علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه تا کنون برنامه مدون اقتصادی از کاندیداهای ثبت نام شده در این دوره ریاست جمهوری ندیده ام، به خبرنگار بصیرت، گفت: در دوره قبل مناظره ها نقش تعیین کنند ه ای در انتخاب افراد داشت. باید منتظر بود و دید کاندیداهای محترم چه برنامه های اقتصادی و سیاسی ارایه خواهند داد. متاسفانه داشتن یک برنامه اقتصادی، کشاورزی و.. برای نامزدهای ریاست جمهوری و مردم جا نیفتاده و یک اولویت نیست.
بعنوان مثال کویتی ها اشتیاق بسیار بالایی به گوشت غاز دارند و دانستن این موضوع توسط خوزستانیها می تواند کرانه های کارون رو پرورشگاه غاز کند و دولت بعنوان راهنما تا شکل گرفتن این مهم راهنمای آنها باشد آنگاه می توان ادعا کرد که دولت به مردمی شدن اقتصاد کمک کرده است، زیرا نه نیاز کویتی ها از گوشت غاز کم می شود و نه استعداد کارون در پرورش غاز.
در روش تولید انگلوساکسونی مطلوبیت شخصی محور تولید میباشد، بنابراین میزان سود و بهره در این روش تولید از هر عاملی مهمتر است و آن را اصالت سود می گویند. اما در روش ژاپنی_ آلمانی مطلوبیت ملی مورد توجه است و محور تولید فتح استراتژیک بازارهای موجود می باشد.
مسائل مذکور نشان میدهد که سبک زندگی کنونی ما تناسب چندانی با اقتصاد مقاومتی ندارد و نمیتواند مقوم آن باشد. به نظر میرسد که نقطه کانونی برای موفقیت در تحقق اقتصاد مقاومتی، اصلاح برخی عادتها و شیوهها در سبک زندگی میباشد.
رییس جمهور برای پر کردن برگی دیگر از کارنامه فعالیت خود درحالی وارد عسلویه می شود که ۵فاز از میدان گازی پارس جنوبی، ۴ طرح پتروشیمی و افتتاح لایه نفتی پارس جنوبی انتظارش را میکشند.
با نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور، شاید به جرات بتوان تنها راه خروج کشور از رکود اقتصادی بی سابقه، افزایش هرساله نرخ بیکاری و روند رو به رشد واردات کالاهای غیر ضرور به داخل کشور را اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست. پایگاه خبری- تحلیلی "قدس آنلاین" در این راستا در گفتگویی با ۱۰ تن از فعالان اقتصادی به بررسی عملکرد دولت یازدهم در زمینه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و مهمترین موانع موجود برای اجرایی شدن این سیاست ها پرداخته است.
رسانه ملی و دیگر رسانه های فعال کشور همچون خبرگزاری ها و مطبوعات همانند اتاق فکر و بازوی مهم در توسعه و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی محسوب می شوند و می توانند به عنوان شاه کلید اصلی پیوند فرهنگ سازی باشند وجریان سازی مهمی در این عرصه از خود نشان دهند.
گفت و گوی«قدس آنلاین» با رئیس اتحادیه بنکداران پارچه درخصوص تحقق شعار امسال
صنعت نساجی امروز تامین کننده کمتر از ۵۰ درصد نیاز داخلی کشور است در حالیکه اگر کارخانه های ما به جای یک شیفت تولید دو تا سه شیفت کار کنند می توانیم جوابگوی کامل نیاز داخل کشور باشیم.
پرداخت یارانهها به شکل فعلی، یکی از تابلوهای ناکارآمدی و غير عقلايي در کشور است، زیرا یارانهها از یک سو همچون برف، آب و تأثیر آن در زندگی مردم محو میشود و از دیگر سو، در تولید و اشتغال، تأثیر منفي دارد. در دولت گذشته، شیوة توزیع یارانهها، اشتباه بوده و به اقتصاد کشور آسیب وارد کرد و در این دولت، علاوه بر ادامه روش غلط گذشته، حق مردم نادیده گرفته شده است.
پرداخت یارانهها به شکل فعلی، یکی از تابلوهای ناکارآمدی و غير عقلايي در کشور است، زیرا یارانهها از یک سو همچون برف، آب و تأثیر آن در زندگی مردم محو میشود و از دیگر سو، در تولید و اشتغال، تأثیر منفي دارد. در دولت گذشته، شیوة توزیع یارانهها، اشتباه بوده و به اقتصاد کشور آسیب وارد کرد و در این دولت، علاوه بر ادامه روش غلط گذشته، حق مردم نادیده گرفته شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد:
وی با اشاره به اینکه اصلاح نظام بانکی یکی از راهکارهای تقویت تولید است، افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید باید از واردات کالاهای قاچاق جلوگیری شود. البته وزرای صنعت، اقتصاد و راه و شهرسازی اعلام کرده بودند که برخی بندهای قانون مبارزه با کالای قاچاق قابلیت اجرایی ندارد، اما در هر صورت با توجه به تصویب کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا، موضوع در کمیته تخصصی کمیسیون اقتصادی در حال بررسی است.
حال اقتصاد مقاومتی به عنوان راهی سوم در میان کلانالگوهای توسعه اقتصادی، در حد وسط ایده جهانی شدن و تئوری وابستگی قرار دارد؛ درواقع، برخلاف دیدگاه جهانی شدن که همه امور را در حال جهانی شدن فرض میکند و معتقد به ناکارآمدی سیاستگذاریهای مستقل داخلی در عصر جهانی شدن است، اقتصاد مقاومتی برای ظرفیتهای درونزای داخلی اهمیت قائل است و بر آن است که بهرهبرداری از فرصتهای جهانی شدن نیز منوط به سامانیافتگی درونی و استحکامبخشی ساخت درونی است.