در آخرین جلسه مورخ ۱ آذر ۱۴۰۳ شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با فشار و اصرار و احتمال بسیار زياد طراحیهای تروئیکای اروپا و آمریکا، و با وجود حمایت نکردن حدود نیمی از دولتهای عضو، قطعنامهای غیر اجماعی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران تصویب شد. نظر به اهمیت موضوع، توجه به چند نکته ضروری به نظر میرسد.
جعفر قنادباشی کارشناس بینالملل و غرب آسیا
نوید کمالی/در عصر کنونی، کریدورهای حملونقل و ترانزیت بیش از پیش به منزله زیرساختهای حیاتی اقتصاد جهانی شناخته میشوند. این شبکههای ارتباطی نه تنها به دلیل تسهیل جریان کالا و انرژی میان کشورها اهمیت دارند، بلکه به مثابه یک اهرم نفوذ ژئوپلیتیکی، نقشی بیبدیل در مناسبات قدرت بینالمللی ایفا میکنند. کشورهایی که به منزله گرههای اصلی در این شبکههای ترانزیتی فعالیت میکنند، جایگاه راهبردی و برتریهای اقتصادی خاصی را کسب میکنند.
آنچه در این شماره به چاپ رسیده به صورت اجمالی و صوتی بشنوید...
مهدی سعیدی/ هفته بسیج فرا رسیده است و بار دیگر این سؤال قابل توجه و بررسی است که چه چیزی بسیجـ این دردانه مخلوق انقلاب اسلامیـ را از دیگر نامها و نشانهها ممتاز کرده است؟ بدون شک، در میان عناصر هویت بخش بسیج و تفکر بسیجی عنصر عقلانیت از جایگاه ممتازی برخوردار است؛. عقلانیتی که حاصل آن حضور بهنگام و مؤثر در صحنههای دفاع از انقلاب اسلامی است....
حسن هانیزاده کارشناس سیاست خارجی
پس از تسخیر لانه جاسوسی هرچند ضرورت دفاع از انقلاب اسلامی، رهبران انقلاب را به سمت تشکیل سازمان بسیج مستضعفین رهنمون نمود، اما واقعیت آن است که فرهنگ و روحیه بسیج دیرینهای به قدمت تاریخی بشریت دارد. بسیج بیش از آنکه با سازمانش هویت یافته باشد، با فرهنگ و تفکر و سبک زندگی بسیجی تعریف میشود. سازمان بسیج مامنی بود که بسیجیان عصر حضرت روح الله (ره) در آن جمع آیند و خود تبعیت و بیعت و اطاعت پذیری از ولی الهی را اعلام نمایند.
مینا بیابانی رییس بسیج جامعه زنان کشور
زهرا اخلاقی/ روایتی از زندگی شهید حیدر گلبازی/ زیر آتشبار دشمن، امدادگر چشم چپم را باندپیچی کرد و پای راستم را هم بست و به سراغ مجروح بعدی رفت. برای اینکه زیر آتش نباشیم، ما را پشت تپهای کشاند.