يکي از نمونه هاي بارز تبيين عناصر ماندگارساز انقلاب را ميتوان در همه نيمههاي خرداد مشاهده کرد که به مناسبت سالگرد ارتحال ملکوتي آن بزرگوار توسط قائد عظيم الشان انقلاب بيان ميشود. معظم له بيش از يک ربع است که در سخناني راهبردي و درس آموز، راز تداوم انقلاب اسلامي را حرکت انقلاب بر اساس شاخصه هاي امام راحل(ره) و وفاداري مسئولان کشور به خط واقعي آن مرد ملکوتي معرفي ميکنند.
او مانند ديگر مردان حق از روزي كه قدم در راه انقلاب نهادند همواره سر و جان خود را براي نثار در راه خدا بر روي دست داشتند. سرزمينهاي داغ خوزستان و گردنههاي برافراشتهي كردستان، سالها شاهد آمادگي و فداكاري اين انسان پاكنهاد و مصمم و شجاع بوده و جبهههاي دفاع مقدس صدها خاطره از رشادت و از خودگذشتگي او حفظ كرده است.
در مستندسازي، نقش كلام همان كاري كه خود مرحوم شهيد آويني ميكرد خيلي مهم است. هم نوشتار و هم بيان آن نوشتار، بسيار بسيار مهم است. اگر نكته گوييهاي او نبود، خيلي از منظرهها اصلاً معني نداشت. من تا مدّتها كه روايت فتح پخش ميشد، اصلاً شهيد آويني را نميشناختم؛ ولي از مشتريهاي هميشگي روايت فتح بودم. يعني هر شب جمعه، حتماً مينشستم و اين برنامه را نگاه ميكردم. روي من تأثير زيادي ميگذاشت
امام خامنه ای: وقتي كه کاشانی از تبعيد به تهران برگشت، امواج احساسات و ارادت مردم نسبت به اين روحاني مجاهد و مبارز، چنان توفاني به راه انداخت كه همهي دشمنان را پس زد و انگليسيها و ديگران حساب كار خود را كردند و فهميدند كه مبارزه با اين عالم روحاني به جايي نخواهد رسيد
بزرگترين تلاش سيد جمال را در تحقق آموزه هاي اسلامي و حاکميت دين در جوامع اسلامي بايد جستجو نمود. تلاشي که در زمان حيات وي به ثمر ننشست ولي آرمانهاي او سالها بعد زمينهساز و تداعي بخش جنبشهاي اسلامي متعدد در جهان اسلام گرديد که در اين ميان برجستهترين آنها انقلاب اسلامي ملت ايران بود که در بهمن 1357 به پيروزي رسيد.
تحصن در مجلس، تلاش براي تصويب لوايح دوقلو در مجلس، نگارش نامه جام زهر به مقام رهبري و... تنها گوشه هايي از عملکرد مجلس ششم است که نشان از شنيده شدن صداي دشمن از تريبون مجلسي بود که مي بايست در رأس امور قرار داشته باشد
فتنهگران آشکارا به آرمانهاي امام و شهدا خيانت کردند و کاري که نظام کرد، دفاع از حقوق ملت، حق الناس و راي ملت بود. نظام تمام بسترها را فراهم کرده بود که اگر اينها راي بياورند رايشان حفظ و اجرا شود، اما زماني که مشخص شد راي نياوردند، سعي کردند با زور، جنجال، شايعه و با فتنهگري نظام را وادار به عقب نشيني کنند. اين گونه شد که فتنهگران راه خودشان را از ملت جدا کردند
در فتنه نفوذ، نخستين چارچوب استکبار القاء ناکارآمدي نظام اسلامي است. آنها ميخواهند به ايرانيان القا کنند که براي پيشرفت و زندگي در دنياي امروز بايد با کدخداي دنيا، يعني آمريکا کنار بيايند تا زندگي راحت و جامعه اي توسعه يافته و پيشرفته داشته باشند. متأسفانه عدهاي هم در داخل کشور اين حرفها را تکرار ميکنند.
گفتگويي تفضیلی با دکتر يدالله جواني
يکي از راههاي شناخت فتنههاي در حال شکلگيري و جلوگيري از وقوع اين فتنهها بازخواني فتنههاي گذشته است. کساني که امروز تلاش ميکنند مسائل گذشته به فراموشي سپرده شود و در ضرورت برگزاري مراسم تجليل 9 دي ترديد ميکنند و مرتب ميگويند که چه ضرورتي دارد که حوادث سال 88 بازخواني شود، اين افراد همان کساني هستند که در تدارک فتنههاي جديد هستند.
حسين کروبي فرزند مهدي کروبي مدعي تقلب اصلاحطلبان شد: «در انتخابات سال 84 پدرم بيش از 5 ميليون راي آوردند و آقاي احمدي نژاد با اختلاف نزديک به 600 هزار راي موفق به رفتن به مرحله دوم شد ... البته بر همگان در آن زمان واضح بود که وزارت کشور دولت اصلاحات ميخواست رقيب ضعيفي را مقابل آقاي هاشمي به دور دوم برساند، و چشمش را به اين تقلب بزرگ بست که بتواند در نهايت آقاي هاشمي را رئيس جمهور کند.»
خاتمي نيز روز جمعه 22 خرداد در پاي صندوق راي حاضر شد و هنگام انداختن راي خود به صندوق، يعني در حالي که هنوز چند ساعت بيشتر از آغاز راي گيري نميگذشت، در يک موضعگيري تعجب برانگيز، ذهنها را براي پذيرش ادعاي تقلب آماده کرد: «همه شواهد امر حاکي است موسوي انتخابات را برده است. اما من پيشگو نيستم». اين سخنان در ابعاد گسترده توسط رسانه هاي خبري حامي موسوي پوشش داده شد. و تکميل کننده پازل دوستان وي بود که همگي هنگام راي دادن بطور ضمني از تقلب در انتخابات سخن گفته بودند!
حماسه نهم دي نيز همچون ايام اللههاي ياد شده روز تجلي وحدت ملت ايران است. روزي است که ملت ايران يکپارچه بر عليه جمع محدودي از وابستگان به بيگانه و آشوب آفرين ايستاد تا اعلام نمايد که از اختلاف افکنان و آشوب گرايان و توطئه گران بيزار است. لذا بزرگداشت اين روز نيز بايد وحدت آفرين باشد و به تقويت وحدت ملي بينجامد نه اختلاف برانگيز! و بطور کلي بايد گفت که بزرگداشت چنين روزي نبايد به عاملي براي اختلاف و تحريک عواطف و احساسات بدل گردد.