چرا دولت اصلیترین نهاد حاكمیتی در حوزه فضای مجازی را رها كرده است
تاثیر سازمانهای بینالمللی در صلح جهانی و امنیت بینالمللی
اشاره:
صلح مفروضه اصلی به وجود آمدن رشته روابط بینالملل بوده است. از تاسیس کرسی روابط بینالملل قضیه صلح و کنترل جنگ یکی از دلایل اصلی بحث و مجادلات نظری و عملی در جهان بوده است. تاکنون تئوریهای زیادی در جهت ایجاد صلح و بر قراری امنیت جهانی در عرصه مطالعاتی روابط بینالملل به وجود آمده است و در زمینههای عملی نیز سازمانهای زیادی برای بسط صلح در عرصه جهانی تاسیس شده است. به خصوص بعد از جنگ جهانی دوم تلاشهای زیادی در زمینه ایجاد صلح جهانی چه در زمینه تئوریک و چه عملی انجام شده است.
در این جا این سوال پیش میآید که سازمانهای بینالمللی چه تاثیری در صلح جهانی و امنیت بینالمللی به خصوص بعد از جنگ سرد داشته است به همین علت در این پژوهش سعی میشود تا با استفاده از رویکرد نهاد گرایی به این موضوع پرداخته شود.
دستگاههای مسئول چگونه از مشکلات مردم گرهگشایی میکنند
واکاوی سیاست خارجی «دولت تدبیر و امید» در جمهوری آذربایجان
«ایران» در گفتوگو با کارشناسان ارتباطات، ابعاد مراجعه فراگیر مطبوعات به منابع اینترنتی را بررسی میکند
نظریهای پدیدارشناختی در باب دولت کردی در اقلیم کردستان عراق و آزمون آن با گزارشهای تاریخی
مقدمه:
«استیوارت هال» در باب دولت ضعیف کلامی به این مضمون دارد: «از جمله چیزهایی که با تضعیف دولت رخ میدهد این است که واکنشهایش همزمان در 2 مسیر اتفاق میافتد؛ از یکسو میل به جهانیشدن و از سوی دیگر تمایل به محدود شدن و محلی شدن. فارغ از پذیرش مطلق قول استیوارت هال، میتوان دید دولتهای ضعیف برای حفظ بقایشان به دنبال هر پشتوانهای هستند؛ حال پشتوانه داخلی یا خارجی اما ممکن نیست دولتی بتواند هردوی این مسیرها را با تمام اختلافی که با هم دارند، توأمان طی کند. پشتوانه خارجی به دولتی مردمی که منافع مردمش را دنبال میکند، تعلق نخواهد گرفت بلکه برعکس، پشتوانه خارجی منافع حداکثری خودش را میطلبد. همینطور پشتوانه داخلی مستلزم توجه به داخل و منافع مردمی است و نه توجه به خارج و منافع خارجی. واضح است «مسعود بارزانی» با تمسک به حق تعیین سرنوشت و سایر شعارهایی که غرب داعیهدار آنهاست، بر آن بود که توجه و حمایت خارجی را جلب کند و از طرف دیگر مایل بود با همهپرسی به وجاهتی مردمی برای خود و حکومت اقلیم دست یابد.
بارزانی علاوه بر ضعف در مقابل داعش، اکنون با قوت گرفتن دولت مرکزی عراق، در آستانه از دست دادن کرکوک است و ریاستش بر اقلیم هم موجه و قانونی نیست. فارغ از موقعیت شخص بارزانی، چند سوال اساسی در پیش رو قرار میگیرد و شاید پاسخ به این سوالات بتواند سبب روشنتر شدن مساله «قومیت» و «حق تعیین سرنوشت» و «امکانهای پیش روی قومیتها» در منطقه شود. پس بدون ادعای گزاف و صرفاً به جهت تأملی بر مسائل منطقه، مطلب را از بحثی نظری آغاز میکنیم و سپس با توجه به تاریخ منطقه و عملکرد کردها، آن نظر را به محک آزمون میگذاریم. در این بررسی از طبقهبندی ارزشها در «پدیدارشناسی ارزشها»ی «ماکس شلر» فیلسوف و پدیدارشناس آلمانی به قدر بضاعت بهره گرفتهایم. مطلب حاضر در 2 بخش تنظیم شده که بخش اول آن را ملاحظه میفرمایید.
بررسي ريشههاي باستانگرايي در جامعه
اشاره:
مطالعه امواج باستانگرايي در جوامع مختلف، نشاندهنده آن است که هر ملتي با هر وضعيت اجتماعي و جغرافيايي، تمايل ذاتي به شناسايي و معرفي ريشه تاريخي خود دارد. جوامع چه زماني که در رفاه به سر ميبرند و چه زماني که در درد و رنج هستند، به دنبال شناسنامه خودند. ويل دورانت، مورخ مشهور، نياز جوامع به گذشته خود را اين گونه توصيف ميکند: «در صورتي که جامعهاي ناگهان از گذشته ببرد، گويي به استقبال ديوانگيهايي رفته است که اختلالات شديد و فلج عمومي را به دنبال ميآورد. همانطور که سلامت عقل جامعه هم به دوام سنتهاي آن بستگي دارد و درصورتي که رشته هر يک از اين موارد گسسته شود، واکنشهاي عصبي مجال بروز مييابند».
اشاره:
داعش پس از شکست در عراق و سوریه چه خواهد کرد؟ پناهگاه بعدی گروههای جهادی کجاست؟
آيا القاعده و داعش وارد نبرد جديدي با يكديگر خواهند شد يا بايد منتظر توافق ميان اين دو گروه باشيم؟ نقش ابوبكر بغدادي در تحولات بعدي جريانات جهادي چيست؟ اينها و سؤالات متعدد ديگر، اكنون در آستانه نابودي كامل خلافت داعش، ذهن بسياري را بهخود مشغول كرده است؛ سؤالاتي كه بدون شناخت كافي از ماهيت و سوابق تاريخي جريانات جهادي، نميتوان پاسخ مناسبي براي آنها پيدا كرد. ايليا ج مغناير، نويسنده و تحليلگر لبناني، با نگاهي به ريشههاي تاريخي جريانات جهادي، تحولات ماههاي آينده اين گروهها را ارزيابي كرده است.
در گفتوگو با سردار سعید اردستانی بررسی شد
اعتراض کارشناسان به ایجاد سمت موازی با وزارت اقتصاد