آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی با بیان اینکه، علاقه مردم ایران به رهبر معظم انقلاب به عنوان ستون این انقلاب خاری در چشم دشمنان است، ‌اظهار داشت: ۹ دی هر سال تجدید عهد و میثاقی برای هر سال و هر روز ما است تا در مسیر ولایت فقیه قرار داشته باشیم. دشمن در حال زمینه‌سازی توطئه فتنه ۹۸ با استفاده مجدد از خواص است؛ مردم باید در عرصه انقلاب و نظام با بصیرت ایستادگی کنند و انقلاب ۴۰ ساله خود را ادامه دهند و در این مسیر جریان‌هایی با عناوین مختلف نباید باعث شود مردم از حمایت نظام منصرف شوند.

معاون سیاسی سپاه در گفت‌وگو با صبح صادق خبر داد:


حدود 40 روز تا چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی باقی مانده است. با نزدیک شدن به ایام و جشن تولد چهل سالگی انقلاب ضرورت تشریح و تبیین دستاوردهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بیش از پیش احساس می‌شود؛ چرا که دشمنان ملت ایران از مدت‌ها پیش دست به کار شده‌اند تا با زیرسؤال بردن خدمات و اقدامات نظام اسلامی،‌ از یک‌سو رژیم فاسد پهلوی را تطهیر و از سوی دیگر مردم را نسبت به کشور و نظام ناامید و مأیوس کنند. در چنین شرایطی، روشنگری و تبیین مسیر طی شده اهمیت مضاعفی می‌یابد. با این مقدمه، در این شماره پای صحبت‌های سردار دکتر یدالله جوانی، معاون سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه نشستیم تا درباره اهمیت تبیین دستاوردها و برنامه‌های این معاونت سخن بگوییم. آنچه در ادامه می‌آید، ماحصل این گفت‌وگوی اجمالی است:

* در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم، بفرمایید معاونت سیاسی سپاه مهم‌ترین اولویت کاری خود را در این مقطع چه می‌داند؟
چهل ساله شدن انقلاب اسلامی با وجود توطئه‌ها و فشارهای سنگین و فراوان جبهه استکبار، حقیقتاً یک معجزه است. چهل سال مقاومت، ایستادگی و پیشرفت، یک امر عادی نیست. اراده جبهه استکبار با محوریت آمریکا از سال ۱۳۵۷ تاکنون، نابودی این انقلاب و نظام دینی مستقر در ایران بوده، اما اراده الهی بقای این انقلاب است. البته این بقا و ماندگاری، عواملی دارد که یکی از این عوامل حضور مردم در صحنه است. با توجه به جابه‌جایی نسلی و جوان بودن ترکیب جمعیتی کشور و حتی جوان شدن سپاه از نظر نیروی انسانی، یکی از اولویت‌های کاری و برنامه‌ای معاونت سیاسی سپاه در آستانه چهل سالگی، برپایی و انجام نهضت روشنگری و تبیین دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی
 است.
* چه ضرورتی برای تبیین دستاوردهای انقلاب وجود دارد؟
به دلایل گوناگون تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی ضرورت دارد. دشمن برای بدبین‌ کردن مردم و به ویژه جوانان نسبت به انقلاب اسلامی، از یک سو با دروغ‌پردازی، از وضعیت کشور سیاه‌نمایی کرده و مشکلات را برجسته می‌کند و از دیگر سو، بر دستاوردهای انقلاب سرپوش می‌گذارد. دشمن نمی‌خواهد مردم و جوانان دستاوردهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی طی این چهل سال را آن‌گونه که هست، ببینند. دشمن واقعیات را دگرگون می‌کند تا مشکلات، کمبودها و ضعف‌ها دیده شود، اما موفقیتی‌ها، پیشرفت‌ها و دستاوردها دیده نشود. در چنین شرایطی، تبیین درست و منطقی این دستاوردها به گونه‌ای که باورپذیر باشد، امری ضروری و واجب است. آشنایی جوانان با انقلاب و دستاوردهای آن، تفکر و روحیه انقلابی را در آنان تقویت می‌کند.

* تأکید جناب‌عالی بر روی جوانان دلیل خاصی دارد؟
بله، دلیل این تأکید روشن است. اولاً، جامعه ما اکنون جامعه‌ای جوان است و این جوانان و حتی اکنون میانسالان در کشور ما، دوران رژیم طاغوت را ندیده‌اند. بسیاری از جوانان و کسانی که پس از انقلاب متولد شده‌اند، با عمق جنایت‌ها، خیانت‌ها، فسادها و وابستگی‌های رژیم طاغوتی پهلوی آشنایی ندارند. بسیاری از مردم ما، از شرایط سخت زندگی،‌ فقر، محرومیت‌ها و عقب‌ماندگی‌های ملت ایران در دوران پیش از انقلاب آگاهی ندارند. دشمن در حال سوءاستفاده از این ناآگاهی است و این‌گونه تبلیغ می‌کند که مردم پیش از انقلاب زندگی راحت و مرفهی داشتند! او می‌خواهد رژیم پهلوی را تطهیر کند. دلیل این کار هم روشن است. آمریکایی‌ها می‌خواهند القا کنند زمانی که ایران تحت سلطه آمریکا بود و دولت ایران با آمریکا روابط خوبی داشت، مردم ایران در ناز و رفاه و نعمت بودند! دشمن می‌خواهد از این طریق با برجسته‌سازی مشکلات اقتصادی کنونی، مردم و به ویژه جوانان را نسبت به انقلاب بدبین کند. این نوع عملیات روانی دشمن در حالی انجام می‌شود که انقلاب اسلامی در چهل سال گذشته، در بسیاری از حوزه‌ها دستاوردهای شگرف و حیرت‌انگیزی داشته است؛ اگرچه پاره‌ای از مشکلات داخلی در فضای جنگ نرم دشمن، بر این دستاوردها سایه انداخته است. اساساً زندگی مردم در دوران پس از انقلاب متحول شده و با گذشته و دوران پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.

