بررسی چالش‌ ارزی کشور از منظر سیاست‌های تجاری و شرایط تحریم

بررسی چالش‌ ارزی کشور از منظر سیاست‌های تجاری و شرایط تحریم

در تاریخ 13970118 در دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، 5 محور این سیاست‌گذاری به تصویب رسید، جهانگیری در تاریخ 13970120 آن را در برابر مردم در رسانه ملی اعلام کرد و طی تصویب‌نامه 4353 هیات وزیران مورخ 13970122 به مرحله اجرا در‌آمد. این تصویب‌نامه تاریخ 13970121 را برای شروع سیاست‌‌‌های جدید تعیین کرده بود. پنج محور اصلی این سیاست عبارت بودند از: تعیین رقم 4200 تومان برای دلار بعنوان ارز تک‌نرخی تصویب‌نامه 8987 هیات وزیران مورخ 13970202 (تعیین مابه‌التفاوت نرخ ارز به میزان 3 هزار میلیارد تومان برای واردات کالای اساسی و دارو)، تصویب‌نامه 8739 هیات وزیران مورخ 13970202بازگرداندن ارز صادراتی و ثبت آن در سامانه‌‌‌های بانک مرکزی) نامه وزیر صمت مورخ 13970313 بابت تعیین فهرست اقلام پتروشیمی و معدنی مشمول واریز ارز به سامانه نیما (تبصره 1 مصوبه 8739) تامین همه نیاز وارداتی ثبت سفارش شده توسط بانک‌مرکزی ساماندهی صرافی‌‌ها و انجام اقدامات امنیتی-انتظامی‌در این حوزه راه‌اندازی سامانه‌‌ها به منظور (تقاطع‌گیری) شفافیت طرف عرضه و تقاضا بسته تکمیلی: در تکمیل این سیاست، بانک‌مرکزی ابتدا از 21 تا 25 فروردین 11 اطلاعیه داد و جزئیات دیگری را بر این بسته افزود: 1- نگهداری بالای 10 هزار دلار جرم است و دارندگان باید به بانک‌‌ها فروخته یا در آن‌ها سپرده‌گذاری کنند و ثبت سفارش صرفا به صورت بانکی امکان‌پذیر است (حذف شیوه‌‌‌های غیربانکی یا حواله در واردات) 2- ارز مسافرتی برای یک بار سفر در سال به میزان 1000 یورو یا معادل آن 3- در راستای همسان‌سازی سکه و ارز، نرخ خرید یک‌ماهه سکه 15 میلیون و 900 هزار ریال تعیین شد 4- تأمین مالی (فاینانس) با نرخ 4200 صورت می‌گیرد 5- برای شهریه دانشگاه حداکثر 15هزار دلار و ماهانه 1000 دلار برای دانشجو 6- درخواست کمک فکری از عموم مردم 7- تعیین 33 حوزه برای دریافت ارز خدماتی و وعده تدوین 33 بخشنامه برای جزئیات و سهمیه هر یک 8- در یک بخشنامه مهم فقط انتقال ارز توسط صرافی را منوط به درخواست شعب دارای مجوز ارزی کرده، خرید و فروش فیزیک اسکناس توسط تمام صرافی‌‌ها را ممنوع می‌کند 9- واردات صرفا با ثبت سفارش و ثبت خدمت و انتقال ارز صرفا از طریق سیستم بانکی با صرافی‌‌‌های مجاز با تقاضای بانک عامل ممکن است 10- رفع تعهد ارز واردکنندگان مناطق آزاد و ویژه منوط به ترخیص قطعی کالا و صورت‌حساب قطعی انجام خدمت است 11- تعیین تاریخ 13970121 بعنوان مرجع سیاست‌گذاری‌‌‌های جدید که تعهدات بعد از این تاریخ به قیمت‌ روز تسویه می‌شود.
بررسی نحوه تعیین نرخ ارز و سیاست های دولت

بررسی نحوه تعیین نرخ ارز و سیاست های دولت

الف)بازار و نرخ ارز در اقتصاد ایران ب)ارزیابی سیاست های ارزی دولت در سال های 1396 و 1397 ج)چهارچوبی برای محاسبه نرخ ارز مناسب -برابری قدرت خرید و اشکالات آن - نرخ ارز مناسب و سیاست های مناسب ارزی
سوئیفت چیست؟ این نهاد در تحریم های ایران چه نقشی داشت؟

سوئیفت چیست؟ این نهاد در تحریم های ایران چه نقشی داشت؟

سوئیفت (Swift)چیست؟ سوئیفت در لغت به معنای خیلی سریع است اما در واقع حروف اول عبارت " The Society For Worldwide Interbank Financial Telecommunication" به معنای انجمن ارتباط مالی بین بانکی بین المللی است. مرکز این مؤسسه مالی در بلژیک است و به صورت تعاونی فعالیت می کند.
تبیین ظرفیت های ایران و محدودیت های آمریکا

تبیین ظرفیت های ایران و محدودیت های آمریکا

در شرایط کنونی آمریکا تلاش دارد سه نکته را در راستای جنگ روانی برای بازگرداندن ایران به میز مذاکره به عنوان مسائل جدی در ذهن مردم مهندسی نماید: بحران ناکارآمدی ، بی اعتمادی به نظام، انگاره سیستم فاسد، تا بتواند به این وسیله نظام را با بحران مشروعیت مواجه کرده و امتیازات لازم را بگیرد. تلاش آمریکا بر این معطوف شده تا قبل از برگزاری انتخابات مجلس و مشارکت گسترده مردم و بی اثر سازی این راهبرد به نتیجه برسد.
اتفاقات اخیر در بازار ارتباطی با تحریم نداشت
یک پژوهشگر اقتصادی درگفت‌وگو با بصیرت مطرح کرد

اتفاقات اخیر در بازار ارتباطی با تحریم نداشت

مهرپور با بیان اینکه مسلما یکی از اهداف تحریم‌های جدید اخلال در بازار ارز و دیگر بازارها بوده است، گفت: اما اینکه بخواهیم بگوییم تمام اختلالات بازار در شرایط فعلی مرتبط با تحریم‌هاست اینگونه نیست زیرا پیش از این هم برای انتقال ارز مشکل داشتیم.
دلایل و اهداف سفر عراقی ها به ایران+تصاویر

دلایل و اهداف سفر عراقی ها به ایران+تصاویر

بیشترین مقصد گردشگران عراقی ابتدا استان خوزستان و منطقه اروند است. دلیل اصلی آن تبدیل شدن اروند به منطقه آزاد تجاری است که با لغو ویزا روزانه بین چهار تا شش هزار عراقی وارد اروند می شوند. سفر اتباع عراقی به اروند بیشتر یک روزه است و هدف گردشگران عراقی نیز خرید اجناس و کالا از ایران به دلیل مقرون به صرفه بودن و کاهش پول ملی ایران است. برخی از عراقی ها حتی نان خود را از این منطقه می‌خرند و همه این‌ها به خاطر تفاوت قیمتی است که بین دو کشور وجود دارد.
ماراتن بازسازی سوریه

ماراتن بازسازی سوریه

از این رو مشارکت عمده این دو کشور در عرصه بازسازی سوریه علاوه بر پیشگیری از نفوذ و سهم خواهی سایر قدرت های منطقه که تا چندی پیش تسلیح کننده معارضان سوری بودند، موجب تثبیت و گسترش تاثیرگذاری جبهه مقاومت بر تحولات آینده سوریه و منطقه می شود.
۵۰