بعد از توقف انتشار گزارشهای نرخ تورم مصرفکننده، نرخ تورم تولیدکننده، خرده فروشی، نماگرهای اقتصادی و وضعیت مالی و بودجه دولت، بانک مرکزی به تازگی از انتشار گزارش گزیده آمارهای اقتصادی هم منع شده است.
بانک مرکزی اعلام کرد: آن دسته از هموطنانی که قادر به استفاده از راهکارهای مبتنی بر گوشی تلفن همراه هوشمند نیستند میتوانند رمز دوم پویا را از طریق پیامک دریافت نمایند.
رئیسکل بانک مرکزی از فعالسازی رمز پویا خبر داد و گفت: بیش از ۳۰ بانک، فعالسازی رمز پویا را شروع کردهاند، اما بهدلیل هوشمند نبودن خیلی از موبایل ها، اجباری کردن استفاده از رمز پویا در حال حاضر مقدور نیست.
طرح بانک مسکن برای تعیین سقف تسهیلات خرید مسکن بسته به توانایی بازپرداخت افراد، قرار بود در شورای پول و اعتبار مطرح شود، اما وزیر راه و شهرسازی گفته که سقف وام خرید مسکن افزایش نخواهد یافت.
بانک مرکزی شرایط و ضوابط قانونی گرفتن وام ۳۰ میلیون تومانی قرضالحسنه ازدواج را برای هر یک از زوجها اعلام کرد.
اقتصادنیوز: با دستور بانک مرکزی از آغاز خردادماه، رمز دوم ایستای تمام مشتریان بانکهای ایرانی از کار افتاده و تراکنشهای اینترنتی توسط «رمز دوم غیر ایستا» امکانپذیر میشود.
اگر نرخ بهره بالا باشد، امکان هدایت اعتبار برای بخش تولید فراهم نخواهد شد؛ بنابراین همچنان بخش تولید در رکود به سر خواهد برد. در همین زمینه باید گفت عمده افزایش نقدینگی در سالهای گذشته، ناشی از سود بالای بانکی بوده که به هیچ عنوان ارتباطی با بخش مولد و واقعی اقتصاد ندارد.
رئیس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان در گفتوگو با «بصیرت» مطرح کرد
رئیس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان ضمن انتقاد از شیوه اعتبار سنجی نظام بانکی ایران برای تخصیص تسهیلات، اظهار داشت: قدرتهای سیاسی ذی النفوذ در روند اعتبارسنجی بانکها هستند و همین موضوع باعث میشود حجم معوقات بانکی هر روز بیشتر و بیشتر شود.
لزوم رسیدگی هر چه سریعتر دولت به بحران موسسات اعتباری
طی دو ماه اخیر اقدامات مناسبی برای حل مشکل مالباختگان موسسات اعتباری صورت گرفته اما این اقدامات راضی کننده نبوده و نیست در حال حاضر لزوم شدت گرفتن اقدامات بانک مرکزی و دولت در این موضوع دیده میشود.
بصیرت گزارش میدهد:
اخذ مالیات از سود حسابهای بانکی میتواند باعث شفافیت، کاهش وابستگی دولت به درآمدهای نفتی و انتقال آن به درآمدهای مالیاتی و حرکت نقدینگی فریز شده در بانکها به سمت تولید شود.
بررسی جریمه ربوی دیرکرد بانک ها در گفتگوی کارشناس اقتصادی با بصیرت:
اگر بخواهیم یک ارزیابی دقیق داشته باشیم از اتفاقاتی که تقریباً در طی 35 سال گذشته نسبت به نظام بانکی صورت گرفته است، مشخصاً ورود یک قانون الگو برای بانکداری بدون ربا در کنار سایر ظرفیت های الگوپذیر در ساحت کشورهای اسلامی، در نوع خودش و به خصوص در برهه تاریخی دهه 60 اثرگذار بوده است، اما این قانون نقاط ضعفی هم دارد که به نظر می رسد لازم است یک بار دیگر آنها را مورد بازنگری مجدد قرار داد.