* برنامه‌های معاونت سیاسی برای برپایی و انجام نهضت روشنگری چیست؟
اگرچه در طول سال‌های گذشته و همچنین در سال جاری از ابتدا تاکنون، موضوع دستاوردهای انقلاب یکی از مباحث جلسات بصیرت‌افزایی بوده، اما حق مطلب به خوبی ادا نشده است. تبیین دستاوردهای انقلاب نیازمند نوعی مهندسی و معماری است و باید مطالب متناسب با وضعیت مخاطبان و حتی‌المقدور با استفاده از روش‌های علمی و ابزار هنر انجام پذیرد.
باید دستاوردهای انقلاب در همه زمینه‌ها و به صورت مقایسه‌ای تبیین شود؛ برای نمونه، مقایسه دستاوردهای علمی و فناوری در دوره چهل ساله انقلاب، با اوضاع کشور در پیش از انقلاب در همین موضوع و همچنین مقایسه پیشرفت‌های علمی و فناوری جمهوری اسلامی طی چهل ساله گذشته با دیگر کشورهای منطقه و پیشرفت‌های جهان، نشان خواهد داد که انقلاب اسلامی در این عرصه چه دستاوردهای ارزشمندی داشته است.
سهم ایران در تولید علم در جهان نسبت به پیش از انقلاب ۲۰ برابر شده است. ایران اکنون رتبه اول در سرعت پیشرفت علمی در جهان را دارد. ایران به سرعت در حال کم کردن فاصله علمی و فناوری خود با جهان صنعتی است. این در حالی است که پیش از انقلاب، عقب‌ماندگی علمی و فاصله گرفتن روزافزون از کاروان علم و پیشرفت، یکی از ویژگی‌‌های ایران جهان سومی و تحت سلطه غرب بود.
در چنین شرایطی، راه انداختن یک نهضت روشنگری و تبیین دستاوردهای انقلاب در چهل سالگی اهمیت بالایی پیدا می‌کند. معاونت سیاسی در پی آن است با بسیج هادیان سیاسی در سراسر کشور، چنین نهضتی را برپا کند. به همین منظور همایش سراسری هادیان سیاسی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۱۸ و ۱۹ دی ماه، با شرکت حدود ۵۰۰ نفر از هادیان برجسته و با موضوع «تبیین دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی» در تهران برگزار خواهد شد. پس از این همایش، در همه استان‌ها همایش‌های استانی هادیان سیاسی برگزار می‌شود و به دنبال آن تا پایان سال در همه رده‌های سپاه و بسیج به صورت موضوعی دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مخاطبان تبیین می‌شود. معاونت سیاسی برای همه این جلسات محتوای مناسب را تولید و در اختیار هادیان و دیگر مبلغان قرار می‌دهد؛ البته معاونت سیاسی افزون بر بهره‌گیری از ظرفیت هادیان و جلسات برای تبیین دستاوردهای انقلاب، از ظرفیت‌های دیگر مانند هفته‌نامه صبح صادق و پایگاه خبری‌ـ تحلیلی بصیرت و... هم نهایت بهره را 
خواهد برد.



نوید کمالی
کارشناس روابط بین‌الملل
از بدو پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان غربی و شرقی انقلاب تلاش کردند تا از طریق نفوذ چند وجهی بر حکام محلی خاورمیانه، نظم غرب آسیا را به شکلی باز طراحی کنند که رقیب نوظهورشان مجال عرض اندام در مقابل قدرت استکباری و استعماری آنها را نداشته باشد.
با این حال، امروز که به تحولات چهار دهه گذشته جهان و منطقه می‌نگریم، درمی‌یابیم که این تلاش‌ها بیش از آنکه به تضعیف انقلاب اسلامی کمک کرده باشد، موجب افزایش قدرت ژئوپلیتیک ایران در غرب آسیا شده و دایره نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی را به فراتر از مرزهای منطقه گسترش داده است.
برای نمونه، در حالی که در طول دهه گذشته و به ویژه سال‌های جنگ داخلی سوریه شاهد بودیم که ائتلاف بزرگ عبری‌ـ عربی‌ـ غربی آنچه را که لازمه تحمیل جنگ جهانی علیه یک ملت است، فراهم آورد؛ اما پس از سال‌ها جنگ و خون‌ریزی در آستانه چهل سالگی انقلاب دست از پا درازتر در حال عقب‌نشینی از سیاست‌های سابق خود و پرداخت هزینه‌های سیاسی و روانی همراهی با آمریکا در باز طراحی نظم سیاسی نوین خاورمیانه هستند.
