برخی مراکز وابسته به سرویسهای جاسوسی با ابزار نظرسازی به نفع یکی از رقبا وارد عرصه انتخابات شدهاند. مؤسسه «ایپو» که با توجه به اطلاعات ثبت شده مرکز آن در واشنگتن قرار دارد، طی دو ماه گذشته به کمک جریان غربگرا آمده است ...
یکی از بخش های مهم در اطلاعاتی که در اختیار افکار عمومی قرار می گیرد از رسانه های بیگانه و شبکه های اجتماعی ای است که بر آنها کنترلی وجود ندارد و با توجه به رشد روز افزون آنها امکان پاسخگویی به همه آنها میسر نیست و از این رو وظیفه همه است که با سواد رسانه ای، شیوه های امپریالیست رسانه ای در فضای امروز تحلیل شود و مردم نسبت به آن اطلاع داشته باشند.
نه نو بودن چهره نامزدها و نه مستقر بودن در قدرت، هیچکدام ضمانت بخش رأی مردم نیست بلکه برداشت آنها از مناسب بودن اوضاع سیاسی ـ اجتماعی و یا نامناسب بودن آن است که جهت رأی مردم را به سمت رأی به تکرار وضعیت و یا تغییر آن معلوم میسازد.
عدم برگزاری انتخابات، مخدوشسازی مشارکت حداکثری و برگزاری بیرمقانه انتخابات با مشارکت حداقلی، دوقطبیسازیهای مخرب، انزوای جریان انقلابی و استکبارستیز و حمله به نهادهای انقلابی را می توان مهمترین اهداف دشمن در همه انتخابات ها و از جمله انتخابات پیش رو دانست.
منظور از راهبردها در اینجا، همانا دغدغهها و سیاستهای اساسی نظام است که در انتخابات درصدد رعایت و تحقق آنها است. مهمترین این راهبردها عبارتاند از:1- اصل حضور مردمی و برگزاری سالم، شفاف، قانونی، بموقع و باشکوه انتخابات/2- مشارکت حداکثری در انتخابات/3- انتخاب اصلح/4- بایسته ها و اخلاق انتخاباتی
تنهاکمتر از4 روز مانده به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری دکتر محمدباقر قالیباف با صدور یک بیانیه و تشریح فضای کنونی کشور، به نفع حجه الاسلام رئیسی کناره گیری کرد. کناره گیری آقای قالیباف،می تواند پیام ها و پیامدهایی را در فضای سیاسی و انتخاباتی کشور به همراه داشته باشد که مهمترین آن وحدت نیروهای انقلابی بر اساس عهد اولیه است.
محمد باقر قالیباف در بیانیهای از حجت الاسلام رئیسی اعلام حمایت کرد و از همه هواداران و حامیانش خواست تمام ظرفیت خود را برای به بار نشستن دولت کار و کرامت به کار گیرند.
نائبرئیس سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به انصراف محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاستجمهوری برای انسجام نیروهای انقلاب گفت: با وضعیت موجود در صورت انصراف جهانگیری کار انتخابات در همان مرحله نخست یکسره میشود.
تنها 4 روز مانده به انتخابات، محمد باقر قالیباف از کاندیداتوری به نفع جریان انقلاب کناره گیری کرد. با توجه به نظر سنجی ها و موج آفرینی قالیباف در این دوره، شاید کمتر کسی پیش بینی این کناره گیری را داشت. اما در بزنگاه حساس این یادگار دفاع مقدس بار دیگر از تمام فرصت های شخصی به نفع جبهه مردمی نیروهای انقلاب چشم پوشی کرد
با رسيدن به روزهاي پاياني، ماموريت جهانگيري نيز به پايان رسيده است، اما در اين ميان بازنده اصلي اين ميدان خود اسحاق جهانگيري است. او در ميانه ماندن و رفتن مستاصل باقي مانده است. ماندن او تبعات جبران ناپذيري را براي اردوگاه اصلاح طلبان خواهد داشت؛ از ديگر سو کسب آراء بسيار کم او موجب بياعتباري آشکار وي خواهد شد، شاید حضور جهانگیری در این عرصه براي هميشه پاياني بر حيات سياسي جهانگيري در سطوح بالاتر از معاون اولي ریاست جمهوری باشد.
به نظر می رسد در شرایطی که احتمال کشیده شدن انتخابات به مرحله دوم بالاست، حضور هر سه کاندیدای اصولگرا در صحنه انتخابات تا پایان رقابت ها بهترین گزینه است و عدم انصراف آنها به نفع یکدیگر به منزله وجود تفرقه و اختلاف در جریان نیروهای انقلابی نیست.
ازجمله الزامات انتخابات وجود رقابت میان دیدگاهها و جریانهای مختلف است. لذا اگر قرار است که رقابت سیاسی منجر به انتخاب گزینههای اصلح برای اداره امور کشور و تحصیل نتایج مطلوب شود، بایستی باید و نبایدها و الزاماتی بر آن حاکم باشد. از اینرو، در ارتباط با برگزاری انتخابات و رقابت سیاسی در کشور میتوان الزامات رقابت سیاسی را برشمرد.