به بهانه آغاز سال نو میلادی
مسیحیت و کلیسای امروزی به مثابه امر قدسی یا دینی و البته به مثابه یک رویکرد در تدارک و تأمین معنویتِ مورد نیاز بشر امروز، همه تلاش خود را بروز می دهد تا کماکان جایگاه خود را حفظ کند، اما اینکه در این مسیر چقدر موفق بوده و چقدر بازمانده و عقب رفته جای سوال است.
بررسی اندیشه و میراث فکری شیخ مفید در گفتگوی بصیرت با استاد فلسفه:
جریان عقل گرایی که با شیخ مفید شروع شد، اگر ما این جریان را که بعداً در شیخ طوسی از شاگردان ایشان به تمامیت رسید و متکامل تر شد را نداشتیم، امروز گرفتار یک اندیشه نسبتاً غیرپویا نقل گرا می شدیم که تقریباً شبیه به اهل حدیث و وجوهی از اشعری گری در اهل سنت بود.
سالروز بزرگداشت علامه طباطبایی و بررسی اندیشه های فلسفی ایشان در گفتگو با حجت الاسلام غفاری:
علامه طباطبایی صرفاً یک فیلسوف آشنا به فلسفه نیست. علامه طباطبایی دارای نظر جداگانه است، فیلسوفی است که در جای جای مباحث فلسفی یک طریق جدا، در مسیر گام های فلسفی معرفی کرده است.
دانشگاه های سراسر جهان برای جذب دانشجو برنامه های خاصی در نظر می گیرند. آنها سعی می کنند با ارائه کمک هزینه تحصیلی، در نظر گرفتن خوابگاههای لوکس و ایجاد فرصتهای شغلی نخبگان را جذب کنند.
مرادی، دانش آموخته فلسفه از دانشگاه برلین معتقد است شش کتاب، شرط لازم فهم متون علوم اجتماعی و فلسفی دو قرن اخیر هستند؛ سه کتاب از کانت، دو کتاب از هگل و یک کتاب از هایدگر.
یک پژوهشگر فلسفه اسلامی گفت: طرح ابن رشد و سهروردی در ورای قدرت سیاسی صورت گرفت. حتی قدرت سیاسی در مراحلی، علیه اندیشه فلسفی کوشید. فرهنگ، مولد فلسفه اسلامی است.
بررسی مفهوم فلسفه برای کودک و مزایای آن در گفتگوی بصیرت با حجت الاسلام احمد غفاری:
ما در زمانه ای زندگی می کنیم که ارتباط گیری و عضوگیری در این جامعه بسیار سهل و آسان هست. اگر ما جامعه مخاطب خودتان را رها بکنید و از حیث بار حکمی و فلسفی در هر سطحی که ممکن است نتوانیم اینها را به اقناع و باور برسانیم، نیروی رقیبی وجود دارد که به راحتی می تواند مخاطب ما را جذب خودش کند. لذا باید مراقب از دست دادن مخاطب خودمان و مراقب از دست دادن میدان استراتژیک خودمان باشیم.
نشست علمی بررسی سند آموزش 2030 در موسسه پژوهش فرهنگی انقلاب اسلامی 17 خرداد برگزار شد.
گفتگوی اختصاصی باشگاه خبرنگاران جوان با حشمت الله قنبری؛
حضرت صدیقه طاهره کبری (س) از سه جهت چه در ملکوت چه در عالم ناسوت و چه در معاد در بین همه اولیا و مقربان پروردگار عالم یک استثنا است.
بررسی شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی در گفتگوی دکتر صدرا با بصیرت
هر گونه تکفیر سنی به ویژه توهین و تحقیر ضمن اینکه خلاف آموزه های اسلام، شیعه و اخلاق بوده، به منظور تحریک اهل تسنن و اختلاف افکنی میان سنیان و شیعیانست. این یا جهالت بوده یا خود توطئه می باشد. حداقل اینکه مطلوب و مورد سوء استفاده حداکثری توطئه گران جهانی و منطقه ای است. تحریف شیعه نیز به منظور تخریب و تضعیف آن است.
آقای مجتهد شبستری سال هاست در فضای روشنفکری به طور یک طرفه در حال تکرار سخنان برخی فلاسفه غرب درباره هرمونوتیک و برداشت های گوناگون از دین است. و با وجود انتقادات فراوانی که به ایشان شده است و نقدهای فراوانی که به ایشان در مورد نظریاتش نوشته شده است، هیچ گاه پاسخ روشنی به منتقدان نداده است.
حجتالاسلام صدیقی در مراسم ترحیم آیتالله واعظزاده:
امام جمعه موقت تهران گفت: آیتالله واعظ زاده خراسانی از نظر علمی از جمله شاگردان آیتالله بروجردی بوده، از محضر حضرت امام استفاده کرده و در مسأله تقریب جزو پیشگامان و روشنبینان و خطشکنان عرصه تقریب بوده است.