شواهد این مدعا فراوانند که اعلام انحلال و فروپاشی پارلمان و کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی و تعیین زمان برگزاری انتخاب زودهنگام از جمله آنهاست و می‌توان از آن به حذف و مرگ سیاسی مهم‌ترین دشمن صهیونیست کشورمان، یعنی بنیامین نتانیاهو یاد کرد؛ زیرا وی نه تنها بر اساس نظرسنجی‌ها از حداقل مقبولیت در سرزمین‌های اشغالی برخوردار است؛ بلکه شکست در مواجهه با مقاومت مردمی غزه و همچنین وجود اتهامات سنگین فساد زمینه حذف او از سپهر سیاسی منطقه را قطعی کرده است.
اما شاهد دیگر ماجرا وقوع زلزله سیاسی در کابینه عربستان است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به تغییر وزیر امور خارجه و انتصاب وزیر جدید اطلاع‌رسانی اشاره کرد. این تغییرات جدید به طور مشخص بخش‌هایی را که مسئول سیاست خارجی و نمایش چهره عربستان در افکار عمومی جهان هستند، دستخوش نصب و عزل کرده‌ است آن هم با این امید که این تغییرات از فشارهای جهانی بر رژیم آل‌سعود بکاهد.
البته این اقدام اگر چه در ظاهر موجب تغییر و تحول در کابینه حاکم بر این کشور شده است؛ اما ابقای مجدد محمدبن‌سلمان در سمت‌های پیشین نشان از تقلای شاه عربستان برای حفظ فرزندش در رأس هرم قدرت دارد که این رویکرد از سوی متحدان ریاض به مثابه نشانه‌ای از ناتوانی پادشاه عربستان در حل‌وفصل بحران‌های داخلی و خارجی گریبان‌گیر عربستان و حتی شورای همکاری خلیج‌فارس (GCC) ارزیابی می‌شود.
از پیامدهای شکل‌گیری این ارزیابی در بین متحدان ریاض می‌توان به تغییر رویکرد متحدان سنتی عربستان، از جمله امارات نسبت به پرونده‌های مهم سوریه و یمن اشاره کرد که یک نمونه آن اعلام خبر بازگشایی سفارت امارات در سوریه است. در پی این خبر کشور کوچک بحرین که پس از جریان «بیداری اسلامی» و سرکوب شیعیان به نوعی به مستعمره ریاض تبدیل شده است نیز پرده از برنامه قریب‌الوقوع خود برای بازگشایی سفارت در سوریه برداشت. جالب آنکه در این مورد، رئیس‌جمهور کشور سودان سریع‌تر از دیگران به دیدار بشار شتافت.
خبر اعلام خروج نظامیان آمریکا از سوریه و سفر مخفیانه و چالش‌برانگیز ترامپ به عراق موارد دیگری هستند که پیروزی گفتمان مقاومت و انقلاب اسلامی را نشان می‌دهند.

 تکرار 1332!
یک اندیشکده انگلیسی نوشته است: «ترامپ به دنبال بازآفرینی کودتای ۲۸ مرداد در ایران است و صهیونیست‌ها، سعودی‌ها و اماراتی‌ها نیز در این نقشه با او همدست هستند.» اندیشکده میدل‌ایست‌آی در ادامه توضیح داده است: «در ارزیابی سیاست دولت ترامپ در قبال ایران، کودتای آمریکایی‌ـ انگلیسی سال ۱۹۵۳ علیه دولت محمد مصدق، نخست‌وزیر ایران، یک مثال تاریخی موازی [و مشابه است که بررسی آن] مفید است. یکی از مشخصه‌های رویکرد آمریکا نسبت به مصدق، جنگ اقتصادی و استفاده از قوه قهریه بود که بی‌شباهت به استراتژی امروز دولت ترامپ [مقابل جمهوری اسلامی] نبود. باید توجه داشت که سرنگونی مصدق یک رخداد ناگهانی نبود؛ بلکه پس از اِعمال تحریم نفتی، انجام اقدامات مخفیانه و ایجاد هماهنگی نزدیک میان قدرت‌های خارجی [و تشکیل اتحاد علیه دولت وقت ایران] بود. در این راستا آمریکا امروز به عربستان و دیگر صادرکنندگان نفت فشار می‌آورد تا تولید نفت خود را به منظور جبران کاهش صادرات ایران افزایش دهند.»
سرنوشت انتخابات
صادق زیباکلام در گفت‌وگویی گفته است: «قبل از سال 1400 انتخابات 98 را پیش رو خواهیم داشت که به ظن قوی بسیاری از شرکت‌کنندگان سال 94 امروز دچار تردیدند که با توجه به عملکرد اصلاح‌طلبان چه فایده‌ای دارد که در انتخابات مجلس به اصلاحات رأی دهند. بنابراین همه چیز برای اصولگرایان مهیاست که با توجه به اینکه بسیاری از رأی‌دهندگان بالقوه به اصلاح‌طلبان ناامید شده‌اند، این جریان شانس برد در انتخابات مجلس یازدهم و نیز انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 1400 را دارد. بنابراین اگرچه مخالفان در کوتاه‌مدت به وصال خود خواهند رسید، اما مجدداً قوه مقننه و مجریه را به دست می‌آورند و شرایط مانند سال‌های 84 تا 92 برای اصولگرایان خواهد شد.»
