مطابق با آمار صندوق بینالمللی پول، تولید نفت ایران در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) با افزایش ۵۰۰ هزار بشکه ای نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید.
بلومبرگ با ابراز "بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است."، نوشت: دولت آمریکا از ترس افزایش قیمت نفت تحریمهای جدید کنگره علیه نفت ایران را اجرا نخواهد کرد.
ظرفیتهای بالای همکاری در حوزههای مهم انرژی، کشاورزی، کریدورهای حمل ونقل و امکان رشد مبادلات تجاری به سالانه ۱۰ میلیارد دلار، ایران و پاکستان را به دو شریک مهم استراتژیک تبدیل کرده و سفر امروز رئیس جمهور از این رو بسیار مهم است.
پروژه چند منظوره سد و نیرو «اومااویا» سریلانکا که تمام توسط شرکتهای ایرانی انجام شده است، به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای حوزه صادرات خدمات فنی- مهندسی کشورمان در زمینههای سدسازی، انتقال آب و تولید برق بهزودی با حضور مقامات دو کشور به بهرهبرداری میرسد.
بانک جهانی در آمارهای خود از کاهش نسبت فقر مطلق به کل جمعیت در ایران طی سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ خبر داده است.
دولت بایدن تمایلی به تشدید تحریمها علیه صادرات نفت ایران ندارد و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین بهعنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.
صندوق بینالمللی پول میزان رشد اقتصادی جهان در سال 2024 را در گزارش بهاره خود نسبت به پیشبینی قبلی 0.1 درصد افزایش داده و آن را 3.2 درصد اعلام کرده است.
تایمز اسرائیل در همین مورد نوشته است: شاخص بورس تلآویو 0.7 درصد با کاهش روبهرو شده است
با وجود تحریم ها و آنطور که وزیر اقتصاد می گوید،سرمایه گذاری خارجی در بخش نفت پیشرفت چشمگیری داشت اما کافی نیست و ایران باید برای جذب سرمایه گذاران خارجی گام های دیگری نیز بردارد.
با وجود رویه رانتی واردات در برابر صادرات خود، عملا تامین ارز همه کالاهای وارداتی با نرخ ۴۰ هزار تومان، ادعای درستی نیست و کالاهایی که از این رویه وارد می شوند با نرخ ارز غیر رسمی و تلگرامی نرخ گذاری خواهند شد.
مشاهدات از بازار آزاد ارز نشان میدهد که از ساعتی پیش ریزش قیمت دلار در این بازار شروع شده و همچنان ادامه دارد به طوری که تا زمان انتشار این گزارش افت ۴ هزار تومانی را تجربه کرد و صرافیهای میدان فرودسی روز بدون مشتری را سپری میکنند.