امام حسن(ع) در برخوردهای اجتماعی و سیاسی با صبر و متانت رفتار می کردند چنان که در جریان صلح با معاویه علیرغم شرایط خاصی که وجود داشت، حضرت(ع) به صلح پایبند ماندند. آرزوی دشمن این بود که ایشان را عصبانی کند محالی که هرگز رخ نداد.
«ای ابوسعید! به همان علتی که پیامبر با قبایل بنی ضمره و بنی اشجع و با اهل مکه زمانیکه از حدیبیه بر می گشت، صلح نمود، من هم با معاویه صلح نمودم؛ با این تفاوت که اهل مکه کفار به تنزیل هستند و معاویه و یارانش کفار به تأویل می باشند.»
بررسی ابعاد معنوی راهپیمایی اربعین در گفتگوی بصیرت با استاد فلسفه:
نشانه امر قدسی این است که بیش از 1400 سال کسی که در آن تاریخ از دنیا رفته در عین حال بیش از همه ما در دنیا حضور دارد و نقش آفرین است و دل ها را تکان می دهد و جمع می کند. از طرف دیگر این امر قدسی است، چون زمان و مکان روی امر قدسی اثر ندارد.
در زیارت نامه کوتاهی که برای حضرت عباس(ع) ذکر شده است، خصوصیات و صفات ممتازی برای آن حضرت آمده که از جمله آنها تسلیم، تصدیق، وفا و سستی نکردن در همراهی با امام خویش است.
امام جمعه اهل سنت شهرستان خاش با اشاره به اینکه امام حسین(ع) متعلق به همه انسانهای آزاده جهان است، گفت: جامعه اهل سنت به امام حسین(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ارادت ویژهای دارند.
مروری بر زندگانی حضرت عباس علیه السلام
این نوشتار سعی دارد با بررسی زندگانی حضرت عباس (ع) و نگاهی به فعالیتهای دوران نوجوانی و شرکت وی در جنگها، چهره روشنتری از ابعاد حماسی شخصیت آن حضرت را به تصویر کشد.
امام فرمود: ای اباعماره ... هرکس در سوگ حسین شعری بخواند و ده نفر را بگریاند، بهشت برای اوست، و هرکس در سوگ حسین شعری بخواند و یک نفر را بگریاند، بهشت برای اوست.
آیت الله سیدمحمد قائم مقامی، استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه غدیر، تداوم حقیقتی است که با رسالت انبیا در عالم متحقق شده است، گفت: فجایع جهان ریشه در اعراض از ولایت و رها کردن امامت دارد.
طبق بیانات رهبر معظم انقلاب «ماجرای غدیر فقط نصب یک جانشین برای پیغمبر نبود. غدیر دو جنبه دارد: یکی جنبهی نصب جانشین است. جنبهی دیگر قضیه، توجه دادن به مسئلهی امامت است؛ امامت با همان معنائی که همهی مسلمین از این کلمه و از این عنوان میفهمیدند. ...»
دعای عرفه از جمله دعاها و مناجات سرشار از مضامین والای عرفانی است که توسط سید سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) در روز نهم ذی الحجه در صحرای عرفات خوانده شده است. آنچه اهمیتی خاص به این دعا بخشیده است پرداختن به مضامین توحیدی در قالب کلمات دلنشین است؛ موضوعی که امروز با توجه به توطئه های وهابیت در زیر سوال بردن عقاید شیعیان و حتی برادران اهل سنّت در مسئله توحید عبادی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و نیازمند تعمّق بیشتری است.
یکی از آسیبدیدگان عرفان حلقه میگوید: با انگیزه خداشناسی و عرفان وارد حلقه شدم اما به شیطان رسیدم، اعتقاد اصلی در عرفان حلقه این است که تمامی افراد جن زده هستند؛ کسانی که وارد این حلقهها میشوند پاکسازی میشوند.
ابن حجر، دانشمند اهل تسنن در مورد امام باقر(ع) می گوید او جامع علوم و شکافنده و توسعه دهنده علم بود. او نمایانگر علم بود و دانش را رفعت داد.