علیه منطقه!
محمدجواد ظریف درباره خروج آمریکا از سوریه گفت: «از ابتدا معتقد بودیم هر زمان آمریکا در این منطقه حضور یافته، همراه با تنش‌آفرینی بوده، علاوه بر اینکه یک حضور غیرقانونی نیز بوده است.» رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره حضور ناوهای آمریکایی در خلیج‌فارس اظهار داشت: «این حضور بیش از اینکه اثری داشته باشد، تنش و تشنج در منطقه ایجاد می‌کند. هر زمان که آمریکایی‌ها حضورشان را در خلیج‌فارس افزایش داده‌اند، با خطراتی برای همه کشورهای خلیج‌فارس همراه بوده است.» وی افزود: «ایران کشور قدرتمندی است و می‌تواند از منافعش دفاع کند. این منطقه است که از حضور آمریکا ضرر می‌کند.»
با این مشاوران نمی‌شود!
علی‌اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه، به نظر ما تحریم‌ها به طور حتم قابل مدیریت است، گفت: «راه‌های خوبی برای مقابله با تحریم‌ها وجود دارد و این نیاز به عزم، همت و روحیه جهادی و اتکا به داخل است.» وی از وجود و حضور برخی مشاوران نزدیک به رئیس‌جمهور انتقاد کرد و یادآور شد: «برخی از مشاوران رئیس‌جمهور بارها توانمندی‌ها و تولیدات داخل را تحقیر و به صراحت اعلام کرده‌اند که توانمندی ما فقط در حد پخت آبگوشت بزباش است. با این مشاوران نمی‌توان به مقابله با تحریم‌ها رفت.»
ترامپ می‌رود
«آلن لیختمن» که اکثر برندگان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از سال ۱۹۸۴ را پیش‌بینی کرده است، می‌گوید: «بعید است رفتار اساسی و سیاست رئیس‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۹ تغییری کند، اما مجلس نمایندگان جدید تحت سلطه دموکرات‌های آمریکا در کنار تحقیقات شورای ویژه رابرت مولر درباره روسیه، سبب استیضاح دونالد ترامپ خواهد شد.» وی به دویچه‌وله گفته است؛ ترامپ در سال ۲۰۱۹ و مابقی سال‌های ریاست‌جمهوری‌اش مبارزه برای ماندن در قدرت را در پیش خواهد گرفت؛ مبارزه‌ای که طی آن احتمال باخت او وجود دارد. 

نگاهی به سفر غیر منتظره رئیس‌جمهور ایالات متحده به عراق


  امین پناهی/  چهارشنبه هفته گذشته دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور ایالات متحده آمریکا به بهانه دیدار با نظامیان آمریکایی مستقر در عراق به همراه همسرش وارد خاک عراق شد. بازرسی از نظامیان اقدامی با سابقه در میان رؤسای‌جمهور آمریکاست. رسمی که از زمان جرج بوش پسر شروع شد و در زمان اوباما ادامه یافت؛ اما حضور نیافتن رئیس‌جمهور جدید آمریکا در جمع نظامیان پس از دو سال از شروع دوره ریاست‌جمهوری‌اش سبب انتقاداتی به وی شده بود.
هواپیمای ترامپ، در حالی در پایگاه هوایی عین‌الاسد در خارج از بغداد به زمین نشست که در آستانه سال نو میلادی او برای دیدار از نظامیان آمریکا در عراق که شمار آنها به بیش از 5 هزار نفر می‌رسد، به این پایگاه رفت و علاوه بر اینکه در میان آنان سخنرانی کرد، با برخی از نظامیان حاضر عکس سلفی گرفت. این دیدار در حالی صورت می‌پذیرد که یک هفته پیش از آن ترامپ دستور خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را صادر کرده است. او که فقط به پایگاه عین‌الاسد، محل استقرار چند هزار نظامی آمریکایی رفته بود، با دفاع از تصمیم خود برای خروج از سوریه گفت: «هیچ طرحی برای خروج نیروهای آمریکا از عراق در سر ندارد.»
رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «اگر بخواهیم عملیاتی در سوریه انجام دهیم، ممکن است از عراق به عنوان پایگاه استفاده کنیم.» او همچنین از تصمیمش درباره سوریه دفاع کرد و گفت: «خیلی‌ها به همین نتایجی که من رسیده‌ام خواهند رسید.»
وی که چند روز پیش از سفر به عراق جیمز ماتیس، وزیر دفاع خود را به دلیل اختلاف بر سر استراتژی سوریه برکنار کرد، در این باره گفت: «عجله‌ای برای انتخاب وزیر دفاع جدید ندارم و پاتریک شاناهان سرپرست وزارت دفاع ممکن است مدت زمان زیادی در همین وضعیت در ریاست پنتاگون باقی بماند.»
نگرانی از امنیت سفر
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین با اذعان به اینکه در سفر ناگهانی و چند ساعته خود به عراق نگران امنیت خود و همسرش بوده است، تأکید کرد: «بسیار غم‌انگیز است که آمریکا هزاران میلیارد دلار برای برقراری امنیت و ثبات در خاورمیانه هزینه کند، اما رئیس‌جمهورش برای سفر به آنجا مجبور شود تدابیر امنیتی بسیار محدودکننده و عملیات حفاظتی گسترده‌ای به اجرا گذارد.»
دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیر عراق اعلام کرد، مقامات آمریکایی، بغداد را از تمایل دونالد ترامپ برای سفر به عراق در روز سه‌شنبه برای تبریک به دولت جدید عراق و دیدار با نظامیان آمریکایی مطلع کرده بود و قرار بود ترامپ دیداری دوجانبه با عبدالمهدی صورت دهد؛ ولی این دیدار به ‌سبب اختلاف بر سر نحوه برگزاری آن لغو شد و دو طرف طی گفت‌وگویی تلفنی اوضاع را به‌ ویژه پس از اعلام تصمیم آمریکا به عقب‎نشینی از سوریه، همکاری مشترک در امر مبارزه با داعش و برقراری ثبات و امنیت در کشورهای منطقه بررسی کردند.
واکنش جریان‌های عراق
احزاب، گروه‌ها و سیاسیون عراق به حضور سر زده ترامپ در کشورشان واکنش‌های دیگری از خود نشان دادند. 
دولت قانون به رهبری نوری المالکی، حیدرالعبادی رئیس ائتلاف النصر عراق، هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح، رامی السکینی عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق، سیدهاشم الموسوی سخنگوی رسمی جنبش النجبای عراق و شیخ خزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق همه نسبت به ورود بدون هماهنگی ترامپ و غیر رسمی او به پایگاه نظامی آمریکا واکنش‌های تندی نشان دادند. در واقع همه معتقدند، حضور این چنینی رئیس‌جمهور یک کشور خارجی در کشورشان نقض آشکار حاکمیت عراق بوده است.
ترامپ اشتباه گرفت
مشاور سابق امنیت ملی اوباما هم به شدت از دیدار رئیس‌جمهور آمریکا با نظامیان این کشور در عراق انتقاد کرده است. سام وینوگراد، تحلیلگر سیاسی شبکه «سی‌ان‌ان» و مشاور سابق امنیت ملی باراک اوباما با انتقاد از دونالد ترامپ به دلیل سفر به عراق و دیدار با نظامیان آمریکایی، گفته است: «ترامپ دیدار با سربازان را با کمپ انتخاباتی اشتباه گرفته است.»
یکی دیگر از حواشی غیر قابل چشم‌پوشی این سفر هم حمله موشکی به نزدیکی سفارت آمریکا در بغداد بود که همزمان با حضور رئیس‌جمهور آمریکا در پایگاه نظامی عین‌الاسد رخ داد. 
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه سفر دزدانه دونالد ترامپ به عراق خلاف عرف دیپلماتیک و بی‌احترامی به حاکمیت ملی عراق است، تأکید کرد: «نیروهای بیگانه دیر یا زود مجبور به ترک تمام منطقه خواهند شد.»
واکنش رسانه‌ها
پایگاه خبری «اسپوتنیک» روسیه هم در گزارشی از زبان حیدر العبادی، نخست‌وزیر سابق عراق با تیتر «ضربه‌ای دیگر به مناسبات عراق و آمریکا» نوشت: «سفر دونالد ترامپ به عراق هیچ‌گونه مطابقتی با موازین دیپلماتیک نداشت.»
پایگاه «رادیو فردا» هم در خروجی خود مطلبی با تیتر «سفر غیر مترقبه دونالد ترامپ به عراق: آمریکا پلیس جهان نخواهد بود‎‎» منتشر کرد.
«صدای آمریکا» هم سعی کرد قسمتی از صحبت‌های ترامپ درباره ایران را برای تیتر خود برگزیند: «پرزیدنت ترامپ در سفر از پيش اعلام نشده عراق: ایران را زیرنظر داریم.»
این پایگاه خبری به نقل از دونالد ترامپ می‌نویسد: «در عین حال به منظور پیشگیری از یاغی‌گری داعش و پاسداری از منافع آمریکا و همچنین برای آنکه همواره از نزدیک مراقب شکل‌گیری دوباره احتمالی داعش باشیم و همین‌طور جهت زیر نظر گرفتن ایران، ایالات متحده حضور (نظامی) خود را در عراق حفظ می‌کند. حواس‌مان خواهد بود.»

 دریافت پول برای ترویج فحشا
به تازگی مأموران پلیس امنیت عمومی هرمزگان در اجرای دومین طرح عملیاتی فتح یک در استان، با انجام کار اطلاعاتی و رصد و پایش در فضای مجازی، افراد و گروه‌هایی را که تحت عنوان مدلینگ در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام فعال بودند، شناسایی کردند و پیگیری موضوع را به صورت ویژه در دستور کار قرار دادند که در این زمینه با هماهنگی مقام قضایی، 54 نفر شناسایی شدند و برخوردهای قانونی لازم با آنها صورت گرفت.
به گزارش صبح صادق، پس از انجام تحقیقات غیر محسوس و بررسی‌های اطلاعاتی مشخص شده تعدادی از خانم‌های مدل شده با همکاری برخی صنوف از جمله آرایشگاه‌های زنانه، مزون‌ها و آتلیه‌ها به صورت گسترده و سازمان‌یافته با هدف سوء‌استفاده‌های ابزاری و تجارت اقتصادی و با اغفال زنان و دختران جوان برای ارتکاب اعمال منافی عفت در پوشش حرفه مدلینگ،‌ مبالغی بین 500 هزار تا یک میلیون تومان دریافت می‌کردند. 
