سهم استانهای کم برخوردار در بودجه ۹۷، موضوعی است که با در نظرگرفتن آن میتوان چشم انداز پیش روی استانها را در یکسال آینده پیش بینی کرد.
«آسمان تاریک بود. گرما بیداد میکرد. آتش نعره میزد. هوا فوقالعاده خراب بود. گازهای سمی که از سوختن نفت خام و گاز بلند میشد همه را به سرفه انداخته بود. آسمان از دود سیاه شده بود. چند هفتهای نور آفتاب را ندیده بودیم. باید چاههای نفت را خاموش میکردیم. سرعت عمل ما در همان چند روز ابتدایی برای همه در کویت ثابت شد و اینکه جسارت و حرفهای بودنمان شانسی نیست و ایرانیها پرتلاش و غیرتمندند.»
طبق لایحه بودجه سال ۹۷، دولت در نظر دارد به ۱۰ گروه یارانه نقدی بپردازد که سرجمع آنها حدود ۴۲ میلیون نفر خواهد بود.
سالانه رقم بالایی دلار برای سفرهای زیارتی خریداری میشود، این در حالی است که زوار میتوانند با جایگزین کردن ارزهای دیگر مانند ارز کشور مبدا و یا حتی ریال ایرانی مانع از گسترش نفوذ دلار شوند.
نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک از زوایای پنهان قاچاق به کشور میگوید، از برگ سبزهای موهوم گمرکی، سهم چشمگیر کالای همراه مسافر مناطق آزاد و اینکه چگونه سهم ناچیزی از پوشاک وارد شده به مناطقی چون قشم و جلفا از گذرگاههای رسمی وارد شده و سرنوشت حجم عمده کالا نامعلوم است.
سال گذشته فقط ۱۵۰ میلیارد ریال ارز، برای ۶ قلم لوازم التحریر خارجی از کشور خارج شده است.
ریشهکنی فقر حداقل در قالب و تعریف فقر مطلق نیز نیازمند اقداماتی پایهای و اصلاح ساختارهای موجود و بسترهای لازم است. اقدامی که حداقل در ۴ سال گذشته در دولت یازدهم هیچ نشانهای از تحقق آن در رفتار و اعمال دولتمردان مشاهده نشده است.
مطابق گزارش یک موسسه آمریکایی در سال 2017 ؛ ایران از لحاط ذخایر نفت خام در رتبه چهارم دنیا قرار دارد اما در بخش ظرفیت پالایشگاهی تنها سهم 2 درصدی را نسبت به سایر کشورها به خود اختصاص داده است.
پس از اعلام حرمت واردات کالاهای با مشابه داخلی از سوی رهبرانقلاب، مسئولان دولتی بارها از ممنوعیت واردات این کالاها سخن گفتند، اما در عمل هنوز بخش عمدهای از این محصولات به راحتی وارد کشور میشود.
با گذشت حدود دو ماه از ابلاغ «برنامه اشتغال فراگیر در سال ۹۶» به کلیه دستگاههای اجرایی اما هنوز اعتبارات اجرای این طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص پیدا نکرده است.
در ۴ ماه اول سال جاری، واردات اجناس مصرفی از آمریکا سرعت گرفته است تا عملکرد مسئولان دولت یازدهم بیش از گذشته زیر سوال برود.
ریشه مدیریت ناکارآمد در شرایط کمبود یا مازاد تولید محصولات کشاورزی را می توان ناآگاهی از میزان تولید و ذخایر موجود دانست که یک نمونه از این ناکارآمدی عبارت است از هدر رفت سالیانه حدود 30 میلیارد متر مکعب آب در کشور که این حجم آب حدودا با میزان حجم مخازن سدهای کشور برابری میکند.