مصرف کالای ایرانی نیازمند تولید فکر ایرانی
آیا در جامعه‌ای که هر لحظه در آن تعالیم تفکر مصرف‌گرایی و فردگرایی تبلیغ می‌شود، می‌توان امید به اجرای اقتصاد مقاومتی و یا مصرف کالای تولید داخل داشت.
«بصیرت» مسیر پیشرفت کشورهای توسعه یافته را بررسی می‌کند
اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای تولید داخل راهکاری است که طی سا‌ل‌های اخیر به صورت متداوم توسط رهبر معظم انقلاب برای برون رفت از مشکلات اقتصادی تجویز شده است. اما برخی از کارشناسان این مشی اقتصادی را قدیمی و یا غیر اصولی می‌دانند، بررسی‌ها حاکی از آن است آمریکا، فرانسه، ژاپن و کره جنوبی از همین روش برای توسعه اقتصادی خود استفاده کرده‌اند.
ممنوعیت واردات کالایی که مشابه داخلی دارد کماکان در ابهام
گزارش «بصیرت» از قانونی که یک سال اجرا نشده است
با وجود ممنوعیت ورود کالایی که مشابه داخلی دارد توسط رهبری و قانون مصوب در این باره، پس از یک سال تاکنون دولت حتی فهرست درستی از اقلام ممنوعه‌ای که نباید وارد کشور شوند را ارائه نکرده است.
تعصب ایرانی در استفاده از کالای ایرانی
با ممنوعیت ورود کالاهایی که مشابه داخلی دارند، هدایت سرمایه به سمت تولید، اصلاح الگوی مصرف، و الویت دادن تولید به سود می‌توان کالای ایرانی را به جایگاه اصلی خود رساند.
چرا در اجرای اقتصاد مقاومتی وا مانده‌ایم؟
طی سال‌های اخیر مولفه‌های اصلی اجرای اقتصاد مقاومتی مانند ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارد، گسترش بازارهای هدف، فرهنگ‌سازی مصرف کالای ایرانی، حمایت از صنایع تولیدی داخلی در کشور صورت نگرفته است در این یادداشت به چرایی این موضوعات می‌پردازیم.
تولید و اشتغال قربانی تشتت آرا
در روزهای پایانی سالی که نامش تولید و اشتغال بود، سخن گفتن از هزار راه نرفته دولت برای احیای پیکر نحیف تولید و اشتغال دردناک است؛ به ویژه آنکه همیشه منطق شعارهای سال‌ها به گونه‌ای بوده است که اصلی‌ترین مسئله و ضروری‌ترین نیاز آن سال را برجسته می‌کرده است.
آیا شبکه «ایران کالا» درد تولید را دوا می‌کند؟
شبکه تلوزیونی ایران کالا چند هفته‌ای هست شروع به کار کرده، هدف این شبکه تبلیغ کالاهای ایرانی است اما کارشناسان رسانه بر این باورند که این موضوع با فلسفه وجودی تلوزیون که بر مبنای قصه‌گویی و سرگرمی ایجاد شده است در تضاد است، نکته دیگر اینکه مشکل امروز تولید در کشور ما هزینه تولید است و نه هزینه فروش که در این چند سال هیچ توجهی به این موضوع نشده است.
ضعف دانش اقتصادی مدیران، ربوی بودن بانک‌ها، وابستگی بیش از اندازه به نفت و انحصار طلبی دولت‌ها طی 40 سال گذشته باعث شده که تا امروز آنطور که باید و شاید شاهد شکوفایی اقتصاد ایران نباشیم.
نخستین مرحله از واریزسود سهام عدالت برای 49 میلیون و 226 هزار و 193 نفر ایرانی در حالی صورت گرفته که هنوز از مجموع 49 شرکت حاضر در سبد سرمایه‌گذاری سهام عدالت، تعداد 14 شرکت غیر بورسی حضور دارند.
۱۲ نکته اساسی در مورد سود سهام عدالت از سوی سازمان خصوصی سازی اعلام شد.
مدیر کل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار با تشریح برنامه‌های عملیاتی اشتغال‌زایی برای سال ۹۷ گفت: با مجموعه این اقدامات یک گام اساسی در سال ۹۷ در زمینه اشتغالزایی برداشته می‌شود.
سهم استان‌های کم برخوردار در بودجه ۹۷، موضوعی است که با در نظرگرفتن آن می‌توان چشم انداز پیش روی استان‌ها را در یک‌سال آینده پیش بینی کرد.
قبلی۲۰بعدی