توزیع کتاب‌های سعودی
عربستان سعودی فعالیت سلفیت را در ایران گسترش داده است. بنا به اخبار رسیده فردی به نام ش.خ ساکن عربستان از سال 1393 در لوای جماعت تبلیغی با پخش کتاب قرآن و کتب تفسیری چاپ عربستان اقدام به شناسایی افراد مستعد و قابل اطمینان و نهایتاً ترویج و گسترش عقاید وهابیت و سلفیت در جنوب و جنوب شرق کشور می‌کند.   کتب مربوطه به استان‌های جنوبی کشور ارسال می‌شوند. 

اجرای بی‌سروصدا 2030 در مدارس
برخی معلمان مدارس زنجان اقدام به اجرای برنامه‌هایی در کلاس می‌کنند که قرابت بسیاری با سیاست‌های سند توسعه پایدار سازمان ملل
موسوم به ۰۳۰۲ دارد. 
به گزارش صبح صادق، معلمان چند مدرسه که مدارس شاهد نیز در میان آن به چشم می‌خورد،‌ عموماً با ادعای ایجاد فضای شاد در کلاس‌ها و ترغیب دانش‌آموزان به داشتن اطلاعات غیر درسی، اقدام به به برگزاری جشن تولد در کلاس‌ها و انجام رقص و همچنین خواندن کتاب‌هایی با موضوعات اجتماعی دارای شائبه و خواندن اشعاری با مضامینی که به تقویت روحیه ناسیونالیستی می‌انجامد، تلاش دارند تا خود را در نظر اولیا به روز و فعال جلوه
دهند.
 برخی از والدین در این باره تذکراتی به مدیران داده‌اند،‌ اما معتقدند تذکرات‌شان تأثیر چندانی نداشته است.


نکته: چهار پادشاه هند و خاقان چین و کسرای عجم و قیصر روم در محلی جمع شدند و رأی همه آنها در مذمت سخن گفتن و مدح خاموشی بود.
یکی از ایشان گفت: من هرگز از خاموشی پشیمان نشده‌ام؛ اما بسیار از سخنی که گفته‌ام، پشیمان شده‌ام.
دیگری گفت: هرگاه من سخن می‌گویم او مالک من می‌شود و اختیارش در دست من نیست؛ اما تا زمانی که نگفته‌ام، مالک و صاحب اختیار آن هستم.
سومی گفت: از فرد متکلم تعجب می‌کنم؛ زیرا اگر کلامی بر خود او برگردد، ضرر می‌رساند و اگر برنگردد، نفعی به او نمی‌رساند.
چهارمی گفت: به رد آنچه نگفته‌ام قادرترم، از رد آنچه گفته‌ام.
نظر: در روزهای اخیر انتقاد حامیان رئیس‌جمهور از وی به شدت افزایش‌ یافته است. هر چه به انتخابات 1398 و پس از آن انتخابات 1400 نزدیک می‌شویم، اختلاف‌ها بین دولت و اصلاح‌طلبان بالا می‌گیرد! اختلافی که از آغاز به کار دولت با استفاده از تعابیری، چون رحم اجاره‌ای آغاز شد و تا به امروز هم ادامه داشته و هر دو طیف تلاش می‌کنند برتری خود بر دیگری را دیکته کنند. سعید حجاریان در این زمینه گفته است: «من پیشتر هم گفته‌ام، ما با دکتر روحانی عقدی‌ـ به ‌صورت ائتلاف‌ـ نبسته بودیم. ایشان وعده‌هایی به مردم دادند و مردم هم به ‌دلیل همان وعده‌ها پای صندوق رأی رفتند. دفاع ما، براساس همین وعده‌ها بود و نه خواسته‌های حداکثری خودمان، اما ایشان به بسیاری از وعده‌هایش یا نخواست یا نتوانست عمل کند و فی‌الواقع زمانی که از خود عبور کرد، طبعاً بخشی از اصلاح‌طلبان هم ناگزیر با ایشان زاویه پیدا کردند. اگر آنان سرانجام چنین روزهایی را می‌دانستند، شاید مجبور نبودند به دنبال تبرئه خود باشند.»



