نقد و بررسی نگرش های اساسی نامزدهای مطرح انتخابات ریاست جمهوری
بررسی دیدگاه ها و مواضع، آقایان رئیسی، روحانی، جهانگیری و قالیباف، به عنوان چهار نامزد اصلی انتخابات اولویت بیشتری نسبت به بقیه دارد، از آنجا که بررسی همه مواضع آنها در یک نوشته ممکن نیست، سعی می شود، بدون جانبداری از فرد خاصی، کلیدواژه های مهم مواضع آنان استخراج و معرفی شود.
صحبت‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 96 در سومین مناظره انتخاباتی را در این گزارش بخوانید.
پرداختن به مسائل حاشیه‌ای نوعی فرار از پاسخگویی به حساب می‌آید
سردار سنایی راد در مورد تحریک قومیت ها در آستانه انتخابات گفت:
مردم امروزه خوب می‌فهمند که کسی که به گود رقابت آمده بایستی با توجه به مسائل اساسی و اصلی جامعه که امروز در رأسش مسائل اقتصادی، حل بیکاری، حل رکود و اشتغال جوانان است، برنامه ارائه دهد و می‌دانند که پرداختن به مسائل حاشیه‌ای نوعی فرار از پاسخگویی به حساب می‌آید.
چرایی اهمیت مشارکت حداکثری
مقام معظم رهبری در دیدار معلمان و فرهنگیان(17/02/1396) می فرمایند« آنچه برای منافع ملت به‌صورت فوری لازم است، حضور مردم است. حضور مردم دشمنان را از هیبت جمهوری اسلامی می‌ترساند. این هیبت ناشی از امثال حقیر نیست، به‌خاطر حضور مردم است. دولت‌ها تأثیری ندارند.»
سخنگوی وزارت کشور گفت: راه‌اندازی کارناوال‌های تبلیغاتی برای انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا قطعا مجاز نیست.
انتخاب رنگ و نماد انتخاباتی در ایران سابقه ای طولانی ندارد و شاید گفت از انتخابات ریاست جمهوری 88 بود که برای اولین بار به شکلی جدی یک رنگ در کمپین تبلیغاتی یکی از کاندیداها نقشی اساسی پیدا کرد. بعد از آن در انتخابات 92 این موضوع از طرف چند کاندیدا پی گرفته شد و در دوره اخیر یکی از سوالاتی که اکثر خبرنگاران از کاندیداهای ریاست جمهوری می پرسیدند در مورد رنگ و نماد انتخاباتی آنان بود.
رقيب هراسي افراطي
مواضع روحاني در برنامه انتخاباتي‌اش پس از افتتاح راه آهن همدان، گامي فراتر از "تخريب رقيب" برداشت که مي‌توان آن را اقدامي انتحاري و از جنس "رقيب هراسي افراطي" دانست.
تحلیل طبقاتی مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری
آنچه در مناظره‌ی دوم بیش از همه موردتوجه قرار گرفت، مشخص‌تر شدن شعارهای کاندیداها و جامعه‌ مخاطب آنها بود. به عبارت دیگر، اگر از منظر طبقاتی به مناظره دوم بنگریم، در این مناظره بیش از مناظره نخست، گرایش طبقاتی نامزدها مشخص شد؛ بدین معنا که تحلیل شعارها و محتوای سخنان نامزدها ما را بیش از گذشته به پی بردن به پایگاه طبقاتی آنها رهنمون می‌سازد.
راه دشوار روحانی
اکنون که بتدریج در حال نزدیک شدن به موسم برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستیم، به نظر می‌رسد که از دو جهت عمده، کار برای آقای روحانی دشوار شده است: 1- به لحاظ اوضاع کنونی و شرایط موجود کشور 2- به لحاظ بررسی روندمحور انتخابات در کشور در چند سال گذشته.
چالش مدیریت زمان در مناظره/ فراز و فرود کاندیداهای اصلی
دومین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری
یکی از مهارت های کاندیداها در این گونه مناظرات، باید برنامه ریزی دقیق آنها در مدریرت زمانی باشد که در اختیارشان قرار می‌گیرد. در انتهای مناظره قبل دیدیم که حسن روحانی علی رغم اینکه بیش از یک دقیقه وقت در اختیار داشت نتوانست جملات خود را کامل کند و منظورش را برساند و حتی حدود دو دقیقه هم بیشتر صحبت کرد که اعتراض دیگر کاندیداها را در پی داشت. در مناظره دوم هم باز این نقیصه در برخی کاندیداها دیده شد.
رفتارشناسی نظام اسلامی در 37 سال گذشته در قبال انتخابات، نشان می‌دهد تلاش برای تحقق مشارکت حداکثری مردم در امر انتخابات، یکی از راهبردهای ثابت و همیشگی نظام است.
چه کسانی به دنبال دوقطبی‌سازی در انتخابات هستند؟
دوقطبی‌های مخرب عمدتاً ازسوی بازیگرانی طراحی و به آنها دامن زده می‌شود که بیش از آنکه برنامه‌ای برای اداره‌ کشور داشته باشند، به نتیجه رقابت ها فکر می‌کنند. اما در پاسخ باید گفت عمدتاً ازسوی سه طیف به این موضوع دامن زده می‌شود ...
قبلی۹بعدی