موضوع مدیریت جهادی نیز از عناوین درس‌های این دوره بوده که این بخش با حضور سردار محمدحسین سپهر برگزار شد که سخنرانی و تدریس وی با مراسم اختتامیه کلاس‌ها همراه بود.
سردار سپهر در این برنامه گفت: «همان‌طور که در عرصه‌های مختلف مانند دفاع و امنیت جهادی عمل کردیم و موفق شدیم، باید در عرصه رسانه و تولید پیام هم جهادی عمل کنیم.»
موضوع برندسازی و بازاریابی پیام‌های سیاسی از جمله موضوعات مهم و به روزی بود که دکتر امیر محبیان ارائه کرد و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که مورد توجه شرکت‌کنندگان قرار گرفته است.در موضوع گفتمان‌های سیاسی هم از تحلیلگران معاونت سیاسی استفاده شد که بر این اساس آقای مهدی سعیدی سخنرانی و تدریس داشت.حوزه فضای مجازی و شناخت فرصت‌ها و آسیب‌های این فضا برای کارهای سیاسی و روشنگری هم موضوعی بود که حجت‌الاسلام محمد فروهر از کارشناسان این حوزه به تدریس آنها همت کرد.در این دوره افزون بر مباحث علمی مطرح شده حجت‌الاسلام جلال کریمی مهرجردی نیز یک جلسه با موضوع اخلاق برگزار کرد.

امکانات خوب مرکز امامت
به نظر می‌آید امکانات و تسهیلاتی که در مرکز امامت برای این دوره فراهم شده بود، موجب شد تا این دوره با کیفیتی عالی برگزار شود و امکانات و تسهیلات مناسب این مرکز، از جمله محل استراحت و امکانات آموزشی مناسب با توجه به تعداد زیاد شرکت‌کنندگان در دوره از کیفیت تدریس استادان نکاست و استادان دوره نیز عموماً از برگزاری دوره و امکانات این مجموعه رضایت داشتند.

حاشیه‌های برنامه
در این دوره،‌ علاوه بر دروس رسمی، فوق‌برنامه‌های تفریحی و زیارتی نیز برنامه‌ریزی شده بود. استفاده از امکانات ورزشی دانشگاه، ازجمله استخر و برنامه‌ زیارتی حرم حضرت عبدالعظیم در شهر ری هم دیگر امکانی بود که می‌توانست برای نیروهای شهرستانی شرکت‌کننده در دوره مفید باشد. دید و بازدید هم‌دوره‌ای‌های قدیمی نیز از حاشیه‌های این دوره بود که صحنه‌های زیبایی را ایجاد کرده بود. بسیاری از شرکت‌کنندگان به دلیل اینکه در یک سطح و درجه بودند، در دوران آموزش یا در دوره‌های مختلف با هم آشنا بودند و این برنامه فرصتی بود برای تجدید دید و بازدیدها.

سرلشکر محمد باقری گفت: انتظار می‌رود وزیر دفاع مانند یک فرد جهادی در سنگر از‌ پا ننشیند و دائم در این جهت تلاش کنند. امیر حاتمی ‌فرمانده‌ای شناخته شده در نیروهای مسلح و برادری مؤمن، ولایی‌، سختکوش، کاردان و توانا در انجام مسئولیت‌ها است و ایشان در مسئولیت جانشینی وزارت دفاع فراتر از مسئولیت جانشین عمل کرد و در بسیاری از بخش‌ها موفق بود. بالاترین رأی اعتماد‌ نمایندگان به امیر حاتمی نشان داد که در نظام و کشور اسلامی، موضوع دفاع، فراتر از هرگونه حزب، جناح، سلیقه و نگر‌ش حائز اهمیت و توجه است.