 سعدالله زارعی
تحلیلگر ارشد بین‌الملل
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی اعلام کرده است نظامیان این کشور از سوریه خارج می‌شوند. این تصمیم واکنش‌های فراوانی را در داخل و خارج آمریکا ایجاد کرده است، به طوری‌که دو مقام ارشد این کشور از سمت خود استعفا داده‌اند. در این زمینه مقامات رژیم صهیونیستی، تصمیم آمریکایی‌ها برای خروج نیروهای خود از سوریه را مطلوب ارزیابی نکرده‌اند. اما خروج نظامی آمریکا از سوریه، صرفاً تصمیم ترامپ نیست؛ بلکه یک تصمیم آمریکایی است. به عبارت بهتر، یک تسلیم آمریکایی است. اتخاذ چنین تصمیماتی از سوی آمریکایی‌ها مسبوق به سابقه است. امروز هم در سوریه صحبت از رفتن نیروهای آمریکایی از این کشور مطرح است. بنابراین این موضوع بحثی نیست که فقط مربوط به ترامپ باشد؛ بلکه مربوط به وضع کلی و عمومی آمریکاست. آمریکایی‌ها به این جمع‌بندی رسیده‌اند که امروز روش‌های آنها در اداره جهان پاسخگو نیست و روش نظارت آنها در حوزه امنیتی منسوخ شده است. ابزارهای آمریکا در نظارت سیاسی و نظامی تحولات منطقه دیگر قابل بهره‌برداری نیستند، در حالی که در جبهه مقابل آمریکا نوآوری‌های فراوانی اتفاق افتاده است، به گونه‌ای که هم در عرصه زمامداری ملی و هم در عرصه ائتلاف‌سازی‌های منطقه‌ای و هم در عرصه تأثیرگذاری‌های بین‌المللی، به ویژه در حوزه امنیت و سیاست، پیشرفت‌های بزرگی به دست آورده‌اند و آمریکا از این قافله جا مانده است.
در همین زمینه توئیت ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را باید از چند نظر بررسی کرد:
1‌ـ خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نشانه‌ خروج نیروهای آمریکایی از منطقه است. به عبارتی، با توجه به اینکه محور اصلی قدرت آمریکا در منطقه غرب آسیا تمرکز بر نیروی نظامی است، خروج نظامی از سوریه به معنای وانهادن منطقه از سوی آمریکا تلقی می‌شود. البته این موضوع فقط خروج نظامی تلقی نمی‌شود؛ بلکه خروج سیاسی و اقتصادی و خروج از حوزه‌های دیگر را نیز می‌تواند در پی داشته باشد. 
2‌ـ صهیونیست‌ها امروز بیش از هر زمانی به حمایت‌های خارجی نیاز دارند و این در حالی است که روابط این رژیم با اروپا در وضع مناسبی قرار ندارد و علاوه بر آن اروپایی‌ها سال‌هاست از منطقه رفته‌اند و به جز رفت‌وآمدهای دیپلماتیک و بستن قراردادهای تسلیحاتی حضور قوی و تأثیرگذاری ندارند. برای نمونه در تحولات سوریه، لبنان، عراق، افغانستان، یمن و... حضور مؤثر اروپا دیده نمی‌شود و تأثیرگذاری آنها تقریباً به صفر رسیده است. رابطه رژیم صهیونیستی و روس‌ها هم طی چند سال گذشته رو به سردی رفته است و نحوه حضور روسیه در سوریه و تعامل آنها با جبهه مقاومت این موضوع را برای صهیونیست‌ها روشن کرد که خیلی نمی‌توانند روی کمک روس‌ها حساب کنند. بنابراین رژیم صهیونیستی تنها به حضور و حمایت آمریکا در منطقه متکی است. اما اعلام خروج آمریکا از سوریه به معنای برداشتن دست حمایت آمریکا از صهیونیست‌ها است؛ بازتاب خروج آمریکایی‌ها از سوریه در رسانه‌ها و اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی این موضوع را تأیید می‌کند. برای نمونه، «آیزن کوت» یکی از فرماندهان نظامی صهیونیست‌ها گفته است که ما مدت‌هاست در منطقه تنها هستیم و حفاظت از اسرائیل را خودمان به تنهایی برعهده داریم. و این ما هستیم که در مقابل ایران ایستاده‌ایم و خواهیم ایستاد. این موضع نشان می‌دهد که تا چه اندازه این رژیم از حوادث اخیر نگران است؛ چرا که دیگر پشتوانه‌ای قدرتمند در منطقه نخواهد داشت.
3ـ موضوع سوم موضوع جبهه مقاومت است. آمریکا در حالی خروج نظامیان خود از سوریه را اعلام می‌کند که با وجود فشار زیاد، جمهوری اسلامی ایران حضور خود را در سوریه حفظ کرده است.
ادامه در صفحه۲
 این به آن معناست است که جبهه نظام سلطه با محوریت آمریکا در مقابل جبهه مقاومت و ایران، زمین را واگذار کرده و خارج می‌شود. این موضوع نه تنها پیروزی و دستاورد جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود، در عین حال بر وضع کشورهای وابسته به آمریکا در این منطقه نیز تأثیر خواهد گذاشت و آنها را با مشکلات فراوانی مواجه خواهد کرد. البته می‌توان از ابعاد دیگر هم به موضوع نگاه کرد، مانند وضعیت انرژی، موقعیت‌های ژئوپلیتیکی و... که در مجموع سبب شد این خبر در کانون توجهات بین‌المللی و منطقه‌ای قرار بگیرد.



مهدی سعیدی
روزنامه نگار 
جريان حق و تجلي آن در قالب نظام اسلامي در طول حيات تاريخي خود همواره با فتنه‌هاي گوناگونی روبه‌رو بوده است. دشمنان حق و حقيقت از يک‌سو و برخي ناکارآمدي‌ها از سويي ديگر موجب شده است فرصت براي شکل‌گيري فتنه‌ها فراهم شود.
