تهدید تعرفههای جدید آمریکا و ضعف در بازار کار منطقه یورو افزون بر انقباض اقتصاد آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا موجب شده که اقتصاد این منطقه همچنان درجا بزند.
پر واضح است که نزدیکی هر چه بیشتر ایران، روسیه و چین تقابل مستقیم با منافع دولت جدید آمریکا است که شعار «اول آمریکا» را سرلوحه سیاستهای جهانی خود قرار داده است.
ایران و عمان تفاهم نامه مشترک اقتصادی در حوزه تجارت ترجیحی و همکاریهای گمرکی امضا کردند.
رئیس اتاق ایران و روسیه گفت: امضای معاهده ایران و روسیه و البته تصویب توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا در نهایت می تواند به کاهش وابستگی دو کشور به اقتصادهای غربی منجر شود.
ظرفیتهای نهفته در نوار شرقی کشور که به چابهار و سرخس منتهی میشوند، این پتانسیل را دارند تا با اقدامات مطلوب، ایران را به هاب ترانزیتی اوراسیا نزدیک کنند.
یکی از اقداماتی که تحریمهای اروپا و آمریکا علیه برخی کشورها مانند ایران، روسیه و چین را بی اثر میکند برقراری مناسبات اقتصادی میان این کشورهاست تا جایی که حتی خلأ برجام را جبران خواهد کرد.
نگاهی به معاهده ۲۰ساله ایران و روسیه نشان میدهد؛ در حوزه اقتصادی موضوعاتی از جمله توسعه کریدور شمال ـ جنوب و پرداختهای دوجانبه با ارزهای ملی مورد توجه قرار گرفته است.
سفر چند روز دیگر رئیسجمهور ایران به روسیه و تمرکز بر تکمیل کریدور بینالمللی شمال-جنوب، میتواند جایگاه ژئوپلیتیکی ایران را تقویت کرده و نقش کشورمان را در معادلات قدرت منطقهای و جهانی بیش از پیش ارتقا دهد.
ترکیه با کنترل مسیرهای تجاری و ترانزیتی، موانعی در مسیر ایران برای دسترسی به بازارهای اروپایی ایجاد کرده و سعی دارد موقعیت خود را در منطقه تقویت کرده و نفوذ ایران را کاهش دهد.
صادرات نفت ایران با وجود تحریمهای غرب و بدون خارج شدن از فهرست سیاه FATF نه تنها متوقف نشده بلکه رکوردشکنی هم میکند.
اعضای شمالی و بالتیک اتحادیه اروپا از کمیسیون این اتحادیه درخواست کردند تا سقف قیمتی ۶۰ دلاری نفت فروشی روسیه را بیشتر کاهش دهد.
بایدن روز جمعه تحریمهای جدیدی علیه صنعت نفت روسیه اعلام کرد که باعث افزایش حدود ۳ دلاری قیمت نفت شد.