اگر از فتنه‌هاي دهه 60 بگذريم و فتنه‌‌هاي سال 78 و 88 را تنها يادآوري کنيم، حوادث رخ داده در دي ماه 1396 نيز رنگ و بويي از فتنه داشت که درباره ماهيت آن نظرهای متفاوتی ارائه شد و جريان‌ها و گروه‌هاي سياسي ديدگاه گوناگونی در اين زمينه داشتند.
بخشي از اصولگرايان معتقد بودند، اين حرکت از ماهيت اقتصادي برخوردار است. به واقع، اعتراض به وضعيت اقتصادي کشور موجب شکل‌گيري اين حوادث شد؛ اما طيفي ديگر موج اول اعتراضات را که با محوريت شعارهاي اقتصادي آغاز شد، تنها مانوري دانستند که بسترساز کليد خوردن اغتشاشات با رويکردي ساختارشکنانه شد. اصولگرايان عملکرد ضعيف دولت در مواجهه با مشکلات اقتصادي و سياست‌هاي کلان غلط دولت در عرصه اقتصاد و پيوند زدن آن با ديپلماسي و برجام و بی‌توجهی به توانايي‌هاي داخلي و الگوي اقتصاد مقاومتي را عامل شکل‌گيري حوادث سال ۱۳۹۶ مي‌دانند. همچنين، از نگاه آنان نقش فضاي مجازي در آن حوادث موضوعي نيست که بتوان از کنار آن به سادگي گذشت. بدون شک، اين فضا به مثابه ابزاري براي تشديد ناآرامي‌ها و سوق دادن اعتراضات به اغتشاشات نقش کليدي داشته است.
اما اصلاح‌طلبان با احتياط بيشتري به اين موضوع وارد شدند و در حالي که به ظاهر انتظار چنين رخدادي را نداشتند، ترجيح دادند از ارائه سخنان قاطع بپرهيزند و با صبر و حوصله بيشتر و پس از گذر زمان و مشخص شدن بيشتر ابعاد مسئله اظهار نظر کنند. در نگاه اصلاح‌طلبان، حوادث سال 96 از آنچه جنبش‌هاي اجتماعي يا انقلاب در ادبيات سياسي خوانده مي‌شود، فاصله داشت و فاقد برخي از مهم‌ترين مؤلفه‌ها همچون فراگيري و شمول و مشارکت قشرها و طبقات اصلي جامعه، برخورداري از سازمان‌يافتگي و رهبري‌هاي شناخته‌شده سياسي و اجتماعي و اهداف و برنامه مشخص و دست‌يافتني بود. درباره مطالبات مطرح شده در اجتماعات نيز اصلاح‌طلبان اظهارات متفاوتی داشتند. برخي مطالبات را اقتصادي و برخي سياسي دانسته و برخي ديگر با گسترش دايره مطالبات، آن را متراکم و چند لايه ارزيابي کردند و برخي نيز همچنان نسبت به مطالبات نهايي اجتماعات ترديد داشتند؛ اما آنچه در فضاي رسانه‌اي اصلاح‌طلبان برجسته شد، متهم‌سازي جريان رقيب سياسي به نقش‌آفريني در ايجاد ناآرامي‌ها بود. 
جريان انحرافي و نزديکان رئيس‌جمهور سابق نيز در اين باره اظهار نظر کرده و تحليل خود را ارائه کردند. انتقاد به عملکرد دولتي که مشي ليبرال را در حوزه توسعه کشور در پيش دارد، يکي از رويکردهايي بود که اين جريان در طول اين سال‌ها گاه کم‌رنگ و گاه پررنگ دنبال کرده است. يکي از علل و زمينه‌هاي وقوع حوادث اخير از نگاه اين جريان، همين عملکرد است که با ناکامي و ناکارآمدي همراه بوده و حاصل آن فشار به توده‌ها و قشرهاي محروم و ضعيف جامعه است. همچنين، اين جريان که کينه اصولگرايان را در دل مي‌پروراند، از فرصت ايجاد شده استفاده کرده و تلاش کرد همسو با جريان اصلاح‌طلب، اصولگرايان را عامل اصلي ايجاد ناآرامي‌هاي اخير کشور معرفي کند! در وراي تحليل‌هاي مختلف، خيلي زود مشخص شد در پس ماهيت حوادث دي ماه 1396 دست‌هاي بيگانه‌اي وجود داشت که از مدت‌ها قبل انتظار آشوب در کشور را مي‌کشيد. اما طراحان پشت پرده خيلي زود نااميد شدند و از زمستان سرد ۱۳۹۶، وعده تابستان داغ در سال ۱۳۹۷ را دادند! رؤياي خيالي که توخالي بودن آن خيلي زود هويدا شد و کشور در ثبات و آرامش دوران سخت افزايش تحريم‌ها و برخي بي‌کفايتي‌ها را طي کرد و مردم صبورانه و هوشمندانه نوسانات بازار و هيجانات عرصه اقتصاد را تحمل کردند.
امروز اما رهبري از امکان تداوم اين فتنه در سال آينده سخن مي‌گویند. اين هشدار که بدون شک مبتني بر قراین و مشاهداتي است، مؤيد اين حقيقت است که جبهه حق تا تحقق دولت کريمه حق همچنان درگير فتنه‌هاي مستمر خواهد بود و عبور از آن تنها با بصيرت و استقامت ممکن می‌شود.